2011

Januari



Vi började det nya året med att säga hej då till Emma.

Februari



I januari fyllde ju Tinna år, det firade vi i februari.

Mars



Vi tittade på Sverige-Slovakien.



I mars firade vi ju även att vi klarade kontraktet, med champagne i duschen och trevlig lagfest i Kragsta.





Det blev också en trevlig middag med våra pappor, de forna barndomskamraterna.

April



På min och Kickis födelsedag blev det grillning trots att det var mer snö på marken än det har varit sammanlagt den här vintern, nästan iaf.

I april bytte jag och Tinna snö mot försommarvärme i härliga Spanien där vi fick uppleva fotbollsmatchernas fotbollsmatch.



I slutet av april blev det äntligen vår även i Sverige och körsbärsträden blommade.



Maj



Mamma fyllde 53 i maj, vi firade med grillat :-)



Vi fick vara med om ett vackert bröllop i maj.

Juni



I juni firade vi Tim som fyllt 17 år.



Jag åkte till Uppsala för att fira min äldsta väns examen.



Jag blev medbjuden på Sverige-Finland av snälla Håkan, god mat fick vi också.



En varm dag i juni hälsade vi på hos Tinna, Özil tyckte det var kul att vi kom på besök tror jag.

Juli



I slutet på juni blev altanen klar och den invigde vi i början på juli med grillmiddag med besök av mina och Kjells vänner.



I juli var det poolparty på Åvangård.

Höjdpunkten på semestern var resan till Grekland, helt underbart!



Augusti



Man behöver inte åka till Madrid för att uppleva härlig fotbollsstämning, tyvärr kanske man måste åka så långt om man vill se riktigt högkvalitativ fotboll, men det är ingen som påstår att man inte kan njuta som fotbollsupporter även i Sverige.



Man kan grilla i augusti också!

September



Kräftskiva, tycker man inte om kräftor kan man dricka sig mätt på strawberrydaiquiri.

Oktober



Kjells familj kom på lite sent födelsedagsfika i början av oktober.

November



Kjell fick en myshelg i stan i födelsedagspresent från mig. Det blev middag, shopping, bio och hotellövernattning i november.

December



Julafton firade vi först hos pappa med risgrynsgröt, spel och lite lätt jullunch. Sedan fortsatte vi firandet hos Natte med fulldukat julbord och såklart TP precis enligt traditionen.


2011 har varit ett underbart år på många sätt. Jag har under året gjort två helt makalösa resor som jag kommer bära med mig fantastiska minnen från resten av mitt liv. Det största under året för mig har nog ändå varit att byta jobb, följa min dröm och få nya utmaningar. Kul har det också varit att börja som tränare igen, det har jag verkligen saknat. Nu ser jag fram emot nästa år och nya upplevelser, men först ska vi avsluta året med en riktig kalasmåltid.

Enkel vinst

Sverige spelade mot slovakien och vann enkelt, tappade räkningen men tror det blev 9-1, enklaste motståndet hittills men tycker nog också att sverige gör sin bästa match i turneringen hittills. Jag tittade visserligen bara med ett halvt öga men lyssnade med båda öronen och tycker jag har en hyfsad bra bild av hur matchen var. Att jag inte ägnade min fulla uppmärksamhet på tv:n fick mig att inse hur lik Niklas Jihde är Måns Möller (heter han det Lovi?) Jag funderade ett bra tag på varför han var i ishockeystudion, kändes lite fel lixom...

Jag borde verkligen gå och marinera köttet till nyårsmiddagen men det tar emot, har faktiskt ingen lust med det alls. Som vanligt kommer jag nog inte hinna med i närheten av det jag vill inför festen men förhoppningsvis funkar det ändå. Jag har iaf byggt klart bokhyllan i arbetsrummet och organiserat om i våra två expediter så det är jag nöjd med. Jag har även skrubbat ungsplåtar så fingrarna är ömma. Jag gjorde ett halvhjärtat försök med ugnen också men det gav jag upp halvvägs in i försöket, jag hoppas verkligen inte maten kommer smaka rengöringsmedel nu bara för det.

Tanken är att vi ska springa imorgon men jag misstänker att det är en av sakerna som kommer prioriteras bort imorgon. Jag ska städa och ordna med en del som säkert är betydligt mer tidskrävande än jag tror. Å andra sidan är det väl löpningen som jag behöver mest egentligen. Skit samma om benen är nyrakade tillexempel. Vi var faktiskt ute och sprang igår, skönt att vi gav oss ut men det var inte roligt i spåret. Kallt att andas och efter bara 2,6:an var jag riktigt trött, deprimerande!

Nä nu måste jag ta tag i det där J-la köttet...

Tappad poäng

Sverige spelade mot Schweiz för ett tag sen. När tre perioder hade gått stod det 3.3 på resultattavlan, inte rättvist om du frågar mig men så är det ju med idrott. Sverige lyckades inte riktigt förvalta sina chanser och de slarvade en del och släppte in schweiz lite väl lätt i matchen vid flera tillfällen. Det blev fem minuters förlängning (sudden) och sen straffar. Hatar straffar! Ville nästan inte kolla men gjorde det ändå såklart och sverige satte sina två första och Gustavsson såg supersäker ut när han stoppade båda straffarna enkelt så det var ju skönt, iaf för alla som höll på sverige. Tycker att Sverige spelade bättre idag men de måste verkligen höja sig ytterligare några steg om de ska lyckas få någon medalj i år.



Mellandagsshopping

Igår blev det inte mycket träning dirket, jag har visst ingen självdisciplin ens när jag faktiskt är nära att träna, får jobba på det. Vi får se om det ens blir ett enda träningspass den här veckan... Vi åkte väl strax efter tre och skulle förbi Kjells jobb för att låna en bok så vi var inte inne i stan förrän strax efter fyra.
I bilen på väg in insåg jag att jag inte hade mina betalkort med, ett smart sätt för att inte göra av med pengar kanske? Vi började på Åhlens för det enda jag verkligen ville köpa var några par jeans, Kjell ville köpa en halsduk. Det fanns en del jeans att rota i och jag plockade på mig fyra par, i provrummet blev jag varse att jag inte har full koll när det gäller storlekarna så alla var faktiskt för stora. Tanken på att gå ut igen och leta efter mindre, vilket jag faktiskt hade gjort ett halvdant försök med innan jag gick in i provrummet men det var verkligen världens röra på de där borden, lockade inte ett dugg och framförallt inte att ställa mig i den långa kön till provrummen en gång till. Ett par funkade faktiskt och även om de inte var superfina duger de absolut till att jobba i tänkte jag och lät Kjell köpa dem eftersom jag var lite orolig att jag inte skulle hitta några andra. Kjell hittade en halsduk.
Vi gick vidare längs drottninggatan och in på HM men det var en stor besvikelse tycker jag, kändes inte som om det var så mycket på rea där, kanske var inne i fel HM-butik eller så tyckte de väl att de redan hade reat ut för mycket på nätet. Kjell hittade iof en halsduk och jag toffsar :-) Nästa mål var JC eftersom de brukar ha bra med jeans och där blev jag inte besviken. De hade visserligen färre bord med rea än Åhlens men deras var strukturerade efter storlekar. Plockade på mig fyra jeans även där och nu hade jag ju lite större koll med storlekarna så av dem köpte jag (Kjell) tre stycken, det var inte helt långt bort på de fjärde också men där hejdade jag mig lite. Ett av paren var likadana som de jag köpte på åhlens men en storlek mindre, lite onödigt kanske att behålla de från åhlens men som sagt är det bra med några som jag kan slita på riktigt ordentligt eftersom jag får hål i alla mina jeans. Kjell hittade ytterligare en halsduk så vi var rätt nöjda efter fyra jeans 2000 istället för 4000, och tre halsdukar senare. Klockan var inte supermycket och vi hade inte bestämt träff förrän vid sju så vi gick in på några affärer till. Vid halv sju gav vi upp och sökte upp min syster och senare även mamma och Daniel på MQ, där hittade jag en tröja på rea också och det kan ju alltid vara bra att ha tröjor. Skulle jag vara en riktig bloggare skulle jag såklart lägga upp bilder på plaggen men som tur är jag inte det så nu behöver jag inte det.

Nu ska vi till arninge och täby, Kjell ska klippa sig och sen ska vi till centrum för att handla inför nyår. Idag ska jag försöka komma ihåg att ta med mig pengar, kan ju vara en fördel om man ska handla.

Sovmorgon check

Vaknade visserligen inte nu, utan för några timmar sen åtminstonde, kanske vid halv 11 ungefär. Läste ut boken jag fick i julklapp, den var bra men inte fantastisk. Funderar på vad jag ska äta och när vi ska åka. Vill inte väcka björnen som sover, han borde verkligen få sova ut men samtidigt blir jag lite stressad över att klockan tickar. Man vill ju känna att man hinner med alla affärer man vill hinna med. Å så får jag påminna mig själv om att det är mig själv jag pratar om. Den tjejen som aldrig har njutit av att gå runt i affärer, den tjejen som brukar kunna avverka affärer på ungefär tio minuter eftersom en snabb blick över grejerna brukar vara tillräckligt. Och ska jag vara helt rättvis har jag ju egentligen hur många dagar till på mig att uppleva mellandagsrea och hysteri men det är just det att jag nog inte vill behöva lägga fler dagar på det som gör att jag blir lite stressad. Strunt samma, nu borde jag träna lite och äta frukost så att jag är klar när den andra vaknar åtminstonde.

En bra dag

Den var oplanerad och jag var väl inte direkt varken effektiv eller produktiv men å andra sidan var det inga krav på det heller. Jag läste lite, sov lite, tittade på tv, fick oväntat och trevligt besök av familjen Thimrén/Karlsson utan att bjuda på gevalia, tittade på film, lagade mat och nu avslutar jag dagen med att se på JVM. Sverige spelar mot Lettland och leder med 6-3, har väl inte varit någon toppenmatch direkt men det är ju ändå bara första matchen. Jag tycker dock inte att det är riktigt samma känsla på plan och kring laget som det varit de andra åren jag tittat, hoppas jag har fel för energin i sveriges jvm-lag har varit helt fantastisk de senaste åren. Taggar vi till och spelar betydligt bättre defensivt så kan det väl ändå gå vägen. Vi kanske inte har riktigt lika tydligt lysande stjärnor i år men det finns ändå en hel del talang.

Imorgon ska jag ta en rejäl sovmorgon och kanske träna lite det blev inget av träningen häromdagen så jag borde verkligen. Sedan bär det av mot hufudstaden för en shoppingtur, skulle vara trevligt med hela jeans eftersom jag alltid sliter sönder mina. På kvällen blir det bio med familjen, den här gången simon och ekarna, heter den så?

Nu ska jag spela Kungen och vänta på tredje perioden :-)

Första helt oplanerade dagen

Jag har ju haft jullov i fyra dagar men det känns på något sätt ändå som om jullovet börjar idag. Tror det beror på att jag har haft olika saker, visserligen roliga saker, inplanerade på de här andra dagarna. Idag har jag verkligen ingenting inplanerat och det känns fantastiskt. Det finns miljoner saker som jag vill göra och massor av saker som jag borde göra men faktiskt inte ett enda måste så vi får se hur jag disponerar dagen.

Helena smög upp och passade tydligen på att gå medan vi sov, förstår inte riktigt hur hon lyckades med det utan att vi vaknade. Det som var synd var ju att jag då inte kunde berätta för henne att hon fick ta med sig tinnas glasögon så dom ligger kvar här.

Jag funderar på att ta ut mina linser som jag nog faktiskt har haft i oroväckande länge, det är nog minst tre månader iaf, skulle kunna vara sen i augusti men det hoppas jag att det inte. När jag väl tar ut mina linser brukar jag försöka ge mina ögon iaf några dagar av linsfrihet och istället använda mina glasögon vilket skulle kunna passa väldigt bra just eftersom jag inte ska på handboll på ett tag men mitt dilemma är att jag inte kommer vara lika sugen på att träna på crosstrainern om jag har glasögon. Jag brukar nämligen bli lite känslig för rörelse när jag har glasögon och blir lätt virrig och får huvudvärk så jag skulle nog inte kunna träna med dem på och isf lär jag ju inte se särskilt bra på datorn och då kan jag ju inte titta på medium samtidigt som jag tränar. Hmm får klura lite på hur jag ska göra. Nu ska jag iaf äta julvört med julskinka och läsa en bra bok.

En annan dag

Så var den efterlängtade julen över.

I fredags var vi på bio, the girl with the dragontatoo. Vet inte riktigt vad jag hade förväntat mig, var lite kluven inför att se den. Jag tycker orginalet är väldigt bra, framförallt för att vara en svensk film. Jag trodde nog att den nya filmen skulle kännas betydligt mer påkostad men det tycker jag verkligen inte den var om man bortser från introt som var väldigt speciellt. De hade valt att låta filmen utspela sig i Sverige och det blev lite konstigt eftersom de såklart pratade engelska men då valde att försöka få svensk dialekt/brytning på alla förutom huvudkaraktärerna som visserligen slängde in lite svenska ord ibland, hej hej och tack tex. Den var dock bra och eftersom mitt minne inte är knivskarpt och jag nog bara sett orginalet en gång så kom jag ju inte ihåg vad som skulle hända helt hundra vilket gjorde att det var lite spännande. Sen åkte vi hem och tittade på film och åt pizza. Kjell åkte och jobbade.

På lördagen (julafton) vaknade jag när Kjell kom hem och vi hade en lite mysig stund med paketöppning innan det var dags för mig och Helena att åka iväg till pappa. Vi hämtade upp Daniel på vägen och när vi kom till pappa fick vi god risgrynsgröt. Vi spelade ett spel som helena hade med sig, när då då, det var ganska kul. Tillräckligt kul för att vi skulle spela tre omgångar tydligen. Den tredje omgången blev avbruten av att lunchen blev klar. Jag åt inte så mycket eftersom vi lite senare skulle på julbord hos Natte.
Innan vi åkte tittade vi på tomtarnas julverkstad hos pappa och när vi kom hem skulle precis ferdinand börja, det är typ de två viktigaste avsnitten på hela programmet, och husvagnssemestern såklart men den missade vi tyvärr. Helena gjorde en sallad med saffransbulgur och granatfrukt som hon skulle ta med och jag gjorde ris á la malta, Daniel hjälpte till med allt. Sen kom Anki och hämtade oss. Som vanligt blev det en hel del ätande och vi spelade såklart tp precis som vi gjort de senaste åren. Det gick sämst för vår familj vilket såklart gjorde att vi blev på lite dåligt humör. Sen så skulle vi åka hem, helena skulle sova hos oss igen. Av någon konstig anledning kom vi dock inte hem utan hamnade på lokalhaket i vallentuna tillsammans med tre av våra kusiner. Det var väldigt trevligt även om det inte var särskilt många människor där som jag kände, hade förväntat mig fler från parallelklasserna i skolan faktiskt. Efter ett tag spårade det dock ut totalt och kvällen slutade inte så roligt för två av mina kusiner men fram till det hade jag iaf väldigt trevligt.

Idag har jag mest varit seg och trött med fruktansvärd huvudvärk. På kvällen var det middag hemma hos kjells pappa, det var sex barn där varav fem hade sina respektive med sig så det blev ett ganska stort gäng, väldigt trevligt faktiskt. Vi stannade dock inte superlänge för kjell jobbar natt och jag väntade roligt besök av tinna och anna.
Helena är fortfarande kvar här och vi spelade både hennes spel och labyrinth under kvällen, skoj. Jag vann båda så jag blev väl lite extra glad. Nu ska jag lägga mig och läsa vidare i boken, utanför blåser det nog bra mycket mer än vad det har gjort någon annan gång sen vi flyttade hit iaf. Jag är glad att jag är innomhus :-D




Fel blev det

Igår var jag i täby med tinna. Det var trevligt och det blev faktiskt en julklapp inköpt också. Sen klippte jag mig i centrum på drop-in. Det var ungefär raka motsatsen mot mitt förra drop-inbesök så jag är väldigt nöjd. När det gäller håret så vart det väl inget speciellt men det känns så underbart att bli av med allt slitet och tovigt hår och jag trivs nog som allra bäst med just den här längden, inte för lång och inte för kort. Skönt att ha det gjort faktiskt. Efter det mötte jag Lovisa och så begav vi oss mot hallen. Där hade Magnus och Elisabeth ordnat med en rolig julavslutning för herrarna och damerna. Tävlingsmänniska som man är blev jag dock frustrerad och irriterad över att jag var så dålig, tror inte riktigt jag pallar den mentala pressen som jag lägger på mig själv.
När jag kom hem så satt jag ett tag vid datorn och sen tog vi in granen och började fixa lite. Tanken var att vi skulle pynta den och fixa skinkan men någonstans där somnade jag rätt vad det var. Jag var inte speciellt trött har jag för mig men jag la mig i sängen i några minuter och rätt vad det var vaknade jag några timmar senare. Jag somnade om och vaknade nog ytterligare några timmar senare. Jag hade inte någon aning om vad klockan var men det kändes som om det var morgon och dags att gå upp. Upp gick jag och tittade på klockan och den visade på 4.30, ojdå tänkte jag och försöker förstå hur länge jag har sovit. Jag har ingen aning om vad klockan kan ha varit när jag somnade, men vi bar nog in granen någon gång efter tio iaf och kanske kan jag ha somnat vid elva då och det betyder ju att jag inte har sovit så många timmar. Så nu är jag riktigt kluven över hur jag ska göra- Jag känner mig utvilad och har svårt att tro att jag kan somna om på en gång, lär ta ett tag iaf. Ska jag stanna uppe och fixa det jag borde få klart men då lär jag definitivt bli dödstrött senare under dagen någongång och det har jag inte någon vidare lust med. Det vi har inbokat idag är ett biobesök med min syster klockan 14 sen ska hon med hem till oss och sover över till imorgon då vi ska upp tidigt till pappa. Innan det där biobesöket borde vi hinna göra klart skinkan, pynta granen, städa och så hade jag en liten tanke om att jag kanske borde träna lite. Jag vet inte när Kjell somnade men det var nog inte för så länge sedan om jag känner honom rätt så han behöver säkert sova hela förmiddagen, han ska ju dessutom jobba natt sen så där kan jag nog inte räkna med någon hjälp direkt. Om jag är effektiv kanske det räcker med 4 timmars arbete vilket innebär att jag måste börja senast klockan nio. Då känns det som om det smartaste är att försöka somna om faktiskt. Jag skulle ju kunna läsa någon mindre rolig bok om matematik så kanske jag somnar relativt fort iaf. Vilket jobbigt i-landsproblem jag har, hur jag ska fördela mina sovtimmar.

Jullov

Känns så underbart skönt att vara ledig. Iof har jag massa saker som jag egentligen borde göra och det är ungefär tio böcker om matematik som jag har väntat på att få tid att läsa, så det blir ju härlig lovläsning. Jag fick en bok i julklapp från jobbet som jag faktiskt prioriterade och började läsa lite igår, en skönlitterär bok faktiskt :-) Så den ska jag iaf läsa först, efter den kanske det blir Huvudräkning.
Igår blev personalen bjudna på julbord och efterätt av skolan, trevligt men det härligaste igår var ju såklart avslutningen med eleverna. Vi var i multihallen och alla årskurser (1-3) sjöng två julsånger var, de var superduktiga. Utanför snöade det stora flingor och det bidrog till ökad julkänsla. Efteråt hade vi fika i klassrummet en liten stund. När föräldrarna gått tittade vi på några avsnitt av sunes jul, jag har läst den boken på mornarna som adventskalender kan man väl säga. Inte en så jobbig dag alltså. Sedan satt vi kvar efteråt och försökte göra en grovplanering för vårterminen. Vi kom inte så långt, precis som befarat men vi hann iaf prata igenom en del saker. Hoppas det finns lite tid i början av terminen då vi kan sitta tillsammans. Tillslut var jag tvungen att gå för klubbens julavslutning skulle ju börja halv sex. Jag åkte nog från skolan då ungefär och jag skulle först förbi biblioteket och lämna tillbaka sunes jul och sedan till ica för att hämta kläder från hm. Där var det världens kö som rörde sig framåt i slow-motion så jag var nog inte i hallen förrän strax över sex. Där hade det dock inte dragit igång än. Det var roligare att vara där i år när man hade lite fler "egna spelare" att titta på, det där låter kanske sjukt men det är ju mer intressant att titta på spelare som man faktiskt bryr sig om hur de spelar än andra. Jag blev dock rätt rastlös efter ett tag och det var nästan så att jag ångrade att jag inte tagit med grejer för att spela själv. Finalen slutade självklart oavgjort precis som alltid, det kändes dock inte riktigt lika orättvist som det ofta kan göra för det var faktiskt två ganska jämna lag.
Jag fick en chokladkaka och en påse med julskum som tack för att man bidrar med något till klubben, åt nyss upp sista biten choklad, det var gott. När jag kom hem lurade Kjell ut mig i garaget för att leta efter en låda, jag hittade ingen låda och fattade inte alls vad han menade men efter ett litet tag fick jag syn på en gran :-) Blev superglad! Han har ju varit anti julgran sen förra året, den körde han hem i vår bil och det ser man fortfarande rester av kan jag säga. Kanske var det för att han hade en hyrbil igår som han bestämde sig för att ge mig en gran ändå. Den ska vi nog bära in snart, å bära ut vårt gamla dataskrivbord på samma gång. Om ett tag slutar nog tinna jobbet och då ska vi åka till täby för lite julshopping? Efter det är det ytterligare en julavslutning på schemat. Jag funderar på om jag ska ta med kameran kanske, för jag har typ inga bilder 2011.


Julavslutning

Nu närmar sig lovet med stormsteg, väldigt skönt faktiskt. Idag hade jag tänkt att kanske åka till täby efter jobbet men planerade om lite och tänkte å så skönt. Jag kanske kan åka hem nästan direkt idag (två). Det blev dock inte så, istället sprang jag ut med andan i halsen när larmet gick, alltså signalen att någon larmat så det var ju ingen fara på taket. Då var klockan sex men eftersom jag inte hade något viktigt att göra idag kände jag att det var lika bra att passa på att städa en hel del i klassrummet. Jag har hunnit sortera en hel del papper och skurat rent alla bänkar, kan ju va trevligt om föräldrarna kommer på besök imorgon.
Imorgon ska vi som har ettorna sitta kvar efter jobbet och planera vårterminen. Det ska bli skönt att iaf påbörja det jobbet. I början av den här terminen hade vi ju inte en sekund över att sitta och planera tillsammans. Hoppas vi lyckas vara någorlunda effektiva imorgon så vi får en del gjort. Vi brukar ju inte alltid vara det direkt men det är oftast väldigt givande och viktiga diskussioner vi brukar fastna i och det behövs ju också.

Så efter jobbet bär det nog direkt av till hallen för julavslutning med klubben. Ska bli kul och killarna lät rätt taggade så jag förväntar mig hög närvaro. Jag tror dock inte att jag ska vara med själv, var länge sen jag var med som spelare och de senaste åren har jag faktiskt lyckats undkomma den där tomteluvan också, vi får väl se hur det går imorgon. Det brukar ju krylla av unga entusiastiska ledare så det är nog lugnt.

Jag jobbar på att övertala min rumskamrat om att det är värt att ha riktigt gran hemma, går sådär. Men han har sagt att tar jag hem den själv är det okej. Någon som vill låna ut en pulka jag kan dra den i/på?

Nyss slutade reals match. De vann med 5-1, vilket såklart var lite väntat eftersom det var i spanska cupen och de mötte ett lag från en lägre division. Det som jag tycker var roligast var att de unga nykomlingarna fick göra mål. Callejon inledde målskyttet och han känns faktiskt riktigt het just nu, sen var det Sahins tur. Jag duschade i halvlek och missade det tredje målet som gjordes av varane, efter ett tag gjorde joselu mål och sen avslutade callejon målskyttet genom att välplacerat rulla dit den i 88 spelminuten. Nu är det ett lååååångt uppehåll, på tok för långt känns det som, men jag vet ju att tiden kommer gå fort för jag kommer ju vara ledig.

Nu ska jag se om det finns något som är värt att slötitta på innan det är dags att sova. Imorgon ska jag njuta av tiden med alla söta änglar som jag kommer sakna som bara den under lovet.


Måndag

Sista arbetsveckan (om man nu kan kalla det vecka) innan lovet är påbörjad, känns helt otroligt att det redan har gått en termin. Dagen har gått fort och jag har hunnit med några delar av det jag ville iaf. Imorgon är sista skoldagen och vi får se om vi känner oss klara för lov efter den.
Stackars Kjell jobbade ju 7-21.30 igår och var helt död när han kom hem strax efter tio. Han åt lite och somnade rätt fort i soffan sen. Jag var pigg som en lärka för en gångs skull, säkert för att han sov. Strax efter ett fick jag tvinga mig att försöka somna eftersom jag skulle upp vid halv sju. Bestämde mig för att låta Kjell sova vidare och hämtade istället täcke så jag kunde hålla honom sovsällskap i vardagsrummet. När jag vaknade vid sex låg han inte kvar och jag trodde först att han gått och lagt sig i sovrummet men efter ett tag hörde jag honom i arbetsrummet. Han hade vaknat pigg och utvilad vid fem och gått upp och surfat. Eftersom han är världens absolut snällaste så skjutsade han mig till jobbet. Det var skönt att slippa cykla och framförallt var det skönt att kunna åka ungefär samma tid som vanligt men ändå få sjukt mycket längre tid till planering och småfix innan eleverna börjar.
Nu jobbar han kväll och inatt ska han sova hos Andreas för tidigt imorgon vid 4-5 ska de åka till Västervik för sista seminariet. Nog för att jag tycker att jag är välförtjänt av ett jullov men samtidigt mår jag nästan dåligt över att inte Kjell får ledigt för han är ju så mycket mer värd det än jag, det är synd att jag inte kan göra hans jobb för då hade jag kunnat tagit några av hans pass.

Efter jobbet bar det som vanligt av mot handbollen. Jag hämtade mina greklandsbilder på FOTOBUTIKEN och träffade sedan Lovi på coop. Där införskaffades lite gott till terminsavslutningen med killarna, vi fick dock gå in på ica för att kunna köpa riktigt fina priser som tre i laget belönades med för härligt träningsflit. Vi köpte tre saker som vi tänkte att de tre som tränat bäst skulle få och så köpte vi ytterligare ett pris som vi tänkte att den som tränat allra bäst skulle få. När vi kom till hallen räknade vi efter på närvarokorten och det visade sig vara väldigt jämnt mellan två spelare. De hade missat tre tillfällen vardera av de som är med på närvarokorten, men sen tillkommer det ju tillexempel cirkelträningar. Vi borde kanske räknat efter på förhand och sen köpt pris men nu fick det bli så att de fick dela. Alla tre blev riktigt nöjda iaf med valet av pris, det anade jag men vågade inte gissa att det skulle vara riktigt så uppskattat.
Innan vi hade avslutningen med julmust, pepparkakor och prisutdelning så spelade vi mot FA. Vi körde 3*15 minuter och på förhand hade jag verkligen ingen aning om hur det skulle gå. De ledde i början men efter ett tag gick vi ikapp. Andra perioden körde vi riktigt bra och kunde rycka lite när tjejerna inte fick något flyt i spelet, och tredje blev lite jämnare igen men även den tror jag att vi vann. Jag var lite orolig att killarna skulle vara för blyga och nervösa men jag tycker att de smällde på riktigt bra och vågade ta för sig lika mycket som normalt. Jag tycker att vi gjorde en bra match. Vi körde 3-2-1 i första och där hade vi ju en del problem med inspring, vill inte riktigt ge mig eftersom jag älskar 3-2-1, men överlag så är vi verkligen bättre på 6-0. Det jag är mest nöjd med i försvaret idag måste nog ändå vara alla täck vi hade. Flera spelare täckte flera skott riktigt bra, snacket fungerade ibland och de vågade ju faktiskt smälla på. Anfallet är ju det jag tycker känns mest positivt idag. Vi började väldigt tveksamt men efter ett tag kom vi igång riktigt bra. Vi hade flera bra kantutspel och flera bra kantavslut, vi hade flera snygga genombrott och ett tag flera bra mål från 9-m. Bra bredd i anfallsspelet med andra ord och det känns riktigt bra och ovanligt för att vara "mitt lag". Tjejerna var inte superbra i anfall, damerna är katastrofdåliga i anfall och killarna kan ha stora svårigheter i anfallet. Det var ett tillfälle när dom hade gjort mål och två av våra spelare sätter tokfart upp och gör mål, så bra fart har jag nog aldrig sett dom ha och det är så kul att det belönas med ett mål. Aja nöjd är jag iaf och jag tycker att det var riktigt kul att spela mot FA för även om det blev rätt stor målskillnad så tycker jag ändå att killarna var tvungna att tagga till och spela lite mer koncentrerat än vad de behöver i många seriematcher så det var verkligen givande för vår del. Hoppas det var det för A-flickorna också.

Ni som läser och har koll på damträningarna kanske redan har gissat eller hört att damträningen blev inställd. Vi var fyra stycken när träningen skulle börja och det var väl egentligen ingen som var direkt träningssugen på de premisserna. Kändes skönt att alla var överens om att vi skulle hoppa träningen. Istället satt vi ett tag och pratade om matchen mot Rimbo och säsongen so far. Tycker att vi alltid säger ungefär samma sak men ändå tycke rjag att det sas endel bra grejer. Det känns som ett välbehövligt uppehåll nu och förhoppningsvis kommer alla rejält taggade tillbaka sen i januari.

Fightingface

Måste bara dela med mig av en bild som visar så otroligt mycket känsla.


 

Jag har nu gått igenom de bilder jag hade på min bärbara och min externa hårddisk från 2011, det var inte många bilder alls. Har jag inte gjort något alls i år eller? Det får nog bli ett litet album, eller så får jag fota utav bara h-vete nu i jul och vid nyår. Jag har iof tre mappar på htpc:n som jag inte valt ut från, men det är inte några mängdbilder och hittills har jag bara valt 196 bilder.



Fjärde advent

Så skönt med en slapp dag. Snart ska jag röja lite i köket medan jag lagar middag. Jag har valt ut en hel del bilder från 2011, det är också en hel del kvar. Jag kom till Spanien och där fastnade jag lite för det är så svårt att bara välja ett fåtal från alla tusentals bilder. Jag har ju redan gjort ett spanien-album men i mina årsalbum har jag tänkt att jag ska ha en sammanfattande sida från mina olika resor. Jag har faktiskt valt ut bilder från grekland till mitt 2011-album och det är väldigt skönt.

Just nu står tv på med ett program om ätstörningar. En ung tjej äter i stort sett ingenting och en pojke äter hur mycket som helst, båda äter bara onyttig mat om man ens kan kalla det mat. Väldigt hemskt och sorgligt är det. Jag tycker själv att det är väldigt jobbigt att veta hur man ska balansera mellan att tvinga i barn mat och att låta de ha inflytande i sitt ätande. För mig handlar det ju inte om mina egna barn för tillfället och jag inbillar mig nu att det är lättare om det är mina egna barn vilket det säkert inte är. Nu kan jag ju även lägga över problematiken på någon annan på ett sätt som jag inte skulle kunna om det var mina egna. Mat är en känslig sak, jag har full förståelse för de föräldrar som ger efter och lagar mat som ens barn tycker om bara för att barnet ska få i sig tillräckligt med mat samtidigt som det i många fall säkert bara gör saken värre. Jag hoppas verkligen att jag aldrig behöver kämpa med det problemet som förälder.

Nej nu väntar köket på mig

Lat söndag

Idag ska jag försöka vara ganska duktig och städa och fixa med en del saker så jag slipper göra det på lovet, men jag ska också unna mig lattid där emellan. Det har fungerat bra hittills. Jag har varvat att bara sitta i soffan och slappa med att göra viktiga eller nödvändiga saker.

Jag tror planerna för julen börjar bli någorlunda klara. Jag tror vi kommer åka till pappa tidigt på julafton för lite gröt och sedan fortsätter vi vidare till Natte för att umgås lite med släkten på mammas sida. Helena kommer troligtvis hit den 23:e, det ska bli mysigt. Då kan vi pyssla lite med julsaker och förbereda det som måste förberedas inför julafton, vilket inte borde vara så mycket eftersom vi inte håller på med julklappar och sånt. Jag längtar till julen fast samtidigt är det så härligt inför julen och man kan verkligen njuta av dagarna fram till dopparedagen eftersom det är sån härlig känsla överallt. När man väl är där är det ju i stort sett över och det ser jag inte fram emot.

Jag har försökt att ringa och boka tid för klippning men antingen så har jag fel nummer eller så har de helgstängt för de svarar inte i telefonen varken igår eller idag. Sist jag klippte mig gjorde jag det på drop in i täby centrum och då lovade jag mig själv att aldrig göra om det för det var verkligen ingen trevlig upplevelse, men undra om det inte blir det nu igen. Jag skulle vilja få det gjort snart för mitt hår är så slitet och långt. Det som är jobbigast är att jag inte har någon som helst aning om hur jag ska klippa mig. Lugg eller inte? Snelugg eller inte? klippa kort eller inte? Klippa uppklippt eller inte? Jag känner inte för att bara toppa iaf. Helt enkelt kanske bara ska sätta mig och låta frisören bestämma, men sen å andra sidan har jag alltid varit väldigt feg när det gäller mitt hår som jag faktiskt nästan alltid har älskat.

Imorgon är det jobb som gäller. Har inte hela dagen planerad men vet i stort vad vi ska göra. Efter två har vi arbetslagsmöte och vi kommer väl mest prata om julavslutningen och uppstarten på nästa termin kan jag tänka mig. Klockan fem ska jag möta Lovi och klockan sex har vi samling med killarna. Vi ska ha träningsmatch mot FA, kan nog bli roligt och kanske spännande om killarna inte blir blyga utan kommer rejält taggade och har en bra dag.

På tisdag är det sista skoldagen, samma sak där. Vet inte exakt vad vi ska göra men framförallt ska vi väl bara ha mysigt tillsammans. Efter jobbet funderar jag på att åka till Täby och leta efter en julklapp till min babe. Han har tydligen julklappar till mig och då känns det ju dumt att inte ge något tillbaka. Får väl se om jag kan komma på något som han vill ha.

På onsdag är det julavslutning och julbord med kollegorna. Det ska bli mysigt och trevligt. Jag funderar på att sitta kvar efteråt och försöka förbereda så mycket som möjligt inför nästa termin. Halv fem ska jag ner till hallen för det årliga julbordet. Jag hoppas att några till från damlaget dyker upp och att alla från P97 är där, jag tycker om den traditionen och även om jag kanske tycker att det är lite segt och långdraget att vara där så är det en viktig tradition för klubbkänslan och den är underbar för de små.

På torsdag ska jag bara njuta av första dagen på mitt första jullov som lärare. Jag tycker inte att det är det minsta orättvist att lärare får ledigt, dels arbetar vi in tiden men skulle vi inte göra det så tycker jag att vi förtjänar det ändå. Alla som jag stött på lägger ner stor själ i det de gör på jobbet och kämpar som bara den för att varenda en av sina elever ska få det så bra som möjligt. De vänder ut och in på sig själva för att hitta lösningar och ställer verkligen upp för eleverna. Jämför man med andra yrken när det handlar om utbildning och ansvar så vet jag inte om det finns något annat med lika utmanande och stort uppdrag, förutom chefsposter kanske och jämför man lönen så är det ju nästan löjligt. Den enda yrkeskategorin som är i närheten och faktiskt troligtvis tillochmed mindre gynnsam är ju sjuksköterskor. Kul att min andra hälft är i den kategorin. De har nästan lika lång utbildning, till viss del ännu större ansvar, till viss del mindre ansvar, ungefär samma lön och inga fördelar med röda dagar och lov. 
På kvällen är det avslutning för damlaget tillsammans med herrlaget, ska bli spännande och säkert väldigt roligt.

Nej nu ska jag organisera mina externa hårddiskar lite. Jag ska lokalisera årets alla bilder så att jag kan välja ut vilka som ska framkallas. Det kommer ju säkert inte bli klart idag direkt men man kan ju börja iaf.

Härlig vinst!

Idag tycker jag real var bra. Matchen började med ganska högt tempo och efter ungefär tio minuter gjorde ronaldo mål, så skönt! Efter det hade Casillas två riktigt svettiga räddningar, vid den ena var jag helt säker på att det var mål, killen hade ju nästan öppet mål men helt plötsligt kom Iker flygande och stötte bollen så den gick i stolpen och ut. Sevilla hade en del chanser till och real ska vara riktigt glada att de inte släppte in något mål i första halvlek. Efter ett tag fick Callejon utöka till 2-0 och ronaldo hann med ett till innan halvleken var slut. Pepe hann dock få ett rött kort också innan paus, billigt om du frågar mig (det var två gula och det första var klockrent men det andra kändes som en rejäl dos av filmning. Det var nästan lika billigt som ramos gula.
Som tur var höll real ställningarna och kunde till och med utöka sin ledning till 4-0 trots att de var en mindre på plan. Precis när jag började slappna av och tänka att det här går nog vägen så gjorde sevilla ett mål, men trots det kändes de aldrig riktigt farliga och efter ett litet tag kunde real avgöra med både ett femte och ett sjätte mål. I slutet av matchen släppte de in ett till. Men 2-6 i sevilla är ju verkligen inte fy skam och nu går de till julvila som ledare i ligan, härligt!

Snart match mot Sevilla

Hoppas på vinst, men tror på förlust. Det vore underbart att kunna inleda det nya året som ledare av la liga men det kanske är för mycket begärt.

Blandar bra med katastrof

Killarna hade match idag, 12.10 vilket jag visste. Och ändå så har jag på något sätt lyckats planera att jag ska cykla till samlingen tio över tolv. Igår ställde jag klockan så att jag skulle gå upp senast tio, hinna träna i lugn och ro och tvätta håret, eventuellt äta lite frukost och sen cykla ner till samlingen. Jag gick upp strax före tio men tog det lugnt, kände mig inte stressad och började träna vid halv elva ungefär, tränade ett mediumavsnitt, alltså ungefär 40 minuter. Kände mig duktig och hoppade i lugn och ro in i duschen. Precis när jag duschat klart slogs jag av en läskig tanke. Vet inte hur jag kom på det eller precis vad jag insåg eller tänkte men helt plötsligt blev jag varse om att det inte var samlingen som var tio över tolv utan matchen började då. Fick lite bråttom kan man väl minst sagt säga eftersom jag redan då var tjugo minuter sen och eftersom håret var drypande blött och jag inte hade kläder på eller koll på mina grejer. Men snabbt på med allt och så hoppade jag upp på cykeln. När jag kom till hallen höll killarna på att värma upp på planen. Efter ett litet tag samlades vi och sen fick jag se och höra en bra "fader Abraham". De gjorde första målet och det var nog enda lilla sekunden på hela dagen som jag tvivlade att vi skulle stå som segrare efter slutsignalen.

Vi vann med 30-15, kul att vi lyckades göra mycket mål. Vi satte våra lägen idag, det har vi inte alltid för vana att göra. Killarna vågade verkligen ta för sig, är imponerad av många spelares offensiva spel idag. Det var mestadels individuella prestationer men när det fungerar så bra så ska man väl inte klaga, då är det ju inte så konstigt att det inte blir fler samarbeten. Det var dessutom några samarbeten som var riktigt bra. Vid ett tillfälle när motståndarna spelade 5-1 satsade vår högernia in i mitten samtidigt som linjen gör en motrörelse, det är en av de saker vi pratat om och tränat lite på att göra mot just 5-1 försvar så det blev jag överlycklig över att se, vet dock inte om det var planerat eller inte men snyggt var det iaf. Vi hade dessutom flera bra kantutspel och extra kul var det ju att kanterna satte många av de lägena.
Försvaret kunde ha varit bättre men samtidigt kan det vara svårt att möta ett lag som det lag vi mötte idag. De var inte speciellt duktiga men de hade två riktiga kolosser, varav iaf den ena var riktigt tung att få stopp på. Det resulterade i ett antal utvisningar för oss, fasthållning. Det jag är mest missnöjd med är att vi ibland är så nära och så smäller vi ändå inte riktigt på, det var flera gånger när man borde ha gått in som andre man och hjälpt till men som vi bara står och tittar på. Nu har vi mött alla lag i serien. Vi har förlorat mot de tre lagen som ligger ovanför oss i tabellen (rimbo som vi vunnit mot kommer dock troligtvis gå om oss när de spelat lika många matcher, på målskillnad). Som jag nämnt förrut så är det verkligen en ojämn serie. Det ska bli kul att se om vi kan spela lite jämnare mot, eller tom vinna mot de tre lagen som vi förlorat mot. Vi har förlorat två matcher med elva mål och en med typ arton kanske. Sen så tycker jag att vi ska kunna vinna alla andra matcher, förutom kanske mot rimbo. De verkar lite starkare än vad de var mot oss om man ser till övriga resultat. Jag tror tyvärr att jag missar den matchen för att jag är i Thailand, känns riktigt surt faktiskt men jag tror inte jag ställer in resan pga det iaf. Sen så har jag för mig att den mot Upsala (ett av de lag vi förlorat mot) krockar med en dammatch, men jag är inte helt säker. Det är iaf helgen efter att jag kommer hem och med tanke på att jag missar två dammatcher medan jag är borta kan jag tänka mig att jag inte så gärna får skippa en tredje på raken. Men vi får se, kan ju inte påstå att jag hjälper laget speciellt mycket när jag är med så vem vet kanske jag får det ändå.

jaha för att återgå till rubriken då, det som var bra var att jag faktiskt tränade, att killarna vann, och att jag håller på att laga supergod mat. Det som är katastrof hittills är att jag missade samlingen, första gången någonsin i mitt liv vill jag påstå. Har nog aldrig tagit fel på tid varken som spelare eller tränare någon gång före det här, men nån gång ska va den första. Det var ju tur att det var hemmamatch :-)

Såg nyss The King's speech, den var jättebra tycker jag. Nu ska jag istället slå på the young indiana jones chronicles, tror min filmsmak är väldigt bred men också väldigt udda. Samtidigt ska jag steka på köttet och in med potatisen i ugnen. Jag har gjort guacamole men jag överväger att koka lite bearnaissås också. Jag kommer nog bli ganska mätt och belåten :-)

Annars då

Det känns som om jag har jullov redan nu nästan. Kommer kanske bli lite jobbigt på måndag morgon när klockan ringer men de tre sista dagarna tror jag faktiskt att jag mest kommer njuta av. De två sista dagarna har vi mest pysslat, lyssnat på julsånger och tittat på olika julfilmer/kalendrar. Det har varit riktigt mysigt och såklart har julkänslan ökat.

Vi spelade ju match igår, vi var värdelösa som vanligt, så det är spelledigt i helgen - underbart! Det är det som är positivt med vardagsmatcher. Killarna har match imorgon, hemma mot sannadal och det ser jag faktiskt fram emot riktigt mycket. På måndag ska de få spela träningsmatch mot FA och det ska också bli skoj :-) Hoppas vi vinner! Imorgon ska vi vinna, vår serie är ju väldigt ojämn och det här är ett av de sämre lagen och jag kommer bli grymt besviken om vi inte lyckas ta två poäng. Det är konstigt att gå in i en match med den här attityden, jag har aldrig varit med om det, eller jo kanske när vi (damerna) skulle möta Tillberga för några år sedan (vi vann med 47-7 tror jag). Jag brukar ju vara rätt säker på att vi ska förlora även om vi egentligen är ett bättre lag, men nu med killarna så är det faktiskt lite för stor nivåskillnad för att jag ska kunna tro att vi ska förlora. Men man vet ju aldrig så helt säker är jag såklart inte, det skulle ju inte vara speciellt bra. Självklart måste vi gå in med rätt inställning och spela vårt spel för annars vet man aldrig vad som händer.

Annars ska jag nog inte göra så mycket i helgen, jag var inne på att bjuda in till ett sagan om ringen maraton på söndag men jag misstänker att huvudpersonen ska jobba helg så jag har lagt de planerna åt sidan.
Kjell ska också jobba helg. han jobbade natt sön-mån, mån-tis, tis-ons, åkte till västervik för seminarium, jobbade dag idag och ska jobba dag imorgon och dag+kväll på söndag. Jag förstår inte hur han orkar. Då har det ändå lugnat ner sig en hel del på sista tiden och kommer väl göra det lite mer eftersom utbildningen är helt klar snart. Fast då kommer han säkert hitta på något annat att sysselsätta sig med. Han funderar på d-uppsats och/eller andra vidareutbildningar. Han är så duktig! Nej nu ska jag nog försöka sova så jag kommer upp ganska tidigt imorgon.

Iker Casillas

Jag har ju nämnt tidigare att jag insåg att det fanns en sak i världen som jag önskar mig. Har inte skrivit en önskelista till tomten istället tänkte jag "klicka" hem den själv, hittade dock ingenstans att köpa den och insåg efter ett tag att den inte fanns på engelska som jag trodde utan bara på spanska (det innebär dock inte att jag vill ha den ens pyttelite mindre utan jag ska köpa den när jag hittar den). Det jag pratar om är självklart Iker Casillas bok, eller boken om Iker Casillas kanske man ska säga. Men som tur är finns det underbara människor i världen som delar med sig. En blogg som jag tidigare länkat till skrivs av ett härligt realmadrid-fan som lägger ner massor av tid på att översätta från spanska till engelska. Det har hon gjort med alla spelarintervjuerna, som säkert är minst en halvtimme långa per spelare och massa annat. Självklart har hon boken och har i två olika delar översatt delar av det första kapitlet som handlar om casillas väg till fotbollsproffs. Det är helt underbar läsning och jag gråter och ler med hela mitt ansikte om varannat.

Idag lästa jag den andra delen och där stod det bland annat om säsongen 95/96, alltså när Iker var 14-15 år. Han spelade i real madrid, han verkar ha spelat i flera olika av deras lag, alltid framgångsrika lag såklart (det finns alla möjliga ungdomslag och klasser), och under flera olika tränare. Alla verkar bara ha positiva saker att säga om honom, om hans talang men även om honom som person. Någon som är förvånad? I boken står det om en turnering de var med i i Bolivia. De kom vidare till finalsteget där fyra lag skulle möta varandra. Real vann sina två första och skulle inför den sista matchen möta ett lag som också vunnit sina två tidigare matcher.

The final game ended 2-2, and Real Madrid became champions, after an agonizing final in which the referee added seven minutes of extra time.

The big winner that night was Iker Casillas.  He had a brilliant performance.  At the end of the game, he was interviewed while still on the field.  He was nervous, you could tell by his voice, as he spoke very fast without thinking too much about his answers.

“It took a lot of effort from us.  They also made a big effort.  It was a big win.  They fought like champions, but we won due to the goal average… but the goal average also counts, ¡vamos, vamos!”

He was asked if he had been the best on his team.  His response: “I don’t think I was the best.  We’re a team.  Eleven guys who are on the field.  All 11 of us gave it our all on the field, and whatever I have, I would give to my team, and they would do the same for me.”

Iker was then asked what team he supported.  He didn’t understand the question.  When it was repeated, his response was, “I’m with Real Madrid until death, until death.”  He also said his idols were Buyo, Juanjo Valencia and Schmeichel.

 

Man kan prata om mediatränade fotbollsproffs och hur de har fått lära sig hur de ska svara på frågorna och vad de ska säga. Men det har man aldrig behövt göra med Casillas det är jag säker på. Han är en underbar människa rätt in i själen och framförallt så är han en lagkapten och lagspelare ända in i ryggmärgen. Är nästan tvungen att visa en av bilderna på honom som ung realmadridspelare.




Nerförsbacke

Jag har haft två jobbiga men väldigt effektiva och bra dagar. Det mesta handlar ju om jobbet såklart och där pendlar jag fortfarande i mina tankar och känslor, dock känner jag mig alltid helt hundra på att det är där jag hör hemma just nu. Det var helt rätt för mig att utbilda mig till lärare och att hoppa på det här jobbet. Sen vet jag inte om jag kommer vilja/orka jobba med det föralltid som jag egentligen alltid har varit rätt tvärsäker på, men det får framtiden visa och det känns faktiskt nästan ännu bättre och mer spännande bara.
Igår gick jag från jobbet tidigt, strax före fyra faktiskt. Jag hade nämligen en plan att vaccinera mig och de hade öppet hus från fyra på vallentuna doktorn. Jag vaccinerade mig med twinrix när jag skulle till Sydamerika, dock så tog jag bara den första och den andra sprutan av någon dum anledning. Jag kommer inte ihåg exakt hur lång tid de sa att jag hade på mig att ta den tredje men det var ett eller max två år och det har sedan dess gått snart fyra så jag har idiotförklarat mig själv för att jag inte tog den tredje och förberedde mig nu på tre sprutor framöver, typ 500 kr st. När jag kom dit fick jag fylla i ett dokument om vart jag skulle och vad (och när) jag hade vaccinerat mig mot, stelkramp stod med på listan och jag insåg direkt att aj då det där har jag inte gjort sen jag gick i fyran och då vet jag att de sa att man var tvungen att vaccinera sig vart tionde år.
Sen fick jag komma in och prata lite med en person för att reda ut exakt vad jag skulle ha. Då till min stora glädje visade det sig att det enda jag behövde var en (den tredje) sprutan av twinrix. Ny forskning och annat har gjort att direktiven kring sprutor har ändrats. Nu anser de inte att det är så noga när man tar den tredje sprutan, huvudsaken är att det inte går så lång tid mellan den första och andra och stelkramp håller numera tydligen i tjugo år har de bestämt. Ingen blev gladare över detta än jag. Dessutom som liten bonus fick jag veta varför jag fick den där konstiga reaktionen i Grekland, i alla fall med största sannolikhet. Hon frågade om jag var allergisk mot något och då kom jag ihåg vad som hänt och att jag inte trodde det men nu sedan i somras inte vet helt säkert. Jag beskrev vad som hänt och hon sa att det var klockrena symptom för vad som händer om man äter lite "dålig" tonfisk. Det är tydligen någon speciell bakterie? som bildas? när tonfisk får stå i fel miljö för länge. det var faktiskt en skön känsla, för även om jag inte direkt har varit orolig över att jag ska få en allergisk reaktion titt som tätt så har det ändå funnits en pytteliten oro någonstans i bakhuvudet.
På kvällen igår var det ju match i spanska cupen. Ögonen gick i kors men jag såg klart matchen, inte världens roligaste match direkt men kul att de vann iaf.
Idag satt jag kvar rätt länge, till efter sju och fick faktiskt en hel del gjort. Alla skriftliga omdömen i alla ämnen till alla elever ska vara klara senast på fredag och jag hann mer betydligt mer idag än vad jag trott. Jullovet närmar sig och det finns en del andra måsten innan det är slut men nu känner jag att det blir klart mycket mindre press varje dag. Förhoppningsvis hinner jag klart med omdömmena redan imorgon och isf kanske jag får lite lite tid över till att planera och förbereda nästa termin.

Ont överallt

Matchen igår var väl egentligen inte tuffare än någon annan vi spelat hittills i år men min kropp känns som om den har blivit överkörd av en stor lastbil. Jag skäms när jag tänker på matchen, dessutom inser jag att det kommer typ vara omöjligt för oss att ta några som helst poäng till i år. Igår hade vi i stort sett det bästa laget vi kan ha, vi saknade inte någon av de ordinarie spelarna iaf och hur ska det då gå resten av matcherna när åtminstonde två av de bättre i laget kommer saknas? Visst kan vi spela klart mycket bättre än vi gjorde igår, det är vad jag alltid inbillar mig iaf men med tanke på att vi alltid är så där dåliga kanske jag helt enkelt borde inse fakta - vi är inte bättre!

Jag läste nyss mitt förra inlägg och jag inser att jag glömde skriva att jag tyckte Barcelona var det bättre laget sett över andra halvlek. Tycker också om mycket av det Mourinho sa efter matchen. Angående messi var det något i stil med "Jag tyckte han skulle få rött, domarna kanske såg bättre." och angående spelet ungefär "Det som skillde lagen åt var tur. Barcelona hade tur och kunde efter målet spela runt bollen och göra det de vill." man kan inte påstå att Barcelona inte är skickliga på att passa och att hålla bollen inom laget, men man kan påstå att det inte är särskilt rolig fotboll. Igår lyckades inte real spela rolig fotboll heller, men förhoppningsvis gör de det nästa match.

Idag har jag inte gjort mycket alls. Legat och degat i soffan som vanligt på mina lediga dagar. Jag vill inte att den här dagen ska ta slut, det får gärna vara precis den här söndagen hur länge som helst. Kan inte riktigt förklara känslan men det har att göra med att det snart är jullov, jag längtar verkligen efter det men jag vet att det kommer försvinna så fort. Nu är det så nära att jag nästan njuter av det redan nu, speciellt idag eftersom jag är helt ledig. Nu låter det ju nästan som om jag hatar mitt jobb, vilket jag verkligen inte gör. Jag älskar det faktiskt även om det kan bryta ner mig och få mig att må väldigt dåligt i vissa stunder så kan jag inte tänka mig något som jag hellre skulle vilja göra, förutom att möjligtvis få vara assisterande coach till Mourinho eller nått sånt ;-) Jag är stolt över att vara lärare och jag identifierar mig i min proffesion, det är en del av mig. Men jag älskar faktiskt mitt privata liv också och njuter av de lediga stunderna. Dessutom vill jag inte att ettan ska ta slut, jag vill hinna njuta lite av det här första året också, för nog är det ett helvetesår på samma gång. Och så vill jag inte att mina elever redan ska börja tvåan för kraven på dem kommer bara öka och de kommer växa upp så fort. Allt det där låter kanske hur konsigt som helst.

Visst ja, imorgon ska vi ha nobelfirande. Jag måste bestämma vad jag ska ha på mig för kläder, läsa på lite om Alfred Nobel och planera morgondagen lite mer i detalj innan den här dagen är slut. Ska väl ta tag i det nu då...

Tomhet

Som vanligt blir känslan av tomhet rätt stor när det där man har gått och tänkt på och väntat på är över. Jag är inte nöjd och glad men såhär några timmar senare är jag faktiskt inte heller förkrossad, jag har varit med om värre förluster och större nederlag som real-supporter. Men jag hade verkligen unnat det här fantastiska laget en seger, nu blev det inte så.

Måste säga att jag inte kan ge ett helhetsintryck av matchen, efter några minuter in på matchen fick jag äntligen bra bild. I början ville inget komma igång alls och jag som är ganska van vid att ligan fungerar relativt smärtfritt blev riktigt orolig att jag ens skulle få igång nånting alls. Jag fick faktiskt bäst bild på min bärbara i knät trots att den har trådlös uppkoppling och htpc numera har sladd med 100 upp och 100 ner, bilden på tv:n var väl egentligen bättre men den fastnade lite då och då vilket inte den på den bärbara gjorde. Jag hade samma kanal på båda för den (badTV, veetle) brukar vara rätt oslagbart bäst. Å rätt vad det var slocknade båda samtidigt och efter det gick den inte igång igen. Jag fick då börja leta runt bland andra men dem hade värdelös bild och laggade som bara den så det gick inte att få någon som helst uppfattning av det som hände på planen. I slutet av andra, de sista 10-15 hittade jag en sida med bra bild som flöt på bra för det mesta. I andra hade jag ganska bra bild för det mesta, men ibland hakade den upp sig kortare perioder.

Real Madrid fick ju bästa tänkbara start. Benzema kunde lätt göra 1-0 efter en rejäl miss av Valdes. Det jag såg av första halvlek tyckte jag real såg lite bättre ut, de såg lite hungrigare ut och hade ibland helt galen press på barcelonas bollhavande spelare, kul att se! Vet inte om jag någonsin varit så nervös i början av första halvlek som jag var igår. Pulsen bara skenade och jag satt och spände mig konstant, fick nästan koncentrera mig på att andas så jag inte skulle glömma bort det. Varför vet jag inte men jag hade nog räknat lite med förlust och så ledde real med 1-0 och jag ville för allt i världen inte att barcelona skulle göra mål. Dessutom var det bra tempo i matchen och spelet böljade rätt bra utan att det skapades superchanser åt något håll. Ronaldo kunde ha utökat ledningen men missade.
Istället kom messi och finta bort halva realförsvaret på en av sina typiska soloräder och spelade fram till en Alexis, som jag hade extremt svårt för (han skulle ju hela tiden fram och klaga hos domaren och vara på realspelarna och dessutom verkar han äga den där typiska barcelona attityden att ligga ner och bita i gräset oavsett om man har blivit nuddad eller inte samtidigt som han själv kunde satsa rätt bra i tacklingar), som inte gjorde ett misstag i det läget utan satte bollen klockrent bakom Casillas. Kort därefter vet jag att många anser att Messi skulle fått sitt andra gula=rött men jag kan inte uttala mig om situationen för jag hade inte så bra bild, vet inte om jag ska vara glad eller ledsen för det, kanske gjorde det att jag är mindre arg över orättvisor. Det händer ju då och då att domare friar bara för att spelaren redan har ett gult men det är så irriterande och fegt tycker jag. Till och med barcelonasupportrarna på deras forum tycker att det nog var rött men å andra sidan säger de att både ramos och lass kapningar borde ha gett rött direkt men några såna kapningar har jag svårt att minnas, kan ju iof också ha berott på bilden... 1-1 stod sig iaf halvleken ut. Jag tyckte real kom ganska inspirirade och hungriga till andra halvlek också men rätt vad det var, från ingenstans är det någon (Xavi?) som skjuter ett chansskott som nuddar marcelo och ändrar riktning, ställer casillas som var på väg åt andra hållet och sakta studsar mot stolpen och in i mål. Måste bara säga TYPISKT BARCELONA, jag säger absolut inte att de inte är bra och att de inte förtjänar att vinna många matcher, men varför ska de ALLTID ha turen på sin sida? De har tur med domslut, och har de någon gång otur med ett domslut, att de får ett mål felaktigt bortdömt eller så så är det alltid i en obetydlig skitmatch som de antingen har råd att förlora eller vinner ändå. I stormatcher har de domsluten på sin sida, det kan man inte säga något annat om och varför ska bollen alltid gå stolpe in när de skjuter och de andra lagen har stolpe ut? Iaf åter till matchen, då blev det ju helt plötsligt, enbart pga tur ett helt annat läge i matchen. Barcelona ledde och real var tvungen att satsa allt på att komma ikapp. Vilket jag inte tycker att vi lyckades med, det var som om luften gick ur oss. Tror det där turmålet (kan inte kalla det nått annat) gav spelarna en känsla av att vad vi än gör så är det omöjligt, för så har det varit i de senaste el clasicona, hur bra vi än är inför matchen, hur bra vi än är på matchen så är det något som går snett och vi får gå som förlorare ur striden, i stort sett alltid iaf. Helt plötsligt försvann den där hungern och energin. Självklart la sig inte spelarna ner och grät utan de försökte men det syntes att något saknades, de fick kämpa för att kämpa, men sakta arbetade de sig in i matchen igen. Fick äntligen ett bra läge, som ronaldo missade trots att han nästan alltid brukar sätta den där. Direkt kände jag att nu kommer barcelona göra mål, precis som när jag och tinna var där i våras (var det inte ronaldo som missade nicken då med) och bara minuten efteråt kommer avgörandet. Barcelona gör ett nickmål istället. Såklart ytterligare en kalldusch! Jag tyckte det blev lite bättre när han bytt in både kaka och higuain men det blev aldrig riktigt farligt, det skapades inte alls några bra chanser egentligen och besvikelsen och sorgen var stor när domaren blåste av matchen. Såklart avslutades det hela med ett litet bråk där hela lagen stod i ring, fast det verkade inte så hett och ilsket faktiskt och det var ju skönt.

Förresten, en liten extra kommentar om barcelonas tur... Inför matcher så är det ju millimeter precision på förberedandet av underlaget. Jag fick veta det för något år sedan och jag tycker det känns så otroligt löjligt men samtidigt kanske det inte är det. Det är så otroligt små marginaler som kan avgöra en match, det är så små marginaler som skiljer topplagen åt. Alla lag har ju sina speciella recept på en perfekt plan. Hur högt gräset ska vara och hur blött gräset ska vara. Om jag inte är helt fel påläst så klipper väl barcelona sin matta kortare än real och de vattnar iaf den extra inför matcherna för att gynna sitt passningsspel. Igår reagerade jag flera gånger över att realspelarna ramlade, gärna i ungefär lika fel läge som jag ramlade på matchen. Ramos ramlade i början så barcelona kunde sno bollen och fick en bra målchans men då stod Iker ivägen. Jag tänkte smått för mig själv att det verkade som att det var barcelona som förberett planen, men idag läste jag på Hola Barcelona

"Det regnar både katt och hund i Madrid och enligt direktrapporter fårn Berra börjar underlaget likna det på Camp Nou, där Barça ofta vattnar lite extra för att få ut max av sin snabba passningsfotboll. Också värt att ha i åtanke."

Mm till och med vädermakterna väljer att gynna Barcelona


Välj att läsa allt med en nypa salt, för jag är en realsupporter ända in i själen. Dessutom en realsupporter som lider lite dagen efter ett stort nederlag, så både barnslig ilska och sorg finns inombords idag även om jag inte anser att den äter upp mig.

Nu blickar vi framåt!

Två vinster

Jag var faktiskt ganska taggad innan vår match, hade ganska höga förväntningar även om jag på samma gång kände att vi säkert skulle förlora. Det var två bra saker med matchen, vi vann och Lovisa var bättre än hon varit någon annan match den här säsongen, å det var mot Enköping, känns som om det spöket är bortjagat nu!

Något annat mer behöver man inte säga om matchen tycker jag. Det var inte många av oss som hade en bra dag idag, däribland jag. Pinsamt var det!

Sedan var det järnet hem till killarnas match, de hade redan hunnit spela 14 minuter när vi kom dit och det stod 8-4. De spelade inte superbra utan slarvade en del framåt och fick inte riktigt till det, tror inte vi ledde med så mycket i halvlek kanske 12-7. I andra orkade de inte riktigt rå på oss över huvud taget och vi kunde vinna lätt med 21-10 (tror jag, jag är verkligen bra på att komma ihåg siffror och resultat, not!). De kändes ganska nöjda och glada efter matchen, dock inte när vi påminde dem om cirkelträningen imorgon. Jag hoppas att majoriten går dit, jag vet två som inte kommer vara med men då är det ju fortfarande tolv möjliga kandidater. Är nöjd om de är minst tio stycken där! Misstänker att jag kommer bli besviken.

Just nu sitter jag och är ganska hungrig men inte sugen på att göra något alls, vi har nästan ingen mat alls, bara i frysen och det är inget som jag är särskilt sugen på om jag ska vara ärlig. Borde väl hoppa in i duschen också, eller så väntar jag till efter matchen för jag kan tänka mig att det kommer bli svettigt värre. Pulsen är redan lite förhöjd och jag drömmer om ett mirakel (egentligen borde det inte vara ett mirakel eftersom real egentligen är bättre men det känns som att det är det som krävs för att slå de där med så sjukt mycket tur och en hel del talang både fotbollsmässigt men även gnäll och filmningsmässigt.

På jobbet

Jag sitter och väntar på att klockan ska bli fem, då ska vi ta tåget in till stan. Den sista kvarten har jag varit alldeles för seg och rastlös för att kunna arbeta så jag började surfa runt lite och nu är min mage helt i uppror. Jag gick ju självklart in på reals hemsida och bara jag tänker på dem så börjar det pirra något fruktansvärt i magen och när jag också fick se dem så blev det lite för mycket, fick stänga ner sidan på en gång. Hur ska det då gå att se matchen imorgon, jag kommer ju smälla av eller nått.

Innan matchernas match är det två andra viktiga matcher. Vi möter Enköping, som vi brukar ha rätt svårt för. Jag är riktigt sugen på att ändra på det och se till att det blir en härlig vinst imorgon, vi får se hur det går... o så direkt hem till killarnas match, hoppas på en vinst där med.



Jag kan säga att i morse var första gången på mycket länge som jag önskade att jag hade haft ett körkort. Jag vaknade vid sextiden och såg att det var regn på fönstrena och tänkte att det är ju inte så kul att cykla i spöregn, hörde en hel del vind som slog mot huset och tänkte att det är ju ännu jobbigare att cykla om det blåser mycket. Hoppades att det skulle avta och helt sluta på en timme men nepp det gjorde det inte. Jag tog faktiskt vinterjackan för första gången, det hade jag visserligen inte gjort om det inte var för att vi skulle vidare in till stan nu, på cykeln vet jag ju att jag brukar bli varm. Men jag hade bara tunt linne under och tunna fingervantar och min kära halsduk, jag valde dock att åka i träningsoverallsbyxorna för jag hade inte någon större lust att gå i blöta byxor hela dagen och det beslutet var jag väldigt nöjd med när jag kom fram och hela jag var dygnsur. Det ösregnsnöade hela vägen och i perioder piskade vinden snön rätt in i ögonen och munnen. Min hjälm fungerar rätt bra som skydd annars, visserligen får jag cykla med huvudet lite neråt så sikten blir väl lite lidande men det funkar. Idag cyklade jag med huvudet rätt mycket neråt för annars fick jag snö rätt i ögonen hela tiden å rätt vad det var när jag cyklade och efter några sekunder höjde huvudet några milimeter hann jag reagera på att det nog kom en stor tall eller grankvist på väg rätt mot huvudet, jag hann inte ducka eller svänga men som tur var hann jag blunda, det kändes som om jag fick en mjuk snöboll rätt i ansiktet ungefär. Men fram kom jag, å stackars eleverna som fick syn på mig innan jag hann in på toaletten för ombyte och kammning såg lätt förskräckta ut, mascara överallt (överdrift, men lite fläckig var jag) och håret lite hur som helst verkade väcka lite uppmärksamhet iaf.
På tal om att skrämmas så tror jag att jag höll på att skrämma slag på en ung premenerande kille på vägen till jobbet. Det var ganska precis efter mitt möte med tallgrenen, då jag hade återgått till att titta rätt bra nedåt på marken istället för framåt, när jag höjde ansiktet såg jag två killar komma gående uppför en liten backe som jag skulle nerför. De hade jackluvorna rejält dragna över huvudet och såg nog inte speciellt mycket längre fram än till sina tår. Jag övervägde att plinga men jag var så nära och tänkte att det kanske skulle få dem att reagera och göra någon sidledsförflyttning som inte skulle vara så bra för mig, de gick ändå rätt bra på kanten så jag fick realtivt gott om plats. Bara det att när jag susade förbi så blev killen närmast helt överrumplad och skrek till och hoppade åt sidan, stackarn.
Nä nu ska jag nog vara lite effektiv igen, nu ska jag in i klassrummet och fixa lite innan det är dags för att åka.

jag vill inte sova

Det är bra att jag klagar över att det blir så sena måndagar och att det är väldigt jobbigt när jag inte lyckas komma ifrån hallen före tio på torsdagar heller. Å nu är jag hur pigg som helst och känner att jag skulle vilja vara uppe i flera timmar. Jag gick ju miste om hela kvällen igår också. Jag somnade före halv tio på kvällen trots att real spelade match. Dålig sändning dock, och realtivt ointressant, samt utan vissa av mina favoriter men ändå, en realmatch liksom. Och egentligen var jag nog inte supertrött i morse när det var dags att gå upp, jag hade ju lixom sovit i lite mer än 9 timmar, men ändå var jag superseg och ville inte riktigt gå hemmifrån.
Jag hade en toppenonsdag med mysiga elever, bra lektioner, ett av de bästa personalmötena sen jag började, och trevligt samtal med en kollega på vägen hem. De senaste veckorna har varit så tuffa och jobbiga och flera gånger har jag känt att tårarna egentligen inte är långt borta pga massa ilska, frustration och sorg. Igår var jag istället nära glädjetårar, en toppendag på jobbet helt enkelt. Å så blev det platt fall idag, inte ens i närheten av hur jag vill ha det, men men det är bara att kavla upp ärmarna och kämpa på.
Imorgon är det fredag, det känns lite som om det är måndag och sen helt plötsligt fredag, ibland är det tisdag också men de andra dagarna bara försvinner på något sätt. Jag brukar vara ganska duktig på att gå tidigt på fredagar och på torsdagkvällarna tänker jag att jag kan vara uppe hur länge som helst nästan för sen är det bara en dag kvar och det är lätt att orka ta sig igenom, men imorgon ska jag sitta kvar och jobba i några timmar och sen ska vi på middag med jobbet. Ska bli sjukt kul för jag hinner nästan aldrig umgås med mina kollegor minsta lilla privat. Dock misstänker jag att jag kommer vara rejält trött på lördag pga det här och då är det ju en viktig bortamatch mot enköping och sedan en viktig match mot westermalm för killarna, sen ska jag nog hem och sova. Kul när Kjell äntligen är ledig på helgen. Han jobbade natt mån-sön förra veckan och har jobbat natt sen i måndags. Jag hann träffa honom några minuter igår och ett tag i tisdags så nu längtar jag till söndag. Ska bli härligt med en hel dag tillsammans.

Vinst

Fast det satt längre in än vad jag väntat mig. Det händer inte så ofta att jag tror på vinst, men inför den här matchen gjorde jag det. Självklart blev jag osäker precis innan och iaf under första halvlek. Jag kan inte riktigt bestämma mig om jag är nöjd med matchen eller inte. Det var ju såklart härligt med två nya poäng men som sagt så trodde jag nog att vi skulle få dem lite enklare än sådär. Försvaret såg bra ut tycker jag, inte perfekt men ändå bra. De snackade faktiskt riktigt bra, framförallt i början - var nog fader abraham som gjorde susen. Vi körde man-man när vi var en mer eftersom vi brukar ha så stora problem att spela 6-5 spel i försvaret av någon konstig anledning. Det gick bra i några sekunder, vi snodde bollen och gjorde kanske mål, jag minns inte riktigt. Men sen var de mer förberedda och löste det ritkigt bra samtidigt som vi inte jobbade  tillräckligt bra alls. Där fick de sina enklaste mål. Så vi körde det bara i det första numerära övertaget och att backa ner och stå kvar fungerade mycket bättre mot just det här laget. Framåt tycker jag inte att det gick så bra, några saker är jag nöjd med och tycker att vi gör bra, egentligen främst individuella prestationer och det är ju kul men jag tycker att vi borde få på bättre samarbeten framåt också. Tycker precis som alltid att vi gör de bra sakerna alldeles för lite. Det ser så enkelt när någon väl tar för sig men det händer för sällan. Vi hade många mål från kanten idag och det är ju kul att det fungerar bra därifrån. Efter matchen var alla glada och otroligt pratsamma så jag orkade inte bryta mig in och prata så mycket så vi tar nog ett kort snack på måndag om matchen. Vi pratade inte heller om cirkelträningen, men jag har full förståelse för om de inte går idag och jag skulle bli riktigt imponerad och förvånad om några kör på. Istället får vi planera in ett tufft fyspass till imorgon.Det är synd för nästa vecka är det ju träning på fredagen också och jag vet att de tycker att det blir lite mycket med träning torsdag, fredag, match lördag och träningar söndag och måndag.
Sen jag kom hem har jag tittat på en JCVD-film, nowhere to go tror jag den heter. Helt okej söndagstidsfördriv. Undra om jag ska slänga på en till ;-)

Ingen hungerkänsla än inte

Hur gör man då, nu när klockan börjar bli rätt mycket dessutom. Jag ska ju upp rätt tidigt imorgon, annars hade jag ju kunnat vänta någon timme till och sen lagat mat men jag tror att jag behöver gå och lägga mig senast ett idag iaf och egentligen skulle jag säkert kunna gå och lägga mig rätt snart, det kanske skulle vara ännu bättre för mig. Å då behöver jag ju egentligen inte äta alls. Vilket i-landsproblem. Tänk alla dem som inte har lyxen att välja om de ska äta eller inte, vissa saknar ju mat helt och hållet...

Barcelona leder med 5-0 så jag tror hoppet om poängförlust för dem är ute. Det var ju synd.


Nä vet ni vad, jag är lite rastlös och inte ett dugg trött. Jag tror bestämt jag ska gå ut i köket och provskära den där blodpuddingen och se om jag vågar äta den...

Tjingeling

Det gick ju bra :-)

Seger och tre nya härliga poäng. Inte världens bästa spel hela tiden och ändå vinner de med 3-0, det säger väl en hel del om hur fantastiskt bra de är. Å marcelos mål i slutet är bara så himla härligt, han inledde matchen med så härlig inställning och visade upp mästerlig teknik så jag började fundera på om han inte är den bästa vänsterbacken i hela världen. Men jag kan ju inte riktigt göra den bedömningen eftersom jag typ inte ens vet namnet på någon annan vänsterback (om man inte räknar med dem i real som brukar spela där om inte marcelo är spelbar). Tänkte länka det där blogginlägget som jag skrev om tidigare men glömde visst det. Får göra det nu istället:

http://unamadridista.wordpress.com/2011/12/03/all-set-for-sporting/#more-15373


Funderar seriöst på att ställa mig upp och laga lite mat. Hittills idag har jag ätit chips, dipp, gurka och paprika. Är faktiskt inte ett dugg hungrig men det känns som om jag borde äta något vettigt ändå. Funderar på blodpudding men de hade bytt förpackningar och den kändes väldigt skum så jag är inte supersugen på det. Nu hoppas jag att Levante kan rå på barca så ledningen i ligan drygas ut inför el clasico nästa helg. Känner att jag redan börjar må lite dåligt över den matchen. Barcelona kommer säkert vinna med en massa tur och en hel del filmningar, men man kan ju alltid hoppas att det är real som tar hem det. Det skulle vara väldigt skönt med en niopoängsledning i ligan (iof har ju barca spelat en mer och då blir det väl bara sex poäng, om de inte förlorar idag vill säga).




Inte så spännande

33-10 står det till Sverige, kul att vi vinner men det har ju inte varit den roligaste matchen jag sett direkt. Argentina har ju sett ut att ha ungefär lika stora problem i anfallet som vi brukar ha i damlaget. På tjugo minuter i andra hade de gjort ett mål tror jag.

Snart smäller det, klockan sex börjar real spela. Jag är lite nervös faktiskt men inte överdrivet, lite lagom faktiskt.

Häromdagen pratade jag och anna lite om vårt lag och vår serie. Vi insåg att nästan alla lag som ligger över oss troligtvis inte får gå upp i ettan. Strand leder ju och vill väl säkert gå upp, med tanke på att det inte har gått särskilt bra för åkersberga och jag inte tycker strand är så värst mycket bättre än dem tror jag att de får de lite svårt men jag förstår dem absolut om de vill upp och kriga för en plats för de är ju bättre än de flesta lagen i vår värdelösa serie iaf. Sen så brukar det väl vara ett lag som får kvala också, och det känns ju inte omöjligt att det blir mot just åkersberga. Sifen ligger ju två just nu men de har ju skånela i serien ovanför, visserligen har väl de chans att gå upp men frågan är om de vill gå upp till allsvenskan och ettan på samma gång, kanske blir lite väl tufft, men man vet ju aldrig. Sen kommer rimbo och i dagsläget har ju inte de något lag i ettan men eftersom deras lag i allsvenskan ligger på nedflyttningsplats just nu känns det ju inte som om det är säkert att de får gå upp. Och sen har vi arbrå på fjärdeplats, å de har ett lag i ettan, problemet är ju bara att de är på nedflyttningsplats så undra hur det skulle bli där. Om lagen byter plats, eller om de får kvala mot varandra. Sen har vi Ludvika på femteplats och seriöst så lär väl inte de ens vilja gå upp, å sen är det ju vi och där gäller väl samma sak. Visserligen är det ju kval vi pratar om och jag är inte ens säker på att de går så långt ner bara för att de lagen ovanför inte får gå upp, men skulle det bli så så skulle vi och ludvika ju åka på storstryk i kvalet. Men iaf det kändes rätt sjukt att det ser ut på det här sättet.

Igår åt jag och Kjell middag hos anna samtidigt som vi såg em-lottningen. Sverige hade väl inte någon drömlottning men samtidigt så hade det kunnat bli mycket mycket värre så jag tror vi ska va rätt nöjda. Grupp A ser ju på förhand klart sämst ut och grupp B ruggigt bra. Jag avundas inte Danmark som hamnade med tyskland, holland och portugal. Jag tror det kommer bli tufft för Sverige i em men det ska bli kul att se. Man kan ju alltid hoppas. Spanien fick väl en hyfsat lottning och ska gå vidare om man ser till pappret.


Allt och ingenting

Jag ser mig själv som ett hängivet real-fan. Det har jag varit i flera år, kanske inte kommer som en chock för de få läsare jag har direkt. Ärligt talat kan jag inte riktigt förklara varför jag fastnade så för dem. Det skulle troligtvis inte ha hänt om det inte va för Raul och Roberto Carlos, troligtvis inte heller om det inte var för att de var så framgångsrika just under den perioden som jag fick upp ögonen för dem. Hade de inte varit det hade jag ju inte fått se dem för jag såg ju bara de matcher som visades för alla, inte på de där exklusiva betalkanalerna. Sen så fick jag plötsligt tillgång till alla deras ligamatcher, underbart och mitt intresse och känslor bara ökade. Konstigt egentligen kanske för under de åren kanske de inte hade det mest underbara spelet eller mest fantastiska laget, men raul, carlos och Casillas spelade ju där och har man en gång fått upp ögonen för det vita fina laget så tror jag att det är svårt att släppa taget. Å dåligt kan man väl inte påstå att det gick, eftersom de typ som sämst kom tvåa i ligan under dessa år och faktiskt vann flera gånger också. Men nu, helt seriöst. Jag förstår inte hur man inte kan avguda och älska det där laget. Jag har blivit bra mycket mer hängiven och följer inte bara lagets matcher utan läser mer på olika bloggar och nyhetssidor. De spelar ofta en underbart rolig fotboll, de kämpar och sliter på planen och de verkar framförallt ha väldigt roligt tillsammans. Det finns en blogg som jag bara älskar, där inte bara spelet är i fokus utan just spelarna och personerna får uppmärksamhet. Det är ofta filmklipp och fotografier som visar mänskligheten, vänskapen och glädjen i laget. Jag förstår att det är de positiva sidorna vi får ta del av men jag väljer att tro att det är precis så där pirrande glatt och härligt för det mesta i laget. Det senaste inlägget på bloggen visar bla bilder och filmklipp från fredagens träningspass och man kan inte låta bli att le när man ser det. Jag är så otroligt glad att Ramos, Marcelo, Casillas är en del av det här laget, och många många fler. Idag är det match och jag hoppas verkligen att det kammas hem tre nya härliga poäng.

Nu tittar jag på handbollsdamerna som sjunger nationalsången. Hoppas det går bra för dem också.

Imorgon har vi match mot Lidingö. Den ser jag fram emot även om det är lite jobbigt att det är tidig samling, klockan åtta. Matchen börjar klockan tio vilket iof gör att man har mycket av söndagen kvar efter den och det kan ju vara skönt.



I natt drömde jag tusen sjuka drömmar, en del härliga en del hemska. Det var verkligen blandat huller om buller och när Kjell kom hem på morgonkvisten efter sitt nattpass var jag hyfsat förvirrad och visste inte vad som hade hänt och vad som hade varit drömmar. Jag sov sjukt länge fast i olika omgångar. Jag somnade rätt tidigt, kanske vid tio och vaknade sedan vid ett och tittade på det sista greys-avsnittet och bölade såklart för fullt. Efter det var jag tvungen att sätta på ett avsnitt med vänner för jag kände inte för att somna om utan lite komedi först. Sen somnade jag om och sov i några timmar innan jag vaknade igen, och efter ett tag somnade om och sov ända till tio, det var rätt härligt faktiskt. Nu börjar matchen!

Perfekta julklappen

till mig själv, har jag hittat. Jag är väldigt dålig på det här med julklappar och presenter. Jag är uppfostrad i en familj där vi inte firar saker extremt mycket och när vi firar försöker vi att inte låta materialismen ta över, vilket jag är stolt och nöjd med faktiskt. Jag har inte bestämt hur jag ska göra i år, om jag ska köpa några julklappar alls. Det kan ju ändå vara mysigt med något men isf vill jag ju att det ska vara något riktigt bra och inte bara att jag måste hitta något för sakens skull. Å jag har inte minsta lilla idén heller, iof har jag inte tänkt mer än kanske samanlagt fem minuter på detta.
Jag brukar ärligt talat vara väldigt dålig på att önska mig saker, jag brukar inte komma på något alls att önska mig faktiskt men jag såg nyss en sak som jag verkligen kände att jag ville ha och det var en sak som passar rätt bra till julklapp, inte svindyr förmodligen som det annars kan vara när jag väl hittar något jag vill ha. Hmm undra om jag ska skriva en önskelista till tomten :-)

Eller så kanske jag kan köpa den själv och ge i julklapp till mig själv, det brukar jag iaf vara aningens bättre på. Förra året fick jag en kamera i julklapp, den tycker jag mycket om.

RSS 2.0