Årets första inlägg

om man inte räknar med årsredogörelsen för 2021 som jag postade någon dag in på det här året...
 
Blev plötsligt sugen på att skriva samtidigt som jag faktiskt har möjlighet. Får se hur länge det tar innan Lovina behöver min uppmärksamhet. Dessutom börjar ju real spela rätt snart så det blir nog hur som helst ett kort inlägg. 
 
Får väl börja med det viktigaste som hänt. Lilla underverket Lovina som i mina ögon inte är så liten längre. Den 4/4 åkte vi in utan minsta lilla värk eller känning. Vi kom in vid sju på morgonen och några timmar senare var hon i min famn. Så märkligt och underligt. Så stort och fantastiskt. Jag kan inte välja en favorit av mina förlossningar för de var så fantastiska båda två på olika sätt. Det var helt klart skönt att slippa någon smärta innan denna gång och ännu bättre att slippa känna sig dränerad på energi som de fyra dygnen innan Bellas ankomst med minimal sömn hade gett mig. Men det var inte lika häftigt att bara få ut henne utan någon egentlig ansträngning alls. Är hur som helst otroligt glad och tacksam över hur bra allt gått. Att jag mådde bra under graviditeten, att jag kunde jobba så länge jag gjorde, att kroppen återhämtat sig så bra efteråt och inte minst att det var just hon som kom ut och hur frisk och välmående hon har varit. Jag har två månader kvar av föräldraledigheten och jag tänker njuta av den så mycket jag bara kan. Längtar inte ihjäl mig efter jobbet men saknar eleverna och kollegorna en hel del och ser ändå främst fram emot att få jobba snart. Lite jobbigt känns det att det förmodligen är mina sista föräldraledighetsdagar någonsin men eftersom jag är ledig större delen av loven känns det ändå helt okej. lite orolig kan jag vara över hur trött jag kommer vara när jag är inne i den vanliga vardagen igen. Jag hoppas verkligen Lovina fortsätter låta mig sova bra men jag vet ju att jobbet ofta kan vara otroligt krävande och att sen komma hem till två egna barn kan nig bli rätt intensivt.
Nu myser vi iaf och Bella har precis börjat på förskolan igen efter ett långt och härligt sommarlov. I fredags fick hon välja vad vi skulle göra, så då blev det ett besök på skansen. Så mysigt att kunna göra såna saker som hon vill i hennes takt. Utan minsta stress för något alls. Hon kommer vara hemma måndagar och fredagar och vi har bestämt att måndagar ska bli simhallsdag, så hon kan öva simning och fredagar blir museumdagar. Hur fantastiskt är inte det?! Känns så lyxigt att kunna få så mycket kvalitetstid med henne. Med Lovina med såklart men det här är ju något som Bella faktiskt kommer komma ihåg. 
 
Både Lovina och real kom emellan lite så jag pausade skrivandet och nu kom jag helt av mig men lite hann jag ju författa. Får se när nästa inlägg kommer...

RSS 2.0