Å så sitter jag här

Är hur trött som helst när jag ska gå upp på morgonen och bara längtar till när jag får sova igen. Dagen går verkligen i ett, förut har jag valt att inte ha rast för att kunna planera och förbereda nu känns det som om jag inte har rast och definitivt ingen chans till förberedelse och planering. Men det blir nog bättre snart, dagarna fylls av underbara aktiviteter och kreativa barn ändå turligt nog.

Så fort det blir en liten liten paus, ofta när eleverna slutat skolan blir jag helt slut och känner hur välbehövlig den här lilla andningspausen är för sitt välmående. Sen är det ju vidare till killarnas träning och så körde jag min egen. Borde kanske inte gjort det eftersom jag inte direkt kände mig hundra och hade väldigt ont i halsen men jag ville faktiskt träna och eftersom jag ändå var där körde jag på. Jag märkte definitivt att konditionen påverkades en hel del. Som vanligt fastnade jag ett tag med mina härliga handbollsvänner. Skulle det inte vara för handbollen skulle jag typ aldrig träffa dem.

När jag kom hem fastnade jag vid datorn samtidigt som jag visserligen åt en sallad som väntade på mig i kylen. Jag har alltså fortfarande inte duschat och imorgon ska jag vara på jobbet extra tidigt har jag tänkt så jag hinner med en del måsten på morgonen. Alltså kommer klockan ringa om en sisådär sex timmar och jag ska snart hoppa in i duschen, likt förbannat sitter jag här i godan ro.

Nä nu tvätta håret :-)

Guld!!!

Real madrid är bäst, ingen protest! Det är ju faktiskt extra skönt när det är barca de knäpper på näsan :-)

Nu ska jag sova och imorgon ska jag vakna pigg, frisk och glad :-)

På sista lektionen märkte jag att jag fick svårt att prata med eleverna, på mötena efter skoltid frös jag och svettades av och till och ju längre tid som gått ju mer har det kliat i hals och näsa och ju ondare har det gjort. Jag ska inte känna efter förrän i helgen då jag faktiskt har den sista lediga helgen på hela höstterminen, eller höstlovsveckan kan faktiskt va ledig också men det är jag inre helt säker på.

Men just nu spelar inget någon roll för nu firar jag i kropp och själ med alla madridare :-D


Falun

Det har ju varit full rulle sedan i fredags. Jag åkte direkt till samlingen från jobbet och efter en rätt bra och effektiv bussresa kom vi fram och hade ett kort möte med killarna. De hade fått skriva positiva saker om varandra på bussen och på mötet fick de turas om att sitta i mitten och så läste jag och lovi upp komplimangerna för var och en. Tycker att det verkade som om de tog det rätt seriöst och faktiskt blev ganska glada i ringen, men så blev det en del skämt och skratt och flin också för att hantera situationen antar jag. Vi avslutade mötet med att presentera tävlingen vi arrangerat. Alla vi frågade om hjälp med att hålla i lappar ställde snällt upp utan minsta lilla protest och till min glädje och förvåning hann vi nästan inte förklara klart innan de rusade iväg och började leta. De höll på fram till släckning och verkade faktiskt ha riktigt kul även om inte alla var lika engagerade direkt.

Det var ganska glest i vårt rum (8 seniorer och två ledare tror jag) och faktiskt väldigt kallt på natten. Jag var tvungen att ligga inuti sovsäcken och kände nästan ändå av kylan, är så glad att jag har lätt att sova och att jag är varm av mig. Jag vaknade ganska pigg 30 minuter innan klockan ringde och kunde inte somna om. Eftersom det var likadant för lovi så gick vi upp lite tidigare än tänkt och var klara i god tid före sju då vi skulle möta killarna.
Det var träning och sen en liten paus innan damernas träning drog igång. Jag var inte supertaggad på att träna men är man ändå där känns det ju givet att köra såklart. Tillsammans med juniorerna var vi 24 stycken tror jag vilket gjorde att träningen var betydligt mycket roligare än många av de träningar jag varit på de senaste två åren. Efter lunch var det damträning igen. Vi körde en och en halvtimme och sedan kom våra killar och fick en halvtimmes match. Eftersom vi var så många i damerna och jag var rätt slut och med klisterblåsor på lillfinger, ringfinger och tumme kände jag lätt att jag kunde avstå att spela. Vi blev dock petade som coacher också eftersom Nils tydligen var mer poppis än vi. Men vi hejjade på bäst vi kunde ändå och i slutet var jag tvungen att rycka in som domare. Killarna vann rätt enkelt och jag tycker att det börjar se lite bättre ut faktiskt. Fast ibland ser det katastrofalt ut också så man vet aldrig.
Efter ytterligare en halvtimme var det dags för killarnas andra träning. Vi körde från 16.30-18 och killarna var rätt sega måste jag säga. Sen var det middag och klubbsamling. Vi planerade att spela lite godispoker på kvällen och jag såg verkligen fram emot det men efter ytterligare ett möte som berörde säsongen och handbollsspelet lite mer, samt dammöte blev det lite kaos då ena laget vann tävlingen och de andra tjurade till ordentligt och tyckte att det var orättvist och fusk. Efter ett litet samtal kändes det iaf bättre och även om det fortfarande var lite tjurigt och stelt kändes det iaf okej. Men någon trevlig pokerkväll blev det inte direkt. Jag somnade rätt tidigt och var bra mycket tröttare när det var dags att gå upp och packa på morgonen. Vi hade tidig träning igen och samlades vid sju. Kroppen var helt klart stel men samtidigt har jag varit med om bra mycket värre på tidigare träningsläger. På killarnas träning fick jag rycka in ett tag ouppvärmd och det var faktiskt riktigt kul, jag blev dessutom positivt överraskad över hur pigg kroppen ändå var. Sen var det såklart damträning. Stackars sebastian hade tydligen varit uppe och kräkts flera gånger under natten .
Efter lunchen var det match för killarna mot 98:orna men alla var nog rätt slitna så jag vet inte hur mycket det gav direkt. Jag och lovisa gick efter halva matchen eftersom damerna hade match mot Falun då. Jag är faktiskt väldigt positivt överraskad över matchen, precis som förra året har jag för mig. Vi vann med 28-19 tror jag och 28 mål framåt känns ju rätt okej. Min egen insats är jag väl varken nöjd eller missnöjd med. Det är bra att vara tränare själv för dels hörde jag mitt eget tjat i huvudet och dessutom hade ju Jonas påpekat hur jag hade jobbat i försvar tidigare under helgen och kunde inte låta bli att jobba mer intensivt med armarna än jag brukar. Det gör att man anstränger sig lite extra faktiskt.
Efter matchen var det ju snabb dusch som gällde och sen bar det av hemåt. Jag är mycket nöjd med helgen faktiskt. Jag har nog mer handbollssug nu efteråt än jag hade innan och det känns väldigt positivt.

är imponerad av mig och lovisa som körde på riktigt bra idag dessutom.

Killarna fick priser idag för tävlingen och det kändes som om de var rätt nöjda. Jag är mest nöjd med andrapriset :-)

Nu ska jag hoppa in i duschen. Imorgon är det simning och utflykt som står på schemat. Ska försöka att inte jobba alltför länge imorgon. På onsdag är det föräldramöte och det finns en hel del att förbereda och prata igenom innan dess så det kommer inte bli helt lätt att gå därifrån men jag ska verkligen försöka.

Snillen spekulerar

Idag på eftermiddagen, ca 40 min innan vi skulle sluta kom vi helt plötsligt och oväntat in på krig och andra världskriget. De hade en hel del egna insikter och tankar och var väldigt fascinerade och ville inte sluta diskutera saken så det var vad vi ägnade slutet av skoldagen åt. Intressant minst sagt och det jag tar med mig är en av förklaringarna till varför vi (Sverige) har haft turen (eller inte turen, det fanns ju en väldigt bra förklaring) att inte levt i krig så mycket de senaste århundraden.
kille ca 8 år - krig är det för att olika länder vill ha samma land och bråkar om det.
Tjej ca 8 år - som tur är det inte så mycket krig här i Sverige!
annan tjej ca 8 år - Det är för att det är så kallt här!

Det är ju när de engagerar sig och verkligen intresserar sig på det här sättet som man vill spinna vidare, får se till att göra det på något sätt kanske men just krig känns lite väl rått för åttaåringar att studera och forska kring.



Efter jobbet bar det av till träningen. Det roligaste idag var nog att träffa Lovisa, kändes som om det var jätte länge sen. Killarna verkade inte helt förfärade över att behöva skriva en del på bussen imorgon. Måste bara komma ihåg att fixa dokumenten och skriva ut dem på jobbet innan jag beger mig direkt till bussen. Visst ja, jag skulle ju tagit in sovsäck och luftmadrass från garaget. Jag ska väl kanske packa innan matchen så jag kan få bort tankarna på den och så jag kan somna precis efter slutsignalen. Kan ju bli ett problem om matchen på något sätt upprör men det får den inte göra annat än på ett positivt sätt förstås.

Alla vi hittills har frågat om hjälp med killarnas andra uppdrag har varit schyssta och ställt upp. Hoppas killarna uppskattar det också. Vi får väl locka lite med något pris så kanske man kan få lite fart på dem.

Vardag

Tänk vad fort det går, och vad man anpassar sig smidigt. Från soffläge minst 12 timmar om dagen till jobbdagar på minst 10 timmar. Det var helt underbart att slå upp dörren till klassrummet idag. Eleverna var hur mysiga som helst. De var sig lika men ändå inte, lite längre och väldigt ljushåriga. De var lite tystare och lugnare än vanligt också men den blygheten är nog som bortblåst imorgon på gott och ont.
 
Jag är så otroligt glad att jag trivs med det jag gör, trivs räcker inte förresten. Större delen av dagen går jag runt och ler inombords, särskilt när jag är med eleverna. Jag längtar så tills skolan kommer igång på riktig, jag vill planera kurser, lektioner och arbeten. Jag vill se eleverna utmana sig själva och vara kreativa, jag vill se dem utvecklas och växa.
 
Imorgon är det jobb såklart och sedan vidare till handbollen. Jag måste verkligen bli bättre på det här med mellanmål, men jag ska försöka hinna förbi någon affär efter jobbet för jag vill nog träna imorgon och jag kan tänka mig hur lagom pigg jag kommer vara om jag inte äter något alls efter 11 och ska träna vid 19. Inte ens en frukt har jag hemma, värdelöst! Jag och Lovisa ska väl prata ihop oss lite inför helgen imorgon. Jag har nog inte förstått att det är redan på fredag vi åker. Jag undrar hur det ska gå med orken för det kommer ju bli att åka direkt från jobbet på fredag och imorgonkväll är det Barcelona-Real Madrid och även om jag kommer ha sämst kvalité på bild så måste jag ju ändå va vaken och följa den för det är ju inte vilken match som helst, jag vet att det var allt eller inget men det gäller inte riktigt el clasicona. Har förövrigt inte tagit något beslut än men det lutar kanske åt att inte följa dem i år :-(
Matchen imorgon är iaf 22.30 vilket är bra för då hinner jag träna men mindre bra eftersom den inte slutar förrän 00.30 och sedan följer åtta intensiva dagar innan jag får vila. Men jag klagar inte, allt det här är självvalt och jag älskar det och mår bra av det i längden.
 
Nu ska jag se ett nytt avsnitt av Falling skies innan det är dags att knyta sig. Fast jag borde kanske äta något, har ätit två skivor falukorv och lite popcorn som var över sen igår sedan lunchen vid 11.

Handboll

Idag hade killarna första träningen. Det har varit kaos på jobbet och jag var verkligen inte klar att gå när jag var tvungen, men då var jag ju också så illa tvungen. Jag stressade ner till centrum och miljoner saker inför skolstarten snurrade i huvudet samtidigt som jag försökte finjustera planeringen inför träningen. Det var så skönt att va där måste jag säga för då kunde jag bara vara just där och då. Det var såklart kul att träffa alla efter det långa uppehållet och komma igång igen. Lite besviken är jag efter sommarträningen men annars var det bara härligt.

Nu ska jag läsa några dokument och göra några värderingsövningar till skolan men sen ska jag sova för jag måste nog cykla rätt tidigt imorgon eftersom jag egentligen borde varit kvar några timmar till idag.

Från 0 till 100

Efter nästan två månaders slappande så drar det igång och då gör det det verkligen med besked. Förra veckan var det sex jobbdagar (visserligen räknades inte två av dem om man ser till lönekuvertet och de var ju väldigt härliga och skoj på många sätt och vis men ändå så var det inte helt lediga dagar och framförallt ganska ansträngande dagar). Sen var det faktiskt en hel helg då jag satt och inte orkade göra något alls nästan. Var mest seg och lekte lite med min nya iPad. Nu efter en arbetsdag är jag helt slut igen och tycker att det är väldigt lång tid kvar till helgen och då inser jag att det är en helg som inte direkt är en "ta igen dig och vila-helg" utan det är "åka på läger där allt går i ett-helg" och sedan väntar en hel vecka med skola som vi inte har planerat över huvudtaget än. Den här veckan är det tre handledardagar då vi myser lite extra med eleverna. Det innebär att jag är med dem non-stop 8-14 och inte har lektioner kan man nog säga. Nästa vecka drar skolan igång på allvar och då kan det ju va bra om man har ett hum om vad man ska göra på matematiken, no:n, so:n, svenskan eller handledningen. Vi har en dag kvar innan eleverna kommer och vi har en hel del kvar att göra om man säger så. Det är en del förändringar på skolan men jag ser med både nyfikenhet och spänning fram på läsåret. Det ska bli väldigt kul iaf och det är ju huvudsaken.

Beslutsångest

En stor del av mitt hjärta vilar där och det kommer det alltid göra men just nu känner jag att jag måste bestämma mig om jag ska låta det vila eller om jag aktivt ska låta det växa. Jag har inte varit alls lika hängiven på sista tiden som jag varit de kanske tre senaste åren och lite skönt har det faktiskt varit men samtidigt tycker jag ju så mycket om det och mår så bra av att se dem och följa dem. Jag har kommit fram till att anledningen att jag inte är lika hängiven nu är att jag har mattats av genom främst det senaste året då bildkvaliten på matcherna har varit så dålig. Idag var jag på middag hos mamma och försökte se matchen via nätet där. Det gick ju nästan inte alls och där bestämde jag mig, så kan man inte se på fotboll! Jag kollade upp alternativen lite igår och ska jag betala för att se matcherna lutar det väl lite åt ett konto på c sport eller vad det hette men det tar emot att betala 400 kronor i månaden, och då är det väl inte direkt helt optimal bild heller. Åhh vad ska jag göra. Inte blev jag gladare för att de spelade 1-1 heller. Jag såg inte mycket alls för bilden var sämre än sämst och hakade upp sig titt som tätt. Jag cyklade hem så jag kunde se slutet hemma med lite bättre internetuppkoppling men det gav marginell skillnad på bilden. Det jag såg imponerades jag inte av men det var ju ändå underbart att se dem. om jag sparar de där 400 i månaden kanske jag kan ta för vana att åka och se dem live en-två gånger om året istället? Hmm ska fundera lite till iaf och så får jag se hur jag gör. Jag trodde ju i ett naivt ögonblick för några år sedan att det bara skulle bli bättre och bättre kvalité på streamningen framöver men det var ju så fel det bara kunde bli. Förra året var sämsta året hittills och matchen idag var inte direkt bättre och då är det faktiskt inte ens kul, bara irriterande. Oavsett om jag kommer följa dem slaviskt som jag gjort de sista åren eller nästan inte alls så kommer jag självklart alltid hålla på dem i vått och i torrt! Hala Madrid!

Första helgen

Veckan har gått fort, precis som alltid när man jobbar. Det var sjukt kul att vara på plats igen även om det såklart finns miljoner saker att göra och lite stress gör sig påmind.

I torsdags [första dagen på skolan] fick vi varsin iPad och jag sitter med min just nu faktiskt. Jag har inte hållt på med någon tidigare men det är ju typ precis samma sak som en iphone och inte direkt några svårigheter. Är väldigt nöjd faktiskt och det ska bli kul sen när eleverna får sina, det tar nog ett tag men jag är sugen på att komma igång med det på allvar. Igår em var det en superinspirerande föreläsning om hur man kan använda sig av teknologin i undervisningen. Jag är grymt imponerad över batteritiden än så länge, kameran hade väl kunnat vara bättre särskilt med tanke på att det säkert är en sak eleverna kommer använda sig rätt mycket av. Sen så är det en sak jag inte lyckas med och det är att göra ett snabela på mitt tangentbord, men det ska man väl kunna klura ut någon gång framöver. Annars är jag faktiskt grymt imponerad över hur tangentbordet fungerar och hur smidigt det är.

Just nu ser jag på "Där floden flyter fram" med en ung Brad Pitt, jag är rätt säker på att jag sett den förrut men det är länge sen. Jag kände igen han som spelar huvudrollen och var tvungen att kolla upp om det verkligen var den jag trodde det var och det var det. Han är med i one tree hill och spelar keith scott. han var sig verkligen lik men bra mycket yngre.

Pratade med molnsätra idag, där vi kommer beställa gräs ifrån. jag fick prisuppgifter och även om det inte direkt är gratis så känns det skönt att veta en exakt siffra på just gräset. som det ser ut nu lutar det åt att vi kommer beställa hem det till den 14 september.

Gotska Sandön

Det finns helt klart många fantastiska platser i vårt land. Ett av Sveriges absoluta guldkorn måste ändå vara den här ön. Det beror ju självklart på vad man anser som positivt på en plats men eftersom jag skriver utifrån mitt eget perspektiv kan jag inte annat än att säga att Gotska Sandön var helt sagolik. Vissa kanske prioriterar affärer, toaletter, duschar och högteknologi men trivs man bra i lugna miljöer, skogen eller stranden och inte behöver matas av tekniska intryck hela tiden tror jag man skulle trivas väldigt bra där.
 
Jag åkte hemifrån hur tidigt som helst i söndags. Som tur var fick jag skjuts ner till bussen som gick tio över fem på morgonen. Jag mötte mina närmsta kollegor på t-centralen och vi hade gott om tid att ta igen de veckor vi inte träffats. Pendeln tog lite mer än en timme och sedan mötte vi upp både gamla och nya kollegor i nynäshamn där vi väntade på båten. Jag fick träffa en ny men gammal kollega vilket jag blev väldigt glad över. Jag har saknat hennes härliga energi sedan vi slutade på Åbygläntan. Resan över gick väldigt bra, vattnet var väldigt lugnt och det var intressant att höra om allas sommar.
Vi kom fram rätt tidigt och när vi väl lastat av båten (det var helt sjukt mycket packning och mat), gått till lägerplatsen och lastat av släpet som snällt nog skjutsat dit vår packning var det lagom att äta lunch. Efter lunchen begav sig jag, Cilla och Maria till andra sidan ön för att få en chans att se på sälarna som tydligen brukade hålla till på säludden.                                                                                                                     
Det var en bit att gå men med det goda sällskapet och den helt fantastiska miljön kunde man inte direkt klaga. Man gick mitt i skogen som var nästan helt klädd av mjuk mossa på marken och stigen bestod av mest sand och barr.
 
Tydligen kom vi ner på stranden på ett annat ställe än man brukar och missade två uppsatta skyltar som sa att man inte fick gå längre. Jag skämdes en hel del när jag insåg att vi gått på förbjuden mark men samtidigt så var det faktiskt inte direkt tydligt skyltat och jag är faktiskt lite glad över att vi ändå kom närmare sälarna än vi annars gjort och det verkar absolut inte som att sälarna blev störda, de verkade väldigt nyfikna och följde oss nästan när vi gick tillbaka längs stranden.
 
 
Det var en otrolig känsla att stå där på den vackra, stilla platsen och se sälar ute i det fria. Jag vet inte riktigt vad jag förväntat mig att se man kanske en sälfamilj på 4-6 stycken i bästa fall. Men det bara kryllade av sälar på stenarna och i vattnet. Vi räknade lite snabbt och såg minst 45 stycken. Vägen tillbaka började kännas lite i benen och magen, fast magen berodde nog mest på Sveriges os-final. Snälla Anna uppdaterade mig med sms och som tur var hade jag tydligen bättre mottagning på min mobil på den sidan av ön för där vi bodde kunde jag knappt skicka iväg ett sms utan att behöva prova tjugo gånger och flytta runt mobilen. Vi kom faktiskt tillbaka precis när matchen var slut och jag lyckades inte skicka de sista meddelandena tror jag inte iaf. Det hade varit underbart att få se matchen, hade någon haft med sig en väldigt bra radio hade man kanske kunnat lyssna på den informerade lägervärdarna mig om när jag landade på ön. Tråkigt att Sverige förlorade och kanske lite extra tråkigt eftersom det var så jämnt att de nästan lika gärna hade kunnat vinna. Tänk vilket fantastiskt mästerskap de gjort! Bragdguldet?! (jag tycker nästan de och juniorkronorna ska dela på det) 
Vi hann vila lite innan det var dags för middag och massa härligt småsnackande, sedan tog vi en kort promenad ner till stranden. Vi missade tydligen precis solnedgången men stranden var bra härlig ändå.
 
På måndagen var den första egentliga jobbdagen och efter frukosten satte vi igång på allvar att diskutera viktiga saker. På lunchen hann vi förbi stranden en snabbis.
 
Sedan var det dags för mer jobb, vi satt i tvärgrupper vilket jag tyckte var positivt eftersom jag fick chansen att lära känna personer som jag inte riktigt haft chansen att samarbeta med tidigare.
 
Det verkade som om några av husen på ön tillhörde privatpersoner, eller där de som jobbade på ön fick bo och det var verkligen hur mysigt som helst där med staket runt antagligen för att avgränsa. Precis brevid fanns matkällaren.
 
Utöver jobb bjöd ju dagen på mycket härligt umgänge, god mat en tur i en charmig fyr en fantastisk solnedgång och härligt mys på stranden med gitarrspel och allsång.
 
    
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tisdagen jobbade vi vidare mer i de pedagogiska enheterna som vi kommer jobba i på skolan. Jag tycker att det känns väldigt bra i vårt team och jag tror att vi kommer organisera skolans personal och resurser på ett bättre sätt i år. Vi kommer nog samarbeta bättre med fritids också vilket känns väldigt positivt.
 
All personal delades in i olika matlag som fick ansvara för en måltid var. Vi var 52 stycken från skolan på ön och jag kan ju säga att jag aldrig lagat mat till så många tidigare men det gick supersmidigt. Vi hade väl kanske lättaste rätten (makaroner och köttbullar) och var ju ett glatt gäng på sex stycken så det var kanske inte så konstigt. Även diskningen gick hur smidigt som helst. Innan middagen hann vi ta en tur till stranden och några badade och tvättade håret. Jag var inte ens nära att doppa mig. Efter skräckupplevelsen (liten överdrift men faktiskt bara liten) i Viskan har jag fått för mig att det är högst obehagligt att bada i svenskt vatten och gör det bara om det är väldigt varmt. Vi hade bra väder på ön. En hel del sol som varvades med rätt mycket moln men det blåste lite och det var inte supervarmt i luften så ibland var man lite frusen och eftersom jag nästan frös utan att bada hade jag inte en tanke på att ställa mig och tvätta håret i vattnet. Som tur är har jag ju inte jättekänsligt hår och det såg faktiskt inte speciellt skitigt ut ens när jag kom hem på onsdagskvällen. Heder till de tappra som badade dock.
Vi var ett gäng som begav oss till öns kapell efter den lite extra festliga middagen och en hel del livat umgänge vid lägerplatsen, stackars de andra som valt att åka till Gotska Sandön just när vi var där. Vi är trevliga, snälla och glada och spårar väl inte direkt ur men ett stort gäng på över femtio personer låter nog en hel del mer än om det hade varit smågrupper och enskilda familjer som varit där. Det låg några minuters promenad bort och var supermysigt. Ingen elektricitet såklart utan upplyst av levande ljus och litet och mysigt. En av våra musiklärare spelade på orgeln och sjöng underbart fint på solo vilket gav en gåshud och en fin känsla inombords.
Aftonmässan leddes av en helt underbar gammal krutgubbe till präst. Det var en härlig och fin upplevelse precis som mycket annat på ön.
 
Någon timme senare var vi ett gäng som gav oss av ner mot stranden, en kollega hade en ficklampa som tur var för annars hade vi nog inte sett vart vi skulle gå. Lägligt nog när vi släckte den för att se hur mörkt det var hoppade ett gäng fram bakom ett träd och skrämde slag på de tre som gick före mig och anna precis. Skräckupplevelsen var inte slut där utan kanske hundra meter längre fram satt tre och gömde sig i gräset precis brevid stigen och precis när jag och anna gick förbi lyste de upp sina ansikten. Hur härligt som helst men det toppades av att vi fick se några stjärnfall när vi la oss ner på stranden och tittade på den magiska himlen.
 
Onsdagen var en ledig dag i väntan på att båten skulle gå vid fem. Det hade ryktats och oroats en hel del kring att båten kanske inte skulle gå hem pga blåst. Det troligare alternativtet var att den skulle gå men inte skulle kunna stanna på samma ställe som på ditvägen vilket skulle kunna innebära en promenad på uppåt fyra timmar. På morgonen fick vi iaf besked om att den skulle gå och att vi bara skulle behöva promenera drygt en timme, vilken tur. Underbart nog var vädret strålande. Helt klart varmaste dagen och solen lös mest hela tiden så vi la oss på stranden och bara njöt av miljön, vädret och ledigheten. Det var helt klart min sommrigaste dag hittills i år (om man bortser från Thailand) och faktiskt måste jag nog säga att jag aldrig har varit på en härligare eller finare strand, eller den andra stranden på Koh Samet får väl ungefär samma betyg. Det var varmt men inte så varmt att det blev jobbigt att ligga där för det fläktade rätt bra. Vi låg nog från 10-11 till 14 och jag passade faktiskt på att ta ett dopp. Det var kallt i vattnet, men det var inte lika plågsamt som i viskan. Det var nog bra att jag tog det där doppet för annars vet jag inte om jag någonsin skulle ha badat i sverige igen, nu känns det helt klart som om jag kommer göra det iaf någon gång framöver. 
 
 
Jag som har tyckt att jag har haft svårt att få färg i ansiktet i år jämfört med tidigare (iaf i förhållande till hur mycket färg jag har på resten av kroppen) hade faktiskt fått lite färg i ansiktet under söndagen, måndagen och tisdagen. Men jag tänkte att eftersom jag inte har bränt mig nästan alls i år (Thailand inräknat men bortsett från eken som drabbade just ansiktet såklart) tyckte att det var en bra ide att inte smörja in mig, andra smörjde tydligen in sig rätt mycket och vid lunchen kände jag att det hettade lite just i ansiktet och var faktiskt duktig nog att smörja in mig efter maten när det var dags att börja gå mot båten. Båten kom slutligen och vi fick åka gummibåtar ut till den, lasta av passagerare och langa packningen till och från den i omgångar. Tydligen hade det varit en hel del kräkande på turen innan och jag som inte brukar bli åksjuk men visat lite mer tendenser för det ju äldre jag blivit blev nästan lite orolig när jag insåg att fler än hälften av oss hade tagit alla möjliga piller och tuggummin för att undvika det. Jag satt ute den första timmen eftersom jag hade varit på gränsen att känna illamående på resan dit då jag suttit inne och det var hur lugnt vatten som helst. Men jag hade inte supervarma kläder och jag blev blötare och blötare och kallare och kallare så jag och Annica gick in efter ett tag. Ute var det bara härligt men inne blev det lite jobbigare faktiskt. Jag mådde inte direkt illa men ibland kändes det lite obehagligt i magen. Resan var seg eftersom alla bara ville hem och man var helt slut i både kropp och själ. Dessutom visste vi att vi skulle upp tidigt dagen därpå och det kändes inte alltför skoj just då faktiskt. Men det gick bra och jag hade supertur och fick skjuts ända hem av supersnälla Anna-Karin. På båtresan sa nästan alla som fick syn på mig, oj du har fått färg i ansiktet! Men alla sa också att det var väldigt fint och att jag inte hade bränt mig utan var väldigt brun. Jag som kände att det hettade lite blev lite orolig och det första jag gjorde när jag kom hem var att gå och se mig i spegeln, och faktiskt hade jag verkligen fått färg i ansiktet, lite röd var jag men faktiskt väldigt brun för att vara mig. 
 
Det var en oförglömlig resa och jag är så glad att vi fick chansen att åka dit.
 
 
 
 

Hemma

Efter en på många sätt oförglömlig resa. Jag njöt verkligen av att ta en dusch och tvätta håret direkt när jag kom hem, jag badade faktiskt där men var aldrig nära att tvätta håret i havet :-) nu har jag krupit ner i MIN underbara säng (nytvättade lakan dessutom till min glädje och förvåning) och jag tror inte det kommer ta många sekunder innan jag drömmer mig bort. Klockan ska jag ställa på 6.15 och jag ser fram emot att få åka till skolan och börja jobbet på allvar!


Sista kvällen på sommarlovet

Och jag avslutar det på bästa sätt genom att njuta hemma till både os och real madrid :-)

Om sju timmar bär det av mot gotska sandön. Kanske borde packa...

OS-FINAL

Helt galet, verkligen helt galet. Det trodde jag aldrig, jag hade kunnat sätta nästan vad som helst på att de inte skulle ta sig till final inför den här turneringen. Sen så har de spelat klart över förväntan de flesta matcherna och de har haft en hel del flyt och så måste jag faktiskt säga att det känns som om några andra lag har underpresterat lite ibland. Men jag vill inte ta ifrån dem något alls egentligen för det är en sån enorm prestation och så fantastiskt att jag bara tänker njuta av det. Tyvärr kommer jag troligtvis inte se finalen och det känns ju helt förj-ligt men men är så glad att de är där och att de kommer vinna medalj. Unnar verkligen slitvargarna källman och andersson mfl som varit med så länge utan någon större landslagsframgång.

Så underbart!!!

Sista veckan

har gått väldigt fort faktiskt. Säkert mest för att det är just sista veckan, kanske också för att jag faktiskt inte bara suttit i soffan även om det har varit mycket av den varan också. Går ju inte att låta bli när det är os.

I tisdags blev det iaf minigolf, jag kom sist och var sämst så det kunde ju ha varit roligare men helt hemskt var det ju inte heller ;-)

Sen blev det mysig middag på fridays med massa läsk till. Och vi avslutade dagen hemma hos mig med tp och land och stad. En härlig dag helt enkelt.

Onsdagen blev ju nästan ännu bättre med ett godkännande och äntligen äntligen en härlig match som faktiskt betydde något för sveriges handbollsherrar. Jag hade absolut inga förväntningar på dem inför turneringen men tycker att de har överraskat positivt i egentligen alla matcher, men de har ju inte alltid mött det bästa motståndet direkt och i alla matcher har de haft riktiga tunga och jobbiga svackor. Nu var det alltså danmark som väntade i kvartsfinalen och jag var ganska säker på att det inte skulle gå vägen. Jag hoppades på att de skulle göra en bra match och falla med flaggan i topp. när matchen började var Sverige taggade och spelade riktigt bra bakåt och sjöstrand gjorde en del räddningar som faktiskt fick mig att hoppas att de faktiskt skulle vinna. Sverige spelade bra, framförallt fick de ingen riktigt jobbig svacka. Danmark spelade till och från riktigt dåligt och jag tror att sverige kanske ledde hela första halvlek. Men det var bara med något enstaka mål och även om det kändes lite hoppfullt inför resten av matchen kunde jag inte låta bli att bara vänta på att danmark helt plötsligt skulle börja spela bra handboll och att sveriges så pålitliga svacka skulle komma. Men konstigt nog hände det inte. Dessutom tycker jag att domarna gjorde flera riktigt konstiga beslut som verkligen gynnade danmark (eller åtminstone borde gjort, de två första utvisningarna vann väl sverige mot alla odds men ändå). Det kanske inte är något man borde haka upp sig på nu när det ändå gick vägen men det var faktiskt riktigt frustrerande. Galet skönt var det att de vann och idag är det semi. Idag är jag ännu mer säker på förlust men jag har gärna fel en gång till, jag vet ju att inget är omöjligt och tänker nog våga hoppas lite lite grann. Faktiskt så har ju sverige lite till att bjuda på om man jämför med förra matchen. Kim ekdal tex var ju inte alls så bra som han kan va, och de missade en del lägen som de absolut kan sätta om allt bara går deras väg. Så lika bra försvar och minst lika bra målvaktsspel och med ytterligare lite vassare anfall så kan det faktiskt bli os-final. Visserligen måste jag ju erkänna att sverige hade bra flyt när det gäller en del skott i dåliga lägen framtvingade av passivitetsvarning, men petersen är ju het och förhoppningsvis håller hettan i sig ända in i mål :-)

Igår var Lovi här och vi planerade lite inför säsongen. Jag blev galet sugen på Falun och hoppas att killarna uppskattar det vi planerat, misstänker dock att de inte kommer göra det. Jag drömde om dem och mina elever och mina gamla förskolebarn om vartannat i natt och ofta var det killarna som var mina skolelever. Det var härligt till och från men för det mesta var det en hel del frustration över att de inte förstod eller uppskattade det jag ville förmedla. Hoppas det inte var en dröm förankrad i den kommande verkligheten.

Idag är jag lite pirrig och nervös. Jag tror det beror lite på semin men ännu mer på det faktum att jag snart ska iväg och bli sönderskjuten. Jag och Lovi hakar på Kim och hans kompisgäng på deras paintballomgång. Det ska bli sjukt kul men jag är också väldigt orolig och nojjig över hur det ska gå.

Snart är det vardag igen

och det ska faktiskt bli väldigt skönt på många sätt. Säkert kommer jag tycka att det är jobbigt och stressigt då och då men nu har jag verkligen varit ledig lagom länge och ser fram emot att kavla upp ärmarna och ge mig an nya utmaningar. För snart ett år sedan slutade jag jobba på Åbygläntan och jag hade en hel del nyfikna tankar kring mitt nya jobb. Nästan allt kändes positivt och spännande men jag måste säga att det faktiskt känns ännu bättre nu inför det här året. Det känns som om man har sånt försprång när man känner eleverna, kollegorna, föräldrarna, lokalerna och ja allt.

Idag fick jag brev hem med info om vår resa till gotska sandön. Jag hade redan hittat informationen på nätet och igår kollade jag upp när jag behöver åka på söndag. Bussen in till stan går strax efter fem tror jag det var så det blir verkligen allvar på en gång. Jag som har ställt klockan typ två gånger på sju veckor. Känns som att man klarar av att göra det efter att man har haft det så lyxigt som jag har iaf :-) Vi kommer hem sent på onsdag kväll till nynäshamn så jag tror jag kommer vara allmänt död på fredag kväll efter 6 intensiva men säkert väldigt härliga dagar.

I brevet fick jag en mycket positiv överraskning, bofördelningen var nämligen med och jag fick syn på ett namn som jag kände igen sen tidigare men som jag inte alls väntat mig att se där. Dessutom verkar min nya kollega vara placerad med fritidspersonal från min avdelning så jag misstänker att vi kommer jobba tillsammans i höst :-)

Nästa vecka börjar tydligen handbollen för damlaget. Jag kommer ju missa måndagsträningen eftersom jag är bortrest och torsdagen vet jag ärligt talat inte om jag kommer orka gå på eftersom jag kommer hem sent på onsdag och ska upp till jobbet tidigt på torsdagen. Vi får se hur jag gör. Veckan efter det är det väl lämpligt att dra igång med P97 och då har jag ju inget annat val än att orka det iaf. Vilket jag absolut kommer göra och jag ser definitivt fram emot det men lite jobbigt är det faktiskt att det börjar i stort sett samtidigt som jobbet. Jag pratade med min syster om det och hon håller med om att i början av terminen vill man bara kunna fokusera helt och hållet på just det, inte distraheras av något alls och känna att man kan ägna precis så mycket tid som man vill åt jobbet. Men som sagt ser jag fram emot det också så det kommer nog bli bra. Undra bara när man får börja träna i hallen. Damerna verkar ju inte köra i hallen alls förrän efter Falun men det tycker jag verkar vara väldigt sent, jag har för mig att man brukar kunna köra veckan innan åtminstone. Vi får se vi väntar på svar från styrelsen och annars kan man ju boka in en träning och se till att alla är förberedda på att köra utomhus om det är låst... Jag och Lovisa ska iaf sätta oss och planera lite den här veckan.


OS-Guld

Härligt med en guldmedalj och marginaler på rätt sida. Jag har inte sett racet för jag valde att istället följa handbollen och sedan ridningen varvat med maraton idag. Handbollen såg ju till en början ganska bra ut, helt plötsligt började ju svenskorna spela rolig anfallshandboll även om jag då tycker försvaret i inledningen var klart lidande av det. Synd för dem att de får åka hem helt tomhänta, det svider nog en del. Jag tycker inte det har gjort ett bra mästerskap och det är många punkter som skulle kunna genomförts bättre men jag tycker inte heller de har varit helt katastrofalt dåliga faktiskt. De har inte fått det att stämma helt och hållet men de har inte haft tur eller flyt någonstans och det har heller inte varit superstora marginaler till att få med sig några poäng. Hoppas de får ny energi och kraft och kämpar vidare mot nya framgångar.

Ridningen gick ju riktigt bra och det ser lovande ut för fortsättningen. Kul för Lisen och Matrix att de gjorde en bra insats idag efter gårdagens fall.

Min insats idag har varit helt okej. Jag tränade, lagade pannkaka, har sett på os och utöver det även läst lite kurslitteratur så jag känner att jag hunnit med en hel del bra saker idag. Får se vad resten av dagen har att erbjuda :-)

Vad hände

Det har varit så fint väder hela dagen, blåsigt visserligen men soligt stora delar av dagen. Jag hoppade i duschen (bara typ 14 timmar efter träningen) och när jag kom ut stod regnet som spön i backen. Aja jag klagar inte, har suttit en del i solen med endast iphonen till hjälp för uppdatering av os-resultaten. Fast stora delar av dagen räcker det ju inte med en pytteliten skärm utan det kan vara bra med tv:n, datorn och iphonen. Härligt! Just nu är det lite av ett hålrum även om handbollsmatchen mellan danmark och kroatien står på såklart men jag kände ändå att det fanns en bra chans att passa på att ta den där duschen :-)
Träningen då, tja inte blir jag glad över att jag inte kan förbättra min tid på femman alls inte. Sist (i onsdags tror jag det var) sprang jag ju på sämsta tiden hittills, visserligen misslyckades jag att sätta igång tiden vilket jag märkte efter 0,7 km ungefär men resterande sträcka sprang jag iaf väldigt långsamt, jag snittade då 7 min/km och den allra första gången vi sprang (med runkeeper) i slutet av juni sprang vi i snitt 6.34/km. Visst hade jag bestämt mig innan för att ta det lugnt och verkligen inte pressa mig alls, men det deprimerande var att jag inte kände att jag hade speciellt mycket mer att ge faktiskt. Idag sprang jag nästan precis lika långsamt som första gången. Blä, jag blev så irriterad att jag kände att jag var tvungen att springa lite till så jag körde 2,6 med intervaller efter det. Då kunde jag iaf känna mig duktig över det efteråt. Jag känner mig inte så peppad på att träna imorgon igen direkt men jag ska försöka ge mig ut direkt på morgonen då med för det är faktiskt rätt skönt att kunna känna att man varit duktig sen resten av dagen. Jag tror nog nästan det isf blir femman igen och kanske ska jag försöka pressa mig lite mer igen, någonstans finns det ju krafter eftersom jag ändå klarar av att gå och röra på mig efteråt jag måste bara vinna över min hjärna som tycker illa om att springa och verkligen avskyr att behöva springa på gränsen till jag håller på att ramla ihop av trötthet - känslan.
Nu är det iaf bara en vecka kvar av den tid som jag nog räknar till sommaren, och alltså den tid då jag har lovat mig själv att träna tre gånger per vecka.

Nu skiner solen igen förresten :-)

I torsdags var vi på tom tits och där fanns det en stor våg som jag klev upp på. Jag vet inte om jag tror på vad den visar men stämmer den så är jag iaf positivt överraskad. Jag är inte en person som håller koll på vikten eller ens väger mig. Snubblar jag över en våg kan jag göra det av ren nyfikenhet och sist jag vägde mig som jag kommer ihåg var på gym och sim när jag hade medlemskap där. Det var första året, vilket jag inte vet när det var men jag är ganska säker på att Kjell fortfarande bodde i västerås så det är ju minst 4 år sedan. Jag kommer inte direkt ihåg vad vågen visade då men jag vet att det var mer än vad den på tom tits visade iaf. Kanske ska man köpa en våg så man kan kolla om man vill iaf...
Höjdpunkten på besöket var inte direkt vågen även om man kan tro det eftersom jag beskriver det så utförligt. Vi var där för att se på utställningen body worlds som är en hyllning till människan och livet. Utställningen visar organ och hela, riktiga kroppar som donerats av människor som velat hjälpa till med att öka kunskapen om kroppen, anatomi och hälsa. Jag är inte speciellt känslig och jag tyckte inte heller att det var minsta lilla obehagligt att kolla på de olika kroppsdelarna. Det kan ju iof ha berott på att det faktiskt inte såg alls verkligt ut. De använder en speciell plastinationsteknik för att bevara kropparna vilket får det att se väldigt plastigt och overkligt ut. Men för den sakens skull är det absolut sevärt och häftigt. Dels får man ju se friska organ bredvid sjuka vilket kan vara en bra påminnelse om hur man bör leva sitt liv och ta hand om sin kropp. Dels tycker jag att det var intressant att se alla senor och muskler och annat. Det som dock gjorde klart mest avtryck hos mig var avdelningen med små små barn. Man fick följa och se hur fostret utvecklas och jag blev både rörd och fascinerad över hur otroligt liten barnet är när det faktiskt ser ut som ett litet barn, med fingrar och tår. Jag har sett bilder tidigare men det här var något helt annat. Jag med mitt minne har ju såhär i efterhand ingen koll men jag har för mig att det tidigaste fostret man fick se var 5 veckor och sedan var det nog lite mer än 10 stadier till innan man fick se en bebis som blivit nio månader. Det här var enda gången jag blev lite illa till mods över att tänka på de stackars barnen och föräldrarna. Vi fick även se en gravid kvinna med en ganska stor bebis (vad jag slänger med begrepp som foster, bebis och barn - märker att jag inte har någon aning om när man säger vad) i sin mage. Självklart blev man lite tagen när man påminde sig själv om att det var riktiga människor och funderade på vad som hände med dem.

jag trodde det här skulle vara en jämn och tuff handbollsmatch men riktigt så har det ju inte blivit. Jag har hängt med för dåligt för att komma med någon analys men det känns som om kroatien varit bra och danmark dåliga, så enkelt var det ;-)



Äntligen

har Stockholms handbollsförbund publicerat preliminära serier, undra hur lång tid det tar innan upplands förbund lyckas med det med, med tanke på att det är en månad sedan de skrev på sin hemsida att det var hög tid för att lägga matcherna kan jag ju tycka att det borde kunna ske ganska snart. Än så länge har jag alltså bara killarnas serie att titta på och planera efter. Men det är ju den viktigaste också så jag ska inte klaga. Vi vet ju att det här kan bli ett riktigt tufft år eftersom vi spelar i 96-serie i år. Vi har en del lag som vi nog kommer känna igen lite från året som var. Fyra stycken och tyvärr kom tre av dem lagen före oss i tabellen. Men det kan ju vara ett bra tillfälle att få lite revansch :-) Kul ska det bli iaf. Det är bara åtta lag totalt vilket innebär en extra match mot alla, alltså att alla möter varandra tre gånger. Det tycker jag är mest positivt. Det blir såklart väldigt många matcher (21 st) men jag brukar ofta vilja få en till chans mot samma motstånd efter en match. Det är ganska ofta som jag känner att jag skulle vilja göra en del förändringar och se om det fungerar bättre efter att ha spelat en match och fått se mer av motståndarna. Vi hinner med en seriematch innan vårt deltagande i sm i år vilket iaf känns bra. När jag såg hur tidigt steg ett låg blev jag nästan lite rädd att vi skulle få inleda med det.

Illa

Jag hade tänkt springa igår men drog ut på det i det längsta och ville verkligen inte och tillslut bestämde jag mig för att inte göra det, vilket innebär att jag måste springa båda idag och imorgon för att få ihop mina minst tre pass den här veckan, illa! Så nu ska jag ut, ska bara få i mig sista delen av bananen innan jag ger mig iväg och då passade jag på att skriva lite här i brist på annat.

Igår fick jag höra en sak som jag blev väldigt nervös över och som jag verkligen önskar inte händer, det skulle vara väldigt tråkigt isf. Men det är inte direkt något jag kan påverka så jag får helt enkelt ha is i magen och vänta och se.

Nu är det precis en vecka kvar av mitt härliga sommarlov och den veckan kommer garanterat tillbringas största delen framför tv:n. Nu har ju friidrotten dragit igång och det är ju ännu roligare än simningen. Igår vart det riktigt mycket samtidigt och tyvärr gick ju precis allt (iaf nästan) åt h-vete. Tycker synd om både fotbollslandslaget och handbollslandslaget men absolut mest synd om Lassi (stavning?), jag hoppas verkligen han kan vara stolt och nöjd över sin fjärdeplats så småningom.

Nä nu är bananen uppäten och skogen väntar :-)

Träning

Innan sommaren ville jag se till att hålla igång träningen ordentligt under sommaren, det har jag velat förrut också men det har alltid blivit sämre än vad jag har tänkt mig. Supermycket tack vare tinna har det blivit så bra den här sommaren som jag ville, minst tre gånger i veckan. Och det är jag stolt och glad över men om jag ska vara helt ärlig så har det inte varit speciellt jobbigt så det kanske inte ens förtjänar stolthet. Jag har varit tillräckligt motiverad och inspirerad för att faktiskt inte behöva kämpa med mig själv för att komma ut. Sen har jag ju haft precis hur mycket tid som helst och faktiskt mått bra av att komma ut lite vilket har gjort det ännu lättare. Hade jag inte haft tinna som träningskompis är jag verkligen inte säker på att jag hade klarat det för det blir så mycket tråkigare att träna ensam. Förra veckan tränade jag måndag, tisdag, onsdag, torsdag och söndag. Visserligen var det väl bara ett pass som var på egentlig godtaglig nivå men ändå, bättre med något än inget alls. Den här veckan har det gått betydligt sämre, 0 pass på 2,5 dagar. Idag har jag nästan inget val utan ska snart ge mig ut har jag bestämt mig för och det här är nog den första gången jag faktiskt måste kämpa med mig själv för att komma iväg. Jag ska springa minst fem km har jag bestämt mig för och jag velar mellan att springa väldigt väldigt långsamt och bara långsamt. Sist jag sprang gjorde jag det i ett lugnare tempo än jag brukar och det gjorde ju att jag inte tyckte att det hela var avskyvärt utan det kändes nästan bara bra att kunna springa men inte vara speciellt trött, samtidigt känns det ju som om man ska träna så ska man göra det ordentligt. Aja får se vad det blir, något måste det bli iaf. 
Annars är det os för hela slanten som gäller. Jag sitter som klistrad framför tv:n i stort sett hela tiden. Igår fick jag väldig beslutsångest när både damfotbollen och herrfotbollen var samtidigt och så tolkade jag tablån fel så jag trodde att de visade herrhandbollen i repris på tv efter fotbollen så jag valde fotbollen, vilket jag iof är ganska nöjd med men det innebar att jag bara såg 10 min av handbollen ungefär, vilket iof räckte eftersom det inte var den allra roligaste matchen. Just den perioden jag såg spelade nästan sverige sämre än storbrittanien så det kanske var tur att jag inte såg så mycket. Fotbollsmatchen kanske inte var en supermatch heller direkt men det var ju lite spännande iaf. Sverige gjorde väl inte en toppeninsats men ibland blixtrar de till och gör något riktigt bra. Jag tror att de kan gå långt, men isf måste de nog spela ännu bättre och ha en del flyt. Det som känns allra mest positivt i jämförelse med de senaste mästerskapen är att det känns som om de gör mål tillsammans hela laget, de är inte superberoende av att lotta eller någon annan forward gör sitt livs match för att kunna vinna utan ofta bra gedigna anfall ger dem utdelning.
Igår svängde vi förbi mitt jobb för jag lyckas inte komma åt jobbmailen hemmifrån, dessvärre lyckades jag inte där på min jobbdator heller så jag får söka rätt på informationen om kick-offen på något annat sätt. Det kändes väldigt konstigt att vara där igen, det är så länge sedan men ändå känns det som igår. Samtidigt känns allt så nytt och annorlunda eftersom jag har bytt klassrum. Framförallt så kändes det härligt att vara där. Jag älskar att vara ledig och njuter av det men jag ser också fram emot att börja jobba igen och längtar tillbaka. De första typ tre veckorna drömde jag om jobbet typ varje natt sen så har jag nästan inte gjort det alls förrän för typ en vecka sedan när jag började göra det igen. Jag tycker det är bra att lärare har ledigt länge för jag tror att det tar några veckor innan man kan koppla bort jobbet helt och verkligen koppla av och så börjar man ju planera och fundera en del några veckor innan det är dags igen, fast så kanske det är för alla. 
Igår såg vi en väldigt bra film, Hugo. I början tyckte jag den var lite seg men allteftersom växte den. Det var en sån film som sätter spår och väcker nyfikenhet, iaf när det gäller mig. Det är härligt att se såna filmer tycker jag.
 
 
 

RSS 2.0