Påsklov

Så.himla.skönt.
 
Visserligen är ju världen upp och ned just nu och det känns inte som att man kan vara enbart glad och lycklig när det är så många i världen som lider och påverkas negativt just nu. Men å andra sidan kanske det är precis nu vi som än så länge är lyckligt lottade att inte må dåligt eller drabbas på ett personligt plan allt för mycket ska se till att njuta och hylla allt fint man tycker och känner lite extra. 
 
Jag tycker fortsatt att det här är så märkligt, motsägelsefullt och irriterande. Önskar verkligen att det snart mattas av och livet kan få bli lite mer normalt igen. Jag är nog en av dem som många människor i världen nu stör sig brutalt på, en som hejar på och stöttar Tegnell till tusen (utan att tro sig vara insatt och förstå mer än någon annan), en som förmodligen är på tok för naiv och har skyddslappar på ögonen för att slippa ta in faran. Jag försöker verkligen respektera och lyssna på direktiven vi får men slits av gamla vanor och tankesätt som är så långt ifrån hygien-noga och virusrädd som man nog kan komma. Och mitt hjärta och min magkänsla säger hela tiden också att det är bra om det som kan få vara vanligt är det. Det är skönt att inte behöva nojja och vara hysterisk på varenda punkt. Men som sagt försöker göra min del av det hela. 
Jag är ju inte den allra mest sociala människan så jag kan inte påstå att jag lider så värst mycket av social distancing, kan tycka att det är lite skönt känlsan av att behöva hitta på massa fantastiska saker nu på påsklovet. Att vara hemma är inte bara skönt och bra för mig nu utan jag kan nästan känna att jag bidrar till en bättre värld genom att vara det. 
 
Halva påsklovet har gått och jag har inte gjort någon nytta alls nästan. Jo jag har tagit tag i mitt telefonabonnemang och bestämt vilken telefon jag ska byta till. Men det är typ det lilla. Idag ska jag förbi återvinningen och städa en del. Men det känns faktiskt helt okej att jag inte gör mer nytta än så. Det känns som jag kommer vara hemma mycket, både vardagar och helger under våren och i stort sett hela sommaren så det känns som jag har massor av tid att ordna och fixa med tomten och huset framöver. Och jag har inga stora projekt på gång alls så nu tycker jag att jag får ta mig en välförtjänad vila. Och jag har hunnit med att träffa lite familj och vänner. Om vi är helt pigga och friska på fredag ska Karin och Ida sova över här, det ser jag verkligen fram emot. Kan tänka mig att det blir några monopolomgångar. På lördag har Sigge-Lo tvåårskalas vilket jag också ser fram emot. Utomhus och med få gäster såklart.  

RSS 2.0