Vardag och framtidsplaner

Dagarna går, jag tycker för det mesta att det är väldigt mysigt och härligt att vara hemma men ibland blir jag lite uttråkad och rastlös. Det känns väldigt skönt att jag har kommit igång lite med handbollen och jag har varit duktigare på att komma ut på promenader sen jag satte upp lite mål för mig själv. Handbollen hade jag ju verkligen längtat efter. Första träningen jag gjorde var jag väldigt försiktig och hade lite blandade känslor efter. Jag märkte helt klart att jag tappat mycket, inte bara styrke och konditionsmässigt utan passarna, skotten och spelsinnet var inte så som jag hade önskat och det störde mig väl lite. Jag insåg också att det inte alls gick att springa , jogga var väl okej lite korta stunder men att öka tempot kändes fysiskt omöjligt. Efter det missade jag två träningar men i torsdags gjorde jag min andra träning och vilken skillnad det var. Allt kändes bra mycket bättre, typ så bra som jag innerst inne nog hade hoppats att det skulle göra. Dels hade jag fått klartecken från min barnmorska att köra all in men att verkligen lyssna på kroppen. Så därför var jag med på i stort sett allt vilket såklart gjorde allt mycket roligare men det var faktiskt stor skillnad i alla kroppsrörelser också. Jag kunde inte direkt springa så fort men det var inte lika omöjligt som tidigare och passarna kändes nästan som vanligt bortsett från några enstaka. Dock märkte jag ju hur fruktansvärt mycket jag tappat konditionsmässigt när det var dags att spela tvåmål. Det gick liksom inte riktigt att orka med alla moment när man skulle hänga med i tempot i uppspel och hemspring. Egentligen känner jag nog att kroppen skulle tåla att spela match redan nu, men jag skulle ju inte hänga med i tempot och inte kunna tillföra så mycket antagligen och eftersom jag lovat mig själv och andra att ta det superförsiktigt ska jag väl göra det. Skulle de ha kris och inte några spelare skulle jag nog inte vara svårövertalad om man säger så men det verkar de ju inte ha (tyvärr) så jag får sikta på att bygga upp konditionen och förhoppningsvis kunna göra en bättre come-back senare.

Det har hänt en hel del roliga och bra saker på sista tiden tycker jag. Även om en del hemska saker också inträffat. Jag väljer att tänka mest på de bra sakerna och då sticker det ut att Daniel äntligen köpt lägenhet. Jag tror han kommer trivas superbra så det känns toppen. Tack vare Isabella har jag haft bra mycket bättre med tid och anledning till att träffa massa underbara människor. Har nog inte träffat min familj så här mycket sedan jag flyttade hemifrån, Helena har dessutom presenterat en vad det verkar riktigt trevlig kille till vår lilla samling vilket känns så bra. Både vänner som jag träffat rätt mycket på senare tid och vänner som jag inte träffat så mycket har jag också kommit närmare och träffat mer sedan Isabella kom. Bland annat har jag ju helt klart träffat min kusin mycket oftare än vi skulle gjort annars. Idag var två av mina kollegor här med fina presenter till Bella och fika till mig. Det var så härligt att prata med dem om jobb, familj och allt annat med. Det gjorde att jag på sätt och vis längtade tillbaka till jobbet mer men samtidigt också kände hur lycklig jag är över att vi i Sverige faktiskt har lyxen att kunna vara hemma ett bra tag när vi vill.
Det är lång tid kvar till augusti när jag börjar jobba igen men vi har faktiskt en hel del inplanerat. Dels har vi börjat gå i föräldragrupp med ett gäng andra nyblivna föräldrar så där har vi några träffar inplanerade under våren.
Idag anmälde jag oss till babysim som börjar den 22 mars vilket ska bli superkul (hoppas jag). Isabellas "kompisar" Edvin och Leia kommer gå på samma kurs som oss vilket gör saken ännu roligare.
I påsk kommer Philip och Ditte hit på besök från Danmark vilket jag verkligen ser fram emot.
Vi har efter lite velande bestämt att vi kör på dop och eftersom vi inte hade så mycket att välja på om vi ville hyra Mattiasgården i samband med det så blir det redan den sjunde maj. Alltså bör vi planera det lite och börja skicka ut inbjudningskort.I slutet på maj hakar vi på Edvins familj på första utomlandssemestern med Bella. Då åker vi till spanien för en veckas solsemester, härligt! Jag funderar på om jag ska försöka jobba några av efterarbetsdagarna i juni, skulle kännas bra inför hösten tror jag om jag får vara med och planera lite. I början av juli åker vi till Danmark och hälsar på Kjell släkt tillsammans med familjen Kraman och i början på augusti åker vi till Gotland för en repris från förra årets mysiga semester. Sist var vi tre par och två kids, den här gången är det fyra par och fyra barn. Spännande att se hur allt går med vår lilla tjej, om vi lyckats jobba in några som helst rutiner och så. Och sen är det dags att börja jobba. Så jag är rätt säker på att tiden kommer gå lite läskigt fort och därför tänker jag göra mitt bästa för att njuta av precis varje sekund nu.
Utöver att bara mysa med Isabella och njuta hoppas jag att jag ska lyckas få tid och frihet nog att kunna göra klart fotoalbum för 2015 och 2016 som jag skrivit ut bilder till. Jag har även tänkt göra en fotobok till Isabella som sträcker sig från graviditet (dock bara väldigt lite om det) och hennes första levnadsår. Och det vill jag komma igång med snart eftersom jag är säker på att jag kommer/och redan har glömma/glömt massa roliga och viktiga detaljer som skulle varit kul att ha med.
Nu ska jag nog mysa ner mig i sängen bredvid henne och gosa in mig ordentligt. Jag har ju varit på handboll och sedan jag kom hem strax efter tio har hon legat själv i sovrummet och sovit. Så skönt att det gick hur bra som helst här hemma den här gången. De andra två gångerna jag lämnat hemmet (första gången för middag och bio och andra gången förra träningen) så gick det mindre bra och hon skrek som bara den när jag kom hem. Jag tycker inte så värst synd om henne för jag vet ju att hon är med världens bästa pappa och egentligen har det oförskämt bra men jag tycker synd om Kjell som behöver stå ut med skriket.

RSS 2.0