Semesterkänsla

Har jag haft rätt länge nu, kan bero på vädret vi har haft eller de lite extra långa helgerna i juni. Skönt är det iaf, iof inte alltid när man inser att man faktiskt måste gå till jobbet. Fast å andra sidan är det inte så jobbigt på jobbet nu heller. Det lilla som är jobbigt är att jag fortfarande inte riktigt vet hur hösten ser ut och det skulle jag vilja ha klart innan alla går på semester så alla vet exakt vad som väntar efteråt och kan släppa alla såna tankar under semestern. Som det ser ut nu kommer jag definitivt behöva jobba v.31, v.32 kanske jag kan få ledigt om inte annat i några dagar iaf.
Idag är det ju onsdag och det är min tidigaste dag, eftersom jag hade lite lite komp att ta ut och det var lugnt på jobbet så gjorde jag det idag, så strax före tolv cyklade jag hem. Helt underbart vad lång den lediga tiden då blir. Jag hade tankar på att träna men det verkar inte riktigt bli av. Istället låg jag och solade på altanen och löste 16-siffrors-sudoko. Det spädde på min redan tidigare ganska starka semesterkänsla. Det är underbart att ha en altan att gå ut på och vår är så fin så fin. Jag har ställt ut mina lyktor på altanen men tyvärr gjorde jag misstaget att sätta i blockljus och det borde jag inte gjort för de har smält i solen. Som tur var det bara att ta bort dem, de hade inte smält fast.
Nu väntar jag på att Kjell ska komma hem och att en person från LB-hus ska komma hit för ett möte. Hoppas det går bra.

Varje dag lär man sig ngt nytt

Jag blir tokig av att det inte händer ngt intressant på reals hemsida eller på svenskafans.se. På den sistnämnda läste jag dock nyss att real vill ha hem sina tre realspelare från halmstad, what! Hade ingen aning om att de lånat ut tre spelare dit, visserligen b-lagsspelare om ens det men ändå.

Jaha hur blir det med den där middagen då? Kanske borde gå bort från datorn till att börja med!

Tjenamors

Idag har jag jobbat och faktiskt hunnit med en hel del. Jag tror att jag hinner klart innan jag slutar med allt som måste bli klart, iaf om jag lyckas hitta lite tid här och där då jag kan smita ifrån barngruppen. Idag hade vi sjutton barn på sju vuxna och då finns det ju såna möjligheter.
Efter jobbet cyklade jag ner till stationen och tog tåget till kragsta för att lämna ett papper. När jag fixat det och kom ut i det härliga solskenet fick jag för mig att jag skulle gå tillbaka till vallentuna, eller iaf till bällsta. Jag tänkte att jag kunde skippa träning på crosstrainern om jag gick en promenad istället och var lite sugen på att gå för att se om det fanns någon bra cykelväg hem, har inte riktigt lyckats komma på vart jag ska cykla till jobbet i höst. Det gick rätt bra att gå och det var rätt mysigt och varmt. Nu vet jag dessutom vilken väg jag kommer ta om jag cyklar, eftersom jag hade cykeln i centrum tog jag dock en annan väg hem idag. När jag kom till tågstationen i bällsta så hade jag bara gått i tjugo minuter och misstänkte att det var runt tio minuter kvar till tåget skulle komma så jag bestämde mig för att gå hela vägen till centrum. När jag närmade mig kyrkan så blev jag positivt överraskad av att träffa Tinna och Sandra där så jag fick sällskap sista vägen, trevlans! Å när jag skulle över vägen i centrum blev jag nästan påkörd av min mamma, nejdå men jag mötte henne i bilen iaf. Sen så cyklade jag ju hem, så jag tycker faktiskt jag var rätt duktig och pga värmen blev jag rejält svettig också faktiskt, men det kanske inte räknas som träning...
Å när jag kom hem fick jag syn på vår fina altan som var helt klar. Självklart var jag ju tvungen att gå ut på den och njuta direkt, och sopa bort alla sågspån. Jag sopade så mycket att jag fick en blåsa på tummen, men den matchade bara blåsorna jag fick på fötterna från promenaden i inte riktigt ingångna sandaler :-) Nu börjar jag fundera på om man inte ska ta och laga lite mat och överraska Kjell med det. Han jobbar kväll och är inte bortskämd med hemlagad mat när han kommer hem. Jag äter ju rätt mycket mat på jobbet, bla mellanmål kl 2 och brukar inte vara särskilt hungrig på kvällarna och orkar då inte riktigt göra mat. Jag är inte direkt superhungrig nu heller men det kan ju vara kul att göra någon glad :-)

Igår var vi på bio, vi är lite filmtokiga tror jag bestämt. Vi såg super 8 och jag tyckte den var riktigt bra. Jag skulle ha älskat den när jag var lite yngre. Den hade flera bra budskap tycker jag, passande skådespelare för rollerna och var både rolig och lite spännande. Den passade nog precis mitt humör igår och kanske hade jag inte tyckt lika mycket om den om jag såg den någon annan dag men som sagt tyckte jag väldigt mycket om det iaf :-D

Grekland

Nu närmar det sig verkligen. Jag och Kjell ska åka till Grekland den 17/7. Det ska bli så härligt och jag längtar verkligen. Vi flyger till och från athen, flygbiljetterna bokade vi för kanske en månad sen eller nått sånt. Vi kollade på massa charterresor först men lyckades inte hitta någon som vi blev riktigt sugna på och efter ett tag bestämde vi oss för att vi bara köper flygstol och sedan öluffar lite när vi kommer dit ner. Vi har siktat in oss på tre av de joniska öarna och har bestämt att vi först beger oss till Zakynthos. Eftersom vi inte har någon aning om hur det kommer vara att boka boende på plats iom att vi åker i den allra mesta högsäsongen så har vi idag bokat boende tre nätter på ett hotell på zakynthos, då vet vi att vi iaf kommer bo på ett hotel som verkar schysst och har pool i några nätter. Vi ska även boka våra nätter i aten på förhand men resten lämnar vi öppet. Förutom besöket på zakynthos har vi i stort sett bestämt oss för att vi ska till Kefalonia och Ithaka, odysseus eventuella "hemö".
Jag trivs rätt bra i Sverige på sommaren och först var vi inne på att åka tidigt nästa år till kanske thailand i några veckor. Men i våras när Kjell hade det som mest med utbildningen och jobbet (båda på heltid) så bestämde vi oss för att vi verkligen behövde det här och det känns som ett väldigt bra beslut nu, för jag kommer ju inte heller kunna ta semester mitt under terminen nästa år.
Dessutom gör ju även huset att semestern blir mycket trevligare hemma fast ändå på samma gång finns det ju tusen miljarder grejer man borde och skulle kunna göra vilket gör att man kanske inte slappnar av helt. Nu ska vi istället få skämma bort oss totalt i härliga grekland, vi är borta till den 28/7 vilket känns lagom, dessutom börjar jag troligtvis jobba måndagen den 1/8 igen och det kan ju vara skönt med några dagar ledigt innan vardagen blir verklighet igen.

Förutom att göra semesterplaner så har jag även suttit med höstens schema den här morgonen. Jag tycker faktiskt det var lättare att göra schema nu när jag själv inte ska jobba. Annars har man sina egna önskemål att ta hänsyn till samtidigt som det är lätt att känna att någon annan tycker det blir orättvist och då kanske lägger de sämsta tiderna på sig själv. Schemat måste göras om för att det blir omorganisation i personalgruppen och den arbetsuppgiften låg på mig som förskolechef men det kändes lite konstigt att jag ska göra det när jag nu ändå ska sluta. Men nu har jag iaf gjort ett förslag och sen får personalen på plats avgöra om de ska anta schemat eller om det behövs en del korrigeringar eller helt göras om. Nu ska jag sätta mig och skriva rent det så det blir tydligt och snyggt.

Kul med spontan spelkväll

I fredags var det ju midsommarafton och det firades med sagan om ringen maraton här hemma. Kjell åt faktiskt lite sill och färskpotatis, det var väl det närmsta en klassisk midsommar vi kom. Lite tråkiga och konstiga kände vi oss men samtidigt var det precis det vi ville göra och då ska man ju bara göra det och njuta. Jag har egentligen aldrig firat midsommar något speciellt. Idag jobbade Kjell och jag satt och var precis lite lagom uttråkad när jag fick ett trevligt sms som gjorde att vi drog ihop en spontan spelkväll här hemma. Det blev monopol, finns i sjön och asken. Superkul för jag vann både monopolomgången och asken, jag gillar att vinna :-)

Nu funderar jag på om jag inte ska gå och lägga mig men är faktiskt inte ett dugg trött, borde nog dock göra det ändå så jag inte vänder på dygnet helt totalt innan måndag. Det här är sista veckan på min förskola innan vi stänger för sommaren. Jag jobbar v. 27 också men det är på en förskola i centrum. Sedan vet jag inte riktigt hur jag ska göra eftersom jag börjar på nytt jobb den 15 aug. Det var tänkt att jag skulle börja jobba igen v.31 men det hoppas jag att jag inte behöver. Tror dock att det kommer vara nödvändigt men jag tror att jag kanska kan slippa iaf v.32. Det skulle vara väldigt skönt med lite extra tid att sätta mig in i mitt nya jobb och helt ha fokus på det efter semestern. Jag tror fortfarande att jag inte riktigt har förstått att det här verkligen händer, det ska verkligen bli hur läskigt och spännande och roligt som helst!

Den här veckan som kommer ska jag iaf på allvar komma igång med sommarträningen. Det vore så skönt att kunna komma tillbaka i höst och faktiskt vara stolt över sin sommarträning.

Ikea

Det blev en lång dag idag, känns det som iaf. Direkt efter jobbet åkte jag, Kjell och Anna till ikea. Som tur var fick vi låna annas brors bil, annars hade vi inte lyckats ta oss hem. Vi fick med oss en expedit hem med en del tillbehör och självklart en del annat smått och gott. vi köpte även en fin lykta på chilli som matchar den stora vi redan har och som kommer passa underbart fint på vår altan som snart är klar :-)

Livet leker just nu och det händer mycket spännande i livet. Hade jag vetat att jag skulle få nytt jobb hade jag kanske tackat nej som tränare till P97 för jag har ju ingen aning om hur mycket tid jobbet kommer ta, men nu är jag nog glad att jag inte visste det när jag tog beslutet om att ta över dem. För jag längtar väldigt mycket till det också, å ännu bättre kändes det nu när jag i inboxen hade fått två supergulliga mail från föräldrar i laget som svar på det träningsprogram jag skickade ut igår. Verkar vara en härlig föräldragrupp också, det ska man inte underskatta!

Nu måste jag verkligen hoppa in i duschen för jag ska upp extra tidigt imorgon eftersom cykeln är på jobbet.

Bästa kollegorna :-)

Förra veckan fick jag ett överraskande samtal och plötsligt hände det massa saker väldigt fort. Jag gick på intervju och plötsligt hade jag bestämt mig för att säga upp mig. Det är fortfarande obegripligt för mig och känns som en dröm ungefär. I fredags skrev jag på papper och hela helgen har jag haft tankarna på det nya jobbet och på samtalen där jag tillkännager detta för mina kollegor och chefer, barn och föräldrar osv. Idag har varit en ganska sorglig och mentalt ansträngande dag, jag är helt slut och har dunkande huvudvärk. Direkt när jag kom till jobbet på morgonen berättade jag det för mina kollegor och det blev en väldigt känslosam stund med massor av tårar. Självklart var alla superglada för min skull precis som jag visste att de skulle. För jag har nämligen världens bästa kollegor! Det känns tråkigt att jag inte längre ska jobba med dem men samtidigt så ser jag fram emot det nya jobbet så otroligt mycket :-)

På kvällen har vi ätit på restaurang och det blev lite av känslan "sista kvällen med gänget". Förutom jag är det nämligen två till som slutar, å tre av nio är ju rätt många... Nu ska jag bara vila upp mig så jag orkar med resten av veckan :-)

Eken cup

Igår var det en heldag på gubbängsfältet. Vi hade väl egentligen optimalt väder, det var inte extrem hetta men uppehåll hela dagen och rätt soligt stora delar av dagen. Damerna spelade tre matcher, ingen var väl så värst fantastisk. Den första spelade vi rätt okej i första halvlek, framförallt den senare delen av den halvleken men vi förlorade stort och det rann iväg i andra. Motståndarna den matchen är iaf i final så det känns ändå rätt okej att vi förlorade mot dem. I andra mötte vi polisen och det var den klart sämsta matchen, det fanns inte någon kämparinställning och vi lät dem styra matchen på tok för lätt. Vi förlorade rätt stort fast de inte var bra alls. Sista matchen spelade vi väl lite bättre, iaf i andra halvlek då vårt spel lossnade lite med hyfsat försvarsspel och några enkla kontringsmål. Bättre än såhär måste vi nog spela om vi ska hålla oss i mitten av tvåan, men det vet jag att vi kan också, gäller bara att vi lyckas plocka fram det.
P97 hade två matcher igår, jag såg den ena. Första halvlek var väl okej, framförallt slutet av den. Men i andra var det inte mkt som fungerade. De hade slutspel idag så vi åkte till ett regnigt och lerigt eken. Vi fick nog den absolut sämsta planen för på vissa ställen var det nästan en dm djup lera att halka omkring i. jag blev nästan lite spelsugen faktiskt. Vi mötte tyresö och jag tycker de killarna ska ha en stor eloge för de lyckades komma i bättre fart än vad många lag gör när underlaget är optimalt, och de lyckades skjuta hårda avslut mot kryssen trots att bollen var blöt och lerig. I halvtid stod det 9-0 till dem, vi lyckades dock spela bättre i andra och slutresultatet blev 13-3. Jag älskar att se på när någon kämpar och sliter och det fick jag glädjande nog göra idag. Några spelare kastade sig hejvilt i leran och kämpade som bara den trots att det redan var klart att vi skulle förlora, det är härligt med den inställningen! Nu ser jag fram emot hösten och den nya säsongen för det finns en hel del som jag är sugen på att ta tag i och styra upp :-)

Lite bilder







Det här var när vi firade mamma, hon blev jätteglad över sina presenter. Självklart var det min storasyster som valt presenter hon har alltid varit så mycket bättre än mig på sånt :-D



Å från examensfirande i Uppsala



Å från Sverige-Finland


Mamma och Helena fick visst lite större utrymme än det andra, men det tycker jag de gjort sig förtjänta av genom åren.

Effektiv idag

Jag har varit superduktig och hunnit med hur mycket som helst idag, vilket känns fantastiskt. Jag tror inte jag jagar upp mig så mycket i onödan och tål ganska mycket innan jag blir jobbigt stressad, vilket är bra för det har verkligen varit mycket på sista tiden. Jag klagar absolut inte nu även om det kanske låter så, jag skryter inte heller om det är någon som tycker det. Jag trivs med lite press, jag tycker att det för det mesta är utvecklande och roligt och  jag blir lätt lat annars. När jag är tidspressad blir jag istället mer effektiv och energisk.
Idag fick jag en del viktiga saker gjorda på jobbet vilket kändes väldigt skönt. Jag stannade kvar en och en halvtimme och gjorde en del administrativa saker som jag har svårt att få gjorda annars. Jag har fortfarnade mycket som måste bli klart innan midsommar men det är många färre saker på min to-do-list än vad det var igår å det är ju härligt.

När jag kom hem körde jag ett kort träningspass, jag har blivit betydligt sämre på att träna på crosstrainern sen jag gick i mål i stegräknartävlingen, inte bra! Kan bero lite på att Big Brother är slut också, jag brukade motivera mig med att jag fick se ett avsnitt medan jag tränade.
Efter träningspasset fick jag för mig att äntligen gå igenom flyttlådorna som blivit ståendes i garaget sen vi flyttade in. Jag lyckades tömma en del och strukturerade de som är kvar lite bättre, har dock inte slängt så mycket saker vilket hade varit bra tror jag. Jag var nära på att slänga tre par skor som det var hål i och som jag nog aldrig kommer använda igen men i sista sekund ångrade jag mig. Jag har en förmåga att samla på mig saker och den egenskapen tycker jag egentligen inte supermycket om.
En annan av mina mindre bra egenskaper är att jag påbörjar saker/projekt med rätt bra iver men halvägs in i dem tröttnar och slutar, det är köket just nu ett bevis på. Jag packade nämligen upp en låda med massa gamla högstadie/gymnasie/högskole/handbolls/jobb-papper och de ligger i en salig röra på köksbordet just nu. Mitt i sorterandet så tröttnade jag och fick för mig att jag ju redan varit så duktig så att jag kunde ta en paus och surfa lite istället. Vi får se om den pausen blir några timmar, dagar eller veckor lång ;-)

I helgen är det eken, vilket känns helt sjukt för det kan väl ändå inte vara typ sommar???! Aja kul ska det bli iaf, både att spela men också att kolla på/ev hjälpcoacha P97. Jag hade min första riktiga träning med dem igår och det var faktiskt väldigt kul, fast det regnade och var utomhus så jag tror kvaliten kan vara aningen bättre vid ett annat tillfälle.
Damerna hade sin sista träning innan uppehållet igår och den var väl inte superkul. Men jag tycker iaf att stämningen är bra och alla känns glada till skillnad mot vad det varit tidigare år så det är ju ngt som är positivt iaf. Det supertråkiga var att min kära tå har bestämt sig för att börja göra riktigt ont igen och igår var det inte i närheten av kul. Jag hoppas hoppas hoppas verkligen att det blir bättre till på lördag. Igår när jag kom hem låg jag i soffan och hade foten helt stilla men ändå gjorde det ont och dunkade i den, blä! När jag vaknade var det iaf bättre och är den helt stilla och inte nuddar någonting, inte en strumpa eller nått så känns det oftast inte nu iaf. När jag tränade på crosstrainern idag hade jag på mig Kjells superstora basketskor och då funkade det hyfsat faktiskt.

Nu ser jag fram emot morgondagen, en ny arbetsdag då jag förhoppningsvis får ännu mer gjort och en dag då jag tror att ett altanbygge påbörjas här :-)

Ingenting

händer med real madrid för tillfället känns det som. Hemsidan uppdateras knappt och nästa säsong känns så olidligt långt borta. Men det nya matchstället är iaf publicerat. Vet dock inte vad jag tycker om det, känns iaf som om real verkligen satsar all in. Att ramos och casillas är en stor del av reklamkampanjen gör ju att man blir lite mer positivt inställd än vad man annars skulle va kan jag tänka mig. Okej alla gulddetaljer, men den guldiga siffran på ryggen vet jag inte om det kanske gör att det blir liiiiiiite för mycket,


Jobbångest

Det som är jobbigt med att var lite extra ledig är att det är så jobbigt när ledigheten är slut. Visst ska det bli roligt att komma tillbaka och jag trivs ju väldigt bra med mitt jobb som tur är men jag är faktiskt mer sugen på att fortsätta vara ledig just nu. Jag vill inte gå och lägga mig och jag vill inte ställa väckarklockan för första gången på fem dagar. Men jag ska inte klaga som har haft det så oförskämt bra! Jag bara konstaterar. Dessutom vet jag att det är nog den stressigaste veckan sen jag började för snart tre år sedan som väntar mig och dessutom har jag hela eftermiddagarna uppbokade så jag kommer inte kunna jobba över alls mycket vilket egentligen skulle behövas.

Det har iaf varit underbara lediga sommardagar som jag njutit hur mycket som helst av. Jag har suttit ute i solstolen och läst lite, säkert sammanlagt en timme, och det är mycket i solen för att vara mig. Jag har träffat många underbara människor under helgen och faktiskt gjort lite nytta också, jag hjälpte ju min syster att flytta, jag gjorde ren grillen rätt ordentligt efter grillmiddagen här och städade lite i garaget. Sen så har jag ju hunnit pyssla lite och sett ett antal filmer, den bästa var x-man på bio tror jag faktiskt, tycker väldigt bra om de filmerna.

Nu ska jag nog lägga mig och läsa och hoppas på att jag somnar innan jag ska gå upp iaf. Jag har ju som vanligt lyckats vända rätt ordentligt på dygnet. Jag har nog inte gått upp före 10.30 någon dag (tror jag sov nästan till 13 nån dag) och inte somnat före 2 nån natt heller. Imorgon är det ju jobb som gäller såklart och sen efter jobbet ska jag och anna se Sverige-Finland med hennes far och några till, det ska bli superkul.

Nationaldag och examensfirande

Det är verkligen inte vilken dag som helst idag. Det är ju Sveriges nationaldag, vilket jag inte firar överhuvudtaget. Det är tråkigt egentligen och kanske blir jag bättre på det i framtiden, idag är jag bara supernöjd med att jag faktiskt är extra ledig :-)
Något jag däremot ska fira idag är att Karin har tagit examen, hurra hurra hurra! Om några timmar kommer tessan och hämtar mig och så åker vi till Uppsala och firar min äldsta kompis som tagit ett stort kliv mot vuxenlivet :-) Är så glad att jag har så underbara vänner som jag har, de bästa helt enkelt!

Så var det slut...

Idag var det BigBrother-final, Simon vann. Vilket känns sådär, jag har ju tyckt om honom hela tiden och han känns verkligen som en ursnäll och lugn person och det är ju kul att en sån personlighet kan gå vinnande igenom en dokusåpa kan jag tycka men samtidigt så tyckte jag ännu mer om Martin och Peter. Och framförallt den sistnämnda tycker jag har varit lite roligare att titta på, han hittar på mer tokigheter och spexar lite mer utan att det går till överdrift. Men men, det var ju tre toppenkillar i finalen och alla kändes glada när de kom ut så det var ju kul :-) Tråkigt bara att det är slut, de här månaderna har gått så ofattbart fort och det kommer bli lite tomt nu hur larvigt det än låter. Får väl trösta mig med JCVD eftersom real inte spelar ngn match på ett bra tag...

Trot eller ej

Så funderar jag faktiskt på att ge mig ut i solen, fast först blir det nog lite mat och en JCVD-film :-)


Mysig grillkväll

Dagen har gått sjukt fort, skriver jag det ofta eller? Att den här dagen gick fort kan ju berott på att jag typ låg och sov halva dagen. Sen gjorde jag inte särskilt mycket nytta, tränade lite, pysslade lite, städade lite och tittade på en film. På kvällen kom mina härliga vänner och åt en god grillmiddag och så tittade vi på en ganska trevlig fotbollsmatch som Sverige vann enkelt. Det var kul att se men samtidigt ökade det min abstinens efter att få se real spela. Får väl kolla på spanien imorgon så jag iaf får se ramos och casillas :-)
Sedan satt vi och pratade en hel del, om livet och ödet och annat djupt... Nu sitter jag och slösurfar som vanligt och funderar på i stort sett samma fråga som igårnatt. Då blev det sängen, då var jag nog egentligen lite piggare än vad jag är nu men idag är jag mer sugen på att va uppe och se på film. Vi får se hur det blir.

Idag fyller min underbara storasyster år! 29, tänk det känns inte som om det var länge sen hon började i skolan och jag avundsjukt tittade på... Hon är iaf den bästa storasystern man kan ha!

Beslutsångest

Tänk vilka allvarliga och jobbiga problem en människa kan ha. Jag kan nämligen inte bestämma mig för om jag ska gå och lägga mig eller om jag ska se en till JCVD-film. Och om jag nu bestämmer mig för att se en film, ska jag då poppa popcorn? Det är inte kul att vara jag just nu ;-)

Ännu en underbar onsdag

är snart till ända, men det gör nästan ingenting för nu är jag ledig i fem dagar vilket känns helt underbart. Fast det är ingen sovmorgon imorgon direkt, kvart i nio ska vi hämta upp mamma och åka in till stan för att min kära syster har fått för sig att hon vill flytta typ en km. Det jobbiga är att hon bor på fjärde våningen i ett hus med en pytteliten gammal hiss. Som tur är det nog många som kommer hjälpa till så förhoppningsvis tar det inte hela dagen. Sen så verkar det som om vi dessutom ska agera flyttfirma till killen som hon byter lägenhet med. Han hade tydligen bara en flyttvän och ville egentligen inte flytta redan nu men eftersom helena insisterade och lockade med lite hjälp i flytten så gick han tillslut med på det. Schysst att hon bara bjuder ut vår hjälp sådär lixom...
Sen så finns det miljoner andra saker som jag borde göra imorgon men jag tror bara jag tänker njuta av att vara ledig. Jag ska försöka att släppa allt som har med jobb att göra men samtidigt vet jag att det kommer bli väldans stressigt med allt som ska göras nästa vecka när ledigheten väl är över och kanske är det bättre och tjuvstarta lite med det hemma. Vi får se. Nu ska vi snart se vidare på double impact som vi pausade när det var dags för big brother. Tidigare till middagen såg vi derailed. JCVD är självklart huvudrollsinnehavare i båda filmerna :-) Double impact såg jag faktiskt för inte så många år sedan så jag tror att jag ska roa mig med lite pysslande samtigt. Jag är bara på andra dagen på resan än så länge i mitt fotoalbum.

Hejsvejs!

RSS 2.0