Tack pappa :-D

Min diskmaskin fungerar igen :-) Tänk vad pappor är bra att ha, iof stämde min egen diagnos och jag visste exakt vad jag skulle göra (så gott som) jag saknade bara en tillräckligt stor skiftnyckel. Men iaf så är min pappa den allra bästa fixarpappan som finns.

En liten bild




Den här bilden tog jag förra sommaren på skansen.

STÅ UPP FÖR VÅRT FOSTERLAND, STÅ UPP!

Jag måste säga att jag njutit av Sveriges matcher i U-21 EM. Jag är imponerad över deras flyt i passningarna, deras rörelser på planen och deras kyla i kombination med vinnarskalle. Matchen igår gick från förtvivlan till glädje och hopp och slutligen lite tomhet. Åhh vad irriterande turmål England fick. Sverige var visserligen värdelösa på att markera spelare och rensa vid hörnorna men hallå, var det klockrena mål med marginal eller? Det första tog på backen på mållinjen och upp i mål, nästa tunnel på nästa back vid mållinjen och sedan självmålet, usch och fy vilket flyt England hade. Visst de hade några andra målchanser i matchen men jag tycker inte att de var det bättre laget. Jo kanske i början av andra när Sverige såg lite avslagna och besegrade ut men sett på hela matchen tycker jag nog att Sverige drog det vassare strået (kanske beror det på att jag är svensk), Aja hur som helst så kan dem vara riktigt stolta tycker jag. Vilken upphämtning, som tagen ur sagans värld. Målen var snygga, det kändes inte som några slumpmål,utan distinkta och precisa avslut, härligt! Sedan avskyr jag när det måste avgöras på straffar, det är ju nästan som slantsingling, och vilken ofattbar press dessa stackars spelare utsätts för. Iof tänker de kanske inte riktigt så, jag har alltid hatat att lägga straffar i såväl fotboll som handboll, jag tror jag är för rädd för att misslyckas för att verkligen på allvar lyckas. Men det är nog inte dessa hjältar, tar man sig till landslaget är man nog mer självsäker än lilla jag och många älskar nog just de där situationerna, när de har chansen att avgöra allt och hela grejen ställs på en kvivspets.
Jag undrar dock om man ändå inte skulle kunna göra det mer rättvist genom att tillämpa sudden death, i två gånger 15 eventuellt efter förlängningen. Äsch jag vet inte, en annan sak jag funderade över är det här med bestämt antal byten i fotboll. Jag förstår inte riktigt var det kommer ifrån. Jag kanske kan se fördelar med det om jag anstränger mig riktigt hårt men samtidigt är det ju så jobbigt när det förekommer skador och så. Argumentera gärna emot så jag får lite insikt i varför det är just tre byten och inte fem eller till och med obestämt antal.

Produktiva dagar

Jag sitter här och känner mig ganska nöjd med mig själv för tillfället och jag skäms inte för att skryta lite här på bloggen och förkunna varför :-)

1. Jag är supernöjd med mitt yrkesval vilket påverkar mig varje dag. Jag trivs verkligen på min arbetsplats och älskar mina arbetsuppgifter. Jag känner att jag utvecklas och får ständig stimulans vilket är viktigt för mig. Att det är underbart väder denna vecka gör inte direkt mitt jobb mindre härligt, jag får gå ute i kjol och känna solens strålar samtidigt som jag tjänar pengar. Dessutom har vi en så härlig gård så det finns alltid någon härlig svalkande skugga någonstans om solen blir för ihärdig.

2. Jag går en spännande framtid tillmötes, en framtid som jag inte riktigt vågade hoppas på utan bara drömma om för några år sedan. Jag längtar så till den dagen vi får flytta in i vårt nya hus, även om jag kommer sakna min underbara lägenhet en aning.

3. Jag har hållit mig någorlunda till sommarträningen än så länge, alla löppass så här långt är avklarade och det härliga är att jag känner att det börjar ge lite lite resultat. Jag orkar springa lite fortare eller lite längre och kan faktiskt må ganska bra i spåret (fast då går det inte så fort iof). De dagliga fyspassen är det inte lika bra med, de är lätta att glömma bort och tyvärr har jag även hoppat över dem medvetet någon gång. Aja jag tror faktiskt att jag kommer sköta det ännu bättre framöver och det bådar gott.

4. Jag har precis diskat (min diskmaskin är trasig :-(), frostat av frysen (vilket jag har planerat att göra i ungefär två år utan att ha orkat. Jag har också rensat ur lite bland burkar och lådor och torkat rent ovanpå mitt kylskåp vilket jag nog inte gjort mer än en gång på 5 år.  Jag har gjort en hel del annat smått och gott och känner mig som sagt riktigt nöjd med mig själv. Det är så skönt att komma hem vid tre och ha hur lång tid kvar av dagen som helst. Nu ska jag väl återgå till mitt fixande och donande.

Fy skam

Jag blir riktigt irriterad när folk hyllar filmningar eller andra felaktigheter. Jag älskar fotboll, jag älskar kampen, taktiken, glädjen och spelet. Men som med allt annat finns det baksidor, när det har med fotboll att göra finns det två grova sådana varav det ena kallas osportsligt uppträdande vilket tyvärr visas alltför ofta i filmningar. Det andra är ännu värre och kallas läktarbråk och sträcker sig långt utanför läktarna men det är ett ämne allför tragiskt för att jag ska orka gå in på det nu.

När det gäller filmningar är det så avskyvärt och pinsamt att jag har svårt att acceptera ett flertal spelare pga det. Alla kommer väl ihåg Rivaldos filmning vid hörnflaggan, Jag har sett spelare rulla in på planen låtsas ha skador för livet bara för att förstöra och sinka spelet. Det är en skam för fotbollen att filmningar ändå är så accepterade. Jag förstår inte varför inte spelare blir bötfällda mer i efterhand efter grova filmningar. Idag tjänar tyvärr många på att lägga sig ner, de lönar sig att fuska och det har jag svårt att tolerera. Visst har jag förståelse för alla stackars domare som på hundradels sekunder ska avgöra vad som hänt, det är inte lätt. Men för mig handlar det om vad vi gör efteråt. Vi kan banne mig inte hylla en spelare för en filmning (vilket en svensk reporter gör efter Italien-Sverige), vi kan inte på allvar mena att vi ska vara lika cyniska som våra motståndare. Jag skäms när jag läser det, mer än vad jag skäms när jag ser spelare uppenbart lägga sig ner. Det är inte konstigt att spelare väljer att filma när de för det första får många fördelar på planen av det och sedan dessutom blir hyllade för det i efterhand, usch och fy! Som tur är finns det även många som rasar mot filmningar vilket ger mig hopp om mänskligheten. Det finns tack och lov även spelare som spelar med högt huvud och inte tar till dessa tjyvknep även om de inte längre är så många.

Hoppas verkligen Sverige tar sig vidare nu, de har en bra chans mot Serbien, och hoppas verkligen att de gör det med äran i behåll på rent spel :-)

Glad midsommar!

Hoppas alla har en riktigt trevlig dag. Förra året firade jag midsommar riktigt ordentligt och riktigt svenskt. Vädret var strålande och vi körde femkamp och annat som hör till.


Vi åkte till och med häst och vagn i solen :-)

I år blir det inte lika härligt väder, inte heller samma traditionsbundna lekar men det kan nog bli skoj ändå :-)

Sportuppdatering :-)

Sportintresserad kanske man kan kalla mig...

Jag såg Makedonien-Sverige i söndags och blev faktiskt ganska imponerad av damerna. Lite avundsjuk också över att de är så mycket bättre än jag men men. Jag tycker att Isabella Gulldén var helt fantastiskt bra och högerkanten som jag tyvärr glömt namnet på var riktigt säker i sina avslut, härligt! Det ska bli kul att följa detta landslag i vm. Kul var det att även herrarna kvalificerade sig till slutspel, jag såg dock inte deras matcher men ser själklart fram emot dem i slutspelet.

Just nu spelar ju "småherrarna" fotboll mot Vitryssland, för den som inte vet är det U-21 EM på hemmaplan för tillfället. Även denna match har varit rolig att se. Sverige har spelat bra och riktigt inspirerande fotboll till och från. Sen har jag lite svårt att avgöra hur bra de egentligen är eftersom jag inte har någon som helst aning om hur bra Vitryssland är. Det har iaf varit riktigt vackra mål, vitryssen fick verkligen på en riktig kanon och efter det lossnade det rejält för Sverige som faktiskt hade haft merparten av spelet hela tiden. Det är kul och ger förhoppningar om framtiden när man ser dessa pigga och fotbollsglada killarna. Nu gjorde Markus Berg precis hattrick :-) han har varit riktigt bra.

När det gäller Real Madrid är jag faktiskt lite ledsen över de senaste nyheterna. Jag är inte något stort fan av divor och i mina ögon verkar Ronaldo definitivt vare en klassdiva. Jag hoppas att affären inte går i lås. Jag vill att spelare med stort hjärta, mycket vilja och härlig laganda ska spela för min favoritklubb. Aja blir det så att Ronaldo kommer till Real så får vi iaf en bra fotbollsspelare, jag kan ju inte påstå att han inte är duktig... För mig är det dock inte viktigast att spelarna är bäst, utan stor roll betyder även deras attityd och laganda.

Nu ska jag njuta av de sista minuterna och denna seger :-) Bra jobbat Sverige!!!

Eken i gyttjan!

Idag fick jag faktiskt lite mer eken-känsla än igår. Tjejerna hade två matcher, en förlust och en vinst. Som tur var låg matcherna tätt och vi behövde inte vara där så länge, för idag var det kallt. Inte nog med att det öste ner regn oavbrutet det blåste också väldigt mycket. Tjejerna stod och skakade av köld men var glada ändå, vilket inte är så konstigt för det är ju så kul att få halka runt i leran och kämpa allt vad man kan. Lite avundsjuk va jag över att de fick spela och inte jag. Jag tittade precis på resultaten och det kändes lite mindre tråkigt att vi förlorade mot Skuru när jag såg att de vann stort även över Åkersberga och att de slutligen också vann finalen. Ett stort grattis till Magnus som vann allting med Djurgårdshof! :-)



Eken Cup i regnet!

Jag saknade nästan helt ekenkänsla idag. Det var tråkigt, jag som nämligen älskar eken cup normalt. Jag var iof inte direkt spelsugen och allmänt seg inför helgen och idag. Sedan hjälpte det inte direkt när vi ställdes mot alltför svårt motstånd, bla Skuru, nog mitt allra värsta motståndslag. Det finns nog inget lag som jag är så rädd för att möta som Skuru. Vädret hjälpte inte heller till för att få mitt humör på topp, alldeles mulet och lite halt i gräset. Det hade varit roligare om det hade öst ner som det gjorde under tjejernas match så det verkligen blir lervälling, då är det ju en speciell känsla. Aldrig har jag varit med om ett så kortlivat deltagande i en turnering heller. Första matchen var 9.50 och sista matchen typ 12.20 eftersom den tredje matchen blev inställd och vi inte lyckades ta oss vidare. Tjejerna förlorade också sina två matcher men de har iaf fler matcher imorgonbitti. Jag har nog ändå spelat eken nästan 16 år i rad eller något sånt, kanske mer. Förutom det år vi inte ställde upp med ett seniorlag och det år som jag var i Tyskland på fotbollsvm. Aja hoppas det går bättre och känns roligare nästa år. Detta år får jag gotta mig åt Åhus istället :-)

Jag längtar tillbaka ibland...


Burken för mig ett två tre...

Tänk vad lekar är fantastiska. Det är underbart att få känna sig som barn på nytt, bara vara i nuet och njuta av spänning och gemenskap. Det kändes nog extra skönt att leka av sig eftersom jag den senaste tiden har varit allt annat än barn. Det har bara handlat om husköp, bankärenden, lån, räntor, pension, röstning och annat tråkigt sett ur två naiva blåa ögon. Nej tråkigt ska jag väl inte säga att det är, jag njuter av att vara vuxen till och från också och allt på sista tiden har ju varit följder av mina egna beslut. Skönt var det iaf att på söndagen få koppla bort allvaret lite och träffa bonusfamiljen och leka.

RSS 2.0