Sätt sprätt på en miljon.

Det inser jag mer och mer att jag snabbt skulle kunna göra. Jag satt nyss och gjorde en väldigt hastig budget över alla möbelinköp jag skulle vilja göra till huset såsmåningom. I budgeten ingick lite övrig inredning som tavlor, lampor och liknande. Jag skrev rimliga siffror, vissa saker kommer vi säkert vilja ha som kostar ännu mer medan vi kan hitta möbler och annat som faktiskt är lite billigare. Jag räknade ihop summan och insåg att det var ungefär 60000 mer än vad vi tidigare sagt, oops. Kanske får vi ta ett rum i taget, vi har ju iaf en soffa vi trivs med/i :-)

Vad har hänt med världen?

Real Madrid förlorade igår, jag tycker att de gjorde en helt okej match, mycket bättre än vad jag hade vågat hoppas på men superfantastiskt tycker jag inte att det var.

Ändå blir de inte förnedrade i media, de skrivs inte bara om Barcelona och Zlatan även om 15 sidor om en person (som dessutom ingår i ett kollektiv, ett lag) i en tidning enligt mig är aningen överdrivet...

Det började redan igår när kommentatorerna faktiskt sa positiva saker om real, idag har jag läst en del som vanligt och jag tycker att det är förvånandsvärt mycket vänliga ord om Real Madrid.

Kan det vara så att alla de som alltid ska hylla Barcelona så fantastiskt mycket måste höja Real Madrid nu plötsligt när de i stunder av matchen lyckas spela ut Barcelona och när Barcelona faktiskt bara i enstaka moment lyckas föra matchen? Eller vad är det som har hänt? Har alla helt plötsligt blivit lite förnuftiga och inte helt Barcatokiga och blinda? Aja det är iaf skönt att för en gångs skull inte få höra allt i så smickrande ordalag gentemot Barcelona, hoppas det håller i sig.

Så var det över.

Säsongens första el clasico. Matchen slutade 1-0 så barcelona stod som segrare när slutsignalen ljöd. Ingen lär väl undgå att det var supersvensken som avgjorde matchen. Offside eller inte så tycker jag att det var ett vackert mål, och det var väl i stort sett hans första bollkontakt. Sen tycker jag nog inte han gör speciellt mycket annat som var bra, men självklart kommer vi aldrig få höra slutet på det här. Kul för Zlatan iaf som vinner sitt första el clasico och dessutom står som ensam målskytt.
Jag tycker att matchen lika gärna kunde ha slutat med vinst för Real, de vita var de bättre laget i första medan Barcelona växte in i matchen och var aningen mer effektiva idag. Kul var det iaf att se Real Madrids inställning i första halvlek. Jag tycker att de spelade bra tillsammans och visade på mycket mod och vilja. Ronaldo har nog en liten bit till för att komma i ordentlig matchform, lägen som han i inledningen av ligan satte bränner han idag, Valdes gjorde visserligen en väldigt bra räddning på hans friläge. Skönt var det iaf att Casillas gjorde en minst lika bra räddning på Messis friläge i slutet av matchen, jag hade blivit lite mer ledsen om han fått göra mål faktiskt.
Jag hoppas nu att Real tar nya tag, kvalificerar sig för CL-slutspel och spelar ihop sig ordentligt i ligan medan de vinner massa matcher. Förhoppningsvis tar vi de blåröda när det är dags för nästa el clasico.


Madridgänget har landat i Barcelona

Ju närmare matchstart ju mer övertygad blir jag om att Barcelona kommer vinna, ganska stort. Och det är jag nästan glad över, jag kände mig inte trygg med mina egna ganska ljusa förhoppningar om matchens utgång som jag hade tidigare i veckan. Tacka vet jag min gamla hederliga pessimism inför en match.

Det får gå som det går imorgon, självklart hoppas jag att Real ska spela bra och kanske tillochmed plocka poäng på Camp Nou men hur som helst ska jag ha en riktigt trevlig kväll med härligt sällskap och god mat. Innan mathen ska jag och AnnaKanna pyssla lite, det ska bli kul. Men först måste jag nog städa och göra lite adventsfint.

Idag har jag sett herrarna vinna mot Avesta Brovallen. De gjorde inte någon strålande match, första halvlek var i stort sett jämn rakt igenom. Vallentuna kändes visserligen som det bättre laget men Avesta kändes som det hetare laget, de kämpade mer och ville mer. I andra halvlek tycker jag dock att Vallentuna visade en helt annan attityd och var plötsligt både det bättre laget och det lag som ville mest vilket resulterade i en ganska enkel vinst.
Det kändes väldigt surt att inte få spela efter herrarna, vi gick ner ett tag på planen så den vart inte helt öde. Jag kommer ihåg de år jag spenderade i Tellus, vi sprang ner i varje matchavbrott och lekte lite. Undra hur många timmar av mitt liv jag har lagt ner på handbollen. Läskigt många tror jag men jag tycker inte att det har varit något slöseri med tid direkt. Jag har haft underbara stunder och lärt mig så mycket tack vare handbollen, den definierar en stor del av den person jag är idag. Framförallt har jag träffat många underbara människor genom handbollsåren.
Förutom lite lek med handbollar efter matchen hittade jag även en fotboll att leka lite med. Det var länge sedan jag nickade och är riktigt stolt över att kunna berätta att jag nickade 34 eller var det 37 gånger i rad. Jag och kicki lyckades nog slå vårt tidigare rekord gissar jag, idag klarade vi iaf typ 27 nickar tillsammans, det var inte illa.

Just nu är det halvtidsvila i matchen mellan Sevilla och Mallaga och förvånande nog står det 0-2, jag tycker om Sevilla, är nog de jag hejar på mest om man bortser från mitt älskade Real. Men resultatet glädjer mig faktiskt ganska mycket ändå för Sevilla är ett av de få lagen som verkar ha en chans att utmana Real och Barcelona om titeln. För några år sedan var Atletico Madrid absolut klar tvåa för mig men jag måste erkänna att det nästan helt berodde på en spelare, Torres. Kanske blev jag oxå lite påverkad över att Raul spelade där som liten pojke. Nu rankar jag nog lagen:
1. Real Madrid
2. Sevilla
3. Valencia
4. Zaragoza
5. Atletico de Madrid

Sen är det ett lag som jag brukar bli riktigt imponerade över som jag alltid glömmer vilka det är. Men det är ett lag som bara har inhemska spelare i sitt lag och som verkar vara en klubb med oerhört stort hjärta. Någon kanske vet vilka det är, kanske Bilbao. nej jag kommer verkligen inte ihåg. Jag tycker iaf att det är bra att de lyckas hålla hyfsat jämna steg med storlagen som lägger ut mycket pengar på att få storspelare att kämpa för sitt klubbmärke.
Låter jag som någon med dubbelmoral eftersom jag älskar Real Madrid? :-)

Lite nyvunna bilder

Jag hade en mysig torsdag med goa vänner, tårta och massa gamla minnen i form av bilder, här kommer några favoriter:



Jag tycker att vi är så söta...



Den här är extra härlig pga två anledningar: Man ser hur barnsligt förtjust anna är i sin fjärrutlösare (heter det så?) och för att man ser Anna och Tinnas härliga drinkar.



Den här är härlig för att man idag kan skratta åt eländet, det kunde vi iof där med i perioder. (Åhus 09)



Den här hade nog varit ännu roligare om Martina inte bara hade varit otroligt nära på att ramla i.


För att vi är ett så gött gäng :-)



Kanske inte den bästa bilden men jag blir väldigt glad av den.



Ingen kommentar...



Tripp, trapp, trull. Tinna är bara lite oförskämt brun på en juldag.



För att jag är lite nöjd med mitt hår på den här bilden, men så är den tagen 2008 också...



För att mitt liv är handboll och härliga människor...



Tihi, så söta...



För att jag verkligen skulle vilja veta vad som sagts här.



Rätt snällt att stå på annas fot, kicki!



För att jag var så olycklig när Ryssland spöade s...en ur Sverige, innan jag gick in i dimman och vaknade vid ett träd vill säga...



Goa och glada, synd att inte du kom in Kicki...



För att jag insett att det är stor risk för regn i Åhus (2008)



Någon som vågar sig på en gissningm vems fötter är vems?



För att jag inte kan låta bli att längta tillbaka till sommaren.



För att Annas och min klädstil har ändrats mognat de senaste fem åren.



Tittut anna.



Goa och glada igen.



För att eken inte är eken utan lite lera.



När jag suttit ett bra tag med detta insåg jag att jag kanske inte har juridisk eller moralisk rätt att lägga upp dessa bilder. Dels så har jag ju inte alla "objekts" medgivande och för det andra är det ju inte ens mina bilder.
Aja ni får höra av er om jag ska ta bort något och jag hyllar mina fotografvänner och deras kameror, ärade vare Anna och Tinna.

Nu väntar jag mest bara på dina bilder kicki...



Ska man ha kontroll?

Idag fick vi veta att det har blivit fel i ritningarna till vårt hus, positivt fel för oss visserligen men ändå känns det lite obehagligt. När vi valde att köpa tomt och hus tyckte vi att det var skönt att det var två stora och väl omtalade företag som skulle sköta allt åt oss. Men jag måste få säga att jag är lite missnöjd med hur de har skött den här affären. Det har iof inte varit till någon nackdel för oss än så länge förutom att det är några veckor försenat mot vad vi trodde från början. Men jag känner att förtroendet för vår kontaktman på husföretaget inte är det bästa. Och det är faktiskt inte så kul när det handlar om något så stort som vårt kommande hem, dessutom har vi själva så väldigt dålig koll på allt. Jag har inte studerat ritningarna in i minsta detalj vilket man kanske borde ha gjort, jag har bara läst igenom kontrakten ordentligt två gånger och självklart har jag säkert missat mängder av detaljer som är viktiga att ha koll och kontroll på. Jag är som tur är ingen person med överdrivet kontrollbehov utan jag är ganska bra på att slappna av och luta mig tillbaka medan någon annan driver på, men jag skulle vilja känna lite större tillit i detta läge kan jag känna. Men det kommer säkert bli bra och annars löser vi det också :-)
Nu har vi iaf fått ett ytterligare tillval värt 40000 bara sådär, fortsätter vi i den här takten kommer vi ha ett värdefullt hem att flytta in i såsmåningom.

Idag har vi varit och undersökt kakel och klinkermarknaden och jag är ganska besviken. Jag trodde priserna var lite lägre och utbudet något större. Inte ens sånt jag trodde var basic finns i rätt format och färg, men jag tror vi kommer bli nöjda tillslut ändå. Att utbudet inte är större kanske tillochmed är något positivt så vi inte kommer ha för mycket att välja på. Det som känns allra allra bäst är iaf att vi tycker så lika. I dagsläget har jag svårt att se att vi kommer få några som helst problem när det handlar om att ta gemensamma beslut som rör inredning.


Helgen som kommer bjuder på en riktigt riktigt härlig match. Jag kan knappt bärga mig, jag tror inte heller att jag kommer få världens utbrott om det nu skulle va så att Barcelona vinner för de har ju ändå hemmaplan och det tycker jag är rätt skönt, pressen ligger nog mest på dem eftersom de dessutom inför matchen har ett poäng mindre i ligan.
Önskesenariot skulle va att det blir en jämn och bra match (jämn i typ 60 minuter), att Real gör fyra mål (Raul, Ramos, Lass och Ronaldo). Då skulle de va helt okej om Zlatan gör ett mål också. Casillas får gärna visa vem som är bäst i världen och göra några makalösa räddningar, jag menar det är ett anfallsstarkt Barcelona som möter ett försvarssvagt Real så det lär ju finnas en hel del fina målchanser för de blåröda. Mm 1-4 låter inte alltför tråkigt. Det skulle iof va ännu roligare om Raul får göra tre mål men men man ska inte kräva för mycket, bara han inte skadar sig igen (hans knäskada som nog är den värst skadan han haft hände i ett el clasico).
Det mer troliga senariot är att Barcelona vinner med 4-1 med två mål på fasta situationer och att Messi står som minst tvåmålsskytt. Spännande ska det bli iaf, jag lär ju inte alls vara nervös...

Det finns ju en liten chans att jag kommer återkomma hit efter matchen.

Först blev jag glad, sen ledsen och irriterad.

Det är väl bäst att jag tar det i tur och ordning.

Real Madrid vann sin match. I 92:a minuten fick Zurich hörna (skulle kunna vara deras enda under hela matchen om jag inte missminner mig) och kanske kan alla som känner mig ana att jag vart nervös och föreställde mig det värsta. Vilket faktiskt var berättigat, det är ju inte alltför ovanligt att real tappar markering och spelar värdelöst försvar vid fasta situationer. Men som tur var och rättvist med tanke på matchen lyckades de faktiskt inte göra bort sig utan Zurich fick gå av planen utan att ha lyckats göra mål. 1-0 speglar inte matchen så värst bra tycker jag men idag var Real inte vidare effektiva i sina avslut. De skapade iof inte överdrivet många chanser men det fanns en del som borde resulterat i mål iaf. Huvudsaken är att de vinner iaf.
Ronaldo kom in när det var ungefär tjugo minuter kvar, tyvärr kan jag inte säga att jag fick något hum om hans form för sändningen hackade ständigt i andra halvlek.
Glädjen från segern var ganska kortvarig för sedan fick jag ett sms från min kära vän som avslöjade att det inte blir någon match i helgen. Vi skulle möta Avesta som hade förlorat alla matcher i år med STOR marginal och jag var/är verkligen spelsugen. Det känns ganska surt faktiskt för jag var så inställd på match, vi hade tänkt filma matchen och i efterhand analysera oss själva eftersom man inte får så mycket konstruktiv kritik i vårt lag. Aja kanske kan vi lyckas övertala vår tränare om att vi kan spela träningsmatch på lördag istället, det borde väl finnas några som kan tänka sig att spela lite på lördagen och ändå va med i b-laget på söndagen, jag skulle gärna det iaf (tyvärr får jag inte)

Nu ska jag nog plocka undan lite och förbereda för besök imorgon, och med tanke på att jag öppnar imorgon inser jag att det snart är sovdags också...

Halvlek

Jag tycker att det ser bra ut och jag har en bra känsla inför andra halvlek och inför El Classico. Jag har aldrig en bra känsla inför matcher så antagligen betyder det väl att helvetet kommer bryta lös. Zurich gör väl två sena mål i andra fast de knappt hållt i bollen på offensiv planhalva i första och Barcelona förnedrar väl stackars Real på söndag. Haha jag trivs bättre i min vanliga negativa inställning. Jag blir så väldigt besviken annars. Higuain har varit fantastisk och Ramos likaså, Raul är stabil och bra som vanligt, har synts mer än vissa av hans senare matcher. Det skulle inte förvåna mig om Alonso snart gör mål på långdistansskott, han hade ett idag som var hyfsat. Lass, Pepe, Kaká tycker jag kan spela upp sig i andra. Pepé har ju varit välidgt bra defensivt som alltid men jag tycker att han är slarvig när han har bollen, han kan göra idiotiska passningar som verkligen skulle kunna ställa till det. Lass har också varit lite väl slarvig med bollen idag tycker jag. Kaká hade ju en underbar framspelning och har gjort flera bra saker, han har mycket boll och självklart är det skönt att ha någon som äntligen kan hålla lite i bollen offensivt för real, har jag saknat sen Zidanes tidigare år i klubben. Men han ska göra allt så väldigt svårt, eller inte allt för ibland spelar han både snyggt och enkelt, men det är faktiskt ganska ofta han på egen hand ska utmana tre-fyra motståndare och faller oftast på den sista. Framförallt i lägen då real precis har vunnit bollen och har möjlighet att ställa om riktigt snabbt. Jag skulle vilja se mer ett och två tillslagspassar (kom inte på ordet jag sökte) från honom för när han gör det blir det allt som oftast bra lägen. Nu väntar jag med spänning på andra halvlek och hoppas på ett aningen mer effektivt Real så att det inte behöver bli så spännande och så att inte Zurich har någon möjlighet att komma ikapp.

Snart är det dags

Om en kvart ungefär börjar Real-Zurich, det ska bli spännande. Förhoppningsvis väldigt kul också, det ska bli intressant och se om Ronaldo kommer in (han har ju varit skadad i två månader) och om han isf är i samma goda form som före skadan, förmodligen är han inte det, konstigt vore det väl annars.

Förhoppningsvis lyckas jag även se matchen, annars kommer jag bli ledsen. Hoppas hoppas att real vinner, och hoppas hoppas att de spelar bra fotboll. Får jag önska en tredje sak är det att Raul spelar och gör mål :-)

Man har alltid ett val

Jag har tidigare tänkt och sagt detta många många gånger. Det är ett av de motton jag lever efter skulle jag nog nästan vilja påstå. Jag har alltid en möjlighet att påverka mitt liv. Jag läste precis om en kille som hade varit med om en svår bilolycka och sedan dess legat i koma i 23 år, iaf enligt läkarna. Tydligen visade det sig att han hela tiden varit vid medvetandet och bara oförmögen att kunna kommunicera på något som helst sätt varken med sin familj eller sina läkare.

"Han totalförlamades i kraschen och regelbundna tester på hans hjärna visade att han låg i djup koma och befann sig i ett vegetativt tillstånd." (aftonbladet.se)

Det enda valet han hade var egentligen kontrollen över sina tankar, men fy jag kan inte ens föreställa mig att vara i hans skor ens i två dagar. Fatta att bara ligga där i 23 år, se hur alla andra runtomkring ger upp hoppet om att man ska vakna igen. Han hade inte ens möjligheten att avsluta sitt liv, eller hade han kanske det? Man har ju hört om dem som dör av brustet hjärta och det tror inte jag är helt omöjligt faktiskt. Han kanske hade en enorm livsglädje och verkligen ville leva och därför stod han ut. Aja skrämmande tanke det där iaf, jag är djupt imponerad över att han fortfarande verkar vara vid sina sinnens fulla bruk.

Oväntade nya planer

När det blev klart att det inte blev kakeltittande idag trodde jag att dagen istället skulle spenderas i soffan likt en riktig tråkig men underbart skön latardag. Så blev det inte. Istället blev det shopping i Kista med härliga vänner och där fyndade jag vinterskor och vinterjacka för samanlagt under 1000 kr. Detta är jag sjukt nöjd med eftersom jag aldrig hittar vinterskor som jag tycker är fina eller jacka heller för den delen. Både skorna och jackan är väl båda hyfsat varma men kanske inte riktigt passande för 20 minus, vilket jag som tur är inte har planerat att vara med om denna vinter. Det är ju snart december och det har knappt varit minusgrader en enda dag än. Det blev dock inga jeans vilka jag verkligen skulle behöva eftersom hålen i mina nuvarande byxor bara växer och växer. Det får bli någon annan gång för nu är pengarna för den här månaden verkligen slut. Jag är dock ganska imponerad över att vi fortfarande håller vår budget. Jag tycker att jag har spenderat en hel del pengar de sista månaderna och ändå lyckas jag lägga undan det jag bestämt mig för. Men nu ska jag iaf framöver ta det lite lugnt med shoppandet, ska dock boka in en tid hos frisören snart tror jag för mitt hår börjar bli på tok för slitet, tror det var innan spanienresan i våras (april) jag klippte mig senast. Mm stämmer nog, undra om det inte var precis vid min födelsedag som jag klippte mig. Börjar verkligen bli dags för det iaf.

Glädjen från vinsten igår sitter i, både min egen och reals. Även skadeglädjen över att Barcelona tappade poäng verkar vara ganska långvarig :-)


Planerna gick om intet

Idag var dagen då jag (det låter bättre om jag skriver vi) skulle bestämma kakel till köket, tvättstugan och badrummet men tydligen är söndag vilodagen och då får vi inte göra något alls. Jag var helt säker på att alla större butiker i Sverige även höll öppet på söndagar men tydligen inte, kanske drivs kakeldax av någon religiös sekt. Hur som helst får besluten vänta lite, vi har ju iaf en hel månad på oss att besluta hur sju rum ska se ut.

Äntligen vinst

Jag tycker att vi började matchen rätt bra. Vi hade lite fart, lite tryck och vi löste det mesta bakåt. Motståndet idag var klart sämre än det varit de senaste matcherna och det visade sig vara med liten marginal som vi lyckades få med oss två poäng. Det är pinsamt vilka svackor vi ska hamna i, jag kan inte riktigt helt sätta fingret på vad det är som gör att vi helt plötsligt ska spela uruselt. Vi ledde nog med minst tio bollar och vinner slutligen med tre, det är inte okej. Framförallt inte när man möter ett lag som Kungsängen som inte är särskilt vassa bakåt och inte särskilt farliga framåt. Återigen är det en hel del jag har att önska av coachningen i matchen. Jag tycker att det är konstigt att spelare som helt klart visar att de har en svacka ändå får vara kvar på planen väldigt länge och jag tycker att det är tråkigt att vi inte går ut på 3-2-1 trots att vi möter ett lag som inte verkar ha några bra genombrottsspelare eller något direkt kreativt anfallsspel. Okej 6-0 fungerade rätt bra ett tag, Lovisa var duktig och tog alla bollar i hennes hörn och några i försvararnas men i slutet när allt de gör är mål utifrån eller på kontringar, då tycker jag att vi borde gått ut på 3-2-1. Jag tror det hade öppnat för flera kontringsmöjligheter för oss. En till sak, det är pinsamt hur bra vi är på att bränna riktigt bra lägen. Hade vi satt alla lägen hade det aldrig blivit jämt. Själv är jag ganska nöjd med matchen. Jag är väldigt nöjd med försvaret, framåt tycker jag att jag gör mycket bra men tycker också att jag borde gjort mycket mycket mer bra. Det var kul att Tinna var med för hon jobbar så bra i hemspringet och försvaret.

Även Real vann sin match, inte heller den bjöd på alltför övertygande spel. Visserligen är Real det klart bättre laget men det saknades mycket av det där lilla extra. Jag tycker att spelarna såg lite ledsna ut, inte direkt pigga och glada. Jag tycker nog faktiskt att Drenthe var en av de bättre idag, han ser iaf ut att vilja hur mycket som helst. Alonso var rätt bra också även om han hade några rätt grova missar. Äntligen fick jag iaf se honom skjuta ett hyfsat farligt skott på distans, vilket man har hört så mkt om men hittills inte fått se alls.

Nu slutade precis Barcelonas match och jag är ganska glad över att det blev 1-1 :-) Det skulle va underbart om Real skulle kunna vinna el Classico i helgen som kommer. Men men jag försöker att inte ha för höga förväntningar, som vanligt.

Ett tillägg

Varken Ramos eller Lass ska vara med på matchen, alltså är det stor risk att Real förlorar :-(

Jaha då var man pigg igen då...

Jag var ju på bio i torsdags och sov inte så många timmar natten mellan torsdag och fredag. Jag somnade därför i soffan runt kl 8 igårkväll, jag har vaknat till då och då men somnat om i stort sett direkt. Ungefär vid 3 vaknade jag och kände mig riktigt utvilad, jag har nu gett upp tankarna på att somna om.

Bion då... Jag såg Twilight på datorn ungefär i samma veva som den gick på bio och tyckte att den var helt okej. Jag fastnade inte för den på samma sätt som alla andra tjejer verkar göra och jag tycker definitivt inte att Edward är så vacker och snygg som alla andra. Visst han är inte ful och karaktären är ju härlig men inte extraordinär som alla andra verkar tycka. Jag läste boken i somras och den tycker jag var mycket bättre, kärlekshistorian blir ännu djupare än den känns i filmen och trots att jag visste vad som skulle hända så var boken ännu mer spännande än filmen. Jag hade kunnat stänga av mitt i filmen och inte behöva se fortsättningen egentligen samtidigt som jag inte ville lägga ifrån mig boken. Inför premiären av New Moon bestämde jag mig för att läsa boken först. Å jag tycker att den boken var väldigt härlig med, jag vet inte om jag tycker att den var bättre än den första men självklart var det en annan sak att läsa den eftersom jag då inte hade sett ngn film som avslöjat allt som skulle hända. Nu har jag ju vänner som längtat och längtat efter den här filmen och bokade paketet som gav oss möjlighet att se Twiligt först och sedan New Moon på nattpremiären. Det är inget jag skulle gjort själv men eftersom det nästan är bästa tänkbara sällskap så följde jag med dem, vilket jag är glad över men det var en kort period som jag nästan önskade att jag inte gjort det. Jag fick dåligt samvete över att jag satt där, det kändes som om jag snodde platsen för någon som skulle uppskattat det så mycket mer än mig. Men men så kan man väl inte tänka hela tiden. Visserligen var väl de flesta där yngre än mig men jag tyckte verkligen att det hela blev överdrivet. Fast det är ju en smaksak, självklart tycker många att jag är löjlig och överdriven när jag ser på Real Madrid och lever mig in i varje situation.
Det var några som kom i balklänningar, kanske trodde de att Robert Pattinson skulle dyka upp, eller så ville de bara hylla filmen på ngt sätt men jag blev iaf en aning förvånad. Första scenen när man får se Edward drar 80% av publiken efter andan och blir helt till sig, så var det i båda filmerna och kanske skulle jag kunna förstå det på andra filmen men den första hade de flesta där säkert sett 10 gånger minst men men. Alla är vi olika och tur är ju det. Jag tycker iaf att den nya filmen var bra den med, inte fantastisk men härlig iaf. Måste ju få säga att jag tycker att Jacob är bra mycket snyggare än Edward i den här filmen (och då bortser jag från kropparna vilka inte går att jämföra), han påminner mig dessutom väldigt mycket om någon :-) iaf efter hårklippningen.

Idag är det match. Vi möter Kungsängen och jag drömde att vi förlorade mot dom, vilket vi inte får göra. Förlorar vi skulle det inte kunna skrivas i andra ord än katastrof och kris. Jag tror att vi har en bra chans att vinna men jag tror att det finns en ganska stor chans att vi inte gör det. De har nog blivit lite sämre i år men det har ju verkligen vi också. Men vi har ett bra lag imorgon iaf. Hoppas hoppas att vi vinner, det borde vi klara av.

Åh äntligen ska Real Madrid spela igen, det var på tok för länge sedan. Jag hoppas att de vinner och visar upp bra laganda och form. Jag lär ju sitta bänkad framför tvn iaf :-)

Nu ska jag äta frukost, jag menar klockan är ju över halv fem...

Bio ikväll!

Jag öppnade idag och har därför redan kommit hem, lyx eller hur? Dessvärre är jag redan ganska seg och trött och jag ska se två filmer på bio ikväll-inatt. Därför funderar jag på om jag ska sova ett litet tag nu faktiskt. Den första filmen (Twilight) börjar kl 9 och den andra (New Moon) börjar kl 12. Som tur är har jag sovmorgon imorgon och börjar inte förrän halv 9. Lite jobbigare är det att tänka på att jag stänger och inte slutar förrän halv 6, fredagkväll och allt.

Aja nu ska jag nog sova istället för att skriva massa strunt. Jag skulle nämligen vilja åka in någon timme och leta jeans och skor innan butikerna stänger.

Söndagsseg

Jag är trött och seg och har ont i precis hela kroppen, nej det är inte baconsjukan utan det är söndag och jag spelade match igår. Värst är det i rygg och nacke, jag förstår inte riktigt hur det har gått till men nu gör varenda rörelse ont faktiskt. Men men det går nog över snart, är väl bara lite hederlig träningsvärk.

Jag är ledsen för att det är en hel vecka kvar till nästa RM-match, jag tror nästan jag är beroende av att se dom spela faktiskt. Framöver är det riktigt viktiga matcher som kommer iaf. Snart snart är det ju den största matchen på hela året. Den vill jag inte missa även om det är en aning fördel för Barcelona i dagsläget. CR har börjat löpträna och tror att han kommer vara fit for fight till el Classico men hur är formen egentligen efter mer än en månads uppehåll pga skada? För visst måste det ha gått minst en månad sen han skadade sig?

Jag har ganska lätt för att bilda en snabb uppfattning om folk, de jag ser på avstånd (tv eller liknande) samt de jag umgås med. Vissa kan jag känna visst motstånd till utan att egentligen veta varför och andra kan jag genast fatta tycke för utan att heller veta varför. Självklart har tyvärr utseendet någon form av betydelse men främst tror jag att det handlar om utstrålning. Det som skiljer sig mellan de två olika alternativen (avstånd och umgänget) är hur mycket det de säger och uttrycker har betydelse för hur jag bedömer folk. De jag umgås med och på riktigt lär känna måste givetvis imponera mer på mig med sina åsikter och yttranden än de som jag endast ser via en tvskärm eller på en handbollsmatch eller liknande. Vart ville jag komma med detta utlägg nu då? Jo jag ville hylla Ola som vann körslaget igår. Jag har inte sett mycket alls av det programmet, kanske max 30 min samanlagt. Jag såg inte heller mycket av Idol när Ola var tävlande där men i stort sett direkt när jag såg honom bildade jag en positiv uppfattning om honom. Vilken endast har förstärkts ju mer jag sett honom. Därför är jag glad att han vann igår!

Förlust igen...

Igår hade några duktiga eldsjälar ordnat och planerat en teambuilding-dag för vårt lag. Tyvärr var det ju inte så många som kom, det verkade som om många var upptagna den här helgen med tanke på hur få som kunde va med på matcherna också. Men vi som var där hade iaf väldigt roligt, eller jag kan ju bara tala för mig själv egentligen. Jag skrev ju ett inlägg om detta förut, hur man ska leka ihop laget och jag tycker att det gav positiv effekt direkt. Helt plötsligt var inte laget riktigt lika uppdelat längre, och helt plötsligt var det inte riktigt lika irriterad stämning heller. Vi hade ju match efter alla lekar och jag måste nog säga att det är den roligaste matchen jag spelat den här säsongen om man bortser från Spårvägen borta, faktiskt roligare än b-lagsmatchen :-) Och det var ju för mig det allra viktigaste. Så att jag slapp känna att jag aldrig mer vill komma tillbaka och att det är bättre att inte va med alls. Fast jag var väldigt aggressiv och irriterad efter matchen, men inte så mycket p.g.a. vissa personer eller laget eller yttre omständigheter utan bara helt enkelt förbannad p.g.a. förlusten. Jag tycker nog att den första halvleken idag är den bästa vi spelat i år om man återigen bortser från spårvägenmatchen (kan det va så att ju bättre man spelar ju roligare är det?) I halvlek var vi det laget som hade spelat bäst, vi hade varit lite bättre i försvar och vi hade haft den bästa målvakten vilket resulterade i att vi gjorde mål på i stort sett likvärdiga chanser som dom missade, vi hade haft bäst humör och spelat lite bättre tillsammans som ett lag. I pausen kändes det ändå som om de skulle komma in och köra över oss. Jag vet inte direkt varför, och så känner jag väl iof alltid men tyvärr besannades den tanken rätt ordentligt i början av andra. Jag tror att de gjorde sju raka för helt plötsligt hade ett fyramålsövertag förvandlats till ett tremålsunderläge. Vår berömda svacka hade kommit i sämsta möjliga läge, precis samtidigt som deras jävlaranamma syntes i varenda blick. Jag vet inte om jag är beredd att hålla med om att vi var stressade och spelade dåligt p.g.a. det som någon spelare ville mena. Visst det var några snabba avslut, jag stod för två av dem tror jag. Men när jag sköt tycker jag verkligen att jag hade väldigt bra läge att skjuta och då måste man ju ändå ta dem också. De spelade 6-0 och det är det vi inte klarar av. Sedan tycker jag att det var lite otur som gjorde att de helt plötsligt ryckte lite i målprotokollet. Men det viktigaste och mest avgörande tycker jag var att de var mycket hetare i andra. De fick tag på de bollar som var 50-50, de var först på returer och ville lite lite mer. I första var det väl egentligen omvänt och kanske hade resultatet blivit oavgjort om de inte hade varit det bättre laget, för de tycker jag nog att de var. I slutet visade de hur otroligt bra skytte de hade och att vi står emot sånt skytte nästan en hel match tycker jag ändå vi ska ta med oss, för vi är inte direkt kända för att ta skyttar bra direkt. En sak jag stör mig på i spelet bara är när vi ändå teoretiskt ska ha chansen att komma ikapp för att vi får med oss utvisningar och ändå sumpar bort den. Vi låter bla storskytten skjuta från 8-9m utan något vidare täck, jag menar vi är ju en mer man kan faktiskt gå ut till 12 m och täcka i stort sett. Dessutom får de spela in till en som gått ner på linjen som står mellan två spelare, visst det var snyggt gjort men det är så typiskt oss att sänka garden för att vi är en mer.
Trots att vi spelar ganska dåligt i andra så tycker jag att stämningen var rätt bra, det var faktiskt ändå rätt kul att spela och det var bara några saker jag störde mig på. Jag tror att vi har möjlighet att vinna mot dem nästa match, men bara om vi spelar 3-2-1 och om Tone och helst Tinna är med då, och Linnea. Dessutom måste vi innan dess ha tränat på och ordentligt gått igenom 3-2-1. En annan sak vi måste ha tränat på är uppställt anfallsspel, vi är ju helt värdelösa på det och jag tycker om tränarens kommentar om att det nog var bra för oss att de gick ner på 6-0 men att det var positivt att vi ändå (mot alla odds lät det som) lyckades klara deras utgrupperade försvar. Jag förstår inte den analysen, för när de körde utgrupperat så var vi iaf lite farliga. Det var flera gånger vi lyckades spela fram till riktigt bra lägen och det var väldigt många gånger vi var nära, men jag tillexempel blev låst för att jag håller armen fel, madde nästan kom igenom mellan back och halvback, emma sånär fick tag på inspel osv. Dessutom hade vi flera klockrena chanser som domarna tyvärr visslade bort, dessutom hängde de ibland som ryggsäckar utan att få något. Direkt när de gick ner på 6-0 blev vi mer stillastående och tog avslut som gav dem kontringsmöjligheter.
Aja, det är väl ingen i laget som är direkt nöjd över resultaten den här säsongen och vi har väl redan sumpat chansen att komma topp fem i tabellen men jag tycker att vi ska ha som mål att försöka spela bättre mot alla lag i andra omgången, det borde vi kunna spelmässigt men även resultatmässigt. Dessutom tycker jag att det är kul att vi har alla de tre lag som täby lyckats vinna mot kvar innan serien vänder. Det känns som om vi har större chans att vinna mot dem än vi har haft att vinna mot några andra lag egentligen. Kanske inte Enköping dock, och kungsängen brukar vi iof alltid ha problem mot men ändå :-)
Nu ser jag nästan fram emot nästa match och det var ett tag sen faktiskt.

Jullängtan

På jobbet tränar vi luciasånger och det är klart att man blir lite påverkad. Jag älskar julen, den är ju supermysig. Min familj firar inte den sådär väldigt mycket längre, vi har inte köpt julklappar på flera år men vi försöker att träffas och äta tillsammans iaf. I år vet jag inte om det blir så mycket ens för min kära systeryster ska vara i Thailand då och min kära mor har bestämt sig för att jobba i stort sett hela julen. Så jag har bestämt att jag ska fira med Kicki och troligtvis är min babe ledig en del då också. Förra året firade vi (mest jag men min babe var med på ett litet hörn) iaf ganska mycket jul i min lilla etta. Här kommer några bilder:



Självklart är en gran ett måste även om man bor två st på 30 kvadrat. Pepparkaksdegen var jobbig att göra utan matberdare, apelsiner med nejlikor doftar underbart gott. Det är svårt att dekorera pepparkakshus med glasyr utan en sprits eller vad det heter, tydligen fungerar det inte lika bra med sked. På julaftonsmorgon är det tomtegröt och julskinka på vörtbröd som gäller :-)

I år är jag tveksam till om det blir egen pepparkaksdeg eller ens ett pepparkakshus. Jag har bestämt att nästa jul ska bli storslagen så den här julen får bli lite mysig och slapp, fast mitt i allt lär jag ju behöva flyttstäda och packa en del...

Genus och jämlikhet

På mitt jobb har vi en pedagogisk samordnare som kort och gott ansvarar för pedagogiken i våra förskolor. Det tycker jag är helt underbart och det var mycket därför jag valde att tacka ja till tjänsten. Det ger mig och mina kollegor en bra möjlighet att utvecklas som pedagoger och skapa bra förskolor. I praktiken betyder det att vi ibland får uppgifter och träffas för att diskutera, reflektera och få bra information, i stora grupper och i små. Idag var det jag och fem andra som träffades tillsammans med vår samordnare. Vi träffades för ungefär en månad sen också och fick då en uppgift att göra på förskolan tills idag. Mötet idag handlade framförallt om genus och en jämlik förskola och det var verkligen precis som vanligt jätte intressant. Vi fick en del årtal upplästa för oss där något hade hänt på jämställdhetsfronten (mest lagar och förordningar) och det är verkligen skrämmande hur nyligen mycket av de saker jag tar för givet har blivit etablerat i samhället i form av lagar. En sak som visserligen bestämdes för ganska länge sedan (på slutet av 1800-talet tror jag det var) var att kvinnor som var 25 år och ogifta kunde förklaras myndiga men om de sedan gifte sig togs myndigheten bort och kvinnan blev slav under mannen. Fy jag blir irriterad på det, även om det är mer än hundra år sedan tycker jag att det är skandal. Jag är glad att jag är kvinna och jag är tacksam över att jag lever idag. Även om vi fortfarande har mycket att jobba med när det handlar om jämlikhet så tycker jag verkligen att vi har kommit en bra bit på väg.
Det är intressant hur pojkar och flickor blir bemötta och behandlade på olika sätt pga deras kön. Jag har tänkt och tänkt på hur jag själv gör och tycker självklart att jag är rättvis och behandlar dem lika men omedvetet gör jag säkert en hel del saker jag inte borde som förstärker istället för att motverka de traditionella könsstereotyperna. Generellt sätt är vi snabbare på att tillgodose pojkars behov än flickors och det kan jag verkligen hålla med om. Många situationer fungarar smidigare och bättre om vi ser till att ordna med pojkarna först. Egentligen handlar det inte om att de är killar och att vi därför väljer att tillexempel hjälper dem med påklädning först utan att de generellt sett är livligare och mer rastlösa och kan behöva hjälp/underhållning för att inte urarta och störa de andra. Vilket självklart är helt fel på sätt och vis. Vi försöker få situationen så lätthantlig som möjligt men på samma gång visar vi att är man stökig och stör så får man hjälp och uppmärksamhet först.
Jag tycker ändå att förskolan har kommit långt i genustänket. Vi diskuterar och reflekterar kring det, och arbetar medvetet för att motverka de traditionella könsrollerna. Det som jag tycker är jobbigt är att man blir motarbetad av många föräldrar och framförallt det kommersiella samhället. Går du in i en leksaksaffär finns det supertydliga budskap om vad du ska bli intresserad av som tjej och vad du ska tycka är roligt som kille. Likadant är det med leksakstidiningar, de sidorna med dockor har rosa bakgrundsfärg och stjärnor och hjärtan osv, samtidigt som de sidorna med bilar och lego är mörka, blåa eller svarta. Ska du köpa kläder så finns det inte mycket som är neutralt nuförtiden utan det är väldigt mycket som är superduper flickigt, det ska va rosa och lila med glitter, paljetter eller blommor på samtidigt som killarna har kläder som visar monster och starwars i mörka kläder. Jag har inte studerat detta närmare utan det är bara en känsla jag fått, vilket på sätt och vis skrämmer mig ännu mer. För det är något jag har observerat utan att ens titta närmare eller vara direkt insatt i frågan och därför måste det vara väldigt tydligt, eller så finns ju den pyttelilla möjligheten att jag har fel.

Nu ska jag ladda inför matchen imorgon. Jag hoppas hoppas verkligen att det blir roligare imorgon. Det skulle vara härligt om vi lyckades vinna men ännu bättre om vi skulle råka spela bra. Det allra allra viktigaste är dock att jag ska kunna gå därifrån glad känner jag. Inte irriterad över 500 saker som jag inte kan påverka särskilt mycket.

Tre saker...

Först vill jag bara skriva att kvällen var underbart trevlig. Jag har varit på middag hemma hos en arbetskamrat och det var verkligen härligt. Mysig bostad, trevligt sällskap och underbar mat och efterrätt.

Sedan kom känslorna som bara vallade över, som fick mig att vilja ventilera och jag vet att jag inte borde göra det med någon nära och kär för det blir oftast inte helt och hållet som jag vill och irritationen tar då överhand. Sedan borde jag inte göra det här heller eftersom vissa på sätt och vis berörda tar del av det jag skriver och jag tror inte att det gör situationen bättre om vi fortsätter att egga varandra.
Jag älskar handboll, sporten är helt fantastisk när den utövas på rätt sätt. Numera känner jag mest irritation, ilska, frustration och sorg när jag är där. Framförallt på matcherna då det inte går att koppla bort tänket lika mycket som jag faktiskt klarar av många träningar. Jag vet inte vad jag ska ta mig till om det inte blir bättre. Jag måste ju träna, inga tvivel om saken. Jag har ingen självdisciplin, alltså kommer jag inte träna märkvärt mycket vilket jag verkligen skulle behöva. Jag har dessutom aldrig fastnat för någon annan träningsform egentligen. Jag hatar att köra fysträning och jag avskyr om möjlig ännu mer att köra intervallträning dessutom tycker jag väldigt mycket illa om att löpträna överhuvudtaget. Blä, jag vill hitta tillbaka till glädjen. Jag vill inte behöva känna all aggression efter en match som jag i år har upplevt. Kanske blir det bättre om jag skulle spela i B-laget, den b-lagsmatchen jag spelade var faktiskt riktigt rolig att spela.

För det tredje, jag mår psykiskt dåligt över att det är uppehåll i spanska ligan i helgen. Jag vill se mitt älskade Real. (Nu får alla tycka vad de vill om mig, det struntar jag i) Jag har sett Real under säkert 15 års tid och jag har varit med om med- och motgångar som supporter. Märkligt nog kan jag känna att under värst motgångarna och den perioden jag faktiskt tyckte illa om spelare och spelares inställning så växte mitt realhjärta ännu mer. Det skulle verkligen vara härligt om det gick bra i år, särskilt i CL men blir det inte så är det okej, bara jag får se dem spela!

Hoppas hoppas hoppas!

Att Real vinner med 5-0. Utan Ramos lär det väl iof bli svårt att hålla nollan, och fem mål känns inte heller alltför enkelt. Men som sagt, hoppas hoppas hoppas. Är ju en aning mer sugen på att se på matchen än att träna. Nu är det en timme till tjejernas träning och sen har vi tydligen världshistoriens läääääääääännnnnnngsta träning :-) 

Helgen börjar ta slut...

Jag har haft en ganska bra helg, den har bara gått alldeles på tok för fort. Känns nästan inte som att jag har varit ledig alls. Men det har hänt en hel del roliga grejer i helgen iaf. Sen har det ju också hänt en del mindre roliga grejer. Som att vi tillexempel spelade en riktigt ordentligt dålig match mot Åkersberga och åkte på ordentligt med stryk. Det var lite extra jobbigt för att jag hade förväntat mig att vi iaf hade en möjlighet att spela jämnt med dem, men tydligen inte. Trots att de var betydligt sämre på i stort sett varje position i år jämfört med förra året så spelade vi typ mindre jämnt den här gången. Det som är skönt är att jag iaf är nöjd med min insats. Kanske är det på tok för kaxigt och egoistiskt att tänka och känna så men nu är det iaf så jag känner.
Jag jobbade hem bra hela matchen igenom, jag lyckades till och med bryta två av deras uppspel när de kom två mot en. Dessutom är jag nöjd med försvaret i helhet, jag tog alltid minst min spelare, även om jag kanske inte alltid hade svårast motstånd. Jag tror inte jag tänker ta på mig ansvaret för ett enda av målen bakåt faktiskt och då var det ändå 28 st. Framåt gick det inte lika bra såklart men det gör det ju typ aldrig. Dessutom fick jag mest spela högernia och där har jag verkligen problem att vara farlig och dra på mig två spelare. Jag gjorde dock ett genombrott och mål på Micha och några kantutspel som jag är nöjd med från h9. Den perioden jag spelade v9 är jag ganska nöjd med, framförallt de sista minuterna av matchen då jag fick spela brevid Anna. Efter matchen var jag dock så väligt förbannad att jag funderade på att bara skita i allt och sluta på en gång, men det är ju så kul att spela. Exakt varför jag var så arg kan jag inte riktigt förklara men det är ju saker som jag gått och irriterat mig på ett längre tag. Just den här matchen och den förra förresten också så blir jag så förbannat trött på att få ta skit för att andra inte kämpar eller jobbar hem och för att vi är för rädda för att peka ut dem som inte gör det. Varför ska det alltid heta alla och ingen hela tiden? Och varför ska nästintill alla inblandade i laget ha en helt annan syn på saken än vad jag har? Kanske är det jag som är helt dum i huvudet och inte kan analysera matcherna alls men det är löjligt när jag inte kan instämma i ens hälften av vad som sägs före eller efter för att inte tala om under matcherna. Jag tycker framförallt att det är pinsamt att vi inte kan få höra personlig kritik. Vi är ju ändå seniorer, iof är det säkert många som skulle ha svårt att höra det men vaddå bara för det kan vi inte strunta i att ta tag i problemen på allvar.
Kul var det iaf att herrarna lyckades vinna sitt derby även om det verkade sitta ganska långt inne. Tyvärr missade jag ju hela andra halvlek, vilket hade varit riktigt kul att få se.
På kvällen var det häng hos Kicki. Det var faktiskt riktigt riktigt trevligt tycker jag. Oturligt nog lyckades Barcelona vinna sin match. Fast det kanske var bra för den tillfälliga husfriden. Som tur tur tur var lyckades Real Madrid vinna sitt derby. I ärlighetens namn var mitt fokus välidgt tudelat eftersom vi spelade mao och mvg samtidigt men mitt intryck var att Real var det bättre laget och förvaltade chanserna bra vilket gav dem en komfortabel ledning, 0-3. Jag var dock ändå aningen nervös eftersom jag vet att det kan gå fort att göra några mål på Real. När Ramos blev utvisad (felaktigt iaf enligt mig och Lili) blev jag riktigt nervös och javisst inte dröjde det lång tid innan det stod 2-3. Jag visste att Forlan skulle göra mål på Real, känns som om han alltid gör det oavsett vilket lag han spelar i. Glad för att inte säga överlycklig är jag iaf över att inte Reyes gjorde något mål, jag kan inte se honom utan att bli irriterad. När han gjorde mål för Real fick jag alltid en väldigt tudelad känsla, var det avgörande för matchen var det klart jag blev glad även om jag hade hoppats att någon annan skulle få göra det men var det inte ens avgörande så blev jag nästan mer irriterad faktiskt. Det finns ingen idrottare i världen jag tycker mindre om än honom faktiskt.
Real har uppenbara problem bakåt, framförallt på fasta situationer. Vilket jag tycker är konstigt eftersom de har två så underbart bra backar, tror inte jag behöver nämna några namn. Dessutom tycker jag deras andra backar den här säsongen är helt okej faktiskt, vad det verkar. Om man bortser från Marcelos dåliga matcher. Men igår visades det så tydligt vilka problem de fick när Ramos blev utvisad, hur de ska klara nästa match när han är avstängd vet jag verkligen inte. Dessutom är det en stor sorg för mig att matchen krockar med min egen träning, de spelar kl 8 på tisdag. Kanske ska jag sluta på handboll ändå? :-)
Det blev utgång efter spelandet, måste förresten skryta lite till. Jag vann nämligen alla tre omgångar vi spelade i lördags. Varje omgång gjorde vi nya lag och eftersom jag var den enda som vann alla gånger borde ju det betyda att jag var bäst :-) Tror dock inte alla instämmer där, ganska rättfärdigat faktiskt för i mina lag var jag nog nästan sämst inom laget varje gång faktiskt. Jag skyller på matchen som snodde lite av mitt fokus. Utekvällen är nästan en historia försig. Vi åkte till ett nytt ställe Pilot, tror jag det hette. Först blev vi nekade men lite charm och en otroligt snäll och trevlig vakt gjorde att vi fick komma in. Jag, Anna och Kicki gick runt hörnet för att ta ut pengar. Jojje ringde och berättade att han träffat Timbuktu och att han var tvärs över vägen och spelade på Kulturhuset. Självklart var vi tvungna att gå dig eftersom Anna är lika Timbuktu-galen som jag är hmm, torresgalen tycker jag nog skulle kunna fungera, eller mittemellan tinnas och min torresgalenskap är nog ännu mer träffande. Det var helt sjukt på Kulturhuset. Det var en liten scen och en hyfsad publikskara. Det konstiga var att det var värsta tomrummet längst fram vid scenen, vi stod först lite avvaktande på sidan om för det kändes ohyfsat att komma mitt i och ställa sig framför massa människor men så kom jojje och drog med anna. Timbuktu sträcker sig då ner och hälsar på anna och tar henne i hand, det kändes mer än en aning overkligt faktiskt och jag tror aldrig jag har sett henne så glad. Kanske möjligtvis när Sverige gjorde mål i fotbollsvm i Tyskland. Efter ett litet tag kom även jag och Kicki dit och det var en så märklig känsla att stå inom räckhåll för honom. Jag är inte värsta Timbuktu-fanet men jag tycker han är bra och framförallt uppskattar jag honom live, han har så härlig scennärvaro och bjuder så mycket på sig själv. Åh i slutet när alla ropade på en bonuslåt så lyssnade han på den lyriska lilla anna som bad om babylonsjukan. Han sjöng lite på den och sa sen till henne att det var allt han kunde sjunga för henne just nu eller nått sånt, gissa om hon var i extas. Det enda som var lite tokigt och tråkigt var ju att de andra var inne på Pilots och typ väntade på oss, så vi skyndade dit efter att besökt bankomaten på nytt eftersom alla pengar gått till inträde på kulturhuset. Tiden bara flög iväg och när det började närma sig stängning var vi redo att dra vidare för vi hade så trevligt, hallå?!! vad är det för fel på mig? Jag brukar nästan längta till stängning när jag äntligen får en bra och ordentlig anledning till att bege mig hemåt, men de senaste gångerna jag varit ute har det inte alls varit så. Efter mycket om och men blev det ändå hemresa ganska snart därpå. Fast först fick jag äta en underbart god korv :-) Hemresan kan ha varit min sjukaste taxiresa hittills och definitivt den dyraste om man inte räknar per person. Kan kanske ha berott på att vi halvvägs hem gör ett stopp på en statoilmack och tar en godis-korv-kiss-paus i typ 15-20 minuter.
Jag hade en sjukt trevlig kväll iallafall av många olika anledningar. Främsta anledningen är som vanligt sällskapet, det kändes som om alla i stort sett var på härligt partyhumör.

Idag har jag vaknat lite för tidigt, kollat på en hel del handboll. Det var också härligt nästan som en hederlig gammal Tellusdag faktiskt (saknar den hallen ngt grymt faktiskt, särskilt idag när tiden spenderades oavbrutet på läktaren). Jag har också sett när Sverige blev förnedrade av Finland, sovit lite, ätit pizza och inte gjort mycket vettigt alls faktiskt. Sorry Lovisa, jag pallade verkligen inte med cirkelträningen idag. Nu har jag äntligen piggnat till en del och tyvärr är det väl snart läggdags eftersom en ny arbetsvecka börjar imorgon. En till sak jag gjort idag förresten är att jag har skrivit ett på tok för långt blogginlägg. Jag tror jag dedikerar detta till Oskar, som påpekade redan igår att jag skriver långa inlägg :-)

Tre derbyn imorgon

Störst chans att vinna tippar jag herrarna mot Åkersberga. Vad jag är införstådd i är de bättre än sina motståndare bara de spelar som de ska, iaf någorlunda. Minst chans att vinna har nog vi Vi möter också Åkersberga, problemet är att de är bättre än vi, framförallt om man ser till grundspel, taktik och fysik. Dessutom tror jag att de har ett mentalt övertag, bara de lyckas få rätt energi från deras oväntat många förluster i inledningen av serien. Då återstår ett viktigt derby för mig. Real möter Torres gamla klubb, och jag är rädd att även den kommer gå åt ...... Visserligen har Atletico inlett säsongen katastrofalt dåligt med tanke på förutsättningar och förväntningar men Real har ju inte direkt visat upp någon vidare stabilitet än så länge. Jag hoppas dock på en glödhet Higuain och ett tufft och slitande försvarsspel av Lass, Ramos och Pepe. Självklart även från de andra men dessa fyra spelare tror jag kan få avgörande betydelse imorgon. Spännande ska det bli iaf.

Tyvärr verkar det inte bättre än att jag måste skämma ut mig ordentligt på planen imorgon. Jag ska nämligen troligtvis vara Katarina Pettersson - den sämsta domaren i världen. Det är kul att jag på läktaren eller på planen som spelare/tränare kan ha så mycket bestämda åsikter om alla situationer och domslut och sedan som domare vara så värdelös. Det finns en anledning till att jag hatar att vara domare, men varför inte vara en schysst medmänniska och ställa upp? Dessutom är det en möjlighet för mig att utmana mig själv och utvecklas en aning ovh det är ju alltid positivt väl?


Jag velar och velar och velar lite till...

Jag vet inte hur jag ska göra med nyainfluensan-vaccin. I ena stunden totalvägrar jag och är helt säker på att jag inte ska det för att i nästa sekund tycka jo men det är väl lika bra, varför skulle jag inte. Motfaktorer är att jag är försiktig (kanske inte rätt ord) när det har med mediciner och vaccin att göra. Jag brukar inte ens ta alvedon eller ipren. En annan faktor är lathet, skulle jag få en spruta på jobbet skulle jag kanske inte säga nej men när jag behöver boka tid eller stå i lång kö eller hur man nu ska gå till väga för att ta sprutan är det lite för omständigt. Största anledningen är ju ändå att jag anser att jag är en väldigt frisk (bortsett från två magsjuketillfällen och lite halsont nyligen) människa och tycker att risken att jag skulle få den nya influensan är relativt liten. Dessutom tror jag att skulle jag få den och överleva den skulle jag ha ännu bättre skydd mot kommande influensor än vad som skulle vara fallet om jag vaccinerar mig.
Förargumenten är främst två i min närhet som nästan insisterar på att jag ska ta den, båda jobbar inom sjukvården (kanske inte så svårt att lista ut vilka det är) och båda två är personer som jag lyssnar VÄLDIGT MYCKET på. Dessutom kan jag förstå om vissa föräldrar på min förskola anser att jag borde vaccinera mig, jag har daglig kontakt med deras små barn som inte har möjlighet att vaccinera sig och smittrisken för dom skulle säkert bli mindre om jag vaccinerade mig.
Hmm jag får fundera vidare ett tag på detta...

Ny vecka :-)

Jag var ju sjuk i slutet på förra arbetsveckan och var hemma från jobbet så idag var det extra roligt att få träffa alla söta barn igen. Jag säger det igen, det är verkligen underbart att få vara med barn, de överöser en med så mycket kärlek och lycka.

Jag hade en riktigt härlig helg, den blev ju lite extra lång också för i fredags mådde jag lite oförskämt bra nästan hela dagen. Hade jag vetat på torsdagen att jag skulle bli så mycket bättre så snabbt hade jag jobbat på fredagen men jag tog det säkra före det osäkra och kurerade mig ordentligt och det var rätt skönt faktiskt.

Lördagen har jag väl redan skrivit om, roligast då var helt klart att Real vann sin match.

Söndagen var en mycket mysig dag. Jag umgicks med vänner, tittade på handboll, fotboll (där gick det kanske inte riktigt så som jag hade hoppats, hellre Göteborg än AIK men men), pysslade lite och spelade MAO (jag vann alla gånger förutom sista). Tack vare Kicki och Tinna lyckades jag också vara riktigt hälsosam och gå och träna. Även om det var en plåga till och från så får man ju med sig en härlig känsla i efterhand iaf.

Nu har jag lite beslutsångest över vad jag ska hitta på. Jag har lite för många roliga saker att välja på (vilket jobbigt problem eller hur?). Det lutar mest åt dataspel, pyssel eller läsa en bok. Hm jag kanske kan göra lite av varje.

RSS 2.0