Kom precis på

att det här var sista måndagen som jag gick upp för de här trapporna för att komma hem :-) Lite sorgligt känns det faktiskt eftersom jag trivts väldigt bra här men självklart mest spännande och roligt. Nu måste jag vara effektiv och duktig ikväll och se till att i stort sett packa klart, iaf om jag vill hinna gå på alla träningar, möten, festligheter och matcher den här veckan.

En vecka kvar

om en vecka flyttar vi... Jag har ju fullt upp med att packa och fixa men fy vad det är tråkigt. Ena stunden känns det som om det är hur mycket som helst kvar och att jag aldrig kommer bli klar och i nästa sekund känns det som om allt typ är klart. Jag är inte den mest effektiva människan direkt heller om jag inte verkligen känner mig tidspressad.

Igår åkte jag och Tessan och hälsade på Karin i Uppsala, det var verkligen på tiden och jag hade hur trevligt som helst, synd bara att tiden går så fort när man har roligt. Det enda som var lite tråkigt var ju att Sverige förlorade sin tredje och därmed sista match i em. Jag kan inte påstå att jag såg särskilt mycket av matchen men vi hade den på på datorn medan vi åt gooood mat och umgicks. Jag har många fantastiskt fina människor runt mig och det är jag oerhört glad och tacksam över. Vi åkte hem vid tolv idag och det gick ju riktigt smidigt faktiskt, vi åkte till väsby och tog bussen därifrån.

Nej nu ska jag väl återgå till mitt packande, tror faktiskt jag ska lägga mig tidigt också för jag är otroligt trött.

Det här va ju inte bra

Sveriges herrlandslag är inte vad det en gång var, fast det visste vi ju redan. Jag orkar inte reflektera nå vidare över denna match heller. Men en sak tänkte jag på och det var den polska målvaktens ögon, han hade Ramos-ögon. De var lika till utseendet men framförallt på glöd och vilja.
jag kan inte riktigt bestämma om jag ska träna imorgon eller inte, tån är faktiskt ganska bra. Jag haltar inte alls faktiskt men jag vill inte riktigt slå upp den nu men framförallt måste jag lägga tid på att packa. På fredag ska jag åka till Uppsala och äntligen träffa Karin igen, jag ska försöka komma hem ganska tidigt på lördag men då ska vi iväg och bestämma tapeter direkt när kjell slutar. Söndag ska vi börja flytta saker och då vill jag ha mycket bättre koll på allt än nu och så kan det ju va bra att ha några fler kartonger att flytta. Men men vi får se hur det känns imorgon.

Fy fy fy

Det var verkligen inte bra, nu lär vi ju inte ens gå vidare :-(

Det var nog det enda jag orkar skriva om det, orkar inte ens tänka på det. Tån är iaf aningens bättre tycker jag.

Byggstartmöte

Imorgon ska vi på byggstartmöte kl 7.00. Jag är inte alltför taggad inför det eftersom det är så tidigt på morgonen. Men det är ju väldigt skönt att bygget äntligen har sats igång och det känns som om inflytten iallafall kryper närmare sakta men säkert.
Mindre bra känns det att vi fortfarande inte har specillet många ideer när det gäller tapeter och det ska vi ha bestämt när som helts nu. Det är inte alltför lätt att hitta tapeter man trivs med. Extra svårt tycker jag att det blir eftersom man har så dålig koll på hur huset slutligen kommer se ut, hur långa väggarna är exakt och hur vi kommer vilja möblera osv, men men i värsta fall får vi väl tapetsera om efter ett litet tag. Jag har surfat runt och provtapetserat lite på nätet och det är inte helt lätt. En tapet som ser bra ut på en närbild kan se ganska hemsk ut på en överblick över ett helt rum.
Efter mötet imorgon blir det direkt till jobbet för en lång arbetsdag, jag stänger på måndagar och stängningar är faktiskt inte helt roliga, de är generellt sett de segaste dagarna. Efter jobbet är det 45 min till styrelsemötet, egentligen borde jag komma igång med min löpträning igen och det skulle vart perfekt imorgon mellan jobbet och mötet men jag har på tok för ont i min tå för att ens orka tänka på att röra mig överhuvudtaget så det lär nog bli att jag stannar och planerar ett tag på jobbet istället.
Det kommer bli en lång dag imorgon helt enkelt så snart är det väl dags att knyta sig.

Dagens höjdpunkt var nog när vi zappade mellan tvkanalerna och på ettan såg ett skidlopp. Det var spännande värre och jag som inte är insatt i skidsport överhuvudtaget skulle nog kalla det kortstafett. Kommer inte ihåg vad första svensken hette, kanske Fredriksson eller Fredrik eller nått liknande, iaf vi började titta när han kämpade som bara den för att hålla sig nära ettan och tvåan inför sista växlingen. Björn Lind (kanske han hette) stod och väntade och verkade laddad värre. Växlingen skedde och Lind tog snabbt igen det lilla försprånget de andra två hade och hela varvet var väldigt spännande och på upploppet fullständigt exploderade svensken och fick krafter som de andra två inte hade något som helst gensvar på och gled enkelt förbi de andra. Vi hejade på och skrek som två skidgalningar i soffan för att precis när svensken gått i mål inse att det var en OS-klassiker. Lite dum kände man sig när man insåg att det inte alls var live men men jag bjuder på den.

Aj aj aj

Jag är verkligen en vekling, idag var det mycket värre i tån, värre än vad det var i fredags. Nu gör det konstant ont, även när jag har foten helt stilla utan strumpa. Värst är det precis nedanför nageln där det är svullet och väldigt rött. Gör det så här ont lär jag inte gå på träningen på tisdag iaf...

Besvikelse och ilska

Egentligen borde jag nog inte skriva just nu för det är ganska mycket irritation och ilska som lär slippa ut då men men jag känner ändå att jag vill ventilera av mig så det får bli vad det blir.

Real Madrid förlorade, Bilbao gjorde mål i typ tredje minuten efter två stolpträffar. Det blev mål på en hörna, jag som de senaste matcherna har tänkt att real nog har blivit bättre på markeringsjobb men icke då. Efter det kom real in mer och mer i matchen, tycker väl inte att de spelar speciellt bra egentligen men de försöker iaf. De har en förfärlig förmåga att krångla till saker och ting. De spelar upp sig och när Pelligrini tar tag i saken och byter några spelare pressar de på något sanslöst tyvärr utan framgång. Jag tycker att Bilbao kämpar på bra och visar härlig vilja, de hade några bra lägen så helt orättvist känns inte resultatet men det är så fruktansvärt frustrerande att se på en sån här match när spelarna (bilbaos) ligger ner mer än de står, klagar och skriker på domaren och framförallt hur de fördröjer spelet. Vid säkert mer än hälften av alla frisparkar som döms mot dem kastar eller sparkar de iväg bollen för real och i andra halvlek sölar de ordentligt vid varje inkast, frispark, hörna och framförallt deras målvakt var en hejjare på att sega. Jag vet att sånt här hela tiden förekommer och jag förstår ju att de vill göra allt för att vinna matchen men jag tycker att det är så jobbigt att titta på. Man skulle ju lätt kunna råda bot på det om man skulle lägga på ännu mer tid när ett lag segar som Bilbao gjorde idag. Å andra sidan förstår jag att det är svårbedömt, ibland tar spelare ju god tid på sig vid liknande tillfällen för att de inte hittar rätt läge men men.

Guti fick faktiskt komma in idag och jag tycker att han gjorde det otroligt bra. Han sprang och kämpade som bara den och var faktiskt en av få som spelade väldigt enkelt men ändå kreativt. Jag har alltid velat fram och tillbaka när det gäller honom, kan inte bestämma vad jag tycker om honom riktigt, men det var kul att se honom idag iaf.

Nu spelar Barcelona mot Sevilla och Zlatan missade precis öppet mål. Jag tycker om Sevilla, hoppas de spelar ännu bättre än sist och lyckas vinna mot Barcelona på Camp Nou, synd bara att de har så många bra spelare skadade just nu. Det skulle inte va bra om FCB vinner och då rycker lite i tabellen, de skulle få en fempoängsledning över Real isf.


Vi hade match mot Enköping idag, vi vann faktiskt helt otroligt. Jag är inte direkt nöjd med min insats men inte heller missnöjd. Jag märkte inte av foten speciellt mycket under matchen, eller visst det gjorde ont hela tiden men inte så pass att jag kände att spelet blev lidande. Jag fick spela mycket v9 vilket var väldigt kul, mina avslut från 9m (tror det var två, max 3) var värdelösa. Det kändes typ som om jag sköt över men bollen gick typ mitt på målet. Försvaret kändes väldigt bra förutom en gång då jag gick bort mig lite men det var iaf i ett läge då jag satsade för fullt och det är ju något jag verkligen har försökt jobba med så det kan jag väl inte klandra mig alltför hårt för.
När det gäller lagets insats är jag inte speciellt nöjd heller men inte heller missnöjd. Lovisa gjorde nog sin bästa match för säsongen och det är ju mycket tack vare det vi vinner, för matchen stod länge länge och vägde. jag tycker nog även Malin gör en av sina bättre matcher då hon faktiskt sätter ganska många av sina skott så det var positivt. Våra uppspel var väl bättre än på länge, kanske berodde det mycket på att de inte försvarade sig alls bra när vi kom i fart, men vi lyckades iaf utnyttja det. Vårt försvar tycker jag fungerar sådär, anledningen till att det fungerar beror nog mest på att de inte var bättre än de var, i andra spelar vi dessutom riktigt dåligt bakåt ett tag.
Aja skönt var det iaf med vinst, hoppas vi vinner nästa också mot Kungsängen.
jag tror jag ska skippa cirkelträningen imorgon och vila min lilla nagel, jag har inte någon lust att gå ner och ha ont hela tiden, det är en sak att tvinga bort känslorna när man är mitt i en match och en annan då man tar i så mycket man kan på ett cirkelträningspass.


Först vill jag tacka för

alla snälla kommentarer till förra inlägget.

Nu är det dags att börja tagga inför matchen, börja ställa in mig mentalt och förbereda mig psykologiskt. jag känner mig inte i toppform, har fortfarande ont i halsen men de senaste dagarna har det bara gjort ont på morgonen så jag hoppas på det idag med. Något jag är mer orolig för är min stackars stortå, den gör ont. Jag tror och hoppas att jag kommer kunna koppla bort det på matchen, det lär ju inte vara någon fara för det gör ju bara ont det är ju inte så att det inte går att röra den. Men det är inte heller så kul att ha ont varje steg man tar. Idag är det faktiskt mycket bättre än igår för då hade jag svårt att gå ens utan skor och igår natt vaknade jag flera gånger pga av smärta men det har jag inte gjort ngn gång inatt. Jag har dock inte vågat stoppa ner foten i handbollsskon än men men lite smärta ska man väl klara av? Jag funderar på att göra ett undantag och faktiskt ta någon värktablett eller ngt men det lär väl inte hjälpa mot blånagel...

Aja en viktig del för mig idag är alltså att glömma bort min smärta, att totalt koppla bort den och inte låta den påverka spelet överhuvudtaget.
Spelmässigt vill jag i stort sett göra som i torsdags. Hänsynslöst bakåt och ta för mig framåt, plus att jag ska lyckas med det jag tar mig för :-) Det låter väl bra.
jag ska smälla på bakåt och stega brett framåt, våga skjuta när det är bra läge för det. Jag ska också backa tillbaka fort efter att ha satsat så jag är spelbar och farlig direkt igen.

Min känsla inför matchen är som vanligt negativ och det känns på sätt och vis rätt bra, jag skulle nog vara orolig annars. Vi gjorde en pinsamt katastrofal match mot Enköping borta men jag tycker faktiskt inte att de var så väldigt dåliga som de flesta andra verkar tycka. Jag tror att det kommer bli en tuff match även om vi spelar mycket bättre än vi gjorde mot dem sist. Jag kommer inte ihåg så värst mycket av matchen egentligen som jag kan ha nytta av taktiskt, de hade ganska svårt mot 3-2-1 och vi hade stora problem med att tajma varandra och så hade de några som läste spelet bra och lyfte i precis rätt ögonblick från försvaret för att vi skulle kunna få ngt flyt. Förhoppningsvis hittar vi varandra bättre idag.


Ikväll är det även match för Real Madrid, det ska som vanligt bli spännande och roligt. Higuain är borta en längre tid nu pga skada vilket är synd eftersom han visade upp mest form nu på slutet. Det kan ju dock öppna upp för min favorit Raul som visserligen inte har visat någon vidare form de sista månaderna men han har heller inte fått så mycket speltid och han kan nog aldrig sluta förvåna världen genom att helt plötsligt blixtra till och från att ha varit bortglömd och i mångas ögon slut som fotbollsspelare briljera på sätt som de allra bästa har svårt att föja upp. Jag hoppas självklart på något sådant nu igen, jag tror dock inte han får börja på planen vilket jag skulle ha full förståelse för. Hoppas isa Benzema passar på att ta chansen och visa vad han går för.
Det som är positivt är ju att både Ramos och Lass är med i truppen igen, vet inte hur pass skadade de har varit och har ingen aning om de är helt klara för 90 minuter men jag hoppas det. Jag tycker Gago fick sin chans förra matchen och han tog den inte, visserligen kanske man ska vara givmildare än så för det kan inte va lätt att få spela första gången på länge och veta om att man direkt måste prestera men ändå, det är inte min favorit. Jag hoppas på seger men det blir en tuff bortamatch mot Bilbao.


Jag var grym idag :-)

Det var med en otroligt härlig känsla jag gick av planen idag, även om jag samtidigt grinade väldigt illa från smällen min stackars stortå fick ta emot ca fem minuter innan träningen var slut. I tisdags var jag katastrofalt dålig, jag kan faktiskt inte erinna mig om att jag någonsin varit så dålig och missnöjd med så mycket personligen. Jag har väldigt bra självförtroende och jag skäms inte för att påstå att jag har en hög lägstanivå för det tycker jag verkligen. Det är inte ofta, i stort sett aldrig som jag utmärker mig extremt positivt men jag brukar aldrig heller göra det motsatta. Men det gjorde jag som sagt i tisdags då var jag långt långt under standardnivån. Visserligen mådde jag verkligen inte bra heller, jag hade haft ont i halsen hela dagen och var ganska nära på att skippa träningen på grund av det, jag hade ingen som helst ork i kroppen och mådde allmänt dåligt bara, att det sedan gick åt helvete gjorde väl inte saken bättre. Därför var det extra skönt att kunna gå hem idag och känna att jag var grym, för det var jag verkligen (enligt mig). Jag har bestämt mig för att dra ner lite på målen och skriftliga reflektioner för det känns varken lika nödvändigt eller kul som det gjorde när jag började med det. Nu kommer jag göra det inför/efter matcher och vid de tillfällen jag känner för det efter träningar. Jag har mycket att arbeta och vet vad jag har för övergripande mål, märker jag att jag är ofokuserad en träning vet jag att jag då kan strukturera upp mina tankar och min målsättning på plats och behöver inte göra det före varje träning.
Det som kändes extra roligt idag var att det kändes klockrent i början när jag spelade försvar 4-4 och så är jag positivt överraskad över min insats framåt på matchen idag, det kändes som om jag lyckades med mycket av det jag försökte. Mitt andra mål utifrån är jag dessutom riktigt nöjd med, klockrent placerad och dessutom väldigt hårt för att komma från mig.
Varför kan det då komma sig att jag var så nöjd idag då? Kanske var det för att Disa var där, eller för att Martina satt där med peacemärken eller så var det helt enkelt för att vi körde sko-bandy som uppvärmning :-)

Haha, den som läser får kalla mig självgod, egoistiskt eller vad som helst. Jag skriver för min egen skull och det jag känner för och tänker inte ursäkta mig för att vara för egenkär eller något i den stilen...

Dagens höjdpunkt

Var inte när ett av mina dagisbarn helt plötsligt sa

- Katarina, visst börjar du bli gammal?!


haha jodå jag tror jag väljer att ta det som en komplimang men när hon pratade vidare och konstaterade att alla ska dö ngn gång tyckte jag att hon var lite väl generös mot mig och min ålder...

Dom är bra

men jag måste säga att jag saknar Ramos, hoppas inte han är allvarligt skadad. Arbeloa (som ersatte ramos som högerback) tycker jag brukar va rätt bra och han har väl inte varit direkt dålig idag men han har inte heller varit så värst bra. Han har gått bort sig någon gång bakåt och haft massa tillfällen att slå bra inlägg och göra andra bra offensiva saker utan att riktigt åstakomma något speciellt. Jag tycker att det känns mer stabilt iaf överlag. Det känns inte som om vi har det bästa laget om man ser till pappret på planen idag men det ser ändå väldigt bra ut. Oj nu ska tydligen Guti komma in, vet inte vad jag tycker om det... Men han är omtyckt av madridistas har jag förstått. Higuain gjorde första målet, åh jag tycker ju om honom av någon anledning... ganska mycket faktiskt fast jag vet inte riktigt varför. Men idag tycker jag att han har gestikulerat lite väl mycket och inte krigat max om varje varje boll utan mer när det passar honom.

Oj vad det snöar i madrid förresten. Nu verkar Alonso skada sig också, har vi inte haft tillräckligt med nyckelspelare skadade i år eller?

Nej nu ska jag se riktigt fokuserat på de sista tio :-)

Så var det söndag igen...

Helgen har precis som vanligt gått rysligt fort, det är tur att jag tycker om mitt jobb och faktiskt vill vara där för annars skulle jag nog bli deprimerad över att den lediga tiden svischar förbi.

Igår var det först match som gällde. Vi mötte spåret på bortaplan. Jag hade absolut ingen bra känsla innan matchen och den illavarslande känslan förstärktes ytterligare under uppvärmningen då det kändes helt oengagerat och trist. Självklart är man taggad för match och går in med en inställning om att göra sitt bästa och verkligen kämpa men det där lilla extra har verkligen saknats typ varje match den här säsongen. Anledningen till att det gick så bra förra året var att vi hade roligt, det har vi inte i år och därför förlorar vi match efter match vilket är en ganska ordentligt nedåtgående spiral som vi fastnat i.
Vi inledde matchen katastrofalt, det kändes oinspirerat och viljelöst men vi kämpade oss faktiskt in i matchen, tog tag i lite saker och försökte framåt vilket faktiskt resulterade i att vi hämtade upp ett (kanske) 6-målsunderläge. Vi hade dock alltför svårt för deras kontringar och deras spel 6-5, där fick de göra som de ville i stort sett och det var i dessa situationer de drog ifrån. Vi däremot får inga kontringsmål och hade inte många utvisningar med oss och så är vi dessutom alldeles för dåliga på att utnyttja dem. Jag tycker att försvarsspelet var rätt bra när vi var samlade och var sex på planen, visserligen rann det in en del bollar som kanske inte borde ha gjort det (skott från 9-m) men vi hade koll på det mesta tycker jag. Vi gjorde nog 14 mål i första halvlek och det var väl positivt eftersom vi verkligen har haft svårt att göra mål, ibland spelar vi ganska bra och enkelt men alltför ofta ska vi krångla till saker och det är alltför ofta vi gör tekniska fel.
De vinner slutligen med 27-23 och det kändes ganska rättvist faktiskt, jag tycker att de var det bättre laget och de förtjänade att vinna, i slutet av matchen var vi tvugna att satsa allt framåt för att ha en chans att kvittera och då rann det in några bollar i baken istället tyvärr vilket gjorde att de vann med fyra bollar precis som första matchen (20-24 tror jag).
När det gäller min egen insats är jag väldigt nöjd faktiskt. Jag tror att jag skrev det här i bloggen innan men är inte helt säker, jag bestämde mig iaf för att fokusera lite extra på försvarsspelet och att jag skulle våga gå mer på känsla vilket jag verkligen gjorde igår. Det fungerade hur bra som helst. Det var en gång som jag tappade in ett mål, när jag spelade v2:a och en duktig vänsterhänt tjej gjorde mål utifrån. Jag var ganska högt ute på henne och snuddade bollen men kom tyvärr lite sent så bollen gick i mål i mitt hörn. Men det var många gånger som jag klev upp högre och smällde på lite mer än vad jag brukar och det är jag väldigt nöjd med som sagt. Jag bröt även något/några av deras uppspel vilket jag visserligen egentligen tycker att de gjorde riktigt dåligt (de passade typ rakt på mig) men jag var ju iaf där och gjorde det så det är jag också nöjd med.
Framåt hände något helt otroligt, något som säkerligen aldrig har hänt förrut (även här tycker jag nog mest att de var dåliga men det var ju ändå också jag som tog för mig så...) Jag lyckades nämligen göra inte ett, inte två utan TRE mål på skott utifrån :-) Jag kan inte låta bli att bli lite imponerad av det, tihi. Nej faktiskt så tycker jag att målvakten står helt fel i målet vilket gör att jag får massor av mål att skjuta på och även fast jag inte skjuter så värst hårt hann hon inte täppa till. Jag tror två av skotten var från v9 och ett från h9 och undra om inte alla var i andra halvlek. jag skjöt nog tre skott till varav ett var i stolpen (och det lät som om det var rätt hårt faktiskt :-) måste va några specialstolpar som låter högt) ett läste målvakten och ett var tätt utanför stolpen och målvakten inte i närheten. Jag tror faktiskt inte jag har skjutit så många gånger någon match tidigare, kanske max tre skott eller nått i den stilen. Dessvärre var jag ju inte superbra på genombrotten istället men jag tycker ändå att det fungerade bra med satsningarna till och från. I vissa sekvenser av matchen fick vi bra flyt i anfallsspelet. Det var synd att vi inte var lite bättre och vann, hade vi haft lite roligare och mer energi före och under matchen tror jag vi hade vunnit. Men men det får helt enkelt va nya tag till nästa helg då vi möter enköping, då ska vi visa dem att vi inte är så dåliga som vi var sist.

Efter matchen var det dags för att fira tinna. Vi gjorde iordning oss i hallen och åkte och åt på McDonalds i hägernäs. Vi skyndade hem till mig där några fixade sitt hår och sedan var någon underbart snäll och körde oss ända till gården i Lindholmen där den stora festen var. Vi skyndade oss verkligen allt vad vi kunde och jag tycker faktiskt vi var rätt snabba. Det var mycket folk på festen och inte många välbekanta ansikten direkt. I början när vi kom dit satt alla ner och pratade i smågrupper men efter ett tag kom dansandet igång och då vart det riktigt trevligt och roligt, haha det låter inte som något jag skulle ha skrivit för fem år sedan direkt (inte två år sedan heller typ). Jag har nog blivit välidgt mycket säkrare i mig själv de senaste åren även om jag alltid har varit trygg och stabil. Jag hade väldigt kul och tycker att Tinna och hennes kompis Elina lyckades riktigt bra.

Gårdagens höjdpunkt var nog när vi (vårt gäng - märta och tinna) gick upp på scenen och gjorde en fluga för födelsedagsbarnen och sedan såg till att alla sjöng ja må dem leva. Det kändes bra för jag tror iaf att tinna blev glad och det var ju hela meningen med saken...
Eller så kanske höjdpunkten var när jag vann ett vad jag hade slagit med Oskar från Tysklande, jag tycker om att vinna :-)
Önskar att jag kunnat dela med mig av lite bilder från festen men jag hade tyvärr ingen kamera av flera olika anledningar. Tack så mycket Tinna för en mycket bra fest!


Dagens höjdpunkt så här långt var när jag hittade "mina" stövlar ytterligare nedsatta i priset. När jag var och shoppade i stan för någon vecka sedan var det ett par skor som jag tvekade på om jag skulle köpa eller inte, de var nedsatta i priset från 900 till 399 har jag för mig och tillslut bestämde jag mig för att köpa dem och då visade det sig att de inte kunde hitta dom så jag blev utan. Idag var vi i Täby och köpte flyttkartonger och jag passade då på att gå in och titta om mina skor fanns vilket de gjorde och nu kostade de bara 299 så jag slog till direkt :-D jag hoppas dock att detta ska övertriumferas av att Real Madrid vinner sin match ikväll men hur det blir med den saken får vi ju se. Snart ska jag träffa min syster som nyligen kommit hem från en tripp till Asien, det ska bli kul.

Match imorgon...

Jag måste erkänna att jag inte är speciellt spelsugen just nu, fast det kommer jag säkert bli. Det pirrar iaf en del i magen när jag tänker på det. Jag kommer ha fokus på försvarsspelet imorgon, jag ska gå in med den allra bästa inställningen och försöka gå för fullt hellre än att oroa mig för missar i försvaret. Möter jag en vänsterhänt ska jag stå rätt och ut och smälla på. Jag är lite besviken på mig själv att tanken att be sören om inspelningen från förra matchen slog mig först på väg hem från träningen i torsdags. Jag kommer inte ihåg mycket alls från förra matchen. Jag vet bara att vi fick sjukt mycket kantlägen och att de hade en hel del vänsterhänta spelare. Aja hoppas vi har kul iaf, det är ju det allra viktigaste.

Dagens höjdpunkt var jobbet i stort. Tråkigt, jag vet men idag har det inte hänt vidare mycket och jag har faktiskt kul på mitt jobb. Dagen har varit sjukt lång och jag har varit fruktansvärt trött större delen av dagen. Det var dock ändå kul på jobbet, att få träffa de underbara barnen och få så mycket glädje och uppriktighet som barn alltid bara ger och ger utav utan att tänka på att få något tillbaka.

Den här helgen kommer innehålla handboll, Tinnas fest och lite annat smått och gott. Bland annat spelar Real Madrid match på söndag, därför kommer jag skippa cirkelträningen. Även fast jag faktiskt vill gå (iaf på många sätt och vis) så är Reals matcher faktiskt för viktiga, roliga och spännande för att jag ska kunna prioritera annorlunda just nu.
Kanske kommer jag bo i Gribbylund i den närmsta framtiden och då kanske man kan cykla till jobbet, det är tydligen ungefär 8 km fågelvägen. Haha det lär ju inte hända men om det nu skulle göra det skulle jag kunna välja reals matcher med lite mindre samvetskval... Iaf måste jag ägna tid i helgen åt att packa en del. Jag har inte lust att stressa i slutet och ha precis allt att göra på en gång, dessutom flyttar vi nog helgen då tinna faktiskt fyller 20 på riktigt :-) och då kanske man vill ha några minuter över till annat. Vi får se hur det går...

Det var en sak

som jag loggade in för att skriva men självklart blir det  lite annat av bara farten. Det var handbollsträning idag och jag är rätt missnöjd med den. Det viktigaste för mig är alltid att man verkligen försöker och gör sitt bästa och jag känner att jag kanske inte riktigt gjorde det idag och det stör mig fruktansvärt mycket. Vad det beror på vet jag inte helt säkert men jag tror det är flera olika anledningar och som tur är tror jag att det bara var något tillfälligt, det är inte likt mig och det är inte något jag har tänkt att börja med. Det var nog allt jag orkar refletera om när det gäller träningen.

Anledningen till att jag loggade in var för att jag fick ett förslag till bloggen som jag faktiskt nappade på. Det var Lovi som kläckte en bra idé  om att jag ska utnämna dagens höjdpunkt de dagar jag skriver. Idag var valet givet, det var självklart när Lovisa visade upp eleganta, jaa jag vet inte vad jag ska kalla det ens men roligt var det. Alla som såg henne satsa och gå förbi sin spelare, hoppa in i målgården och avsluta för att sedan landa väldigt märkligt vet vad jag pratar om. Det såg verkligen komiskt ut och jag kunde inte sluta skratta :-D

Oj då

Vinner inte sverige nu så är det väl mitt fel. Helt plötsligt gör schweiz två snabba mål och det står nu 9-3, nu åkte dessutom en svensk ut. Hm har jag ens någon hatt att äta upp? Aja vi får väl hoppas att Sverige tar sig i kragen :-)

Allt och ingenting

Först tar vi träningen, jag hade glömt att på förhand bestämma några mål för träningen insåg jag under första övningen. Så jag bestämde mig helt enkelt för att köra fullt hela tiden alla aspekter, vilket man iof alltid ska göra men som jag känner att jag nog inte mår helt fel av lite extra fokus på nu. Vi var få på träningen, tio st varav två var målvakter, vi körde ganska mycket målvakt vilket ju passade perfekt eftersom vi inte var fler utespelare och två målvakter. Å det var väl bra för mig som har känt att skotten blivit klart mer osäkra på sista tiden. Jag känner att jag inte alls har samma förbannelse när det gäller stolpe och ribba längre iaf vilket är väldigt skönt, sen så har jag vissa skott som jag inte alls blir nöjd med men det är en annan sak. Den senare delen av träningen var väldigt bra och rolig tycker jag. Då spelade vi 2-2 och 3-2 och det behöver vi verkligen träna på. Samarbete med linjen har vi ju helt ärligt varit kassa på så det var bra tänkt av vår tränare att lägga mycket fokus på. Jag är mycket nöjd med min insats vid de sista övningarna, framförallt som anfallsspelare. Den perioden jag var i försvar spelade jag tvåa med en etta brevid mig och anfallarna var kant, nia och linje. Jag tycker att jag jobbar ganska bra och hittar bra grundpositioner men det är klart att det ibland blev mål eftersom de var en mer. Det var nog ett eller två tillfällen som jag kände att jag borde gått in lite tuffare å så en gång när jag borde ha tagit bollen och tyckte att jag hade det men så lyckades emma med sina typiska (underbara när man är medspelare :-)) linjearmar med sugkroppar på sno åt sig bollen. Anfallsmässigt tycker jag att jag satsade och valde rätt för det mesta. Jag satsade ordentligt in i luckan och tog läget nästan varje gång jag fick det och gjorde mål i stort sett varje gång. Jag hade något bra inspel till linjen och flera bra till kanten. Så jag är nöjd kort och gott. Sen var det några gånger jag tycker att jag borde kunnat trycka i lite mer ordentligt i den vanliga stegisättningen samt att jag skulle vilja kunna satsa in i luckan med samma beslutsamhet och framförallt fart som vissa andra. Visserligen måste jag ju erkänna och acceptera att jag inte är lika snabb som vissa andra men jag har verkligen en långsam spelstil och jag skulle vilja bli bättre på att utnyttja och använda mig av hög fart. Det var faktiskt med en ganska positiv känsal jag gick därifrån, jag tycker nog mer om de träningar vi är runt 10 spelare. De blir på något sätt mer intensiva och man får nöta en hel del. Dessutom var det ju bra att vi hade målvakter för annars kan ju de träningarna bli riktigt tråkiga.

Nu spelar småkronorna sin bronsmatch, de leder med 7-1 :-D jag håller ena ögat på tvn och den andra på skärmen ibland och ibland två på tvn så texten kanske blir aningens ostrukturerad och osammanhängande men men. Kul iaf att de verkar så beslutsamma att ta bronset, jag var lite orolig att sverige inte skulle ha alls samma vilja att ta brons som Schweiz men så verkar det ju inte. Eller så beror det bara på att de är så mycket bättre för det är verkligen klasskillnad på lagen. MÅL igen... Snyggt rätt upp i krysset :-) Grattis Sverige! Visserligen är det en och en halv period kvar men vänder Schweiz det här så äter jag upp min hatt eller nått...

Det är ju helt fantastiskt att alla människor är unika. Att vi tänker, tycker och vill olika. Det skulle ju bli välidgt tråkigt här i världen annars, säkerligen inte mycket till utveckling och utmaning. Sen så kan det ju vara ganska frustrerande ibland att ha en chef, kollega eller tränare som tycker väldigt annorlunda än vad man själv gör. Bara en liten reflektion jag ville dela med mig av...

Nu ska det bli riktigt skönt att njuta av en ledig kväll och ledig dag imorgon. Jag undrar faktiskt när tröttheten från söndagsnatt ska slå till. jag sov inte direkt ikapp några timmar igår, sov nog lite mer än sju timmar inatt och imorse var jag bra trött men det gick över väldigt snabbt och det är få mornar som jag inte varit trött. Jag kommer säkert sova bort halva dagen imorgon men det tycker jag känns helt okej eftersom jag varit så bortskämd med lediga dagar på sista tiden. Ska dock försöka packa lite imorgon. Förövrigt har jag nyligen rensat mitt första badrumsavlopp. Helt kul var det ju inte men bättre än handfatet iaf som jag nog behövt rensa tre gånger sem jag flyttade in. Men en gång på sex år känns ju helt okej när det gäller badrumsavlopp... kul att veta va?

Nu ska jag nog sluta innan jag börjar dela med mig av ännu fler och ännu tråkigare små detaljer om min vardag.

Ha det så bra!

Nyligen hemkommen

efter första arbetspasset på ett tag. Å det var lugnt och kul nästan hela dagen. Jag var faktiskt förvånad över att jag inte var tröttare än vad jag var efter lite drygt 3+1 timmes sömn. Tröttheten slog dock till ordentligt nu när jag landade i soffan men jag förstår ju faktiskt själv att det inte är smart att somna nu. För halv 10 är det dags för handboll på tv och min kompis Kannan kommer hit, å somnar jag nu kommer jag definitivt inte orka laga middag till oss och jag skulle omöjligt kunna somna senare ikväll så det är bara att försöka hålla sig sysselsatt, vilket inte är ett så stort bekymmer precis. Det finns en hel del att städa (konstigt när man bor på 27 kvadrat, det borde ju inte rymma så mycket och finnas så mycket ytor att städa men det gör det...). Sedan ska ju middagen förberedas. Jag tänkte bjuda Kannan på vitlöksmarinerad fläskfilé och bakad potatis med vitlökssmör med en god grönsallad till (har jag nämnt tidigare att jag älskar vitlök?). Någon annan som vill komma?

Nu backar jag aningen för att redogöra för nattens händelser. Jag ställde klockan på halv 4 men var väl inte helt vaken då. Blev iaf informerad om att Sverige låg under med 1-0 och hade sett lite skakiga ut. Klarvaken blev jag när min kära sambo skrek och förmodligen väckte hela huset vid Sveriges kvittering några minuter in i andra perioden. Sedan kunde jag ju inte direkt somna om för det var ju så spännande. Arg blev jag vid ett flertal tillfällen för jag tycker att det kändes på gränsen till uppgjort på förhand. Sverige åkte på utvisning efter utvisning medan USA fick vara kvar på banan för liknande förteelser. Trots spel i numerärt underläge titt som tätt lyckades Sverige göra 2-1 och då kändes det rätt bra och rättvist ett tag. Markström såg stabil ut som vanligt och svenskarna kämpade på ordentligt även om inte alla presterade  på topp vilket vi nog har varit lite bortskämda med. USA fick kvittera till 2-2 på tok för enkelt men det kändes hoppfullt länge in i matchen. I tredje fick Sveriges kapten matchstraff för en situation som jag verkligen inte förstår. Jag påstår absolut inte att jag har några vidare hockeykunskaper men tycker ändå att jag kan få ha en åsikt och göra den hörd här på min egen blogg. Jag uppfattar inte situationen som särskilt våldsam, en amerikan åker i stort sett in i armen på svensken som visserligen inte gör sitt bästa för att undvika tackling men ändå inte ser ut att fullfölja något heller. (dessutom var det en svensk som fick en ordentlig tackling mot huvudet några minuter tidigare i slutet av andra perioden där det inte ens blev utvisning), enligt Kjell var det väl kanske inte heller det för att svensken åker med huvudet nedåt en aning men det gjorde minsann amerikanen i nästa situation också. Matchstraff innebar alltså fem minuter i numerärt underläge samt att Sverige fick klara resten av matchen utan sin kapten (han hade väl visserligen inte sin bästa dag på isen men en kapten är ju ändå ganska viktig för sitt lag, iaf en bra kapten vilket jag tror att han är). Fem minuter är ganska lång tid i hockey och det är ganska vanligt att det blir mål i power-play men det blev det inte den här gången. Sverige kämpade på som bara den och när fem minuter hade gått kändes det som om det skulle kunna gå vägen. Eftersom USA hade fått chans på chans av domarna och ändå inte var i ledningen så borde ju rent teoretiskt Sverige ha en ganska bra chans. Strax efter att Sverige blev fullt igen fick vi ett friläge. Svensken (tydligen kommer man inte ihåg alla namn när man är trött :-)) kom fri mot USA:s målvakt med en amerikan hack i häl, amerikanen tar sats med båda händerna om klubban och svingar den över benet på svensken precis innan denne ska avsluta. Enligt mig är det en bra mycket fulare grej att göra än att råka ha sin arm i vägen, domarna valde att visa ut honom i två minuter. Det som verkligen är frustrerande är att de struntar i att döma straff, kanske anser de att svensken ändå lyckas avsluta mot mål men det är väl klart att avslutet blir lidande efter den brutala kapningen som skedde precis innan, heder ska han ha istället för att han faktiskt håller sig på benen och inte bara lägger sig ner och spelar död som var och varannan idrottsman idag tyvärr gör. Det är så små marginaler som kan avgöra en match och det är väl kanske det som är tjusningen med idrott men det är ju också det som gör  att man kan bli så bedrövad efteråt när marginalerna går åt fel håll. Sverige gör en ganska dålig avslutning på matchen, amerikanarna gör 3-2 och då går luften ur oss en aning. Vilket bäddar för en seger med 5-2 mot oss. Jag tycker att USA var bra och jag tycker att Sverige gör en av sina sämre matcher, fast de har ju iof inte ahaft så här tufft motstånd tidigare i turneringen så det kan ju vara svårt att säga. Å det är klart att det är tråkigt att de förlorade semin och går miste om den där finalen som man har haft så höga förhoppningar om att de ska ta sig till men jag tycker ändå vi ska vara glada och stolta över att vi har ett så bra juniorlandslag i hockey.

Nu tvärdog skrivlusten, å då är det väl bäst att avsluta då.


0-0

Jaha, så var matchen över. Det var väl inte den roligaste eller mest välspelade matchen jag sett direkt men oj vad glad jag är över att ligan drar igång nu igen. Resultatet speglar matchen ganska bra, varken hemmalaget Osasuna eller gästande Real hade så värst många chanser. Hemmalaget hade väl de två bästa kanske medan Real hade några fler men inte riktigt lika heta. Domaren ska jag inte säga så mycket om men jag bara måste få skriva av mig lite när det gäller gula kort och en viss herre. Jag förstår inte vad domarna har emot Ramos, han är en tuff spelare visst men han får kort för småsaker. Det händer inte sällan heller, dessutom är han en av få spelare som faktiskt klarar av att få samma som han ger. Det är inte ofta man ser honom gnälla eller ligga och bita i gräset, han spelar tufft men är också tuff och då borde det ju va helt okej. Du har andra spelare som gärna spelar på gränsen men som sedan grinar illa och klagar så fort någon nuddar dom, aja nu har jag skrivit av mig lite om det...
Jag har svårt att hitta något positivt med matchen, tycker inte det var någon som gjorde direkt bra ifrån sig (inte i Real iaf). Lass och Higuain hade verkligen inte någon bra dag och jag tycker nog Casillas fortfarande ser lite osäker ut. Det positiva är väl iof att det är så mycket som kan bli bättre, som normalt är bättre och att vi ändå inte förlorar. Passningsspelet var katastrofalt i stunder och spelarna kom ofta fel, i alla tänkbara situationer faktiskt. Å nu längtar jag nästan ännu mer efter nästa match.
Nu är frågan om jag ska gå och lägga mig, jo jag måste nog det men det kan ju bli svårt att somna kanske för jag känner mig pigg som en lärka ungefär. Tror jag ska ta med mig Wilhelm Mobergs bok (utvandrarna) till sängen för jag har en tendens att alltid bli trött när jag läser, om det inte är en sjukt spännande bok villsäga för då kan man ju inte somna bara för att man måste veta hur det går. Jag ställer nog klockan på halv fyra för jag vill inte missa hela matchen, jag har dock inte bra föraningar om resultatet, vilket jag iof nästan aldrig har... Heja Sverige!

Nedräkning

Idag är det min sista lediga dag på detta jullov eller vad man ska kalla det. Det har varit otroligt slappt och skönt och enligt rubriken kan man kanske ana en nedräkning till tiden för arbetet men det syftar det inte på. Istället har jag i ca 20 timmar haft nedräkning inför Real Madrids match, nu är det lite mer än sju timmar kvar :-) Jag börjar bli riktigt nervös faktiskt, jag är orolig att de tappar poäng men vinner de så går de faktiskt om FCB och det skulle inte va alltför illa. Idag var nog första dagen som jag läste ngt aningens kritiskt om Zlatan på aftonbladet sedan han började i Barcelona. Lite förvånad blev jag faktiskt för de kunde ju valt att ignorera hans humörsvängningar och dåliga uppträdande.

Det är en viktig match till idag, eller idag är nog fel ord. Sverige möter USA i semifinalen i jvm kl tre i natt och jag har lite beslutsångest för hur jag ska göra. Jag vill verkligen se matchen, är lite orolig att sverige kommer förlora för de har varit så överlägsna och grymma nu så allas förväntningar är väl skyhöga och det är ju då Sverige brukar floppa, men men det här är inte lagerbäcks fotbollslag vi pratar om utan om Mårts ishockeygrabbar. Jag börjar jobba halv 9 och jag misstänker att det skulle va bra att ha ngn form av sömn inför det första arbetspasset på två veckor. Somnar jag direkt efter Reals match hinner jag visserligen sova fyra timmar innan Sveriges match, kanske kan man ställa klockan på strax före fyra för det är ju inte första perioden som är viktigast att se heller. Aja tåls att tänka på. Vill passa på att rekomendera jvm-bloggen, tycka vad man vill om Wikegård och co men de är rätt roliga iaf :-D

http://jvmhockey.wordpress.com/

Nu ska jag nog göra lite nytta såhär på min sista lediga dag innan det är dags för världens godaste mat hemma hos min mamma, min syster är bortrest å då får jag min favoritmat (ngn av mammas kötträtter med brunsås). Min kära syster äter inte kött så hon har en förmåga att förstöra middagarna, iaf lite rent smakmässigt...

1-1

Barcelona spelade oavgjort igen :-D jag såg bara slutet av matchen och då var väl Barcelona det bättre laget men det var inte speciellt mycket som vägde över. Dessutom hade VR sina chanser så Barcelona var inte alltför långt borta från sin första förlust i ligan i år. Jag kan hålla med om att det är imponerande att vara obesegrade i ligan, men fyra oavgjorda matcher är ändå inte helt bra. Jag hoppas verkligen att Real vinner mot Barcelona i vår, de förtjänade poäng i senaste mötet, tyvärr var puyol ivägen då.  Ännu mer hoppas jag självklart att Real vinner CL. Jag hoppas även att de vinner imorgon, kanske ska jag dra till med att önska mig att de vinner resten av matcherna den här säsongen men det känns lite väl girigt kanske... Jag längtar iaf efter att få se matchen imorgon, oavsett vad det blir för resultat.

Pirr pirr

Det pirrar välbekant i magen, det betyder att det inte är så lång tid kvar till spansk ligamatch. Real spelar imorgon och nu har det varit juluppehåll så länge så det känns riktigt riktigt kul att matcherna äntligen drar igång igen. Jag hoppas att de fortsätter det nya året lika bra resultatmässigt som i höstas och ännu bättre spelmässigt. I ligan har de nog bara förlorat två matcher, mot Sevilla och Barcelona, undra om inte båda var bortamatcher, Barcelonamatchen var det iaf. Och båda matcherna spelade Real väldigt bra, kunde rättvist absolut stå som segrare i slutändan men nu blev det inte så. Däremot har de spelat dåligt flera matcher och ändå haft turen att vinna. Det tråkiga är ju Pepes skada, jag tycker synd om honom och om stackars Real som kommer sakna honom stort tror jag. Förra matchen klarade backlinjen sig väldigt bra men då hade de inte särskilt svårt motstånd heller, det ska bli kul att se hur det går nu.

Nyss ringde väckarklockan och då kändes det verkligen bra att jag redan varit uppe i typ två timmar :-)

Vardagen börjar göra sig påmind

Det är ju tur att jag inte alltid sover halva dagen eftersom jag snart ska börja jobba igen. Jag vet inte riktigt hur jag ska göra med dygnsrytmen. Om jag har förstått det hela rätt så har juniorkronorna match åtta timmar innan jag börjar jobba och den vill jag verkligen verkligen se. Det är ju semifinal och man måste ju stötta sitt landslag. Som tur är det en röd dag den 6:e så då får jag ju vila ut ordentligt så nog ska jag överleva måndagen och tisdagen även om jag inte har sovit så mycket. Dessutom kommer det nog vara tvärlugnt på jobbet. På min avdelning är jag den enda pedagogen tillbaka tillsammans med ungefär fem barn har jag för mig så vi kommer ha två mysiga dagar innan julhelgen är definitivt slut. Iof är kanske inte trötthet det bästa man kan ta med sig till lugna dagar men men det kommer nog gå bra.

I år är nog första året som jag har ett nyårslöfte på allvar. Det kan hända att jag tänkt ut några saker tidigare men då har det verkligen inte varit så noga. I år har jag däremot bestämt mig för att ha ett som jag förhoppningsvis klarar av att följa. Kjellebrelle kommmer ha samma löfte och därför kommer man ju bli ännu mer piskad att hålla det vilket är bra för mig. Jag kan ju vara så otroligt envis, för det mesta på ett barnsligt och negativt sätt men jag borde ju verkligen kunna ta användning av envisheten och helt enkelt bestämma mig för att klara det här. jag kan vara väldigt viljestark om jag sätter den sidan till. Dessvärre brukar jag inte vilja det tillräckligt ofta för att det verkligen ska fungera.
Det kommer inte innebära särskilt stor skillnad från tidigare, jag har de senaste åren försökt vara lite mer noga med vad jag stoppar i mig och hur ofta samtidigt som jag har tränat ganska bra iaf i perioder. Jag kommer inte hålla någon sträng diet nu eller träna vansinnigt hårt men vi har vissa regler för vad och när vi får äta snask och även lite riktlinjer för hur mycket jag ska träna.

Imorgon är det cirkelträning men jag tror tyvärr inte jag ska gå på den. Tydligen är det ganska svårt att hitta en tid då fyra personer kan träffas om två av dessa är sjuksköterskor med oregelbundna arbetstider. Jag har lovat min kära mor att äta middag med henne imorgon eftersom det var enda tiden på lång tid som hon kunde hitta då alla vi kunde. Enda kravet är att jag får se Reals match som börjar nio. Kommer jag därifrån tidigt så kan jag träna men annars missar jag det den här veckan.

På tisdag börjar träningarna igen, förhoppningsvis blir det kul med handbollen igen. Jag orkar inte med all frustration och ilska en termin till så det måste helt enkelt bli nån förändring. Visserligen var det bättre på slutet då jag verkligen bestämde mig för att fokusera på ett annat sätt och göra mitt eget bästa för att utvecklas, men jag kan ju inte påstå att det var bra.

Nu är det mindre än en månad kvar till flytt, förutsatt att vi nu säljer lägenheten de närmaste dagarna. Jag tror inte jag riktigt har förstått att jag inte kommer bo kvar i min älskade lägenhet så länge till. Det känns lite konstigt för det här är verkligen min lägenhet. Jag köpte den för lite mer än sex år sedan, min pappa gjorde om hela lägenheten precis som jag ville ha den (bortskämd? det var iaf jag som stod för kostnaderna...och med tanke på att det var jag som betalade hela lägenheten som 19-åring tycker jag inte det, självklart är jag djupt tacksam för att min pappa är så duktig och ville hjälpa mig med den). Det faktum att det är mitt första egna boendet tror jag gör att jag känner lite extra för den så lite sorgligt ska det bli att inte ha den kvar. Samtidigt som jag absolut känner mig redo för det, den har varit helt perfekt för mig under mina studentår och jag har verkligen trivts superbra men nu börjar jag tycka att den är lite för liten, särskilt köket och det faktum att jag inte har något sovrum, det ska bli underbart att slippa en stege för att komma i säng :-)


Första inlägget för det här året

Och jag har egentligen inget vettigt alls att skriva.

Igår var en lugn men mysig kväll. Jag och tinna handlade mat och var väl de som lagade mestadels av maten. Anna kom efter ett tag och Kjell lyfte blicken från datorn ett litet tag och sen var det dags att äta. Vi åt samtidigt som Sverige blev utspelade av Finland i hockey-jvm. Som tur är har Sverige en grym målvakt och andra världsstjärnor i laget som gjorde att de ledde i första periodvilan med 1-0 trots att de hade varit ganska värdelösa (bortsett Markström). I andra perioden fick vi se gamla hederliga härliga kämpande och lirande Sverige, likaså i tredje och även om jag inte hade båda ögonen på matchen hela tiden så kan jag inte sluta imponeras av Mårts och hans gäng.
Självklart blev det lite mao och vid 12-slaget gick vi ut, skålade med cider och fotade lite fyrverkerier och oss själva. Jag är ledsen tinna, jag borde gett dig kameran på en gång igen... Nästa år kanske jag har en egen :-)

Jag har inlett det nya året med att lata mig. Vi sov nog till ett typ och sedan dess har jag suttit vid datorn, spelat lite heroes och bara njutit av ledigheten. Nu är det i stort sett bara en vanlig helg kvar av min semester. Visst känns det lite jobbigt, kanske främst för att jag inte fått så mycket gjort som jag kanske borde. Det ska dock bli väldigt kul att träffa alla små söta raringar igen. Jag saknar faktiskt barnen väldigt mycket, de är så snälla och söta (iaf för det mesta).

Snart ska vi gå och handla lite så vi kan laga supergod middag. Sen kanske det blir film eller något annat slappt. Första dagen det här året har varit riktigt bra, hoppas resten av året också blir det :-)

RSS 2.0