2017

Alltså det känns som att hela det här inlägget kommer bli ett hyllningsinlägg till en viss person. Det är väl lite så mitt liv är just nu, att allt kretsar kring en liten underbar människa. Första halvan av det här året var jag iaf fast i en bebisbubbla. Det var nog det bästa och konstigaste jag varit med om och så himla ogreppbart. Har fortfarande inte förstått att jag är mamma. Andra halvan bröt jag mig ur en del vilket jag nog är glad och nöjd med men som jag kanske någon dag kommer ångra. Typ den dagen Isabella inte vill veta av mig längre och jag får kämpa mig till att få kvalitetstid med henne. Då kanske jag bittert kommer minnas att jag gav bort dagar med henne så lättvindigt. Men jag har verkligen njutit av att vara tillbaka på jobbet och handbollen, och nu njuter jag mycket mer av den tid jag faktiskt får med henne. Och så vet jag ju att hon har det hur bra som helst med sin pappa och jag är så glad över att de får mycket tid tillsammans. 
Det kommer nog bli kämpigare nästa höst, att lämna henne på förskola ser jag inte direkt fram emot. Jag tycker ju egentligen att en 1,5-åring inte har på förskola att göra men nu kommer det nog bli så känns det som. Förhoppningsvis kommer det inte bli så värst långa dagar eftersom vi har de jobb vi har. Nu känner jag att jag flytit låååångt iväg från inläggets mening. Det här var tänkt som en tillbakablick på 2017 inte att spåna om framtiden. Så jag får väl börja ta en månad i taget.
 
Januari 
De första dagarna var nog mest sega och långa. Inte helt avskyvärda av sprickfärdig längtan men inte heller någon direkt njutning kanske då gravidkroppen var tung och pirrig, det gick lixom varken att vila eller att vara aktiv så det blev rätt segt. Från den fjärde januari till den åttonde sov jag inte många timmar, kanske samanlagt
8-10 timmar och det var nog inte direkt tal om någon djupsömn.
Den åttonde januari fick jag i alla fall äran och lyckan att vara med om det absolut häftigaste jag tror man kan vara. Dessutom hade jag turen att få dela det hela med Kjell, det är jag så himla glad över. Och att det var just Isabella som tittade ut och mådde prima redan från start var ju helt underbart, så bättre start på året kunde jag ju helt enkelt inte få. Resten av januari var en underlig och magisk bubbla. Vi mös bara med Isabella och försökte förstå och vänja oss vid henne och det nya livet. Det kom ju en hel drös med människor och hälsade på vilket var supermysigt och uppskattat.
 
 
Kjell tyckte att det var viktigt att dokumentera hur vi kunde använda magen till avlastningsyta.
 
 
Jag tyckte Kjell var viktig att ha nära men ännu viktigare var faktiskt lustgasen. 
 
 
 
 
 
 
 
Jennifer kom förbi på patienthotellet och innan vi åkte hem den 11:e hälsade vi på den alldeles färska Edvin.
 
Och när vi kom hem fick Isabella sitt första besök hemma. Julius kom och hade med sig Pizza.
 
Sen följde det ju en hel del trevliga besök, varav dessa är några.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Februari
Årets andra månad fortsatte typ som den första. Vi var mest hemma och fick en hel del besök. En kväll var hela mao-gänget här på spelkväll. Första festen vi gick på som föräldrar var en överraskningsfest för Andreas som Mimmi ordnat. Annars förundrades vi mest över det lilla livet och försökte lära känna henne så bra vi bara kunde. Jag tror det var i slutet av februari som jag började träna handboll lite försiktigt och efter en träning så kändes det faktiskt helt okej. 
 
 
 
 
  
 
Mars
Vi började väl så smått röra på oss lite mer. Vi firade Andreas med brunch på Djurgården och sedan tittade vi på Tutanchamons skatter. Isa fyllde ett år och hade kalas. Vi hälsade på hemma hos Amanda och Jocke.I slutet av mars började vi på babysim. Helena och Jesper kom hem från sin resa/resor och kom såklart och hälsade på. Det blev ju också en hel del häng hos sysslingen.
 
 
 
 
 
 
Det var supermysigt att bada ihop och roligare blev det för varje gång enligt Isabella. 
 
 
 
 
April
Jag och Kicki fyllde ju år och bjöd på fika. Öhmans kom på tacomiddag. Vi träffade Julius och Helmis familjer och åt lunch på Ulriksdals slott. Philip och Ditte kom på besök vid påsk så då bodde vi hos familjen Kraman. Utöver att fira påsk och bara slappa en hel del hann vi även med att fira Ditte med en födelsedagstårta innan de åkte hem igen. Hos Kramans var vi även för att fira valborg med hela barnvagnsmaffian, mysigt! 
 
 
 
Liam var så fin med Isabella.
 
 
 
 
Glad Påsk från sötaste påskkärringarna! 
 
 
 
 
 
 
Maj
Den sjunde maj döptes Isabella. Är väldigt glad att vi valde det efter viss tvekan. Det är helt klart ett fint minne för resten av mitt liv. Vi (mest Kjell faktiskt) planterade Isabellas körsbärsträd. Isabella började smaka på mat, vilket hon gjorde med stort intresse. Vi hade kubbspel och grillmiddag med familjen. Vi åkte till Spanien en vecka med Edvins familj. Isabella började mer och mer kännas som en riktig liten människa. Vid det här laget hade jag nog lite arbetsabstinens även om jag fortfarande njöt rätt bra av att vara hemma. 
  
 
 
 
 
 Mums, sötpotatismos var riktigt gott!
 
 
 
 
Första flygresan gick klart över förväntan :-)
 
 
 
 
Juni
När vi kom hem från Spanien firade vi Amanda som tagit tandläkarexamen. Vi fick njuta ordentligt när Real Madrid skrev historia och upprepade fjolårets bedrift att vinna Champions Leauge. På Helenas födelsedag blev det premiär för fotbollsmatch live för Isabella. Vi fick se när Hammarby vann derbyt mot Djurgården. Efteråt åt vi god mat på restaurang med Jespers familj. Nationaldagen firade vi med grillmiddag här hemma och på midsommarafton blev det grillmiddag hos Tverinarna. En härlig picknick med Anna och Karin hann vi med också och bad i baljan på altanen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
Juli
i juli så åkte vi till Danmark på semester med Kramans och Philip och Ditte. Vi bodde några nätter i Köpenhamn men spenderade mesta tiden i ett mysigt sommarhus vid havet. På väg hem tog vi omvägen förbi Ullared. Tur att Isabella var betydligt gladare på hemvägen än nerresan. Jag, Isabella och hennes mormor och morbror åkte till Skansen en härlig sommardag. Karin fick besök av oss i Järvsö, där blev det mest promenader och monopolspel men vi kikade även på några eventuella bröllopsplatser. Kjell och Isabella flög till Spanien och hälsade på Andreas. Jag och Tinna påbörjade Roslagsleden.   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Augusti 
Första dagarna av augusti spenderade vi på älskade Gotland med ett härligt kompisgäng. Anna kom och badade med Isabella i vår swimmingpool. Vi var på kräftskiva hos Edvin. Julius fyllde 2 år vilket vi såklart ville fira. Isabella åkte på sitt första träningsläger till Falun. Isabella hade kul där och charmade de flesta. Jag är så glad över hur varmt mottagna jag och Isabella blivit av laget, det är ju nästan ett helt nytt lag trots att jag bara varit borta en säsong (och typ fem månader om man ser till när jag inte tränade).  I mitten på augusti började jag jobba igen vilket jag trivdes väldigt bra med. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
September
Av någon anledning verkar inte september ha varit den allra roligaste månaden sett till mitt fotobibliotek iaf. Dock så inträffade ju en av de absoluta höjdpunkterna förra året just i september och från det tillfället har jag faktiskt någon mobilbild. Det är från en middag på Fridays i Täby Centrum, det var nämligen då jag fick veta att jag ska bli moster i vår. Sen så vill jag minnas att det var häromkring som Anna hade utflyttningsfest och det var ju skoj men inte en enda bild hittar jag därifrån...
 
 
 
Oktober
Vi var på Sverige-Luxemburg och Isabella visade tydligt vad hon tyckte om att hänga med de svenska fansen. Sverige svarade med att typ slå målrekord, kanske inte på riktigt men jag har då aldrig sett dem göra så många i samma match tidigare. Vi åkte till Norrköping och firade Liam och Sophia. Vi firade även en nybliven 35-åring. Vi fick träffa Viggo som väl räknas lite som plastkusin?! Vi hängde såklart även mer med sysslingen. 
 
 

 
 
 
 Tyvärr är det jag som stod för tvåan, man kan inte påstå att jag var särskilt duktig och Kjell hade massa flyt.
 
 
 
November
Jag och Karin gick runt en dag i stan och kikade på saker och inspiration till inbjudningskort till det stundande bröllopet, det var då jag fick redan på att jag får äran att vara tärna. Jag, Anna, Karin och Tinna gick på Sverige-Italien som sjukt nog vanns av Sverige med 1-0. Isabella målade två tavlor till hennes pappa i farsdag-present. Vi hälsade på hemma hos Helena och Jesper i "nya" hemmet i Torslunda. Äntligen kom det också lite snö att leka i. 
 
 
  
 
 
  
 
 
December
Årets julmiddag med vänner firades hemma hos Amanda och Joakim. Jag och Isabella anslöt lagom till middagen. Vi var på kalas för att fira Ellie som blivit fem. Veckan efter det hade hon även gymnastikuppvisning. Var också tvungen att ha med en bild från deras pepparkaksbak trots att jag själv inte närvarade. Vi firade jul hos pappa den 23:e och hos oss den 24:e. För första gången på väldigt länge kom tomten på besök. 
 
 
 
 
 Är så glad över att just Ellie och Isa är hennes kusiner och att de alltid kommer finnas där för varandra, oavsett om det gäller bus, lek eller allvar.
 
 
  
 
 Lagom till Kalle kom Edvin med familj. 
 
Isabella med lillkusinen i magen bredvid.  
 
 
Nu är det bara två dagar kvar av det här året. Imorgon ska jag och Isabella till Edvin och mysa lite och på nyårsafton ska vi först på Brunch hos Helmi och Ted och sen trerättersmiddag hos Julius. Jag ser fram emot alla tre besök väldigt mycket så det ser ut att bli ett väldigt bra avslut på det här året också. 
 
Det har helt klart varit ett underbart år. Mycket har varit väldigt tufft och jobbigt också. En hel del saker har inte blivit som jag velat eller tänkt. En del småsaker som inte alls har någon betydelse och en del stora som påverkar det vanliga livet otroligt mycket. Men ändå känner jag mest tacksamhet och lycka när jag ser tillbaka på det här året för är det något jag förstår, när jag ser alla underbara bilder och minns ögonblick, händelser och helheten, är det att jag är otroligt lyckligt lottad.  
 
 
 

December

Det här året närmar sig sitt slut. Vilket år det har varit! Det har gått i rekordfort men samtidigt varit så evighetslångt. För ett år sedan var jag stor som bara den och så otroligt tung men samtidigt lätt i sinnet. Jag kan absolut inte förstå att det var lilla Isabella som låg där under mitt hjärta. Men oj vad glad jag är över det. För varje dag som går blir jag mer och mer förälskad i henne. När hon skrattar går det inte att vara ledsen eller olycklig. Hela kroppen blir varm och börjar le. Livet har blivit så mycket enklare men samtidigt så mycket tuffare. Enklare för att det numera egentligen bara finns en mening med mitt liv, se till att hon har det så bra som möjligt. Men så mycket tuffare för att jag inte har kontroll över i närheten av lika mycket i mitt liv som tidigare och eftersom det är krävande att ta hand om en annan människa till fullo samtidigt som ens sinne ska acceptera föräldraskap och allt vad det innebär och utesluter. Framförallt är det tufft eftersom jag nu har det mest värdefulla någonsin att ansvara för och ta hand om och jag inte kan linda in och skydda det hur mycket som helst och jag är skrämmande medveten om en hel del faror som lurar där ute och som jag är helt maktlös mot. Det gäller att bara försöka stanna upp i nuet och njuta. Att titta på henne när hon sover och förundras över det lilla miraklet. Att bli varm och känna tacksamhet och hoppas att hon får fortsätta vara frisk och frodas.
Nu ska jag krypa ner i sängen bredvid henne, så himla mysigt!

RSS 2.0