Lite resfeber

Igår tog jag fram ALLA kläder som jag kunde tänka mig att ta med mig och så blev det till att prova dem för fulla muggar. Ett efter ett ratade jag och när det var dags att sova hade jag sållat bort rätt mycket iaf, men jag blev långt ifrån klar. Har nog dock aldrig börjat packa så tidigt och i morse när jag skulle gå till jobbet kändes det helt fel, det hade känts bättre att åka direkt till arlanda. Men som vanligt gick dagen fort och nu är det bara en arbetsdag kvar. Sen jag kom hem har jag förberett allt annat än kläder till packningen och funderat lite mer på skor och så. Fotbollsträningen bestämde jag mig rätt tidigt för att skippa. Nu när hockeyn är slut är det väl dags att gå tillbaka till sovrummet och titta på klädhögarna och fundera över vad jag absolut ska ta med mig, vad jag troligtvis ska ta med mig och vad jag ska ta med mig om det finns plats och vikt kvar. Vi flyger en del där nere och även om vi har rätt till mycket bagage på långflygningen så har vi det inte på flygningarna inom Australien så det blir till att hålla sig lite lugn. Jag är bara så dålig på att ta beslut och det är jobbigt att bestämma vilken av typ tio likvärdiga toppar jag ska ta med osv.
Nu funderar jag också på hur jag ska göra med sömn. Det bästa är kanske att sova väldigt lite inatt, då borde jag ju vara så stuptrött att jag kan sova på planet imorgon. Men jag kanske inte kommer vara hundraprocentig imorgon på jobbet heller och det borde ju å andra sidan gå före.
Dessutom har jag very mycket beslutsångest om jag ska köra glasögon eller linser på flyget. Jag brukar ju kunna sova med och använda mina linser bekymmersfritt hur länge som helst typ, men är det någon gång som ögonen blir jobbigt torra och linserna stör är det när jag somnar korta stunder på bussar, flyg eller liknande. Så egentligen borde jag väl ta glasögonen men jag känner mig så sjukt mycket mer bekväm med linser och jag är inte säker på att jag vill släpa med mig mina glasögon... Vilket bekymmer :-) Jag tror jag suger på den karamellen till imorgon. Nu ska jag återgå till packningen.

Borde sova men istället kommer jag dra ett sjukt onödigt blogginlägg

Jag känner verkligen inte för att sova men jag vet ju att jag kommer tjäna på det i morgon. Men jag väntar med att växa upp och ta vettiga beslut. Det är bra att vara lite rebellisk och strunta i sina borden ibland.

Helgen var väl sisådär men avslutades rätt bra. Vi spelade match mot AIK och gjorde det riktigt bra tycker jag. Kan varit den bästa matchen det här året, fast det var ändå en hel del saker som kunde vart bättra också. Jag fick ju träna på att lägga straff i torsdags så jag kunde ju inte direkt säga nej igår och lyckligtvis nog satte jag båda mina. Annars är jag faktiskt också rätt nöjd med min insats, förutom några skott som verkligen inte var så bra. Men å andra sidan sköt jag ju och det är väl positivt i sig. De senaste matcherna har faktiskt varit riktigt roliga att spela och jag är uppriktigt väldigt ledsen över att jag missar de två som väntar nu.

I morgon ska jag försöka gå tidigt, problemet är ju att jag ska vara ledig i sex dagar och måste planera och förbereda allt till det utöver det vanliga arbetet så det kan bli lite stressigt, dessutom har vi en matematikträff på onsdag eftermiddag vilket gör att jag inte kan fixa något då och på torsdag är det ju skoldagen som gäller och sen skynda hem med bilen och direkt ge sig av mot arlanda.
I morgon ska jag försöka packa allt och se till att typ allt inför resan är fixat, jag känner dock mig själv och kommer troligtvis få skippa fotbollen på onsdag för att jag då inte har börjat packa för jag kommer säkert komma sent från jobbet, ska sen på middag till mamma och sen ska jag såklart se andra semin mot Atletico och däremellan ska jag väl försöka föra in böcker på iphonen, tömma datorn och alla minneskort och preppa dem med filmer och serier istället typ.
Nä nu måste jag verkligen hoppa upp från soffan och fixa lite saker innan jag ska gå och lägga mig. Bland annat ska jag prova mina bikinisar, mardrömmen vore ju att de inte går att ha och att jag måste lägga till lite panikshopping på listan till i morgon.

Nöjd

är jag med det mesta för tillfället.

Arbetsveckan har varit lite tuff men också helt fantastiskt underbar och som vanligt har den flugit förbi. Jag åkte till arninge i tisdags för shopping och hittade en eventuell bröllopspresent och köpte tre par skor som vanligt på skopunkten. Det fanns ju inget vidare utbud av finskor men det fick bli ett par vanliga svarta pumps som iaf kändes sköna när jag bara provade dem som får duga till bröllopet om jag inte snubblar över något bättre.
Köpte även lite solskyddsfaktor och annat smått och gott och kände mig väldigt nöjd när jag efter endast en dryg halvtimme var på väg till bilen för att åka hem. Fastnade dock vid ett sånt här mobilstånd eller vad man ska kalla det. Blev rätt sugen på ny telefon men var duktig nog att åka därifrån tomhänt. Ville fundera lite på det så jag inte bara hoppade på en dum affär. Jag har ju haft min mobil rätt länge nu och jag tycker att den har börjat bli en aning seg och batteriet är inte riktigt vad det en gång var + att jag vill ha nya hörlurar och både anna och kjell peppade mig så pass att jag faktiskt åkte dit idag igen och plockade ut en telefon. Det är ju min andra iPhone och jag måste säga att jag är imponerad och glad över hur smidigt det gick att föra över allt till den nya luren. Jag lyssnade lite på en ljudbok på väg hem med riktiga iphone-hörlurar för första gången på ett tag och det är faktiskt ganska stor skillnad så än så länge är jag mycket nöjd! Hoppas jag lyckas hålla skärmen i lika bra skick som min gamla, den ser ju faktiskt nästan ut som ny.
Idag har jag varit väldigt sötsugen och även om jag har lekt med tanken att sätta i mig en del snask så har det egentligen inte varit så svårt att låta bli heller. Jag har inte ätit något godis, chips eller bakverk det här året, inte pizza eller snabbmat. Inte heller druckit någon läsk, saft eller juice. Dock har jag ätit en del popcorn, även biopopcorn vilket inte direkt kan anses som nyttigt men där går min gräns över vad jag kan och inte kan klara mig utan. På mindre än ett år har jag gått ner nästan tio kilo och förlorat mer än tolv cm i midjemått vilket faktiskt känns sjukt bra. Jag har dock lite svårt att bestämma mig för om jag är nöjd med det eller om jag vill gå ännu längre. Jag har ju bestämt att jag skulle köra på lite regler fram till resan och på semestern tror jag faktiskt att jag ska släppa alla restriktioner, med det inte sagt att jag ska vräka i mig massa i onödan. Men vill jag äta så kommer jag göra det. Efter resan kommer jag inte leva så här strängt som jag gjort nu, inte den första tiden iaf och sen får jag väl se vad det får för konsekvenser. Jag har väl en förhoppning om att kunna leva lite mer balanserat. Jag hoppas att jag kommer träna lite bättre än jag gjort sista månaderna, att jag kanske fastar en dag i veckan och tillåter onyttigt 1-2 dagar i veckan och då kan behålla midjemåttet hyfsat jämnt. Tyvärr är jag rädd att det kommer bli lite för mycket av det goda och att jag kanske kommer behöva införa nyttigare perioder då och då för att inte gå upp massa. Jag har alltid vetat att jag är sjukt envis och att jag faktiskt klarar väldigt mycket om jag bara vill det tillräckligt mycket, nu har jag verkligen bevisat det för mig själv. Nu överväger jag att koka majskolvar och kan inte riktigt bestämma mig, egentligen behöver jag det inte för jag har ätit en hyfsad middag men jag är sjukt sugen på majs. Synd att det bara blir sjuuuuukt gott om man öser på smör och salt.

Kickstarta veckan

Nu är det inte lång tid kvar, snart bara en vecka. Det känna så overkligt att vi ska åka till Australien. Idag fick jag frågan om jag ville betala 80 dollar för att bli sminkad till bröllopet. Det var ju gulligt att fråga men jag skippar nog det. Visst skulle det kunna va kul att bli professionellt sminkad och kanske inte så kul att alla andra kommer vara supersnygga medan jag kommer i ballerinaskor och egengjord makeup men det är ju ändå inte jag som ska gifta mig. Om jag någonsin gifter mig vilket jag nog inte tror eftersom det inte är något jag tror att jag vill så kanske jag kan tänka mig att betala för att bli sminkad.

Kom ganska nyligen hem från killarnas träning. Inför den hade jag inte mycket inspiration alls. Det känns som om jag gör lite samma sak på alla träningar. Visserligen är jag ju fortfarande inte nöjd med vad vi presterar i liknande situationer på match så helt fel är det kanske inte att fortsätta repetera men samtidigt vill jag inte att de ska ledsna på övningarna. Men träningen kändes väldigt bra iaf. Det var riktigt bra fokus och det kändes som att alla verkligen körde för fullt vilket är så viktigt och härligt. I morgon borde jag verkligen åka och shoppa, får se om jag orkar med det. Jag är verkligen ingen shopping-människa, vilket kanske är mestadels till min fördel, men nu när det är vissa saker jag måste köpa och jag har noll motivation och vilja till det känns det lite jobbigt men det blir nog bra...

Nu ska jag bestämma mig om jag ska äta något och sen planera lite inför morgondagen.

Så skönt med söndag

Kanske är det för att förra helgen spenderades på Åland och jag inte var hemma mer än typ en timme samanlagt men det här helgen känns lite extra lyxig och härligt lång. I fredags kom några från fotbollslaget hit, Tinna bjöd på mat och vi spelade spel. En riktigt härlig och bra start på helgen. Igår gjorde killarna nog sin sämsta match på säsongen så det var ju såklart inte speciellt kul och jag blir arg och frustrerad bara jag tänker på det. Men nya tag till nästa helg får det bli!!! Direkt efter hade jag match, mot täby och vi fick storpisk. Kändes dock som att vi gjorde en helt okej match och jag tycker visserligen att täby imponerade en hel del men det kändes ändå inte som en 16 målsförlust utan snarare kanske 7-8 måls. Vi kämpade på hela tiden och ingen tappade humöret vilket var skönt. Jag är ganska nöjd med min insats vilket också gör att det är lättare att ta förlusten. Gjorde dock bara två mål trots många försök. Täby var ovanligt trevliga och lättsamma att möta vilket också var skönt, de har ju massa unga förmågor som fyller på och det var inte många av "gamlingarna kvar" dock iof fler än i vårt lag där jag nog är den ende som kan räknas in i det gänget, möjligtvis jenka också som gästspelade. Det var faktiskt tre av dem som kom fram efteråt och berömde mig och det blev jag väldigt glad över, särskilt en kommentar som kändes väldigt hjärtlig. Sånt måste jag bli bättre på. Jag tror aldrig jag har gått fram till en motståndare och sagt något positivt om det inte är en motståndare jag på något sätt kännt eller så men det värmer ju sjukt mycket när det är någon som gör det. Efter såg jag för första gången den här säsongen herrlaget spela en hel match. Jag har typ sett en uppvärmning och en halv match tidigare. De spelade ganska jämnt men låg i stort sett hela tiden under med 1-3 bollar och tyvärr förlorade de. 
Igår var planen att vinna handbollsmatcher och ta reda på all tvätt. Vi har haft rätt fullt upp på sista tiden här hemma och tvätten har verkligen blivit lidande. Den torkade tvätten har typ lagts i ikeakassar när den inte längre har kunnat hänga kvar på strecket och tvättkorgarna var fulla. Handbollsmatcherna gick ju åt h-vete och tvätten blev jag inte riktigt klar med. Men jag tömde iaf ikeapåsarna och tvättade två maskiner. Så det får jag ta rätt på idag istället. 
Tanken idag var att jag skulle fortsätta med ett projekt jag började med för länge sen. Tanken var ju att bli helt klar innan Australien men det börjar jag bli tveksam till om jag verkligen blir. Sen så måste jag börja fundera mer på det här med packning. Kan man gå på bröllop i ballerinaskor?! Jag har ingen lust att köpa ett par högklackade som säkert kommer vara sjukt obekväma eller väldigt fula bara för bröllopet. Det handlar både om tid och pengar. Jag vet inte riktigt när jag ska hinna shoppa och jag vill inte riktigt lägga pengar på något som jag egentligen inte vill ha. Iof måste jag åka och handla någon gång för jag ska köpa bröllopspresent ju... Vi har iaf i stort sett allt bokat under resan. Eller det är en hotellnatt vi inte har bokat för att vi inte vet var vi kommer befinna oss när det är dags att sova på great ocean road och så har vi inte de olika triperna bokade. Nu är det bara nio arbetsdagar kvar och det kommer gå så sjukt fort. I veckan måste jag verkligen detaljplanera de sex arbetsdagarna jag missar. Det är svårt och kräver mycket mer jobb än när jag planerar åt mig själv. Nä nu blir det ett avsnitt till av happy endings och sen är det dags att ta tag i den här dagen, och gårdagens tvätt :-) 

RSS 2.0