Helg

Redan helg och den här var efterlängtad trots att veckan bara flög förbi. Jag var så trött under fredagen både i kropp och sinne. Jag brukar sen jag bytte jobb kunna gå hem tidigt på fredagarna utan att ha världens hög med uppgifter som måste göras och bara en halvhög hög med saker som borde göras. I fredags var jag kvar i några timmar efter att eleverna slutat och ändå har jag plockat med mig en hel hög med grejer som jag ska försöka göra i helgen. Jag hann inte träna igår som jag hade hoppats eftersom vi skulle iväg till Norra Brunn för att äta gott och skratta högt. Så den här veckan är sämsta träningsveckan på över ett halvår om man inte räknar med veckorna i Afrika. Jag tränade bara måndag och tisdag. Onsdag blev jag kvar mycket längre på jobbet än jag tänkt och sen hade jag tänkt träffa Anna så jag duschade när jag kom hem utan att träna. Sen insåg vi dock båda två att klockan redan var mycket och vi hade massa annat vi var tvugna att göra så det blev ändå inget häng, dock kvalitetstid i luren istället :-) På torsdagen blev det inte heller någon träning, den gången för att det verkligen blev en dejt med båda rymlingarna och dessutom finfina tinna som jag knappt sett röken av på sista tiden så det var lätt värt att missa en till träning. Så tanken var att kör jag både lördag och söndag hinner jag ju rädda veckan en aning men imorse vaknade jag upp med halsont och insåg att jag kanske visst har påverkats av alla som varit sjuka i veckan. Vi har haft flera i personalen borta och i fredags var två av mina elever hemma. Drygt som bara den och jag hoppas som bara den att det inte ska bryta ut såklart. Så nu vet jag inte hur jag ska göra. Det gör ju inte superduperont, det gjorde det inte ens i morse och lite bättre har det blivit på de två-tre timmarna jag varit vaken. Väntar och ser men det kanske blir till att träna bort det, det är ju inte direkt så att jag kör ett tungt träningspass utan det blir isf typ 40 min väldigt lågintensiv träning.
 
Det var riktigt najs på komikermiddagen igår. Jag har aldrig varit där tidigare och visste nog inte riktigt vad jag förväntade mig men blev ganska förvånad över hur litet det var och eftersom det inte är riktigt högsäsong var det inte heller proppat med folk på gott och ont. Vi hamnade en meter precis framför scenen och till en början var jag lite skeptisk till bordsplaceringen och hela grejen, jag är inte den som sitter och garvar läppen av mig åt skämt och var lite rädd att jag skulle tycka att det var tråkigt och behöva fejkskratta för att inte göra komikerna ledsna. Men det blev riktigt toppen. Jag åt en väldigt god tre-rätters, det enda jag ångrar en aning är att jag valde det hälsosammare alternativet till efterrätt. Jag åt fruktsallad medan kjell åt en helt sagolikt god chokladefterrätt med vaniljgrädde och annat mumsigt till. Jag ska dock inte klaga för jag fick smaka flera skedar faktiskt och fruktsalladen var ju helt okej. Ett tag senare var det dags och så var det två timmar av rätt härlig glädje faktiskt. Showen var över förväntan och jag behövde faktiskt inte fejka skratt alls utan det kom spontant då och då :-) kan absolut rekomendera en komikerkväll där. Jag tror definitivt att vi kommer gå dit igen någon gång, då blir det nog kanske bara showen iof för maten var ju väldigt god men defenitivt inte gratis eller där i närheten ens, och visst man behöver inte äta tre-rätters direkt men man kan nog få lika god mat någonannanstans och lite intimare bordssituation för en aningen blygsammare summa. 
 
Det känns som om det här är sista helgen med massa lugn och ro (bortsett från att jag ska jobba, städa, klippa gräset, fixa cykeln, bjuda på middag imorgon osv osv... Nästa veckan drar handbollen igång med turnering med killarna, ska bli sjukt kul hoppas att vi kan få spela grymt bra och vinna en del också. Har ingen aning om vad det blir för motstånd. Jag är ju fortfarande grymt irriterad över att inte spelschemat är spikat och publicerat för damerna men jag har ju iaf fått ett ganska trevligt svar från upplands förbund om att det blir det imorgon så jag får väl helt enkelt hålla mig till tåls. Jag vill så gärna kunna se hur helgerna framöver ser ut och se om det finns någon möjlighet att åka till skövde snart exempelvis. Och så vill jag veta hur det krockar med killarnas matcher och vilken match jag missar när jag har jobbkonferensen v. 43. Aja som sagt blir jag varse det imorgon.
 
Snart ska jag börja jobba här hemma. Eftersom Kjell har jobbat typ 300 timmar den här månaden och jag har haft galet mycket för mig senaste veckan har hemmet förfallit en aning vilket det ska bli ändring på. Jag väntar bara på att en till ljudbok ska hamna på min iphone så jag har något underhållande i öronen medans jag röjer. Borde nog klippa gräset också, hoppas det inte är så blött. Jag har iaf laddat mobilen med två böcker av min absoluta favoritdeckarförfattare som jag är 99% säker på att jag inte läst eller hört tidigare. Det har hänt ett antal gånger tidigare att jag börjat på en bok som jag snart inser att jag redan har läst, i värsta fall dröjer det dock nästan hela boken tills jag blir övertygad om att jag faktiskt redan vet hur den slutar. Minnet är bra men kort :-) Jag vet inte hur många Harry Bosch böcker det finns men det är ju ett antal och jag har säkert läst 10-15 och alla är ju lite snarlika varandra och det gör inte saken lättare. Men nu har jag iaf en harry bosch bok som lät helt främmande och en av samma författare som inte handlar om harry bosch. Den är jag inte riktigt lika säker på men jag tror verkligen inte att jag läst den heller. Kanske ska börja med den och spara Harry till sist :-) Utöver dessa två lånade jag även hem elva jan guillou böcker samt två andra så jag har en del att lyssna på. Jag hade ingen aning om att det fanns så många JG-böcker, för de här inkluderar varken ondskan eller arn-böckerna. De får dock vänta för jag har bara hunnit föra över de två av michael connelly och det börjar ju som sagt bli dags att röja lite här.

tur att jag höll mig kortfattat förresten ;-)

 

Mycket

Det händer mycket just nu, mycket som jag tänker att jag ska skriva av mig om men samtidigt har jag inte lika mycket tid att bara sitta och filosofera och skriva av mig. Men nu måste jag ändå få ur mig lite, tycker att det är väldigt skönt att samla tankarna här i bloggen faktiskt. Ska försöka hålla mig ovanligt kort eftersom jag har hundra andra saker jag borde göra innan jag lägger mig vilket jag borde göra snart.
 
Jobbet - Jag älskar mitt jobb! Det är verkligen full rulle just nu och jag känner att jag inte alls hinner förbereda och fixa med allt jag skulle vilja men jag känner mig ändå ovanligt väl förberedd för att vara så här i uppstarten då det är så mycket extra man ska rodda med. Så jag har höga förhoppningar på en fantastisk termin. Jag är så sjukt lyckligt lottad som får arbeta med så fantastiska kollegor och framförallt spendera dagarna med helt underbara små änglar.
 
Handbollen - full rulle även här känner jag. Jag tycker faktiskt att det har varit en väldigt rolig och bra start med killarna. Det känns kul och spännande med "nya" spelare att försöka vägleda. Det känns inspirerande att ha en medtränare som besitter mycket kunskap om träningslära och fys. Men framförallt känns det roligt att återigen ha en ordentlig träningstrupp så man faktiskt kan ha vettiga träningar. Hoppas killarna är lika positivt inställda till den här säsongen som jag är.
När det gäller min egna säsong är jag inte speciellt förväntansfull och positiv. Jag längtar lite efter matcherna men tyvärr tror jag inte att det kommer gå så bra - fast det brukar jag visserligen aldrig tro. Hade man frågat mig hade jag helt klart tyckt att vi skulle begära nedflytt eftersom vi ser ut att bli väldigt få spelare. Men nu spelar vi i tvåan och får helt enkelt göra det bästa av det. Jag hoppas bara att vi iaf får ihop spelare till matcherna. Sjukt irriterad och frustrerad är jag dock på ett visst handbollsförbund som vägrar publicera spelschemat. Nu fattar ju jag att de inte sitter och håller på det med flit utan helt enkelt av säkert väldigt bra anledningar inte har lyckats få det klart men jag började bli frustrerad för några veckor sedan när jag trodde att det skulle komma och för varje dag tar den där frustrationen över min annars ganska förnuftiga och förstående sida. Jag vill veta vilka matcher som krockar med killarnas, jag vill veta vilka helger vi har långa bortamatcher. Jag vill veta om jag möjligtvis har någon spelledig helg eller möjligtvis någon helg med rätt många lediga timmar i rad så jag kan boka in en roadtrip till skövde, vad jag nu ska dit och göra. Och kan jag nu inte få veta det så vill jag åtminstonde veta när jag kan få veta allt detta så jag kan ställa in mig på det utan att varje dag bli lika besviken när jag inte hittar serien.
Rent träningsmässigt och formmässigt har jag ju dock haft hyfsade förväntningar på det här året. Det började ju med att jag kände mig ovanligt pigg på eken och tänkte att en riktigt bra träningssommar på det skulle kunna sitta finfint inför seriepremiären. Och tränat har jag gjort i sommar, även om det inte riktigt blev så mycket som jag i mina bästa stunder drömmde om innan sommaren men jag har nog snittat på 4-5 träningar om man bortser från Afrika och även om det inte är superbra träningar så är det iaf betydligt mer än jag gjort de flesta sommrarna jag har bakom mig. Dock så har jag ju känt mig i urkass kondition den senare delen av sommaren och började misströsta rätt rejält. Men det har börjat lossna lite nu de sista veckorna och i måndags gjorde jag iaf min nästbästa tid på femman denna sommar. Jag hoppas att det ska ge med sig mer och mer framöver och att jag då får ökad träningsmotivation för den har varit rätt låg till och från på sistonde.
Dock så börjar min tå göra sig hörd igen. Den senaste tillknycklade och uppåtvecklade nageln börjar nu närma sig främre delen av stortån och det börjar ömma lite smått vilket gör mig riktigt orolig. Jag pallar inte med konstant tå-värk i ett till år så jag håller andan och hoppas intensivt att det inte ska vara någon fara.
 
Real Madrid - Jag måste löjligt nog erkänna att jag storbölade förra veckan när Raul spelade med och mot real. Först tänkte jag att jag skulle strunta i att se det över huvud taget för så fort jag såg en bild på honom fick jag tårar i ögonen av saknad. Men jag kunde ju inte missa det helt heller så jag satt bänkad där såklart ändå. Han behövde ju inte mer än visa sig i bild innan jag fick svårt att andas ikapp med hulkningarna jag hade för mig. Jag skäms över det på sätt och vis och undrar varför jag är så nördig och töntig och tar det på så stort allvar. Jag grät av sorg och saknad men även av innerlig lycka och glädje. För mig kommer det nog aldrig finnas någon som han även om Casillas är ruskigt nära (och där är ytterligare en anledning att många av tårarna var av sorg.
Jag tänkte att jag inte kan skriva och erkänna detta här öppet (även om det bara är typ 3 som läser bloggen, och säkerligen inte en enda av dem som orkar läsa hela dessa milslånga inlägg jag drar till med ibland) men så träffade jag min mamma igår. Jag brukar låna ljudböcker på biblioteket och kanske är där 10-12 gånger om året blandade tider och dagar. Jag vet inte hur ofta min mamma hänger där men det lär va väldigt ofta för säkert minst åtta av dessa gånger träffar jag henne där, den här gången kände jag att jag säkert skulle göra det men gjorde faktiskt inte det, men jag gick direkt till coop efteråt och vid entren träffade jag henne. Hursomhelst så pratade vi lite och så kom vi in på den där matchen. Jag ska först bara informera om att hon absolut inte är ett real-fan, tycker snarare inte riktigt om dem och kan reta gallfeber på mig ibland med sina kommentarer. Hon älskar att titta på spansk fotboll, och följer gärna alla lag till skillnad från mig som bara ser på real. Nu gör hon dock inte det eftersom de numera bara visar matcherna på betalkanaler. Men hon och Daniel hade pratat en del om matchen och tänkt på stackars mig och hur jag mådde för hon började gråta bara hon tänkte på det, och hon började nästan gråta bara vi pratade om det så det fick vi nästan låta bli där vi stod mitt bland folket utanför coop. Då förstod jag mer varför jag gråter som jag gör, jag beundrar min mamma otroligt mycket för den hon är och känner stolthet över att vi är väldigt lika i mångt och mycket och så kände jag att om hon nu gråter över det (som visserligen alltid har gillat raul men aldrig med samma intensitet som jag) har jag all rätt att göra det jag med trots att det inte går att jämföra med något verkligt tragiskt eller livsnödvändigt. Jag kan förstå att det känns som ett hån mot den som går igenom något fruktansvärt att jag gråter ögonen ur mig av att se en person spela fotboll men det är inte min mening. 
I övrigt har jag ingen bra real-känsla nu över huvud taget. Jag såg första ligamatchen och missade den andra. De imponerade inte i någon av dem och värst av allt är såklart att casillas inte får stå. Jag tycker lopez har gjort det bra och kan förstå att han får fortsatt förtroende men jag kan ändå inte acceptera det eftersom det är casillas det handlar om. Jag hade bra mycket enklare att acceptera rauls petning de sista åren han spelade i real även om de också sved, men casillas är ju världens bästa målvakt och har många år kvar på topp. Blä vad jag inte tycker om det här. Hoppas det vänder snart och real känslan kommer tillbaka för just nu känns det inte riktigt som mitt lag, och den där raulmatchen fick mig att inse det ännu mer.
 
Dieten - Jag kör fortfarande på med två dagar fasta i veckan. Motivationen går lite upp och ned. Mycket är det nog att jag har tappat några cm runt midjan det här året och nog väger mindre än jag gjort sen typ gymnasiet och det är jag självklart sjukt nöjd och glad över men det gör ju också att jag inte är speciellt motiverad att hålla någon strikt kost. Vilket jag iof inte behöver och det är ju väldans skönt. Jag bestämde att jag skulle köra en månad fullt ut och räkna kalorier och det är ganska precis den tid som gått nu. Jag bestämde förra veckan att jag skulle köra ordentligt den här veckan med men sen tror jag att jag släpper på det sen. Inte helt för jag tycker det känns bra med fastedagarna och huvudsyftet med just detta val var aldrig att gå ned i vikt utan att få prova på hur kroppen skulle reagera och eventuellt göra det till en livsstil för att jag isf skulle tro att det i det långa loppet främjar min hälsa. Så jag kommer nog köra två dagar i veckan, alternativt gå ner till en ibland när jag fastar, eller iaf äter som mest 500 kalorier. Men de andra dagarna tror jag att jag kommer äta och dricka precis vad jag vill. Jag kommer helt klart hålla ned en del på saker som jag insett drar iväg kalorierna utan att jag egentligen tycker det är värt det. Mjölken tex som jag kunde dricka säkert 7-10 liter i veckan kommer jag bara dricka när jag verkligen är sugen på mjölk, vilket kanske kommer bli 1-2 liter i veckan.
 
Imorgon ska jag åka tidigt till skolan och förbereda en del grejer jag inte hann klart med idag. Ska även förbereda det jag kan här hemma nu innan jag går och lägger mig. Efter jobbet imorgon har killarna träning, den borde jag ju detaljplanera också. Har de övergripande detaljerna klara men ska som sagt fixa detaljerna... Efter den ska jag umgås med mina favoriter som overkligt och för mig väldigt tråkigt nog ska flytta på fredag. Får se om det blir häng på handbollsplan eller kanske en middag på vapiano, det visar sig imorgon. Den här veckan har verkligen bara flygit iväg men jag har hunnit vara ovanligt social på fritiden också. Kan vara för att jag bara har gått på killarnas träning i måndags och sen kunnat lägga träningarna när det passar mig bäst. I måndags körde jag ett pass mellan jobbet och killarnas träning och sedan stressade jag in till stan för bio. Jag hann precis trots att jag gick en kvart tidigt från träningen, jag blev sittande helt stilla på arningeleden pga asfaltering i över sju minuter och hamnade såklart efter söndagsåkare hela vägen in till stan. Väl där missade jag såklart gatan jag tänkte parkera på och fick vända vid sergels torg vilket iof gick väldigt smidigt. Sen lyckades jag hitta en p-plats hyfsat fort som tur var och trots min ovana vid fickparkering gick det rätt bra och sen sprang jag till bion och hann pusta ut någon minut tom innan vi gick in. Filmen var bra, älskar matt damon och älskar science-fiction så elysium var ett bra val. Tycker robotarna och mycket annat av specialeffekterna var bra gjorda och även om det såklart fanns detaljer och annat som kändes lite överdrivet eller fel så var jag mycket nöjd med filmen som helhet. Budskapet är väl visserligen aningen uttjatat men än så viktigt och därför gör det inte så mycket att det är så uppenbart. I tisdags hann jag tillbringa massa tid med min babe vilket inte har varit fallet så ofta sen jag började jobba eftersom han dels jobbar oregelbundna tider men även tagit en hel del extrapass. Igår hade vi tacomiddag här med två kompisar till honom och jag fick mig en hel del skratt. De är så fantastiskt kreativa och får härliga hobbyprojektsideér då och då. 
 
Tänkt vad tiden går fort jämt och ständigt, måste vara för att jag har så kul hela tiden :-)
 
Nää det här duger absolut inte, nu måste jag jobba lite och sen sova!

Ljuva söndag

Det här är första helt lediga dagen (förra helgen var jag ju visserligen ledig i falun men det är inte riktigt samma sak och igår hade killarna träning och lite kostinfo på kvarnis i 2-3 timmar) sen jag började jobba igen och jag uppskattar den så mycket. Det är fantastiskt lyxigt underbart och härligt att vara ledig sju veckor i streck men det är faktiskt också grymt härligt att vara ledig en helg efter en fullmatad och härlig arbetsvecka. På något sätt blir den mer värdefull. Jag har verkligen det optimala upplägget med ledighet. Den enda pyttelilla nackdelen är att man inte riktigt kan ta ledigt när man vill, jag har frågat om jag kan få ledigt 5-6 dagar i februari när vi är bjudna på bröllop i Australien och inväntar fortfarande svar. Det lät inte alltför positivt men inte heller helt omöjligt så jag får helt enkelt vänta och se. Denna nackdel tar jag dock eftersom jag verkligen uppskattar upplägget annars och jag har full förståelse för att man inte bara kan ta tjänstledigt hur som helst under terminerna.

Idag har jag sovit ut, hängt framför datorn en del, tränat, ätit havregrynsgröt med god hemlagad äppelmos, och suttit samt legat i solen i några timmar. Var ju lika bra att passa på med tanke på att det troligtvis är sista gången för i år. Tänk vilken fantastisk sommar det har varit i Sverige i år.

Igår var vi på fest hos Kjells pluggkompis Andreas inne i stan. Sist jag var där var på en nyårsfest för flera år sedan, tror det var 2010/2011. Han har fixat till lägenheten en hel del sen dess och precis nyligen fräschat upp balkongerna och därför bjudit in till en balkongfest. Måste säga att det var helt fantastiskt mysigt på den större balkongen och riktigt trevligt hade vi. Eftersom Kjell jobbar dygn nu och började 7.30 idag blev vi dock inte så långrandiga utan åkte hem strax före midnatt.

Imorgon börjar ju de vanliga träningstiderna och till min glädje slapp vi 21.15-22.30 tiden och börjar istället träna 19 och håller på till 20.30 imorgon. Direkt efter det tror jag att jag ska åka in till stan för ett biobesök, vi är ett gäng som bokat biljetter till Elysium som jag så gärna vill se, det blir dock lite stressigt för filmen börjar redan 21.10 men jag kanske kan smita några minuter tidigare. Det tar ju inte superlång tid att åka in men sen vet man ju aldrig riktigt var man hittar en parkeringsplats så det kan ju vara bra att ha några minuter till godo.

Såg förresten att de släppt matchbiljetter till fotbolls-vm. Det är ju dock bara Brasiliens matcher som man vet något av lagen som spelar men man kan ju köpa grisen i säcken om man vill. Dock väldigt dyra var dem, finalbiljetter fanns från 30000 kronor. Tror inte jag köper någon finalbiljett just nu ;-)

Nu ska jag varva lite serietittande med lite städning. Får motivera mig med ett avsnitt efter varje städad kvart eller något sådant så borde jag kunna få en del gjort men ändå njuta av ledigheten. Jag måste planera skoldagen imorgon och förbereda lite grann också men det ska jag nog hinna med.

Snart sovdags

på en träningskväll och klockan är inte ens tio, vilket betyder att det fortfarande är handbollsträning. Jag bestämde mig rätt tidigt för att jag inte skulle gå. Jag har varit väldigt trött sen förra arbetsveckan och falun på det och idag var ju första skoldagen och jag kände att jag helt enkelt inte kommer klara av att ta emot eleverna på ett bra sätt om jag skulle tränat till tio ikväll. Jag bestämde mig faktiskt för att gå från jobbet rätt tidigt och träna på egen hand före killarnas träning. Det blev dock senare än jag tänkt som vanligt och jag hade visst glömt löparskorna så jag var tvungen att åka förbi hemma så det blev väldigt knappt med tid. Så det fick bli en kort runda i spåret och lite intervallen och sen ner till killarnas träning. Jag hade nog hoppats på att jag skulle nästan flyga fram i spåret eftersom jag äntligen upplevde i helgen att det släppte en hel del med segheten i kroppen men tyvärr så gick det inte särskilt fort. Lite bättre tempo än de senaste gångerna men ändå sämre än den gamla vanliga tiden. Jag var hemma färdigtränad och så (även om det var en mindre givande träning säkert) strax efter sju, helt galet skönt och som sagt tränar de säkert fortfarande i hallen nu.

Lagom trött

Åhhh blir tokig när inläggen bara försvinner. Sådärja bara en halvtimmes skrivande åt helvete. Summering: falun-bra äntligen lite piggare träningskropp igen, real-dåliga men vinst, skolan-underbar, dieten-kanske inte riktigt toppresultat men jag gillar den rätt bra ändå, nu måste sova för att orka resten av veckan.


Sådärja!

Då var allt som vanligt igen då. Jag är trött men lycklig efter en härlig arbetsvecka. Det har varit en toppenvecka på många sätt och jag har aldrig tidigare känt mig så förberedd och strukturerad inför ett läsår. Jag längtar så mycket efter att träffa alla barn och få jobba ihop den här gruppen till en helt fantastisk klass :-)

Kan dock erkänna att jag inte orkar röra en muskel, hela jag ligger utdöd raklång i sängen, fast jag rör dock på tummarna så nog finns det mer ork än jag tror. Kom nyss hem och planen var att köra ett pass på ct och sen duscha, tvätta håret och packa för att sen bege mig ner till bussen(tur att jag åker lite senare än vanligt). Får se om jag lyckas ställa mig upp och svida om till träningskläder. Kan ju villigt skriva att det för tillfället känns mer lockande att sova hela helgen än att åka till falun men jag är helt säker på att det kommer bli väldigt skoj när jag väl kommer iväg. Hoppas bara jag orkar med nästa vecka också men det ska väl gå bra.

Måste ju bara få säga att det är viss skillnad på att träna 5-6 killar i jämförelse med över tjugo typ. Den här veckan har vi kört med P99 vilket har gjort att vi varit många. Riktigt skoj har det varit iaf. Nu i falun är det bara PA men vi har rätt många som ska med så det känns väldigt roligt. Det kommer dock bli mycket som vanligt. Typ 11,5 timmar med träning varav sex timmar är träning för mig. Och de andra timmar a ska ju både planeras och genomföras. Utöver det är det 3-4 möten att gå på, planera och leda. Det är ju bra tur att man har blivit lite äldre och inte tokröjer hela nätterna längre när man åker på sånt här. Jag var alltid helt död dagen efter ett sånt här läger när jag var liten för jag sov inte många minuter på nätterna. Ikväll kommer jag nog somna så fort madrassen är uppblåst :-)


Bäst


Sovdags

Klockan är tio och jag ligger stolt slm en tupp i sängen, visserligen vet jag ju inte om jag kommer kunna somna på ett tag men nu har jag iaf maximerat chanserna och iaf kommit i säng tidigare än någonsin för att vara sista natten på ledigheten. Jag rivstartar vardagen med en intensiv arbetsvecka + Falun + en till intensiv arbetsvecka innan jag får sova ut nästa gång. Det ska bli väldigt mycket skoj hoppas och tror jag.

Idag har jag varit rätt duktig faktiskt. Jag har tränat (dock bara ct), tittat på fotboll, ätit med två härliga vänner som snart flyttar ifrån mig, tvättat, rensat ogräs, fixat med kompostering, sytt upp gardiner till vardagsrummet och sovrummet, gjort matlåda till imorgon och pysslat lite med afrikaalbumet, dock bara två sidor. Tänk om jag hade varit lika produktiv alla lediga dagar, då hade jag hunnit med massor såklart men jag är otroligt nöjd med den här sommaren faktiskt och tycker att jag har haft en väldigt bra kombination av upplevelser, nytta, träning och lateri.

Nä nu ska jag titta på ett sista avsnitt av gg för idag och sedan förhoppningsvis sova som en stock till klockan ringer vid sju imorgon :-)


Bara helgen kvar

Nu är jobbet sjukt nära och det är lite pirrig förväntan blandad med lathetens förskräckelse över att behöva ställa klockan och inte få dra mig i sängen i timmar som jag har gjort så många dagar på sommaren.

Ikväll var det mysigt häng här hemma med en härlig vinst i tp. Imorgon tror jag att jag ska träffa Karin. Jag var sjukt taggad på Boda Borg men fick tyvärr ingen gensvar från Karin så det får väl bli någon annan gång. Jag borde gå och lägga mig nu så jag orkar upp relativt tidigt imorgon så jag hinner springa innan jag ska träffa henne men jag gissar ju att det kanske inte kommer gå asbra med det. Jag sprang iaf imorse men det går fortfarande åt fel håll. Å då tränade jag ändå fem gånger förra veckan och har tränat två andra gånger den här veckan. Jag hoppas verkligen det vänder snart för det kommer inte vara kul att starta handbollssäsongen i sämre kondition än någonsin. Dessutom känns det riktigt orättvist och taskigt eftersom jag faktiskt har ansträngt mig en del för att komma i okej form.

Nä nu säger jag godnatt faktiskt :-)

Illa planerat

När man är inne i semesterlunket och har varit det i ett antal veckor tycker jag att det är svårt att hinna med ens de minst tidskrävande uppgifterna på en dag. Igår var anna och lovisa här ett tag på kvällen och när de gått funderade jag över hur jag skulle lägga upp dagen. Det jag visste att jag skulle göra var möta familjen för en dag i stan och killarnas träning 17.30-19. Jag skulle inte plocka upp mamma förrän tolv så först tänkte jag att jag skulle träna på morgonen, det har bara blivit två pass på ct den här veckan hittills så jag kände att en runda på ip var ett måste. Jag ville dock se Real spela och den matchen började ju inte förrän klockan tre på natten och jag var lite orolig att jag skulle orka upp på morgonen för ett lockande (läs motbjudande) träningspass. Men så blev jag överlycklig när jag tänkte att jag kunde träna efter killarnas träning, det kändes perfekt. Ända till för två minuter sedan när jag klev innanför dörren efter stadsbesöket och plötsligt kom på att jag ska åka direkt till Magnus och Jennifer efter träningen ikväll. Blä, det var ju inte alls bra. Först tänkte jag nästan hoppa i träningskläderna och ge mig ut innan killarnas träning men det kommer bli stressigt och jobbigt och jag kommer inte hinna med varken rätt löprunda eller fysen. Så jag skippar nog det helt och hållet vilket inte känns bra. Kan kanske köra en timme på ct när jag kommer hem och ge mig ut i spåret imorgon.

Utöver den lilla missräkningen har jag haft en toppendag med härligt sällskap, helt okej mat och lite shopping. Och reals härliga match gjorde ju inte saken sämre direkt. Skönt att ge mister mou en liten känga och krossa chelsea, 3-1 kanske inte riktigt räknas som kross men det kunde ju ha blivit något mål till faktiskt. Å det bästa av allt, Casillas stod i mål :-)

Nu ska jag titta igenom träningsplaneringen en gång till för den gjorde jag halvsovandes inatt. Jag har absolut ingen aning om hur många spelare som kommer ikväll. Det är ju fortfarande sommarlov och informationen om träningen kom ju upp för bara några dagar sedan så jag kan ju tänka mig att det kanske inte är supermånga som kommer. Och eftersom vi slagit ihop två ålderskullar har jag inte ens någon koll på hur många vi är på pappret. Jag har fått ett återbud idag så vi kanske är allt från två till tjugo typ... Men det ska bli kul att komma igång igen iaf :-)

Så dags nu

Att verkligen vända på dygnet. Hittills under lovet har jag hållit mig hyfsat till dygnsrytmen och somnat iaf senast tre men oftast före det och vaknat mellan 8 och 9 för det mesta men ibland sovit till 10. Undra när jag kommer vakna imorgon eftersom jag misstänker att jag kommer vara vaken ett tag till. Det är just snyggt att vända på dygnet precis då det är dags att börja vänja sig vid vanlig dygnsrytm.


Lugnet före stormen

Verkligheten börjar komma ikapp mig i alla fall till viss del. Igår såg jag att killarnas spelschema låg ute och önskade att jag hade min kalender här hemma så jag kunde föra in det men första tanken var att den låg på jobbet. Men så började jag fundera och insåg att jag kanske tog hem den sista dagen innan sommarlovet (det är ju så länge sen så det är inte helt lätt att minnas ;-)) Jag tog hem några iPads som jag inte hade hunnit ladda och för att kunna leta efter några bra appar som jag kan använda på lektionerna, var inte säker på om det var två eller tre men jag var helt säker på att jag hade dem med mig i en plastpåse och att jag ställde påsen i köket när jag kom hem, från jobbet för sisådär sju veckor sedan. När jag tänkte lite närmare på det insåg jag att påsen inte längre är i köket och att jag inte hade någon som helst aning om var den var. Men jag tänkte att jag bara måste ha plockat undan den innan afrikaresan och började leta på alla logiska ställen jag borde lagt den. Men jag hittade den inte så efter ett bra tag så började jag leta även på alla ologiska platser och kort sagt överallt. När jag hade letat överallt två-tre gången började jag bli lite svettig för jag hade ingen lust att komma tillbaka till skolan och säga att jag hade tappat bort några iPads. Efter en till genomgång lyckades jag faktiskt hitta påsen som hade lyckats smita in i ett täcke i garderoben som jag lyft på två gånger men inte tillräckligt mycket för att se den tydligen. Förutom att jag blev ganska lättad över att jag inte tappat bort värdefulla saker som inte är mina egna så fick jag till min lycka syn på mina lärarkalendrar, både den från förra året och den för kommande år. Så jag kunde fylla i säsongens matcher. Då insåg jag att det snart är dags, träningen börjar ju redan på torsdag och det visste jag men ju närmare torsdag jag kommer ju verkligare blir det. Och jag har lite blandad känsla inför det måste jag erkänna. Ibland längtar jag verkligen till både handbollen och jobbet och ibland blir jag trött bara jag tänker på att ha fullt upp hela tiden, fast det är absolut mest positiva känslor inför det hela. Eftersom jag har haft sju superhärliga och slappa veckor så borde jag ju kunna klara av en hel höst av superstress. Jag är dock så otroligt glad och tacksam över att jag jobbar där jag jobbar iaf. Förra hösten var helt vansinnig och jag skulle inte orka med en likadan höst. Nu med nya träningstider och lite andra jobbtider kommer jag ha det lite tuffare än i våras men det ska jag nog klara av. Sen så måste jag erkänna att jag är lite sugen på att ta mig an nya utmaningar och just nu när jag sitter i ledighetens slummer tror jag ju såklart att jag både ska orka/hinna och vilja det men jag tror att jag ska vara lite försiktig så jag inte tar mig vatten över huvudet. Jag har i alla fall bestämt att jag ska träna bra, minst mellan 4 och 5 pass varje vecka men jag vet faktiskt inte hur jag gör med handbollen. Det lutar åt att det kanske blir en träning i veckan där. För tisdagskvällarna är jag inte ett dugg sugen på redan nu på förhand. Jag vet ju hur fruktansvärt jobbiga jag tyckte måndagsträningarna var och då var jag ändå i hallen innan med killarna och av den anledningen var det egentligen bara att tvinga sig kvar nu kommer det ju istället handla om att jag slutar tidigt på tisdagarna och sen ska tvinga mig ner till hallen och jag vet iaf att jag inte kommer vilja ha det kravet på mig så jag kommer säga klart och tydligt från början att jag räknar med att köra torsdagar och dyker jag upp en tisdag får det bli en bonus. Men man vet ju aldrig vad som händer, kanske ändrar jag mig helt mitt i säsongen.

Något annat det börjar bli dags för är ju något som jag bara ser fram emot utan blandade känslor är ju Reals säsong. Jag tittade på första halvlek av deras förra träningsmatch. Matchen började väl vid två på natten och jag hade en urkass streamning så jag pallade helt enkelt se andra halvan och efteråt läste jag att de bytte ut de som spelade confederations cup efter första 45 och då var jag rätt nöjd med mitt beslut faktiskt. Men jag fick iaf äntligen se Casillas spela igen, det är ju sjukt länge sen jag såg honom sist. Jag har saknat honom så sjuuuuukt mycket på planen och jag hoppas att han tar tillbaka förstaplatsen så jag får njuta av honom många matcher till. Det var kul att se Ramos och Marcelo igen med även om den förstnämnda har sett klart mycket bättre ut. Fattar inte riktigt hur han tänkte när han färgade håret men som tur är, är han lika fantastisk att se på på plan ändå.

Idag har jag klippt gräset och håller på att vattna för fullt, insåg precis att det kanske grusade mina planer på att ta mig till ip för en runda. Får se hur jag gör om jag pausar lite i vattnandet och fortsätter hela natten eller skippar löpningen. Jag hade tänkt att springa imorse och passa på och plocka lite blåbär när jag ändå är i skogen men jag somnade om och slumrade lite för länge för det.
Jag har iaf hunnit skruva ihop mitt senaste ikea-fynd och jag blev väldigt nöjd faktiskt. jag åkte ju dit och blev rätt besviken över att inte alls hitta det jag sökte och för att när jag väl hade bestämt mig för en sak och börjat plocka på mig dess delar insåg jag att vissa saker saknades och fick därför tänka om ytterligare en gång. Det gjorde att det blev lite billigare, lite (ganska mycket tror jag faktiskt) mindre skruvande och troligtvis ett mycket bättre slutresultat för jag är mycket nöjd. Ibland ska man ha tur och inte få det man önskar sig :-)

Nu ska jag iaf återuppta pysslandet med mitt fotoalbum.

sweet

Livet leker verkligen just nu. Jag är ledig och latar mig för det mesta men gör lite nytta mellan varven så jag känner mig duktig också. Träningen önskar jag att jag hade mer motivation till men just nu får jag kämpa rätt bra med mig själv för att få det gjort. Men jag får det ändå för det mesta gjort iaf och det är ju det viktigaste. Dock går det åt helt fel håll med formen. Sist jag var i spåret sprang jag i ungefär samma tempo som vanligt, möjligtvis lite långsammare men orkade verkligen inte så tillslut började jag tom gå. Det är klart att jag hade klarat springa om något viktigt stod på spel men jag tröttnade på att må piss och gav upp helt enkelt. Så trött och seg har jag inte varit någon gång i år och inte förra året heller och då tycker jag ändå att jag borde vara i mycket bättre form nu med tanke på hur jag har tränat. Jag skulle kunna förstått det om det hänt direkt efter Afrika och tre veckors träningsuppehåll men tom då gick det sjukt mycket bättre i spåret. Och jag kan inte heller hoppas på att det var en engångsföreteelse och någon jobbig dagssvacka för gången innan jag tränade sprang jag till ip (2km) och träffade anna och blandade lite löpning med promenad då och de två km ner till ip var riktigt plågsamma och hade det inte varit för att jag vetat att det var så kort hade jag nog börjat gå då också.
Det är ju inte direkt supermotiverande att träna när man tycker resultaten går bakåt. Men skam den som ger sig, jag får ju helt enkelt börja träna ännu bättre och hoppas på en formtopp snart lagom till seriepremiär kanske.

Idag har vi röjt en helt del här. Kjell slängde flera kassar med kläder och jag röjde främst i tvättstugan där allt möjligt skräp har en förmåga att samlas. Jag är imponerad över hur han klarar av att sortera bort saker på det sätt han gör och önskar nästan att jag var lika duktig. Eller det vore väl bra med något mellanting kanske iaf. Tyvärr syns det inte att vi har röjt utan det har snarare haft motsatt effekt för i röjandet drog vi fram allt möjligt som nu ligger här och var och väntar på att få en egen plats. Så det vore bra med lite städning också men jag får se om jag orkar det ikväll. Bra är iaf att vi får middagsgäster imorgon så då vet jag att jag kommer känna pressen och städa imorgon om inte annat.

Dagen går mot sitt slut

utan att jag har ätit något alls. Idag har fastan gått ungefär som jag hade trott och hoppats på från första början. Jag har alltså i stort sett helt sluppit både hungerkänslor och illamående. Nu funderar jag mest på om jag ska äta alls och vad isf. Jag känner inte något behov alls egentligen men däremot så är jag lite sugen. Jag älskar mat och att äta, för att inte tala om sötsaker och onyttigheter. Jag har väl aldrig egentligen ätit för att jag behöver det utan alltid för att jag är sugen och för att man borde.

Jag är helt övertygad om att fastedagarna kommer gå olika bra, det är ju bara att se på de här två första men jag hoppas att de flesta kommer vara lika smärtfria som den här. Dock tror jag ju att det kommer vara tuffare sen när jag jobbar. Jag kommer ju vara mer aktiv på jobbet och göra av med mer energi och dessutom kommer jag sitta med eleverna när de äter i matsalen. Men det visar sig, det ska bli intressant om inte annat.

Idag har det ju varit toppenväder och jag passade på att ligga i solen på altanen och lyssna på en deckare. Sen gjorde jag lite nytta faktiskt också även om det inte var mycket. Gräset blev iaf klippt och även några fönster putsade. Efter det började jag sortera korten från resan och började räkna på antal sidor i albumet. Tyvärr blir det lite tajtare att få plats än vad jag hade trott men det går säkert bra. Nu har jag iaf kommit igång lite men tyvärr är jag inte supersugen på att pyssla med det så jag är rädd att det kommer dra ut på tiden.

Augusti

Snart är hösten här. Om det är något jag ska klaga på när det gäller att bo i Sverige är det just att sommaren är så kort. Fast sen så finns det ju tusentals saker som är bra med just vårt fina land så jag är faktiskt väldigt glad och tacksam över att jag får bo och leva just här.

Jag tycker dieten funkar bra så här länge, eller jag vet ju inte om den fyller sin funktion med hälsofrämjande och viktnedgång men jag tycker iaf att det går bra att följa den. Än så länge har jag bara haft en dag med fasta och tre dagar med vanligt intag av kalorier. Imorgon är det dags för fasta igen och jag ser nästan fram emot det faktiskt. Jag tycker att det ska bli kul att se hur jag klarar det. Idag har jag ätit en stadigare middag än sist men den blev faktiskt ganska tidig för vi gick på bio vid 6 och åt innan filmen (world war Z, väldigt bra). Jag åt godis till filmen eftersom jag hade så många kalorier tillgodo. Sist när jag fastade var jag ju lite hungrig och främst lite illamående, det gick över runt fyra och när jag började laga mat vid sju var jag egentligen inte ens hungrig. Jag åt kyckling, sallad och kunde även kosta på mig några pommes och vitlökssås gjord på turkisk yoghurt, så det blev en ordentlig kalasmåltid som var väldigt mättande. Jag var inte ett dugg hungrig på onsdagsförmiddagen och åt faktiskt inte något förrän framåt tvåsnåret då jag åt lite kyckling och vattenmelon. Sammanlagt fastade (egentligen är det väl inte fasta eftersom man äter lite, men man äter ett ganska begränsat antal kalorier, jag åt ungefär 400) jag i ungefär 45 timmar om man inte räknar med den tiden det tog för morotssoppan att ta sig genom tarmar och sånt.

Imorgon hoppas jag på torrt och fint väder så gräsmattan torkar tillräckligt för att kunna klippas bra. Gräset växer för fullt men eftersom det regnat till och från i veckan har jag inte velat klippa det. Jag är nöjd med hur tomten blev och tycker att gräsmattan är helt okej, hoppas den överlever och växer sig stark nu bara. Nu när det är klart kommer ju nästa funderingar och planer. Dels så funderar vi en del på häck men jag tycker att det är jättesvårt att bestämma vad man vill köra på för häck. Det är så mycket att tänka på och ta hänsyn till och jag har nästan ingen kunskap inom området alls. Sen så tror jag att vi bör och vill plantera några träd. Bör för att vår tomt är rätt sankt och vissa träd kan ju suga upp massa vatten djupt ner från marken. Vill för att det är fint och känns tomt utan träd. Men återigen är det för mycket att välja bland. Jag vill nog ha minst ett äppelträd och bara där finns det ju miljontals sorter att välja bland men det blir säkert bra vad vi än väljer för typ av träd. svårare tycker jag att det är att bestämma var trädet/träden ska stå. Sen så funderar jag på rabatter, kompost, pallkrage, utemöbler och annat. Tur att vi har några månader på att fundera och spara pengar för jag har iaf bestämt att vi väntar minst till våren med att fixa mer. Fast lite bör man kanske passa på med nu eftersom det är rabatt och sånt nu när utesäsongen går mot sitt slut. Jag och mamma ska ge oss ut på en shoppingresa till Barkaby nästa vecka tror jag.

Nu måste jag nog sluta skriva, blir alltid alldeles för långrandig i mina inlägg, det vet jag men tycker man att det är jobbigt att läsa så kan man ju sluta helt enkelt. Avslutar med en bild från tidigare i somras.


RSS 2.0