2009 blir helt plötsligt 2010

Jag tycker att det är lika läskigt varje år när jag inser att det faktiskt är länge sedan vi gick in på 2000-talets tidsera. Jag var ju så stor och viktig redan då  det var dags för nyårsafton 2000 (tyckte jag då iaf :-)), jag har svårt att förstå att det har gått tio år sedan dess. Jag har visserligen varit med om helt makalösa och fantastiska saker såväl som sorgliga och krävande sedan dess och ibland kan det kännas som om det är flera livstider sedan jag planerade nyårsafton 2000 med mina vänner, för att det i nästa sekund ska kännas som om det var igår. Tid är knepigt på det sättet. Ibland kan jag längta tillbaka till den tiden, då ens största problem kunde vara så simpla och basala. Till tiden då det kändes som om man hade koll på allting och att hela världen låg för ens egna fötter. Så var det mestadels för mig, vilket jag är glad och tacksam över.

Nu var inte tanken med detta inlägg att jag skulle göra en djupdykning i de senaste tio åren av mitt liv, tanken var faktiskt att jag skulle se tillbaka på det år som precis har passerat. Vad jag gjort, lärt mig, sett osv under 2009. Lite höjdpunkter från året som varit helt enkelt. För det har varit ett bra år för mig.


Januari 2009

Jag började året tillsammans med några härliga vänner i Västerås. Vi åt gott, drack starkt, spelade spel och hade en riktigt mysig nyårsafton. Vid tolvslaget gick vi ut och tittade på fyrverkerier.



Min nära vän Kicki flyttade hem igen efter några års pluggande i Örebro. Kickis examen och det faktum att Katinna fyllde 19 firade vi med härliga drinkar och annat vanligt skoj.



Februari 2009

Ser man till mitt fotogalleri verkar inte februari ha varit värst händelserikt. De enda bilderna jag har från februarimånad är från en bowlingkväll med jobbet. Jag har härliga kollegor och det var en kul kväll med mat på våning och sedan bowling här i Vallentuna. Jag tror dock om jag inte missminner mig att jag bara kom tvåa och att vår dåvarande kock Rebecka vann :-(



Mars 2009

Självklart var det under dessa månader en hel del handboll. Jag var tränare för f-96 förra året, vilket var roligt för det mesta. Jag spelade i Vallentunas damlag som fakiskt var ganska kul förra året, oväntat va? Dessutom gick det rätt bra också fast kanske inte lika bra på våren 2009 som hösten 2008 då vi faktiskt var nykomlingar i div 2. En av många anledningar till att det faktiskt gick bättre än väntat var nog att vi lekte på en del uppvärmningar, här nedan spelar vi skobandy.


Efter en av matcherna, gissningsvis den sista (isf mot Arbrå) skyndade jag och några andra hem till mig för lite hetsdrickande för att sedan bege oss till en lokal i Västanberga och handbollsavslutning för dam- och herrlaget. Festen blev väl på många sätt aningen urartad men jag hade också mycket skoj :-) Kanske bilden avslöjar.

 

Bara veckan efter handbollsavslutningen var det dags att släcka ner alla lampor för att visa att vi bryr oss om vår miljö. Typiskt att det inföll samtidigt som det spelades vm-kval aja lamporna släckte vi iaf och tände massa mysiga ljus samtidigt som vi tittade på fotboll och spelade spel. Vi avslutade kvällen med att gratulera Adde som hade fyllt 30.


Mars var nog också månaden när jag råkade snubbla över en annons om nybyggnationer i Gustavslund, och då drömmen om ett eget hus började ta ordentlig fart, eller det är nog möjligt att det hände lite tidigare än så, kanske i februari eller rentav januari :-)


April 2009

Det var då jag och Kicki fyllde 25, helt otroligt vad vi har levt länge :-) Detta firade vi med god middag och trevligt sällskap på Patricia.


I april 2009 åkte jag på min första resa tillsammans med Kjell (jag räknar inte fotbollsvm i tyskland som en resa vi gjorde tillsammans). Vi åkte till Spanien (undra vem som ville det?) för att se Real Madrid spela mot Valladolid. Vi fick ta del av en vacker stad, se en fantastisk arena och uppleva magi när Raul gjorde mål :-)


I april började drömmen om ett hus plötsligt inte kännas så långt borta. Vi besökte banker och pratade med mäklare och tittade på en viss tomt.


Maj 2009

I början på maj bestämde vi oss för att grilla, mums vad gott det var :-)

I slutet på maj var det Kjells tur att ta examen. Jag önskar att jag kunde dela med mig av några vackra foton från den dagen men tyvärr är de för stora för att tillåtas här. Stolt är jag iaf över hur galant han klarade av högskolan och allt vad det innebar. Glad och tacksam är jag över att jag fick vara med under den delen av hans liv och vara delaktig i hans utveckling och vardag. Sista dagarna i Västerås tillbringade vi med underbara människor.

I maj blev jag sambo för första gången i mitt liv, vi började också skriva på papper som vittnade om att drömmen såsmåningom kommer bli verklighet.


Juni 2009


Min lillebror tog studenten en härlig junidag.

I juni hade "vårt gäng", eller iaf delar av det, en poker och fotbollskväll.



Juni betyder sedan 1992? alltid (undantaget år 2006) Eken Cup. I år var det inte så mycket eget spel, vi åkte ut på en gång. Tjejerna spelade och kämpade på riktigt bra, de hade turen att få spela när det var riktigt mysigt väder också :-)




Juli 2009

I slutet av juli påbörjade jag min semester. Första veckan var det dags för lite utomhushandboll i Åhus. Förväntningarna var stora och man kan väl lungt påstå att det inte blev precis som vi tänkt oss, men det var ändå en härlig resa som jag gjorde med några av mina närmsta vänner.

 

Under juli åkte jag även upp till Viskan och min far i några dagar.

 

Juli var också månaden då Anna fyllde 23, detta firade vi med tårta såklart :-)

 

Augusti 2009

Så var det dags för det årliga träningslägret i Katrineholm, det var riktigt roligt i år. Visserligen var vi väldigt få men det kanske var det som gjorde det roligt också, alla var med varandra för en gångs skull. Självklart blev det mycket handboll men även Mao och Mvg så klart :-)

I Katrineholm 2008 tränade jag f-96 för första gången och jag bestämde mig för att sluta som tränare efter Katrineholm, så man kan säga att det var sista tiden med dem. Jag känner att jag tog rätt beslut men jag önskar verkligen att jag hade tid och energi för att verkligen satsa på ett lag, det är så givande att vara tränare.

 

September 2009

Kjell fyllde 27 och vi firade bland annat med middag och cirkus. Även om det inte var värsta cirkusen tycker jag att det va ganska kul, Kjell kanske inte uppskattade det lika mycket... Jag vågade inte fota med blixt så det var svårt att få en bra bild.

 

September är väl en typisk kräftskivemånad, vi tar varje ursäkt till fest vi kan hitta så det blev alltså en Kräftskiva på Åvangård (stavning?). Jag äter dock inte kräftor så för mig blev det grillad kyckling.

I september var jag på tjejmiddag hos en kollega, hon hade det hur mysigt som helst i sitt utehus där vi åt underbart god mat.

Jag åkte på utemiljö-kurs i september. Det var två fantastiskt lärorika dagar där jag fick mycket bra ideer och tips om hur jag kan jobba med barnen mer kvalitativt i utemiljön. Här nedan hade vi först samlat en del material, tror det var mjuka och hårda naturmaterial och sedan fick vi i uppgift att skapa ett djur.

 

September var också den månaden vi hade en mini-tysklandereunion. Det var kul att träffa Oskar och Alex som jag knappt träffat alls sedan Tysklandsresan.

 

Oktober 2009

I oktober bjöd Tessan in till fest. Det var superkul att träffa gamla vänner som man träffar alldeles för sällan.

Dagen efter åkte jag på en tur till den stora staden. Det blev Brunch på söder och Hus och Villa mässa.

 

November 2009

November verkar ha varit helt händelselös i stort sett. De enda bilderna jag hade i mitt fotogalleri här på datorn var några härliga badbilder från jobbet som jag inte tänker visa och tre bilder på en speciell person.

Kunde inte låta bli att dela med mig av denna bild även om det inte var något jag egentligen var med om.

 

December 2009

I början på den sista månaden på året hade Disa bjudit in till middag. Det var riktigt trevligt, visade flera bilder från den kvällen för inte så länge sedan i ett annat inlägg. Här kommer kanske en av dem igen (kommer inte ihåg vilka jag visade...)


Att vi aldrig tröttnar, det är helt otroligt egentligen. Det skulle dock vara roligt med lite nya ord. Efter middagen hamnade många av oss på Tegel, ovanligt?



Och där tog bilderna till min förvåning slut. Jag förväntade mig att det skulle va bilder från boulen tillsammans med herrlaget eller från utekvällen efter handbollsavslutningen. Juldagen visste jag att jag inte hade några bilder från än, Tinna snodde ju mina minneskort ;-) Aja dom bilderna får komma ngn annan gång.

Hur som, bilder eller inte bilder. Det har varit ett bra år med en hel del viktiga händelser. Jag är nöjd med det mesta tror jag faktiskt. Det enda tråkiga om jag ser till min egen del är väl att jag tyckt handbollen har varit så tråkig, men men kanske blir det annorlunda under 2010. Jag ser med förhoppningar och förväntningar fram emot nästa år som jag tror kan bli ännu bättre.

Hoppas alla andra har haft ett bra år och kommer få ett makalöst 2010!

Längtar!!!

Jag längtar som bara den till mitten på juni. Det är inte bara det att det ska bli så sjukt härligt och kul det är också ett, två, tre, massa problem som skulle försvinna då...

Så var julen slut för den här gången...

Det har varit härliga och mysiga, roliga och händelserika dagar. Julafton var lugn och mysig. Jag tillbringade kvällen med släkt och vänner, missade tyvärr Kalle men det gjorde nog inte så mycket. Jag älskar julen och alla traditioner som hör till men jag tycker kanske inte att de är nödvändiga varje år. Julen är ju ändå barnens högtid och det var länge sedan någon i min familj var barn  även om några av oss, mig inkluderad inte är vuxna än heller :-)
Nästa år planerar jag dock att fira jul mer ordentligt. På juldagen åt vi jullunch hos pappa, där jag fick chansen att träffa nya familjemedlemmar kan man väl säga.
Igår kväll var det middag och förfest här hos mig och efter mycket skratt och en del spel åkte vi till Tegel. Till vår förvåning var det inte någon kö och när man kom in var det inte proppat med folk trots att vi var där ganska sent, vi var säkert där vid halv tolv eller nått. Det var en riktigt rolig och härlig kväll men idag har jag mått som jag förtjänat. Efter en pizza blev det dock lite bättre och på kvällen har jag mått helt okej även om man är lite seg.
Vi får se vad morgondagen bjuder på, kanske blir det lite shopping. Lägenheten borde väl visserligen städas eftersom det ser ut som ett bombnedslag här för tillfället och cirkelträning är ju också med på schemat men några timmars shopping ska jag väl också hinna med.

Snart är det julafton :-)

Jag har inte supermycket julkänsla, den var nog lite mer framträdande på jobbet för alla barn har julkänsla såklart och det smittar ju av sig. Men jag har en hög med julklappar som jag är lite sugen på att öppna, trots att jag inte köpt en enda själv i år, förtjänar man då att få massa? De jag fått kommer från mina söta barn på jobbet, en kollega och min chef och även fast alla säger att det bara är något litet så blir jag verkligen glad och rörd. Det är ju tanken som räknas.
Imorgon ska jag bara ta det lugnt, kanske blir det Kalle vid tre, kanske inte. Vid fem ska jag hem till min morbror och äta julmat och det brukar alltid vara trevligt och gott. Kommer dock sakna min syster väldigt mycket som är ute på resande fot, ännu värre kommer jag dock sakna min kusin som gick bort 2004.
På juldagen ska jag troligtvis till pappa, han har ganska nyligen flyttat ihop med en tjej som har tre barn varav två jag aldrig träffat och dom ska väl kanske också va där så det blir spännande.

Träningsreflektion:
Igår var det ju träning. Jag och Martina var allt lite nervösa före, vi funderade nästan på att bara gå förbi och stunta i allt, men träningssuget var för stort och segrade. Jag tycker att alla var schyssta, ville de inte ha oss där var det inget de visade öppet iaf. Jag hoppas att de tyckte att det var okej.
Jag tycker att det gick bra faktiskt på träningen. Jag körde med herrboll hela tiden och bara det är en bedrift tycker jag med tanke på hur små händer jag har. Jag är glad att de köpte nya herrbollar i år för de är nog inte lika tunga som de från förra året och de här var väldigt greppvänliga.
Det som var i stort sett omöjligt för mig var att passa ganska långa passar där jag endast fick använda handleden. Jag tror aldrig jag försökt mig på så långa handledspassar ens med damboll, men men jag gjorde mitt bästa. Jag lyckades inte heller med att skjuta mål från 9m med en målvakt i mål och en i försvar. Jag sköt bara i täckarnas hörn en gång och då kom jag tätt ovanför ribban och alla andra gånger när jag sköt på målvaktens sida stod ju nästan mv redan där för mina skott blir ju löjligt lösa om man jämför med alla andra där.
Det som jag är mest nöjd med är nog satsningen in i luckan på en rulle i slutet av träningen när vi körde match. Visserligen finns det detaljer att förbättra där med men jag gick in med precis den inställningen jag vill ha. Det var iof en väldigt bra lucka, så stor lucka brukar jag inte få när jag spelar med damerna. Jag är även nöjd med att jag lyckades göra en hel del mål från högerkanten på Emil och Danne (med herrboll såklart), Vi fick utspel och en mv stressade lite, vi fick visserligen ganska bra vinkel men jag trodde aldrig att jag skulle kunna göra mål på Emil med den bollen, och flera gånger i rad dessutom (han var inte så glad :-)). Även kontringarna lyckades jag göra mål på fyra av fem tror jag och det är jag också nöjd med. Visst kontringarna ska ju typ alltid sitta men det är mot herrmv och med en boll som inte är helt enkel att hålla i så jag tycker jag får va nöjd. Även passarna är jag mycket nöjd med nu när jag tänker efter, jag tror inte jag tappade knappt en enda faktiskt och då var det ändå en hel del fummel med bollarna tycker jag, men inte från oss damer faktiskt...
De övningar man ställdes mot någon märkte jag ju att jag var klart långsammast på planen igår men jag tycker att jag tar igen det, iaf till viss del med vilja och bra spelförståelse. Jag tycker att jag löste uppspelen med diagonalen ganska bra, både när jag var anfallare och när jag var försvarare. Anfallsmässigt hittade jag passvägar och satsade för att dra på mig spelare utan att fastna när jag hade bollen. Försvarsmässigt hängde jag med hyfsat i fötterna och skar av en del passningsvägar, det var inte så ofta någon av mina spelare hade bollen i sånt läge att jag kunde smälla på ordentligt tyvärr för det hade varit kul att se hur jag hade klarat av det.
I slutet spelade vi som sagt match, jag spelade tvåa och etta. Som etta tycker jag det fungerade bra, jag skulle då bara skära av kanten så det var inte så svårt. Som tvåa är jag mer osäker på hur jag ska bedömma mig. Jag tycker jag står bra men när Mark eller Magnus satsade ganska långt ut i banan sprang jag inte ut och tog kroppskontakt, trots att jag vet att jag aldrig skulle kunna täcka ner varken den ena eller andra av dem. Men det kändes som om jag skulle göra saken värre och öppna upp ännu större och farligare ytor då. Jag tycker att samarbetet med spelarna runt mig när det gällde linjen fungerade bra.
Framåt är jag ganska nöjd. Jag gjorde mitt bästa för att vara farlig i stegningarna från h9, jag gjorde ett hyfsat inspel till linjen och så var det den där luckan jag berättade om tidigare. Något jag definitivt måste förbättre är att kunna backa tillbaka snabbare efter en satsning. Det märker jag ofta när jag spelar med damerna också. Jag tycker att jag skulle få bra styrketräning för benen med cirkelträning på söndagar och fysen på tisdagar, om jag bara lyckas få det till en vana med söndagarna också. Sedan skulle jag behöva lägga in ett snabbhetspass i veckan, vilket jag kanske inte kommer göra om jag känner mig. Med fokus på detta så det verkligen sitter i ryggmärgen sedan så borde det kunna bli avsevärt mycket bättre och det är ju kul och iaf ganska motiverande.
Det var helt klart under de sista tjugo (och första 20 också förresten) som jag märkte tydligast skillnad från damträningen. Jag orkade inte riktigt med matchtempot i slutet och fick ta väldigt snabba byten men det var roligt iaf. Tack så mycket herrlaget och främst Magnus för att vi fick komma! Det var jättekul!

Höll nästan på att glömma

att jag ska träna och därför ska jag ju också fundera ut några mål.

Den här gången känns det så mycket svårare eftersom det är träning med herrarna och jag inte alls vet vad som väntar, vilket självklart gör det hela mycket mer spännande och roligt. Det känns heller inte riktigt lika viktigt eftersom jag vet att jag får den motivation och hjälp jag behöver från tränarhåll idag :-)


Men i alla fall, jag ska försöka stunta i min blyghet och osäkerhet och ta för mig ordentligt. Jag ska fokusera på att ge allt i alla situationer. Jag vet ju att det kommer behövas eftersom alla där är starkare, längre, hoppar högre osv osv än jag. Och det är ju precis så jag egentligen alltid vill jobba. Nu låter det ju som om jag inte alltid ger allt men det är ju absolut inte sant. Jag kämpar och sliter och gör ju alltid mitt bästa, men mitt bästa blir lidande av att jag tänker för mycket, tvekar och massa annat. När jag känner mig som bäst i försvar är det när jag verkligen smäller på och låter det ske utan så mycket tanke. Anfallsmässigt däremot behöver jag tänka mer för att komma upp i min bästa nivå, där är jag inte lika automatiserad eller vad jag ska kalla det. Men det finns moment även där när en aningens tvekan dyker upp i huvudet och så blir det genast inte alls lika bra. Aja varför jag bryr mig om att försöka förklara vet jag inte, jag sätter ju upp målen bara för mig själv och jag vet ju redan vad jag menar.

Det pirrar lite i magen när jag tänker på träningen, lite läskigt ska det bli men mycket roligt (förhoppningsvis)

Still going strong

Jag sitter i soffan och väntar på att tröttheten ska skölja över mig men den gör inte riktigt det konstigt nog. Jag har bestämt att jag iaf ska träna ikväll, stackars herrarna... Dom får helt enkelt tacka Magnus kommentar i det tidigare inlägget och Märta som också ska träna.

Jag har varit superduktig och sorterar alla papper som vi har fått rörande huset. Vi har från början varit ganska duktiga för vi har samlat allt i en och samma pärm men den har bara fyllts på vart eftersom utan någon som helst struktur, tills idag då förstås. Nu har vi lite ordning och reda på papprena, och jag kan garantera att det är ganska många från NCC, LB-hus, banken, kommunen och annat smått och gott. Tydligen så är ett husbygge ganska avancerade saker, iaf en hel del byråkrati.
Jag har dessutom börjat fundera/skriva en lista på saker jag kommer behöva under våren. Jag kommer troligtvis flytta ut innan det är dags att flytta in och har därför bestämt mig för att underlätta månaderna i kappsäcken genom att noggrant tänka igenom vad jag kommer behöva. Det är förvånandsvärt lite saker, jag tror jag skulle kunna på sikt bli materialistiskt oberoende om jag nu någonsin skulle vilja det. Jag tror iaf att det kommer gå hur bra som helst att bli inneboende hos någon. Kanske kan jag slänga en hel del saker också innan flytten. Nja kanske inte ändå, bara för att jag inte behöver sakerna nu betyder ju inte att jag vill göra mig av med dem helt och hållet. Men men det är ett första steg till en organiserad flytt och lite stolt är jag över mig själv som rivstartat ledigheten med lite nytta och inte bara laterier.

Jag gjorde missen att äta lunch alldeles försent, jag åt blodpudding vid ett-två någongång och sitter precis och funderar på hur jag ska göra med middag. Det känns som om jag måste äta innan träningen men samtidigt kommer jag inte hinna bli hungrig tills dess och man måste ju hinna smälta maten. Vilka problem jag har på min lediga dag :-)

Vi är igång med planer inför juldagen och nyårsafton. Känner mig faktiskt oväntat taggad med tanke på att jag var ute senast i helgen som var. På juldagen blir det traditionsenligt ett besök på Tegel, trots att jag svor förra året att inte komma tillbaka någon juldag framöver. Tydligen så har jag glämt tanken att bli mosad och stampad på av onyktra jobbiga människor...

Nyårsafton kommer nog bli en lugn men mysig historia. Vi ska nog egentligen inte fira nyår knappt utan ser det bara som en ursäkt för min kära vän anna att få ha på sig sina nya skor. Men god mat och härligt sällskap vill man ju inte säga nej till.


Första lediga dagen

Min kropp bestämde sig tydligen för att vakna så tidigt som möjligt så jag får ut det mesta av dagen. Visserligen somnade jag väldigt tidigt igår, så jag har sovit 4-5 timmar men ändå. jag brukar behöva sova minst 7 timmar så jag lär ju tvärdäcka såsmåningom. men nu har jag efter en halvtimmes seriösa försök gett upp hoppet om att somna iaf för tillfället. Jag har ju inte heller någon lust att slösa bort min första lediga dag genom att ligga och blunda men ändå inte få någon sömn så nu går jag upp istället.

I söndags var ju jag som sagt på cirkelträningen (rätt bra träningsvärk i benen faktiskt även fast jag inte upplevde benen som värst i söndags). Under samtalen efter träningen fick jag för mig att det var en jättebra idé att träna tillsammans med herrarna ikväll, vilket jag nu har insett att det kanske inte är det mest briljanta för alla parter. Då tror jag mest att jag tänkte på hur kul det skulle va med en träning som Magnus håller i, plus att det kan vara bra med mot- och medspelare som är mycket bättre, snabbare och starkare än lilla jag (som inte är så liten :-)). Så här i efterhand har jag insett att jag bara såg det ur mitt perspektiv. Hur kul är det för herrarna och Magnus om jag kommer ner och drar ner tempo, förstör övningar och är allmänt värdelös? Så nu är frågan om jag ska vara så självisk att jag går ner och förstör deras träning bara för att jag ska få bra träning? Jag lär ju inte träna om ingen annan från damlaget gör det iaf. Jag kan dela bördan med någon annan men jag vill nog inte ta hela skulden själv. Dessvärre är min vapendragare upptagen ikväll, hon jobbar till sju och ska handla julklappar sen. Jag hoppas och tror att Malin och Lovi som var med på cirkelträningen inte har fått kalla fötter eller något viktigt att göra. För säkerhetsskull ska jag nog skicka ett sms till resten av Mao-gänget, är det för tidigt att göra det kl 3.45 på morgonen?

Fortsättning lär ju följa...

powernap i soffan

Bland det härligaste som finns är att sova en stund under dagen tycker jag. Det är underbart att sova och inte behöva vakna en viss tid. Idag somnade jag i soffan, trots att jag redan sovit ordentligt och länge under natten och dessutom sov jag nog rätt länge kanske nästan två timmar. Så just den här gången vaknar jag med lite blandade känslor, för jag har sovit bort rätt stor del av dagen men samtidigt var det ju underbart skönt.

Nu är jag iaf tillräckligt utvilad för att förhoppningsvis orka med ett asjobbigt cirkelträningspass ikväll. Eftersom vi nyligen fick veta att vi kommer ha uppehåll från handbollsträningar ända till den 5 januari så känns det som att man borde hålla igång lite på egen hand och det är inte alltid supermotiverande när det är mycket snö ute och kallt.

Imorgon är det sista dagen på jobbet inför julledigheten som gäller. Det kommer nog dessutom vara en soft dag för vi är all personal men typ hälften av alla barn. Det kan ju iof betyda att det blir en rätt seg dag men jag kan nog hitta på en hel del att göra ändå. Om vädret tillåter blir det nog en tripp till närmsta kälkbacke och hur kul är inte det egentligen :-D

Det ska bli så oerhört skönt med två veckors semester, ska försöka vara effektiv och duktig så jag får massa gjort under dessa veckor också, så jag inte bara latar mig förbi lovet. Nu ska jag börja städa faktiskt för det ser ännu värre ut än vanligt här och det betyder världens bombnedslag ungefär. Snart ska middagen förberedas också, tydligen blir det ingen träning för min babe så han kommer hem vid halv fem istället för sex vilket är perfekt så jag hinner smälta maten ordentligt innan träningen. Dessutom har jag ju inte ätit något alls på hela dagen eftersom jag mest har sovit så det kan nog va bra att äta tidig middag.

Real Madrid-Zaragoza

Vad var det som hände igår egentligen? Real Madrid ställde upp med sitt bästa tillgängliga lag, men det saknades ju tre självklara starters, Pepe, Kaká och Alonso. Istället fick Garay, Van der Vaart och Diarra chansen och den som imponerade mest av de tre var ju helt klart Van der Vaart. Han har spelat i Real länge, flera år fast han har aldrig lyckats jobba sig in i laget, han kan inte ha spelat många minuter samanlagt. Och han har inte riktigt imponerat när han väl har fått chansen, jag tycker inte särskilt bra om honom men igår var han riktigt bra faktiskt. Fast han ligger ner alldeles för mycket tycker jag.
Higuain gjorde mål direkt, det hade väl gått två minuter kanske och sen pressade real på ordentligt ett bra tag men det dröjde lite innan Van der Vaart slog till två gånger inom loppet av några minuter. Hans andra mål kom efter ett bra inlägg från Ramos som var väldigt offensiv i första halvlek. Sen gjorde Higuain mål igen, han är i bra form. jag tror att det var hans tionde eller elfte mål i ligan i år. Skönt för Ronaldo var väl att han också fick sätta en. Han gjorde några fantastiskt snygga grejer i hög fart och lurade upp motståndrna på läktaren några gånger. Han hade också någon frispark som var riktigt nära. Benzema fick äran att avsluta målkalaset med en stolpe-in-bredsida. Riktigt kul är det ju att se så många mål men jag tyckte det blev lite synd om motståndarna. Zaragoza var inte bra, inte någonstans faktiskt. Det var den nye tränarens första match och det kan inte vara kul för honom kan jag tänka mig. De blev förnedrade och utspelade av Real, iof verkade ju RM vara på toppen lekhumör och spelade riktigt glad och fartfylld fotboll men den främsta anledningen till att de kunde göra det var ju eftersom Z var så dåliga.
Backlinjen såg ut att göra ett helt okej jobb men de fick ju inga svårigheter att ta hand om direkt. De lyckades dock ställa motståndarna offside lite mer än vad jag tycker att de brukar. Sen är det ju svårt att säga om det beror på att samarbetet fungerade bättre utan Pepe eller om det helt enkelt var Z forward som gick alltför enkelt i fällan. Kul var det iaf att se matchen eftersom jag ändå är ett stort RM-fan. Kan tänka mig att det är med en positiv och härlig känsla alla spelare går in i juluppehållet. Hoppas de tar med sig den till starten på nästa år.


Måste också ursäkta mitt fiskmåsminne, tydligen spelade Z i den lägre divisionen för två säsonger sedan så då var det väl säsongen innan som jag tyckte att de var så grymma antagligen.

Kanske dags för en uppdatering

Sist jag skrev var det inför matchen, så jag ska väl börja med en utvärdering/analys av den. Lite extra turbulent kring laget kan man nog säga att det har varit på slutet. Allas irritation och frustration har verkligen kommit fram, positivt eller ej vet jag inte riktigt. Jag måste bara börja med att säga att jag tycker att det var ett helt idiotiskt beslut i uttagningen inför matchen. En av de uttagna kunde inte vara med, en var petad eftersom vi var för många hon blir dock inte inkallad trots att en annan i laget har meddelat att hon inte kommer kunna gå fullt och trots att vi har en i laget som måste komma på väldigt snabba byten. Jag tycker att det var märligt och helt fel beslut men men det är inte upp till mig att bestämma sånt så man har väl inte så mycket val annat än att göra det bästa av situationen man är i.
Mitt första mål var att vara positiv och detta mål klarade jag helt klart över förväntan. Trots att jag fick reda på det jag nyss skrev om på samlingen lyckades jag lägga frustrationen åt sidan och verkligen gå in för att ha bra humör, matchen igenom och kanske framförallt under uppladdningen. Vi flamsade en hel del, hoppade lite i omklädningsrummet och hejjade på herrarna som krossade Ceres. Vissa kanske tycker att det är oseriöst och fel uppladdning inför en match men jag tycker verkligen inte det. Det får oss bara på bra humör och får oss att tagga igång extra mycket. Jag tror det är länge sedan jag gick in och klarade spela så länge utan att behöva ett snabbt byte. Tror jag var inne på plan de första 15 min och normalt brukar jag behöva byta tidigare än så för att jag inte riktigt är inne i matchtempot. Dessutom sa alla att det var ganska högt tempo i matchen mot vad det har varit de senaste så det kan ju inte berott på det. Jag tror de flesta som håller på med idrott kan hålla med om att det går bättre om man har roligt, går det bra har man ju oftast roligt av bara farten också så det är ju verkligen en uppåtgående spiral, precis som vårt lag har fastnat i en nedåtgående spiral för att vi har tråkigt = det går dåligt = vi har ännu tråkigare = det går ännu sämre. Därför tycker jag att det är viktigt att vi får leka av oss lite innan match, vilket de flesta i laget iaf trivs väldigt bra med. För mig var det iaf ganska enkelt att vara positiv eftersom vi flamsade en hel del.
Nästa mål var satsa brett, satsa rätt in i luckor. Hm det skulle jag vilja utvärdera lite mer efter att ha sett filmningen av matchen. Nu såhär några dagar senare har jag mest bara en känsla av hur det gick. Det kändes som om jag nästan inte fick spela v9 alls. Som h9 har jag oerhört svårt att vara farlig i mina satsningar, det lilla jag kan göra är möjligtvis att skapa läge för h6, vilket jag verkligen tycker att jag gjorde, bra dessutom. Tyvärr resulterade det nog inte i ett enda mål. Det var lite lättare att försöka utmana ordentligt mot Enköping för de mötte upp mig längre ut, spårvägen stod kvar i lågt 6-0 vilket är mitt mardrömssenario egentligen. Vad kul det skulle va om jag kunde vara en farlig skytt, tyvärr är jag inte det och därför tycker jag att jag inte gör så mycket nytta framåt som h9.
De få minutrar som jag spelade v9 är jag lite nöjd med. Det var ett inspel till Emma som jag är extra nöjd med och ett kullager som jag är lite extra stolt över. Jag är lite frustrerad över att jag tycker att jag fastnar lite för lätt eller åtmindstonde inte lyckas dra på mig två spelare alls lika ofta och bra som jag tycker att jag borde kunnat.
Det är ett läge (mitt enda mål) som jag verkligen är nöjd med om man ser till målet, här var det ngn annan som serverade mig ett bra läge, kommer tyvärr inte ihåg vem som spelade fram mig men jag hade en lucka att rusa rätt in i och det gjorde jag :-)
Sen så är det en sak jag verkligen inte är nöjd med och det var en period när vi var en kort och jag spelade h9, det var ingen som verkligen utmanade så jag kände att jag skulle stega och söka frikast, problemet var att jag gjorde det så pinsamt dåligt att jag inte lyckades utmana en enda försvarare utan fick vända ryggen till på sista steget (hur farlig är man då på en skala mellan 1 och 10 egentligen?) och passa m9. Tycker dock att de andra på lite mer fördelaktiga positioner för satsningar där kan ta lite större ansvar...
Sist hade jag ett försvarsmål, våga kliva ut och smälla på. Här misslyckades jag dock totalt, vilket verkligen gör mig arg. det var nog bara vid ett enda tillfälle jag verkligen gjorde det och jag låste spelaren totalt, varför gör jag det inte oftare??? Varför ska jag tveka så mycket??? Normalt brukar det ändå inte vara några rejäla försvarsmissar från mig (enligt mig) jag brukar stå tekniskt bra placerad och spelarna brukar inte riktigt knappt vilja utmana känns det som, och gör de det så brukar jag ändå stå så pass bra så att jag löser det helt okej fast jag inte gör det så bra som jag vet att jag egentligen kan. Men i torsdags, fy fy fy. Undra om jag någonsin varit så förbannad över min prestation bakåt, jag var värdelös och pinsamt dålig. Vid ett tillfälle i andra stod linjen mellan mig och märta (jag var v2:a), deras h9 var vänsterhänt och hade tidigare klivit in i banan och skjutit utifrån en del. Jag pratade med martina om att jag hade utsida och linjen, det tog ett litet tag och så får h9 bollen och kliver in och skjuter mål. Då insåg jag att linjen inte alls var kvar mellan oss och att jag stod utan att göra någon som helst nytta i försvaret, usch jag blev så fruktansvärt förbannad på mig själv, fattar inte hur jag inte kunde hinna märka det i tid. Det fanns flera tillfällen då jag önskar att jag verkligen hade smällt på mycket mer.
I halvlek bestämde vi något kring samarbete försvar och mv som jag tyckte var konstigt och som jag kände mig väldigt osäker på. Vi bestämde att spelaren skulle täcka korta på något sätt samtidigt som man ändå skulle gå på skottarm vilket jag varken riktigt förstod eller kände att jag skulle kunna göra, dumt nog så blev situationen alltför tveksam för mig och jag hamnade någonstans precis mittemellan, vilket är det absolut sämsta man kan göra. Efter mitt första ingripande vid en sån situation sa jag till Johnny att jag måste få täcka långa och att han skulle meddela mv det.
Vi förlorade matchen med 20-24 fast jag tycker nog att den kändes jämnare än så. Hade vi bara satt alla våra bra lägen hade vi vunnit matchen klart. Men men vi visar ju match efter match att vi faktiskt inte kan det. Det var iaf ganska roligt att spela och det känns som att det är det viktigaste den här säsongen. Visserligen är det väl alltid det men det här året har vi ju i stort sett inget annat att kämpa för, resultaten känns inte längre så viktiga. Jo visst, jag skulle vilja hamna bättre än täby i serien faktiskt :-) 



Innan matchen i torsdags tittade vi (jag, anna, tinna och kicki) på enköpingmatchen några gånger... Det var faktiskt rätt kul att se även om vi var värdelösa. Visserligen är jag rätt nöjd med min insats den matchen. En sak som blev väldigt tydlig för mig var dock att jag jobbar på tok för lågt i 3-2-1, lägre än vad jag trodde faktisk. Jag visste att jag jobbade för lågt och med för dålig intensitet men jag trodde faktiskt inte att det var riktigt så dåligt. positivt är ju faktiskt att trots att vi hade ett tekniskt värdelöst 3-2-1 så lyckades vi ändå stoppa upp enköping riktigt bra till och från. Tänk då om vi skulle kunna bli bra på det, ojojoj inga skulle kunna göra mål på oss då :-)



Igår var det den årliga julbordsturneringen. Jag tycker att det är en härlig tradition och alla unga verkar tycka att det är superkul. Lite tråkigt är det att det knappt är några damseniorer alls där, visserligen kanske lagledare och tränare kan jobba för att få dit några. Nu tror jag inte det ens har nämnts alls och då är det ju inte så konstigt att inga dyker upp.
Efter den åkte jag, Lovi, Tinna och Oskar hem till Oskar. Vi hämtade upp Anna på vägen dit. Tillsammans med två kompisar till Oskar spelade vi lite mao. Jag tyckte det var riktigt trevligt, tråkigt bara att jag hade sämsta dagen på mao. Vi spelade nog tre gånger och mitt lag vann bara en gång :-(  
Vi gick ut och självklart hamnade vi på Teglo, tinna åkte dock hem för hon skulle upp tidigt. På tegel träffade vi lite andra vhk-människor så lite handbollssnack blev det såklart :-) Det var live-uppträdande ett tag vilket säkert var helt okej. Jag måste dock klaga lite på musiken som spelades efteråt men det var väl helt enkelt fel tema på kvällen för mig. Jag brukar aldrig ha några åsikter om musiken direkt eftersom jag inte är speciellt intresserad av musik alls men igår reagerade faktiskt till och med jag.
Jag åkte med Linnea hem, sjukt skönt faktiskt. När jag kom hem ställde jag mig och stekte falukorv och kokade spagetti, jag var rätt hungrig nämligen, vilket jag iof alltid är efter ett besök på krogen. Men en korv i hallen och lite choklad till middag räckte tydligen inte riktigt för att hålla mig mätt till nästa morgon.


Idag har vi varit och kollat på kakel igen, det gick mycket bättre denna gång och nu har vi i stort sett bestämt oss hur det ska bli överallt. Nu återstår bara alla tapeter, det kan ju bli kul. Vi var även uppe vid tomten och tittade, de hade satt upp pinnar som visade var huset kommer stå exakt och var garaget kommer stå samt golvhöjden. Det var lite kul att se även om det fortfarande är svårt att få en ordentlig uppfattning om hur det kommer se ut när allt är klart. Aja det blir nog bra och det är så skönt att vi är så överens om precis allt. Hittills har vi fastnat för exakt samma hela tiden. Det enda är kanske kaklet i köket då där jag är lite lite lite sugen på grönt men Kjell inte alls tycker att det låter som en bra ide. Det kan jag absolut köpa och jag har ju faktiskt inte lyckats hitta något endaste grönt kakel som jag skulle kunna tänka mig heller så jag förstår faktiskt honom.

Nu ska vi göra taco-middag och titta på film och sedan är det mina stackars nerver som återigen ska sättas på prov eftersom Real-Madrid spelar mot Zaragoza kl tio. Z är ett lag som jag tycker ganska mycket om. Förrförra säsongen var de grymma men i år verkar de inte alltför heta om man ser till poängen. Kanske saknar de Milito-bröderna för mycket. Ronaldo är tillbaka efter avstängning men Kaká och Pepé är skadade. Undra vilka som kommer spela mittbackar idag och hur det kommer gå. Det känns som vanligt inte alltför bra inför matchen och jag tror det kommer bli tufft. Kul ska det iaf bli att se matchen, den förra tittade jag ju på under störande omständigheter (:-)) och den förrförra missade jag ju helt så jag längtar till kvällens match om man säger så.

Undra om det finns en gräns för hur långa inläggen får vara, kanske borde jag delat in det här i flera olika eftersom det innehöll så mycket olika saker men aja nu har jag skrivit det som jag har, antar att alla trottnat på att läsa det vid det här laget så det är väl lika bra att avrunda...

Ha en kul kväll!

match då...

Jag är inte ett fan av vardagsmatcher, tycker aldrig att jag får rätt känsla direkt. Dessutom har de flesta legat på torsdagar då jag öppnar och är rätt trött på kvällskvisten. Nu är det iaf skönt att det inte är en långväga bortamatch utan spel i på vår halkbana.

Mål inför morgondagen är:

Vara positiv
Satsa brett, satsa rätt in i luckor
Våga kliva ut och smälla på


Jag tycker jag redan börjar känna igen flera av målen men det gör mig absolut ingenting faktiskt. Det är moment jag behöver träna på och fokusera lite extra på, dessutom är det svårt att hitta andra mål eftersom jag är så fulländad annars, tihi eller inte...

Träningsreflektion

Okej, uppladdningen inför träningen var sämsta tänkbara. Vi hade ett lagmöte, där vi beviserligen såg att många kan komma på tisdagar innan träningen. Jag blev förbannad och ville helst bara gå därifrån på mötet. Jag blir så frustrerad och irriterad och vet inte riktigt vart jag ska ta vägen, sådana känslor vill jag helst bearbeta själv eller möjligtvis med någon som står mig riktigt riktigt nära. Jag har svårt att hantera dem vettigt i ett rum fullt av folk. Min barnsliga envishet ställer dessutom till det och ibland blir jag ganska trångsynt. Aja jag förstår mycket av det som sas och kan acceptera en del men sen är det andra saker som jag tycker är det egentliga problemet som det inte finns någon enkel och bra lösning på och som det framförallt känns som om vissa struntar i och istället letar andra fel. Tanken slog mig säkert minst tio gånger, nej nu lägger jag av, jag orkar inte mer.
Inför träningen hade jag dock bestämt mig för att inte låta mina känslor och tankar styra så mycket och jag är faktiskt riktigt stolt över hur jag hanterade allt. Jag släppte alla mina bekymmer och ilskna negativa tankar (behövde visserligen kanske 10-15 min på mig, men det var kanske inte så konstigt eftersom mötet var i direkt anslutning till träningen). och fokuserade enbart på handboll. Så det viktigaste målet klarade jag galant, det gäller bara att fortsätta med det.
Ett annat mål jag hade var försvarsspelet, att kunna gå på känsla. Jag spelade nog nästan inget försvar alls idag faktiskt. Jag var täckare en gång och det tycker jag gick sådär. jag gick absolut på känsla och ibland kom jag riktigt bra men ibland riktigt värdelöst också.
Slutligen så hade jag som mål att skjuta hårt, hm jo det tycker jag faktiskt att jag gjorde. Alltså att jag satsade i alla avslut fullt ut. Visserligen tänkte jag en del på placering och undvika täck osv men jag tycker ändå att jag hela tiden satsade på styrka också, även från 6m vilket jag inte alltid brukar göra. Jag är framförallt mer nöjd med avsluten idag, det kändes som om jag hittade mer rätt än jag gjort på sista tiden. Någon förbannelse har vilat över mig de senaste två-tre månaderna när det gäller stolp och ribbträffar, men den märkte jag inte av alls idag faktiskt. Vi hade en övning som passade perfekt för ett mål jag hade inför förra matchen så då bestämde jag mig för att verkligen satsa på det. (Satsa 110% in i läget) Även här är jag nöjd, det var några gånger när jag ångrade mig och borde gått själv och satsat ännu mer på eget läge men det var också flera gånger som jag verkligen kände att jag rusade rätt in i luckan och det är jag glad över.
Jag lämnade träningen idag med en mer positiv känsla än vad jag gjort på länge (efter en träning) förutom träningen som Magnus höll i såklart. Det behövdes efter mötet, kanske var det tack vare mötet, kanske inte. Jag tror jag ska låta bli att överanalysera det och bara njuta av att jag mådde bra efter en träning och kände att jag hade fått ut något av den iaf.

Träning imorgon

Det allra viktigaste för mig imorgon är att jag känner att mina känslor inte påverkar spelet negativit. Att jag släpper alla negativa tankar och bara fokuserar på att utvecklas och att göra saker så bra som möjligt.

Övriga mål är:

Ingen tvekan bakåt, gå på känsla och inte tanke.

Hårda skott, strunta i var de hamnar, block eller mitt i mål är okej så länge jag verkligen tar i och försöker skjuta hårt.


En vecka kvar...

Om precis en vecka, eller fem arbetsdagar har jag julledigt. Jag ska vara ledig nästan precis två veckor vilket känns underbart och lyxigt. Det enda problemet är väl att tiden kommer rusa iväg som vanligt och att jag säkert inte kommer hinna ens hälften av vad jag borde. Utöver att bara slappa och njuta av ledigheten ska jag försöka ta tag i och organisera flytten. Troligtvis kommer jag ju flytta ut i slutet av januari och inte flytta in i vårt hus förrän i juni så jag måste fundera ordentligt över vad jag kommer behöva under dessa månader. Dessutom måste jag fundera ordentligt över vad jag kan tänka mig att kasta, ju mer destu bättre (iaf enligt någon annan).

Igår var jag jätteduktig och höll i cirkelträningen. Det märktes att Magnus var borta för det var väldigt få som kom, men de som var där jobbade på riktigt bra tycker jag. Å vilken skillnad det var från förra gången. Nu hade vi iof inga häckar så vi körde spänsthopp och sidohopp istället för över häckar och pallar, vilket nog gjorde att hinderbanan blev lite lättare. Men igår mådde jag inte illa alls nästan, förra veckan mådde jag illa från första minuten. Så det var skönt iaf. Jag slarvade med de sista övningarna för jag tyckte det var lättare att stå i mitten och koncentrera mig mer på att instruera (eller så var jag bara lat). Jag är iaf riktigt nöjd över att jag gick och körde så hårt som jag gjorde. Synd bara att herrarna förlorade sin match, med bara två bollar dessutom. Stackarna!

Snart ska jag steka pannkakor för vi ska till tekniska museet imorgon, det ska bli väldigt kul.

Drömmar krossade

En av Reals viktigaste spelare blir borta resten av säsongen, Pepe slet av främre korsbandet igår :-(

Real har inte haft en perfekt säsong hittills direkt. Skador på nyckelspelare avlöser varann, stackarna. Dessutom har den fantastiska, makalösa Iker Casillas visat sämre insatser de senaste matcherna än vad jag har sett honom göra på länge. Han hade visserligen en kortare svacka förra hösten också, efter em-guldet har han själv sagt att det blev lite svårt att ladda om ordentligt. Hoppas denna svacka han verkar vara i nu blir lika kortvarig, för real har inte råd att sakna världens bästa målvakt samtidigt som de saknar sin nästbästa back. Går drömmen om cl-finalen i kras nu känns det inte riktigt rättvist och absolut inte bra...

En ny dag

Jag är så otroligt glad att jag tog det lugnt igår och att jag åkte hem efter matchen. Jag är tillräckligt seg ändå faktiskt. Nu har jag flera timmar på mig att göra vad jag vill innan det är dags för cirkelträning.
Dagen igår då... Vi spelade boule, vilket var roligare och mer spännande än vad jag hade trott. Fruktansvärt irriterande var det bara att mitt lag förlorade och att jag typ var sämst av alla på min bana. Efter boulen var det dags för mat på Amazonas, trevligt men inte superkul. Jag var ganska hungrig och trots förbeställning tog det lång tid innan vi fick in maten, visserkligen var det väl några som inte hade förbeställt men ändå. Och när väl maten kom hade något blivit fel och jag och tinna fick inte vår mat så vi fick vänta tjugo minuter till typ. Pizzan som jag beställt var helt okej men inte alls något speciellt. Jag blev ganska mätt konstigt nog för det kändes inte som om den var lagom för en person, stackars tinna blev inte alls mätt. Sen beställde jag in en julmust och blev på bättre humör för det var så otroligt gott. Efter mycket om och men kom vi hem till Kicki där vi hann se några enstaka minuter av Barcelonas match, Zlatan hade självklart gjort mål och de vann med 1-0. Jag läste för någon dag sen att Real har flest olika målskyttar, undra förresten om det var i Europacupspel eller i ligan eller kanske sammanlagt, hm hur som helst borde ju det vara ett gott tecken. Barcelona borde ju bli mer sårbara om dessa spelare blir skadade, avstängda eller hamnar i svackor men men man vet aldrig i sportens värld.
Vi spelade absolut överens (tror jag det heter), helt okej spel men inte som mao eller mvg det tror jag alla kan vara absolut överens om. Det gjorde att jag inte helt kunde koncentrera mig på den viktiga matchen som följde Barcelonas. Real Madrid mötte Valencia borta och som jag skrev igår var jag helt säker på förlust. Jag tycker dock att Real verkade spela rätt bra, först halvlek har jag inte så bra koll på, jag var ganska distraherad då men det fanns ju några lägen som kanske borde resulterat i mål och jag hade nog nästan inte förväntat mig att de skulle kunna vara värst offensiva alls. Van der Vaart är inte min favorit och det kändes inte som om han skulle kunna ersätta Kaká. Att pepe blev skadad och blev utbytt i slutet av första gjorde mig inte direkt säker inför andra halvlek. I andra tittade jag lite mer koncentrerat och då böljde ju spelet lite fram och tillbaka men jag tycker ändå att real var det lag som höll lite mer i taktpinnen. När Higuain gjorde 1-0 blev jag glad men kände att det nog inte skulle hålla så länge, fem minuter senare gjorde Villa mål (inte så förvånande), ca fem minuter senare gjorde Higuain mål igen och då började jag nog hoppas på att de faktiskt skulle vinna. Men halvleken var så lång och tiden gick så otroligt långsamt. När Valencia kvitterade kändes det som att det skulle sluta 2-2 och att det kanske ändå var ett rätt okej resultat borta mot Valencia med det lag som var på planen, men Real Madrid kom tillbaka en gång till och matchen slutade 2-3 :-D   Det trodde jag inte innan matchen. Som sagt åkte jag hem efter matchen, vilket var väldigt skönt för jag var inte ett dugg sugen på att dra vidare.

Handbollsavslutning och fotbollsmatch

Ska bli ganska kul ikväll faktiskt, lite tveksam är jag till boule, är det kul verkligen? Eftersom vi är ett gäng handbollsspelare lär man ju iof vara rätt tävlingsinriktad och då beror rolighetsgraden antagligen på hur bra det går. Jag är inte ett dugg sugen på att gå ut ikväll, främst har det att göra med att jag inte orkar vara trött och seg hela dagen imorgon. jag vill kunna få ut mycket av min söndag. Dessutom har jag verkligen inte överflöd av pengar den här månaden. Är nog den snålaste månaden sen jag flyttade hemifrån för sex år sedan. Men men vi får se vad som händer. Något jag däremot är grymt sugen på är att få se Valencia-Real Madrid. Fast tyvärr är jag ganska säker på att real kommer förlora. Tyvärr så måste jag ju erkänna att vi skulle behövt Ronaldo ikväll, det är något jag absolut inte tycker om för jag vill inte behöva någon som är divig och egentligen bryr sig mer om sig själv än sitt lag. Det kanske de flesta gör men han gör det mer och framförallt mer öppet än andra. det hade varit en sak om han hade varit skadad för då hade det inte varit något man kunde hjälpt men nu har han satt sig i den här situationen självmant genom riktigt idiotiska grejer förra ligamatchen. Jag såg ju inte matchen pga tjejmiddag förra helgen och har mest läst och sett små klipp om vad som hände så jag har fortfarande inte riktigt kunnat skapa mig en egen uppfattning om vad som hände, men korkat och barnsligt verkar det ju absolut ha varit.
Jag tror Valencia är lite hetare just nu, David Villa kommer definitivt göra minst ett mål ikväll och då kommer mitt kära lag få problem, visserligen kan både Higuain och Raul kanske göra mål och eventuellt benzema också men då måste lägena skapas och utan både Kaká och Ronaldo tror jag tyvärr att det kommer bli svårt. Kanske kan vi förlita oss på ett distansskott från Alonso och ett hörnmål via Ramos men hur stor är sannolikheten för det?
Hoppet är väl det sista som överger en supporter kanske.

Utvärdering

Matchen orkar jag inte gå igenom så noga direkt. Skulle jag välja ett ord som får sammanfatta det skulle det vara katastrofalt. Kan nog inte komma på en enda sak som var positiv faktiskt. Eller jo faktiskt, håll i hatten nu men Sören tog faktiskt med en filmkamera och filmade (en del? hela?). Jag hoppas jag kan få ta hem den och se matchen i lugn och ro och analysera mitt spel.
Energilöst sa domarna och jag förstår dem för finns det någon energi alls i laget så är den negativ och det är så tråkigt för vi har verkligen ett härligt gäng som skulle kunna ha hur kul som helst, det är jag övertygad om.
Ja det här var ju inte bra sa tränaren och det hade han ju rätt i...

Det var nog det enda jag orkar skriva om matchen nu ska jag dock istället försöka utvärdera min insast i skrift. Jag är missnöjd med vissa delar men lite nöjd med andra. Först börjar jag med min målsättning.
stega brett och kraftfullt:
Jag tycker faktiskt att jag lyckades rätt bra här, jag spelade ganska mycket högernia och jag tycker att jag var bättre där än jag brukar. Jag gjorde en hel del bra kantutspel, vilket är det jag enda jag brukar kunna göra från högernio men igår tycker jag att jag satsade ganska bra inåt också fast det blev inget bra utav det tyvärr. Jag kom inte riktigt till något bra läge och jag saknade verkligen Linnea som säkert hade kommit i fart som vänsternia, jag brukar iaf bara kunna lägga över den och så är hon där, klockrent. När jag var högernia igår hittade jag dock inte vänsternian alls och det var svårt att passa (som högerhänt) till mittnian eftersom Enköping faktiskt var riktigt bra på att skära av passningsvägar i precis rätt ögonblick. Som vänsternia tycker jag att jag kom riktigt brett och stegade i ordentligt, det var dock några gånger jag tajmade fel och fick börja på tok för långt ut och då satte mig i klantiga situationer. Som sagt tycker jag att jag stegade riktigt bra, jag drog ofta på mig trean ganska brett men precis när jag skulle passa vidare till m9 kände jag hur den passen skulle bli fruktansvärt riskabel för att någon stack ut en arm. jag lyckades inte tajma Martina någon gång alls nästan. Linjerna borde verkligen ha haft ytor där men tyvärr såg jag dem inte i de lägena, konstigt när jag tänker efter. I slutet av matchen när jag spelade v9 brevid anna gick det bäst. Inte så väldigt förvånande faktiskt, det som är lite märkligt däremot är att vårt samarbete inte utnyttjas mer, (eller är det du och jag som inbillar oss att vi har ett prima samarbete?).
Tveka inte så mycket i försvar
Här är jag både nöjd och inte nöjd. Det är några gånger som jag verkligen släpper alla hämningar och då känns det så underbart och fungerar så perfekt sen är det några gånger som jag känner att jag tvekar också och då blir jag förbannad på mig själv. För det mesta spelar jag i något mellanting då jag spelar kontrollerat och kanske lite fegt men ändå inte tveksamt så då fungerar det bra.
Det jag vill komma åt och verkligen utveckla är självklart varför jag ibland tvekar. Det är i olika situationer, det beror ofta iof på att jag inte litar fullt ut på mina lagkamrater men det blir ju knappast bättre av att jag handlar osäkert. Jag tror även att det har mycket att göra med vilken spelare jag möter, naturligtvis har det det men jag kan inte riktigt komma på vilken spelartyp det är mest. Självklart tvekar jag mer om jag möter en spelare jag tror har bra variation i sitt spel. Nu inser jag också att det händer oftare som v2:a än h2:a, särskilt mer i vänsterhalvback än högerhalvback. Jag tycker inte om att behöva sneställa och visa lucka mot mitten och i 3-2-1 kan jag inte det och då är det ju inte heller roligt att snedställa mot fel arm. Jag känner ju iaf direkt av att jag tvekat i någon hundradels sekund och eftersom jag är så pass medveten om det ska jag verkligen kunna påverka det här tycker jag. Nästa match ska nog detta stå kvar som mål och hellre att jag helt missar i en full satsning än att jag tvekar i ett läge även om det första resulterar i mål och att tvekningen inte resulterar i något mål (undra om någon annan än jag förstod det där?)
Satsa 110% i läget
Hm det här har jag lite svårt att utvärdera för jag tycker inte att det blev så många lägen. Jag satsade dock bra framåt tycker jag även om det som sagt inte resulterade i något bra förutom vid ett fåtal gånger. Några direkta luckor tycker jag inte att jag hade någon chans att attackera men det lär det ju ha funnits... Efter att ikväll ha sett Skånela-Guif blev jag ännu mer sugen på att spela och bara satsa allt vad man f*ing har in i en lucka. Jag såg Jozzan fullkomligt flyga genom spelare och så vill jag också satsa. Mycket av det jag måste jobba med är det mentala men mycket är också snabbheten. Jag fick ett riktigt bra läge för skott från 9 m igår (pass från anna) och det är jag nöjd över hur jag satsade. Tror skottet vart bättre än på länge, såg inte vart det träffade tror nog både ribban och stolpen vid krysset och ut.

Nä nu får det nog räcka...

Raul

Raul har spelat i Real längre än jag har varit deras fan, och det är ganska länge ska jag säga... Han har varit hyllad och ifrågasatt, av de egna fansen visserligen främst det förstnämda. Jag avgudar hans spelstil och kämparglöd men även jag inser att han blir äldre och äldre, att andra spelare kanske kommer till klubben och är på toppen av deras karriärer och borde ta hans plats. Jag vet att det är ofrånkomligt men jag kommer verkligen sörja den dagen han inte längre spelar. Han har fått starta många matcher i år och Pelligrini överöser honom med beröm titt som tätt men på sista tiden har han fått mindre och mindre speltid, han har dock nästan alltid fått hoppa in. Det fick han inte i helgens match och jag hade missat anledningen, igår när jag kollade på sista tjugo minutrarna av CL-matchen trodde jag han var med då heller. Eftersom bilden jag streamade var helt värdelös och man inte såg skillnad på någon spelare och eftersom kommentatorerna var obegripliga för mig på kanske franska eller något annat lustigt språk. Nu läste jag precis några saker han själv sagt på någon presskonferens nyligen på reals hemsida och jag blev så glad. För jag blir alltid glad över vad han säger, (visst han är mediatränad sen miljoner år sedan men hur mycket träning en männsika kan få så kommer åsikterna någonstans ifrån också). Jag blev iaf medveten om varför han missade almeria-matchen (vilket jag såg som ett tecken på hans alltmer mindre speltid), hans dotter föddes på fredagen, GRATTIS! Och dessutom visade han sig lika ödmjuk som alltid genom att förklara att han jobbar hårt för att förtjäna sin plats och att han pratar om att hjälpa laget såväl på planen som på bänken. Jag vet inte många spelare i storklubbarna som pratar om den äran att få sitta på bänken som han gör och som accepterar petningar så ärorikt som han gör. Aldrig har jag hört/läst honom klaga över det, aldrig har jag sett honom visa med kroppsspråk eller ansiktsuttryck missnöje gentemot en tränare eller ledare.

Sådär nu har jag återigen höjt en människa jag aldrig träffat till skyarna :-)

Fortfarande arg...

Så fort jag tänker på det kokar det lite inom mig, jag är fortfarande lika arg och jag tycker fortfarande att det är lika värdelöst. Men jag har bestämt mig för att inte låta det påverka mig riktigt lika mycket. Vi får väl se hur det blir med den saken...

Igår kände jag för att bara gå ifrån träningen, jag kände som vanligt inte alls för att gå dit men det är nog sällan jag har varit så nära på att gå ifrån en träning. Eller jag kan omöjligt ha varit så nära någon gång. Många gånger slog tanken mig att det kanske är lika bra att bara lägga ner. Jag tycker inte om att känna mig så värdelös, och jag tycker definitivt inte om att vara så irriterad och arg hela tiden. Men jag vill ju inte sluta. Jag älskar handboll och jag tycker så väldigt mycket om många spelare i laget. Därför har jag bestämt mig för att ge det en till chans.

Jag har alltid (iaf så länge jag kan minnas) sagt att det viktigaste för en spelares utveckling inte är tränaren, utan spelaren själv. Jag anser att jag dessutom själv är en rätt okej tränare, som tänker ganska mycket handboll och rent teoretiskt kan en del. Alltså ska jag bli min personliga tränare, vilket jag egentligen varit större delen av mitt liv. Det är färre år än vad jag kan räkna fingrar på min ena hand som jag varit nöjd med min tränare. Ett tag hade jag inte ens någon tränare utan vi spelare hittade på övningar själva. Jag har ju inte direkt slutat med det men jag känner att jag absolut kan vara en bättre tränare för mig själv än vad jag varit på sista tiden. Jag ska inför varje, eller nästan varje träning och match bestämma egna mål, vilka jag i efterhand ska utvärdera. Jag ska pressa mig själv hårdare på träningar och verkligen utmana mig själv. Jag är ju medveten om massor av brister som jag har och en del av dem vet jag också lösningen på vilket jag måste fokusera mer på än vad jag gör idag. Jag ska försöka se till att två-tre matcher i vår blir filmade så kan jag dessutom få det ur ett annat perspektiv.
Vi får väl se om det ger något resultat om jag kan känna mig lite mer positiv till träningarna och min fortsatta karriär inom handbollen. Jag reserverar mig dock för en eventuell situation i januari då jag pga en viss sak kanske väljer att sluta med omedelbar verkan...

Då så, mina mål inför matchen imorgon.
  • Att stega brett men kraftfullt.
  • Inte tveka så mycket bakåt
  • Satsa 110% in i läget

ARG

Jag är så arg och förbannad så att jag inte ens orkar skriva om det. Jag är arg på många saker men främst är det nog mig själv för att jag låter mig påverkas på planen av min ilska, jag lyckas inte koppla bort det fast jag försöker. Jag är dessutom arg för att jag är så värdelös, på sätt och vis hoppas jag väl att det ska höra ihop så jag inte är ett hopplöst fall men ibland undrar man ju.

redigerad bild

jag har precis redigerat en bild på mig från tegel igår. jag är verkligen inte bra på photoshop så jag är rätt nöjd faktiskt. Jag ser ju klart att jag har redigerat den så jag är ju inte direkt något proffs men det skulle va intressant att få veta om det är något man märker så fort man kollar på bilden eller om det inte är iögonfallande direkt.

Jag vill försvarar mig med att säga att jag inte har något vidare tålamod och gjorde om bilden på bara några minuter och med helt nya funktioner än vad jag tidigare använt i programmet, skulle jag orka lägga ner mer tid så skulle jag nog lyckas ännu lite bättre.

Det var nog första och sista gången

som jag körde cirkelträning bakis. Jag är fruktansvärt otränad och skulle må dåligt även om jag hade en fysiskt perfekt dag men lägger du på lite halvillamående redan innan en hård träning så är risken för kräkattack tydligen ganska stor. Det började direkt på den underbara men hemska uppvärmningen som är så fruktansvärt jobbig och läskig (jag har skräck för plintar och häckar). Tydligen skulle vi göra två kullerbyttor per varv (3 varv) och jag kan säga att rummet snurrade rätt bra efter en. Stolt är jag iaf att jag gick iväg på träningen för jag var inte direkt sugen innan, det var helt och hållet Lovisas förtjänst att jag gick, eller nej Oskar var lite delaktig i beslutet också faktiskt. Nu ska jag hoppa in i duschen och bara njuta av att känslan av spya i halsen äntligen har försvunnit :-D

Tydligen har Real Madrid match mot Valencia på lördag så jag blir visst tränare på söndag, och därför eftersom det var sista gången jag körde cirkelträning bakis så blir det en lugn handbollsfest på lördag...

Dagen efter...

Så känns det verkligen just nu, jag mår tack och lov inte så väldigt illa men jag mår heller inte helt bra. Det kanske inte skulle va helt fel med en pizza just nu men jag är på tok för seg för att orka gå hemifrån. Igår var jag på middag hos Disa tillsammans med en stor del av laget. Jag tycker att det var en lyckad kväll. Vi åt och spelade mao och pyttelite mvg. Jag och kicki ägde på mao, kan berott på att bara ett av våra sinnen var fördunklat i alkohol, det är sjukt hur mycket segare man tänker då. Jag fick hjärnsläpp och kom inte på vad Magnus Wislander heter i förnamn. Det blir ju inte bättre heller av att alla skriker och skrattar åt en när jag väl har fått hjärnsläpp. Aja vann gjorde vi iaf och jag och Maria var i delad ledning med ett lag på mvg efter två omgångar så vi hade nog vunnit där med :-)
Inte helt oväntat blev det till tegel vi styrde vår kos. Klockan har en förmåga att ticka på ordentligt och när det började bli dags för att dra vidare var det inte riktigt läge för stan. Istället körde Kicki oss till Tegel, sjukt skönt med en privat chafför, för att inte tala om att hon dessutom skjutsade hem oss (TACK SÅ MYCKET!). Alla kom in utan problem trots att jag tror att åldersgränsen var minst 20, det märktes faktiskt på skaran av människor på tegel för det är nog första gången på flera år som jag träffat så många som jag känner där. Det var därför lite extra roligt faktiskt. De senaste gångerna har jag lätt varit bland de kanske fem äldsta på hela stället men igår var det faktiskt många i min ålder och till och med äldre, kul.
Roligast igår var nog ändå flugan, vaddå lättroade. Nästa match måste vi köra något barnsligt och roligt, just för att det är roligt. Jag lovade ju Lovi att lägga upp en bild som jag faktist inte vågade lägga upp utan hennes godkännande men jag anade faktiskt att hon skulle vara så säker i sig själv och härligt obekymmersam att hon faktiskt inte bryr sig om enkla petitesser. Så utan att babbla mer lägger jag nu helt enkelt upp den:


Mitt i detta inlägg började Sveriges match mot Brasilien och nu är det halvtidsvila. Det ser ju grymt bra ut idag. De spelar underbart försvarsspel vilket ger dem en del snabba och enkla mål för uppställt anfall är ju inte det vi är bäst på direkt, är det typiskt svenskt? Ahlm har varit bra framåt och Sara Holgersson har varit suverän bakåt. Hoppas nu att de håller i det här och inte låter Brasilien hämta upp det, jag tror det står 14-8. Jag har också kollat igenom bilderna och filmerna från igår. Det var faktiskt en hel del bra så istället för att skriva något mer om gårdagen, eller kanske ska man säga gårnatten, och låta bilderna visa hur kul vi hade.





















Så efter lite avbrott för match och telefonsamtal så är jag nu klar med en liten sammanfattning från igår. Sveriges damer vann matchen även om det blev på tok för spännande den sista kvarten när de tappade sitt 8-målsövertag till ett mål i slutminutrarna. Aja två väldigt viktiga poäng iaf :-)

Snart sovdags...

Vill bara nämna för de som inte redan vet det att Ramos gjorde mål ikväll :-) Det var ett tag sen sist och det måste ha varit skönt för honom att göra mål. Nu ska jag följa min kompanjons exempel och sova. återkoppling lär det ju bli imorgon, om inte annat så har jag lovat Lovisa en härlig bild iaf.

Sov gott!

Ineffektivitet

är jag en mästare på. En helt ledig dag skulle man ju kunna hinna med så mycket som helst på. Åh jag brukar ha en hel del planer och drömmar om vad jag ska göra men oftast slutar det med att jag inte gör något vettigt över huvudtaget. Idag är typexemplet på en ineffektiv dag. Jag vaknade utvilad strax före åtta, surfar lite och somnar sedan om i typ två timmar till. Surfar lite till innan det är dags för match, äter lite i halvlek (insåg precis att det jag åt inte var någon vidare grund till ikväll) och sen funderar jag på om jag ska gå till systemet eller duscha först, det slutar med systemet först eftersom tiden rinner iväg, det var ju säkert bara lite över en timme som jag velade samtidigt som jag satt vid datorn och inte gjorde något särskilt alls faktiskt. Å nu har det hunnit gå mer än ytterligare en timme sedan jag kom hem och har suttit och tänkt att det nog är dags för duschen nu. Jag vill hinna pyssla lite innan det är dags att gå på middag, men i det här tempot hinner jag kanske inte det. Jag menar det är ju bara tre timmar kvar och jag måste städa och duscha innan.

Kul ska det bli ikväll, middag, mao och troligtvis utgång. Det enda som är tråkigt är att jag missar Reals match, funderar seriöst på att strunta i att ens kolla resultatet för jag tror de kommer tappa poäng och då kommer jag nog bli på mindre bra humör. Aja vi får se, jag lär ju inte kunna motstå det...

Nä nu jäklar känner jag av lite kraft och energi i min kropp och ska nog passa på att lyfta mig ur soffan och hoppa in i duschen, eller ska jag kanske plocka undan först, hm kanske ska vela ett tag till...

Sverige leker

Nu är det mindre än tio kvar av Sveriges match mot Kongo och efter en katastrofal första halvlek leker äntligen svenskorna. Det stod 9-9 i halvlek och det har vi vår målvakt Gabriella Kain att tacka, hon hade nog en räddningsprocent på närmare 60. Kongo spelade 3-2-1 vilket var kul att se, tycker att de gjorde det helt okej men det berodde kanske mest på att Sverige inte gav dem någon ordentlig fight. Kongoneserna (säger man så?) mötte spelare som inte kom i varken fart eller med bestämdhet och de få lägena vi fick förvaltade vi inte riktigt. Framåt var väl Gulden hyfsad och Johanna Ahlm ganska bra, den sistnämde skadade dock foten efter ett tag och då såg anfallsspelet katastrofalt ut. Försvarsspelet kändes ganska osäkert hela första halvlek, eller kanske inte de tre första minutrarna. Kongo vann nästan alla man-man lägen vilket jag inte hade förväntat mig. Som jag nämnde tidigare storspelade dock vår målvakt och vi kunde därför hänga med resultatmässigt in i halvleksvilan. I andra kom ett nytt lag ut på planen. Sverige kändes plötsligt piggare och hungrigare. Tina Flognman visade härlig vilja och stort kunnande. Med henne kändes försvaret plötsligt ganska stabilt och hon skapade ytor och lägen framåt och när det var hon som avslutade satt bollen. Nu är matchen slut och avslutningen visade väl på lite brist i koncentrationen men det är ju skönt att vi vinner med 28-19 efter en katastrofal första halvlek. Tjugo tekniska fel hade vi visst sa Robert Perlskog precis, det är ju inte bra och vissa av felpassarna i första var verkligen pinsamma. Det var kul att se damerna men jag tror att de kommer få det tufft, de har inte direkt det lättaste motståndet framöver. Nu närmast Brasilien, de har jag dock ingen aning om fast eftersom de vann mot Frankrike lär de ju inte va helt enkla.


Sportuppdatering

Imorgon är det handboll på tv, vm-match för damerna som möter kongo om jag inte missminner mig helt. Ska bli kul att se, antar att jag kommer bli ännu mer spelsugen. Nog för att det är ganska skönt att ha helgerna fria men typ tre veckor är på tok för långt uppehåll från match mitt under en säsong. Kul ska det iaf bli att se damerna, hoppas de går långt.

Idag var vm-lottningen, Spanien kom i en ganska lätt grupp på pappret. Brasilien och Portugal hamnade i den som nog kommer bli tuffast tillsammans med elfenbenskusten och nordkorea. Danmark kommer inte heller ha helt enkelt motstånd i grupp e, holland, japan och kamerun. Det är verkligen surt att inte Sverige kom med, förhoppningsvis kommer vi åter, starkare och bättre.

Real Madrid har match imorgon, Varken Lass eller Kaká ska vara med pga skador så mittfältet känns inte helt stabilt på förhand. Hoppas Diarra är i grym form. Det skulle vara härligt med en vinst, annars tänker jag nog dränka mina sorger rätt ordentligt...

Jag älskar handboll!!!

Idag var det kul på träningen, åh jag kan inte ens beskriva det. Underbart var det iaf och tiden gick så otroligt fort. Dessutom är det så himla kul att spela 3-2-1, det är det bästa försvarssystemet som finns. Det tveklöst roligaste och bästa när det väl fungerar. Det var flera gånger som jag kom efter och jobbade fel men det är så härligt de gånger man verkligen kommer rätt.

Det är också roligt att spela mot 3-2-1, fast kanske inte när försvararna är grymma på det. Men jag föredrar ju helt klart utgrupperat försvar i jämförelse med ett lågt 6-0, kan det bero på att jag inte är någon skytt kanske? Särskilt när jag är vänsternia och Linnea högernia för det känns som om vi hittar varandra bra.

Nu ska jag kolla på Paradise Hotel, haha sämsta dokusåpan egentligen men det är ändå rätt kul.

Snart läggdags

Först måste jag bara få ventilera lite som vanligt efter ett besök i Vallentuna Sporthall. Fy vilken dålig och tråkig träning det var idag. Det berodde på många olika saker. Upplägg och tränarengagemang är en sak för sig men idag kändes nästan alla spelare dessutom väldigt omotiverade och irriterade.
Jag blev såklart irriterad direkt, för det första ska vi ut och springa (1,25 h före halltid). Upp till ip, en km och tillbaka igen. Visst av det blir vi uppvärmda men i övrigt ger det ju ingenting. Det skulle vara så mycket effektivare med intervaller även om jag hatar det. Sedan kommer vi tillbaka, jag hör tack och lov till den sista skaran som kommer in så jag måste inte sitta och vänta i en evighet på de långsamma och otränade. Idag tror jag dock att jag ändå jag hann vänta en kvart minst innan det var dags att börja med fysen(trots att jag tillhörde den sista skaran). Johnny frågade om vi var klara efter kanske tio minuter och vi mumlade ja men sen hände inget på ytterligare fem minuter. Sedan körde vi fys vilket ändå känns ganska bra i en kvart eller tjugo minuter. Å sen är det ny väntetid, typ en kvart innan vi får planen och då ska vi köra uppvärmning i en kvart. Då var jag glad, eller inte! Resterande bit av träningen var ungefär lika ineffektiv, dåligt tempo och dåliga satsningar samt en aning irriterad stämning.
En väldigt positiv sak idag var ändå att jag fick personlig tips om hur jag ska skjuta annorlunda från Johnny, det tycker jag om. Jag fick även personlig kritik från lagledare och målvakt om hur jag täcker och det är väl bra att alla kan komma med sina åsikter även i de fall jag kanske inte håller med.
Förövrigt har jag blivit helt värdelös på att skjuta, de senaste åren tycker jag ändå att jag har blivit lite bättre och att det känts hyfsat. Under försäsongen och främst dm kändes det dock riktigt bra. Även om det bara var ett skott per match så satt det iaf klockrent. Nu kan jag inte sikta och för det mesta är skotten superlösa på samma gång. Värdelöst helt enkelt, men det är verkligen något jag kan jobba på framöver, dessutom fick jag ju lite tips idag så vem vet snart kanske jag är lagets storskytt, tihi...

Nä nu ska jag rota lite i garderoben efter något riktigt fint att ha på mig imorgon. Det är nämligen nobellunch på förskolan och jag har svårt att fundera ut någon passande klädsel. Kul ska det bli iaf, idag gjorde vi massor av experiment och vi ska repetera några av de roligaste imorgon innan vi äter trerätters lunch. Glassbomben till efterrätt var helt fantastisk förra året, mums!

RSS 2.0