Tid

Jag förstår faktiskt inte hur jag någonsin åren innan Bellis kunde tycka att jag hade fullt upp eller ont om tid. Det går liksom inte att jämföra livet ur tidsaspekten med eller utan barn. På så många olika områden dessutom. Som att ALLT tar så mycket längre tid med barn, bara att komma ut ur huset kan ju ta en evighet. Eller som att hela livet verkar ha hamnat i ett snabbspolningsläge utan dess like. Det var ju typ en vecka sedan jag gick på sommarlov och nu är det mindre än en vecka kvar till jag börjar!?! Tur att jag har världens bästa jobb så att jag faktiskt ändå längtar tillbaka en hel del och inte bara behöver känna ångest. Som att all tid blir så mycket mer värdefull - vilket kanske inte är så konstigt eftersom dygnets timmar inte räcker till ens på långa vägar till någonting längre. Tiden med Bella, tiden utan henne, tiden när man äter, sover, läser, leker känns så viktig, det är ju iaf enbart positivt.
Som sagt så längtar jag en del till jobbet. Efter mina härliga kollegor och alla fantastiska små juveler. Det ska bli så himla roligt att ha en tvåa igen. Det ska också bli väldigt roligt att lära känna alla nya lokaler. Jag tror det kommer bli aningen rörigt och mycket med flytten och ihopslagningen av skolorna kommer ta extra tid i anspråk men jag tror det blir toppen tillslut och egentligen är väldigt positivt. Synd bara det där med tiden, och att det här är det året jag kommer kunna lägga absolut minst tid någonsin (iaf hittills) på min karriär. Jag hade tänkt jobba en del i sommar för att förbereda mig men det har nästan inte blivit något alls. Kanske typ motsvarande en arbetsdag bara.
Men jag tycker också det ska bli rätt jobbigt, jobbigare än vad jag brukar tycka. Det har lite att göra med att man kommer behöva ställa klockan och ständigt ha tider att passa men framförallt är det ju för att Isabella iom detta ska börja på förskola och att jag inte kommer hinna med alls samma mystid med henne. Är faktiskt lite orolig för hur trött jag kommer vara och hur lite tid vi kommer få tillsammans. Jag är van att gå upp runt kvart-tjugo över sju och åka hemifrån strax efter halv åtta. Som jag redan varit inne på tar det ju aningen längre tid att lämna huset med barn så jag misstänker att 10-15 minuters vaken tid inte kommer räcka när hon ska lämnas på förskolan. Jag tänker att vi ska åka hemifrån typ 7.20 på morgonen, vill inte ens tänka på när vi kommer behöva gå upp då... Det föregående läsåret när Kjell har varit föräldraledig har jag ofta stannat på jobbet till 5-6-tiden, särskilt på torsdagarna när jag jobbar och sen går direkt till träningen 18.30 för att komma hem till 21 ungefär. Ändå så känner jag ju aldrig att jag är i fas på jobbet. Det är sällan jag hinner med särskilt mycket mer än det allra mest nödvändiga. I år är ju tanken att jag ska gå så tidigt jag bara kan enligt mitt schema för att hämta henne. Jag har 35 timmar schemalagt per vecka då man ska vara på plats och den tiden räcker ju inte till någonting, I år har jag nog snittat på 45 timmar på plats per vecka och utöver det 1-3 timmar hemma på kvällar och helger. Nu får jag ju jobba när hon sover, så det blir väl mellan åtta och tio varje kväll typ för att få ihop det. Men då vill jag ju hellre egentligen få till handbollsträningen och någon form av egen tid. Tror det blir lite utmanande och kan känna att det kanske inte är det bästa att jag hoppat på utbildning på handbollen, lite ansvar för skolsamverkan och andra uppdrag som ändå kräver lite tid och tanke men samtidigt tycker jag ju det är utvecklande och roligt att kunna hjälpa till. Det här året får nog helt enkelt bara bli jobb, Bella och handboll. Finns det någon tid över någonstans ska jag försöka vara social med de allra närmsta, för några andra kommer jag inte ha tid med och kanske kanske att jag kan fixa lite med bilder, vill framkalla till tavlor, mina album och fotoböcker. Jag ligger nästan tre år back nu igen och har dessutom inte alls börjat på min fotobok till Isabella kring hennes utveckling från 1 års ålder. Den kommer ju helt klart inte bli lika omfattande som hennes första bok men det är väl bara helt naturligt. Jag skulle också vilja göra någon typ av film av de filmklipp jag tycker om med henne så att man faktiskt kommer ha något lättillgängligt att titta på istället för att inte orka titta igenom allt intetsägande för att hitta guldkornen. I minsta fall får jag väl iaf lägga guldkornen i en särskild mapp...

Så för att sammanfatta det här inlägget så önskar jag mig fler timmar på varje dygn :-)
Kan ju mycket väl bli så att jag kommer blogga ännu mer sällan nu framöver på grund av tidsbrist.

RSS 2.0