Faktiskt lite stolt

Tio i sju åkte jag i morse och jag var framme typ kvart i åtta utan att ha kört minsta lilla fel. Precis när jag stannade kom jag dock på tanken att jag senare på dagen skulle ta mig hem också, hm hur ska det gå till tänkte jag. För jag var någonstans bortanför Nacka och hade åkt en del småvägar på slutet som hade varit riktigt bra skyltade till just det ställe jag åkte till. Jag hade ju 45 min på mig innan jag faktiskt skulle vara där så jag satt kvar i bilen ett tag och letade vägbeskrivningar och tänkte att det borde vara rätt bra skyltat mot stan.

Dagen gick fort och det var roligt att vara där. När det var dags att åka hem fick jag en reskamrat med mig i bilen och det var nog tur det för jag är inte helt säker på att jag hade lyckats ta mig hem annars :-) Jodå det tror jag faktiskt för det var ju en rätt lätt väg hem när man väl kom till E4:an och det gjorde vi rätt snabbt efter att bara ha svängt fel i en liten korsning, vilket bara var bra för det fick mig att öva på att vända på en smal skogsväg, kan vara bra att kunna det faktiskt :-)

Sen jag kom hem har vi bara myst framför tv:n. Först såg vi en gammal film med Al Pachino som bankrånare och nyss såg vi en helt galen film med Matthew McConaughey, Joe killer. Nu sitter jag och väntar på att reals match ska börja. Jag är helt klart mer nervös idag vilket bådar gott men inte nödvändigtvis betyder att det kommer gå bra. Jag har kommit in i en period där jag saknar Raul så mycket att det nästan gör ont när jag tänker på det. Det bara hugger till i magen :-( Tur att man får trösta sig lite med andra fina vita killar.

vägbeskrivning

Det är ju bra när man vet vart man ska iaf. Hasseludden är tydligen inte samma sak som Hasselbacken :-) Just nu velar jag lite mellan bil och kommunalt. Ska jag åka kommunalt från Vallentuna måste jag åka 05.41 och det tar faktiskt lite emot. Åker jag kommunalt från mörby måste jag åka nästan samma tid, kanske tio minuter senare. Ser man enligt Eniros vägbeskrivning ska det ta ungefär 45 minuter med bil men då ska man tänka på att jag aldrig har åkt där, är väldigt ovan med att köra bil, inte har vinterdäck och har världens sämsta lokalsinne och erfarenhet av en del felkörningar. Tänk om jag kör tokfel och missar tiden helt. Jag räknar med att starta minst 1,5 timme innan jag ska va där. Jaha jag känner att jag bestämt mig, bil får det nog bli :-) Himla tur att klockan dras tillbaka för annars skulle det vara väckning om fem-sex timmar.

Idag blev det två förluster, vilket jag iof nästan räknade kallblodigt med. Killarna tycker jag ändå gjorde en bra insats. De var få, bara en avbytare vilket jag tyckte va rätt skönt för då slapp jag koncentrera mig på bytena :-) Vi mötte spånga som bland annat vunnit en jämn match mot notlob som vi fick storstryk av (15-40) så jag väntade mig faktiskt ett bra motstånd. De var inte så bra som jag trodde på förhand men jag tycker faktiskt vi gjorde en rätt bra insats också som sagt. Försvaret såg ibland rätt bra ut faktiskt även om det ibland inte alls var som man kan önska såklart. Framåt tycker jag också det var okej och vi kunde faktiskt ha gjort något till mål om vi haft lite flyt. Vi låg under med fyra i halvlek och slutresultatet blev 15-20 vilket ändå känns okej. Nu hade kanske inte dem alla sina bästa spelare med eller nått sånt men det var ändå skönt att spela en match och känna att det faktiskt var lite jämnt. Hittills har vi typ bara förlorat med minst tio bollar och när vi äntligen vann var det ju med 14 bollar. Nu var de ju aldrig riktigt hotade av oss men det var iaf ingen utspelning.

Det kan man väl säga att det blev i enköpingmatchen, jag behöver helt klart värma upp mer än femton minuter. Jag var konstant trött hela matchen. Det är så frustrerande, spelet funkade inte speciellt bra och då vill man ju såklart förändra det men det är frustrerande att vilja massor men inte klara av något för att man är trött som bara den. Jag hade min sämsta match för säsongen men då har jag bara spelat tre också. Helt värdelös var jag inte men jag hade inte en bra dag heller. Hoppas vi kan vinna någon match i år iaf. Nä nu ska jag borsta tänderna och hoppa i säng. Jag måste vara utvilad imorgon så jag kan vara delaktig i diskussionerna imorgon.

still going strong

Galen vecka, delvis inplanerat men en hel del som bara hände också. Ibland känner jag att hela mitt liv bara rullar på och jag står bredvid och tittar på. Utan att vara där med hjärta och själ. Utan att verkligen lida eller känna lycka. Tur att det bara är ibland för det är inte någon speciellt rolig känsla. Just nu är det dessutom i 180 och jag känner att livet rinner mig genom fingrarna. Jag vill leva för dagen, njuta och vara pigg och glad hela tiden men det är så lätt att allt bara blir rutin och vardag.
Jag har det så sjukt bra, sådär galet att jag inte kan förstå att det är sant bra och jag vill hinna njuta av det. Jag vill inte att åren ska gå utan skulle på sätt och vis föredra att tiden stod still. Det låter som om jag klagar nu men det gör jag inte. Det är inte det jag menar att göra iaf. För några veckor sedan lovade jag mig att låta mig falla fram till höstlovet och sedan skulle jag plocka upp mig, bit för bit och bli så där härligt inspirerad och energisk som jag älskar att vara. Jag skulle söka, hitta, analysera, reflektera, prova, omvärdera och utvecklas. Och eftersom jag aldrig lovar något om jag inte tänker hålla det är det lika bra att börja tagga. Snart är det dags, att göra något vettigt av min tid och min kunskap i kombination med min nyfikenhet. Att gå in i varje situation som om det vore på blodigt allvar. Att ständigt peppa mig själv och leta nya lösningar. Det här kommer bli bra, det här kommer bli fantastiskt. Fast först ska jag hänga tvätt och sen ska jag sova några timmar :-)

Sådärja

Då var den sjukt långa måndagen avverkad och även tisdagen börjar närma sig sitt slut. Jag vet inte om jag någonsin haft så svårt att ta mig upp ur sängen av just trötthet som jag hade idag. Jag tror ändå jag somnade vid senast halv 1-1 igår. Jag hade tänkt vara på jobbet vid sju men det var helt omöjligt. Jag tror jag var på plats 7.40, alltså bara fem minuter innan jag började.
Sista lektionen idag ägnade vi åt barnkonventionen. Det är fantastiskt att lyssna på hur åttaåringar kommer med lösningar på världens problem och hur deras livssyn är. Efter jobbet hade vi personalmöte som vanligt på tisdagarna och sedan betade jag av fem utvecklingssamtal. Imorgon tror jag det är sex stycken inbokade och efter det har jag bara några enstaka här och var så det ska bli skönt.

U-sm har blivit lottat och det är klart att vi får hemmaarrangemang :-) superskönt!!! Lagen vi möter har jag som vanligt dålig koll på men ett av lagen mötte vi i vår serie förra året och förlorade båda matcherna rätt stort, nu vet vi ju iof inte om de har några 96:or som är med. Jag hoppas att det går bra iaf även om det såklart säkert kommer bli väldigt tufft.

Nä nu funderar jag seriöst på att gå och lägga mig, skulle vara toppen att sova åtta timmar i natt.

Greys

Jag sitter och väljer vilka bilder som eventuellt ska framkallas från resan. Samtidigt står tv:n på och nyss reagerade jag lite över att det var en röst som lät väldigt bekant. Jag tittade upp och fick se reklam för greys. Jag har sett glimtar tidigare också men inte riktigt så mycket så jag har fått minsta lilla begrepp eller sammanhang men här var jag så seg så jag hann se lite mer än vad jag ville. Iof inte något livsavgörande och superstort, men ändå... Jag vill nästan inte se vidare för alla jag har hört prata om de nya avsnitten är djupt besvikna eller väldigt irriterade men jag kommer nog göra det ändå och nu har jag verkligen låga förväntningar så då kanske det inte blir så jobbigt.

Aja strunt samma, det blir nog bra hur som helst. Nu ska jag åka till centrum och handla lite. Ikväll blir det fisk och imorgon grillat kött, dåliga förväntningar på den grillmiddagen :-)

Blir visst inte så ofta

jag skriver här. Nu är det en av de mest intensiva perioderna på hösten, alla utvecklingssamtal. Visserligen har jag bara mjukstartat den här veckan med tre samtal på kvällstid och fyra på dagtid. Nästa vecka är resten av klassens samtal inbokade, alltså 14 stycken på kvällstid. Kan bli lite stressigt så jag ska försöka sitta några timmar i helgen och förbereda alla lektioner så jag inte behöver göra det vid sju-åttatiden när samtalen är klara, eller som på torsdag och måndag efter träningen. Ska verkligen inte klaga dock för jag har valt det själv och trivs med att ha mycket för mig så länge det är kul saker och det är det ju med jobbet och alla fantastiska föräldrar jag får träffa. Dessutom är det v. 44 sen och det betyder ju höstlov. Jag kommer arbeta mån-ons och har en del nätverksträffar och föreläsningar inbokat, sen blir det långhelg, lyx! Igår var jag otroligt trött och gick från jobbet så fort jag bara kunde vilket iof betyder att jag måste dit extra tidigt på måndag vilket jag säkert kommer ångra just då när klockan ringer men är sjukt nöjd med det beslutet just nu för jag hade en riktigt mysig och härlig fredag som kändes ovanligt lång eftersom jag kom hem före fyra.
Idag ska jag ha en lika mysig och härlig lördag och den har börjat riktigt bra iom att jag fick sova tills jag vaknade självmant. Om en timme kommer underbara Karin hit en liten stund och till middag ska jag få finbesök av familjen Pettersson som vill titta på foton från resan. Jag har det allt bra jag. Imorgon verkar det bli klättring om inte ambulansen har det alltför körigt under natten och sedan blir det bland annat matte och grillmiddag, kan det bli bättre?

Så småningom har jag tänkt sammanfatta resan lite här men vem vet när det blir klart så jag kan ju bjuda på en bild eller två så länge...


Hemma

Nu är vi hemma efter en toppenresa. Vi var borta i mindre än fyra dagar men det känns faktiskt som om vi var borta över en vecka. Nu är klockan halv fyra, fast islandstid är den ju halv två och torontotid är den ju bara halv tio på morgonen om jag räknat rätt. Flyget gick från toronto tio över nio igår kväll. Jag lyckades kanske sova sammanlagt en timme på det första planet och i stort sett inget på det andra så jag är rätt seg nu. Men jag har tänkt att jag ska hålla mig vaken till minst klockan sju så att jag sover hela natten och är tillbaka i fas efter det. För imorgon är det back to reality som gäller och nu fram till lovet har jag riktigt intensiva dagar framför mig.
Det känns lite dumt att inte gå på handbollen eftersom jag är hemma, damernas skiter jag väl egentligen i för jag har ju sagt att de inte ska räkna med mig som spelare och eftersom den håller på till tio är det dödsdömt om jag ska orka jobba imorgon men killarnas träning skulle jag ju nästan klara att gå på. Men jag vet ju att underbara lovi gör det superbra och det är nog verkligen bäst för mig att bara få slappa och ladda energi ikväll. Känns kanske skumt när man precis haft semester men det var kanske inte den mest avkopplande semestern någonsin utan det var snarare en intensiv upplevelseresa så jag behöver faktiskt vila lite nu känner jag. Hade jag sovit och det inte varit någon tidsskillnad skulle det varit lugnt så ansträngande har den inte varit men vi har inte sovit särskilt många timmar den här helgen och man kan nästan säga att vi missade två nätter när vi flög och det lilla jag kunde sova var inte särskilt bra sömn direkt.

Min plan för att hålla mig vaken är att hålla på lite med bilderna vi tog. När jag är som tröttast ska jag ta en kall dusch och förhoppningsvis äntligen kunna reda ur mitt hår som inte varit sig likt sen det där svavel- och kisel- badet på Island i fredags. Kanske blir det en liten tripp ner till centrum också om jag behöver röra på mig för att hålla mig vaken. Att gå ut och springa skulle säkert vara det optimala men det har jag absolut inte krafter till.
Imorgon efter jobbet ska jag göra en lite spännande sak som jag ser fram emot med lite dubbla känslor. Men jag tycker om att utmana mig själv (iaf i lagom dos) så det blir säkert bra.
Nej nu ska jag föra över 8 GB bilder till min dator och börja kika lite, alla är faktiskt inte från helgen jag har varit ovanligt dålig på att tömma mitt minneskort.

Snart semester

Jag är ledig fredag och måndag eftersom jag och Kjell ska åka iväg på en liten tur. Han har fått det i present och vet inte vart vi ska. Jag vet ju vart vi ska men jag har lite svårt att bestämma lite saker som vi ska göra, när och hur och så...
Jag har svårt att bestämma vad jag ska packa och om vi ska ha incheckningsbagage eller inte osv. Då kan jag tänka mig att det är ännu svårare för honom att packa eftersom han inte vet vart vi ska och vad vi ska göra.
Nu har vi iaf fört över en del filmer och så till paddan som vi kan underhålla oss med när vi vill det. Finns en chans att jag sover och han ser på film hela nätterna.
Jag ser verkligen fram emot att komma iväg lite och jag hoppas verkligen att Kjell uppskattar resan och får en härlig upplevelse att minnas för livet.

Medan jag är borta ska jag fundera en del på vad som händer härnäst i mitt liv. Så jag kan ta tag i det när jag kommer hem stärkt efter semestern :-)

Imorgon är det jobb som gäller och en hel del som ska förberedas inför de lediga dagarna. Jag tycker inte om att vara ledig och missa lektioner med mina elever. Men det kan nog vara skönt för dem att få en liten paus från mig. Tycker jag har varit extra grinig och tjatig på sista tiden men det kanske inte är så konstigt eftersom jag varit halvsjuk i tre veckor, idag var första gången på hela tiden som jag vaknade och inte hade ont i hela munnen eller halsen. Tur att jag blir frisk nu när den nästan mest intensiva perioden med omdömen och utvecklingssamtal drar igång.

Känns tråkigt att missa killarnas match i helgen och damernas också för den delen. Hoppas på fyra härliga poäng! Vilket blir tufft, främst med tanke på killarnas motstånd men det är ju absolut inte omöjligt...

Nervositet

Äntligen helg, veckan har flygit förbi och på jobbet har det varit blandat änglastunder med den lite mindre roliga motsatsen. Fast jag har fått lite ny energi känner jag, härligt! Det bästa jag tar med mig är känslan av att världen kryllar av fantastiska och underbara människor!

Efter jobbet åkte jag och skaffade mig en hel del vuxenpoäng till. Jag åkte min alldeles egna bil hem, från en parkering i mörby och jag hittade faktiskt hem ;-) Nu har jag nästan allt en fullvuxen människa kan ha, men än ser jag inte mig själv som riktigt vuxen, skumt eller är det så för alla?! Nu är det väl slut på de iaf hyfsat hälsosamma och icke supermiljöförstörardagarna för någon latare människa än mig själv får jag leta under stenar och i vrår för att hitta och då tror jag att jag skulle gå tomhänt från en sådan jakt. Jag kommer garanterat sova tjugofem minuter längre på morgonen framöver. Ska väl försöka skapa en pakt med mig själv antingen när det gäller onyttigheter eller träning för att leva som nu minus cykling känns helt orealistiskt om jag inte vill köpa en ny garderob inom kort. Jag tycker nog redan jag har blivit lite större den senaste månaden för att jag inte tränat superregelbundet pga sjukdom och allt och för att jag vräker i mig allt utan att orka bry mig. Men det får jag nog ändra på, vill inte bli så mycket större än jag är...

Nu till inläggets kärna, nervositeten. Det här är en helg som helt klart är påfrestande för fjärilarna i magen. Imorgon har killarna den första matchen på länge när det faktiskt på förhand känns som om vi hr någon chans att vinna. Jag har ingen aning om westermalm har 96:or eller inte, men vi lyckades ju vinna mot deras 97:or förra året och jag hoppas verkligen verkligen att vi vinner imorgon, killarna och vi tränare förtjänar faktiskt det tycker jag! Om inte annat skulle det ju självklart vara grymt om vi dessutom kunde spela riktigt bra men jag är inte så kräsen just nu när det gäller killarna så ett av alternativen räcker faktiskt även om jag såklart drömmer om båda två.
Sen har damerna (för min räkning) första hemmamatchen och åkersberga står till råga på allt för motståndet. Blä, jag hatar känslan inför berga-matcher. Det enda som är bra är att vi är underdogs och faktiskt har allt att vinna.
Men det är inte slut där, utan istället kan ligan nästan avgöras på söndag om inte mitt älskade real lyckas ta poäng mot Barca. El Clasicon är inte helt bra för själen, visserligen mår jag inte riktigt lika dåligt inför den här matchen som jag gjorde för några clasicon sedan, nu har det ju gått lite reals väg iaf och jag hoppas verkligen att det gör det på söndag. Tre vinster och jag kommer sväva på rosa moln men tre förluster och jag kommer säkert förvandlas till ett åskmoln åtminstonde en vecka framöver...

Helgen kommer säkert gå på tok för fort för den är rätt fullspäckad. utöver de tre matcherna som kommer dra en del mental kraft så är det lagmys imorgon och klättring på schemat på söndag. Ska bli grymt kul men jag kommer nog verkligen känna att jag behöver lite sovmorgon på måndag :-)

Bra dag

Jag vaknar fortfarande med jobbig halsont och hostar/harklar mig en hel del under en dag men jag känner mig piggare och gladare så nu dröjer det nog inte lång tid innan jag är frisk! Den här veckan har gått betydligt mycket fortare än förra och det känns som om den nästan är slut men det är ju faktiskt bara torsdag imorgon. I söndags och måndags hade jag nog nästan för första gången sen jag började på mitt jobb lite allvarlig ångest över att gå dit. Jag har känt tidigare att jag gärna är hemma och ledig men att jag egentligen inte har något emot att åka till jobbet i sig. I måndags ville jag dock verkligen inte jobba, det gick ju såklart över i stort sett när jag var på väg men jag tyckte inte alls om känslan. Efter två tuffa dagar satt jag igår efter jobbet och läste lite inför en sak jag har funderat att dra igång och jag fick lite extra inspiration kände jag och genast blev det mycket bättre. Det sista av jobbångesten som dröjt sig kvar försvann och jag blev sugen på att jobba mer och mer och mer. Skönt, jag vill ju trivas till tusen med mitt jobb och känna mig duktig och inspirerad.

Så jag hade en mysig kväll igår. Hade inte överdrivet mycket energi men den lilla inspirationsskjutsen jag fick igår och det faktum att jag håller på att bli friskare fick mig att iaf orka laga mat och hänga tvätt och faktiskt vara social ett tag också.
Idag hann jag vara hemma i ungefär fem minuter innan jag fick en supertrevlig överraskning. Det ringde på dörren och jag tänkte att det antingen var fiskbilen eller några gamla förskolebarn men blev både chockad och glad när jag såg vem det var.
Sen började reals match mot ajax. Jag såg första halvlek och även fast jag inte fick någon bra sändning så var det underbart att se dem. Jag tycker de spelade helt okej men var rädd ett tag att de inte skulle göra mål men efter kanske trettio gjorde ronaldo mål.
Där någon gång hittade Kjell en bil på blocket som han tyckte verkade bra och prisvärd vilket ledde till att vi åkte iväg i halvlek och tittade på den så jag missade andra halvlek men det känns okej ändå.

Nu ska jag gå och lägga mig så jag orkar upp imorgon, jag är verkligen dödstrött på morgonen.

RSS 2.0