Helt underbar dag

Idag var första dagen på mitt nya schema. Ända sedan jag började på mitt jobb, typ 2,5 år sedan så har jag stängt på måndagar. På sätt och vis har det varit skönt för det har inneburit en sovmorgon, börjar 9 då och eftersom jag tycker stängningen nog är segaste passet så var det rätt skönt att ha det avklarat på en gång. Jag har ju nyligen fått en ny (iaf delvis) tjänst som förskolechef och en av de stora fördelarna är att jag har bantat bort 4,5 timme från mitt schema varje vecka. Dessa timmar ska jag ju självklart jobba men jag får lägga tiden som jag själv vill i stort sett och den nya schemaändringen som alltså trädde i kraft idag var att jag slutar kl 4 istället för halv sex. Det kanske inte låter supermärkvärdigt men det var det verkligen. Det var så skönt att åka hem, hinna träna och duscha och inse att klockan var typ lika mycket som den brukar vara när jag brukar sluta. Enligt mitt schema skulle jag faktiskt inte börja förrän 11 idag men jag valde att åka dit till 9 ändå vilket jag är stolt och nöjd över, hann dock inte alls med det jag ville för tiden går på tok för fort när man har planering eller liknande.
När jag kom hem doftade det härligt för golven var nysvabbade och någon hade varit duktig och dammat och dammsugit överallt, vad härligt det var att mötas av ett nystädat hem. Det känns nästan inte som om jag har jobbat idag eftersom jag varit ledig så många timmar, lyxigt!
Nu ska jag nog surfa lite till, kanske in på big brothers sida, jag är lite barnsligt förtjust i såna dokusåpor (skäms lite för att säga det högt). Jag har alltid tyckt att människors beteenden är intressanta och i en dokusåpa som BigBrother ställs allt med människors psyken och beteenden på sin spets, intressant med andra ord.

Rättvist och orättvist

Vi spelade ju mot Alfta igår, och vann med ett mål bara. På bortaplan förlorade vi med ett så jag tycker att det var bra att det var vi som fick vinna denna jämna match. Vi spelade väl inte superbra men jag är inte heller missnöjd. Eller jag är nog lite nöjd med typ fyrtio minuter av matchen men väldigt missnöjd med typ tjugo minuter. Jag tycker att vi var för många, två linjer, tre kanter och sju niometerspelare. Nu hade jag tur och fick spela rätt så mycket men jag tycker synd om dom som satt mycket, inte för att det är tråkigt att sitta på bänken eller för att alla borde spela utan för att jag tycker själv att det är så svårt att komma in i en bra rytm om man får sitta 10-20 min på bänken. Jag tycker absolut att de som är bäst för dagen ska spela så givetvis blir det några som får sitta mer och ibland väldigt långa perioder, det är så det får bli på seniornivå tycker jag men att ta med sju spelare på tre positioner bäddar verkligen för att det är många som får sitta mycket och det blir inte rikigt något flyt i spelet. Det som gör det svårt med uttagningarna är väl att vi är så jämna allihopa i stort sett. Det är några få som är självklara ettor på sina positioner men alla andra är det typ dagsform och motstånd som avgör vilka som kommer spela bäst och det kan man ju inte veta när man tar ut laget så jag har ändå full förståelse för att det blir så här tokigt. Skönt var det iaf att vi vann, jag är ganska nöjd med min insats, tycker att jag gjorde flera bra saker även om jag också tycker att jag borde gjort ganska mycket bättre också. Det som jag är mest irriterad på är min pass rätt i händerna på motståndaren när vi körde saab. Precis när jag släppte bollen fick jag syn på spelaren som tidigare varit skymd av deras andra försvarare som var på väg upp för att skära passningsvägen, hade jag bara sett henne en halv sekund tidigare hade jag ju kunnat passa en helt fri kant istället. Det var dessutom i ett helt avgörande ögonblick av matchen men som tur var räddade lovisa och vi kunde istället ta hem matchen.

Real Madrid mötte deportivo och spelade 0-0, det tycker jag var ett orättvist resultat. Jag ska inte påstå att real gjorde en kanonmatch direkt. De spelade rätt tråkig fotboll utan några direkta superlägen, var inte helt inspirerande och energiska på plan men de sista tjugo vaknade de till ordentligt och radade upp härliga målchanser. Men man måste ju sätta bollen också och inte bara sätta den i stolpen hela tiden, fast måste tillägga att deportivos målvakt även gjorde flera riktigt bra räddningar och spelade väldigt stabilt. Det som känns riktigt irriterande såhär i efterhand är att det var reals andra oavgjorda match i rad och i båda matcherna har domarna missat solklara hands i straffområdet som skulle varit straffar. Det är två matcher som dessutom mycket väl avgör striderna om titeln, nu känns det väldigt tufft för real att kunna slå barca i ligan och i cl vet vi ju inte ännu vad 1-1 borta mot lyon kommer få för konsekvenser men det är ju solklart att 1-2 hade varit ett bra mycket bättre resultat inför hemmamatchen.
Jag borde kanske sänka mina förväntningar på real en aning för det blir så jobbigt varje gång de tappar poäng annars. Men de spelade ju så underbar fotboll ett tag i höstas så man vet ju att de kan å då är det ju svårt att inte hoppas och förvänta sig en del.

Borlänge imorgon då...

Jag tror vi kommer förlora stort, nån förvånad? Borlänge är obesegrade i år och har snittat på mer än 30 mål per match framåt och har släppt in ungefär 18 i snitt bakåt. de har 600-333 i målskillnad och vi har 333-389. De har full pott, kanske typ 36 poäng och vi har 9, känns som en rätt enkel match att tippa. Jag tror att vi skulle kunna spela ganska jämnt mot dem (men självklart förlora) om vi skulle kunna ställa upp med vårt bästa lag men tyvärr gör vi ju inte det imorgon, och framförallt inte bästa lag om man ser till motståndets styrkor. Jag tror att vi främst kommer förlora matchen på att de kommer få enkla kontringsmål mot oss, jag tror vi kommer sakna linnea något fruktansvärt i hemjobbet imorgon, å det skulle vart kul med en formstark jennie på kanten. Men som vanligt är det bara att gå in med den bästa krigarinställningen man kan frammana och göra precis allt man kan för att göra det så svårt för dem som möjligt.

Vi vann enkelt med b-laget idag. Jag tycker inte vi gjorde någon direkt bra match men inte dålig heller faktiskt även om det är flera av oss som kanske inte har sin bästa dag idag. Efter matchen har jag hängt med mina underbara vänner. Vi åt pizza och jag åt massa godis, vi spelade poker och tp, båda spelen var roliga men tråkiga på samma gång, det hör rätt mycket ihop med hur det går för mig resultatmässigt. Jag kommer nog aldrig sluta gräma mig över att jag inte visste vad författaren till "Nattvardens hemlighet" heter. Jag har ganska precis läst den boken och den har nog legat i mitt sovrum i flera månader iaf, men jag bryr mig inte alls om vem författaren är (det är ett fåtal författare som jag väljer böcker utifrån, isabel Allende, paulo coelho, michael connely i stort sett) och har inte ens brytt mig om att läsa det eller ens lägga märke till namnet, men ändå har jag ju sett boken och haft namnet framför ögonen säkert tusen gånger minst. Jag kom på förnamnet och var rätt säker på att efternamnet började på S men mer kom jag inte på, irriterande minst sagt, särskilt eftersom det hade inneburit att vi fått vår sista plupp. Blev iaf lite tröstad av att real vann sin match relativt enkelt med 2-0.

Lördagen har varit härlig men alldeles för kort, jag har nog blivit lite stressad över att hela dagen imorgon kommer tillbringas på en buss och i en handbollshall, jag vill inte att helgen redan ska va slut...


citat

från realmadrid.com

"Real Madrid is my life"

Direkt när man kommer till reals hemsida får man se Casillas le med hela sitt ansikte och man kan ju inte annat än att le tillbaka, han måste vara den snyggaste fotbollsspelaren i världen, tyckte inte riktigt det förrut (då avgudade jag bara honom som fotbollsspelare och person?!).

I regard the match against Levante as the most important in my career simply because it´s the next one."

Det har varit ett härligt och underhållande år så här länge med Mourinho. Jag antar att han inte kommer stanna så länge men jag kommer nog sakna honom om han slutar.

Så härlig dag!

Jobbdagen var perfekt, älskar att göra utflykter och tekniska museet är nog en av mina favoriter, skansen en härlig vår/sommardag är väl det som toppar. Vi såg en 4D-film, rymdresan, var ganska bra. Det stod att den var från 4 men jag tycker nog att det borde varit lite mer basic isf, det var säkerligen en hel del som även våra femåringar fick ut av det men det var nog ännu bättre för en i min ålder eller iaf en mellanstadieelev. Mitt i filmen var det en tävling där man fick svara på frågor om rymden, det gick på tid och man fick fyra svarsalternativ, jag vann :-) Visserligen kanske det bara var typ 10-15 vuxna därinne men ändå :-)
När vi kom tillbaka var det dags att gå hem, å när jag kom hem insåg jag att jag hade en helt ledig kväll framför mig, iaf en hel del timmar å det var verkligen helt underbart. Jag skulle lätt kunna vänja mig vid att inte gå på Boll-lekis. Själva boll-lekiset är väl inte alls så farligt och skulle det ligga i samband med min träning så att det bara skulle gå en timme av min fritid skulle det vara rätt lugnt men nu kunde jag lixom slappa i tre och en halv timme.
Träningen var väl katastrofal egentligen men jag hade konstigt nog rätt skoj ändå. Blev dock irriterad i slutet för att det kändes som om många inte gav ens hälften.
Det blir spel med b-laget på lördag, skulle vara trevligt med middag och spel med de bästa på kvällen sen men vi får se hur det blir. Borlängematchen har jag inte så mycket tankar om just nu. Visst kommer det vara drygt att vara borta heeeela söndagen och förmodligen åka på storpisk men ändå känns det faktiskt inte helt hemskt. Jag brukar ha väldigt trevligt och roligt när vi åker på de här "jobbiga" långresorna förhoppningsvis blir det så nu med.
Blev helt förkrossad i hallen när jag trodde att real spelar sin match på söndag och att jag isf skulle missa den men direkt när jag kom hem kollade jag upp det och de spelar ju på lördag och då blev jag glad igen. Visserligen krockar det kanske med en spelkväll men jag behöver inte se hela matchen bara ha möjlighet till det och ha på den i bakgrunden och titta mer aktivt då och då beroende på hur det går. Jag håller verkligen på att få abstinens för att det är så långt mellan matcherna. Jag vande mig verkligen med två matcher i veckan även om det här säkert är bättre för spelarna och resultatet.



Raul gör det igen :-)

mål i europacupen alltså, han har gjort 71 mål och leder före inzaghi. Schalke spelade oavgjort med Valencia igår (1-1) och eftersom det var i spanien har ändå schalke ett helt ok utgångsläge inför hemmamatchen men jag räknar verkligen inte med att de går vidare, hoppas får man väl lite lätt iaf. Han blev iaf varmt välkomnad tillbaka till spanien med banderoller och sånt, kanske ångrar sig alla valenciafans efter att han lyckades kvittera men det tror jag inte.

Vi har precis ätit pannkakor här, det är utflykt imorgon och då gör jag nästan alltid pannkakor, mums! Jag och Fia ska åka med de äldsta barnen till takniska museet. Jag älskar att åka iväg med barnen, tycker nog nästan att det är roligare än vad de gör, fast bara nästan. Vi håller på med ett rymdtema och lägligt nog har de en rymdutställning på tekniska.

Den här veckan började med en planeringsdag då förskolan var stängd och sedan var det tisdag med en stängning för mig vilket jag normalt har på måndagar så jag har verkligen ingen koll på vilken dag det är. Rätt ofta tror jag att det är tisdag idag men det är det ju inte. Imorgon behöver jag inte gå på boll-lekis, det första sedan vi startade upp det i höstas trots att vi från början sa att det viktiga var att vi var många som kunde dela på ansvaret så att man inte skulle behöva vara där varje tillfälle. Aja det ska bli skönt imorgon iaf, är superglad för att malin och disa ställer upp :-) Även om jag kommer sakna middagen med tinna lite. Men det ska bli grymt skönt att hinna hem efter jobbet, visserligen kommer jag nog sluta senare än vanligt imorgon för jag tror inte vi kommer vara tillbaka när jag slutar egentligen.

Nä nu tror jag jag ska göra lite efterätt och slappa i soffan till någon film eller serie, livet är härligt!

Varför är jag inte trött?

Kan det vara för att jag sov lite drygt nio timmar inatt kanske. Men ändå, idag har jag jobbat 7.45-17.30 och sedan föreläsning 18-21. Tycker att jag borde vara åtminstonde lite trött men icke sa nicke.
Jag borde bara gå och lägga mig så att jag iaf har en möjlighet att somna, det brukar ju aldrig vara så svårt direkt heller. Imorgon har jag en ganska slapp dag på jobbet och ska även få min allra första preffesionella massagen någonsin. Efter jobbet ska jag träna, bröt ju den braiga trenden med träning varje dag rätt hyfsat direkt den här veckan, igår blev det ingen träning, istället lite mys och kvalitetstid med min kärlek, idag blev det ingen för att vi var för få och klockan var faktiskt rätt mycket när vi kom hem. Jag ser även fram emot att jobba lite med mitt 09-album imorgonkväll :-)

Så j*la rätt!

Ofta man får en utvisning efter en och en halv minut i fotboll. Självklart tycker jag inte att det var en utvisning heller, men jag hade inte bästa bildkvalité idag direkt. Visst Casillas snuddar honom och är inte så nära bollen, men jag tycker att det känns som om han försöker dra in benet lite men inte hinner undan helt och espanyol spelaren filmar ju ngt fruktansvärt, eller förstärker situationen eller vad man ska kalla det. han ramlar långt efter att casillas varit på honom och jag vet inte ens om jag tycker att han var särskilt fri så här en timme senare men minnet sviker lite och det kanske han var... Aja så himla härligt att real vinner ändå, å att Adan kommer in och gör en riktigt bra a-lagsdebut i ligan?. Trodde att dudek var tillbaka från skada och skulle hoppa in men blev faktiskt rätt glad att det var adan som kom in. Var väldigt förvånad över att Ramos satt på bänken, har han varit småskadad eller? Förra matchen missade han ju pga avstängning. Superhärligt var det att se Pepe och Carvalho tillsammans i mittförsvaret igen, låt de nu hålla sig skadefria rästen av säsongen tillsammans med ramos och marcelo så kan det här gå riktigt bra. Det var riktigt jobbigt för 1-0 är ju inte direkt en stabil ledning och jag är så glad för min, alla realfans, reals, alla spelares men framförallt adebayors skull att det höll matchen ut. Oj oj oj vad han hade drömt mardrömmar i flera månader annars tror jag. Han hade en underbar lobb i första som tyvärr hamnade ovanpå ribban men i andra missade han först ett solklart läge serverat av ronaldo för att minuterna senare missa ett riktigt bra läge även det serverat av ronaldo.

Nu ska jag snart gå och lägga mig efter att ha haft en underbar söndag. jag har tränat, städat, slappat, ätit underbar mat och sett spännande fotboll mm. Imorgon ska jag upp ovanligt tidigt för att vara en måndag. Vi har planeringsdag imorgon och vi bestämde att vi vill börja kl 7. Jag brukar ju stänga måndagar och börjar då kl 9. Riktigt skönt ska det bli att missa min stängning och få tid till att planera, utvärdera, diskutera och annat nyttigt. Jag kommer sluta fyra istället för halv sex och det är rätt stor skillnad tycker jag :-)

Barcelona

Jag har ägnat den senaste timmen åt att surfa runt för att hitta lite information och restips om barcelona och jag kan ju lova att jag är sugen på att åka dit nu, det är dock två månader kvar. Fast det är ganska lagom tycker jag, det är härligt att ha något spännande att längta till tycker jag. För när det väl är dags för själva resan kommer det snart vara över också. Någon som har varit där och har några bra tips så är det självklart bara att höra av sig!

Pepe är tillbaka :-)

Det var det enda jag ville förmedla...

God morgon sveriiiiiiiiige!

Snart ska jag gå och träna och håll i hatten nu för, sjunde dagen i rad den här veckan. Jag är mäkta stolt och imponerad över mig själv faktiskt. Visserligen har fyra dagars träning endast bestått av 30-40 minuter på crosstrainern. Två dagar var det ganska slappa handbollspass och igår var det ju match men det tänker jag räkna in, speciellt eftersom jag gick både till matchen och hem igen på kvällen. Klart att det skulle vara bättre och ge mer resultat om jag gjorde några ordentligt jobbiga träningspass, säg cirkelträningen ikväll, men jag är stolt och nöjd ändå och det är ju det viktigaste :-)

Ikväll är det en superviktig match för real, alla deras matcher är ju superviktiga. Ikväll kan de knappa in lite på Barcelona som hade tur och fick med sig en poäng igår mot Sporting, iaf verkade det som om sporting hade varit bättre enligt villa som kvitterade när det var tio minuter kvar.
Det är helt sjukt hur bra barcelona och real madrid har varit det här året. Real madrid har gjort en sjukt bra säsong och ändå så ligger de åtta poäng efter ettan i serien (en match mindre spelad). Nu har de ju haft en svacka på slutet enligt mig med en del viktiga spelare skadade och lite för mycket matcher för de friska tror jag. Å under den svackan tror jag bara de förlorat en match och spelat en lika medan de vunnit flera stycken och lyckats kvalificera sig för spanska cupen-final. ganska starkt gjort när man är i den djupaste svackan sen säsongsstarten (iof förlorade de en returmatch i spanska cupen också, men det var ju knappt några förstauppställningsspelare på plan och det räckte ju ändå gott och väl till avancemang). Det vore underbart om de kunde jämna ut oddsen lite inför el clasico så att de genom vinst kommer gå om och jag och tinna står där och hejjar fram en seger, det är ju tillåtet att drömma. Jag tror att barcelona kommer vinna men det är verkligen inte helt kört och hoppas kan man ju alltid.
Nä nu måste jag sluta svamla och börja träna!

Det var en uppfriskande promenad

Efter matchen idag så gick jag till mamma där vi åt supergod mat och sen kollade på en engelsk film, fish tank tror jag den hette. Sju minuter över elva gick jag från henne och jag kom nyss hem, 23.45. Det var lite kallt men väldigt härligt att promenera hem. I centrum var det ju en del folk, på våning etts terass stod det människor och rökte, annars vard et rätt öde och det är ju mysigt.


Vi vann idag, fast jag var helt säker på att vi inte skulle göra det. Fast Strand hade inte sin bästa spelare med och jag tror vi hade väldigt stor nytta av det. Och tydligen gjorde de sin absolut sämsta match på evigheter om man ska tro på vad spelarna sa efter matchen, och det är nog inte omöjligt för bra var de definitivt inte. Hursomhelst var det härligt att vinna såklart och jag tycker vi gör det rätt bra, iaf i första halvlek. Tycker att det var en lagseger för alla kämpade och tillförde något.
Herrarna vann sin match också med stooor marginal så jag kan tänka mig att hemresan för stackars strand inte var alltför positiv och härlig. Det var nog första gången som både damerna och herrarna lyckades vinna sina matcher samma helg. De få gånger vi har vunnit tidigare har det gått sämre för herrarna.

I fas igen

Känns det som iaf :-)
Vi får väl se när tröttheten slår till men just nu är jag pigg iaf. Det blev ingen middag igår, istället för fläskfilen poppase jag popcorn, mums och nu funderar jag på att göra äppelgröt. Det bara vattnas i munnen på mig så antar att det redan är bestämt. Och enligt lovi är ju gröt en bra uppladdning inför match så det är ju bra. Idag är jag helt säker på att vi kommer förlora, är ju det ibland. Om man ser till statistiken har vi spelat bra mot Strand, kanske inte vunnit varje gång men rätt ofta faktiskt. Ser man till vår tabell är vi ju klara förlorare på förhand men det som jag är säker på kommer avgöra det är att vi inte har några stora och aggressiva treor i försvar. Dom har en tjej, för vår del kan vi ju hoppas att hon inte är med idag, som brukar spela mittnia eller linje och vi klarar inte alls av henne. Hon är låååång och väldigt duktig. Maria och Mirre är tyvärr för korta för att ta henne och sen har vi väl bara anna kvar och hon brukar ju vara väldigt bra som trea men det funkar ju inte riktigt att göra jobbet ensam. Vi kommer verkligen sakna tinna men även emma, tone och märta som vi verkligen hade behövt idag. Ska bli intressant iaf och se hur lasse tänker kring det här och hur han kommer coacha. Vi är många spelare idag igen och han har redan sagt att många kommer få spela på ovana positioner. Självklart går jag in med världens krigarinställning och tänker göra allt jag kan för att plocka poäng men jag tror tyvärr att det kommer bli väldigt svårt.
Hoppas herrarna vinner sin match.

The pillars of the earth

Har precis sett klart alla avsnitten och jag saknar den redan.

Ska jag någonsin göra något annat i mitt liv än jobba med utbildning och barn så är det något som har med historia att göra. Jag tycker att det är så fashinerande och intressant.

Nu tror jag att jag ska lägga mig och läsa lite facklitteratur, jag vill somna och är inte särskilt trött...

Oj vad hände?!

Idag öppnade jag, då börjar jag kvart över sex, vi har öppet från halv sju. Jag var lite lat och tänkte åka med anna som skulle åka typ kvart i. Det funkade inte så värst bra för oss utan bilen körde fast innan vi hade lämnat utfarten, det var inte plogat på vår lilla väg överhuvudtaget. Bilen rörde sig inte ur fläcken och efter en kvart gav vi upp och övergav den, halvägs mitt i vägen och halvvägs på uppfarten. Vi började traska istället. Som tur var hade jag ju varit ute i god tid så jag kom bara tio minuter sent och hann låsa upp alla dörrar och så innan första barnet kom. Det tar ungefär tjugofem-trettio minuter att gå till jobbet så det är verkligen inte farligt alls, snarare skönt för att man vaknar till ordentligt. Fast har jag möjlighet väljer jag nästan alltid bil eller cykel istället eftersom det oftast innebär några extra minuters sömn.
Aja vi hade några färre barn än vanligt eftersom vissa valde att stanna hemma och det var rätt mysigt att sitta inne med snön som yrde utanför. Jag var sjukt trött hela dagen på jobbet men hade en mysig dag med de barnen som var där. Slutade efter mellanmålet och det är verkligen skönt tycker jag för tiden efter det brukar gå lite segare än resten av dagen. Disa hälsade på och fick bättre koll på vad hon kommer göra nästkommande fyra veckor :-)
Anna var på väg hem från jobbet med olle när jag slutade så jag åkte med, när vi kom hem stod bilen fint på sin plats på uppfarten, Kjell hade tydligen fått skotta snö och gräva loss bilen i typ två timmar stackarn.
Jag var duktig när jag kom hem och fixade lite och tränade till ett mediumavsnitt och efter duschen kröp jag ner i sängen och tyckte verkligen att jag var värd en powernap. En powernap för mig är typ 1-2 timmars sömn. Jag ställde klockan på halv sju och kommer ihåg att den ringt några gånger och att jag snoozat. Jag vet att jag var rätt nära på att gå upp vid något tillfälle men tänkte att jag kunde snozza en gång till och vips, rätt vad det var vaknade jag utvilad och klockan var visst 23.10. Oj tänkte jag hur gör jag nu? Kan ju inte direkt somna om eftersom jag sovit lite mer än fem timmar men går jag upp kommer jag nog att ha svårt att somna före morgonkvisten. Fast skulle jag lyckas somna om skulle jag ju inte kunna sova längre än till senast sex och då skulle jag bli lagom seg till vår match. Tur att jag inte ska på handbollsskolan imorgonbitti :-) Jag har faktiskt inga måsten före samlingen vid 15.45, fast jag vill ju se på herrarna som spelar vid tre. Tillslut bestämde jag mig för att gå upp så här sitter jag nu, nyvaken och ganska utvilad och kan inte bestämma mig för om jag ska laga fläskfilen som jag tog fram ur frysen för att kunna äta till middag...

Onsdag :-)

Jag älskar onsdagar. Det är min lyxdag på jobbet, jag jobbar precis lagom länge och precis rätt timmar. Jag slutar kvart i tre vilket bara det är en så härlig lyx tycker jag, speciellt eftersom jag sällan har något inbokat på onsdagkvällarna, underbart! Idag kom jag visserligen inte därifrån förrän närmare halv fyra för jag visade eventuella nya föräldrar förskolan och de hade massa frågor och var supertrevliga så det tog ett bra tag faktiskt.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan laga middag och försöka underhålla mig och vara vaken till åtminstonde tiotiden. På onsdagar kommer jag hem så tidigt, jag har faktiskt varit duktig och tränat lite flera onsdagar på sista tiden och efter duschen har jag haft som vana att somna och sovit i typ två timmar. Vilket visserligen har passat rätt bra när real haft sena onsdagsmatcher men å andra sidan har jag inte haft så lätt att somna på nätterna sen och varit superseg på torsdagarna då jag öppnar, så ikväll har jag bestämt att jag ska försöka hålla mig vaken för att sedan få en bra nattsömn.

Imorgon är det som vanligt en heldag på jobb och i hallen. Jag jobbar 6.15-14.45 och 16.30 är det boll-lekis och innan det brukar jag träffa tinna och planera och äta innan träningen. Så är det boll-lekis till 17.15 och sen är det egen träning 19-20.30. Det är så drygt med alla glapp som är precis för korta för att jag ska orka åka hem och ändå väldigt långa så de blir sega, eller iaf det glappet mellan boll-lekis och egen träning. Sist hade jag med min dator och kunde jobba lite, undra om jag inte ska göra samma sak igen... Imorgon ska tydligen nya tränaren komma och presentera sig, ska bli intressant och se vad han (avslöjade jag för mycket nu?) har att säga och reaktionerna bland spelarna.

nä nu börjar vattendropparna ropa efter mig

Borde sova

men jag vill inte det för då vaknar jag upp imorgon och så är helgen definitivt slut... Helgen har varit bra, helt underbar faktiskt. I fredags hade jag en lugn och ensam hemmakväll och det trivs jag verkligen med. Det är bara jag som jag behöver ta hänsyn till och jag kan välja helt själv vad jag ska se på osv. Jag är verkligen en ensamvarg som då och då tycker om att umgås med andra människor :-)

Lördagen började bra, fick ju nästan sovmorgon och hann inte må så väldigt dåligt av nervositet innan det var dags för match mot täby. Å matchen var ju helt underbar eftersom vi vann såklart. Visserligen kunde man ju inte slappna av och va glad förrän precis i slutet eftersom jag var så rädd att förlora men ändå. Jag tycker vi spelade rätt bra. Vi ville massor och kämpade som bara den, försvaret fungerade och anfallet var inte katastrofalt. Lovisa gjorde en bra match även om jag sett henne göra ännu bättre ifrån sig. Det var väl ingen som hade en dålig dag egentligen utan snarare att många spelade gjorde det ganska bra och det var väldigt skönt. Sen så tycker jag att täby var helt värdelösa och det var också väldigt skönt. Kanske hade det varit ännu skönare att vinna om man hade känt att de var bra men samtidigt tycker jag att det var skönt att det faktiskt var klassskillnad på vårt spel igår, till vår fördel även om det främst berodde på att de var dåliga.
Jag har mött täby måååånga gånger de år som jag varit senior, och jag har alltid hatat att spela mot dem, antagligen för att det är derbymatcher och troligtvis också för att de har gått segrande ur de flesta av dessa matcher. Jag tycker att det verkar som om täby alltid lyckas tagga till lite extra mycket när det är vi som står för motståndet och det var oerhört skönt att det inte var så igår tycker jag, särskilt eftersom vi gjorde en sån pissmatch mot dem i höstas. Och särskilt även för att jolis (som nu verkar vara deras tränare?) skröt om hur enkelt det skulle vara att vinna mot oss efter vår match mot vassunda.
Det är synd att vi har gjort så dåliga matcher mot lag som vi egentligen verkligen borde vunnit mot, som enköping och vassunda tex.
Jag är nöjd med min match igår, försvaret fungerade riktigt bra. Jag känner fortfarande hur jag är egentligen enligt min mening för passiv i försvar men de gör ju ändå inga mål (kanske till och med färre än om jag skulle vara mer aggressiv och då är det väl lite ok iaf). Jag fick två utvisningar som jag inte tycker att jag skulle ha, den ena var när jag tog sussi, tydligen lite för hårt enligt domarna, men det håller jag inte med om eftersom jag ändå hade henne med hela min kropp mellan henne och målet, visst kan köpa att det är lite av en fasthållning och visst kan jag ta en sån utvisning om domarna dömmer för det konstant genom hela matchen men det gjorde de ju verkligen inte. Sen fick jag nog en precis i slutet när det bara var sekunder kvar och den kanske jag har lättare att förstå på sätt och vis men hade domaren själv varit i mina skor och känt hur lite jag var på spelaren så kan jag inte föreställa mig att han skulle anse att det var en utvisning. Jag snuddade linjespelaren i ryggen med min ena hand och den andra höll på bollen som hon höll i sina händer i ett annars helt fritt läge. Var jag innanför ska det självklart bli straff men utvisning tycke rjag inte men det såg säkert värre ut än vad det var så visst visst får jag väl bjuda på den som lasse sa.
Framåt är jag faktiskt ganska nöjd förutom att jag tappade bollen två gånger (kanske nån gång till som jag glömt). Den ena gången fick täbyspelare tag på den andra gången tror jag faktiskt att jag fick tag på den och gjorde mål, nog det enda målet jag gjorde i matchen. Jag prickade dock virket minst fyra-fem gånger. Även fast det bara blev en femmålsseger så tycker jag verkligen att vi var överlägsna, dels tycker jag att vi fick mycket fler hårda domslut dömda mot oss som ställde till en del men framförallt tycker jag att vi kändes mycket mer stabila och faktiskt farligare. Vi hade flera lägen som vi borde satt och vi hade flera skott som var väldigt nära på att gå in men jag tror inte täby hade särskilt många fler bra lägen än de de gjorde mål på och många av deras skott var faktiskt inte ens nära att gå in. Antingen hade lovisa stenkoll på dem eller så var de utanför mål med marginal eller både och samtidigt. Deras mål kändes aningen tursamma samtidigt som våra kändes lite mer givna eller hur jag nu ska förklara vad jag menar.
Aja hursomhelst var det underbart skönt att vinna iaf och jag tycker verkligen att vårt lag har gjort sig förtjänta av det här. Och det var ju väldigt härligt att se Lasse och Kjell så underbart glada i slutet av matchen och efteråt.

Sedan bar det av hem till Kicki. Jag och anna köpte inflyttningspresent till henne medan hon var borta som jag tror hon blev väldigt glad över. Efter lite slappande var det dags för nästa match. Med b-laget mot lidingölaget. Vi åkte lite tidigare så vi hann se herrarnas match. Tyvärr spelade de inge bra alls och förlorade en match som jag och många andra på förhand trott skulle bli ganska enkel. Måste ju säga att vallentuna ändå kämpade men det gick verkligen inte deras väg och jag tycker att lidingöspelarna visade på bra med vilja och kyla vilket gjorde att de lyckades vinna fastän vallentuna egentligen är bättre.
Det var kul att spela b-lagsmatchen och även den vann vi. det började perfekt med att Karro fick göra mål i första anfallet i sin debutmatch :-D. Vi spelade ju inte alltid så bra handboll kanske men vi gjorde ändå det som krävdes och lite till så jag tycker nog att vi får vara nöjda. det är ju alltid kul med en seger iaf (det kan ju jag säga eftersom vi inte är alltför bortskämda med segrar). Nu leder vi faktiskt reservlagsserien även om det beror på att vi spelat en match mer än skogås. kanske skulle vara lite pinsamt annars med tanke på att vi ofta ställer upp med i stort sett samma lag i a-lagsmatcherna som i b-lagsmatcherna men men.

Efter matchen gjorde vi oss i ordning och åkte till Fridays för god middag, goda drinkar och gott sällskap.Personalen sjöng för tinna och hon fick en blandning att dricka som present, tror dock hon tyckte bättre om sin andra present som hon fick tidigare på kvällen. Senare på kvällen drog vi vidare till Magenta. Tyvärr kom inte alla i sällskapet in men det är ju sånt som händer när man går ut med människor i alla möjliga åldrar. Ställt var ganska litet men jag tyckte om det. Musiken på nerervåningen tyckte jag iof var rätt svår att dansa till men ju längre kvällen gick ju bättre blev musiken och det var ju bra. Jag hade dunkande huvudvärk av vätskebrist men annars hade jag väldigt trevligt. Det var många där som kommit för att fira tinna och det var ju väldigt roligt. Hem kom jag hur smidigt som helst eftersom världens bästa människa kom och hämtade oss från svampen. Jag somnade som en stock direkt när jag kom hem efter en mycket underbar och lyckad lördag.

Idag vaknade jag rätt sent och har haft en underbart mysig dag här hemma med min babe. Jag har faktiskt städat lite och tvättat och Kjell har pluggat en hel del men annars har vi mest bara latat oss och ätit onyttigt och softat i soffan, till film, serier och fotbollsmatch. Extra bra blev det ju eftersom real vann sin match med 4-1, me like, och det var trots att ramos var avstängd och pepe borta pga sin skada. När det var ett ganska bra tag kvar byttes carvalho ut antagligen för att sparas eftersom real ledde med 3-0 och racing inte skapat någontingalls på typ hela matchen och vinsten kändes ganska ordentligt mycket säkrad. men det dröjde inte många minuter förrän det blev 3-1 och jag undrar om mourinho i det läget blev lite nervös och ångrade sitt beslut men sedan blev det egentligen aldrig farligt och såsmåningom gjorde ju adebayor 4-1 till real så i slutändan var det väl rätt beslut. Nu längtar jag verkligen till april och el clasico :-D

Förnekelse kan ta en långt

Innerst inne har jag ju vetat att det är match mot täby idag men jag har förträngt det så gott det går och det har faktiskt funkat rätt bra. Nu är det lite mer än en och en halvtimme kvar till match och jag upplevde först för typ tre minuter sedan den första spykänslan inför matchen. Jag har till och med sovit riktigt gott.

Men nu jävlar är det till att tagga!

Äntligen fredag

Den här veckan har gått fort men ändå känts vääääldigt lång. Vet inte riktigt hur det hänger ihop. Jag satt på möte idag och rätt vad det var trodde jag att det var måndag, när jag realativt fort insåg att det var fredag blev jag rätt glad. Å vad härligt det var att kommma tillbaka till barnen efter typ sex timmar möte och få värsta bamsekramarna. Nu hoppas jag desperat på ett mirakel och att tiden stannar och det aldrig blir lördag den 5 februari, iaf inte förrän lördag den 5:e klockan tre typ :-)

Åh herregud!

Hur nervös kan man bli egentligen. Jag känner hur säkert som helst att real kommer förlora och sevilla kommer gå vidare till finalen. Men ändå kan man ju inte sluta hoppas...

Grattis Karin!

Inte för att du ser det här men ändå...



Hoppas du haft en bra 27-årsdag :-D

Pepe tränar igen :-)

fast han ska inte vara med mot Sevilla imorgon. Hoppas verkligen att real spelar bättre imrogon.

RSS 2.0