Sju veckor har gått av mitt nya liv

Det känns helt fantastiskt än så länge. Jag har inte följt allt till punkt och pricka. Ibland glömmer jag vissa saker och ibland har jag fuskat en aning med kosten eller träningen. Men i det stora hela så följer jag mitt upplägg utan minsta tvekan. Det har faktiskt varit väldigt lätt så det känns ju toppen med tanke på att jag främst av allt är ute efter att hitta en hållbar livsstil och då är det ju nödvändigt att det inte ska kräva för mycket kämpande från mitt håll för isf skulle jag inte hålla ut när motivationen av olika anledningar sjunker. Nu är det ju som sagt bara sju veckor som gått och inte direkt någon evighet. Absolut de enklaste veckorna på många sätt dessutom men jag är ändå nöjd och hoppfull så här långt. Jag har precis haft sportlov vilket brukar innebära en hel del onyttigheter. Så fort jag blir ledig tycker jag av någon anledning att jag ska unna mig massa saker som jag egentligen inte mår särskilt bra av. Inte i den dosen jag brukar unna mig i. Den här veckan har jag ätit onyttigheter två dagar istället för en som jag hade tänkt men det är ändå så mycket bättre än jag brukar ha det på loven så jag är snäll mot mig själv och tycker att jag skött mig bra. Det jag ätit har jag njutit av och jag tycker inte det blivit några galna mängder. 
Främsta fokus är mitt mående, min upplevelse och att försöka hitta balans som sagt och med allt det är jag helt klart nöjd än så länge, gäller bara att hålla i det vilket i nuläget alltså känns helt klart rimligt. Det som är skönt är att jag dessutom fått bra resultat när det gäller vikt och mått också. Varje söndag mäter jag midjemått och väger mig. Jag har inte gjort det än idag men ser fram emot att se veckans resultat. Eftersom jag gjort en så "snäll" och långsiktig plan så trodde jag att jag skulle få positiva resultat men inte riktigt i den utsträckningen som jag faktiskt fått. Nu är jag på den andra 6-veckorsperioden och tanken är att det blir lite tuffare för varje period. Det känner jag dock att jag kanske inte behöver med tanke på resultaten efter de första sex veckorna. Nu kommer jag köra på det den här perioden och se för jag kan tänka mig att det är just i omställningen de första vekcorna som resultaten i mått och vikt faktiskt kommer enklast. Så kanske är det lagom att köra pyttelite tuffare de kommande perioderna. 
 
Utöver detta så flyter livet på bra. Bella börjar bli alldeles för stor och även Lovina kan jag tycka ska stanna av i utvecklingen eller snarare åldrandet. Men båda är helt underbara och fantastiska och gör mig obeskrivligt lycklig. Jag trivs otroligt bra med mitt liv och känner mig harmonisk och lycklig för det mesta faktiskt. Har börjat lyssna på Kay Pollaks bok "Ett bättre liv" och känner verkligen mig tacksam för att jag har haft de förutsättningar jag har haft i livet. Han beskriver mycket att det är vi själva som har makten att välja hur vi ska känna och må och det mesta han beskriver att man bör göra känner jag att jag redan gör och har väldigt lätt för att göra. Inte alltid såklart men ändå väldigt ofta och då är det ju inte så konstigt att jag är så välmående som jag är. Det jag lyssnat på hittills är verkligen inga nyheter för mig men jag tycker att han beskriver det tydligt och självklart och det är skönt att få en så bra bekräftelse på att jag tänkt/gör helt rätt. 
 

RSS 2.0