Pinsamt

Dåligt spelar vi handboll, pinsamt dåligt spelade Real Madrid fotboll när de mötte Barcelona, Pinsamt uppträdde ramos när han både putta till en och boxade till en annan.

Jag såg verkligen fram emot höstens el classico eftersom real madrid varit bättre än på säkert nästan tio år den här hösten och det kändes verkligen som om de skulle kunna spela rolig och underhållande fotboll även om motståndet har blå-rödrandiga tröjer och heter barcelona. Men tydligen var det inte reals kväll. Ingenting fungerade för real och allt fungerade för barcelona. Jag ser endast två fördelar från matchen igår och den ena var att messi inte gjorde mål, det skulle jag verkligen inte unnat honom, och det andra var att jag är lite trött på att höra kommentarer om att barcelona och real är bra men eftersom de vinner matcher med 5-0 8-0 osv måste resten av ligan vara katastrofal. Nej det stämmer faktiskt inte. Real madrid är bra, dom är bättre än bra helt fantastiska faktiskt men dom klarar också av bedriften att förlora med 5-0 mot barcelona och en annan dag hade det kunnat varit precis omvänt det är jag säker på. I fotboll kan allt hända och bara för att ett lag förlorar med mer än fem mål behöver det inte betyda att det är ett värdelöst lag...

Klart var det hemskt att se matchen igår och se barcelona krossa real men jag är ändå nöjd över hösten så här långt. Det är helt otroligt vad mourinho har lyckats med så här långt. Ny tränare och nya spelare och ändå spelar de för det mesta som ett samansvetsat lag. Jag har fortfarande stora frågetecken ang bytena som gjordes igår men jag orkar inte söka svaren eftersom jag då måste läsa om matchen, det vill jag helt enkelt inte. En annan sak som hände igår som jag tycker är otroligt sorgligt är hur ramos uppträdde. Tycker inte att det är i närheten av okej beteende och det väntade jag mig inte av honom även om han inte har verkat varit riktigt i balans på senaste tiden. Jag såg inte situationen då han fick rött i klarhet, har ingen aning om det var han som kapade messi eller om det var lass och om det ens var en kortsituation alls men däremot såg jag hur han betedde sig efter att han fick kortet och det var pinsamt tycker jag. Hoppas han ångrar sig ordentligt och att han kommer tillbaka starkare och mer i balans än någonsin för han behövs.

Jag är seg!

Vill inte att helgen snart ska vara slut. Fast jag ska verkligen inte klaga och det vet jag om. Längtar lite efter alla små troll på förskolan också, det är rätt härligt att träffa dom igen efter två dagars uppehåll och känner man så ska man väl verkligen inte klaga på tillvaron...

Idag är det match, mot enköping. Jag önskar att jag hade samma inställning som inför förra matchen men jag har inte riktigt det, nu är jag bara 85% säker på förlust och det gör att jag är lite mer nojjig och nervös men men man kan ju inte få allt... Jag är iaf redan mer nervös inför morgondagens match (och behöver någon som känner mig fråga vilken den matchen är blir jag lite besviken...) så lite fokus från min egna match släpps faktiskt.

Just nu är jag rätt trött på det här med handbollen. Jag tycker det är hur kul som helst att spela och jag tycker väldigt mycket om laget i år, vi har kul tillsammans och det känns super. Men allt runtomkring är tråkigt. Jag är trött på att sitta med i styrelsen och känna att jag inte lyckas jobba framåt alls, att jag inte tillför något eller utvecklar klubben, jag är trött på att hålla i tränarträffar som ett fåtal i klubben prioriterar, jag är trött på att komma på övningar för boll-lekis för jag har ingen fantasti alls för denna ålder, jag är trött på att skicka sms och ringa till alla man kommer på för att få ihop lag till helgens matcher, jag är trött på att tvätta matchkläder, jag är trött på att i sista sekund inse att hallen och förrådet kanske är låst så alla lag blir utan matchställ och inse att det till största del är mitt ansvar att se till att det inte blir så, jag är trött på att spela tråkig och krampaktigt anfall, jag är trött på att förlora, jag är trött på att komma på att jag har protokoll att skriva, hemuppgifter att göra och kurser att gå på. Jag är trött helt enkelt. Och jag tycker inte om att jag klagar för jag vet att det är självvalt och jag vet att jag inte behöver göra allt det här men att jag ändå väljer att göra det. Så länge jag tar på mig det så har jag ju ingen rätt att klaga egentligen. Nä dags att sluta gnälla och ta tag i saken...

så synd

Första träningssuget någonsin (när det har enbart med kondition att göra) och så sket det sig på grund av petitesser... Irriterande.

Anna läste precis din senaste kommentar och snacka om att den var klockren. Vi vann, kämpade och hade askul och avslutade med en grym tegelkväll då till och med jag tyckte om att dansa :-D

Lägenhetsvisningar

Känns inte som om jag gör annat än att springa på lägenhetsvisningar, nej det är inte riktigt sant men jag har varit på en del på sista tiden iaf. Idag var jag i den klart finaste hittills, synd bara att den är rätt dyr i månaden iaf om man ser till storleken. Skulle jag vara singel och på jakt efter en lägenhet skulle jag iaf bli bra sugen på den där, tur att jag inte är det :-)

Jag stormtrivs verkligen i vårat hus och skulle inte vilja byta det mot något annat i världen känns det som just nu iaf. Men små lägenheter är rätt mysiga också faktiskt. Det är nog inte omöjligt att jag flyttar till en lägenhet senare i livet, när ens framtida barn är utflugna och man är trött på att klippa gräs och städa hus...

Dagen efter...3

De andra "dagen efter-inläggen" har ju bara handlat om sport, detta handlar väl om firandet av vinsterna :-)

Jag, Tinna och Anna åkte till MCdonalds och åt middag, det var gott men till min stora förvåning blev jag mätt, å då hade jag inte fått i mig hela lunchen, kanske börjar bli sjuk eller nått. Eller så beror det på all skit som jag stoppat i mig på sistonde. Sen åkte vi till Oskar där vi spelade fifa 2011, fotbollsspel och mao. Tycker att det var roligt och trevligt, det gick i perioder men det gör det väl oftast när vi spelar för det är ju lite avgörande om man vinner eller förlorar, iaf när man heter katarina.
Är dock riktigt nöjd med att jag, Tinna och Patrik vann mot tre killar när vi spelade fifa 2011, vi vann med 3-0 och det var jag och tinna som gjorde målen. Det var första gången jag spelade det spelet och kanske detsamma för tinna så jag blev riktigt imponerad av att vi vann, visserligen förlorade vi andra matchen, men bara med 2-1 och då var de barcelona och vi atletico så det var ju inte så konstigt.
Jag och anna körde tre fotbollsspelsmatcher mot levander och en kille som jag tror heter karl. Vi förlorade första men sen vann vi den andra matchen som var superjämn och vann lätt den sista vilket jag också är mäkta nöjd med :-)
Synd bara att vi inte hann spela mer mao, särskilt innan tinna åkte hem för jag har verkligen saknat mao på sista tiden.
Runt 12 åkte vi till tegel och när vi kom dit var det rätt lite folk där men ganska snart kom det massa mer. Vi kom precis samtidigt som Emma och Disa och på tegel träffade vi även Linnea och Lasse och även patrik sandin och några andra gamla handbollsmänniskor. Det är det som jag tycker är härligt med tegel, att man faktiskt stöter på människor som man känner där. Jag hade faktiskt väldigt kul på tegel, tiden gick fort och vi dansade galet mycket och galet galet :-) Ett litet under är det att vi inte blev utkastade men jag antar att man ska ha tur ibland i oturen. Det blev efterfest hos Bya (kallas han ens så och stavas det isf så?), trevligt tycker jag men alla vi var ju trötta och lite sega så det blev inget drag direkt. Supersnälla kjell kom och hämtade som vanligt.

Jag hade riktigt kul och idag har jag varit seg och inte fått något vettigt gjort alls.

Dagen efter...2

De andra matcherna då?

Herrarna spelade tyvärr bara oavgjort, vilket de nog kan vara lite tacksamma för efter matchen eftersom det kändes som om hk skulle ta hem segern i slutet av matchen. Dock kan jag gissa att de är missnöjda med matchen i helhet för det är inte deras främsta bland de jag sett den här säsongen. Tror nog de flesta, för att inte säga alla, i laget har haft bättre dagar. Förhoppningsvis är det en svacka som går över innan det är dags för nästa helg. Men som sagt lite glada över att ändå få ett poäng med sig tycker jag de kan vara.

B-laget vann sin match och gjorde mycket mål (för att vara vhk:s damer alltså), kul!

Real Madrid vann sin match med 5-1 och ronaldo gjorde tre mål :-) Tyvärr såg jag ju inte matchen, var lite upptagen med att fira vår vinst och ha superkul med världens bästa vänner...

Schalke vann sin match med 4-0 och Raul gjorde tre mål :-D


Barcelona spelade ju också, dom vann med hela 8-0 och det känns ju som om det kommer kunna bli en bra match nästa måndag, undra när el classico senast hade två så formstarka lag i samma match senast? Hoppas bara Higuain och Khedira är fria från skador och redo för matchen. Ska väl motvilligt även tillägga att messi gjorde tre mål...

Dagen efter...

Igår var nog den bästa matchdagen på länge. Jag mådde inte superilla hela dagen, min mage var i hyfsad balans för första gången i år tror jag. Som jag skrev igår var jag helt inställd på förlust vilket jag normalt brukar, brukade kanske jag borde skriva, vara, även om jag självklart kände en liten gnutta hopp om vinst. Jag kände dock att vi nog kunde göra en bra match, bättre än förra och förrförra helgen iaf och det kändes rätt skönt.
Första halvlek var helt sanslös, efter fem minuter var jag helt död, kunde knappt andas och benen kändes superstumma, å så fortsatte det hela första halvlek. När det var tre minuter kvar ville jag gå och byta men tänkte äh tre minuter kan man ju stå ut, men efter ytterligare en och en halv så var jag helt slut och gick på byte, men icke sa nicke, eller lasse som han egentligen heter för precis då var det två andra som också bytte. Som tur var tog han en time-out då för jag trodde ärligt talat inte att jag skulle klara av att ens stå upp halvleken ut. Vi gick upp och pratade i halvlek och efter flera minuters vila var jag fortfarande helt slut, det kändes som om jag nästan inte orkade sitta upp och prata. Hur illa är det egentligen ställt med min kondition, trodde liksom inte att det kunde vara riktigt så farligt, men i andra halvlek lossnade det faktiskt lite och jag spelade nog ända till 25 min eller nått sånt, å då var jag inte i närheten av lika trött som jag var efter tio minuter i första. Slutsatsen är att jag måste träna mycket mer kondition men även att jag troligen inte är så uppvärmd som jag tycker att jag är inför matcherna, kanske är det möjligt att min ålder medför att jag måste förbereda kroppen lite bättre på det som komma skall innan jag kan gå in och tro att jag ska kunna rusa runt på handbollsplanen, vilket jag ju iof inte alls gjorde på matchen. Jag gick typ upp så fort jag ansåg att vi inte hade ett bra läge för kontring.
Spelet då och resutatet... Det är nästan ett under att jag inte nämnt att vi vann förrän nu, jag menar det har jag ju berättat för de flesta kända och okända människor jag mött sen slutsignalen, å jag har ju upprepat det för mig själv ett tiotusentalsgånger tror jag. Det kändes helt underbart när emma satte bollen vid frikastet i slutet av matchen och jag insåg att vi faktiskt på riktigt allvar skulle gå segrande ur kampen. Som vi har längtat och kämpat för den där vinsten. Tycker faktiskt verkligen att vi förtjänat den. Trots att vi är så få och inte haft särskilt mycket medgångar den här säsongen har vi fortsatt att komma på träningarna, slitit och hållt vårt humör uppe. Jag är så stolt över laget för trots alla förluster och alla bra och dåliga matcher som inte velat gå vår väg så har vi aldrig slutat kämpa och vi har faktiskt inte gnällt och gnabbat så mycket som vi annars brukar va rätt duktiga på. Jag är glad för allas skull och framförallt kjells och lasses som ställer upp och är så underbart positiva och härliga även när det nästan inte går att se något ljus. Å vilken skillnad det blir med en vinst. Jag var så glad efter matchen och är det fortfarande om jag tänker på den.
Spelmässigt tycker jag att vi gjorde en bra match. Lovisa var grym, skriver väl det för det mesta men igår var nog en av hennes bästa matcher den här säsongen. Vi hade taggat och bra försvar. Tycker vi var bra på att hjälpa varandra och alla hade precis rätt inställning och vilja bakåt, det var fullt fokus nästan hela tiden och jag tror hk är riktigt frustrerade så här i efterhand över att de inte lyckades bättre än så framåt, de var det definitivt under matchen och visst kan de ju haft en pissdag och gått in med den vanliga förödande känslan inför matchen att de bara skulle kunna spela av den och att det skulle bli en enkel seger. Men jag tror faktiskt att det till viss del är vår förtjänst också, vi var bra och de fick slita rejält för sina mål, det är ingen slump att vi trots att vi ligger sist har släppt in tredje minst mål av alla lag, bara sju fler än åkersberga som ligger tvåa, och att de som släppt in fjärde minst ändå har släppt in 14 fler mål än vad vi har gjort. Vi har ett bra försvarsspel och vi har en bra målvakt, synd att vi inte visade det mot vassunda, alltså försvarsspelet för jag tycker både andrea och sara gjorde en bra match mot vassunda. (sen att vi gjort klart minst antal mål det är ju en annan femma).
Anfallsspelet då, tja jag tycker inte att vi gör en kanonmatch framåt direkt men det fanns en del bra saker tycker jag. (Extremt mycket som var dåligt och hur mycket som helst som skulle kunna vart mycket bättre men det väljer jag att inte lägga fokus på nu, vi är inte bra på anfall helt enkelt men det är ju ingen nyhet). Jennie var grym, hon satte sina lägen, även om hon inte alltid får så bra vinkel och det är otroligt skönt och viktigt för oss, vi är inte direkt bortskämda med att vi sätter vår lägen, hon kanske kan lära oss andra hur det går till. En annan som sätter sina lägen är ju Emma vilket hon gjorde igår med, det som är synd är ju att vi inte är alls bra på att utnyttja henne (använda oss av henne kanske låter bättre), fast igår lyckades vi lite bättre med det och det var nog lite matchavgörande tror jag. Yttligare en sak som jag är glad över när det handlar om anfallet var att vi faktiskt startade en del kombinationer och inte körde fast i vårt vanliga grötspel, kombinationerna kanske inte gav supermycket utdelning men det berodde till viss del att vi inte satte lägena för vi fick en del bra lägen av dem, och Saab hade nog funkat riktigt bra om jag bara hade kunnat slå en bra pass, den var inte ens i närheten, pinsamt kajan! Å sista saken, visst fick vi lite panik i slutet när de gick ut på man-man men jag tycker ändå vi klarade det realtivt bra för att vara oss och jag tycker faktiskt att vi spelade rätt smart hela matchen, vi vårdade vår ledning och hade aningens kontroll över matchen iaf och hur ofta kan man säga att vi haft det, framförallt i en sån här jämn match tidigare?


Matchdag

Idag är det många matcher som jag hoppas på. Viktigaste är ju självklart min egen (även om reals är rätt nära faktiskt) Sen är det väl herrarnas, efter det schalkes och sen b-lagsmatchen. Självklart är det kul om b-laget vinner men där har vi bara ett mål att spela för att ha kul och det hoppas jag att spelarna iaf kommer tycka att det är.
När det gäller min egen så är jag inte så nervös, iaf inte så som jag brukar. Visserligen vaknade jag och huvudet snurrade av handbollstankar men jag somnade om och när jag vaknade igen ringde jag Karin och hon konstaterade bara att vi kommer få storstryk och efter det känner jag mig faktiskt lite lugnare. Jag tycker om att vara underdog (heter det ens så, lät så konstigt) jag blir mest nervös inför de matcher som jag känner att vi borde/kan vinna. Idag känner jag verkligen att vi inte kan vinna - för att inte alla sportmänniskor här i världen ska hata mig bör jag väl förtydliga att jag alltid spelar med förhoppningen om att vinna och att jag alltid försöker göra mitt bästa i varje match. Jag är fullt medveten om att vad som helst kan hända och går inte in och ger upp det första jag gör i en match när jag säger att jag vet att vi kommer förlora - Jag har alltid tyckt bättre om att ställa in mig i görväg på dåligt resultat fastän jag samtidigt kan sikta mot stjärnorna. Målet är självklart att vinna men jag tycker om att förvänta mig ett sämre resultat. Det var likadant i skolan inför ett prov och när man gjort det eller så, jag ställde in mig på att jag inte hade gjort ganska dåligt resultat för att vara mig och så blev jag positivt överraskad när jag fick resultatet. Jag vet att detta låter helt skruvat inom idrottspsykologin och möjligt är det inte en taktik som skulle fungera på elitnivå men för mig fungerar den alldeles utmärkt :-)
Nu kan jag vara relativt lugn och bara gå in och kämpa allt vad jag har och så får vi se hur långt det räcker. Jag behöver förmodligen inte gråta i flera timmar efter matchen heller vilket jag verkligen kände för sist.
Ska bli kul som vanligt att se herrarnas match :-) Det är kul att det går bra för ett av seniorlagen i klubben iaf!

Vart tar dagarna vägen?

Nu är jag inne i en sån här period då jag faktiskt blir lite skrämd över hur fort livet bara susar förbi. Jag njuter verkligen till fullo av livet och är så glad över var jag är någonstans men fy sjutton vad fort tiden går. Jag hinner inte alls göra allt jag ska och borde och knappt nästan inget som jag vill kan jag tycka ibland.
Det är jobb jobb jobb, möten hit och möten dit, saker att ordna och fixa, handboll att gå på och massa massa annat. Den här veckans möte är dock avklarat så jag har hela onsdagskvällen ledig vilket verkligen är härligt.
Rätt vad det är så är julen här och visserligen längtar jag som bara den den men samtidigt vill jag hinna med lite innan nästa år startar.

Det är en hel del här hemma som borde göras, kanske packa upp alla lådor sen flytten skulle vara ett steg i rätt riktning?! Jag har alltid varit en expert på att skjuta upp saker och ting men någongång kanske jag borde lära mig att göra klart och göra ordentligt. Jag fyller snart 27 och bara det är läskigt i sig för jag vet inte om jag kan gå med på att jag är så många år. Jag får ofta höra att jag är väldigt mogen för min ålder och att jag har hunnit så långt för min ringa ålder osv och visst kan jag till viss del hålla med om det men samtidigt kan jag inte för mitt liv förstå vart alla åren tagit vägen. När man är 27 ska man ju vara supersupervuxen med barn och allt, visserligen har jag det mesta förutom barn så kanske borde jag känna mig mer vuxen än vad jag gör.

Snart är även denna dag slut och jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag ska gå och lägga mig eller om jag ska slappa framför tvn eller om jag ska göra massa nytta. Kanske borde bli en kombination av dessa grejer. Jag borde skriva ett protokoll från förra tränarträffen men det orkar jag nog absolut inte just nu.

Nyförvärven

Jag är riktigt nöjd med reals nyförvärv den här säsongen. De känns väl genomtänkta och det känns som om de har kommit in i laget på ett väldigt smidigt och bra sätt för ovanlighetens skull. Såg på svenskafans att man kan rösta om vilka man tycker varit bäst


"Marca har en omröstning där man kan tycka till om vilket av Real Madrids nyförvärv som varit bäst. di María leder på 36,9 % strax före Özil på 28,6 %. Carvalho är trea på 22,5 %, Khedira är fyra på 4,7 % och femteplatsen delas på 3,6 % var mellan Canales och Pedro Leon (2010-11-15 13:59)"



Detta fick mig att börja fundera på vad jag tycker, å jag tror nog nästan jag nämner carvalho som viktigast, kanske inte nödvändigtvis bäst men faktiskt ändå som viktigast eftersom han har gett sån oerhörd stabilitet till backlinjen och vi i år släppt in så få mål, jag är inte längre orolig på hörnor och frisparkar, eller jo lite som man alltid är men jag får inte akut ont i magen så fort motståndarna ska lägga en hörna...
Sen tycker jag nästan özil borde komma fast di maria är nästintill lika omtyckt av mig. Khedira har bara fått 4,7 % av rösterna och canales och pedro leon 3,6 tillsammans å då ska man tänka på att dessa spelare framförallt khedira ändå varit fantastiskt bra. Pedro leon och canales har ju inte fått alls mycket speltid men de gånger de varit med har de gjort det rätt bra. Jag är faktiskt mycket nöjd med allihopa och hur skönt är inte det?

Det satt långt inne

Mitt i vårt harry potter maraton blev ju klockan sju och det var dags för match. Jag skippade slutet av tredje filmen och satte mig framför datorn istället, det var vissa störningar på sändningen på min favoritkanal ett tag men i slutet av första och hela andra var det perfekt bild. Tycker inte att real spelade riktigt lika bra som tidigare under säsongen. Mycket slarviga ingripanden och passar och det skapades inte särskilt mycket chanser, kanske berodde det på att sporting hade bra försvar men det kändes inte riktigt lika självsäkert och inspirerande i real madrid ikväll. Kanske har man blivit lite bortskämd med enkla vinster i år, det här var ju verkligen en match där man kunde bita sönder sina naglar. Det kändes som om de aldrig skulle göra mål och så äntligen slår ramos det där perfekta inlägget, benzema lyckas nicka ner bollen så målvakten tvingas ge retur eller vad man nu ska kalla det och som tur var higuain där i rätt stund och kunde peta in bollen i mål. Underbart kändes det! Inte långt innan målet hade casillas fumlat rejält med bollen men lyckats få tag i den. Efter målet fick han dock chansen att gottgöra slarvet och det gjorde han verkligen med en fantastisk räddning på mållinjen. Real Madrid och jag ska nog vara glada att vi fick med oss tre poäng ikväll. Visserligen brukar det väl ofta bli så, topplagen jobbar och jobbar och slutligen belönas de med ett mål i 80:minuten ungefär :-)



Idag har vi varit och införskaffat två stycken mattor, rätt nöjd med båda, den ena är visserligen rätt stor men det kommer jag nog vänja mig vid. Vi har handlat annat smått och gott till huset, lampor, växter och en hel del julsaker :-) Jag längtar som bara den till julen, och till julmust.

Kan det bli så mycket värre?

Vill förtydliga på en gång att detta inlägg (iaf rubriken) bara handlar om handbollsaspekten i mitt liv. Igår efter matchen ville jag bara åka hem och lägga mig ner och gråta. Jag kände så enormt mycket sorg, ilska och besvikelse. Det värsta av allt är ju självklart stackars Martina, hur mycket skador ska hon behöva gå igenom. Precis som vanligt saknade vi flera viktiga spelare igår men jag hade ändå en stark förhoppning om att det skulle gå vägen för oss. Vi började riktigt dåligt, gav bort bollen framåt och släppte väldigt enkla mål bakåt men vi jobbade oss rätt snabbt in i matchen. Det kändes inte som om det skulle bli så stora problem, deras utgrupperade försvar passade oss rätt bra, visserligen blev vi rätt stillastående mot dem ett tag men så fort vi lyckades få lite fart på fötterna innan vi fick bollen så fanns det superstora luckor som vi enkelt kunde skapa bra målchanser av. Försvaret kändes inte bra men det kändes som om vi skulle läsa deras spelare och snart få tag på dem helt och hållet. Men så hände det som inte fick hända och efter ett tag så gick vassunda ner på 6-0 (med en hög spets) och vi fick som vanligt panik i anfallsspelet. Andra halvlek blev bara ännu sämre och Vassunda som var dåliga var typ bättre än oss på varje position (förutom jennie) och i varje aspekt av spelet, vilja, samarbete, fart, allt! Visserligen orkade vi väl inte riktigt men jag tror inte det beror bara på det, vi är usla helt enkelt!
Det är konstigt för det känns som om vi bara blir sämre och sämre för varje dag som går. Å då tycker jag ändå träningarna de sista veckorna har varit bättre än på flera år, stämningen i laget är mycket härligare och det känns som om vi vill så mycket tillsammans, ändå så får vi det inte att fungera.

Kan det bli så mycket värre undrade jag, å ja det tror jag faktiskt även om det inte kändes som det igår. Jag har faktiskt haft roligare och mått bättre under handbollen i år (framförallt på slutet) än vad jag har haft på länge, sen typ b-lagstiden möjligtvis och då måste man poängtera att vi aldrig har förlorat så här mycket tror jag, och allt blir ju så mycket roligare när man vinner. Jag hade höga förhoppningar inför den här säsongen och har haft under stora delen av hösten, ända tills nu. Just nu känner jag dock att jag inte vet om vi överlever. Skadorna är för många, spelarna underifrån för unga och för få (vi har inga som blir juniorer nästa år), De som spelar i laget nu är på väg till nya äventyr i livet känns det som. Men men vi får se hur det går, än så länge är det roligt i det här laget iaf.

Vart tog helgen vägen

Tiden går så sjukt fort, framförallt helgerna men även veckorna bara försvinner. Det är inte lång tid kvar till jul, hur sjukt är inte det egentligen?

Igår var det ligamatcher för ovanlighetens skull, tycker att de flesta av reals och barcelonas matcher har legat på lördagarna hittills. Barcelona spelade mot Getafe och vann och direkt efter började reals viktiga match mot atletico madrid. Derby känns alltid lite extra nervösa tycker jag. Jag hade svårt att hitta någon bra sändning i början, jag har lärt mig vilken som är den absolut bästa men den är ibland inte tillgänglig för tillfället och liknande vilket den inte var först igår. Så jag tittade på en rätt dålig sändning i början, och efter ungefär tio minuter hittade jag en som var liiite bättre, insåg dock snart att den var lite efter i sändningarna när samma lägen dök upp igen, den var väl ungefär fem minuter efter. Jag gav inte riktigt upp hoppet om min favoritkanal och rätt vad det var fungerade den, å jag som nästan var gråtfärdig innan och tänkte att det kanske visst är värt att betala flera hundra i månaden för att kunna se några matcher blev helt lyrisk och överlycklig på en sekund. Den sändningen var dock i realtid och jag blev direkt varse om att jag missat ett mål, som tur var var det till reals fördel och senare såg jag att det var Carvalho som gjort det. Efter bara några minuter fick jag se 2-0 målet som Özil satte på frispark, det var väl en back och målvaktstavla kan man säga men det var rätt snyggt ändå faktiskt (tycker ju jag som hejjar på real såklart). Resten av matchen kunde jag iaf se på prima (bättre kvalite än i min gamla lägenhet iaf - analog sändning) kvalite och det hakade inte upp sig en enda gång så då var jag väldigt nöjd med mitt val att inte köpa kanalerna.
Jag tycker det ser riktigt bra ut så här långt för mitt älskade real, skönt efter så många år av kritik och gnäll, nu kan inte många yttra negativa saker om dem vilket är väldigt skönt för omväxlingens skull. De spelar rolig, fartfylld och intressant fotboll. De har överlag starkt försvar och helt makalöst anfall titt som tätt. Jag tycker riktigt mycket om alla nyförvärv i år. Carvalho och Özil allra mest. Carvalho har verkligen bidragit med stabilitet i det defensiva jobbet, även Khedira tror jag är viktig där (nu nämner jag bara de nya spelarna). Både di maria och özil spelar med så härlig fart och kreativitet att det är en njutning att följa dem.
Det är underbart kul att det går så bra, hoppas bara det håller hela vägen för det har de verkligen förtjänat, det känns som vårt år i år. Men man vet aldrig det är så små marginaler som kan avgöra. En dålig dag eller en otursminut kan få katastrofala konsekvenser så jag är försiktigt hoppfull. Hursomhelst är det superkul att följa lagets utveckling.
Har ni tänkt på en sak förresten, man saknar inte Kaka överhuvudtaget. Om det är bra eller dåligt vet jag inte. Det är väl bra att resten av laget känns helt klockrena och presterar så underbart bra men det är väl tråkigt att klubben la så oerhört mycket pengar på en spelare som inte riktigt levde upp till förväntningarna och knappt har fått varit skadefri under sin tid i klubben.

Spelledig helg

Det har varit nästan obeskrivligt skönt att ha en helt spelledig helg. Jag har verkligen kunnat slappa och ta det lugnt vilket har varit skönt för det har varit full rulle hela hösten känns det. En hel del på handbollsfronten och minst lika mycket på jobbet så avslappning behövs. Igår gjorde jag ingen nytta överhuvudtaget, vaknade före sju på morgonen och var pigg, kanske inte så konstigt eftersom jag däckade tidigt på fredagkvällen. I morse vaknade jag inte förrän närmare åtta och var pigg men då råkade jag somna om och gick inte upp förrän efter tio, fast jag känner mig faktiskt inte så där superduperseg som man bukar när man somnat om när det egentligen inte funnits något behov av mer sömn. Jag har drömt helt sjuka drömmar som vanligt, undra egentligen vad det beror på? Det är ovanligt våldsamma och äventyrliga drömmar för att vara mig dessutom, hm konstigt.
Idag har jag faktiskt redan hunnit med lite nytta, jag har satt på en tvätt och röjt lite i köket, ska snart fortsätta med det. Blir sugen på att gå ut och måla eftersom solen lyser så härligt men det är nog på tok för kallt för det. Vi har så lite kvar på garaget å då är det frustrerande att inte få det helt klart pga vädret men men, det kommer ju en vår också :-)
Jag har skrivit ihop lite om boll-lekis och handbollsskolan som jag funderar på att skicka till Sports Academy som han får skicka ut till alla föräldrar men jag är inte helt klar och heller inte helt nöjd med det så jag får se, nöjd med att jag äntligen tog tag i det iaf.
Jag borde sätta mig ner och planera lite inför jobbet också, för jag har inte helt klart för mig vad jag ska göra med femåringarna framöver. Lite sugen är jag på att göra ett rymdäventyr med dem i några veckor men jag känner att jag skulle vilja göra det när jag har haft lite bättre tid att planera det. Alternativt blir det att jobba vidare med självkänsla och gruppdynamiken. Men det är svårt att lyckas bra med detta i hela gruppen eftersom vissa av dem har så otroligt olika behov, vissa övningar och lekar passar hur bra som helst för några samtidigt som det inte alls fungerar för någon annan. Hm tåls att tänka lite på.

Nä nu ska här städas iaf :-)

Fotboll

Igår gick det rätt värdelöst, kunde nästan inte blivit sämre resultat än vad det blev, jo visst en förlust hade det ju kunnat bli, Schalke spelade oavgjort. Idag gäller det för real att vinna på san siro :-) Det ska bli kul att se den matchen och jag hoppas på det bästa även om jag tror det kan bli riktigt riktigt tufft för dem.

Rätt nöjd med den här dagen med

Jag har jobbat, var ensam ordinarie personal på min avdelning men som tur var hade vi inte så många barn idag så det var en rätt mysig dag ändå. Vi brukar inte ha många sjukdagar per år på min avdelning men en av mina två kollegor har varit sjukskriven i tre veckor nu. Barnen har varit supermysiga idag och det är underbart att få så mycket kramar och kärlek, barn ger och ger och jag har tur att jobba mitt bland dem. Jag var på möte på kontoret en kort stund efter lunch och det blev som alltid väldigt intressanta diskussioner. Jag valde att tacka ja till jobbet just för att den här möjligheten till utveckling ständigt finns i vår verksamhet. Jag passade på att ta vägen förbi blodbussen på vägen tillbaka till jobbet så nu har jag troligtvis räddat liv idag också, vilken hjältinna jag är :-)
Efter jobbet hann jag vara hemma en stund och vi åt tacos, mums. Vi tittade på Bernad och Bianca i Australien medan vi åt och jag somnade i soffan. Det var väldigt länge sen jag varit så oinspirerad till att gå och träna. Inte för att jag inte vill träna eller gå på handbollen i sig utan helt enkelt för att det var så underbart skönt att ligga där i soffan under filten och för att jag var så trött. Men jag pallrade mig upp och tog mig till träningen och det är jag ju väldigt glad över nu när det är avklarat. Träningen var bra och ansträngande också så den gav nog en hel del och det är ju bra. Nu ska jag följa min vana trogen och somna till ett avsnitt av Bones :-)

RSS 2.0