En bättre version av mig själv

Jag gillar utveckling, har alltid gjort och som pedagog är det ju en väldigt stor del att ständigt sträva efter utveckling och att medvetet arbeta för att öka chanser till utveckling. Tror kanske att vi alla har en drivkraft att utvecklas inom oss. Dock i olika grad i olika perioder och definitivt i olika grad hos olika individer. Jag kommer på mig ofta att tänka att jag vill bli bättre (starkare, mer närvarande, smalare, snabbare, klokare osv). Dels att det kommer inifrån men självklart också att jag matas med det utifrån. På TV, sociala medier, i fikarummet, i samhället i stort. Överallt kan vi se tecken på att vi ska förbättra oss själva och våra liv. På tok för mycket ibland och på en nivå som säkerligen inte är enbart, eller i vissa fall inte ens till viss del, hälsosam. Men ändå finns det där. I somras rekomenderade Tinna mig en bok som heter 1%-metoden. Jag har lyssnat på den lite då och då under hösten och är så glad att hon tipsade mig för jag tycker verkligen att den är bra. Och jag blev ännu mer taggad och sugen på att förändra mitt liv till det bättre. Att hitta nya vettiga vanor och ta små och stora steg i rätt riktning för att bli en bättre version av mig själv. Ett nytt år väcker ju dessa tankar och känslor ännu mer till liv såklart så de senaste veckorna har jag verkligen funderat och klurat på vad jag vill. Vem jag vill vara som person och vad jag vill ha för vanor. Vilka beteenden och detaljer som jag vill förändra och hur jag ska gå till väga. Jag tog faktiskt kontakt med en av mina idoler (Vranjes) som numera bland annat jobbar som online-coach och gjorde reklam för sitt 24 veckors-program. Som jag misstänkte kostade det mer än vad jag i nuläget känner att jag skulle vilja lägga på det och därför bestämde jag mig för att jag får försöka utan att få personlig inspiration och motivation från honom. Istället kommer jag lägga undan lite varje månad och om ett år kan jag förhoppningsvis ta de pengarna och unna mig något riktigt härligt som belöning för att jag lyckats med mycket av det jag föresatt mig att göra. Om jag inte lyckats och känner att jag har behov av mer stöttning av en online-coach eller liknande så har jag ju en rätt så bra startavgift redo att användas. 
Jag fokuserar på att det ska vara hållbart och helt utifrån vad jag vill. Jag har skrivit typ som ett matra över vem jag tänker vara som person. Jag har även skrivit det som jag tycker är avskräckande med motsatsen.
Exempelvis så vill jag vara en hälsosam person. Det är något jag tycker att jag är rätt stora delar av mitt liv men det jag inte anser lyckosamt för mig är att jag har haft otroligt svårt med balans. Jag har perioder i livet då jag är otroligt ohälsosam, särskilt när det gäller vad/hur mycket jag stoppar i mig. Jag vill träna ofta, regelbundet och ibland rätt så hårt. Ofta och regelbundet får jag numera till för det mesta. Men jag vill öka intensiteten ordetnligt på några pass i veckan. Men det handlar inte bara om kost och träning. Jag har funderat över vad jag väljer att lägga min tid på, hur jag använder min telefon, vad jag ska göra för att avsluta dagar på ett bra sätt, hur jag ska ta hand om mitt hem, mina tänder. Alltså små detaljer såväl som stora. Så nu har jag lagt upp en plan och struktur för hur jag ska få till denna förändring. Jag har inte lagt upp några mål alls egentligen men såklart hoppas jag att jag ska bli smalare, piggare, gladare, starkare osv. Men det tror jag kommer av bara farten om jag fortsätter och håller mig till planen. Jag har gjort upp 4 sexveckorsscheman när det gäller kost och träning. Inte några superdetaljer alls men ändå lite riktlinjer och så har jag en liten bank med träningsprogram. Tidigare har jag gått ut rätt hårt och tänkt att jag ska släppa på det när resultaten visat sig och jag är mer tillfreds med mig själv. Den här gången väljer jag att göra i stort sett tvärtom och det är det jag hoppas ska göra att jag faktiskt lyckas hålla i det här och att det blir hållbart. 
Tanken är att fortsätta med samma driv och struktur i ett år och att det sedan ska fortsätta av bara farten livet ut. Man kan ju alltid drömma och hoppas :-) 
Det som gör mig hoppfull är att jag mår så pass bra som jag gör. Jag känner mig välbalanserad och lycklig och då om någon gång borde jag väl ha kraft och energi att göra det som krävs för att få till rutiner och vanor som gör att jag mår bättre och bättre. Och att jag känner mig så taggad och motiverad. Jag tänker att det är bra att köra ett år för att jag blir lite extra motiverad av att det känns som en ordentlig utmaning. Självklart är jag rädd att jag kommer tappa motivationen och ge upp efter ett litet tag. Det är lite därför jag skriver här nu. För på något sätt så kommer det svida lite mer när jag misslyckats med något som jag faktiskt skrivit ner att jag ska göra. Det blir ännu mer på allvar ju mer jag skriver det och ju fler jag berättar det för. 
Jag kör igång på måndag, innan det ska jag njuta av en barnfri helg tillsammans med fina vänner i Göteborg. Vi ska se Sverige spela vm-match och det ska bli otroligt kul att få komma iväg. 

2022

Januari
 
Året började i vanlig ordning med en viktig födelsedag. Vi hade en hel del pussel och lego att sysselsätta oss med efter födelsedagen och julen som var. 
 
 
 
 
 
Februari
En mysig helg i Karins stuga. Det blev ju faktiskt även vinter i Stockholmstrakten ett tag så då passade vi på att åka i backen på kusinernas tomt. 
 
 
 
 
Mars
I mitten på mars gick jag på föräldraledighet. Konstigt och skönt. Från fantastiska elever och underbara vänner fick både jag och lillen i magen fina presenter. Jag blev en erfarenhet rikare när jag lät tvålrester vara kvar i en pump i diskmaskinen. Tur att Tinna och Bella hjälpte till så inte hela köket skummade över. Vi firade Adam i efterskott.
 
 
 
 
April
Så var det dags, spända och förväntansfulla i hissen till förlossningen. Vi valde ju planerat snitt efter mitt tidigare akuta snitt. Är väldigt nöjd med förlossningen och framförallt hur kroppen återhämtat sig. Men lite tråkigt ändå att bara åka in och få allt så "enkelt". Främsta fördelen var nog ändå att vara så pass utvilad i jämförelse med sist. Efter en natt på eftervården åkte vi hem till en förväntansfull storasyster. Och sen var det såklart massa mysiga besök av släkt och vänner som väntade. 
Vi firade påsk, först en vandring i området, sedan med vänner i Rånäs och på påskafton först med Kjells familj hos Tessan och sedan min familj här hemma. Sen så fyllde ju Sigge fyra år vilket vi såklart ville fira. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Maj
Utöver allt bebisgos så var vi på vårmarknad i frösunda och vikingamarknad i Vallentuna. Det hann bli så pass varmt att vattenspridaren åkte fram. 
 
 
 
 
 
 
 
Juni
Helena fyllde 40 och slog till med fest. Jag, Tinna och Anna fick äran att sköta det mesta. Vi spelade eken vilket var kul även om det inte gick särskilt bra. Jag var mest bara glad för att kroppen höll och jag fick spela match igen. Vi var på skansen med hela gänget. Fick äran att passa Filip medan Karin sökte jobb. Njöt av svensk sommar. Firade midsommar i Åkersberga. Fick besök från Skåne och gick på cirkus.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Juli
Mer bad, vi firade Charlie. Stannade vid Pelle Svanslös - parken på väg till semestermålet i Hälsingland där vi spenderade en vecka med vårt härliga semestergäng. När vi kom hem hälsade vi på morfar på Justerö och badade i Rånäs. I slutet av juli tappade Bella sin första tand och Tomas fyllde 30.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Augusti
Premiär på grönan tillsammans med sysslingarna. Finbesök från Danmark. Mys hos Ing-Marie och Olle. Simskola på Kvarnbadet. Handbollssäsongen drog igång. Och skolan började, dock utan mig på plats vilket var lite konstigt men ändå väldigt skönt. Bella började sista året på förskolan men gick ju bara tis-tor som slutet av vårterminen. Vi bestämde oss för att köra simhallsmys på måndagar och utflykter på fredagar. Vilket drömupplägg 😍  Första fredagen valde Bella Skansen. Även Bollekis drog igång. Samtidigt som Bella fick första vuxentänderna där nere dök Lovinas små riskorn upp. Inte superkul när jag fortfarande ammade men det funkade faktiskt helt okej. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
September
Tom Tits fick sig ett besök. Vi åkte till Åland på träningsläger. Stella fyllde två år och Kjell 40. Det blev en överraskningsfest för några av hans vänner och släktingar. Sedan fick han en kryssning till Höga kusten av Bella och Lovina. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Oktober
Lovina blev ett halvår och innan månaden var slut fick hon sitt namn inskrivet i kyrkböckerna.  Utflykterna fortsatte, vi var på Naturhistoriska och Paradox museum. Jag kan varmt rekommendera ett besök på Historiska museet och låna en ryggsäck med uppdrag. Det gillade både jag och Bella verkligen. Vi firade Halloween hemma och i Åkersberga. Sista oktober var min första arbetsdag vilket kändes precis perfekt faktiskt. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
November
Det blev ju mjukstart på jobbet med långhelg det första som hände. Då firade vi Hugo som fyllde fem. Till vår glädje (inte Lovinas som absolut inte gillade att röra snön med händerna) kom det ett härligt vitt täcke med snö innan första advent. Vi besökte Skansen julmarknad tillsammans med mormor. 
 
 
 
 
 
 
December
Pepparkaksbak i flera omgångar. Två olika byggen som båda blev charmiga på sitt sätt. Vi firade Ellie som fyllde 10. Tim och Tiffany kom på middag och fick snällt ställa upp i Bellas teckningstävling. Mysig middag hos Tinna, enda bilden jag har därifrån är dock en rosalila himmel. Sen var det julmys för hela slanten. Julafton firade vi i frösunda med skridskoåkning, Kalle, god mat och uppskattat besök av tomten. Mellandagarna bestod av mer paketöppning. Mormor och Daniel kom och hjälpte till med julpussel och legobygge. Nyårsafton firade vi hemma hos Emelie. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag vet att det har varit ett tufft år på många sätt. Det är den ena krisen och tragedin efter den andra i omvärlden. Men jag har nog haft mitt bästa år någonsin. Allt har såklart inte varit guldskimrande och perfekt. Men Lovina föddes och gjorde min lilla familj komplett. Att få vara tvåbarnsmamma och få se Isabella ta sig an systerskapet med en sådan självklarhet har varit det finaste jag upplevt. Deras kärlek bara växer och att få se dem uppleva världen var för sig och tillsammans gör mig så lycklig. Jag är så tacksam att jag har fått varit föräldraledig och fått så mycket kvalitetstid med Bella (och Lovina såklart), det har verkligen varit fantastiskt. Lika tacksam är jag över hur underbart det varit att börja jobba igen. Mina elever har verkligen tagit emot mig med så mycket kärlek och glädje så jag har inte kunnat annat än att njuta när jag varit på jobbet. Och sen har jag njutit när jag kommit hem och fått krama om Lovina. Det är så många stunder som jag bara översköljts av ett lyckorus. Så där som känns ända in i hjärtat och som gör att det är omöjligt att inte le med hela ansiktet. 
 
Nu ska jag njuta av några dagar till av härlig ledighet. Vi är lite förkylda men jag hoppas att vi hinner bli helt friska till på fredag då Bella har släktkalas. Sedan börjar vårterminen som jag verkligen ser fram emot. 

RSS 2.0