2016

Att ett år kan gå så fort men ändå kännas så evighetslångt... Särskilt nu sista dagarna går i snigelfart men det kanske inte är så konstigt :-)
 
Januari
Pizzabak hemma hos Julius. Inledde vårterminen med min underbara trea. Var på ett väldigt mysigt dop. Firade Tinna med en kombinerad inflyttningsfest. Klubben började med "Handboll för alla" med främsta fokus på integrering av de flyktingar som kommit till kommunen. Jag fick äran att vara huvudtränare för det och utmanade mig lite språkmässigt. Tror det var i januari som jag påbörjade en fotokurs online. Köpte även ett nytt objektiv till kameran.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Februari
Tror det var i början av februari som Kjells brandmanskollega blev påkörd framför honom. Det var en nära döden-upplevelse, den trasigaste men ännu levande person Kjell fått ansvaret att vårda samtidigt som alla andra kollegor skrek och grät i förtvivlan och en kollegas död som Kjell fick bearbeta i ett. Tur att han är den han är. Han fick otroligt mycket beröm för vad han gjort på plats men tyvärr räckte det ju ändå inte och Anders dog senare på sjukhuset.
Så februari var en rätt tung månad. Men som vanligt ser Kjell till att ta det tunga och göra något bra av det. Det man inte dör av blir man starkare av heter det ju och det stämmer verkligen där.
Något som dock var väldigt kul i februari var att få överraska Kjell genom att komma upp till Vemdalen efter jobbet på fredagkvällen. Han var där med våra vänner och hade inte någon aning om att jag skulle komma. Jag överraskade mig själv genom att göra några åk i backen utan att skämma ut mig totalt dessutom.
 
 
 
 
 
Mars
I början av månaden fick vi ta del av Michelle och Davids bröllop. Aldrig tidigare varit på ett mormonbröllop men måste säga att jag inte märkte någon större skillnad mot de bröllop jag varit på tidigare. Det riktigt sjuder av glädje och kärlek. Många glada människor som det känns ärofyllt att få dela allt med. Michelle är Philips kusin och egentligen inte släkt alls med Kjell men de växte ändå upp lite som kusiner så det var roligt att få träffa henne. Kul också att Philip och Ditte kom på ett extra besök. I mars fick vi en ny liten sötnos i släkten. Ellie fick en lillasyster, Kjell som jobbade fick äran att hälsa på när hon var helt "färsk". 
 
 
 
 
 
April
Vi firade de nyblivna 32-åringarna med room escape, biljard och god middag. Vi hade ytterligare en middag hemma hos Karin kort därpå. Då var det Malin, jag och Kicki som var på besök och en underbar kväll slutade på Golden Hits där jag blev lite förvånad över att det inte riktigt spelades gamla hits längre utan snarare musik från när jag var ung och insåg att det måste vara ett ganska starkt bevis på att jag blivit gammal :-) Vi hälsade såklart på familjen Kraman för lite bebismys. Vi avslutade månaden med mysig grillmiddag med familjen Julius.
 
 
 
 
 
 
 
Maj
Den allra första dagen på månaden fick jag det jag i stort sett visste bekräftat, jag var gravid. Himla härligt och roligt men också oroande. I samma stund som det är verklighet finns det ju plötsligt en risk att man förlorar det. Tycker jag från början kunde njuta av det rätt bra och inte oroa mig alltför mycket men tiden lixom saktade ner på en gång i väntan och längtan på att de första tolv veckorna skulle passera. Annars bjöd maj på fantastiska sporthändelser när Real vann CL igen, en del sommarserie som jag väl inte kan se tillbaka på och vara helt nöjd med min egen insats då kroppen inte riktigt var sig själv just de veckorna. Men det var kul att få spela match igen iaf och eftersom jag då anade att jag inte skulle kunna göra det säsongen därpå försökte jag njuta lite extra av det. Det var långledigt och Karin och Kicki kom på besök. Kjell och jag besökte ett nästan överblommat Kungsträdgården. Jag fick ett nytt kamerahus i förtidig tioårspresent av Kjell.
 
 
 
 
 
 
 
Juni
Vi fick ta del av ännu ett vackert och kärleksfullt bröllop. Kjells förra kollega Mattias gifte sig med sin Annika. Grillmiddag med familjen hemma hos oss. Avslutning med "Handoll för alla" på Gröna Lund, väldigt kul men jag var lite bitter över att jag inte fick åka allt jag ville. Juni betydde såklart även terminsavslutning och separation från min älskade klass, åh vad jag är glad över att få ha det jobbet jag har. I stort sett direkt efter det bar det av till Camp Sweden och fotbolls-EM. Aningen malplacerad kanske som  kvinnlig gravid 32-åring bland alla tusentals alkoholdrickande unga fotbollsfans men jag hade superkul ändå. Och direkt när det äventyret tog slut hade jag en härlig semester med roadtrip genom Europa framför mig. 
Kjell och jag passade på att fira våra tio år ihop på resan, även om den riktiga tioårsdagen ju inträffade när jag var i Frankrike på Camp Sweden och han arbetandes hemma. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Juli
Resen fortsatte en bit in i juli. Dagen efter vi kom hem döptes söta Sofia i Vallentuna kyrka. Världens bästa Anna fyllde 30 vilket vi firade med båttur och finmiddag  på födelsedagen och mysig sommarfest till helgen på hennes landställe. Tacomiddag och monopol med Carro och Tinna var skoj. Mer mys med söta Isa.
I slutet av juli påbörjade jag en ny roadtrip med min familj. Vi kom dock inte ens till Sundsvall innan olyckan var framme och min fina fina bil klipptes itu framför mina ögon. Lyckligtvis klarade vi oss alla och de i den bilen som körde på oss nästan helt från skador. Helena bröt näsan men det var nog det värsta. Jag fick ju dessutom göra ultraljud och höra hjärtljuden för första gången så för mig var olyckan verkligen inte bara av ondo. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Augusti
Början av augusti spenderade vi på Gotland. Det blev en väldigt mysig och härlig semestervecka innan det var dags att åka hem och börja jobba igen. Philip och Ditte kom på besök igen men tyvärr jobbade jag ju rätt stor del av tiden de var här. En del mystid med Ellie och hennes lillasyster hann vi ändå med. Spännande och mycket roligare än förväntat var det att ta emot en ny klass. Tänk vad fort man fäster sig vid de små. I slutet av augusti hade vi en mysig kräftskiva hos oss och vi hann även med att fira ettåringen Julius. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
September
Som vanligt är det mest jobb som gäller i september. Gjorde säkert massa annat skoj som jag inte dokumenterat och därför inte kommer ihåg. Det jag dock både kommer ihåg och har några foton ifrån är när vi överraskade Evelina med en liten babyshower. 
 
 
 
 
Oktober
Månaden började på bästa sätt med en avkopplande övernattning på Rånäs slott med Karin, Kicki och Mia. Det blev en tripp till Ullared med Tinna och Sandra för att bunkra upp lite inför kommande år. Karin och Mia bjöd även mig och Kicki på en trevlig brunch i Kaknästornet i försenad present. 
 
 
 
 
 
 
November
Hände nog inte överdrivet mycket i november heller. Inte som blev förevigat med kameran iaf. Lite turligt så tjuvstartade vi ju firandet av Ellie eftersom de reste iväg i början av december. 
 
 
 
December
Månaden började med den numera traditionella julmiddagen med våra vänner. Väldigt uppskattat och mysigt. Den här gången krockade det med El Clasico och Ramos kvitterade till min stora glädje lagom till när vi började äta julbordet. Dagen därpå fick jag först agera fotomodell när Jennifer förevigade min mage och sedan blev jag ordentligt överraskad av mina fantastiska vänner som bjöd på massa gott och fina gåvor till liten. Sen blev det julmarknad på Steninge Slott. Helgen därpå adventsmys hos Joakim och Amanda och sen var det dags att gå på jullov. Julen firade vi här på julafton och hos pappa på juldagen. Väldigt lugnt och trevligt. Nu sitter jag här med en sista dag på året och hoppas att vi inte behöver ställa in morgondagens planer. Går det som vi vill blir det mysig middag här men vill den lilla i magen något annat får vi ju bara rätta oss efter det och förmodligen få avsluta året med en väldigt spännande och livsomvälvande upplevelse på förlossningen istället.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Har säkert glömt massa saker, vill nog bli lite bättre igen på att ta med kameran och fota. Det är ju underbart kul att kunna gå tillbaka och minnas underbara ögonblick med hjälp av foton. Jag skulle lätt glömt hälften av det jag fått med här om jag inte hade kunnat se på de bilder jag faktiskt har. 
Hur som helst har det varit ett bra år. Bättre än vad jag vågade hoppas på för ett år sedan. När jag nu ser fram emot nästa år är jag ju såklart väldigt förväntansfull. Jag hoppas allt går bra och att vi snart (men inte för snart) får ta med oss en frisk och välmående ny familjemedlem att lära känna. Så mycket större och häftigare än så kan det väl inte bli i livet?! 
 
 

länge sen sist

Det blir inte riktigt av att jag kikar in här och skriver. Har tänkt tanken att kanske bara lägga ner helt och hållet men den skrotade jag rätt snart då jag tycker så mycket om att ha inläggen att kunna gå tillbaka till och läsa. Inte för att jag gör det särskilt ofta direkt men någon gång om året kanske det händer. Framförallt tycker jag om att kunna se tillbaka på mina årssammanfattningar och inlägg efter resor. Så den får nog ligga kvar här och samla damm denna sida.

Nu är det bara en dag kvar av terminen vilket känns helt galet. Jag har haft en underbar termin på många sätt. Mycket roligare och givande än jag hade trott på förhand. Främst tack vare alla underbara elever och föräldrar och sen även på grund av världens bästa kollega. Det är mycket som har varit mindre bra och en hel del på skolan som jag hoppas och tror kommer utvecklas men för det mesta har jag bara njutit av att vara på jobbet. Det här jullovet kommer ändå precis lagom känns det som. De två senaste veckorna har varit lite tunga och jag känner att kroppen börjar säga ifrån lite smått. Verkligen bara lite smått men det är mer än vad jag brukar känna så försöker ändå lyssna och ta det på allvar.
Jag har städat och försökt förbereda så gott jag kan för den personen som tar över efter mig men jag tror ändå inte riktigt jag har förstått att jag inte kommer vara där när terminen startar. Tänk om man ändå kunde klona sig själv och vara på två ställen samtidigt. Men jag tror nog bara känslan är så just nu. Om ett dygn tror jag att jag har släppt taget om vårterminen helt och hållet. Och om allt nu bara går bra så tror jag att jag kommer njuta av att vara hemma som bara den.

Annars då, vad har hänt på sistone. Massa underbar saker faktiskt. Real har fortsatt vägra förlora och vann en ny titel på cupen. De (läs världens bästa Ramos) lyckades dessutom kvittera i slutminuterna på bortaplan mot Barca och behöll sitt övertag i ligan. Vi hade en supermysig och härlig juldag med våra vänner. Det är väl fjärde året i rad och nu kändes det som att vi nog toppade det med supergod och lagom mycket mat och detsamma i bakväg.
Dagen därpå blev jag ordentligt överraskad av fantastiska vänner som verkligen gjorde mig rörd. Tänk att jag har så fina vänner som bryr sig så mycket om mig och gör mitt liv fulländat. I fredags fick jag dessutom äran att motta KRUT-priset vilket jag också blev väldigt överraskad och tacksam för. Lite extra glad blev jag faktiskt över att det var Maggan som delade ut priset, kändes extra fint och värdefullt då på något sätt. Efter snabbvisiten i hallen åkte vi hem till Amanda och Jocke på adventsmys vilket verkligen var mysigt. De är verkligen underbara människor som jag mår bra av att träffa och den kvällen fick vi träffa massa av deras släkt och vänner som jag aldrig träffat tidigare och de var verkligen supertrevliga och energigivande de med. Jag var rätt trött och sliten efter en hel arbetsvecka och på väg in kände både jag och Kjell att vi nog bara skulle vara där en liten stund men vi blev kvar in på småtimmarna eftersom det var så trevligt.

Framöver då. Imorgon är som sagt sista jobbdagen på ett bra tag. Ska försöka att njuta av den så mycket som möjligt och sen hoppas jag att det finns lite energi kvar till att köpa en julgran. Annars får det bli torsdagens mission. På lördag har vi planerat att fira jul här. Kjell jobbar dygn den 23:e och 25:e, alltså slutar han jobba på julaftons morgon och börjar tidigt den 25:e. Mamma jobbar natt på julafton och kanske natten till julafton också så det blir nog inte något avancerat julfirande direkt. Vi har fördelat julmatslagandet en del och gör väl resten tillsammans här. Det blir eventuellt lite spel och mys innan kalle, sen julmat på det och sen åker väl mamma till jobbet. Ska bli mysigt oavsett och jag ser fram emot det. Sen har jag absolut noll och ingenting inplanerat på en vecka, skönt. Om man inte räknar besök hos bm förstås. På nyårsafton hoppas vi också på att vi kan fira i lite lugn och ro här. Vi är fyra par och vi som eventuella värdar har bara i uppdrag att öppna vårt hus för kvällen. I det ingår väl lite städning förstås. Amanda och Jocke står för förrätten, Emelie och Andreas (plus Julius) ansvarar för huvudrätten och Tomas och Mikaela får bestämma och förbereda för efterrätten. En ganska stor del av mig tror ju kanske att det inte kommer bli något firande här på nyår för jag vågar inte fullt ut hoppas att jag lyckas knipa över nyår men samtidigt börjar jag ju känna att det nästan skulle vara ett värre öde att gå över i två veckor och behöva vänta med nyfikenhet, spänning och oro i den evigheten så kanske kanske blir det ändå nyårsfirande här.
Den som lever får se helt enkelt.

RSS 2.0