2013

Då var det dags för en ny årskrönika, jag fattar inte vad som händer med tiden. Men det sägs ju vara så när man har kul och det måste jag erkänna att jag ganska ofta har faktiskt. Det här året har det hänt massa roliga saker. Som vanligt tänkte jag kika i fotobiblioteket här på datorn och välja ut lite bilder som får berätta om året som varit.  
 
Januari
 

 
 
 
Vi började med en rätt spontan kväll med mat på Hantverkarn och en del MAO i Kims lilla stuga. 
 
I januari byggde vi även på Kjells legendariska legobord.
 
 
I slutet på januari firade vi svärfar Tomas som fyllde 56. Det var dock någon annan som stal den mesta uppmärksamheten.
 
 
 
Februari
 
Vi fick äran att träffa henne även den första februari
 
 
På kvällen åkte jag till Tinna och fick fira den rätt så nyblivna 23-åringen.
 
 
 
 
Tinna bjöd på god mat, vi spelade en del spel och fick dessutom kalasa på en jättesemla :-)
 
Den andra februari var det dags för dop, Liam var hur söt som helst.
 
 
      
 
Sen var det dags att fira en 29-åring, inte vilken 29-åring som helst utan världens bästa Karin!
 
 
Det var middag med massa härliga människor på Patricia, efteråt dansade vi loss såklart.
 
 
 
 
 
 
Den 10/2 hade vi en mästarfrukost här på gustavslundsvägen. Jag tror nog vi var ute kvällen innan, troligen på tegel men eftersom jag saknar foton i biblioteket från den kvällen vågar jag inte svära på saken. Frukosten var dock minnesvärd :-)
 
 
Mars
 
 
I mars gjorde vi en dagsutflykt till fjärilarnas paradis.
 
 
 
 
 Sedan fyllde Alina 18 år. Vi spelade spel och sedan skjutsade jag gänget till Tegel men valde att själv åka hem med massa tandvärk den var dock rätt ofrivillig.
 
 
 
 
Och så vart det påsk... Vilket vi firade med ett helt färdigt bord och en fantastiskt god grillmiddag.
 
 
 
  
 
April
  
Sen så var det dags att fylla år och fira med mer grillat, denna gång med familjen istället dock.
 
 
Den sjunde april åkte jag med herrlaget för att se deras kvalmatch, tyvärr blev det förlust efter en jämn match.
 
Sen var det dags för dop igen, denna gång var det Ellie Kramans tur.
 
 
 
 
 
Så lite mer grillning på det
 
 
 
I början på maj var vi på Sveriges premiärmatch i hockeyvm, de mötte ett taggat schweiz.
 
 
Lite mer grillat, denna gång med familjen Kraman
 
Maj
I maj kom äntligen trion som varit ute på äventyr hem igen, jag firade med en hel del gott + underbart sällskap.
 
Sen bar det av till Madrid och final i spanska cupen, tyvärr blev det förlust efter en jämn match :-(
 
 
 
 
Ytterligare grillmiddag denna gång med stora delar av familjen Öhman
 
 
 
I slutet av maj blev det ännu mer grill med härliga vänner...
 
 
 
Juni
 
I juni var det dags för Tims student.
 
 
 
Nästa grillning, men denna gång fantastisk goda hamburgare till en fotbollsmatch :-)
 
 
Spelkväll hos Linnea
 
 
 
Oscarsgala med jobbet
 
 
 
 
Den 20 juni vart det en tripp till storstaden, först åt vi lite glass och sedan hade vi en sorts avskedsmiddag för Sina.
 
 
 
Midsommarafton
 
Vi var bjudna hem till Lindö där vi åt fantastiskt god mat och hade femkamp.
 
 
 
 
 
 
Sen var det Afrikaresa för hela slanten, som jag sagt tidigare en helt makalös resa som jag nästan har svårt att förstå att jag varit på.
 
 
 
 
 
 
 
Juli
Halva månaden hade väl gått när vi kom hem igen och då kom vi faktiskt hem till ett helt nytt hus kändes det som :-) efter det passade jag på att njuta av den svenska sommaren. Jag hade bland annat en mysig dag i stan med Karin och Patrik.
 
 
 
Det blev också en tur förbi Ullared på väg till Göteborg och en till realmatch.
 
 
 
 Bara dagen efter blev det mer fotboll, den gången i Stockholm dock och mitt första besök på friends. det var en helt okej match men det sura var ju att det var fel lag som gjorde upp om titeln och höjdpunkten var faktiskt i halvlek när det bästa laget kom in för att bli avtackade och för att tacka för stödet :-)
 
 
 
 
 Augusti
 
Utöver vardag och skolstart så fick jag även vara med om en mysig balkongfest i augusti. 
 
 
 
September
 
 
I september blev det en bra bit nerför memorylane när jag träffade de flesta av mina bästa barndomsvänner.
 
Killarna lärde sig förhoppningsvis en del som kan hjälpa dem framöver för att bli starka och hälsosamma.
 
 I slutet av september firade vi såklart Kjell. Inte tycker jag att han ser ut som en trettioettåring inte.
 
 
 
 
Oktober
 
Kort därefter samlades släkten igen, den gången var det dock en ettåring vi fick fira.
 
 
 
 
November
 
Ännu en tjejmiddag hos Kicki med "gamla" vänner.
 
 
 
Jocke fyllde 30 och det ville vi såklart fira. En överraskningsmiddag på en restaurang var planerad men födelsedagsbarnet blev tyvärr sjuk så vi fick tänka om. Lyckat blev det hur som helst och jag hoppas att Jocke tyckte det med. Minen när han adrenalinsprutande öppnade dörren var oslagbar och minerna de kommande sekundrarna medan hans hjärna processade vad som hände var nästan lika roliga att se.
 
 
 
 
 
 
Sista helgen i november åkte vi med min familj till stan. Vi var på riksidrottsmuseet, etnografiska museet, julmarknaden i Kungsträdgården och åt middag på en annorlunda restaurang där rabarberpajen var oemotståndlig.
 
 
 
December
 
Julmånaden med extra mycket julkänsla faktiskt. Det kändes nästan som självaste julafton den 14/12 när härliga vänner var här och vi tillsammans lagade ett härligt julbord som vi såklart njöt av. Det blev en del julfilmer i bakgrunden, legobordsbygge och spel på det så var dagen perfekt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kort därefter var det julavslutning och jullov, underbart! Det firade jag ordentligt med fantastiska vänner först hemma hos oss och sen på tegel.
 
 
 
 
 I mellandagarna var Philip och Ditte här på besök från Danmark. Det var supermysiga dagar som vi fick chansen att njuta ännu mer av Ellie också som verkligen är full av energi. Vi var alla hembjudna till Tomas på stor släktmiddag. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Utvärdering av årets mål.

Mål 2013
 
Huset
Framsteg när det gäller vår tomt, som minst ska det finnas en gräsmatta iaf.
Framkallning av foton som får pryda väggar i huset
Sy klart gardiner
 
Träning och hälsa
Träna mer och relativt regelbundet
Cykla iaf då och då till jobbet
Äta med måtta
Planera killarnas träningar bättre än jag gjort under hösten
 
Jobb
Bli bättre på att göra mål och syfte med lektionerna tydliga för eleverna
Bli bättre på att knyta ihop säcken i slutet av lektionerna
Läsa lite mer facklitteratur
 
Privat
Överlag ska jag försöka få lite mer klarhet över mitt privatliv och försöka hitta en bra balans med jobb, träning och fritid.
 
 
Jag hade många och ganska strukturerade mål förra året, dock var det något jag bara skrev i januari och inte direkt har haft så bra koll på eller ens kommit ihåg att jag hade skrivit. Men jag måste säga att jag lyckades rätt bra med att sätta dem för när jag såg efter om jag skrivit några kunde jag direkt se att jag faktiskt fick bocka av flera stycken fast jag knappt visste att jag hade dem. 
När det gäller huset är jag helnöjd med resultatet. Visserligen har det bara blivit tre tavlor av foton och de står fortfarande på byrån i sovrummet istället för att hänga på väggen men jag har införskaffat både mätinstrument och skruvar så snart ska de upp... Tomten var ju den stora grejen och det är jag ju iaf toknöjd med, jag hoppas bara att vår stackars gräsmatta överlever det här ständiga regnandet. Vi har inte direkt haft tur med vädret om man ser till att vi har en ny gräsmatta. Den torraste och varmaste sommaren gjorde ju att vi fick vattna konstant i somras och nu kan jag tänka mig att den kanske skulle må bra av lite mindre nederbörd, fast vem vet det kanske är det bästa för den jag är ju inte direkt någon expert.
 
När det gällde träning och hälsa kan jag stolt bocka av varenda mål och det nästan med råge faktiskt. Jag kan ju inte påstå att jag levt ett fantastiskt hälsosamt liv precis hela året men jag har levt bra mycket hälsosammare än jag gjort tidigare iaf större delen av året. Jag nådde min målvikt under hösten och även om jag har släppt totalt under december och väger några kilo mer nu igen känns det faktiskt sjukt bra. Dessutom är jag rätt taggad på att köra igång efter nyår igen. Jag har en Australien-resa att se fram emot och det känns som om den är precis lagom långt bort. Det är inte för lång tid för att orka köra på rätt stenhårt med godisförbud och sånt. Jag ska köra igång med 5:2-dieten igen som jag tycker passar mig väldigt bra. Så januari och halva februari blir hälsosamma och sen tror jag att jag ska försöka hitta en bra balans, kanske med 6:1. Jag ska försöka träna lika bra det här året som förra iaf, det är nog det jag är mest nöjd med. Visserligen var det kanske inte alltid så effektiva och bra träningar men det var ändå bättre än att strunta i det helt.
 
Det som jag inte lyckades lika bra med var jobbmålen, jag tycker iof att det är mycket jag har förbättrat när det gäller mig och mitt jobb men kanske inte främst just de delar jag skrev här. Det som känns allra bäst faktiskt med jobbet är just det som jag hade som privat mål. Jag känner definitivt att jag har ett mycket mer balanserat liv och trots att jag inte jobbar lika mycket timmar så känner jag att jag hinner med mer och gör ett bättre jobb.
 

Så var julen slut

Jag hade rätt bra med julkänsla i år måste jag säga och eftersom vi hade julmiddag här med vänner redan den 14/12 så kändes det nog för mig som om julafton var redan då. Bara två dagar innan hade ju mina elever lussat för sina föräldrar och eftersom vi i min familj inte går in med hull och hår för julfirandet utan istället ställer oss och grillar typ så var det kanske inte så konstigt. Njöt av det hela gjorde jag ändå. Och julmat åt jag i massor, eftersom vi fick en del rester efter julmiddagen den 14:e. Vi var hos pappa på julafton och då åts det mer julmat och tittades på kalle så det blev ju faktiskt julafton på riktigt i år. Vi spelade en del spel och umgicks hela dagen och kvällen. Igår (juldagen) var det släkten på mammas sida som gällde, tyvärr en rätt decimerad styrka men jag är iaf glad att de som var där var där. Som sagt blev det grillat istället för julmat och det var jag riktigt nöjd med, förra året blev det tacos och det var inte helt fel det heller men jag tror faktiskt jag föredrar det grillade. Den säkraste jultraditionen för min del de senaste åren är tp-turneringen. Tyvärr hoppade Kjell över till motståndarlaget för att vi var några fler i min familj så det blev rätt tuffa matcher. Den första var superjämn men vi förlorade på sista avgörande frågan, andra matchen vann de tyvärr också men sista och självklart viktigaste (pga resultatet) vann vi :-)

Jag skjutsade Helena och Johan till täby och fick kika på Johans nya lägenhet innan vi åkte hem igen till en lugn och avslappnad natt framför vänner.

Nu är Kjell och jobbar på någon match eftersom han jobbar imorgon också och han började rätt sent idag så bestämde vi oss för att passa på att få mellandagsshoppingen avklarad. Han åkte tidigare för att han behövde hämta grejer på jobbet, vi behövde ändå två bilar eftersom han skulle åka direkt till matchen. Vi sov ut ordentligt och klockan blev lite mer än vad vi hade tänkt så när jag närmade mig täby vid ett-snåret visste jag att vi inte hade så lång tid på oss innan han skulle behöva dra vidare. Jag gjorde misstaget att åka mot det södra garaget, det stod ledigt på båda och de flesta valde att svänga av till höger och av någon anledning tycker jag det södra känns bäst så jag åkte ner under marken. Rätt snabbt insåg jag att jag inte var ensam om att vilja in i det parkeringsgaraget. Det var stillastående kö ända till första rondellen och efter kanske tio minuter kom jag äntligen in i garaget men då var det ju proppat av bilar som cirkulerade runt och letade plats. Jag åkte några varv, desperationen och hopplösheten smög sig på mer och mer så tillslut ringde jag Kjell och skulle precis säga att jag skulle ge upp och vända hem när jag med massa flyt hamnade precis där en bilist lämnade sin plats.
Mitt huvudmål var väl egentligen en klänning till det stundande bröllopet vi ska på om mindre än två månader, gärna en klänning som också passar till nyår. Vi gick först in på MQ men efter bara några minuter gick jag ut för jag insåg att kön till kassan var typ femtio meter lång. Helt galet mycket folk var det där och jag hade dessutom kikat där för några veckor sedan och då inte hittat något jag var intresserad av. Istället gick vi in på levis där det var betydligt mycket mindre folk. Jag fick ett provrum utan att köa och stod bakom en person när jag stod i kassan för att betala ett par jeans. På MQ tror jag faktiskt inte att jag överdriver när jag säger att det var 75 personer i kö till kassan.
Vi kikade lite till åt lite och sen var Kjell tvungen att åka. Jag stannade kvar och hade ambitionen att vara det ett tag men jag tröttnade rätt fort, jag är verkligen inte shopping-tjej. Det blev iaf ett par byxor till, en tröja och ett linne men tyvärr ingen klänning. Funderar på att kika runt lite på nätet istället.
Det var aningen lättare att ta sig ut ur garaget än in och jag var faktiskt ganska nöjd när jag satte mig i bilen och körde därifrån, jag hade varit där mindre än två timmar men kände ändå att jag hunnit igenom alla affärer jag var intresserad av, jag är ganska effektiv när jag handlar. Bra för plånboken också att jag inte hittade mer.

Nu har jag städat lite och gjort en del nytta. Dock inte tränat, jag bestämde mig för att det får vänta till imorgon. Just nu har jag släppt ordentligt på det lite mer hälsosamma levernet men känner mig ganska peppad för att återuppta det efter nyår. Då har jag ju ungefär en och en halv månad på mig innan det är dags för bikini och lättare klädsel. Det ska man väl klara av att hålla sig hälsosam på.

Nu sitter jag och väntar på att Sverige ska spela sin första j-vm match. Jag är lite ledsen och besviken över att de bara spelar i Malmö faktiskt. Jag hade väldigt gärna velat se en match och hade definitivt gått om det spelats någon här i trakterna. Jag kikade faktiskt på både flyg och tågbiljetter ner till malmö men tyckte att det blev lite väl dyrt. Tänkte att nästa gång kanske man kan göra det istället, idag såg jag dock att det dröjer ett bra tag innan de spelar här i Sverige igen. Jag vet inte när det är dags men jag såg schemat för alla turneringar fram tom 2021 och det är inte något av dem som spelas i Sverige :-( Kanada dock har ju vartannat år, orättvist...

Jullov

Så underbart skönt! Tror nog det här var det mest efterlängtade lovet på länge för min del. Det ska bli så skönt att få slappa och sova ut så länge jag vill, det ska också bli skönt att få längta tillbaka till jobbet för det hoppas och tror jag att jag kommer göra om jag nu bara får återhämta mig i några dagar.
Jag fick till min stora glädje med mig en julklapp hem igår. Jag visste ju visserligen redan om att den var beställd men jag blev sjukt glad över att den redan kommit och att jag kunde ta med den hem redan igår. Det är faktiskt just den jag har i knät och skriver på :-) min nya jobbdator. Så galet lätt och smidig och tyst och sval.
Idag har jag haft en perfekt första semesterdag. Jag sov till typ tio, tog det lugnt i några timmar och bara var med min babe. Strax efter tre kom tinna och hämtade mig för lite julklappsletande och bio. En riktigt mysig och bra kväll, vi var rätt effektiva också och hittade nog det mesta vi hade tänkt oss. Var på systemet också och laddade upp inför imorgon. Då ska jag fira jullovet och slå på stort. Förhoppningsvis blir det en del spelande och riktigt härligt umgänge och en toppenkväll helt enkelt. På söndag är det julavslutning med fotbollen och sen efter det har jag inte så mycket inplanerat. Eller på julafton ska jag till pappa och på juldagen till min morbror. Annandagen hoppas jag på lite häng med Karin och Patrik.

Jag har ovanligt lite som jag faktiskt ska fixa och göra, vilket känns sjukt skönt. Tanken är väl att tavlorna som jag köpte tidigare i höstas ska hängas upp och att vi planerar den stundande resan lite mer. Båda de uppgifterna känns dock ganska roliga och inte särskilt betungande :-) Vi har fått bröllopsinbjudan och kikat lite på turistsidor så det känns alltmer verkligt och spännande.

Lucia

Det är ju bara den 12:e men för mig är det verkligen lucia eftersom vi firade det idag på skolan. Idag var den bästa arbetsdagen på mycket länge och den känslan har jag hållt kvar och njutit av hela kvällen. Mina sötnötar var underbart duktiga när de sjöng i aulan för alla föräldrar. Och dessförinnan också för den delen när de städade och organiserade i klassrummet. Jag hoppas på en bra dag imorgon med och sen är det bara nästa vecka kvar innan juluppehållet.
 
Imorgon ska jag till Karin och baka, tror jag ska göra lite pepparkaksdeg så kanske det blir ett pepparkakshus på lördag. Vet dock inte om vi hinner det för vi ska laga hur mycket julmat som helst och har planer på att pynta julgran, se julfilmer och spela massa spel också. Vad vi än hinner med så har jag förhoppningar om en underbar lördag. Det enda som är tråkigt är att man inte kan vara på två ställen samtidigt för jag går miste om en fotbollscup men jag antar att man inte kan få allt här i världen.
Jag har en hel del beslutsångest inför en helg i januari då det är turnering på Åland. Både Kicki och Tinna ska dit och det lockar faktiskt en hel del, dock så missar jag isf raggarfesten mitt jobb ordnar och två handbollsmatcher. Jag har till på söndag att bestämma mig så jag ska fundera lite till. Just nu vill jag nog helst åka till finland men det känns inte bra eftersom jag vet att vi oftast är väldigt få till dammatcherna och gentemot killarna känner jag att jag har större ansvar. Visserligen vet jag ju att de klarar sig lika bra utan mig men det är ändå det jag inför den här säsongen valde att satsa lite mer på. När det gäller mitt eget handbollssspelande så var jag rätt tydlig med att det skulle komma i andra hand och samma sak är det med fotbollen. Som sagt lite (väldigt mycket) beslutsångest men det kanske klarnar under helgen.
 
Nu ska jag nog gå och lägga mig så jag vaknar utvilad imorgon. Jag gjorde faktiskt det imorse och det var en fantastisk känsla som jag inte varit bortskämd med de sista veckorna. Kan ju berott på att jag sov en massa timmar igårkväll och därav missade fotbollsträningen, men det var behövligt för jag var så sannslöst trött och hade sprängande huvudvärk. Imorgon är det fredag vilket bara det är härligt men sen så vet jag att det blir tomtegröt till lunch och Lenas fantastiska chokladtårta till efterrätt så jag har mycket att se fram emot :-)

Inte bra

när det redan har börjat mörkna när jag äntligen tar mig upp ur sängen. Igår var en bra dag på många sätt. Det var kul att få spela handboll med tinna igen, den här gången fick jag dessutom spela mycket eftersom vi var så få och jag slapp rött kort. Sen skyndade vi till täby för att se andra hungerspelen-filmen. Den var rätt bra tycker jag, det är ju lite tråkigt när man vet allt som ska hända men jag grät ju floder ändå och störde mig faktiskt inte lika mycket som i första över att allt kändes fel och konstigt i jämförelse med mina inre bilder efter att ha läst. Efter filmen blev det mat på vapiano. Andra gången den här veckan, maten var god och sällskapet förstklassigt. Sen gick vi till tegel för att passa på att träffa underbara anna och lovisa. Vi bestämde att anna ska bo här hos oss i jul vilket ska bli väldigt kul ;-) Jag och Tinna åkte hem nyktra runt tolv vilket kändes precis lagom. Jag gick och la mig rätt snart och somnade nästan direkt, vaknade dock runt fem av att jag mådde sjukt illa. Det har bara hänt någon enstaka gång i mitt liv och då har jag nog alltid varit magsjuk. Jag hade svårt att somna om eftersom jag mådde så illa, kändes nästan som att jag skulle kräkas men inte riktigt så illa. Efter typ en timme började det äntligen släppa lite så då lyckades jag somna om, skönt. Och när jag vaknade runt elva mådde jag helt bra igen, tack och lov. Jag borde väl gått upp och gjort nytta på en gång men istället låg jag och drog mig och surfade på iPaden och spelade på mobilen, slöseri med tid kan jag å ena sidan känna men samtidigt var det skönt och välbehövligt. Nu ska jag snart laga ngt att äta för jag ska iväg på fotboll. Att spela både handboll och fotboll samt att vara tränare är egentligen lite mer än vad jag har tid för men jag är väldigt glad att jag gör det. Fotbollen är något nygammalt och träningarna känns hur korta som helst medan handbollen är rätt uttjatat för tillfället och jag räknar ner minutrarna på träningarna, även om det fortfarande är kul att spela match.

Det är andra advent och julkänslan har verkligen slagit rot. Nästa helg blir det förhoppningsvis ännu mer påtagligt då det vankas julbak hos Karin på fredag och julmatslagning här på lördag. Riktigt skoj ska det bli. Och efter det är det fyra arbetsdagar kvar och sedan ett välbehövligt och efterlängtat lov. :-)

Jag pensionerar mitt pass

Det känns lite sorgligt faktiskt. Mitt pass har varit med mig under så många härliga moment i mitt liv, larvigt jag vet men samtidigt tycker jag om känslan jag får av att hålla i det. Med eller utan passet har jag ju såklart alla moment och alla resor kvar inom mig men det känns på något sätt rätt mäktigt när jag på något sätt kanaliserar alla känslorna och minnena till det lilla häftet.
 
En snabb återblick av mitt liv med mitt pass...
 
2004
 
Italien
Första gången som jag åkte utomlands på cup om man möjligtvis inte räknar finland och fotboll. Förutom rolig handboll med riktigt bra kämparinsatser av tjejerna så var det lite sol och bad, äcklig mat, trevligt ressällskap och en härlig dag i Rom.
 
2006
Tyskland
En väldigt speciell resa. Det är nog den resa jag sett fram emot längst och haft inplanerad längst tid innan jag åkte. Ett tag trodde jag dock inte att det skulle bli av för att både Anna och Kicki började tveka ett tag. Tänk vad annorlunda mitt liv sett ut om det inte blivit av. Jag hade så höga förväntningar på resan och trodde jag visste ungefär vad som väntade men jag hade aldrig trott att jag skulle träffa min själsfrände där. Han var ännu närmare på att inte åka men det blev tillslut så och det är jag överlycklig för.
Jag vet att vi ibland hade tråkiga stunder och var iriiterade och så men nu när jag ser tillbaka på resan så är hela den i något slags rosa skimmer av ständigt lyckorus. Det var så jäkla häftigt att vara i matchstäderna, stämningen var helt fantastisk och adrenalinkicken jag fick när vi kom in på matcharenan för att se första matchen har jag aldrig varit med om förr eller senare. Jag gick in som Ivan och hade bara fått höra hur noga de var med passkontroll. Visserligen var den matchen lite av en besvikelse och ett tag trodde jag att man skulle va besviken och sur hela resan men det gick verkligen över på en halvtimme.
 
 
 
Italien
Repris på resan 2004 fast ändå verkligen inte. Jämför jag så såg jag inte alls lika mycket fram emot den här. Hade ju precis träffat min drömprins och ville stanna hemma hos honom på sätt och vis, och det är ju klart att det var mer spännande första gången. Dessutom hade jag inte lika stor och trevlig tränarstab med mig. Men såklart ville jag åka också. Det var bra mycket mer drama och känslor med tjejerna att lyssna på och reda ut. Det var bra mycket mer känslor och åsikter av föräldrarna att försöka ignorera och inte bry sig om. En sak, eller nej två kanske för jag tror maten var aningen bättre, var klart bättre och det var ju resultatmässigt. Vi gick ju till final vilket jag trott var omöjligt på förhand. Visserligen tycker jag vi hade klart mycket bättre motstånd första gången vi var där men det var ju kul att komma långt och få spela finalen. Kom på en till sak som var bättre, Italien gick ju och vann fotbollsvm och det var rätt häftigt att vara där på plats då.
 
 
 
2007
London
En rolig och rätt spontan resa. Otippat gäng som reste tillsammans men det gör det såhär i efterhand bara ännu roligare.
 
 
2008
Sydamerika
Min examenspresent till mig själv. Den tycker jag att jag var värd efter tre och ett halvt år på lhs utan vidare mycket resor däremellan. jag åkte med underbara Karin och sen så åkte ju vi med ett intressant gäng genom Argentina, Uruguay och brasilien. Det bästa på resan var nog precis i början då vi tog del av inka-riket. Cuzco var häftigt och macchu picchu oslagbart. Argentina blev jag inte stormförtjust i men det kan ju bero på att jag i stort sett bara såg Buenos Aires, inte var helt frisk de första dagarna och inte är världens partypingla som älskar att dansa heller. Bäst där var Boca iaf. Iguazufallen var ju väldigt mäktigt såklart och sen så var ju Ihla Grande och Rio väldigt härligt.
 
 
 
 
 
 
 
2009
 
Madrid
Första gången som jag satte min fot på bernabeu och det kändes helt magiskt och fantastiskt för att inte tala om när Raul gjorde mål :-D Det var en mysig första utomlandsresa som vi åkte på tillsammans och Madrid var en ovanligt härlig storstad tycker jag.
 
 
 
2010
Kroatien
En underbar kompisresa som hade det mesta av både det positiva och negativa. Jag är verkligen lyckligt lottad som har så fantastiska vänner :-)
 
 
 
 
2011
Spanien
Andra real-resan och denna gång med en annan fantastisk reskamrat. Vi passade på att få se en del av Barcelona också och njöt ordentligt i den härliga vårvärmen. El clasico var ju såklart höjdpunkten på en härlig långhelg.
 
 
 
 
 
 
 
Grekland
En helt underbar resa, mestadels pga sällskapet men också det vackra landskapet, de häftiga triperna vi gjorde och det underbara vädret.
 
 
 
 
 
 
 
2012
Thailand
En med tanke på förutsättningarna förvånandsvärt klockren resa. Thailand imponerade kanske inte supermycket på mig men det är ju helt klart ett härligt land att semestra i.
 
 
 
 
 
 
Island
Jag är galet nöjd med min present till Kjell. Det var så härligt att överraska honom med något som han blev väldigt glad över. Trots att det inte var så många timmar fick vi ut massor av det.
 
 
 
 
Canada
 
Även här ett fåtal timmar men det kändes som om vi hann se och vara med om hur mycket som helst. Jag tyckte verkligen om Canada, kändes som hemma men ändå inte.
 
 
 
 
2013
Madrid, spanska cupen
Tredje real-resan och även den en kul resa även om resultatet inte blev det vi hoppades på.
 
 
 
 
 
Afrika
Drömresan som levde upp till alla skyhöga förväntningar. Galet häftiga upplevelser som jag aldrig kommer glömma.
 
 
 
 
 
 
 
 
Utöver alla resor har ju passet fått agera som enda legitimation i massa år mellan mitt id-kort och körkortet. Det är helt klart välanvänt vilket också syns väldigt tydligt. Det är nästan ett under att jag inte förlorat det någonstans vilket hade kunnat bli väldigt jobbigt, får va glad för det :-)
 
Jag är sjukt nöjd med mina senaste tio år i livet. Utöver alla resor har jag bott ensam i min lägenhet, sålt den, köpt ett hus, tagit körkort, tagit lärarexamen, jobbat tre år på förskola och 2,5 år på skola och mycket annat skoj. Inte illa. Jag och mitt nya pass får jobba hårt för att slå detta, men vi ska göra vårt bästa ;-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0