I morgon ska det fixas

För idag bestämde jag och Tinna att det blir en tågluff :-) Så på torsdag mitt på dagen lämnar jag landet för lite mer än två veckor i utlandet. Ska bli sjukt roligt! Både att få träffa Kjells släktingar i Danmark och äventyren med Tinna. Det allra viktigaste på min to do list för morgondagen är att åka och köpa ett interrailkort och eventuellt boka en del tågresor i förväg. Eftersom vi har ett rätt tajt reseschema känns det väldigt bra om vi vet säkert att det finns platser på tågen och så. Vi har gjort en plan över när och vart vi vill resa, den känns riktigt bra faktiskt och det känns framförallt som att vi kommer hinna se en hel del på resan. Jag tror att jag ska passa på att klippa mig också i morgon, är verkligen på tiden för det är nog över ett halvår sen jag gjorde det sist och det är rejält slitet. Sen så ska jag försöka packa klart allt också, eftersom jag numera sover bort hela förmiddagarna och vi ska åka till arlanda före elva på torsdag så kan det vara skönt att allt är klart när jag går och lägger mig. Nu kom jag på en till superviktig grej jag måste fixa i morgon, lägga till bagage på min flygbiljett till köpenhamn. Jag ska betala räkningar och fylla min mobil med ljudböcker, inser att jag verkligen borde gå till biblioteket också för att jag nog inte har några ljudböcker hemma.
Jag måste vattna alla blommor och mina pallkragar så de klarar sig när jag är borta, som tur är (även om jag gärna hade haft honom med mig) så ska ju Kjell hem och jobba nästa vecka så han kan ju ta hand om allt då. Nu borde jag tvätta en till maskin så alla kläder jag eventuellt ska packa med är rena.
Åh vad spännande och roligt det ska bli!

Organisera

Idag ska jag städa och organisera alla möjliga skrymslen och vrår. I skrivande stund håller jag på att strukturera upp våra videofiler. Vi har ju äntligen införskaffat en Nas för att kunna lagra alla foton och videoklipp så säkert och lättillgängligt som möjligt och jag håller på att flytta över allt till den så vi kan ha våra externa hårddiskar bara för en tredje backup. Jag har redan rensat ur och strukturerat om i förvaringsmöblerna i badrummet och snart är tanken att jag ska ge mig ut i garaget för att städa lite och rensa där med. Det drar jag mig dock lite för, eftersom det känns kallt och ruggigt ute och för att det är för stort och jobbigt men samtidigt vill jag ju få det gjort. Planen är även att flytta runt i köksluckorna, samt alla luckor och lådor i våra expediter. Klädlådorna, och de flesta garderoberna är ju faktiskt rätt nyligen städade och även om det såklart alltid kan bli bättre så tror jag att jag nöjer mig med dem så länge iaf. Kjell jobbar dygn idag och sen har vi vår enda hela semestervecka ihop. Vi får se om det blir till att isolera garaget samt fixa hyllor dit in eller om vi skjuter upp det projektet. Men vill vi ta tag i det så är det ju bra om jag har förberett och städat ur lite iaf så garaget är faktiskt prioritet idag.
På torsdag bär det av mot Danmark och tanken var ju att jag skulle flyga hem igen på söndagen men nu lutar det väl åt att det inte blir så, vilket känns spännande och roligt men samtidigt blir jag lite stressad över att jag inte har någon som helst koll. Jag inser mer och mer att jag är en sån person som gärna vill ha en klar och tydlig plan. Eller iaf ibland och med vissa saker. Jag börjar mentalt förbereda mig för packningen till Danmark, men jag fastnar hela tiden på det faktum att det blir ganska stor skillnad på fyra dagar i ett land, eller om jag ska vara på resande fot i typ mer än två veckor i kanske 5-6 olika länder. Att det är olika länder spelar kanske inte jättestor roll men samtidigt är det på rätt skilda längdgrader och då kan ju vädret skilja sig rätt rejält, det kan det ju iof på samma längdgrad från dag till dag också... Jag ska iaf träffa Tinna imorgon och då ska vi väl bestämma en del. Kanske först och främst om det verkligen blir av och så förhoppningsvis en ordentlig resrutt.
Sen är det ju bara två dagar kvar innan vi åker så det kanske inte är så troligt att vi på allvar tar tag i det här med garaget men man vet ju aldrig. Nu är det bara några minuter till allt är överfört och klart så då kan jag inte skjuta upp att ge mig ut längre.

Midsommar

Jag har haft en underbar midsommar och den blev i skrivande stund ännu härligare faktiskt. För stackars schweiz gjorde precis ett tröstmål på frispark, det första frisparksmålet i vm förövrigt :-) Frankrike har spelat väldigt inspirerat och haft målkalas än så länge och som vanligt lider jag en aning med förlorarna så det var skönt att schweiz fick lite tröst, dom har visserligen fortfarande en rätt bra chans att gå vidare så det är ju lite mer synd om exempelvis spanien och england som redan är ute ur turneringen innan andra omgången ens är klar. Men nog snackat om fotboll.
Jag sov ut idag, underbart som alltid. När jag vaknade var jag dock rätt effektiv och tränade på ct:n en stund, marinerade kött, tvättade, diskade och plockade en del innan kicki kom. Sen slängde jag ihop en kladdkaka medan hon duschade och så drog vi till Björkvallen för att hälsa på tinna lite. Kladdkakan fick jag lyckligtvis ta med hem igen, säkert mycket tack vare den uteblivande solen som gjorde att det inte var riktigt lika proppat med folk som vanligt på midsommarfirandet. Så när jag och Kicki kom hem igen så åt vi kladdkaka med jordgubbar och jag slängde även på massa grädde, mums! Efter en del tjejsnack gick vi ut till mitt potatisland och plockade upp lite potatis till middagen, när jag satte potatisen var jag säker på att jag inte skulle kunna äta egen potatis på midsommar men det var så varmt i början och plantorna växte ju hur fort och bra som helst så jag bestämde mig ändå för att det var värt att dra upp två och se. Dock var det lite tidigt och de tolv potatisar vi fick upp var verkligen pyttesmå, men supergoda :-) Till potatisen blev det supergod kyckling, tzatziki, majskolvar, halloumi och sallad, så himla gott.
Nu har schweiz gjort ett till mål och det känns som om det här är ett väldigt målrikt vm än så länge, och ett skrällens vm. Jag var säker på att costa rica skulle komma sist i sin grupp men dem är ju redan klara före england, italien och uruguay, hur sjukt är inte det?!
Nä nu ska jag nog gå in på kladdkakan igen :-)

sommarlov

Snart ska jag göra mig klar för att åka till Björkvallen och sista fotbollsmatchen innan sommaruppehållet. Nervös som vanligt och hoppas på vinst även om jag såklart tror på förlust. Jag har inte rört på mig särskilt mycket sen eken och jag hoppas verkligen kroppen är återhämtad. Eken var över förväntan faktiskt och då hade jag ändå sjuk längtan inför det. Det var länge sedan jag hade en så härlig eken-känsla faktiskt och härligt var det som sagt. Men nu är handbollssäsongen definitivt slut och fotbollen tar snart uppehåll. Ska faktiskt bli skönt även om jag tyvärr tror att jag kommer vara för lat för att träna så mycket som jag borde och egentligen kanske vill i sommar. Ska försöka få Kjell att hjälpa mig eller något.
Nu är sista arbetsdagen innan semestern gjord också, jag har varit helt slut på eftermiddagarna och kvällarna så det känns väldigt skönt att veta att jag får sova ut kommande dagar. Jag hoppas dock att jag snart ska få lite ny energi så jag får lite gjort innan vi åker till Köpenhamn. Efter resandet kommer jag definitivt ha kommit in i ett sånt där härligt men slött semesterlunk och inte få mycket gjort på dagarna. Iof vet jag inte riktigt vad jag vill få gjort nu innan resandet men det känns som om jag borde ta tag i några projekt. Garaget är ju ett sånt, fast det känns lite för stort och jobbigt för att jag ska överväga det på allvar. Imorgon blir det nog bara en mysig semesterdag tillsammans med Kjell. Han har ju haft semester en vecka (visserligen jobbat ett pass däremellan) men har varit lite ensam eftersom alla andra jobbar och jag har haft mer än fullt upp så han har nästan klättrat på väggarna. Typiskt nog får vi bara en dag ihop innan det är dags för honom att jobba 48 timmar på en helg. Men å andra sidan har vi nästan en hel vecka ihop efter det så det är inte särskilt synd om oss inte.
Kom precis på att vi nog egentligen firar åttaårsdag på fredag, det kanske man borde uppmärksamma på något sätt. Jag är verkligen inte den som lägger särskilt stor vikt vid sådana dagar och Kjell är det nog ännu mindre än mig. Vi träffades ju på vm i tyskland för åtta år sedan och jag har valt midsommarafton som dag för oss eftersom han då följde med på middag hem till mamma för första gången. Jag tror aldrig jag har chockat henne så mycket för vi är verkligen inte familjen som vanligtvis bjuder med oss någon hem, mina allra bästa kompisar har knappt ätit middag hemma hos oss utan det har varit lite heligt och bara avsett för familjen. Men det bara råkade bli så att jag dubbelbokade mig med kjell och utan att jag hade tänkt igenom det hade råkat bjuda med honom och han konstigt nog tackade ja. Jag är inte riktigt den som tror på kärlek vid första ögonkastet och ödet och sånt, men jag vet samtidigt att det var något alldeles speciellt på en gång mellan mig och Kjell. Jag som alltid är ganska blyg och försiktig runt nya människor kände mig mer avslappnad och mig själv (tom som en förbättrad version av mig själv) efter en kväll med honom än jag oftast blir med någon annan på en hel livstid. Det märkligaste av allt var att trots att det var en relation som inte liknade något jag tidigare varit med om var det samtidigt så självklart och naturligt att jag aldrig ens stannade upp och ifrågasatte något alls.
Tänk vad annorlunda mitt liv sett ut om jag inte hade åkt till Tyskland, eller om inte han hade gjort det vilket typ avgjordes lite på chans bara dagarna innan vi åkte. Glad över att det blev som det blev är jag iaf. Ska väl fundera lite mer på om jag ska göra något romantiskt eftersom han ändå förgyllt mitt liv i flera år nu...

Men först lite mellanmål och sen match :-)

Nöjd

Idag inleddes sista veckan med eleverna, oj vad jag kommer sakna dem! Jag blev kvar rätt länge på jobbet och fixade med omdömen och annat som måste bli klart idag. Precis när jag funderade på att börja avsluta så öppnade sig himlen och regnet öste ner. Jag hade nya kläder på mig och varken regnkläder eller jacka med, orutinerat och klantigt. Fruktansvärt osugen på att cykla hem i regnet bestämde jag mig för att jobba vidare tills det gick över men det var envisare än jag trott. Men så fick jag en ide och ringde min kära sambo som lyckligtvis var på väg hem och jobbar sitt sista arbetspass innan semestern imorgon och därför både kunde hämta mig och skjutsa mig imorgon så min cykel kan stå kvar där. Superskönt!
När jag kom hem tog jag direkt tag i den rena tvätten som väntat på mig i en vecka. Jag passade på att gå igenom alla mina byråer och den ena garderoben eftersom de varit sprängfyllda ett tag och jag i helgen shoppade loss en hel del. Så skönt att få det gjort och dessutom bytte jag lakan så efter det kände jag mig riktigt duktig och nöjd. Träningen fick dock bli lidande, hade tänkt att jag skulle köra ett pass på ct:n men får ta igen det i veckan istället. Tanken är att jag ska träna handboll en gång, fotboll en gång och så har jag ju flera handbollsmatcher i helgen så håller jag mig till planen så blir det ju tillräckligt många pass redan där men det skadar ju inte att röra på sig lite extra. Särskilt inte nu som jag börjar tillåta onyttigheter igen, då borde jag ju röra på mig ännu mer såklart.

Som sagt handlade jag en del i helgen. Först så beställde jag faktiskt det jag hade spanat på på nätet, jag väntade till Kjell kom hem och rådfrågade honom. Det är så bra när man känner varandra så bra att man vet vad den andra kommer säga. Jag visste ju att han skulle pusha mig att köpa allt och då kändes det beslutet lättare :-) det var ju dessutom med honom som jag åkte in till stan i lördags och därför blev det en hel del köp till. Faktiskt mycket av det jag på förhand ville ha och även lite bonusköp. Sammanlagt tror jag det blev 15 plagg så det behövdes helt klart rensas ut lite i mina lådor.

I morgon är det utflykt med eleverna igen, den här gången lyckades jag tänka till lite i förväg och stekte pannkakor redan igår kväll efter fotbollsmatchen. För idag är det fastedag, det är skönt att få det gjort redan på måndagen tycker jag och den här veckan passar det verkligen inte så bra så många dagar. På fredag ska jag hem till bästa Lena på middag och det vattnas redan i munnen på mig när jag tänker på vad hon kommer bjuda på. På torsdag är det skolavslutning och då vill jag ha möjlighet att äta eftersom det brukar bjudas på en hel del gott. Och i helgen är det äntligen eken, som jag har längtat :-) Så de dagar jag kan välja på är typ mån-ons och eftersom jag inte vill ha två dagar i rad är det enda alternativet måndag och onsdag.

Nu ska jag bestämma om jag ska äta en portion yoghurt innan läggdags eller om jag ska nöja mig med ett dagsintag på typ fyra spagettin som jag snodde från kjells tallrik.

Nationaldag

Skönt med en ledig fredag, jag hade absolut kunnat jobba idag. Fredagarna brukar jag kunna gå rätt tidigt och brukar vara lättjobbade så det lyxiga med att vara ledig idag är inte att jag slipper jobba utan helt enkelt att lördagen och söndagen känns ännu härligare. Jag har flera gånger tänkt att det är söndag imorgon och när jag inser att jag har ytterligare en ledig dag, dessutom en helt ledig dag (ingen fotboll eller andra åtaganden) så känns det toppenbra.
Jag gick upp rätt tidigt idag och åkte till frösunda. Vårt lag hade blivit erbjudna lite pengar för att tömma ett hus. Jag hade ingen som helst aning om hur stort hus eller hur mycket grejer det handlade om så jag befarade att få bära skit i flera timmar, i värsta fall med en outhärdlig stank och kackerlackor springande överallt. Men så var det absolut inte. Huset hade stått öde i två år och det fanns ju en hel del som man skulle kunna kalla bråte men det var inget orent eller äckligt och dessutom gick det mycket fortare än jag hade vågats hoppas på så det var riktigt skönt.
Sen jag kom hem har jag tittat på tv och nyss tagit en vända på tomten. Potatisplantorna växer hur fort som helst och fortsätter det så här tror jag nästan jag kan äta egen odlad potatis på midsommarafton.
Nu ska jag äta lite äggmackor och funderar på om jag ska dra iväg en beställning av lite kläder på nätet. I morgon ska vi åka in till stora staden för en heldag med shopping och jag har en lång önskelista och inte hur mycket pengar som helst så egentligen är det väl vettigare att skippa beställningen, kan inte riktigt vänta och se om jag hittar annat liknande inne i stan heller känner jag för det är stor rea som slutar vid midnatt. Aja det blir nog bra oavsett.

Nu är det mindre än en vecka kvar till vm och mindre än två veckor kvar till semestern, det är ju helt ofattbart. Jag vill nästan att tiden ska stanna nu (eller gärna om en vecka) för det är nästan nu som är den härligaste tiden på hela året. När man har hela semestern att se fram emot.
Jag har ju inte mycket inbokat för sommaren och hade verkligen tänkt att mest hålla till på hemmaplan och om inte annat inom rikets gränser men så plötsligt fick jag för mig att jag kanske ändå ska ut på lite äventyr, få se hur det blir med dem planerna... Samma sak där, det blir nog bra oavsett. Stannar jag hemma kan jag njuta av lugnet här hemma och röja lite i garaget kanske och plocka i pallkragarna samt sköta om min arbetande sambo. Åker jag så kommer jag nog få se och uppleva en hel del spännande platser. Båda alternativen låter lockande tycker jag :-)

RSS 2.0