Bra kväll

Real vann, barca spelade lika, jag fick för mig att skämma bort mig själv med ett halvt impulsköp och så hade jag trevligt sällskap av härliga människor.

Imorgon blir det till att tagga och köra över strand :-)

Uppdatering

Då har ju nästan hela veckan gått och kanske är det på tiden för ett nytt inlägg... Veckan har gått fort och varit rätt blandad. Det har som vanligt hänt en hel del på jobbet, både tråkiga, jobbiga saker och roliga, spännande. Igår var jag på bio med min familj, jag åkte inte hem emellan utan var kvar på jobbet mellan två och sex. Känns otroligt skönt faktiskt för jag hann med en del som det verkligen var på tiden att jag skulle göra. Nu känner jag mig nog mer redo för nästa vecka än jag någonsin varit vilket faktiskt är skönt. Fast jag har en del att läsa med mig hem för vi ska påbörja ett matteprojekt som kräver att jag läser en del och dessutom fick jag en annan bok som jag ska läsa och skicka vidare till mina andra kollegor. Det här matteprojektet känns väldigt spännande och jag tror absolut att jag kan utvecklas som lärare av det vilket jag verkligen ser fram emot.
Bion då, först åt vi goda hamburgare på texas burger, jag åt en med guacamole på och den var väldigt god. Sedan var det Play som stod på agendan. Min mamma och syster har väldigt gärna velat sett den och det lilla jag hade hört om den hade inte direkt gjort mig superintresserad men snäll som jag är gick jag med på deras val av film. Den var skum och både mamma pettersson och storasyster pettersson var väldigt nöjda efteråt. Jag och daniel var väl lite mer tveksamma. Det var en rätt intressant film måste jag erkänna och allt som gjorde den annorlunda i jämförelse med andra filmer var nog det jag tyckte bäst om men jag tyckte även att den var seg och lite långtråkig, att inte handlingen var helt fantastisk. Aja, trevligt fredagsnöje var det iaf. I staden var det jättekallt och jag var rätt frusen både innan, under och efter bion så jag såg verkligen inte fram emot att hoppa av vid kragsta och cykla hem. Men lite norrut tycker jag bestämt att det inte alls var riktigt lika kyligt och som vanligt är det rätt okej, tom härligt med en cykeltur faktiskt.
Idag bar det av till Västerås där vi skulle möta serieledarna som vi förlorade stort mot för några månader sen. Hemma spelade vi rätt okej i första om jag kommer ihåg rätt, lite sämre i andra och pinsamt katastrofalt de sista fem minuterna av matchen. De vann med 18 bollar då.
Jag hade inte alltför höga förhoppningar inför matchen eftersom vi spelade så dåligt förra helgen och träningarna den här veckan inte riktigt har fått mig på bättre humör. Det blev förlust med åtta bollar vilket faktiskt känns lite orättvist, 4 eller möjligtvis 5 bollar kunde jag ha tyckt speglade matchen bättre. Det bästa med matchen var krigarinställningen hos spelarna. Ibland var de tre spelare som hjälpte varandra i försvar och såg till att effektivt stoppa västerås, det är inte något vi är direkt vana vid att se. Framåt började det riktigt bra och jag tror vi gjorde mål på de tre första anfallen, eller iaf tre mål på de första fyra. Jag tycker inte om att fokusera på domaren, jag försöker låta bli. Men det är inte alltid lätt, den här matchen kom jag på mig själv vid åtminstonde två tillfällen ståendes och skrika i protest. Satte mig och tystnade dock när jag kom på mig själv, inte minst för att jag vet att killarna alltför lätt lägger fokus på domaren. Jag tycker inte domarna var katastrofala, det ska jag inte påstå men man kan nog iaf lätt säga att vi inte hade domsluten riktigt med oss. Vi blev felaktigt avblåsta flera gånger, vi fick inte ens frikast när spelare kom helt fria med en hängande ryggsäck på sig och missade avslutet, borde varit både straff och utvisning enligt mig. Men domarna är bara människor och jag vet själv hur svårt det är att hinna uppfatta ens hälften av vad som händer på planen, det är så lätt att sitta på sidan och se allt... Större delen av matchen låg vi under med runt fyra bollar. Vi fick dock en liten svacka i slutet av andra där det rann iväg en del. Att vi hade en man utvisad gjorde det inte lättare att hålla emot när västerås kontrade in en del enkla mål. Men jag tycker vi reste oss i slutminuterna och på det stora hela är jag väldigt nöjd faktiskt. Det kändes som om killarna var det också och det hoppas jag verkligen. De kämpade på riktigt bra idag!   
Ikväll kommer Filip och Anna för en lugn taco-kväll, även Lovi kommer nog förbi efter jobbet. Ska bli kul att höra hur hon haft det i Thailand. Imorgon blir det till att åka på bortamatch igen, denna gången till Hudiksvall, ska bli jättekul är verkligen taggad :-) Vi åker troligtvis med fullt lag precis, en av målvakterna lär ju få spela ute och vi kan ju gissa vem det blir ;-) Aja vi får göra det bästa av saken helt enkelt och försöka ha så roligt som möjligt.
Lite avis är jag på Tinna just nu som är ute på äventyr. Är så glad att hon verkar trivas som fisken i vattnet där borta, sålänge hon kommer ihåg att det är här hemma hon trivs allra bäst såklart så hon kommer hem igen :-)
Nä nu lite slapptid innan jag måste hoppa in i duschen och röja lite här innan besöket kommer.

Ny vecka

Dagen gick som vanligt fort, jag trivs verkligen som lärare :-) PÅ eftermiddagen fick vi se en tidigare inspelad föreläsning. Vi ska nämligen delta i ett matematikprojekt några terminer framöver som vi idag fick information om, mycket intressant och spännande ska det bli.
Det blev lite stressigt och jag hann inte alls planera morgondagen i detalj som jag brukar. Våra måndagsmöten brukar sluta halv fyra och då brukar jag sitta kvar till kvart i sex, men idag var inte mötet klart förrän efter fem. Jag har grovtankarna för imorgon klart men ska söka lite information och bilder på nätet nu och förbereda ett möte som jag ska ha imorgon eftermiddag också.

Direkt efter jobbet stressade jag till killarnas träning. Just nu är jag lite frustrerad över att jag inte tycker att jag får till det som jag vill, och i helgen har vi nog vårens tuffaste seriematch framför oss. Vi ska till västerås och möta det lag som jag tycker varit bäst i vår serie. Spelar vi som i helgen åker vi på storstryk. I helgen förlorade vi väl för första gången den här säsongen en match som vi verkligen borde ha vunnit. Det är ju inte konstigt att det kommer ett bakslag förr eller senare. Det var verkligen en match då ingen riktigt hade sin toppendag och vi fick inte till inställningen, då är det svårt att vinna matcher. Förhoppningsvis är alla supertaggade i helgen. På torsdag skulle jag vilja bryta ner och nöta en del saker men på torsdag kommer även P98 och då passar det egentligen inte så bra, jag får fundera vidare där helt enkelt. Efter killarnas träning cyklade jag hem, superskönt. Vi ställde in träningen eftersom vi var tre stycken som kunde träna av dem på matchen och att det kanske eventuellt skulle komma 2-3 stycken andra. När jag kom hem var jag duktig och skottade up uppfarten, så jag fick ett lätt fyspass där faktiskt och eftersom jag cyklade hem så kanske jag kan räkna det som ett träningspass, vi sa ju att vi skulle träna på egen hand någon gång den här veckan eftersom vi ställde in måndagsträningen.
Precis när jag blev klar började handbollsmatchen. det blev en till förlust efter en ganska jämn match. Synd att inte sverige har fått till det bättre, de har verkligen blandat kanon med kalkon, de individuella prestationerna såväl som lagprestationer. Nu ska jag som sagt jobba lite och sen blir det till att sova för imorgon måste jag gå upp mycket tidigare så jag hinner med en del på morgonen på jobbet innan eleverna kommer. Ska nog sikta på att vara på jobbet sju och med all snö måste jag nog då räkna med att åka senast halv sju.

Det finns så mycket godhet

Jag träffar oerhört fina människor varje dag. Det är ofta jag blir imponerad över hur snälla, empatiska och trevliga människor är, hur fantastiskt det är att så många vill samarbete och hjälpa, främlingar såväl som bekanta. Å när jag nu dagligen får se bevis på detta så blir jag frustrerad och förvånad över hur mycket ilska och hemskheter det ändå finns i världen. Varför har vi människor inneboende egenskapar som svartsjuka/ilska/försvarsmekanismer som så lätt tar över kontrollen över vårt handlande?

Jag tänker iaf inte gräva ner mig och bli bitter, jag tänker fortsätta se världen genom mina naiva blåa ögon. Även om jag såklart även kommer vara medveten om det tråkiga och jobbiga, jag väljer bara att inte fokusera på det så länge jag inte kan påverka det.

Jaha

Det var ju en match i onsdags. En match som känns har varit alltför ofta på sista tiden och som alltför ofta slutar på samma tråkiga sätt. Jag tycker inte att Barcelona är bättre än Real som fotbollslag men inte heller det omvända, men det känns som om Barcelonas trivs ganska bra mot real madrid spelmässigt medan det absolut inte är så för real. Jag tycker Barcelona var det bättre laget sist, det är inte alltid så men de senaste åren har det iaf oftare varit så än omvänt. Jag tycker att Barcelona brukar vara det lag som vinner skådespeleriet men igår var det faktiskt en i real som skämde ut sig mer än alla andra och då var inte ens dimaria med. Pepe gjorde flera grejer som jag blev frustrerad och irriterad över. Jag tycker ju väldigt bra om honom även om han har gjort en del dumma grejer förrut så är han ju underbart bra och kämpar alltid helhjärtat och det sägs ju att kärlek är blind om man kan iaf lätt säga att jag har en del överseende med vissa av realspelarnas misstag samtidigt som jag letar fel hos barcelonaspelare. Nä riktigt så illa är det inte men lite så är det nog ändå även om jag inte är stolt över det. Det som stör mig mest från igår är när han filmar att han blir slagen i ansiktet. Jag avskyr filmningar och tycker inte att det finns mycket som är så pinsamt, osportsligt och oproffesionellt så det inte är sant. Det är inte okej, någonstans. Jag önskar verkligen att real någon gång i en snar framtid visar framfötterna och helt tar avstånd från sånt agerande. Sedan så stämplade han ju messi på handen, helt avsiktligt och självklart är det egentligen lika osportsligt och förbjudet. men av någon anledning kan jag inte störa mig riktigt lika mycket på det. Skulle det varit messi eller alves som stämplat säg ramos eller casillas hade jag säkerligen blivit asförbannad och jag blir verkligen irriterad över att inte pepe kan hålla huvudet kallt, det är så onödigt och så pinsamt men ändå så stör jag mig faktiskt mer på filmningarna.
Det utdelas en hel del tjuvnyp och onödiga knuffar i heta matcher och av någon anledning har jag större förståelse för det. Jag är emot våld och är verkligen inte någon våldsam människa, snarare raka motsatsen. Men av någon anledning lockar just barcelona fram mina värsta sidor. När vi satt på läktaren i el clasico var det en liten del i mig som bara ville hoppa på killen som satt framför och viftade nonstop med sin barca-halsduk. Han betedde sig inte ens särskilt illa utan hejjade mer bara och ändå så kände jag att jag var tvungen att koncentrera mig för att inte koka över. Jag kan bara tänka mig att det är hundra miljoner gånger värre för Pepe. Han är en spelare i real och med all deras historia mot ärkerivalen så blir man nog lite väl färgad ibland, och med all historia mellan just de här två lagen sedan pepe kom måste vara så fruktansvärt påfrestande för real och alla spelare och pepe i synnerhet. Hans röda kort i våras tog nog rätt hårt och jag kan tänka mig hur känsligt det är för honom. De senaste åren har real haft fruktansvärd otur mot barcelona. De har förlorat och blivit förnedrade spelmässigt, de har förlorat trots att de har ägt matcher, de har förlorat pga domslut, och de har knappt haft någon framgång mot dem alls. Jag försvarar inte pepe, det är inte okej att bete sig på det där sättet, jag hoppas att det är sista gången men tyvärr tror jag av någon anledning att det kanske inte är det.
Och som det realfan jag är kan jag inte låta bli att gnälla lite på motståndarna. De har i många lägen visat prov på uselt uppförande och barnslig tjurighet och jag har lite svårare att acceptera det för de har haft världens flyt med sig år ut och år in, visst jag säger inte att det inte är ett skickligt lag med fantastiska spelare - det är det verkligen. Men de har banne mig haft mycket medgång också, förtjänad sådan men även helt oförtjänad. Just nu ser jag inte fram emot returen över huvud taget. Jag såg visserligen inte fram emot den här matchen heller. Jag gissar på att barcelona vinner superstort mot ett stackars real som helt har tappat el clasico-självkänslan. Men för att inte vara allt för deprimerande och pessimistisk så skulle det ju också kunna lossna rejält nu. Det kanske inte kan bli så mycket värre och kanske släpper hjärnspökena då... kanske börjar barcelona känna sig oövervinnerliga precis som real säkert har kännt att de är oslagbara och då kan det egentligen gå hur som helst.

Har hänt en del

Det känns som om det var tusen år sedan jag skrev sist. Det har hänt en hel del men tänker inte lufta det här. Är faktiskt ganska trött på bloggandet för tillfället så det är inte omöjligt att det kommer färre och färre inlägg ett tag framöver. Men nu är det halvtidsvila i det första el clasicot det här året och jag måste göra något för att hålla mig vaken.

Än så länge går det rätt bra faktiskt, men det hinner nog definitivt förändras. Ronaldo gjorde iaf 1-0, dåligt ingripande av Pinto men faktiskt väldigt skönt att just ronaldo fick göra mål. Altintop har haft stora problem med iniesta och passningarna men det är inte omöjligt att arbeloa hade haft det med om han hade kunnat varit med. Jobbigt bara att inte ha fått många spelminuter sedan han kom i augusti? och få kliva in direkt från start i ett el clasico. Älskar Casillas nick :-)
Hoppas nu det här håller hela vägen, tyvärr blir det ju en jobbig returmatch på camp nou också...

Saknar

 

Jag är ännu mer förtjust i laget real madrid nu, och det går ibland flera matcher utan att jag tänker på honom men när jag läser hans namn eller ser en bild på honom så hugger det till lite i magen. Jag tycker nog att han gjorde rätt som lämnade, han passar inte som gamal avdankad avbytare och han har ju verkligen gjort succe i Schalke men det betyder inte att jag inte är ledsen över att jag inte får se honom i den fina vita...


Första veckan avklarad

Snart är väl hela vårterminen slut och jag står gråtandes på skolavslutningen eller nått :-)

Det har såklart varit mycket på jobbet, inget ovanligt där inte. Sen så har jag haft handboll på tre vardagkvällar den här veckan så det känns som om jag knappt varit hemma. Idag åkte jag extra tidigt till skolan och bestämde att jag därför kunde gå klockan två när eleverna slutade, vilket jag nästan lyckades med. Gick iaf före tre :-) Kjell skulle göra fysiktesten till ambulansen och erbjöd sig att skjutsa mig klockan sex på morgonen. Först tackade jag nej och tänkte somna om i en timme till för vi gick inte och la oss förrän vid ett igår, men när jag gått tillbaka och lagt mig i sängen kvart i sex så insåg jag att det vore väldigt bra om jag skulle ha tid att förbereda inför ett möte jag skulle ha under förmiddagen så jag hoppade upp igen och det var väldigt skönt att slippa cykla och vara på plats långt innan eleverna måste jag säga. Tyckte dessutom att det var på tiden att ta reda på hur lång tid det tar att gå från dörr till dörr så det ägnade jag eftermiddagen åt. Blev lite förvånad över att det bara tog lite mer än en timme, jag hade nog förväntat mig en och en halv ungefär. Om man bortser från att det var superhalt och blåste en hel del så var det faktiskt väldigt härligt att gå. Skönt med frisk luft och eftersom jag inte stressar fram är det rätt avkopplande. När jag kom hem var Kjell fortfarande i den stora staden så jag passade på att bädda ner mig i soffan och slocknade på tre sekunder. Jag sov som en stock ända till han kom hem, kanske en och en halvtimme och det var så skönt! Sedan lagade jag tomatsoppa och åt någon egen variant av bruschetta till, det var gott. Såg klart en animefilm som vi börjat kolla på kvällen innan. Den är rätt gammal, var helt okej men lite skum här och där och jag förstod inte allt direkt. Sen dess har jag bara slösurfat och slappat här i soffan och inser nu att klockan är rätt mycket, hur blev den det lixom?

Har från förra helgen haft seriösa funderingar på att rensa bort julen men samtidigt tycker jag det är sån mysfaktor att jag hittills valt att ha allt kvar. Överväger nu att iaf ta bort alla tomtar vi har utplacerade lite här och var men låta granen och adventsljusstakarna vara kvar till på söndag åtminstonde. Aja den som lever får se.

Imorgon ska jag få finbesök här hemma, så egentligen borde jag kanske städa, men orkar inte riktigt det nu känner jag. Vi har ju match hemma mot enköping, känns sådär när den personen som räddade oss sist mot dem inte är med. Tre av mina (och kickis) forna lagkamrater ska tydligen infinna sig på läktaren och hejja på. Sedan blir det tjejmiddag för hela slanten. Ska bli kul att träffa dem igen. Karin träffar jag ju iaf någon gång om året, men på tok för sällan. Tessan träffar jag kanske en gång om året om jag har tur vilket självklart inte är ofta nog och Malin träffar jag säkert inte ens vartannat år så det ska bli riktigt skoj. Snälla Kicki hjälper mig med middagen, hade inte en tanke på att jag skulle behöva laga mat när jag bjuder på middag förrän hon frågade vad vi ska äta :-) Tur att hon tar tag i saken. Vi ska åka och handla imorgon, hem och förbereda och sen blir det väl ner till hallen och se när herrarna spöar enköping :-)
Har dock lite dåligt samvete över att jag missar Kjells examensfest, och inser att jag för fjärde gången i mitt liv önskar att jag haft ett körkort att kunna döva mitt samvete med. Isf skulle jag kunna hämta honom på natten i stan men icke sa nicke. Vi får väl se, kanske börjar bli dags att ta tag i det där kortet snart. Jag börjar se fler och fler fördelar med att ha körkort och tycker väl att det börjar bli på tiden men det är en enormt stor nackdel och det är att jag säkert skulle misslycka med att tvinga mig själv till att cykla till jobbet, iaf de flesta dagarna.

Nä nu lite social samvaro!

Första skoldagen

Å det märktes på eleverna, de var lite tystare och försiktigare än i slutet på förra terminen, men det är nog över till imorgon. Lite nyheter blev det bla en ommöblering i klassrummet som jag faktiskt är ganska nöjd med, vi får se hur länge jag kommer vara det. Jag var väldigt trött imorse, trots att jag fick sova längre än jag brukar eftersom jag fick skjuts. Sen var det full rulle som vanligt hela dagen och när lektionerna var slut och vi satte oss för att planera så kunde jag inte sluta gäspa. När jag kom hem hade Kjell lagat mat så jag åt lite och hann umgås ett litet tag med honom innan jag somnade till jönssonligan på mallorca. Jag tror jag sov i två-tre timmar och när jag vaknade var jag hyfsat förvirrad och kände mig riktigt utvilad. Jag hade drömt skumma grejer med världens blandning av människor, från min barndom, från mitt föredetta jobb, från mitt nuvarande jobb, vuxna, barn, elever och alla möjliga var med. Skumt.

Jag hade ställt klockan på tio i tio eftersom reals match började tio men jag vaknade faktiskt innan det precis. Real vann och är därmed i kvartsfinal i spanska cupen, synd bara att de ska behöva möta värsta rivalen. Bläääääää. Jag är så trött på el clasicon, beror väl mest på att barca alltid vinner, så nu tycker jag minsann det är reals tur. Så vi real-fan kan få se fram emot dessa matcher igen, senast vi vann var ju i cupen så det kanske finns en pytteliten möjlighet faktiskt.

Nä nu borde jag verkligen gå och lägga mig, men jag har ju sovit och är pigg som en lärka. Imorgon är det skola, efter lektionerna är det personalmöte och lite senare kommer killarna på lagmöte. Hoppas det blir givande. Har inte helt bestämt hur jag ska göra med filmvisningen, tror de får se hela först utan avbrott, om de vill det och sen visar jag små klipp. Äh vi får se tomorrow.



Gå och lägg dig!!!

Jag gör som pippi och säger till mig själv att gå och lägga mig men det funkar inte så bra. Får väl säga till riktigt på skarpen snart för sovtimmarna bara rusar iväg. Det var skönt att vara tillbaka på jobbet idag. Träffa glada och härliga kollegor och jag fick många mysiga kramar från de eleverna som jag stötte på. Imorgon är det full rulle igen med lektioner hela dagen. Kände mig iaf hyfsat förberedd när jag sprang därifrån idag. Supersnälla Lovi kommer och hämtar mig imorgon för att min cykel står kvar på skolan, vilken underbar vän! (och ja alla andra underbara vänner som också skjutsar och hämtar mig titt som tätt ni får också ta åt er!) Det var inte bara kul att vara tillbaka, även om nästan allt är roligt om man ser till mina arbetsuppgifter så finns det även en hel del frustration för att det är så mycket man vill göra, så mycket man borde göra och så mycket man måste göra men som man inte hinner med. Men men, som vanligt så kan man faktistk bara göra sitt bästa och det är ju ingen ide att anklaga sig själv när tiden inte räcker till, det tar bara ännu mer tid och energi ifrån en.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen får vi se om jag lyssnar när jag säger att jag ska gå och lägga mig. Jag är ju helt själv hemma så jag har ingen annan som kommer säga ifrån nämligen...

Tillbaka till vardagen

Idag har vi som sagt bara njutit av dagen. Det har blivit två djupa filmer, 50/50 och 21 grams. Båda filmerna var både jobbiga och riktigt bra. Rekomenderar båda men man kan känna sig lite melankolisk efteråt, äh alla är ju olika och man kan nog känna sig på minst tiotusen olika sätt efteråt.
Såhär dagen efter en match har jag ont i kroppen, större delen av kroppen men jag känner mig faktiskt inte överkörd av ett tåg så helt död är jag inte. Foten är ganska bra faktiskt men jag tycker inte om att jag har "vrickat" till den (visserligen superlätt) varenda träning/match sen julavslutningen. Jag börjar inse att jag börjar bli gammal och att min kropp får svårare och svårare att orka med. Borde vara snäll mot den och träna bra och strecha mycket, men det vet vi ju hur det kommer gå med...
Nä nu ska jag nog hämta jobbdatorn och slå på den första gången sedan onsdagen innan jul, det var ju nödvändigt att ta den med hem över jullovet :-)

Jobb imorgon

Känns faktiskt inte helt fel, visserligen tror jag inte att jag riktigt kommer vilja gå och lägga mig så tidigt som jag borde ikväll, och jag kommer definitivt inte vilja kliva upp ur sängen för en lång cykeltur imorgon. Men när jag väl kommer upp och ut är det ju säkert som vanligt väldigt uppfriskande och härligt.
Den här sista jullovsdagen ska jag bara ta det lugnt och njuta med min babe. Kanske ägnar jag en timmer eller två till att sätta in mig i jobbet igen för det kommer bli en jobbig omställning imorgon annars.

I fredags var det bowling och middag med tinna och kompisar. Tycker hon är så modig och gör helt rätt som åker ur och reser. Jag tycker det är inspirerande när någon utmanar sig själv och gör något som inte känns helt och hållet bekvämt och tryggt, det är sånt man växer av. Bowlingen gick sämre än sämst, det fanns inte ett klot som passade och jag var helt värdelös, det var tur att jag var där med härliga människor annars hade jag nog gått därifrån ;-) Jag är inte en dålig förlorare jag lovar. Sedan var det middag på gästis. Det var trevligt och maten var helt okej. Sedan fick vi se Kim och Lovis spela bort lite pengar på Black Jack, det är ju helt omöjligt att vinna på det spelet - om man inte lär sig räkna kort förstås. Det var en trevlig kväll tycker jag, precis i min smak. Ingen alkohol och inget dansande hela natten (missförstå mig inte, det scenariot kan vara trevligt en gång i halvåret typ). Jag skulle gå och lägga mig tidigt för killarna hade tidig samling, iaf realtivt tidig 9.30. Det gick faktiskt ganska bra tror jag somnade före två iaf, när klockan ringde ville jag först verkligen inte gå upp men när jag väl gjorde det var jag faktiskt ganska pigg, eller iaf inte helt död.
Snälla Lovi kom och hämtade mig och vi bar oss av mot Sannadal. Vi mötte ju dem innan juluppehållet och då vart det vinst hemma med 30-15. Jag måste ju säga att jag var rätt säker på vinst, för säker på vinst och undra om inte hela laget var det. Inställningen var inte direkt på topp och vi fick sämsta tänkbara starten på matchen och jag tror vi låg under med åtminstonde 3-0 innan vi gjorde ett mål. När vi mötte dem hemma hade de framförallt en duktig spelare och två som kunde vara farliga, igår var det dessutom en riktigt bra skytt till med som gjorde att vi fick lite problem. Men framförallt var det som sagt inställningen som var problemet. Ibland var vi inte i närheten av att smälla på och var vi i närheten gjorde vi inte det där lilla extra och i anfallet blev vi väldigt stillastående och försökte göra individuella saker utan fart = ingen framgång alls. I halvlek (9-6) pratade vi om det och jag kände att alla var missnöjda och ville mer, vilket de verkligen visade i andra. Försvaret smällde helt plötsligt på lite mer, Erik räddade mer avslut, vi hade bättre fart men kanske framförallt mer beslutsamhet i anfallet och efter ett litet tag ledde vi med 9-10, skönt även om jag var orolig ett bra tag till. När vi ledde med fyra bollar och det var ungefär fyra minuter kvar kände jag mig rätt säker och kunde slappna av lite iaf. Slutresultatet blev 17-23 och kändes på sätt och vis härligare än förra vinsten. Jag tycker att killarna visar bättre och bättre prov på lite mental styrka. De har blivit bättre på att vända en dålig spiral. Det som jag tycker är väldigt positivt dessutom är att det är många i laget som i de här stunderna kan kliva fram och avgöra, det varierar från match till match. Dessutom är det ofta många målskyttar i våra matcher vilket jag också ser som en styrka.
Den här veckan är det träning på måndag, lagmöte på onsdag, träning torsdag och match på söndag samt cirkelträning på söndag - får väl se om några går på den... På mötet på onsdag ska vi sammanfatta hösten lite, jag har hunnit ha individuella samtal med alla förrutom en i laget och det känns som om alla är ganska nöjd iaf vilket är kul, prata om våren -vad vill vi, vad gör vi osv. Jag tror jag kommer ha lite teoretisk genomgång på activeboarden och så kommer vi titta på en match som vi spelade in mot rimbo tidigare i höstas.

Igår hade ju även damerna match, borta mot rimbo. Var faktiskt inte överdrivet sugen på den matchen, Lovi var inte helt frist och visste inte om hon skulle stå, bla mirre, liv och linnea saknades och inför matchen kunde jag bara tänka - vem ska göra våra mål? Filip var vid samlingen och skulle följa med och titta, av någon anledning peppade det faktisk.
Vi började väl inte så bra direkt men vi jobbade oss in i matchen. Just nu står det rätt still och jag kommer knappt ihåg matchbilden. Eller Rimbo var väl hela tiden snäppet bättre än oss men samtidigt kämpade vi på och släppte aldrig riktigt ifrån dem, så matchen avgjordes faktiskt inte förrän det bara var några minuter kvar vilket jag faktiskt är rätt nöjd med. Vi fick dessutom några billiga utvisningar med oss i ett otroligt avgörande skede av matchen men slarvade själva bort det vilket såklart känns surt och irriterande men samtidigt skönt att det inte var som förra året och att domarna hjälpte rimbo med utvisningar så att de kunne vinna en jämn match (den var ännu jämnare än den här). Jag förstår faktiskt inte riktigt hur vi lyckas spela så katastrofalt när vi är fler på plan men det kändes som om det verkligen satte sig i huvudet och kroppen på oss, vi kunde omöjligt lyckas helt enkelt. Direkt när de blev fulltagliga spelade vi mindre dåligt igen.
Jag är ganska nöjd med min prestation, både bakåt och framåt vilket känns skönt. Är också nöjd med lagets prestation faktiskt. Tycker nog att de a-flickor som var med gjorde sin bästa match med oss och det hjälpte till att få det lite mer stabilt än det varit många av våra andra matcher. För att förtydliga menar jag absolut inte att det är de som gjort det instabilt de tidigare matcherna utan bara att de hade en positiv inverkan på den här.

Så rättvist och välförtjänat

Vilken match Sverige gjorde igår, den bästa i turneringen om ni frågar mig. De ägde sönder Ryssland i period ett och två, Ryssland såg lite tveksamma och avvaktande ut men det kan mycket väl ha berott på hur intensivt Sverige jobbade hela tiden. Visserligen fick vi inte så många livsfarliga chanser men man kan inte säga att det saknades skott på mål, möjligtvis att vi inte störde målvakten i Ryssland tillräckligt men han ska också ha ära för att han lyckades rädda så mycket, han såg stabil ut. Stackars Gustavsson hade väl ungefär fyra skott på två perider efter matchen sa han att han inte kom in i matchen riktigt förrän i slutet av tredje då Ryssland spelade upp sig rejält. Det måste vara jobbigt att stå där och känna att man inte riktigt är med i matchen men ändå veta att det kommer att krävas bra räddningar rätt vad det är. Men han klarade det verkligen. När det var en halvminut kvar av matchen och det fortfarande stod 0-0 var jag helt säker på att Ryssland skulle göra mål i sin tvåmanskontring, men Gustavsson tog den och det såg knappt ens ansträngande ut, säkert! Båda målvakterna blev matchens lirare och det tycker jag var välförtjänt även om det fanns andra svenskar som också förtjänade det. Zebanejad och Klefbom (stavningar?) tillexempel. Tjugo minuters förlängning väntade och det kändes sådär. Sverige hade spelat så fantastiskt bra men ändå inte lyckats göra mål, Ryssland hade verkligen jobbat sig in i matchen och var det bättre laget i tredje. Men småkronerna visade återigen prov på en otrolig moral och karaktär. De kom in och ägde förlängningen också, fortsatte dock på samma sätt utan att få hål på målvakten. Tills... man såg det så tydligt, jag kände det direkt när jag så hur han satte fart. Pucken var nog precis utanför Rysslands försvarszon, vid sargen. Det var två ryssar och en svensk ungfär inom en meters radie men pucken låg fri, och så ser man någon ta världens fart och hoppa rätt in i klungan och sno pucken. När han kom in i anfallszon såg jag att det var Zebanejad och då visste jag nästan att det skulle bli mål. Han hade så bra fart och bröt sig in framför mål, jag hann dock tänka lite till och började tveka, men så satte han dit den och matchen var över. Helt otroligt! Så rättvist, så härligt, så skönt, så välförtjänt och fantastiskt! Mikael Rehnberg skrek och grät omvartannat och jag likaså. Det var ju helt omöjligt att gå och lägga sig så vi satt kvar och fick se underbara scener under firandet. Jag ryser bara jag tänker på det. När man ser det här laget, i intervjuer och annat utanför planen kan man inte undgå att se hur bra de trivs tillsammans, hur kul dom har och hur mycket energi som finns i gruppen. Jag hade önskat att Per mårds också fått ett jvm-guld men är otroligt glad över att Roger Rönnberg fick det. Båda två tycker jag har imponerat hur mycket som helst som förbundskaptener.
Heder åt Ryssland också som är otroligt skickliga och kämpade hur mycket som helst, som slog ut Canada ur semin och fick spela även finalen under burop. Visst är det en härlig och fantastisk hockeykultur i Canada och det är ju underbart hur mycket de hejjar på sitt favoritlag under en match, även om det inte är canada som spelar. Men varför känner man att det är nödvändigt att buua ut vissa lag/spelare?



Ikväll är det bowling och middag med tjejerna som gäller. Sista kvällen med gänget :-( Nästa vecka åker Lovi till Thailand, som tur är kommer hon snart tillbaka. Sen är det Tinnas tur att åka och hon kommer ju vara borta superlänge :-( Nä nu borde jag äta upp resten av pannkakorna, mums!!

Snart så smäller det!

Sitter och väntar på hockematchen. Jag har en dålig känsla men det har jag visserligen haft hela turneringen och det brukar jag ju ha så det betyder ingenting. Men jag kommer hålla tummarna och heja som en galning för att sverige ska få guld.

Nu har jag sysselsatt mig lite med mitt Greklands-album. Jag har kommit en liten bit på väg. Jag har ett stort album och tyckte inte jag hade alls mycket bilder och tänkte att det kommer bli tokmånga sidor över, sen räknade jag lite slarvigt och tyckte att det fortfarande var helt lugnt men att det kanske kommer bli helt lagom istället för halvtomt. Har aldrig räknat så här slarvigt men det beror ju också på att jag känner att det finns marginaler. Mitt medan jag höll på så kom jag på att jag sparade kartor och lite grejer till albumet och fick leta ihjäl mig här hemma för att hitta det och när jag hittade det så bestämde jag mig för att använda två sidor till kartor. Jag har blivit mer och mer osäker på hur sidorna verkligen räcker till så jag bestämde mig för att räkna efter lite en gång till. Nu delade jag upp det i händelser och fick det till att det är mellan 22-27 sidor till som behövs och när jag räknade i albumet så fick jag veta att det är 25 sidor kvar. Kan bli ganska lagom alltså. Det hade ju inte gjort något om det funnits två sidor till men det här kommer nog gå utan problem också tror jag.

Nu får det bli hockey för hela slanten, VM-GULD VM-GULD VM-GULD!!!

Dagen so far

Nu börjar jag känna av de lite mer negativa sakerna med att jag varit ledig och slappat länge. Jag börjar bli aningen mer rastlös men ändå väldigt seg på samma gång men känner också lite ångest över att det härliga lovet snart är slut. Skumt att man aldrig bara kan vara nöjd. Fast jag är väldigt nöjd faktiskt, det har varit fantastiskt skönt att vara ledig och även om jag mest bara har slappat så har jag faktiskt träffat familj och vänner ganska mycket och fått en del saker gjorda som jag bara har skjutit upp tidigare. Å jag längtar faktiskt tillbaka till jobbet på ganska mycket.
Idag sov jag länge, gick väl och la mig vid fyra och vaknade strax före tolv. Inatt spelas ju finalen mot ryssland och då måste jag ju vara pigg, ska gå och lägga mig direkt efter den och sen ska jag ha normal dygnsrytm. För på lördag har killarna tidig match och sen måste jag ju på något sätt hålla mig pigg till vår match och sen är det ilfart hem för reals match börjar klockan 8.

När jag gick upp satte jag mig iaf och fixade så alla bilder från 2011 ligger på den externa hårddisken, jag har även valt ut bilder som ska framkallas från 2011, iaf en första omgång-ska väl sålla lite också men jag funderar på att vänta med det tills vi har haft en bildbytardag, vilket vi verkligen borde ha typ nu! Sen tog jag tag i min telefon och uppdaterade den, har jag tänkt göra sen några månader tillbaka men det har inte blivit av. Jag är inte direkt hemma i itunes och sånt men nu är det gjort och det verkar ha gått precis så bra som jag ville så det är skönt. Nu är det tre timmar kvar till killarnas träning och jag funderar på om jag ska steka lite pannkakor kanske, är grymt sugen på det, eller alltså att äta pannkakor, själva matlagandet är jag inte så sugen på :-)
Sen är det handbollsträning igen och tyvärr är jag inte alls sugen på det. Men eftersom jag lovat mig själv att anstränga mig den här säsongen ut så är det bara att slå bort de negativa tankarna och hitta de motiverande och positvia tankarna - de finns där någonstans det vet jag.
Igår började vi se på real steel, men hör och häpna Kjell blev för trött så vi fick stänga av. Inte konstigt alls med tanke på att han jobbat och inte sovit speciellt mycket och skulle upp före sex idag men konstigt eftersom det nog är första gången det händer att jag är pigg och vill se klart filmen och han håller på och somnar :-) Jag ser fram emot att se klart den idag efter träningen iaf för jag tycker det vi hann se igår var bra. När han gått och lagt sig såg jag en film med jennifer lopez, kan ha hetat något med en kvinnas hämnd eller nått och det handlade iaf om när hon hämnas sin exmake som misshandlat henne och försökt döda henne, inte toppenbra men den var helt okej iaf.

Filmer i jul

Jag har ju haft lyxen att vara ledig ett tag nu och har haft lite tid över till filmer. Det här är några av de jag har sett, några har jag sett flera gånger förrut andra inte, några är gamla och några är helt nya...

Laws of attraction
Okej kärleksfilm men inte mer, kunde varit roligare och med bättre kemi.

camp cucamonga
Barn/ungdomsfilm om ett sommarläger, det som var mest givande var att se en ung aniston som lägerledare.

I love you Phill Morris
Lite annorlunda kärlekshistoria, tyckte om den faktiskt även om det inte är en fantastisk film

Conan the barbarian
Jag som inte riktigt har sett eller fastnat för de tidigare conan-filmerna uppskattade faktiskt den här en aning.

Simon och ekarna
Helt okej drama, både gripande, sorglig och härlig utan att vara fantastisk.

The girl with the dragon tatoo
Även denna helt okej, jag tyckte ju om orginalet men blev inte heller besviken här även om det i många fall var en exakt kopia. SKådespelarna gjorde det bra tycker jag även om det var löjligt med svenska brytningarna hela tiden.

2012
Helt okej "the end of the world-film" Självklart lite förutsägbar och etiska överväganden i slutet som får en att fundera lite.

Contagion
Bra film, lite jobbig eftersom man känner att det inte är ett helt omöjligt scenario.

Copycat
Rysare med sigourney weaver som expert på seriemördare.

Moneyball
Bra film med Brad Pitt, lite frustrerande dock då idrott inte är statistik för mig över huvudtaget, men jag har å andra sidan aldrig tittat på eller spelat baseball.

coyote ugly
Härlig tjejfilm

Nausicaä från vindarnas dal
underbar anime-film

Sagan om ringen, alla tre såklart :-)
Tror jag tycker bäst om den första, fast det är bra jämnt eftersom alla tre är underbara

Braidsmaids
Ganska underhållande faktiskt

The King´s speech
Riktigt bra film, tycker så mycket om Colin Firth



Det är säkert många som jag glömmer att skriva här förhoppningsvis ingen som verkligen är värd att minnas.

Bragdvändningar igår

Eller reals vändning kanske man inte kalla bragd. De skulle ju absolut vinna, de är ett bättre lag. Men det syntes inte i först och Malaga fick två enkla mål från hörnor. Kan ha varit så att en viss underbar mitt eller högerback saknades pga skada men man kan ju tycka att det inte ska falla på en spelare. Real såg rätt sega och oinspirerade ut, enkla passar hamnade helt fel och de skapade inte speciellt mycket. I halvlek bytte Mourinho ut arbeloa, callejon och kaka och in kom khedira, özil och benzema vilket jag tycker var modigt, offensivt och bra. Lite nödvändigt faktiskt och jag hade väntat mig två byten men blev lite förvånad över att det blev tre direkt i halvtid. Det var ett annat lag i andra, mer likt det real vi har fått se under hösten. Hur mycket det berodde på bytena är såklart svårt att säga (jag var lite splittrad i uppmärksamheten och inte perfekt bild) speciellt eftersom alla byten kom i pausen, säkerligen sa Mourinho också något bra och inspirerande till laget under den.
Iaf så lyckades de vända 0-2 till 3-2, underbart! Det som är lite jobbigt är att vinner malaga hemma med 1-0 så går de vidare eftersom de gjorde två mål borta, blir det 2-1 går de också vidare.

Småkronorna spelde ju semi mot finland, på förhand kändes det som om alla nästan visste att sverige skulle vinna. Ungefär som förra året när vi vunnit gruppfinalen mot canada och sedan åkte på två tunga förluster kanske mycket för att vi redan trodde att vi vunnit. Sverige började väldigt bra tycker jag och Finland såg riktigt rädda ut stora delar av första perioden. Men det var ändå de blå-vita som tog ledningen vilket såklart kändes surt även om finland hade spelat sig in i matchen en del. Finland fortsatte att jobba sig bättre in i matchen och jag tycker att sverige blandade bra med dåligt, suveränt med katastrofalt. Jag blir så frustrerad över att det inte riktigt går att få ut pucken säkert ur egen zon även om man verkligen har den under kontroll från början. Istället ska de dribbla eller passa rätt i gapet på en motståndare. Men jag ska inte klaga för de är ju hur duktiga som helst och de är ju inte direkt superrutninerade och gamla.
Sverige kämpade på men så snodde finland pucken i vår zon och gjorde sitt andra mål, så typiskt. Det känes inte dirket rättvist och framförallt inte eftersom det lika gärna kunde ha blivit en finsk utvisning för hakning när finnen snodde pucken. Jag var frustrerad men rätt lugn, i soffan mittemot mig satt ett åskmoln, han klagade på allt och alla och skrek nästn lika högt som han gjorde på för några år sedan vid ett av mina svagare tillfällen. Det stod 2-0 inför tredje och visserligen hade man ju förra upphämtningen mot ryssland i minnet men det kändes lite osannolikt att de skulle göra samma sak igen andra matchen i rad. Men när de gjorde 2-1 otroligt turligt, välförtjänt dock! så tändes hoppet ordentligt. Fast tiden rann iväg rätt fort och tvivlet kom starkare och starkare i takt med att sekunderna tickade på. Å så plötsligt (efter en förfärlig miss av finska målvakten) kvitterade Sverige (såklart Friberg) och åskmolnet i andra soffan, som faktiskt hade veknat lite redan vid första målet var helt plötsligt som förbytt. Å lika glad var jag. 2-2 stod sig perioden ut och det blev förlängning. I förlängningen var Sverige det klart bästa laget och det kändes som om Finland antingen var aströtta eller ville ha straffar. Straffar blev det och precis som alltid kändes det som att vilket lag som helst kunde vinna, även om det såklart ger lite psykologisk fördel att ha kommit tillbaka efter ett underläge och det såklart som målvakt måste vara lite jobbigt att ha varit anledningen till att det ens blev kvitterat. Sverige gjorde det de skulle och tog sig till final. Det var underbart att se och jag tycker verkligen sverige förtjänar det men som alltid i idrottens värld så är det dubbelt. Jag tyckte riktigt synd om finlands lag och framförallt de spelare som gjort misstag som kostade finalplatsen.
Det har som vanligt varit kul att se dessa hungriga glada juniorkronor. Det är en spelare som jag har blivit riktigt imponerad av att se, både på och utanför planen. Han är så säker och iskall vid viktiga avgöranden. Han kämpar och sliter och är alltid på rätt plats vid rätt tillfälle. Dessutom är han kaxig men ändå ödmjuk, inte alla som lyckas med det. Direkt efter matchen igår blev han intervjuad och han bara fortsatte imponera tycker jag. Jag hade verkligen stört mig på att det buades när friberg skulle lägga sin straff, det var inte lite direkt och jag tycker aldrig man ska bua, det är inte okej men vid en helt avgörande mästerskaps-straff dessutom, det är ju bara pinsamt och hemskt. Friberg blev frågad över vad han kände eller tänkte när han skulle lägga straffen och han svarade ungefär "först hörde jag att de buade, men det är bara att glömma när det är dags att åka fram till pucken..." och det gjorde han ju verkligen för han satte ju pucken hur säkert som helst.

Lite senare var det ju dags för den andra semifinalen, mellan canada och ryssland. Det var helt otrolig stämning i hallen, innan ens matchen hade börjat så stod alla 18000 rödklädda canadafans upp och hejjade för full hals. Vi tittade på första perioden, den var helt galen. Båda lagen var riktigt bra, tempot var högt minst sagt. Jag blev glad när ryssland gjorde första målet, dels för att jag nog hellre möter dem i finalen - visserligen vinner jag mycket hellre mot canada i en final än mot finland, men det skulle kännas så mycket värre att förlora mot canada än mot ryssland. Jag blev också glad när Det känns ju som om det alltid går canadas väg och att de har lite väl mycket hjälp på traven ofta så när jag i morse såg att de förlorat blev jag faktiskt skadeglad. Ångrar nästan att jag gick och la mig för det lär ha varit en riktigt underhållande match, ryssland ledde med 6-1 en bra bit i tredje men sedan gjorde canade fyra mål på fem minuter och pressade tydligen ryssland riktigt bra. Nu ser jag fram emot en härlig final men jag är rädd att sverige måste spela sin bästa match hittills om de ska ha en chans, iaf om ryssland spelar som igår.


13.00

Var klockan när jag vaknade, kan nog säga att jag vänt på dygnet :-) Vet inte riktigt när jag gick och la mig igår men det var väl strax före 5. Jag vaknade flera gånger på morgonen men somnade om vilket jag ångrar lite för nu är jag lite seg, har nog sovit lite för länge.
Jag sitter och funderar på om jag ska laga lite mat, tror lovi kommer strax efter tre och sen är det handboll för hela slanten. Snart kommer annapanna och hämtar lite saker, nu faktiskt :-)

jaha då var klockan 00.21 istället och jag kan väl fortsätta med inlägget nu då. Anna kom ju förbi och senare kom Lovi också, vi åkte till glasinsamlingen och krossade glas. Hela lovis bagageutrymme var fullt så det var en del att krossa. Insåg när vi kom ner till killarnas träning att min träningsoverall luktade öl vilket inte kändes så bra så den fick jag ta av mig. Killarna hade väl ingen toppenträning, såg ut som det hade varit ett års uppehåll och inte en och en halv vecka. På torsdag tror jag vi ska köra en hel del övningar med mycket spring och fart. I helgen är det ju match så det gäller att vi är med då, vilket jag iof inte är speciellt orolig över. Jag hann med många samtal iaf, det är nu bara två spelare som jag inte har haft individuella samtal med så det känns skönt eftersom Lovisa snart åker utomlands och det då kan vara svårt att hinna med samtal under träningarna.

Sen var det träning för oss och det gick pissdåligt för mig men vi var fler än vad jag förväntat mig och det var ju kul. Efter träningen åkte Lovi och Anna hem till mig och åt marängsvisch, det var mumsigt. Nu sitter jag och kollar med ett öga på hockeymatchen mellan finland och slovakien, vinnaren kommer spela semi mot sverige imorgon och nu inför tredje leder finland med 6-3 så det är väl inte omöjligt att det är dem vi får möta.

Ska väl lägga upp lite nyårsbilder då...































Sådär ja, nästan en dag och två avbrott senare så kan jag nog posta det här inlägget. Idag vaknade jag redan klockan nio?! Borde kanske passa på då att vända tillbaka dygnet lite...

1 januari 2012

Jag blir faktiskt lite rädd över hur fort tiden går. Jag njuter för fullt av livet och faktiskt de flesta dagarna. Jag har varit med om helt fantastiska och underbara saker och även om jag är nöjd med allt såhär långt finns det ju också såklart flera tusen saker som jag vill uppleva någon gång framöver. Det finns oändligt många möjligheter och utmaningar som jag vill ta mig an. Därför vill jag inte att livet bara ska flyga förbi. Visserligen föredrar jag nog människans tidsålder i jämförelse med tex alvernas eller Aragorns (jag har tittat på två sagan om ringen filmer idag), jag tror nästan man skulle tröttna lite om man skulle leva väldigt mycket längre än man faktiskt gör som vanlig dödlig. Framförallt skulle jag inte vilja ha det ödet om alla andra inte hade det, vad hemskt det skulle vara om alla nära och kära skulle försvinna en efter en, det finns nog en gräns för hur många förluster man klarar av...

Gårdagen, nyårsafton. Vi städade och innan gästerna kom var det nog finare här än någon gång tidigare om man räknar sen vi flyttade in alltså... Synd bara att det varar i ungefär fem minuter ;-) Som vanligt var jag tidsoptimist ett bra tag för att sedan övergå till stressade lilla fröken som undrar vart tiden tog vägen. Men på något sätt brukar det lösa sig och de som ville/kunde/var snälla nog fick hjälpa till. Först var det middag, gott och trevligt. Jag lämnade lite rum för efterrätten men den hann vi tyvärr inte riktigt med. Tur att Kicki var här och hämtade kladdkakan tidigare idag för annars vet jag någon som hade vispat grädde vid det här laget och smällt i sig allt själv. Man kan ju tycka att det räcker med att ha stoppat i sig chips, nötter, läsk, munk, godis och annat som blev över. Efter middagen hade vi svårt att enas om vad vi skulle göra så tillslut delade vi upp oss, killarna i vardagsrummet och tjejerna (i stort) i köket. Tråkigt kan man tycka men jag är nöjd med det för det kändes som om flest fick ut positiva saker av den uppdelningen. Och så lite senare började det trilla in folk, jag och tinna spelade beer-pong. Det var jättekul i några minuter, jag satte de två första direkt men sen gick det trögre. Det var iof kul ändå ända tills vi förlorade, å jag vill inte riktigt gå med på att det var en rättvis förlust eftersom de blåste upp en boll utan att vi visste om att man fick göra det :-) å vips var det dags att springa ut och skåla för det nya året. Utanför stötte vi ihop med vår trevliga granne som var ovanligt glad i hatten. Festen fortsatte efter tolvslaget och jag tycker att det var väldigt trevligt. Det känns ju konstigt att ha en fest och vara "värdinna" (även om inte jag anser att det var bara "min fest", men vi var ju ändå hemma hos oss) när man inte känner ens hälften av personerna men jag tycker faktiskt det var väldigt lyckat ändå för alla som kom var väldigt glada, trevliga och skötsamma. Strax efter två började jag bli lite seg och strax före tre började jag och Kjell städa lite smått. Stora delar av sällskapet gick vid tre och resten en halvtimme senare. Eftersom det var en halvtimme kvar till hockeyn då så passade vi på att städa vidare, vi blev inte helt klara men det kändes ändå väldigt skönt att slippa det värsta idag.
Hockeyn började på sämsta tänkbara sätt, två mål i baken direkt. Sverige spelade sig in i matchen och spelade riktigt bra ibland men det räckte inte kändes det som och målen uteblev. Sen fick ryssland göra 3-0 efter ett misstag av en svens back i pp, alla tre målen var egentligen missar av svenskarna. Jag blev sjukt trött och kände att det inte var värt att se vidare så jag gav upp efter första perioden. Kjell tittade vidare till i början av tredje då det fortfarande stod 0-3 och gick och la sig. När vi vaknade fick vi veta att sverige vände och vann matchen i förlängningen. Lite surt att ha missat den bragden men jag är faktiskt bara glad över att de vann. Nu väntar semi på tisdag, då det förövrigt äntligen är dags för real att spela igen.
Vi sov rätt länge, kanske till tolv och efter det har vi bara degat i sofforna hela dagen. Tinna i den ena och jag och Kjell i den andra. Vi har sett på De två tornen och Konungens återkomst, mysigt! 




Det nya året då, känns roligt och spännande. För tillfället ser jag nog mest fram emot vår thailandsresa som jag typ inte har förstått att vi ska åka på.
Det ska även bli kul att träffa alla elever igen, det hinner hända en hel del på två veckor som man inte skulle märkt om man skulle haft daglig kontakt med dem som man brukar. Jag hoppas det blir en toppentermin och att jag utvecklas i min pedagogroll.
När det gäller handbollen ser jag inte fram emot mitt eget spelande så jättemycket, det känns som om det kommer bli en otroligt tuff vår. Jag är iof ganska spelsugen för tillfället men det kommer nog avta efter bara en match. Nu kör jag allt jag har den här säsongen och så får jag se vad som händer, jag tror inte jag har energin riktigt för att fortsätta om det inte blir mer motiverande att gå på träningarna. Visserligen tror jag inte heller att jag bara skulle kunna sluta, skulle bli jättekonstigt och jag vet att jag skulle sakna det väldigt mycket också. Det jag främst ville förmedla var att jag verkligen kämpar på nu och tränar, är positiv och försöker peppa och hjälpa resten av laget så vi tar oss igenom säsongen. 
Något som jag däremot verkligen ser fram emot när det gäller handbollen är alla matcher med P97. Det ska bli kul att möta lag som jag har sett förut och även se hur vi står upp mot dem nu. Jag blev lite förvånad när jag gick igenom alla resultat från usm steg tre för Ystad som vi mötte och som jag tycker är det bästa lag som vi mött gick inte vidare till steg 4, västerås/Irsta, Alingsås och skogås gick vidare av de lag som vi har mött. Skogås hade väl en drömlottning (Vassunda, Rimbo och Nyköping - den ordningen blev det och då kan man komma ihåg att vi vunnit mot rimbo som alltså kom trea i gruppen i steg tre) kan jag tänka mig för jag tror egentligen inte de platsar i steg fyra. Västerås och Alingsås gör väl det kanske precis men om man ser till det lilla jag har sett av de här lagen är de två lagen iaf snäppet bättre än skogås. Ska bli kul att se vilka som tar sig ända till finalsteget, täby och silwing ser ju rätt heta ut iaf...
Å när det gäller fotbollen då, jag ser fram emot en spännande vår med förhoppningsvis glada killar, rolig fotboll och många vinster. Jag hoppas att det här är Reals år!

RSS 2.0