2023

Januari
Året började med att Lovina blev 9 månader och några dagar senare fyllde Bella 6. Wow, kan inte riktigt förstå att jag har har turen att berikas av dessa två guldklimpar. Sveriges herrar spelade handbollsvm på hemmaplan vilket vi såklart ville uppleva på plats. Gruppspelet var i Göteborg så vi bokade in en tjejhelg där. Helgen blev maxad med härligt umgänge, god mat och roliga stunder. Handbollsmatchen vi såg var väl inte en höjdpunkt direkt utan det var nog snarare förpeppen och segerfesten med Gula väggen som var bäst. Tyvärr gick ju inte de sista matcherna riktigt så bra som vi hade velat. Känns så surt att Gotte skadade sig, jag tror verkligen vi hade haft en bra chans att komma till final annars. Jag tog med Lovina och Bella för att få se semifinalen. Uppladdningen uppskattades mer än själva matchen. Bronsmatchen krockade lite med Bellas kompiskalas på Leos men jag hann vara med en stund i kalasrummet iaf. 
 
 
 
 
 
 
Februari
Lovina blev 10 månader och vid det här laget hade hon verkligen börjat uppskatta att leka med Bella. Det finns ingen som kan få henne att kikna av skratt på samma sätt. På sportlovet passade vi på att åka pulka och umgås med härliga vänner. Patrik var snäll och visade hela barnaskaran polisstationen. 
Det blev en del handbollsmatcher som i vanlig ordning. 
 
 
 
 
 
Mars
11 månader och hon blir mer och mer en egen karaktär. Det är så häftigt att se hur hon utvecklas. För det mesta är hon glad och härlig att vara med. På många sätt mer lättsam och nöjd än Bella, vilket verkligen inte är dåligt för lättsammare och mer nöjd tjej än Bella har jag nog knappt mött. Men Lovinas toppar och framförallt dalar är lite mer intensiva och krävande. I mitten på mars överraskade vi Disa med en härlig babyshower. I slutet av mars firade vi Isa som fyllde 7 år. 
 
 
 
 
 
 
April
Livets första födelsedagskalas för den lilla loppan. Ett riktigt lyckat sådant tycker jag. Hon har en hel drös fantastiska släktningar runt sig. När vi firat henne så kom påsken med massor av firanden. Både här hemma med familj och i Åkersberga med vänner. Anna kom på besök med Franco och Lovi upptäckte det roliga med såpbubblor. Sen fyllde Sigge fem år vilket vi såklart ville fira. Valborg firade vi hos pappa på Ljusterö, vädret skiftade från snö till regn och vårsol. Mysigt hade vi oavsett som tur var. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Maj
Bella hade avslutning på dansen med uppvisning på Vallentuna teater. Bellas träd fyllde sex år. Det årliga besöket på Skansen var lika härligt som alltid. Astrid Lindgrens värld var samtidigt på besök och firade Emil som fyllde jämnt. Jag fick äran att föreviga Karins fina gravidmage. Theoz kom på besök till Vallentuna till någons stora glädje. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Juni
På Helenas födelsedag kidnappade vi henne för en rolig dag/kväll tillsammans. Det blev dans, picknick, maraton, god mat, mysigt häng och avslut på Golden Hits. En dag när vi lämnade in bilen på service passade vi på att hänga på täby simhall och så provade vi på minigolf i Täby C. Juni bjöd på mycket sommar. Eken cup bland annat och midsommar tillexempel. Även vattenspridare, lekparkshäng och poolbad. Och så två veckors simskola på Kvarnbadet. Vi fick ett träningsprogram över sommaren som jag faktiskt var riktigt duktig på att hålla. Ibland med hjälp av Tinna och Kicki.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Juli
Bjöd på bröllop först och främst. Ett fint, avslappnat och helt fantastiskt bröllop. På en middag hos Tinna fick jag träffa Karins lilla Julia för första gången. Sen åkte jag med tjejerna till småland för en härlig semestervecka med våra fantastiska semestervänner. Lovina fick tredagarsfeber väldigt lämpligt lagom till High Chaparall. På väg hem stannade vi i Norrköping och gick på lego-utställningen med Jurassic Park-tema. Den var häftig och Bella är väldigt glad och nöjd med besöket. Det är väl jag också i efterhand men jag hade lite svårt att njuta av besöket där för Lovina fick det största utbrottet jag fått hantera som mamma. Till en början var hon mest nyfiken och vill gå runt överallt men det kändes att hon var lite på gränsen till starka känslor. Och rätt vad det var så brast det och hon blev tokarg och ledsen. Helt otröstlig utan någon uppenbar anledning. När hon surat ett tag så försökte jag trösta men det gick verkligen inte så då fick hon bara ligga på golvet och skrika och gråta i några minuter. Sen gick det äntligen att lyfta upp henne och hålla om henne. Var lite rädd att det skulle komma en hel del såna utbrott ett tag i en fas typ men sedan dess har det faktiskt inte hänt igen. Eller jo visst kan hon skrika och bli arg när hon inte får som hon vill. Men då finns det en tydligare anledning och brukar kunna gå över betydligt lättare iaf, iaf som det känns för mig men kanske kan det vara lite också för att det inte känns lika påfrestande om det bara händer hemma utan att andra människor behöver påverkas av det.
Ing-Marie och Olle fick ett besök på landet och det fick även pappa och Anita på Ljusterö. Där slog vi upp tält och sov över en natt. Sov inte bästa sömnen men ändå en härlig upplevelse tillsammans. Stella och Lovina lekte lite för första gången med varandra.
Anna firades med häng i hennes lägenhet. Sista dagarna i juli spenderade vi i Bulgarien. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Augusti 
Augusti började ju på bästa sätt med en fantastisk resa. Sen var det jobbstart. För att förlänga semesterkänslan beslöt jag mig för att gå på Helena och Jespers poolparty. Det var överraskande roligt och jag hade en riktigt härlig dag/kväll. Den spårade ur aningen mycket och jag mådde mindre bra dagen därpå. Såsmåningom var det även skolstart och sedvanligt uppstartsläger med handbollen. Denna gång slog klubben på stort och la det på Bosön. Mina supportrar följde med som vanligt och i vanlig ordning skötte de sig över förväntan. Skolstarten var nog lite pirrig för mig då det var ny klass men ännu pirrigare var det ju att Bella blev skoltjej. Hon har känts redo länge och skönt nog har det gått väldigt bra hittills, hoppas det fortsätter så. 
 
 
 
 
 
 
 
 
September
För att förlänga semesterkänslan ytterligare tog vi med kusinerna till Grönan. 
Stella fyllde tre och mina tjejer fick träffa lilla Julia. Bella började på fotboll. En lördag stämde vi träff med typ hela "petterssonklanen" i en lekpark i Åkersberga. Där fick vi träffa lilla Selma. Kul att se att Stella och Lovina börjar få mer och mer utbyte av varandra. Stella har iof varit väldigt intresserad och supergullig mot Lovina sedan dag 1. Men tidigare har hon ju främst varit som en söt liten docka att pussa och krama på. Nu börjar de busa och leka med varandra på ett annat sätt. 
 
 
 
 
 
 
 
Oktober
Lovina började förskolan. Kjell skötte inskolningen och allt flöt på bra. Jag fick äran att fotografera Ediths dop. Och så blev det mer lekparkshäng, denna gång med Karins och Kickis barn. Så mysigt (och intensivt) att vi har fått ihop till en hel liten drös som får lära känna varandra. Självklart blev det en del Halloweenfirande i slutet av månaden. Bella gick bus eller godis med kompisar på hemmaplan och i Åkersberga. Vi hade en halloweenmiddag här hemma och slutligen fick vi ta del av ett roligt och ambitiöst äventyr hos Edvin och Mille. 
 
 
 
 
 
 
 
 
November
Allhelgona var i början av november så då tände vi ljus på kyrkogården. Även denna månad bjöd på dop. Söta Julia fick sitt namn. Dinosaurielekparken invigdes så den fick ett litet besök av oss. 
 
 
 
 
December
Årets sista handbollsmatch spelades redan 2 dec. Dagen därpå var det första advent och födelsedagsfirande för Viggo och Ellie. Efteråt skulle vi baka pepparkakor men vi kom hem lite senare än tänkt och det var hög tid för middagslagning. Så jag tänkte skjuta upp pepparkaksbaket till någon annan dag men Bella insisterade på att istället göra det direkt själv med Lovina. Lycka till tänkte jag med en 1,5-åring men visst. Jag lagade mat, satte upp julgardiner och julstjärnor samtidigt som båda två satt exemplariskt och bakade plåt efter plåt. Bella visade och uppmuntrade och Lovina gjorde noga och försiktigt. Så jag stannade upp och bara njöt av att se mina makalösa barn (och fotograferade då och då).
Sen var det dags för årets andra Göteborgsresa. Det var typ en favorit i repris med många likheter. Skillnaderna var att Karin inte följde med, vi såg på damer istället för herrar och där tog det typ slut. Fredagen bjöd på en rätt mysig restaurang med riktigt bra mat (Gumman Elvira). Kommer inte tänka tillbaka på den på samma sätt som köttet och bean från besöket i januari men det är inte långt därifrån. Efter det åkte vi hem till ett trevligt par som Anna och Tinna lärt känna, det var kul men vi tog ett bra beslut och åkte till hotellet hyfsat tidigt och i bra skick. Dagen därpå gick vi ju desto mer all-in om man säger så. Riktigt kul kväll, bra platser på maatchen som var kul att se. Jämn i början och så steppade sverige upp en del och vann. Efterfest på Glenns såklart och sedan vidare ut. Avslutningen på resan var mindre kul då måendet var ungefär så bra som jag gjort mig förtjänt av men det var det ändå värt faktiskt. 
Resten av månaden bjöd på minst lika härligt och magiskt julmys som vanligt. Att ha två barn och att få se och uppleva allt fantastiskt juligt genom deras ögon är verkligen något jag är djupt tacksam för.
Julafton spenderade vi hos Helena med skridskoåkning, jullunch, Kalle, tomten och allt vad det innebar. Extra mysigt blev det i år av att både Markus och Johan. På juldagen hade vi tacolunch hemma hos oss. Jennifer och Tessan kom med sina barn. I mellandagarna så gick jag och Bella på teater och så blev det lite shopping i stan. Är väldigt nöjd med den julklappen. Hon har även ett biobesök med pappa och en upplevelse med hela familjen att bocka av så det ser vi fram emot. 
Nyårsafton bjöd på väldigt god mat och härligt sällskap. Lovina fick feber och blev lite mammig och hängig så vi åkte hem rätt tidigt och avslutade med att spela Bellas Harry Potter-spel som hon fick i julklapp och sedan se fyrverkerierna.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0