Os-feber

För typ ett år sedan började jag se fram emot os men sen så tappade jag intresset en del och på sista tiden har jag tänkt att jag nog kommer se en del eftersom jag är ledig men inte så värst mycket för det är ju inte superkul och vi har ju inte riktigt några superlöften. Det är ju alltid mycket roligare att följa svenskar som har en bra chans att lyckas.
Jag hade tänkt att jag skulle köpa en os-bibel för att hålla lite koll som jag brukar men det har jag helt glömt bort varje gång jag varit och handlat. Igår var det ju strålande sol när jag vaknade och jag hade faktiskt knappt en tanke på att os börjat och funderade istället på vad jag skulle sysselsätta mig med. Jag tyckte att jag kanske borde göra något och inte bara sitta hemma men samtidigt var det faktiskt inget som verkligen lockade supermycket och så fick jag jobbig beslutsångest och så slutade det med att jag inte gjorde något alls. Så då satte jag på tv:n, å oj vad mycket roligare det är att kolla på os än jag har tänkt att det är. Jag satt som fängslad hela dagen i stort sett. Höjdpunkterna var ju fotbollen och handbollen. Det var ju också det jag på förhand ville följa men jag hade ju så bra koll att jag inte ens visste att de spelade förrän jag slog på tv:n. Fotbollsdamerna spelade mot japan som oväntat vann vm förra året. Första halvlek tycker jag Sverige var helt okej, de spelade utan att låta japan komma någon vart egentligen även om de själva inte skapade särskilt mycket hellre, men deras passningsspel var inte i närheten av godkänt enligt mig. Andra halvlek blev det värre, undra hur många felpassar laget skrapade ihop den här matchen? Då började dessutom Japan spela loss lite och hitta fram till straffområdet och kändes riktigt farliga. Jag vet inte men det känns som om det var en liten kombination av ett bättre japan men även ett sämre sverige. Det hade inte varit orättvist om japan satt något av sina superlägen men det känns även som om just det kan vara lite av deras svaghet, målen mot canada kändes som riktiga flippermål som likaväl kunde ha studsat ut, de har väl ingen riktig målstänkare i laget? Som tur var kämpade svenskarna på även om de fick slå ifrån sig och slå ifrån sig och ibland gav bort bollen i helt fel lägen. Men så började de helt plötsligt jobba sig in i matchen igen och täppte till lite bakåt och skapade lite framåt. 0-0 mot japan kan man väl vara hyfsat nöjda med men jag var förvånad efteråt på kommentatorerna, spelarna och förbundskaptenen över hur positiva och nöjda de var. Jag tycker att typ 70 felpassar och då tror jag inte ens jag överdriver känns lite väl dåligt faktiskt, särskilt med tanke på att många av dem var på typ två meters avstånd och framförallt med tanke på att vissa av dem var fruktansvärt idiotiska och nästan borde ha varit matchavgörande om japanerna bara gjort det de skulle.

Lite senare var det dags för handbollsdamerna. Tydligen lite av en måstematch (jag trodde nog Danmark var bättre men jag har ju verkligen ingen koll) som jag tycker Sverige inledde bra, framförallt bakåt såklart. För de gjorde ju inte särskilt mycket mål men jag tyckte faktiskt det såg lite bättre ut framåt än hur det ofta kan se ut. Bella var duktig som vanligt och jag tycker deras linjespelare Ågren? gjorde en del bra saker som man har saknat hos linjespelare i sverige på sista tiden, både på herrsidan och damsidan (faktiskt mest på herrsidan). De ledde med två i halvlek och här var det omvänt mot fotbollsmatchen, kommentatorerna var visserligen positiva (sverige ledde ju) men de var nästan mer kritiska än jag och det är faktiskt inte supervanligt. Jag tyckte de gjort en bra halvlek men var rädd att det inte skulle räcka till just eftersom man känner lite oro för vem som ska göra mål, även om vi har många duktiga spelare så är det ju sällan någon verkligen tar för sig och stänker in mål, om inte torstenson eller boson har en lyckodag. Vilket iaf inte den förstnämnda hade igår, det är verkligen jobbigt när inte hon kommer igång bättre. Å boson gjorde ju det hon kunde när hon väl fick ett läge precis som wiel friden? Jag tycker nog allt blev lite sämre i andra, anfallet, försvaret och målvaktsinsatsen. Framförallt anfallet där det kändes så där jobbigt krampaktigt titt som tätt. Med facit i hand kan man tycka att Linnea kanske spelade lite väl mycket men samtidigt tycker jag förbundskaptenen gjorde det ganska bra. Det är ju inte konstigt att man har stort förtroende för henne och väntar lite på att det ska lossna, hade det gjort det hade vi förmodligen vunnit matchen och det är ju bara nu efteråt som det är enkelt att säga att det inte blev så. Han tog ändå av henne och lät roberts komma in, hon gjorde det ju bra i första. Jag tycker inte att det är konstigt att linnea får chansen igen efter att ha fått lite nya direktiv och sitta och tagga lite och sen tog han ju ut henne ganska snabbt iaf och provade roberts igen men då fungerade det ju inte för henne heller egentligen. Han agerade iaf och försökte mer kan man inte begära. Vet inte riktigt om jag tycker Danmark var bättre och är värda vinsten speciellt mycket mer än Sverige om man ser till hela matchen men det som tippar över är väl att de får göra några lite enklare mål och så det här med räddningarna. Danskornas målvakt gjorde fler räddningar, sen vet inte jag om jag tycker att hon egentligen var mycket bättre än grubbström men kanske kan det vara att svenskarna sköt lite sämre också. Tråkigt eftersom det nu blir en ordentlig utmaning att ta sig vidare men det känns ju som om iaf bella var otroligt besviken efteråt och det kan ju betyda att de kommer supertaggade till kommande matcher förhoppningsvis.

Lite av en skräll (i stil med att spanien förlorade mot japan och att real fick stortorsk av benfica) var väl att Phelps blev utan medalj i gårdagens final. Han var ju ytterst nära på att missa finalen helt och hållet och även om man då såg att han tog det rätt lugnt så fick man ju ändå en bra indikation på att han inte är i sin bästa form direkt. Jag tycker om honom och visserligen har han ju os-medaljer så det räcker men samtidigt hoppas jag att han får några till så att han får avsluta sin osannolika karriär i närheten av den toppform han tidigare varit i.

Idag ser jag såklart mest fram emot handbollsherrarna, ska bli kul att se mer av Jörgen också, jag såg de tre första seten i hans andra match igår då han ju verkligen krossade motståndaren. Sara sjöströms final är ju givetvis även den en höjdpunkt.

Dagarna flyter på

Jag har det allmänt bra. En väldans beslutsångest angående en sak bara. Men tids nog kommer jag kanske till klarhet där, vi får väl se...

Dagen började med allmänt soffhäng, efter lite logoquiz när kjell kom hem från jobbet förstås. Jag fattar inte hur han kan låta bli att somna på en gång när han jobbat ett nattpass helt utan att ha sovit. Efter en timme blev han lite trött och somnade då rätt snabbt iaf. Då gick jag ut och la mig i soffan istället, det blev en film i brist på annat att göra, apflickorna. Ganska konstig film som jag inte riktigt vet vad jag tycker om. Lite senare ringde anna och det hela slutade med att det blev en spontantripp till ip. Fjärde dagen i rad den här veckan :-) visserligen inte de hårdaste passen på sommaren men jag har iaf varit igång lite. Jag känner att jag borde göra ett lite mer långdistans till den här veckan. Jag funderar helt seriöst på att springa femman typ så långsamt jag bara (eller iaf inte försöka få en hyfsad tid) kan så att jag kanske får chansen att känna att det inte är superjobbigt. Vi får se om det ens blir någon träning alls till att börja med.

Igår åkte vi hem till tinna och valde att förlägga träningspasset till spåret i lindholmen istället, kul med lite variation. Det var dock inte så långt men eftersom det var så varmt och jag är i den kondition jag är så blev jag ändå supertrött. Efter det hängde vi ett tag vid hennes pool där även anna gjorde oss sällskap, och tiffany :-) Sen blev det hamburgare och tp och slutligen fotboll på tv, en väldigt mysig eftermiddag helt enkelt :-)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1068381/images/2012/dsc_0088_501191209606ee236300001d_thumb.jpg

Saknar real och saknar barn

Idag när jag var lite halvdeppig insåg jag verkligen hur mycket jag saknar att umgås med barn i allmänhet och mina elever i synnerhet. Man kan inte låta bli att le och må bra när man är runt energiska ungar :-)

En annan sak jag saknar är real madrid. Idag var första vänskapsmatchen och 5-1 är ju helt okej :-) Dock var ju inte mina favoriter på plats såklart. De gick ju långt i em och har inte fått tillräckligt med vila än men snart så...

Idag har jag sett den nya dokumentären (kanske från 2011?) om Michael Jacksons liv och den gjorde ju en minst sagt berörd. Sen åkte vi ner och handlade massa onyttigt och åkte hem och såg på shame, även den aningen känslosam även om det också var väldigt seg och väldigt barnförbjuden. Snart tror jag det blir en tredje film för dagen, tur att vädret är så tråkigt så jag får spendera mitt lov inomhus utan alltför dåligt samvete. Hade det varit soligt hade jag nog blivit rekordbrun det här året för jag har nästan fortfarande en del färg på kroppen och jag förstår inte hur det har gått till om jag ska vara ärlig :-)


Pisspotta

Så känns det just nu. Tror jag skulle behöva hitta på något roligt att göra så jag får lite ny energi. Idag passade det väldigt bra att lämna huset under några timmar så jag tänkte att ett varv på femman inte skulle va helt fel. Det är första gången på hela sommaren som jag ger mig ut själv. För några år sedan kanske 4 ungefär sprang jag på tid några gånger på sommaren, jag tränade inte alls speciellt regelbundet och eftersom jag inte hade samma vardagsmotion som jag har nu så har jag ganska kallt räknat med att jag egentligen är bättre tränad nu. Det har nog nästan känts så också överlag, på matcher och så. Rätt vad det var sprang jag ju på precis under trettio den sommaren iaf och det tänkte jag att jag absolut ska slå det här året. Jag har verkligen inte riktigt trott att det skulle kunna vara ett problem, för det är ju inte ens speciellt fort och även fast det är fort för att vara mig så vet jag ju att jag har klarat det under en period då jag verkligen inte var i bra kondition. För ganska precis en månad sedan sprang jag och tinna femman på 33.02, jag tror vi hade gjort det en gång tidigare men jag hade inte runkeeper isf. Då vet jag att det kändes tufft att få ner tiden så mycket men att jag ändå kände att kroppen nog egentligen hade mer att ge. Även om jag till och från när jag springer är väldigt trött och inte vill fortsätta så fanns det en del stunder då jag kände mig hyfsat fräsch och egentligen kanske borde pressa mig mer tänkte jag. Sedan dess har vi sprungit femman en gång i veckan på tiderna 32.25, 31.28, 31.57. Det kändes bra när vi ändå ökade tempot en del och när vi sprang på 31.28 kände jag mig fortfarande hyfsat okej, visserligen kände jag ju att jag inte kan springa fortare direkt men att jag egentligen skulle kunna fortsätta springa någon km till och det antar jag betyder att man kan öka tempot ytterligare. Förra veckan var det plågsamt större delen av löpningen. Det började väl helt okej och det kändes som om vi sprang rätt fort men efter ungefär halva tvärdog jag och trots att vi sprang på en halvminut längre tid var jag fullständigt död efteråt. Det var första gången som jag på allvar tvivlade på att jag skulle klara mitt mål. Men jag tänkte att det nog kunde gå bättre om jag ätit bättre, och sprang själv med musik. Även om vi inte alltid pratar så mycket så går det nog lite kraft åt det och med musik i öronen tror jag att det är lättare att glömma hur trött man är. Så det testade jag idag. Kanske kan man gissa sig till hur det gick genom att läsa rubriken :-) Visserligen hade jag väl inte den allra bästa träningsmusiken, det var en salig blandning med lugna och mer tempofyllda låtar men jag tror faktiskt musiken hjälper en del. Var femte minut blev jag uppdaterad av appen om vilken hastighet jag höll. Efter fem minuter hade jag hållit ett genomsnitt på 5.20min/km, efter tio 5.40/km, efter 15 5.58/km efter 20 6.02 efter 25 6.14 efter 30 lyssnade jag nog inte men jag hade ungefär 200 m kvar då och när jag kommit i mål visade den på 6.11/km vilket resulterade i en tid på 30.58. Jag sprang verkligen och pressade mig själv för jag ville verkligen komma under 30 men jag hade inte mer att ge och det är det som känns helt klart jobbigast. Det kändes inte som en dålig dag eller så heller utan förutsättningarna var bra, det var inte soligt och varmt utan snarare optimalt väder, kanske lite fuktigt och svårt att andas. Såklart ska jag inte ge upp utan fortsätta kämpa för har jag bestämt mig för något vill jag verkligen inte misslyckas (och här bestämde jag mig för något som kändes helt rimligt och nästan lite löjligt enkelt att uppnå) men jag känner att det nog kräver lite mer av mig än det jag gett hittills. Jag borde nog köra minst ett pass extra i veckan, och eftersom jag ska träna imorgon med tinna har jag ju bra förutsättningar för att klara av det den här veckan. Jag tror även jag ska ta det lite lugnare i början än vad jag gjorde idag, jag tyckte inte det kändes som om jag sprang så fort som jag gjorde och visserligen hade jag cyklat så jag var väl lite halvuppvärmd innan men annars brukar jag nog trivas bättre med att ta det lite lugnt i början och öka succesivt, då kanske jag kommer känna att jag har mer krafter kvar i slutet. Jag är faktiskt ändå lite imponerad över att jag inte tappade supermycket i tid på de sträckorna med de jobbiga backarna. Det gick ju klart långsammare då men jag tappade mer på andra och tredjesträckan och backarna kommer efter det. Det känns faktiskt lite bättre nu när jag skrivit av mig lite.

Dagarna går

Hela lördagen gick väl egentligen åt till middagen vi hade här. Vi städade och handlade det sista. Med tanke på hur länge sedan det är jag träffade Kjell så har jag verkligen inte träffat hans kompisar alls mycket. Det har berott på flera saker, när det gäller mig mestadels handbollen skulle jag tro som faktiskt tar en hel del tid i anspråk och när det gäller honom beror det ju självklart mycket på att han bodde i västerås de första tre åren och inte hade superflitig kontakt med sina väsby-vänner men även på att han är värdelös på att bjuda in och ordna upp träffar. Nu fick jag iaf chansen att lära känna ett par och deras dotter. Jag tycker det var väldigt lyckat och hela familjen verkar hur mysig som helst. Deras snart tvååriga dotter var supersöt och otroligt lugn och väluppfostrad. Jag passade på att ha en onyttig dag så jag åt kladdkaka, grädde och jordgubbar. Jag hade även handlat lite godis som jag gick lös på när alla hade åkt, Kjell jobbade natt.
Igår var det ju äntligen ganska fint väder så jag låg på altanen i nästan två timmar på morgonen, helt underbart. Sedan städade jag innan det var dags att hämta helena på arlanda. Hon hade haft det väldigt bra (förutom lite magsjuka) och vi fick se en hel del härliga bilder, särskilt de från safarin var såklart roliga att se. Jag skulle ju ljuga om jag skulle säga att jag inte blev sugen på att åka dit men jag tror faktiskt att jag ska vänta med det i några år och inför resan införskaffa ett bra zoom-objektiv :-) Efter ett tag anslöt mamma och daniel och vi lagade traditionsenlig tacos. Tror nog det kan ha varit efter vår korfu-resa när jag skulle börja åttan som anki ordnat med en överraskningsmiddag åt oss med just tacos vilket sedan dess har varit iaf lite vanligt sedan någon i familjen återvänder från utlandet.

Idag har jag inte gjort så mycket. Helena som sov över här vaknade såklart tidigt och började städa och plocka överallt, hon och jag är verkligen inte lika på den punkten. Jag vaknade lagom till när Kjell rullade in på uppfarten, för en gångs skull var han ganska trött och gick nästan direkt och lade sig efter ett nattpass. Det är kanske inte så konstigt eftersom det var tredje natten i rad och han jobbade dag i fredags, bara sov mellan 9-13 i lördags och mellan 8.30-13.30 igår.
Jag har surfat runt en del och gjort lite framtida resplaner. Jag har insett att jag iaf har lärt mig konsten att göra av med pengar. Tur att jag faktiskt också är ganska bra på att spara pengar. Om ett tag kommer tinna och hämtar mig så är det dags för första passet den här veckan. Det är första veckan som jag verkligen ställs på prov iom att vi nog bara kommer träna två gånger tillsammans. Det betyder ju att jag minst en gång kommer behöva motivera och tvinga ut mig själv. Äh det ska nog gå bra, vi kan ju hoppas att löpningen går relativt lätt idag för då kommer jag inte vara alltför anti inför kommande pass den här veckan.


Det är bra när man skriver om ALLT annat än det man tänkt skriva om

Anledningen till att jag loggade in på blogg.se och ville skriva ett inlägg var att jag var inne på reals hemsida och såg att de spelar träningsmatch den 24/7 och att det faktiskt är ganska snart. Någonstans på de sekundrarna det tog att logga in och börja skriva måste den tanken ha försvunnit ur mitt huvud och dök nu på nytt upp när jag såg realfliken uppe till vänster :-)
 
Galet vad härligt det ska få bli att äntligen få se MINA killar spela igen :-)

Hela tre veckor kvar

Jag har haft semester i en hel evighet känns det som, fast jag egentligen inte har gjort så mycket. Men än så länge är jag supernöjd med min semester och jag hoppas att den avslutas på bästa möjliga sätt.
Jag börjar verkligen längta efter eleverna. Och ser faktiskt fram emot att börja jobba väldigt mycket även om jag fortfarande gärna har semester :-) Det känns helt fantastiskt att jag har hela tre veckor kvar. Nästa sommar kommer jag nog absolut vilja resa en del och vara mer aktiv men som sagt är jag väldigt nöjd med den semester som jag haft. Framförallt är jag nöjd med att jag har fått en hel del nytta gjort och att jag faktiskt har tränat så bra som jag på förhand tänkte och ville att jag skulle göra. Undra om inte mina nya joggingsskor (sen efter eken) har sprungit fler varv på ip än vad mina förra gjorde sammanlagt alla typ 4 år jag hade dem, nej riktigt så illa har det inte varit de senaste fyra åren men jag har iaf inte tränat så här regelbundet de senaste typ tio åren.

Idag när vi nästan precis var klara blev jag ordentligt chockad i skogen av en kvinnas beteende och jag blev faktiskt riktigt illa berörd. Kanske borde jag ha gjort något men jag blev som sagt väldigt chockad och vill inte riktigt döma någon utan att ha belägg men magkänslan sa efter några sekunder att det inte var riktigt okej.

När jag kom hem pratade jag en del med pappa som grävt bort en del på tomten. Han var törstig och jag gick in och blandade saft till honom, min favoritsaft - jag blir väldigt sällan sugen på något speciellt att dricka, varken alkohol eller läsk det kan vara vid enstaka tillfällen jag kan bli sugen på cola kanske men bobs jordgubbssaft kan jag faktiskt då och då verkligen vilja ha och nu när jag inte hade en onyttig dag kändes det nästan som plågeri att blanda den där saften, den luktade så gott. Men jag bet ihop och gick ut med tillbringaren till pappa. Tydligen var han inte lika törstig som jag trodde för halva tillbringaren blev kvar när han åkte en stund senare och jag var rejält frestad kan jag säga. Tänkte att jag nog var tvungen att genast hälla ut den i slasken för att bli av med den och fick massa bilder framför mig på alkoholister som häller ut vinflaskan/spritflaskan och blev riktigt irriterad över att det faktiskt kändes jobbigt att inte få dricka. Men efter ett litet tag gick det över och nu känns det bara skönt att jag inte drack upp den. Jag vet hur löjligt det här låter och självklart får man läsa sånt jag skriver med en nypa salt för även då det ofta säkert låter som att jag tycker synd om mig själv och anser att jag ställs inför svåra bekymmer så vet jag att det inte är fallet och att det finns saker som är bra mycket värre än lite saftsug :-)

Än så länge har jag verkligen kopplat bort kommande handbollssäsong ur min hjärna, iaf för det mesta. Men nu närmar den sig och jag känner att det börjar bli dags att grovplanera den och kolla upp ett och annat. Steg ett kan kanske vara att bestämma när vi vill dra igång. Naturligt känns v. 33 rätt bra men jag är ju på Gotska Sandön till på onsdagen tror jag och då kanske det egentligen är bättre v. 34 Kan vara bra att mjukstarta lite innan Falun. Jag är förvånad över att P-SM drar igång så tidigt, hade förväntat mig slutet på oktober ungefär men vi ska tydligen till Norrland den 29-30/9. Spännande! Aja hur som helst ser jag fram emot p97:s säsong väldigt mycket iaf.

Nä nu ska jag gå och marinera kycklingen som ska agera huvudingrediens på lunch/middagen imorgon. Redan på söndag får vi nya gäster hit fast då blir det en hederlig taco-middag med den återvändande systern :-)

Förövrigt vaknade jag pigg som en mört vid fem imorse efter ungefär fyra timmars sömn. Det var hundra miljoner tankar som snurrade i huvudet på mig och jag som aldrig brukar ha problem för att somna om eller sova över huvud taget kunde verkligen inte det. Jag tog en power-nap innan springturen men är ändå förvånad över att jag inte är mer trött nu än vad jag är. Undra om jag ska pyssla lite innan jag städar undan det inför middagen...


Våra bästa år haha

För första gången på väldigt länge ser jag på våra bästa år, ojojoj. Ett tag i mitt liv (pinsamt länge och pinsamt över huvud taget) var jag ganska fast i den serien kan jag säga. Skönt är att den fasen är över iaf :-) Fast det kan ju ändå vara lite underhållande att se ungefär ett avsnitt per år och se vilka som fortfarande är med, vilka som är utbytta och vilka som är kära i vilka ;-)
 
Jag hann inte träffa Karin i helgen så istället har vi en dejt ikväll. Det ska bli mysigt kanske om jag har tur får jag träffa en liten guldklimp också men det får vi se. Jag ska fundera ut något som vi kan äta och sen cykla ner och handla lite, kan vara bra att röra lite extra på mig eftersom jag för det mesta sitter rätt still såhär på semestern. Jag tyckte minsann att det var lite väl svårt att knäppa mina nya jeans i söndags. Tydligen räcker det inte med tre träningspass och lite restriktioner när det gäller godsakerna, får se om jag orkar hålla det ännu mer strikt eller om jag helt enkelt accepterar det. Man har ju bara semester ett par gånger om året ;-)
 
Igår var jag faktiskt duktig och äntligen skrev ett protokoll från en tränarträff för länge sedan. Visserligen kanske man inte kan kalla det duktig när man har skjutit upp det i säkert över ett och ett halvt år. Jag tror att vi hade mötet strax innan jag blev förskolechef och allt med tränarträffar och så rann ut lite i sanden vilket gjorde det ännu lättare för mig att prioritera bort det där protokollet som säkert tog 10 min att skriva. När jag väl kom att tänka på det igen visste jag inte vilket block jag skrivit i och vart det var. För några månader sedan snubblade jag över det när jag letade efter något recept och eftersom en diskussion på årsmötet gjorde det aktuellt igen kände jag ju att det minsta jag kunde göra var att skriva det. Vet inte om det hjälper så mycket och jag hade inte skrivit varken datum eller deltagare och så bra minne har jag inte så jag kommer ihåg när det var. Aja nu har ju styrelsen (snart iaf, jag har inte skickat det än) en grund att arbeta vidare på om de vill. Jag tycker det här med tränarträffar är viktiga och vore väldigt bra för föreningen så på sätt och vis är jag sugen på att försöka ta tag i det men jag känner att jag snarare borde skära ner på mitt engagemang i handbollen, eller iaf tidsåtgången så det suget får jag helt enkelt ignorera.
 
Igår åkte vi en snabbis till Täby C. Kjell behövde något genomskinligt krämaktigt att smörja in sina nya kängor med och jag var på jakt efter pysselmaterial med tema bröllop. Kjell har ganska höga krav på sina saker, kläder och annat och är sjukt bra på att ta hand om det. Jag är väl raka motsatsen till det och blir typ stolt om jag impregnerar nya vinterskor innan jag använder dem första gången. Vi gick in på Timberland i täby och frågade efter något till hans skor. Både tjejen och killen i kassan förklarade utförligt vad de hade och de olika fördelarna, hur man borde applicera efter konstens alla regler, hur ofta osv osv. Jag blev helt paff över hur noga det tydligen är och imponerad över hur de svarade. De var supertrevliga och verkade väldigt uppriktiga men kanske var de bara bra säljare. Jag var övertygad efter första meningen och tänkte perfekt nu behöver jag inte höra mer tjat om att han behöver något bra för här har han det verkligen, men kjell var inte lika övertygad som jag så han började ställa följdfrågor och diskuterade detta ämne med dem i säkert tio minuter. Det slutade med att han köpte det och jag var djupt imponerad över hur kunniga de verkade men tänkte att jag aldrig i mitt liv skulle hålla mig till råden (att underhålla minst en gång i månaden på olika sätt). Kjell var fortfarande inte helt såld på produkten men verkade nöjd senare på kvällen efter att ha smörjt in dem. Jag håller på med mitt album från 2011 och har några sidor med bilder från ett bröllop. Jag var helt övertygad om att jag skulle hitta massor av bra pysselsaker till dessa sidor för det tycker jag alltid att det brukar finnas och jag har tom stört mig på att det finns så mycket bröllopsspecifikt eftersom jag inte haft anledning att använda det tidigare. Nu äntligen skulle jag få göra det men hittade INGENTING. Jag släpade runt stackars Kjell inne på panduro i en evighet och tittade igenom precis allt (iof jämnade det kanske ut sig eftersom jag fick stå och lyssna på deras tråkiga skoskötarsnack). Jag hittade inte ens några fina hjärtan så jag gick därifrån väldigt besviken, visserligen gick jag ju inte därifrån helt tomhänt men ändå. Inne på akademibokhandeln hittade jag iaf lite hjärtan. Vi gick runt i några affärer till utan att vara särskilt engagerade och funderade på att åka hem när det plötsligt började tjuta högt. Det lät lite som ett butikslarm men ändå absolut inte, mycket högre framförallt. När det tystnade var det istället någon röst som meddelade att det börjat brinna och att man genast skulle ta sig till närmsta utgång. Först var det ingen som reagerade och många tittade runt omkring sig för att se om man verkligen skulle ta det på allvar. Så sakteliga började folk röra sig mot utgången eftersom larmet och rösten återkom. Efter ett litet tag såg jag en del som började se nervösa ut och halvsprang och jag blev överväldigad av tanken på hur det skulle vara vid en riktigt hotfull situation, vilken fruktansvärd panik som skulle kunna utbryta. Nu var det inte på något sätt dramatiskt, man såg ingen eld, ingen rök och kände inte någon röklukt alls och 95% av alla människor uppträdde lugnt. Jag är glad att jag aldrig har behövt uppleva någon paniksituation och hoppas att jag aldrig behöver göra det. Eftersom vi i stort sett varit på väg hem redan så gick vi direkt till bilen och åkte hem, vilket de flesta verkade ha gjort om man såg till antalet bilar i garaget. På väg ut gick vi förbi biosalongen och jag tyckte lite synd om dem som fått avbrya sitt biobesök, undra om de kom in igen och efter hur lång tid isf.
 
Nä om jag skulle städa lite här hemma kanske, det blir ju bra mycket stökigare när man är hemma hela dygnen istället för någon enstaka timme + timmarna man sover.
 

Sykunnig?!?

Jag började med att städa lite i köket, annars är det faktiskt inte så stökigt så efter det tyckte jag att det var dags att ta tag i symaskinen och gardinerna. Vi köpte en symaskin på ikea sist och den packade jag upp. Den ser ut som en leksakssymaskin tycker jag och medan jag började packa upp kom jag att tänka på att vi kanske inte har de rätta tillbehören för att kunna sy upp gardiner. Men till min glädje hittade jag en svart trådrulle (nära nog då gardinerna är mörklila) och framförallt så hittade jag såna där små saker som undertråden (i maskinen) ska vara på. Jag fixade ett tag och läste faktiskt lite i anvisningarna och sen spolade jag på den rullen så jag skulle kunna sy. Eftersom jag inte har gjort det sedan högstadiet hade jag faktiskt vett nog att plocka fram en gammal tröja som jag provsydde lite på, lite var ordet och eftersom jag är lite otålig plockade jag istället fram gardinerna. Först tänkte jag mäta från stången till golvet med mitt måttband men det gick inte så bra och kändes lite osäkert så istället trädde jag på gardinlängden och mätte den biten som blev över på gardinen. Sen plockade jag ner gardinen och skulle mäta och markera på ett hyfsat noga sätt hur lång gardinen skulle va. Jag kom ihåg att man hade någon form av krita i skolan när man ritade på tyg men man får ta det man har och jag rotade fram en vit kajalpenna, mycket nöjd med det faktiskt. Jag gjorde några streck som visade hur lång gardinen skulle va och sedan skulle jag klippa av ungefär två cm nedanför det tänkte jag så skulle jag kunna sy upp det sen. Men det var betydligt lättare sagt än gjort för det var nästan helt omöjligt att klippa i det där tyget. Visserligen har jag ju en värdelös 20 kr kökssax från ikea men jag var verkligen inte förberedd på hur svårt det skulle va. Det gick inte att klippa mm i taget med spetsen och inte heller längst in. Hur jag än sträckte ut tyget och använde saxen på olika sätt ville inte tyget bli klippt helt klart. Jag fick dra och slita och försöka använda saxen delvis som sax delvis som kniv och jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta. Efter mycket om och men så hade jag iaf tagit mig igenom hela bredden men kunde ju inte direkt stoltsera med en särskilt rak linje. Aja tänkte jag och bestämde mig för att göra det bästa av det och tänkte att Kjell nog inte skulle bli så imponerad när han kommer hem. Jag sydde iaf en söm efter att ha vikt kanten lite så att den inte skulle börja tråda sig mer än den redan gjort och sedan vek jag kanten en gång till och var faktiskt ganska noga med att mina vita kajalstreck hamnade i nederkanten. Vid det här laget hade jag insett att knappnålar kan vara ganska hjälpsamma men jag hade iaf en knappnål och tre extra nålar till symaskinen som jag använde mig av. När jag sydde fast uppvikningen (finns säkert massa bra sy-termer jag skulle kunnat använda mig av om jag kunde den terminologin) började jag faktiskt bli lite nöjd, för det blev hyfsat rakt och de vita strecken verkade hamna på rätt plats. Fast så kom jag ju på att jag hade inte mätt supernoga när jag hade gardinen på stången och inte heller när jag gjorde de där kajalstrecken med lite mer än decimeterlånga mellanrum så jag förstod ju att det skulle en hel del tur för att det skulle vara någorlunda rätt längd på gardinen i slutändan. Lite senare kunde jag dock titta om möjligt ännu mer nöjd på gardinen när den hängde på plats. Jagvar så nöjd att jag övervägde att ta tag i nästa gardin också men sen kom jag ihåg vilket slit det var med den där j-la saxen och kom på att jag kan vänta till imorgon och se om Kjell är nöjd först, annars får han bevisa att han kan göra bättre ;-) (och det tvivlar jag inte på en sekund att han kan, dock kanske inte snabbare än jag för jag kan tänka mig att han är lite mer noggrann än vad jag är)

Nu har jag ju gjort mig förtjänt av lite soffhäng så jag ska nog se de sista bonesavsnitten som jag inte sett. Kanske värma ikea-pizza till det verkar lagom ansträngande.

Det började ju bra

Det här med att göra vettiga och bra saker på semestern. Det har dock avtagit en hel del och den sista tiden har varit rätt fullspäckad av lathet. Så idag SKA jag få en del gjort. Tror jag ska sikta in mig på att sy upp gardiner, städa och tvätta. Eventuellt gå igenom massa papper också för det gjorde jag inte häromdagen. Imorgon ska jag agera hyresvärd några timmar i stan och kanske träffa min underbara vän Karin.

Igår körde vi tredje passet för veckan och det gick väldigt tungt. Precis när vi avslutade våra rusher i mördarbacken öppnade sig himlen och ner forsade både vatten i stora mängder och hagel. Efter bara någon minut var man rätt genomblöt och mitt största bekymmer var min kära iphone (är inte stolt över det direkt) skulle bli dränkt. Först gömde jag den i armhålan och höll armen stilla medan vi joggade tillbaka men efter ett tag var ju t-shirten så genomsur så jag blev lite orolig och satte den innanför shortsen. Mitt i allt kunde man nästan inte låta bli att garva åt det för ett tag när det var som värst kunde jag knappt se alls. Det droppade sjukt mycket vatten från ögonen, som om man precis har doppat huvudet i poolen, och då överdriver jag faktiskt inte. När vi sprungit klart rundan hade det i stort sett slutat regna och jag frös bara lite när jag cyklade hem, som tur var hade jag haft med min träningsoverall jacka och lämnat den i tinnas bil medan vi tränade. Fysen skippade vi, det hade vi redan bestämt eftersom tinna hade bråttom men jag tror faktiskt inte jag hade varit så sugen på den även om vi hade haft all tid i världen (vilket jag ju hade...).

När jag kom hem strök jag en del så lite nytta gjorde jag ju faktiskt igår och sedan hade vi filmkväll med god blåbärspaj. Vi såg två filmer jag redan sett och faktiskt kom ihåg att jag sett :-) Först en gammal film med Leonardo di caprio, han spelar basket, skriver en del och börjar med droger vilket förstör hans liv men sen lyckas han ta sig ur det typ för att sammanfatta den lite snabbt. Den är helt okej, ganska tragisk såklart men slutar ju ändå relativt lyckligt. Sen såg vi Italian job, jag tyckte verkligen om den första gången jag såg den men blev inte överdrivet imponerad den här gången. Men det är ju bra, jag blev lite förvånad för några saker som jag var ganska säker på att jag kom ihåg från filmen hände aldrig så jag måste ha blandat ihop den med några andra filmer, bland annat oceans (någon kanske 12:an) och de är ju faktiskt ganska lika varandra. Tjuvar som man hejjar på, finns visst en del såna filmer...

Borde laga något att äta

För tillfället är jag inte så hungrig, men jag har bara ätit två korvbröd på hela dagen (visserligen sov jag nog till närmare 10) och jag ska ju träna om inte alltför lång tid och för att det inte ska bli jobbigt illamående och håll löptur idag borde jag äta NU. Hm ska nog skriva ett kort inlägg och sen gå och laga mat.

Spelschemat för La liga är klart och nu är det ungefär en och en halv månad kvar till reals första match, lite till och det kliar i ögonen på mig för jag längtar så efter mina favoriter. Redan i deras femte match (7/10) står Barcelona för motståndet och jag börjar redan bli lite nervös, de brukar ju inte mötas förrän i slutet av oktober eller november känns det som. De möts ju visserligen redan den 22 aug i spanska supercupen? Man blir ju hyfsat sugen på att åka dit, för biljetterna är dessutom superbilliga för att vara mellan ärkerivalerna. Synd att det är sämsta möjliga tid för att ta semester, undra om inte eleverna börjar den dagen...

Nu har jag varit och hämtat bilderna från Lili och efter att ha sorterat dem är jag rätt sugen på att börja med albumet redan nu men som sagt borde jag ju äta och sen är det träning och idag tänkte jag sortera och strukturera bland alla mina papper. Det är världens röra på teckningar jag fått från elever, ekonomipapper, försäkringar, utbildningspapper och allt annat. Vi får se om det blir album eller tråkig pappershög. Visst ja jag har en hög med lakan och sånt som ska strykas också, men det borde ju gå fort bara jag tar tag i det... Borde iof passa på att stryka och sy upp gardiner om jag ändå plockar fram strykbrädan - för det händer inte ofta vill jag lova. Tänk såna bekymmer man kan ha när man är ledig dag ut och dag in, att välja i vilken ordning allt ska göras :-)

Det kostar att leva på topp

Idag har jag räknat lite noggrannare på den här gräsmattan som vi inte sett skymten av. Det som är lite skönt är att vi ju räknat med överslag och nu när man granskar det lite närmare kommer vi nog kunna strypa åtgången av pengar iaf lite. Sen så kommer det säkert ta längre tid att ordna allt än vi tror och det kommer ju såklart göra att kostnaden ökar. Det läskiga när man har ett hus och väldigt stora utgifter i omgångar är att man blir lite blind för pengarnas värde. Eller jag vet inte hur jag ska förklara det men det känns ju som att några tusen hit och dit är inte så noga för det är ju inte fem eller sexsiffrigt det handlar om. Och så kan jag tänka när det handlar om att köpa ett objektiv eller en möbel eller så.
Det ska iaf bli otroligt skönt när tomten är färdig, eller färdig blir den väl iof aldrig men när den iaf blir godkänd för att bo kvar utan att behöva vidta drastiska åtgärder. Främst för att det ser helt hemskt ut nu och det skulle va najs med en gräsmatta, men också för att vi då kommer veta vad vi har kvar i pengakistan. Jag har inte någon större lust att göra planer eller inköp för tillfället eftersom jag inte har så stor koll på hur mycket det kommer kosta. Nu efter lite noggrannare efterräkningar tror jag det kommer landa någonstans mellan 100000 och 140000 men det skiljer ju en del däremellan :-) Det skulle va väldigt skönt om vi har de där 40000 att göra något annat för.

Imorgon ska jag hämta ut bilderna som jag lämnat in för framkallning och sen ska jag väl så smått börjar med 2011 års album, tanken är att det ska va klart när jag börjar jobba igen och eftersom jag har fyra veckor på mig så borde jag ju hinna med det.
Sedan blir det väl ett träningspass också, imorgon är mitt favoritpass så det känns faktiskt inte så betungande. I tisdags sprang vi 5:an igen och det kändes helt okej för det mesta, det kändes dessutom som om vi flög fram (nu jämför jag ju med mitt vanliga lunk-gå-fart) och lyckades hålla ett riktigt bra tempo i stort sett hela tiden så det var jag nöjd med, vi pressade faktiskt ned tiden nästan en minut sedan förra veckans femkilometare och det är ju inte fy skam, nu är det lite mer än 1,5 min kvar till målet så det ska väl inte va helt omöjligt det heller. Det känns bra att träna under sommaren och jag hoppas att jag håller i det iaf hyfsat sen när hösten kommer. Men det får vi ju se hur det blir med det :-) Eftersom killarna ser ut att träna på samma dagar som damerna lämnar jag iaf dörren öppen för att träna med damerna i höst. Sen kanske det inte blir två gånger i veckan men vi får se helt enkelt. Jag saknar faktiskt handbollen en del, framförallt stämningen med killarna, hoppas de kommer tillbaka lika taggade som vi är!

Spelkväll

Ikväll var goaste tjejgänget här på grill och spelkväll. Vi fick ett besök av ambulansen också men hann tyvärr inte spana in bilen förrän det larmade. Trevligt och härligt som vanligt, hade såklart varit ännu roligare om jag och tinna vunnit tp men man kan inte få allt...

Nu slappar jag framför tvn och funderar på om jag ska sova, titta på film eller bones.

Börjar bli lite semesterseg

Jag har haft semester i tre veckor nu, och igår räknade jag efter och insåg att det var precis fem veckor kvar. Helt galet! Jag njuter faktiskt för fullt och har ändå gjort en hel del nytta kan jag tycka även om det har avtagit en del på sista tiden. Något som jag inte riktigt tycker om är att jag sover säkert minst 3 timmar mer i snitt per dygn och ändå så känner jag mig oftast seg någon gång på dagen och idag när jag ätit lunch och tittade på en film somnade jag, fast jag typ bara hade varit vaken i fem timmar och dessutom efter typ 9 timmars nattsömn, illa!
I fredags hade jag och tinna vårt tredje träningspass för veckan och äntligen kändes det bra för min del. Sen vi började träna har det verkligen bara gått utför, visserligen har vi väl sprungit på lite bättre tid för det mesta men jag har verkligen sprungit och mått dåligt över att det är så jobbigt. Sist kändes det faktiskt riktigt bra. Vi sprang 2,6:an och körde några vändor i mördarbacken och större delen av löpningen kände jag mig faktiskt ganska pigg. Det är ju helt klart då man ska öka takten för att träningen ska ge maximalt det förstår till och med jag, men så pigg kände jag mig inte och jag behövde nog det där mentalt för förra veckan hade jag en liten mental svacka när det gäller träningen. Idag körde jag en supersnabbis på cross-trainern eftersom jag inte tränat sen i fredags och imorgon tror jag att det blir en tur i spåret igen, hoppas jag är lika pigg då som jag var i fredags :-)

Utöver grillmiddag i fredags så har helgen bjudit på två biobesök, spiderman och the hunger games. Jag visste ju i stort sett vad som skulle hända i båda filmerna eftersom jag sett andra spiderman filmer och eftersom jag i helgen läste hunger games. Båda filmerna var helt okej men det är klart att båda hade varit lite mer spännande att se om jag inte hade vetat allt på förhand. Vad gäller spiderman så hade jag verkligen inga höga förväntningar och tyckte det var rätt konstigt med en ny film så snart efter den med Tobey i spindelmannenrollen. Måste ju säga att jag nog tyckte bättre om den här skådespelaren men samtidigt är nog tobey mer lik hur parker egentligen ska vara (töntig och så) men det plockades ju i stort sett helt bort i den här filmen. Aja, specialeffekterna var grymma, ofta jag tänker på något sånt men det var de faktiskt och jag är väldigt förtjust i tjejen i filmen (skådespelaren emma stone), hon kanske inte direkt är grym men jag tycker om henne i de roller hon gjort som jag sett.
Vad gäller the hunger games så tyckte jag väldigt bra om boken. Den var precis som alla tidigare sagt väldigt fängslande och jag tyckte om historien. Jag började läsa den på lördagen och hade ju visserligen lite tidspress eftersom vi funderade på att se den på bio på söndagen så mitt på dagen hade jag läst klart den men undra om jag inte hade gjort det ändå eftersom jag ju hade tiden och jag fastnade. Jag fastnar lätt i böcker och jag blir väldigt emotionell när jag läser och känner ganska starka band till karaktärerna, det är nog därför jag tycker så mycket om att läsa. Men jag bildar inte supermycket bilder i mitt eget huvud. Och de bilder jag skapar kan jag inte återge för någon annan (nog inte mig själv heller även om jag ändå är medveten om på ett ungefär vad jag ser framför mig) iaf inte med några detaljer. Det jag ser är små bitar eller sekvenser och personerna får jag en svag men detaljlös bild av i bästa fall. När vi nu såg filmen bara timmar efter att jag läst ut boken så insåg jag iaf att jag hade skapat fler bilder i huvudet än jag trott. Å de stämde inte alls överens med bilderna jag matades med från filmen. Karaktärerna såg konstiga ut och skiljde sig även i beteende vilket medförde en konflik i hur jag upplevde dem. Jag tycker exempelvis bra mycket bättre om Katniss Everdeen som hon framställdes i boken än vad jag tycker om den person jag såg i filmen, visserligen är det nog alltid svårt att fånga en karaktär helt och hållet i en film i jämförelse med i en bok, men det finns många exempel där jag tycker de lyckats bättre (sagan om ringen, harry potter och till viss del även Twilight) I den här filmen var väl Gale den som jag tycker de lyckades bäst med och kanske pratshowvärden eller vad man ska kalla honom, ceasar flickerman kanske han hette. Nu låter jag nog väldigt kritisk och som om jag inte alls är nöjd med filmen men så illa är det inte. Jag tycker filmen var bra, skulle säkert tyckt väldigt bra om den om jag inte läst boken först.

Nu är det äntligen lite soligt ute så jag ska nog ge mig ut på altanen :-)

Bästa spelarna i EM

Såg uefa:s lista på vilka 23 spelare de tyckt varit bäst. Real var mest representerade med åtta stycken, för några dagar sen skrev jag att de nog hade åtta av de tjugo bästa spelarna. Kul att inte bara ett inbitet och färgat realfan tyckte de. De utnämnde Iniesta som turneringens bästa spelare och där har jag inte så mycket att säga. Han har varit bra, det är han alltid. Han är ju en fantastisk fotbollsspelare men det finns andra som jag tycker varit otroligt bra också. Ramos, Cassillas, Pirlo för att bara nämna några. Jag skulle omöjligt kunna yttra mig om vem som verkligen var bäst och viktigast så det låter jag andra göra istället. Kul iaf att det gick så bra för real-spelarna. Det var ju bara Benzema som inte riktigt presterade (och albiol då men det är ju inte så enkelt att göra det på bänken, han var säkert bra på att peppa de andra ;-)).
 
 
Idag har jag tvättat framsidan av garaget med mögel och algtvätt. För nu ska det minsann äntligen bli helt färdigmålat. Jag får se om jag lyckas avstyra planerna på ett besök i stan imorgon och istället målar. Det är faktiskt nästan så jag ser fram emot det, om inte annat så ser jag fram emot att det blir klart :-)
 
 
På schemat för dagen hade jag tänkt välja ut bilder till 2011 års album, jag hade en svag känsla av att jag kan ha börjat med det eller gjort det förrut och anna verkade absolut tro det men det kändes så orealistiskt eftersom jag vet att jag inte gjort det på länge och kunde inte riktigt komma på när det skulle ha varit isf. När jag satte mig och skulle börja tittade jag först efter i den mapp jag brukar lägga bilder som ska framkallas och där låg det minsann en mapp som hette 2011. Jag har skummat igenom den och det verkar ju vara hela året, jag har iaf med nyårsfirandet 2011/2012, jag kanske borde undersöka om det är någon av mina vänner som har bilder från tillfällen då jag inte har haft kameran med och så men annars är jag nog klar :-) Sweet! Jag var tvungen att kolla igenom bloggen lite för att se om jag nämnde det i vintras och det gjorde jag faktiskt. Jag är 99% klar med mitt Greklandsalbum. Är faktiskt ganska nöjd med det. Framsidan är nog den framsida som jag är mest nöjd med av alla, det känns skönt. Med det sagt är det absolut inget märkvärdigt men jag brukar inte direkt vara så nöjd med mina framsidor...
 
Jag kan inte bestämma mig vad jag ska göra för middag. I måndags gjorde jag panerad torskfilé med remouladsås och färskpotatis. Jag har aldrig panerat fisk tidigare och inte heller gjort remouladsås men det blev faktiskt riktigt lyckat. Kan säkert bli ännu bättre men för att vara första gången är jag sjukt nöjd. Igår gjorde jag en lyxig sallad som vi åt som tillbehör till fisken som blev över i måndags. Idag åt jag resterna av salladen till lunch, behövde bara lägga till en burk med tonfisk så hade jag en lyxig lunch. Jag funderar på om jag ska göra bakad potatis med vitlökssmör, passa på eftersom Kjell är på jobbet och han inte är särskilt förtjust i det. Men det är lite för varmt för att jag ska bli sugen på det.

Filmtips

Glömde skriva att jag såg en ruggigt bra film igår. Warrior, alla som har nämnt den tidigare har varit väldigt positivt inställda så jag hade rätt höga förväntningar. Jag bölade mig ju igenom halva filmen ungefär men det är ju lite då jag tycker en film är som allra bäst, när jag blir helt tagen och gripen av öden, karaktärer och historier. Liten touch av vinnarskalle på det så smälter jag. Nog den bästa film jag sett på länge faktiskt.

Solen skiner

Igår var det verkligen härlig sommar. Vi var på väg in till huvudstaden men vände på vägen och åkte istället till Vaxholm och träffade Anna och Lovisa. Vi åt lunch, jag åt god pannkaka och sedan tog vi en glass i solen. Mysigt! Det var inte för varmt heller, sådär så man svettas ihjäl och inte mår bra i solen. Eftersom solen verkar vara lika vänligt inställd idag ska jag snart ge mig ut på altanen, hoppas det inte är så mycket varmare än igår för isf kommer jag börja fundera på det här med pool igen...

Fotbolls-EM

Så var det över, det där som man längtade så länge efter. Såhär i efterhand är jag väldigt glad men innan finalen igår var jag faktiskt lite besviken. Jag hade egentligen inga höga förhoppningar om att Sverige skulle gå långt och göra det bra men lite besviken blir man ju ändå, de gjorde visserligen en riktigt bra match mot Frankrike när allt redan var över för deras skull och matchen mot England tycker jag var stundvis lika bra och där hade vi ju en del otur, men matchen mot Ukraina var ju inte alls bra och det är ju tråkigt att vi åkte ut pga den. Jag trodde vi skulle åka ut för att Frankrike och England äntligen skulle få till det och spela bra fotboll men det var ju faktiskt inte riktigt därför vi åkte ut. Så att Sverige inte gick vidare var väl inget jag blev varken förvånad eller väldigt besviken över men det var ju såklart tråkigt.
Jag kan inte säga att jag har följt så många matcher slaviskt, det var typ bara sveriges och spaniens. Så jag kanske inte borde uttala mig som om jag vet ngt men det tänker jag göra ändå ;-)
För det första måste jag erkänna att jag nog är fruktansvärt bortskämd med att titta på reals matcher. De har varit så fantastiskt duktiga och har spelat en fartfylld och händelserik fotboll. De har skapat många chanser och gjort många mål och kanske är det därför jag har sett på matcher nu och bytt kanal för att jag tycker att det är så tråkigt. Det är ju klart att man inte kan ha lika höga krav på landslagsfotbollen i allmänhet som på reals matcher. De tränar ju och lever ihop nästan hela året och har nog åtta av em:s tjugo bästa spelare samlat i sitt lag, och de har mister det måste nog räknas det med :-)
Men jag tycker faktiskt att många lag var lite av en besvikelse den här turneringen. Framförallt Holland men tätt därefter kommer Frankrike, även Spanien var jag besviken på och det är ju konstigt med tanke på att de vann hela skiten. Fast kanske inte heller eftersom jag har sjukt höga förväntningar på dem, jag tycker inte bara de ska vinna, jag vill se kämparglöd och vilja, fart och finess, målchanser och mål. Första matchen mot Italien tycker jag var helt ok, andra matchen har jag för mig var seg och tredje likaså. Sen spelade de ju mot Frankrike och de spelade ju kontrollerat och bra men det kändes verkligen som om de gick på halvfart och visst kan jag förstå att man gör det om det fungerar och de vet att de har jobbiga matcher framför sig, kanske är det just därför de sitter med pokalen nu men samtidigt blir jag lite besviken över att se att de inte tar möjliga löpningar i djupet och att de inte slår de lite mer riskabla passarna som skulle kunna öppna upp så mycket. Sen så var jag besviken över att inte Torres fick chansen mer, jag tyckte att han var riktigt bra när han fick komma in mot italien i första matchen och jag tycker han gjorde det helt okej övrig tid han fick spela och ändå blev han helt dissad. Jag hoppas att han fick en bra förklaring. Och visst när det gäller att Bosque ville ha sex mittfältare på plan och tyckte att de var bättre, fine men det värsta tycker jag var när han lät negredo starta och torres inte ens fick komma in.
Deras semifinal mot Portugal var inte heller någon höjdarmatch, man kan ju inte påstå att spanien är dåliga, tycker inte jag iaf för de släppte inte till något alls egentligen men de skapade ju inte något heller. Sett till ordinarie matchtid tycker jag Portugal var det bättre laget och det kändes som om de kämpade lite mer, sen vaknade spanien till under förlängningen och började spela bra helt plötsligt. Så ser man över hela matchen tycker jag att Spanien var det bättre laget, sen hatar jag när det avgörs på straffar. Konstigt nog var jag inte så nervös över hur det skulle gå, över vilka som skulle vinna och vilka som skulle förlora. Men jag blev fruktansvärt nojjig över att Ramos och ronaldo kanske skulle missa, framförallt den förstnämnda. Jag ville inte att han skulle lägga en straff men nu i efterhand är jag såklart väldigt glad över att han gjorde det. Spanien vann och det kunde likaväl varit Portugal som gjorde ribba in och spanien stolpe ut så hade det varit portugal som gått till final istället (såvida ronaldo gjort mål förstås). Italien som faktiskt är ett av de lag som varit bättre än jag trodde de skulle vara slog ut Tyskland i andra semin, oväntat men absolut rättvist sett till den matchen. Jag är inte superförtjust i Italien och finalens utgång blev klart viktigare för mig än vad semin varit. Jag hoppades verkligen på Spanien men var lite osäker och trodde att det skulle bli en väldigt jämn och ruff match. Tänk så fel man kan ha. Spanien började helt plötsligt spela lite mer offensiv och rak fotboll. De skapade lite mer chanser än tidigare under turneringen (kändes det som iaf, jag har inte gjort ngn statistik). Xavi spelade bättre än han gjort tidigare och jag tycker Fabregas valde lite bättre löpningar/rörelser som öppnade upp lite. Kanske var det en skillnad i motståndet, kanske spelade inte Italien lika tokdefensivt som i stort sett alla lag gör mot Spanien, vad vet en amatör som jag men jag tyckte iaf om det jag såg. Och efter bara ungefär 13 minuter fick Spanien utdelning och silva nickade vackert in 1-0. Efter det tycker jag Italien tog över lite mer och mer, innan hade de inte varit farliga alls. Men de tryckte lite mer och hade mer boll medan Spanien backade lite mer och fick en del chanser att ställa om. Det andra målet kom inte lika rättvist som det första, men det var en vacker pass av Xavi? och kanske Spaniens andra djupledslöpningen i matchen (första räknar jag Fabregas rörelse vid 1-0). Härligt av Alba som jag tycker gjort en riktigt bra turnering (synd att han ska till Barca). Stackars Italien som i första haft ett byte pga skada och gjorde två tidiga taktiska byten i andra fick snart ytterligare en skada och fick spela en kort en stor del av andra halvlek. De hade inte mycket att sätta emot alls, det tycker jag inte riktigt att de hade när de var lika många på plan heller, de skapade inte några riktigt farliga lägen och deras chanser såg Casillas till att förstöra på en gång. När de dessutom blev en kort och lite modfällda kunde Spanien spela ut dem i slutet. Torres fick till min förvåning komma in, jag trodde han satt i frysboxen. Och han gjorde mål, är 99 på att det var hans första touch i matchen, sedan spelar han även fram till 4-0 som gjordes av inhopparen Mata. Så glad för hans skull, för avslutningen på turneringen måste ju ha gett lite plåster på såren.
Det är ju helt sjukt hur bra Spanien har varit så länge nu, utan svacka. Jag som inte har så värst höga tankar om deras förbundskapten kanske måste omvärdera honom om han fortsätter på det här sättet men jag väljer att tro att det mer har med spelarna och lagkaptenen att göra :-) Tänkt vilken karriär Casillas har haft, det är verkligen helt sjukt! Han är 31 år tror jag och har vunnit två em-guld och ett vm-guld. Han har vunnit CL, spanska cupen och flera ligaguld också. Galet, och han har gjort det med värdighet och ödmjukhet! Jag tycker ju Raul borde få ha varit med istället för typ negredo, inget ont om honom och jag hade absolut inte behövt se honom spela men jag hade så unnat honom en lanslagsmedalj! Negredo har ju förhoppningsvis flera år på sig.

Sovmorgon imorgon

Hittills har jag somnat tidigt hela semestern och framförallt vaknat tidigt, idag vaknade jag vid sex fast efter en timme lyckades jag sova två timmar till. Jag misstänker att det är nu jag kommer börja vända på dygnet för klockan är tre och jag är inte ett dugg trött. Har precis suttit och läst en analys av spaniens spel och funderat kring det själv och gett mig in i kommentarerna kring analysen. Och nu funderar jag på att avrunda dagen med lite bones.
En trevlig kväll har det varit med härliga vänner som jag spelat både TP och land och stad med, skoj. En hel del onyttigt blev det också, supergott!

RSS 2.0