Sista veckan

Iaf den sista hela skolveckan. Veckan därpå går ju eleverna bara måndag och tisdag, plus skolavslutningen på onsdagen såklart. Visserligen jobbar ju jag både torsdag och fredag den veckan och en del även veckan därpå men det känns verkligen som att det drar ihop sig till semester typ nu. Och vi vet fortfarande inte hur vi ska göra. Ena stunden lutar det åt att vi bara är hemma och nästa att det blir tre nya länder vi aldrig besökt. Oavsett tror jag det blir superbra. Jag älskar ju att vara hemma och jag älskar att resa så hur skulle det kunna bli fel? :-)

Jag spelade match på förmiddagen idag vilket kanske inte var supersmart med tanke på min förkylning, jag hade verkligen inte samma ork som jag brukar ha annars (och då brukar jag inte ha superflås direkt). Jag är inte nöjd med min insats men inte heller tokmissnöjd med tanke på mitt mående och att jag spelade på nya positioner. Jag hoppas jag får bli balansspelare framöver och jag hoppas att jag kommer prestera betydligt mycket bättre framöver än vad jag har gjort hittills. Mittback kanske är mer för mig egentligen men det är för läskigt och jobbigt när jag inte litar på mina lagkamrater och ännu mindre på mig själv. Det är jobbigt att behöva ha superångest inför varje match och större delen av matcherna. Den klart roligaste matchen hittills var den med b-laget och det hänger ju ihop med vad jag tycker om min egen insats. De vi mötte var ju klart sämre än de lag vi mött med a-laget, eller iaf än de bättre av dem och det gjorde ju att man kunde spela utan att göra bort sig totalt hela tiden.
I torsdags tränade jag Mirre och Alexs tjejer, det var kul och visst blir jag sugen på att börja som tränare igen men jag har faktiskt varit duktig och sagt nej om och om igen. Tiden finns verkligen inte. Jag känner ju att jag inte hinner med både handbollen och fotbollen som det är så att då ta på sig ett tränaruppdrag skulle inte vara bra för någon.
Nu ska jag skriva i elevernas kontaktböcker, det har varit roligt och bra tycker jag. Men det tar mycket tid att besvara alla och jag får ofta sitta på helgerna. Jag ska nog fortsätta med det nästa år men det får nog bli i perioder och inte hela läsåret. Åh det är så roligt och spännande att börja fundera över nästa läsår. Det blir min första trea och det ska bli så himla intressant och spännande. Jag ska definitivt fortsätta "greja" eftersom både jag och eleverna engageras i det. Det tar också mycket tid och blir min helgsysselsättning. Har nyss suttit och läst på om Ayers Rock och gjort en presentation. Jag har ju en önsketanke om att jag ska bygga upp ett litet lager med presentationer att använda nästa år nu i sommar men vi får väl se hur det blir med den saken. Nu har jag ju bara kört en grej i veckan men jag skulle ju vilja utöka och göra fler i veckan nästa år men vi får se hur det blir med den saken. Jag måste säga att jag är imponerad över elevernas egna förslag. Många som grejar gör om lite allt möjligt typ semlan, majblomman och annat aktuellt men jag har nästan helt hållit mig till en världskänd händelse, plats eller person. Utan att jag har frågat så har flera kommit med egna förslag och önskemål om vad vi ska ha som grej och det har varit typ Kleopatra, Påskön och Galapagosöarna. Seriösa och intressanta förslag. Jag har lovat att vi ska ha en önskelåda nästa år där de får komma med förslag som jag sen plockar ifrån. Nästa steg kan ju såklart också bli att de får göra egna grejer att presentera för sina kompisar. Galet kul är det iaf. Nä nu måste jag sluta, ska som sagt skriva i typ 15 kontaktböcker innan jag kan somna...

Snart sommar

Det är verkligen galet hur fort tiden går. Jag vet att jag säger det om och om igen. Om man bara kunde pausa lite eller iaf dra ner hastigheten en aning. Samtidigt är det klart att man längtar till en del som händer framöver, ett härligt och långt sommarlov tillexempel.
Det som kanske skulle kunna hjälpa är att inte ha så mycket inbokat, tiden går ju ännu fortare när man har mycket att göra. Den här veckan är ju väldigt slapp eftersom det är långhelg men samtidigt om man räknar från förra söndagen till nu på måndag (alltså åtta dagar) så har jag två handbollsmatcher och tre fotbollsmatcher inbokade. två fotbollsmatcher är avklarade och en handbollsmatch. Jag har gjort rätt katastrofala insatser i alla tre så man kan ju hoppas att det går bättre i de resterande två matcherna. I söndags ångrade jag mitt beslut att fortsätta med fotbollen rätt rejält, jag var sämre än sämst, det var inte alls kul att spela och massa tid går åt, trots att det var hemmamatch tar det över fyra timmar från att jag åker hemifrån till att jag kommer hem, och då åkte jag ändå direkt efter matchens slut. Då är det bättre med hemmamatcherna med handbollen som ungefär kräver 2,5 timmar hemifrån. Igår var det betydligt roligare iaf så då kändes beslutet aningen smartare och väldigt mycket bättre. Lite har det ju såklart att göra med att i söndags förlorade vi och igår vann vi men det är även mycket inställningen hos laget och mig själv som spelar roll. Är jag nöjd med min prestation blir det ju såklart ännu bättre, vilket jag alltså inte varit i någon av matcherna så skulle jag få till det skulle det ju kunna bli riktigt roligt.
Ikväll ska jag på grillmiddag hos Karin och Patrik, det ska bli trevligt. Synd att min babe jobbar dygn och inte gör oss sällskap. Jag ska även återförenas med mitt headset som Karin tydligen fick med sig sen Norgeresan. Jag har saknat dem så mycket så att jag faktiskt har övervägt att lägga flera hundra på ett par nya. Jag blir tokig på alla andra jag har som inte sitter kvar i öronen eller som glappar och inte har något bra ljud.
I morgon ska jag träffa Helena i Barkaby för lite shopping till hennes lägenhet, sen ska vi på middag till pappa. Och på söndag är det fotbollsmatch igen. Sen är den här långhelgen slut och det väntar tre intensiva veckor kvar tills sista skolveckan är igång. Jag jobbar ju ytterligare en vecka innan det är dags för sommarlov men de dagarna brukar gå superfort och vara sköna, effektiva och viktiga.
Våra planer för sommaren har ännu inte spikats. Istället för att boka mer och faktiskt bestämma oss så har den enda säkra delen av semestern blivit lite mer osäker på grund av en sorglig händelse i veckan. Ibland blir jag lite stressad över att inte riktigt ha koll och säkerhet men samtidigt har ju vi verkligen möjlighet att vara flexibla och spontana så det skadar väl egentligen inte. Förra årets semester blev ju bokad rätt nära inpå och den blev väldigt lyckad :-)

Nu ska jag ge mig ut och börja gräva upp ett av äppelträden, det har inte alls tagit sig (pga storm, gnagare eller någon sjukdom kanske - troligen kombination av flera) och jag har fixat ett nytt som ska grävas ner istället. Jag hoppas och tror att det går bra mycket lättare att gräva i marken där nu än vad det var förra året. Jag köpte även en del blommor jag ska plantera, några bärbuskar och så har jag sättpotatis och frön sen tidigare som också ska få komma ner i jorden. Jag lär ju inte hinna med allt innan grillmiddagen direkt men jag har ju lite tid resten av helgen också. Jag är verkligen lat av mig och inte alls särskilt pysslig eller en sån som gärna är ute alla lediga stunder och sitter på knä och rensar ogräs. Men jag tycker faktiskt att det är roligt att ha lite som växer som man gärna kan få ta del av genom att äta det och även lite bara för syns skull. Och även om det ofta tar emot att sluta lata sig och ge sig ut för att fixa med trädgården så känner jag varje gång hur avkopplande och underbart det faktiskt är. Jag förstår till fullo de terapibehandlingar som går ut på att man ska vara trädgårdsmästare. Det är lika avstressande och njutningsfullt som att lägga pussel och dessutom får man se hur allt växer och gror vilket nog ger en trygghetskänsla om att livet fortsätter oavsett (även om det säkert kan vara hemskt att få kastat i ansiktet ibland).

RSS 2.0