Raul raul raul

Han är kungen, inget snack om den saken. Han har om och om tystat kritikerna till och med tvingat dem att äta upp vad de sagt och hitta på nya lovord för de vanliga orden räcker inte till för att beskriva denna underbara fotbollslegend. Legend är just vad han är och då spelar han fortfarande, och presterar fortfarande på världsnivå!!!

Det som jag tycker är det absolut bästa med honom är ändå hans ödmjukhet, det är den som i kombination med hans vilja och kämparglöd som har gjort att han har en alldeles speciell plats i mitt hjärta. För mig finns det inte någon fotbollsspelare som kommer i närheten av hans storhet. (Henrik Larsson är nog den som kommer närmast tillsammans med Casillas)

Underbart att det nu bara är fyra poäng upp till Barcelona, vem hade trott det i vintras. Tyvärr tror jag fortfarande inte att det räcker men jag börjar ju hoppas rätt rejält nu. Varje match framöver är avgörande känns det som men ingen är ju så avgörande som den nu i helgen, El Classico! Åhh vad jag längtar. Jag blir stolt över att flera spelare i real kliver fram och tar för sig och kämpar nu när det verkligen behövs. Marcelo och Gago har verkligen imponerat på mig på sista tiden. Nu såg inte jag hela matchen igår men det var skönt att se Lass på planen igen, han är en riktig kämpe.

Fotboll

Det va ju synd att Barcelona hade tillräckligt med kyla och flyt för att kvittera i matchen mot Valencia men samtidigt var det ju väldigt skönt att de inte vann. Om Real skulle lyckas vinna imorgon är de bara 4 poäng efter. Tyvärr tror jag inte att de kommer klara sin svåra uppgift utan Pepe som fick tio matchers avstängning för att han flippa ur helt förra matchen. Jag är fortfarande upprörd över att han får ett så enormt hjärnsläpp men jag har börjat förstå honom mer och mer och jag tycker att han sagt en del bra saker efteråt så jag tror jag ska försöka förlåta honom. Åh vad löjligt det låter, som om han gjort något mot mig, aja alla fotbollsfans därute kanske iaf förstår vad jag menar. För att återgå till utsikterna inför morgondagens match så ser de ännu mer dystra ut eftersom Robben är skadad, bortser man från hans filmningar är han ju en underbar fotbollsspelare och tyvärr har Real varit ganska beroende av honom i offensiven i år. positivt var det ju iaf att Higuains gula kort blev borttaget. Tänk då om bara domaren dömt "rätt" från början, då hade inte Pepe fått det där tokrycket men men det är det här som är fotboll. Jag tycker inte om att klaga på domslut och domare för de är bara människor och det måste verkligen vara svårt att hinna uppfatta vad som händer i varje situation. Ibland är det ändå så irriterande. Jaja jag kommer iaf hålla tummarna imorgon och hoppas på det bästa. Har spelarna samma inställning och moral som i andra halvlek sist har vi en liten chans iaf. Gonatt!

Utveckling

Målet med mitt liv är nog utveckling. Jag strävar alltid efter att bli bättre, på alla plan. Jag älskar att känna hur jag utvecklas och jag älskar att se utveckling det är nog därför jag valt att bli tränare och förskollärare. Jag önskar att jag vore ännu modigare än vad jag är så jag vågar utmana mig själv mer, ta mer risker, ta större steg, prova fullt ut. Det är nog också där jag utvecklats mest de senaste åren även om jag är långt ifrån så modig som jag skulle vilja är jag ändå nöjd med hur långt jag har kommit. Jag tar för mig mer än jag någonsin har gjort och jag skäms inte för det. Har precis varit på en föreläsning och jag längtar till imorgon och kommande dagar då jag får utlopp för den nyvunna inspirationen jag fått eller snarare kanske tagit för mig av :-) Är du uttråkad eller känner hur vardagen tar över ditt liv, ge dig då ut på något spännande, häftigt, annorlunda, roligt eller knasigt och låt dig inspireras. Gå helst utanför (eller balansera på) din trygghetszon och låt dig stärkas av det, medvetandegör din utveckling och beröm dig själv för den! Nää nu måste jag verkligen sova, är så trött och ska öppna imorgon.

Lalalalaaaa

Det finns så mycket vackert i den här världen, tihi...

HALA MADRID!

Åh blir det bättre än så här? Jo det är klart men segerruset kommer nog sitta i ett tag. Men det var en hel del tråkigheter också. Tror jag börjar med det tråkiga och går vidare till det positiva.

Pepe! vad är det som händer? Det är inte okej, verkligen inte okej inte ens på långa vägar. Jag som har lärt mig att tycka om och lita på denne suveräne mittback som dock har visat sig vara lite väl lättretlig tidigare men nu, usch jag skäms å hans vägnar. Hur kan man sparka en spelare som ligger ner. Fast jag blir faktiskt förbryllad för jag förstår inte var straffen kommer ifrån. Jag anser att getafe-spelaren lägger sig ner och borde ha kort för filmning men självklart ska Pepe ha rött kort och flera matchers avstängning för hans agerande i sekvenserna som följer men kan det alltså leda till straff, att man sparkar på en spelare som inte har bollen, aja tur att vi har Casillas i målet (även om straffräddningen inte var den bästa räddningen jag sett honom göra). Fortsättningen känns tung, mycket tung. Pepe har varit viktig i mittlåset, oerhört viktig. Att Gago får gå in som mittback i stort sett visar ju bristen på backar, nu kanske det var meningen att ha en extremt offensiv backlinje men hallå, stackars Pepe blev ju faktiskt helt ensam nästan när Cannavaro gick ut. Vad jag förstå är Higuain avstängd nästa match det är ett klart avbräck med, visst av det jag såg (ca 42 min av andra halvlek)var han inte superbra hela tiden, med en del missar men målet, åhh det var helt underbart.

Som jag ser det har Casillas, Ramos, Robben, Lass och Pepe varit de viktigaste spelarna den senaste tiden. Robben verkar ju vara skadad, annars hade han ju inte kommit in i halvlek och gått ut 20 min senare, dessutom tyckte jag inte han var sig själv den stunden han spelade. Lass vet jag inte varför han inte va med, det kanske var han som blev utbytt i halvlek? eller kanske avstängd? Jag hoppas iaf att han är tillbaka till nästa match. Jag tror tyvärr inte Real räcker till i år och framförallt beror det på Barcelonas stabilitet, men men man ska aldrig sluta hoppas, det om något bevisade mina hjältar idag.

Det allra bästa var inte att de vann utan hur de slet i slutet av matchen, det var länge sedan jag har sett spelarna visa så starka känslor vilket var positivt i alla fall förutom Pepe och möjligtvis någon knuff av Drenthe. Jag har aldrig sett Marcelo så upprörd, arg, glad, lycklig osv. Synd bara att de inte kämpar och sliter så mycket i hela matcher, alltid. Det är nog enda chansen för dem att vinna ligan, att kämpa lika mycket varje match som de gjorde i slutet av den här. Sen var ju spelet kaotiskt, efter Pepes utvisning hade de ju i stort sett inga backar, både Ramos och Marcelo var ofta långt uppe på Getafes planhalva. Det är synd att Ramos verkar ha slut på målflyt. Förut satte han nästan alla kvalificerade lägen han fick men nu har han ofta otur (räddningen idag på mållinjen tex) eller missar grovt på egen hand, han saknar den där känslan han hade förut, hoppas den kommer tillbaka snart för han är så duktig. Gago har verkligen vuxit tycker jag, han har blivit mycket mer stabil och glänser till bra mycket mer ofta numera än förut. Han förbättrar ständigt det defensiva arbetet också. Guti, ja vad ska man säga. Jag har lite svårt för hans attityd och hans förmåga att försvinna helt ur matcher och problemen som uppstår för att han antingen ska göra något för svårt eller för att han bestämmer sig för att falla utan att kämpa ens för att få billiga frisparkar. Men så gör han dessa underbara passar som man inte kan motstå att älska och frisparksmålet var det finaste frisparksmål jag sett på länge.

Aja nu ska jag njuta ett tag av segern, oj vad jobbigt det kändes ett tag och vad fantastiskt bra det kändes vid 3-2, dessutom tycker jag verkligen att de förtjänade det!

Hala Madrid!

Lite bilder från resan...








Pirater, pirater överallt pirater

Jag ska börja med att förklara att jag inte alls är vidare påläst eller insatt i ämnet om den här nya lagen och fildelning i allmänhet. Jag har förstått att personerna bakom Pirate bay har blivit dömda till ett års fängelse och 30 miljoner i skadestånd. Jag blir faktiskt förvånad över det här, eller kanske inte förvånad men jag tycker nog inte att domen är särskilt rättvis. Återigen ska jag poängtera att jag inte vet speciellt mycket detaljer och därför kanske alla mina argument och funderingar skulle smulas sönder bara man hade minsta lilla kött  på benen.

Anledningen till att jag inte blir förvånad är för att jag har anat att det ska statueras exempel så här i början efter att ipred-lagen har börjat gälla. Bara där tycker jag att det är illavarslande för det svenska rättssystemet, det känns som att det lätt blir några som får falla offer för att statens budskap ska gå fram till allmänheten. Olaglig fildelning är ju självklart inte ok, den är ju faktiskt just olaglig och med tanke på hur allmänheten idag verkar se på fildelning kan jag absolut stötta att något måste göras. Det verkar som att nästan alla ungdomar anser att det inte är fel att ladda ner utan att det snarare är en rättighet. Men för det är jag inte så säker på att jag stödjer Ipred-lagen, men det är jag för okunnig för att kunna resonera kring.

Nu har tekniken och utvecklingen ändå kommit till detta skede där allt finns så lättillgängligt så det skulle ju vara underbart om fildelningen kunde hitta vägar att tillmötesgå detta. Det borde väl inte vara omöjligt att ha ett liknande program som spotify för filmer istället för musik, eller borde man inte kunna betala en viss rimlig summa eventuellt per månad för att sedan kunna ladda ner i stort sett hur mycket som helst sedan från lagliga sidor. I alla fall tycker jag att man borde kunna ladda ner sådant som inte är det mest nyproducerade för en billig penning :-) Jag förstår absolut att en författare eller regissör vill tjäna pengar på sina verk men för många är väl ändå ett annat mål också att nå ut till, inspirera och beröra så många månniskor som möjligt. Jag tycker att cd-skivor och filmer är alldeles för dyra. Jag kan tycka att det är för dyrt att gå på bio idag men det kan jag ändå tycka är okej då och då, det är ju ganska speciellt och mysigt ändå men att hyra en film i två dagar för 50 kronor det tycker jag är hutlöst.

Aja det mest orättvisa med pirate-bay domen tycker jag är att straffet är så hårt i jämförelse med andra brott man läser om som begås här i Sverige. Jag är inte heller någon expert på rättsväsendet med dess lagar och bestraffningar men jag tycker ofta man läser om våldtäcktsmän eller mördare som får, i förhållande till pirate-bay personerna, väldigt klena straff. För att inte tala om rattfyllerister som kör ihjäl någon men men vad är ett eller flertalets männsikoliv värda här i landet egentligen, klart att det är viktigare att värna om skivbolag och filmbolagens inkomster istället...

Madrid

Nyss hemkommen och som vanligt glad över att vara tillbaka, borta bra men hemma bäst är för det mesta väldigt sant tycker jag. Madrid var dock klart bättre än väntat, jag har egentligen aldrig haft en tanke på att resa till Madrid för stadens skull utan anledningen till att vi reste dit var en enda, REAL MADRID. Vi kom fram till staden runt sex i fredags efter att ha varit på resande fot i ungefär tio timmar om man räknar från dörr till dörr. Vi gav oss själklart genast ut på staden för att se vad den hade att erbjuda. Det var lite småkallt och duggade en del ibland men det var en mysig promenad med en hel del fotograferande som varade i några timmar tills vi begav oss åter till hotellet pga trötthet och kylan, men oj vad man hinner se mycket på bara några timmar. Nästa dag var vädret bättre, ganska klart men inte så varmt, ganska lagom faktiskt. Vi begav oss återigen ut på vandring och fick se mer av Madrid som verkligen växte i mina ögon. Jag kan tycka att det är härligt att gå omkring och titta på gamla vackra byggnader och konststycken i form av fontäner eller statyer osv. och då är verkligen Madrid rätt stad att vandra runt i känns det som. Ett stort plus är enligt mig växtligheten och grönskan i staden. Parkerna är fantastiska, de är väldigt många och de är dessutom väldigt stora och vackra. Efter att ha vandrat runt i några timmar begav vi oss till Estadio Santiago Bernabeu för att gå på en rundtur där. Det var underbart att få gå runt där i verkligheten, när jag såg den gröna planen fick jag nästan tårar i ögonen så starkt berördes jag (det är väl ingen hemlighet att jag är relativt känslig :-)). Det var en mäktig känsla iaf att få gå där mitt i Rauls teritorium. Jag har sett arenan så många gånger på tv och drömt om att få vara där och uppleva allt på riktigt och det var verkligen stort att få göra det.
Ännu större var det självklart att sen på söndagen få se mitt älskade Real spela. Det känns nästan som en saga för god för att vara sann så här i efterhand. Jag har innan försökt att intala mig att det inte spelar så stor roll hur det går i matchen, att det inte gör något om de skulle förlora eller inte göra något mål osv. Jag har till och med försökt säga till mig själv att det inte är av största betydelse om Raul skulle spela eller inte. Detta var självklart inte sant. Jag ville att arenan skulle vara nästan fullsatt och jag ville verkligen att Real skulle vinna och mest av allt ville jag se min stora idol spela. Att alla dessa drömmar uppfylldes var helt otroligt och bäst av allt var nog att Raul fick göra mål, jag kan inte ens beskriva känslan inom mig när han petade in den. Det enda jag kan säga var att det var sann glädje och lycka och sådan tillfredsställelse. Innan målet satt jag där och var glad och tacksam över att få vara där men lite orolig över att jag skulle åka därifrån en gnutta besviken men när han gjorde mål var det som att inget annat längre spelade någon roll. Åh vad jag är glad att vi åkte dit, jag kommer minnas matchen med sån glädje och platsen Raul och Real har i mitt hjärta växte ytterligare :-)
Matchen i övrigt kanske inte var den bästa direkt, men jag njöt av vartenda ögonblick ändå. Jag tycker att Pepe ska ha beröm, han sliter alltid som ett sjur och befinner sig i stort sett alltid helt perfekt placerad. Cannavaro tycker jag om men den här matchen tycker jag att han kom in fel i flera situationer, som tur var blev det inte några direkta farligheter utav det men det kändes lite osäkert. Lass njuter jag verkligen av att se spela, jag är så glad över den värvningen, jag har saknat Makelele ända sedan han slutade i Madrid och det känns som om de äntligen har hittat en värdig ersättare. Lass springer konstant och kämpar verkligen om varje boll. Ibland förstår jag inte hur han kan hinna från spelare till spelare och han är så säker med bollen. Han bryter bra och spelar nästan alltid enkelt och säkert och det tycker jag om, det är inte heller enkelt på ett tråkigt sätt utan han väljer bra alternativ som trots att de egentligen kanska är svårare och lite mer osäkra ändå blir så enkla och säkra. Jag är dock lite besviken eller snarare förundrad över den gång han föll långt upp på offensiv planhalva och låg kvar en bra stund, han verkade inte ha superont när han väl kom upp och han brukar ju verkligen inte falla lätt så jag undrar vad som egentligen hände eftersom det nästan blev farligt eftersom Valladolid fick ett numerärt övertag och kontringsläge. Robben låg bakom det mesta av Reals anfallsspel, han är så snabb och duktig med bollen. Den hrä matchen var han dessutom väldigt osjälvisk, nästan lite för osjälvisk till och med. Det är synd bara att han ska söka så mycket frisparkar. Det är så mycket roligare att se spelare som försöker så på benen i alla lägen. Självklart måste jag även nämna Casillas, han utger en känsla av stabilitet och trygghet. Synd var det att Ramos var avstängd men men det gjorde faktiskt inget alls nästan, jag har ju faktiskt redan sett honom spela live (Sverige-Spanien på råsunda) och nu lyckades ju Real vinna ändå. Om Ramos hade varit med tror jag dock att Real kunde ha gjort några mer mål, visst Torres skötte sig klanderfritt i stort sett men han är ju absolut inte lika farlig frammåt och stabil bakåt som Ramos och då hade nog inte heller Lass behövt gå ner på högerbacken jag tycker verklkigen han ska vara en defensiv klippa på mittfältet. Jag tyckte faktiskt inte om ett enda av Juande Ramos byten, det enda Guti lyckades med var den målgivande passen till Robben och Gago tycker jag inte tillförde något speciellt. Van det Vaart var iof bättre än jag sett honom på länge så det bytet var väl ok.
Jag vill dessutom passa på att tala gott om attityden hos publiken i Spanien. Alla var glada och positiva och det blev inte något bråk eller ens hetsigt bland supportrarna vilket det tyvärr alldeles för ofta blir här i Sverige. Kontrollerna för att släppa in oss på arenan var så gott som obefintliga. en tjej precis före oss hade med sig en ganska stor handväska och den bad faktiskt en vakt henne att öppna men sen fick hon stänga den på en gång. Jag önskar att det någon dag blir likadant här i Sverige. Att de vågar släppa in folk utan visitation på matcher för att de vet att bråk kommer troligtvis inte förekomma, fotbollen kommer då istället bli precis vad den ska vara en stor fest helt enkelt.

Nä nu ska jag nog titta igenom bilderna från resan, kommer kanske upp någon noggrant utvald här snart... 
   

Vår vår älskade vår

Jag trivdes egentligen bättre i början på veckan då det nästan kändes som sommar. I ett jobb då man har möjlighet och lycka att tillbringa en hel del timmar utomhus spelar vädret en större roll för mig än tidigare. Jag har alltid älskat våren. Jag tycker att det är en härlig tid men mycket energi och glädje. Man uppskattar och njuter ju bäst av solen när den har varit gömd i ett antal månader. Sen är det klart att det är lite jobbigt med detta osäkra väder där solen gör all skillnad. När den är framma och smeker ens kind är det behagligt nästan främmande varmt efter vintern men när den är dold bakom lager av moln eller höga tallar blir det plötsligt riktigt kyligt. Åhh vilket intressant ämne att skriva om eller ännu värre, att läsa. Jag tror verkligen att jag börjar bli gammal då man reflekterar över vädret istället för något mer spännande.

Jag har lite resfeber faktiskt. Konstigt nog ungefär lika mycket som jag hade för ganska precis ett år sedan när jag för första gången i mitt liv besöka en annan världsdel, när jag skulle vara hemifrån i en månad utan helt klara planer. Kan tycka att jag borde haft mer resfeber då än nu när jag bara ska iväg över helgen till det land som jag varit i åtmindstonde fyra gånger tidigare. Anledningen till att jag trots detta har mer känningar inför denna resa tror jag beror på Real Madrid, jag har nog inte förstått att jag faktiskt ska se dem live. Åhh det ska bli så otroligt roligt!

Om jag hade jobbat som lärare nu hade jag visserligen haft påsklov säkert men som det är nu tycker jag att det är otroligt lyxigt att få ledigt på alla röda dagar :-) Kanske beror det på att jag tidigare har jobbat inom handel där det oftast blev mycket mer stress och jobb vid helgdagar som jag uppskattar ledigheten så mycket, inom handel har man iof bra betalt dessa dagar men jag har hellre ledigt med lön än dubbelt betalt med massor av slit faktiskt. Fyra dagar ledigt är inte fy skam, det är verkligen en liten mini-semester. Sista dagen imorgon då och eftersom det är öppning kommer dagen säkert bara flyga iväg. Sen ska jag fira en underbar påskhelg och uppleva massa roliga saker.

Glad Påsk

Raul Madrid

Jag har sedan kanske 10-12 årsåldern varit ett stort Real Madrid - fan. Att jag började följa och stötta just Real Madrid hade nog mycket att göra med att det gick bra för dem just i den perioden vilket ledde till att till och med en vanlig svenssonmedborgare hade tillgång till vissa av deras internationella matcher via vanlig tv-sändning men främsta anledningen var nog faktiskt två av lagets spelare, Roberto Carlos och Raul Gonzalez Blanco. Jag avgudade båda dessa spelare främst för deras kämparglöd och vilja. Sedan dess har jag följt laget i framgångar såväl som motgångar, till en början handlade det mest om att läsa det som skrevs och se de fåtal matcher man hade tillgång till. För fyra-fem år sedan fick jag till min lycka helt plötsligt tillgång till merparten av deras ligamatcher och sedan dess har det blivit en viktig del av mitt liv. Jag längtar och ser fram emot i stort sett varje match och planerar helgerna till viss del efter spelschemat. Nästa helg ska jag för första gången få se laget spela live, dessutom på den mäktigaste fotbollsarenan i hela världen, Santiago Bernabeau Stadium. Det blir en dröm som går i uppfyllelse, åh jag hoppas verkligen att jag då får se Raul spela. I dagens lag har jag flera spelare som jag beundrar men det finns ingen som Raul, det kommer nog aldrig göra det. De få spelare som kommer i närheten av hans klass är Henrik Larsson och Iker Casillas, kanske även Ramos.
Igår spelade Real mot Malaga och det var definitivt inte den roligaste match jag sett dem spela men huvudsaken var väl ändå att få med sig de tre poängen vilket de som tur var lyckades med. Jag tycker att de flesta spelarna såg ganska ofokuserade ut och det var en hel del enkla misstag och dåliga passar.
Tyvärr så tror jag inte titeln kommer vinnas i år igen av vackra vita Real. Främst beror det på den vackliga hösten då många viktiga spelare var skadade och harmonin i laget tillsammans med tränare verkade saknas men det beror också på att Barcelona har varit så bra som de faktiskt har varit. Självklart bär det mig emot att säga det men de har faktiskt varit det bästa laget i Spanien i år. Jag har iof bara sett ett fåtal av Barcelonas matcher men tycker att de på det stora hela har verkat väldigt stabila. men i fotboll kan allt hända så jag hoppas självklart fortfarande. El Classico är ju absolut en öppen affär, spelmässigt kanske Barcelona har en liten fördel just nu men det är ju faktiskt Real som har hemmaplan och dessutom har de Casillas som i mina ögon är den klart bästa målvakten i världen just nu.
Nä nu ska jag sluta skriva och bara längta till och drömma om nästa helg :-)

Grattis grattis din gamla tant :-)

Rubriken är riktad mot mig men även till min kära vän som delar samma födelsedag som mig. Tänk att vi nu är 25 år, en konstig känsla tycker jag för jag anser nog inte att jag är över 20 rent mentalt och skulle allmänheten gå på mitt utseende skulle jag nog få en snittålder på 17 eller nått. Aja 25 år, halvvägs till 50... Det känns faktiskt inte alltför illa. Jag tycker att jag har hunnit med rätt mycket i mitt liv faktiskt och är nöjd och belåten över var jag befinner mig i för fas. Dessutom har jag ju turen att största delen av dagarna umgås med mysiga små charmtroll och då får man tillräckligt med barnslighet (i positiv bemärkelse) för att må bra.
Igår på styrelsemötet konstaterades att jag minsann spelat handboll i 17 år nu, det tyckte jag var lite mer skrämmande faktiskt. Borde jag inte vara lite bättre då kan jag känna? Ännu mer skrämmande tycker jag att det är att jag har spelat seniorhandboll i nio år nu, kanske snart dags att lägga skorna på hyllan... Eller kanske börja satsa istället för det här halvhjärtade jag har hållt på med de senaste åren. Hmm hur länge har jag varit tränare då? Haha om jag inte räknar helt fel är det nog i 10 år, iof med ett års uppehåll. Ojdå jag måste nästan påstå att jag är på pappret rutinerad :-)
Nu längtar jag några timmar framåt i tiden då jag ska äta middag med några av mina absoluta favoriter här i världen. Jag hoppas kvällen blir lika trevlig som jag tror att den kommer bli.

RSS 2.0