Ett bra tag sen sist

Tror kanske inte att det har hänt så värst mycket sedan sist. Världen är fortfarande märklig på grund av corona, men precis som allt annat så blir det väl en vardag i det här också, samt att det känns som att många har slappnat av iom att siffrorna ändå visar en avtagande kurva. Jag blir fortfarande provocerad över vissa motsägelsefulla aspekter i det hela. Ännu mer provocerad blir jag faktiskt av att det är så himla mycket fokus på dödssiffror hela tiden. Visst tycker jag att det är fruktansvärt och hemskt att så många världen över har mist nära och kära och att människor mister sina liv. Men jag kan faktiskt inte riktigt förstå hur det kan få överskugga så mycket annat. Okej i Sverige har i nuläget över 5500 personer mist livet pga corona, absolut hemskt. Det är kanske typ dubbelt så många mot en vanlig influensasäsong (har hört så väldigt många olika uppgifter där). Många av dessa hade ju av naturliga anledningar ändå inte så väldigt långt och levnadsglatt liv framför sig men ändå så är det såklart tragiskt och sorgligt. I många av våra grannländer ser dödssiffrorna betydligt bättre ut. Känns nästan som att om det nu brukar dö ca 2000-3000 personer i Sverige årligen i influensa så borde det vara typ en fjärdedel av det i Danmark eller Norge. Alltså kanske inte ens deras dödssiffror överstiger de "vanliga". Och ändå så är det så otroligt mycket konsekvenser i det vanliga livet på grund av detta. Företag går under, folk blir av med jobb, folk får inte resa, skolor och förskolor stängs, personer blir isolerade och fråntas rätten till sitt vanliga sociala liv. Jag undrar (fast samtidigt vill jag nog absolut inte veta) hur mycket pengar som de olika länderna lägger på olika krispaket och resurser för att hantera allt som påverkas av corona. Och ändå så är det främst dödssiffror det hela tiden rapporteras om. Aja, jag ska nog bara lägga ner tankeverksamheten och fortsätta lyssna på restriktioner och riktlinjer för hur jag ska leva just nu och hoppas att det snart blir bra för allt och alla, fred på jorden och så vidare. 
 
Nu börjar äntligen matchen som nog var främsta anledningen till att jag loggade in här och började skriva. Jag var tvungen att sysselsätta mig i väntan på den pga nervositeten. Jag vågar inte alls tro att det här kommer gå vägen, det är nio möjliga poäng kvar för real och jag hoppas så innerligt att vi plockar tre av dem ikväll. Annars kommer jag gå sönder av nervositet närmsta tiden. Det gör jag nästan redan.
 
Innan jag slutar skriva och hänger mig med fullt fokus på fotbollen så måste jag även skriva att jag ju avslutat ett läsår. Jag har släppt en otroligt fin barngrupp vidare till mellanstadiet. Jag har ju varit med den här gruppen sedan ht-16. Då var det nyfikna och supergoa små barn som jag umgicks med. Nu var det stora, coola och helt fantastiska unga individer jag fick säga hej då till. Det här har verkligen varit undrbara och lärorika år för mig som lärare. Jag kunde inte önskat mig en bättre klass. Tvåan var helt klart bitvis tuff iom skolomorganisationen och en del personalförflyttningar men trean har varit helt fantastisk och jag kommer sakna dem något oerhört. 
Samtidigt ska det bli kul och spännande att ta emot en ny grupp. Det enda som känns dåligt inför läsåret som kommer är att jag inte kommer ha min vapendragare på plats bredvid mig. Hon ska plugga och jag är självklart superglad för hennes skull. Och ser fram emot nytt samarbete på något sätt när hon är klar. Hon är verkligen helt fantastisk och har gjort så mycket för mitt välmående på jobbet. 
 
Nu gjorde Mendy mål och jag ska se med båda ögonen på matchen :-D
 
 

RSS 2.0