Idag har jag varit duktig

I morse ringde klockan strax före sju, jag kunde dock somna om i nästan en timme eftersom jag fick bekräftat att min mobil inte skulle ställt om sig själv till vintertid. Så vid åtta var det dags att gå upp och åka ner till Tellushallen för ytterligare en fm med småttingar som skulle få prova på handboll. Tydligen regnade det rätt bra så jag var rätt blöt när jag kom fram. Tycker passen idaq gick bättre än igår så det var skönt. Första passet idag var visserligen rätt drygt med några barn som inte riktigt lyssnade men de var också äldre vilket var skönt i de övningar som faktiskt kräver lite bollkontroll. Det andra passet var nog det härligaste på sitt sätt men alla kändes rätt små så nivån fick hamna ganska lågt, men men. Jag är nöjd med att vi genomförde den här helgen och förhoppningsvis har vi lyckats göra föräldrar och små barn i vallentuna medvetna om att vi har en bra förening och att handboll är en härlig sport. Det är också väldigt skönt att ha det gjort faktiskt.
Sen jag kom hem har jag städat lite och latat mig lite omvartannat. Tittade på Robinson och efter det gick jag faktiskt ut och målade. Vi har lite kvar på garaget att måla men de senaste veckorna har det inte varit väder för att måla när det har funnits tid för det så vi tänkte nog helt enkelt vänta till våren. Men i slutet på den här veckan har det ju varit riktigt varmt så då har jag blivit målarsugen, har dock inte haft någon möjlighet tidigare eftersom jag knappt varit hemma förrän sent på kvällarna. I morse när det regnade blev jag faktiskt riktigt besviken eftersom jag sett fram emot att få lite målat men som tur var blev vädret bättre och jag fick lite gjort, dock blev det mörkt väldigt tidigt, gick nyss in för att jag knappt såg vad jag målade. Tänkte inte riktigt på att det självklart mörknar en timme tidigare nu.

Igår var det massa handboll. Mellan 9 och 11 var det ju Sport Academy precis som idag, efter det gick jag och Tinna och åt en smörgås hos Lili innan det var dags för tinna att gå till samlingen med f96 och för mig att gå till bowlingen. Det gick sämre än värdelöst att bowla för mig så jag tyckte inte att det var så kul, så är det väl dessvärre när man är en tävlingsmänniska. Men det var ändå trevligt att umgås med laget utanför planen. Jag tycker stämningen i laget är bättre än någonsin tror jag och jag trivs superbra med hela laget och det är verkligen skönt efter många seniorlagsår med tjafs och dålig lagsamanhållning.
Sen bar det av till hallen för lite mat, Kicki och Disa hade varit jätteduktiga som ordnat så fint. Vi hann spela/leka lite Land och Stad vilket var kul, särskilt eftersom jag och Tinna vann :-D Sen var det dags för match mot Ludvika som var en mycket tråkig historia som jag nog inte kommer orka skriva så mycket om. Jag förstår inte hur vi kan vara så värdelösa och förlora mot så dåliga lag. Jag måste ju vara helt blind för hur katastrofalt värdelösa vi är för i min värld borde inte vi ligga i botten av serien med en poäng efter alla dessa matcher. Jag är väl dum och naiv för jag bara väntar på att det ska vända men det kanske det inte kommer göra. Aja vi har iaf kul tillsammans (förutom när vi förlorar) och kämpar på. Vill det sig inte åker vi väl ner i trean och då får vi väl iaf vinna några matcher. Vi ska kämpa och slita för att vända på det här och jag har faktiskt ganska stora förhoppningar vi ska bara få allt att stämma.

Mamma och jag åkte hem och lagade mat, kyckling med potatis och brunsås. En av mina favoriter om det är mamma som lagar maten. Jag dokumenterade varje steg noga så att jag nån dag ska kunna laga nästan lika god mat som hon. Nu blev visserligen inte såsen så där perfekt som den alltid annars blir men men det var gott ändå. Vi tittade på första halvlek av Reals match till middagen. Tyvärr lyckades jag bara hitta en sändning med väldigt dålig bildkvalité. Jag har börjat lära mig vilka olika kanaler som är bättre och sämre, jag har iaf hittat en favorit. Den verkar dock inte helt pålitlig för att den inte alltid fungerar, ibland står det att den är unavilable for the moment men när den fungerar är bilden kalasbra och som tur var fungerade den i andra halvlek igår. Lagom till att Real spelade upp sig och gjorde sina tre mål. Kul för Ronaldo att det går så bra för honom. Tråkigt att det inte går bättre för Ramos, tycker inte att han har varit sig lik den här säsongen men så har han ju haft en del småskador och så så det kommer nog :-) Kul däremot att Marcelo har utvecklats så mycket, han är numera given i laget (har han dock kanske varit länge men det har mest berott på att det inte funnits någon halvbra på den positionen ens, nu är han ju riktigt bra och skulle spöa många konkurrenter).
Skönt är det att det iaf går bra för real nu när det går så pissdåligt som det gör för oss i handbollen.


...

I onsdags såg jag en Invictus, grymt bra film tycker jag. Verkligen inspirerande, det finns så mycket godhet och så många härliga människor i världen och en människa kan verkligen göra skillnad!

I am the master of my fate
I am the captain of my soul

William Ernest Henley






Imorgon är det match mot Ludvika. Först ska jag ha typ "prova på handboll" i den mest underbara idrottshall som finns mellan 9 och 11 och sen ska vi bowla med laget och sen är det dags, dags för den första tvåpoängaren för den här säsongen (i alaget). Jag läste referat från deras match mot täby och mot åkersberga och det låter ju som om de har haft minst lika illa tajming med bortfall av spelare som vi har. De låter grymt bra när de har alla spelare på plats så lite nervös blir jag allt, men vi är ju också grymt bra! :-S Synd bara att vi inte är kapabla till att göra mål, men det går nog bra ändå. Orkar inte riktigt räkna efter hur många vi är i morgondagens match men det får bli vad det blir. Jag tänker iaf inte vika ner mig, det viktigaste är att vi ger allt vi har och verkligen kämpar tillsammans och det tror jag vi kommer göra.

Glad

för att det går så bra för Real Madrid!


6-1 igår känns riktigt bra faktiskt. Jag såg inte matchen eftersom vi satt och spelade spel men jag sprang och kollade resultatet med jämna mellanrum. Lite jobbigt var det ju i början när de inte gjorde så mycket mål, det såg ut som om spelarna själva blev lite stressade av det och det är ju då det blir ett problem men nu har ju den välkända ketchupeffekten gjort sitt, de gör ju fler mål än de gjort de senaste säkert tio säsongerna eller nått. Visserligen kanske inte de har haft de tuffaste motstånden än men det här ser ju riktigt lovande ut.
Synd bara att jag missar matchen på tisdag, de spelar Copa del Rey...

Besviken

Något annat kan jag inte säga om matchen igår. Varför ska vi spela så dåligt mot de lagen vi borde vinna mot och mycket bättre mot de lagen som är riktigt bra.
Jag orkar nästan inte tänka på matchen för då blir jag bara arg och ledsen så jag kommer inte skriva så mycket om det heller.
Jag är besviken över min insats och jag är besviken över lagets insats. Det enda lilla jag är glad över är att jag tycker att jag kämpade, jag vägrade ge upp ändå tills det var en minut kvar och vi låg under med tre, då tog mina krafter helt slut. Kanske var det inte så smart att fem av oss spelade matchen mot Gustavsberg på förmiddagen, fast jag tror inte det spelade någon roll faktiskt. Täby var bättre än oss igår, vi har så fruktansvärt svårt för deras försvar, å de spelade aggresivt och tajt, som vi förra helgen ungefär, å vi spelade rätt lamt i försvar iaf i första halvlek. Jag tror att vi vill lite för mycket och då låser det sig när vi märker att det inte riktigt fungerar. Anfallet är så värdelöst å då blir vi så desperata och gör allt så mycket värre genom att gröta och föröka göra något på helt egen hand.

Nu ser jag fram emot träningarna i veckan. Synd bara att jag missar större delen av träningen på torsdag, ska försöka skynda på mötet... (visst ja Tinna, jag borde gå tidigare från boll-lekis den här veckan för personalmötet blev flyttat från förra veckan till den här...) Jag ser faktiskt också fram emot matchen mot Ludvika för jag är väl dum och naiv men jag tror att vår första seger är inom räckhåll.

Nervös...

Är bara förnamnet. Jag mår riktigt riktigt illa, å jag vill inte förlora!!! Varför spelar jag handboll? Det kan inte vara värt att må så här dåligt, eller kan det det? (vinner vi idag kommer det vara värt det men förlorar vi kommer det inte vara det såklart)

Nu ska jag koka havregrynsgröt och sen är det bara att bita ihop!

Det snöade rätt lite idag

Å det var inte så kul att cykla till jobbet men men det funkade...

Det fick mig dock att längta tillbaka till när vi flyttade in här och det var härlig sommar.



Men jag längtar också till vår först jul här i huset, det ska bli så mysigt...

Ramos

Är fortfarande skadad, undra hur länge till han blir borta. Han får iaf göra lite field work så då kanske han är på g.
Tycker väl att Arbeloa klarar uppgiften sådär nu när ramos saknas. Han hade som tur var inte världens press mot sig i veckan men han gjorde vissa stora misstag ändå tycker jag, en gång sprang han rätt in i banan och lämnade en milanspelare helt ensam på högerplanhalva typ som tur var satte inte han sitt läge...

Längtar iaf till den bästa högerbacken i världen är tillbaka i spel, det blir ju så mycket roligare då :-)

Fredag!!!

Känns skumt att det är fredag, kan ju bero på att jag var hemma mån-ons och inte gjorde något alls. Ikväll ska jag bara ta det oerhört lugnt. Imorgon är det ju nästan den viktigaste matchen på året... mot täby... hemma :-) Jag är rätt nervös redan såklart. Ser man bara till resultaten hittills i serien ska ju vi vinna mot dem. Vi har mött i stort sett samma lag som dem och i alla matcher har vi förlorat med mindre kan man väl säga. Fast de har en vinst att skryta med och det har ju inte vi, än så länge...

Karin kommer på besök från Uppsala och ska titta på matchen å sen blir det nog utgång om det inte blir en plattmatch och fruktansvärt argt humör efteråt. Blir det så har jag lovat att hon får åka hem till några andra istället.

Igår var det boll-lekis igen. Smärre kaotiskt skulle jag kunna sammanfatta det som men det känns ändå som om alla barn tycker att det är superkul. Höjdpunkten på veckan fick jag höra igår och att en av de yngre, kanske 3 år, undrar när det är torsdag nästa gång så fort det är slut. Det är ju precis därför som man orkar hålla på, man får ju tusenfalt tillbaka och jag skulle vilja rekomendera alla att prova på något liknande någon gång. Dock är det för lite med två vuxna på 30 barn tycker jag... Tur hade jag iaf att Patrik var underbart snäll och ställde upp, annars hade det blivit riktigt jobbigt.

Reals match i veckan (CL) gick ju bra. Jag tycker inte att de spelade så fantastiskt bra men ändå vinner de relativt enkelt mot Milan och det känns ju skönt. Deras två mål i början av matchen (13 och 14:e min tror jag) var väl lite tursamma med en frispark som gick genom muren och ett skott som studsade på en milanspelare och in i mål men jag tror inte att det finns någon som tycker att resultatet var orättvist. Jag tycker milan spelade dåligt, såg oengagerat och lojt ut. Reals spelare fick lång tid på sig med boll innan någon pressade och med det i tanken borde väl real ha kunnat göra något ännu bättre av bollen än de faktiskt gjorde. Aja jag har en bra känsla i år och oavsett hur det går resultatmässigt så är jag nöjd med reals insats. De har ett ungt piggt lag där alla kämpar och sliter och det är ett rent nöje att följa dem :-D

På onsdagen försökte jag titta på Schalkes match men det var en riktigt dålig dag för streamning av fotboll, iaf för mig för det var knappt att jag fick någon bild alls och den hängde sig ständigt, men de vann iaf och min älskade Raul gjorde mål så jag blev överlycklig ändå (det var faktiskt en av de få minuterna som jag såg :-)).


Sjukling

Jag är hemma från jobbet idag, igår var jag det också och jag har nog precis bestämt att jag ska vara hemma imorgon också. Hela hösten har jag typ varit mer eller mindre sjuk. Jag har inte mått superdåligt men aldrig blivit frisk heller. Kanske inte så konstigt eftersom jag bara har skippat löpträningarna men gjort allt annat trots tjat från min sjuksköterska i huset. Jag har varit på handbollsträningarna, visserligen har jag inte varit med på riktigt alla hela träningarna(som sist tillexempel då jag höll i träningen istället). Jag har gått till jobbet och där ansträngt min röst väldigt mycket samtidigt som jag utsatts för nya hostningar och nysningar rätt i ansiktet. Jag har spelat alla matcher, kännt att min ork inte varit riktigt där men ändå spelat för det har ju funkat. I fredags mådde jag riktigt dåligt på kvällen och var lite orolig för att jag inte skulle kunna spela varken på lördagen eller söndagen, men så mådde jag bättre och det funkade faktiskt ganska bra att spela, nästan bättre än det gjort tidigare om man ser till orken. När vi kom hem från hudik i söndags hade jag dock sprängande huvudvärk och ont lite varstans. Jag bestämde då att nu är jag trött på det här, nu ska jag bli frisk och inte ha ont överallt. Jag ska inte ignorera vad min kropp försöker berätta (iallafall inte då det är möjligt att lyssna - jag menar på lördag lär jag nog stänga av öronen). Jag bestämde att jag skulle vila från träningen på tisdagen, trots att jag visste att Filip ska hålla i den :-( (tur att jag får trösta mig med CL-match) På måndagen vaknade jag och mådde ännu sämre. Feber och igentäppt näsa, dessutom kunde jag knappt prata så då bestämde jag mig för att sjukanmäla mig också. Å jag får så dåligt samvete för jag vet att det blir jobbigt för de andra på jobbet men samtidigt är jag nöjd med beslutet för det hade inte varit lyckat att gå till jobbet. Jag kunde inte riktigt gå heller för att jag hade så ont i mitt knä. Skönt är att allt är på bättringsvägen, hälen är väl minst jobbig just nu men det är också den jag tror jag kommer få problem med igen, vet inte riktigt hur jag ska göra. Ska ju vila från träning ikväll och så tror jag att jag ska prova de andra skorna på torsdag...


Det var det negativa nu till det positiva :-)

Vi spelade b-lagsmatch mot jakan i helgen, å vann med ganska mycket, vi gjorde nog 31 mål tror jag, superbra! Visserligen hade vi ett bra lag och ett mindre bra motstånd men det var ändå skönt att vinna och känna att vi faktiskt kan göra mål.
På söndagen var det ju Hudiksvall som gällde och match mot Strand. Jag fick en present under uppvärmningen och blev så glad och rörd att jag fick tårar i ögonen, tack så väldigt mycket! Jag fick dessutom veta den mest osannolika, overkliga och otroliga sak jag hört tror jag, har verkligen inte lyckats ta in det än, Sarah (vår nya målvakt) berättade att hon bott granne med Raul och att hon sett Casillas på en gata i madrid. Jag kan inte få in i mitt huvud att någon vanlig människa kan ha bott granne med Raul, det kan inte vara sant... Aja tillbaka till matchen. Vi gjorde mål direkt, vet inte om någon utomstående kan ana hur skönt det är när vi har de matcher vi har bakom oss. Vi fortsatte dock lite trevande men snart tog vi tag i matchen ordentligt. Vi var aggresiva och tajta bakåt, vi hjälpte varandra och Lovisa var grym som vanligt. Framåt var det bättre än vi brukar spela, vilket kanske iof inte säger så mycket men vi skapade iaf en del och satte faktiskt ganska många av våra lägen. Det kändes taggat och härligt. Vi ledde med två i halvlek och pausen kändes lite nervös men ändå väldigt bra. Vi sa bra saker, var överens om att det här var vår match och att vi inte skulle ge bort något gratis. Andra halvlek var också bra, vi drog ifrån med 2-3 bollar de hämtade upp till 1 måls underläge, vi drog ifrån de hämtade upp osv. Varje gång de hämtade upp tänkte jag att nu är det kört, den tanken bara kommer eftersom det hänt så många gånger, men jag försöker alltid övertyga mig själv om motsatsen när jag spelar, så jag sa till mig själv att nej, det här klarar vi osv. Matchen slutade 24-24 och det var riktigt bittert just då för jag tycker att vi var värda båda poängen, strand var kanske värdiga ett men vi var faktiskt ännu bättre. Extra surt är det att de gör mål när det är 10 sek kvar när vi precis innan var millimeter från att lyckas sno bollen, och att jag landade illa rätt på knät när jag slängde mig för att förhindra henne från att göra mål men misslyckades med det, och för att vi har en sista chans att vinna men domaren total ignorerar att de hänger på Emma, tydligen kan man inte blåsa fikast då. Aja så här i efterhand är jag otroligt glad att vi åkte dit och fick poäng med oss hem, men framförallt är jag glad över hur roligt det var att spela och hur underbart bra jag trivs med laget. Kul var det också att se herrarna vinna mot Strand, en sämre halvlek följdes av en mycket bra andra halvlek.

Snart match :-)

Jag kan ju inte påstå att jag är helt frisk men jag har faktiskt inte så ont i halsen och det är ju det viktigaste. Har dock lite svårt att andas om jag rör mig men det går nog bra ändå. Idag möter B-laget Jakobsberg och det är första matchen som inte krockar, tur att den inte gör det eftersom nästan alla som kan vara med idag även ska spela med A-laget i helgen. Jag tror vi är sex utespelare och två målvakter så det blir till att bita ihop och köra så mycket som möjligt. Ska blir rätt kul faktiskt.

I morse drömde jag en hel del handbollsrelaterade saker. Eller allt gick typ ut på att det snart var match, men det hände massa konstiga saker emellan. Jag var konstant stressad i drömmarna iaf. I en dröm hade jag missat matchen helt tror jag, eller jag trodde det först iaf för att sen inse att klockan inte var lika mycket som jag trodde. I en annan skulle jag hinna äta på Biscotti på sju minuter innan samlingen, i ytterligare en dröm missade jag och anna tåget som hela laget skulle ta. Karin skulle vara med helt plötsligt och drömmarna pendlade mellan jakan-matchen och strandsmatchen. Skumt. I en om strand var jag på samlingen men var tvungen att äta två hamburgare medan de andra värmde upp? (undra om jag var hungrig inatt?) I den drömmen höll jag på att springa runt i olika utrymmen och korridorer samtidigt som jag var på helt andra platser än i en hall och hela tiden var jag stressad samtidigt som jag verkligen försökte tagga igång till matchen. Å rätt vad det var hörde jag musik från Braveheart och fick i drömmen inre bilder i mitt huvud från filmen och det gåshudspeppande tal han håller inför ett slag. Å lite senare i drömmen såg jag glimtar från Spaniens guldfirande på någon tv, å jag blev så peppad när jag såg ramos med medalj kring halsen och superglad. Haha jag är verkligen inte frisk någonstans men det har jag aldrig påstått heller. Nu börjar det bli dags att äta något tror jag för jag har varit uppe i snart två timmar och varit ganska hungrig stora delar av den tiden och jag vill inte behöva stressa i mig något som jag gjorde i drömmarna...

Vem är rädd för svarte man?!

Det är en lek som jag nog lärde mig som 5-åring eller nått sånt, som man kört på handbollen, fotbollen och i skolan. En ganska uppskattad lek även om jag själv som tränare föredragit tibitansk vattenbuffel eller svarte man fast med boll, då alla ska studsa över till andra sidan. Idag var första gången som tanken slog mig, den gjorde verkligen det som en blixt från klar himmel, att det är en otroligt rasistisk lek. Jag har aldrig tänkt tanken tidigare och idag blev jag så arg när jag insåg detta. Trots det så körde vi svarte man som uppvärmning på vårt boll-lekis och den var uppskattad som vanligt. Jag undrar hur det kommer gå med detta boll-lekis. Man kan ju lungt säga att vi gjort succé än så länge. På första träningen var det 21 barn, av dessa var det nog bara 5-6 st som inte var med idag, dessutom kom det typ 15-20 nya barn. Men det var jättekul och trots lite halvtaskig planering så blev det väldigt bra tycker jag, bättre än förra gången. Jag och Tinna körde varsin sida och hade hjälp av snälla emma och olivia från f96. Vi körde med boll på ena sidan och utan på andra för de nya bollarna hade tyvärr inte kommit och vi hade bara 25-30 st idag. Det verkar som att alla tycker att det är kul, i stort sett iaf och det är ju huvudsaken. Nästa torsdag kan jag nog inte vara med hela passet så det kanske blir lite jobbigt för stackars tinna. Jag har personalmöte 17.30-19.30 så jag missar lite av boll-lekis och lite av damträningen.
Jag höll förövrigt i damträningen idag. Det passade rätt bra för idag har inte jag mått alls bra. Jag har haft ont i halsen lite till och från den här veckan men mestadels på morgonen eller kvällen. Idag hade jag ont i halsen när jag vaknade och det blev bara värre och värre. Nu är jag lite täppt och småhostar samt har väldigt ont i halsen så det var bara bra att jag inte tränade själv. Träningen gick väl sådär, jag hade räknat med lite fler spelare eftersom jag hade fått info om tre nya spelare bland annat men jag tycker det fungerade rätt bra ändå. Jag ser väldigt positivt på framtiden faktiskt, för jag tycker så oerhört mycket om Kjell Persson. Han är verkligen en genomgo människa som är en verklig eldsjäl och han är helt fantastisk på att organisera saker.
Nu vill absolut den andra Kjell som jag faktiskt tycker ännu mer om :-) ha tillbaka sin dator så jag får väl sluta skriva helt enkelt... 


Dålig rubrik

blev det visst i det förra inlägget...

Jag glömde visst skriva det jag tänkte skriva, kom in på annat som visst tog över lite. Jag tänkte skriva om vår härliga shoppingtur vi gjorde idag. För första gången på väldigt länge var vi lediga och handbollsfria mm på samma dag så då kunde vi inte låta bli att åka till barkaby, till ikea och bauhaus. Vi har nästan inga lampor alls och det börjar visst bli lite mörkt nu så det har verkligen behövts länge. På bauhaus köpte vi en lykta, och tre andra utelampor. Vi får väl se när dom kommer upp, känner jag oss rätt tar det ett tag men nu har vi dom iaf här och tillgängliga... Det blev gardinstänger också :-) dröjer antagligen ett bra tag innan även dem kommer upp men men. Sedan bar det av till Ikea där vi hade en del vi ville titta på och köpa. Vi gick därifrån med ett större och lite finare soffbord än det vi köpte tillfälligt när vi flyttade in, en sängbyrå (tror man kan kalla det så) till mig en billig sovrumslampa att ha så länge tills vi hittar nått annat, och en hel del massa annat smått och gott. Så nu blev vi lite fattigare men allt känns jättebra så det var kul.

Nu är snart fläskpannkakan klar, mums!

Shoppingsöndag

Idag sov jag länge, var så skönt att inte ha någon väckarklocka som slet en ur drömmarnas land. Vi följde med anna för att hon skulle på visning, det har jag gjort några gånger tidigare och haft möjlighet att studera mäklare och deras jobb lite och jag blir oftast ganska irriterad faktiskt. De gör ju ingenting, de kanske lyckas ha ett ganska trevligt bemötande för det mesta men kan väldigt sällan svara på frågor som man ställer och gör inget speciellt för att man ska bli övertygad om lägenheten osv...
Det är en mäklare som jag har reagerat extra starkt på, jag ahr varit på en visning med henne och hon kändes rätt falsk och konstig tycker jag, helt ointresserad över att göra sitt jobb och helt okunnig. Ville man veta något tyckte hon att man skulle ringa bostadsrättsföreningen och ta reda på det själv osv. En annan visning som vi skulle på blev inte av alls, vi såg inte skymten av henne och idag var det självklart hennes tur igen, å då kom vi inte in i lägenheten för att hon var utelåst, kanske inte hennes fel men ändå. Å hon var helt ointresserad av att göra något bra utav det. Hon tog inte ens intresseanmälningar på de som var där och man fick dra information ur henne, å informationen hon satt på var ju minimal, å samma svar som förut - är det viktigt för dig kan du prata med ordförande i föreningen... Jag klarade knappt av att stå kvar och lyssna medans anna pratade med henne. Jag är så glad att vi inte la massa pengar på mäklare, tror inte vi hade lyckats höja priset mer ändå. Ska jag någon gång i framtiden anlita en möklare ska jag iaf se denne jobba först innan jag bestämmer mig.

Igår var det match. Mot Borlänge som har vunnit stort i sina tidigare matcher (störst mot täby med 52-17! :-)). Jag tror vi alla var inställda på att det skulle bli en tuff match. Självklart hoppas man alltid att man ska vinna, finns ju alltid en chans i sportens värld även om den möjligheten inte var så stor. Det börjde rätt katastrofalt med mål direkt och nån kontring i baken. Ett hårt dömt rött kort gjorde att vi fick spela fast vi var rätt trötta. Tempot var kanske lite högre i den här matchen än de tidigare eller så kom jag aldrig riktigt in i någon andra andning för jag var konstant trött. Det var väldigt kul att spela, trots alla tråkigheter inför matchen. Vi bestämde oss för att som lag gå ut och visa vår rätta attityd och inställning och det tycker jag att vi gjorde. Vi kämpade på riktigt bra och bakåt var vi riktigt duktiga tycker jag. Borlänge var inte lika farliga som jag hade befarat, kanske hade de en usel dag mot oss eller så lyckades vi störa dem bra. Det jag är mest nöjd med är att de fick göra så få kontringsmål, tycker vi sprang hem riktigt bra på matchen faktiskt och då måste man tänka på att flera av oss var rätt trötta. Som vanligt lyckades vi knappt göra mål. Vet inte hur många minuter det tog den här gången innan vi lyckades sätta det första (på straff, tror jag). Fast vi lyckas faktiskt göra en del snygga mål tycker jag, med bra samarbeten och snygga inspel till linjen eller anna på kantinspring. dessutom ska man veta att vi brände en hel del riktigt bra lägen, vilket iof nog hör till vanligheten och inte beror på något annat än att vi inte är bättre än så på att skjuta... Tycker deras målvakt var rätt bra, hon var stor och oftast bra placerad men samtidigt borde vi avslutat rätt mycket bättre än vad vi gjorde. Ett otroligt stort tack vill jag sända till Emma Persson som ställde upp som coach, kan inte va lätt att försöka leda ett lag som man nästan aldrig sett spela.

Blir väl lagmöte på tisdag så vi kan prata igenom ett och annat, det behövs ju verkligen! Ska väl försöka informera om det trots att jag knappt har nummer till hälften av alla spelare...

Men nu blir det middag, fläskpannkaka :-)

Lite seg

Efter en tredje film, sista var skattkammarplaneten, är jag rätt seg och väldigt hungrig, det blev inte spenat och har inte blivit popcorn än heller, istället har jag ätit en avocado och några oliver, hm kanske dags att ta något mer snart. Jag känner mig helt svullen i ansiktet för jag har gråtit mer än jag har gjort på länge. Grät en hel del till cast awey som följdes av stora tårar till en officier och en gentleman för att avsluta med några små tårar till den sista...

Kan inte bestämma mig för om jag ska gå och lägga mig eller få något ätbart i mig. Är lite uttråkad faktiskt och längtar efter mina husdjur ;-)

Underbar kväll

Eller inte!

Jag blir så förbannat trött på allt som har med handbollen att göra just nu. Framförallt så förstår jag inte hur folk tänker när de skriver i lagets gästbok, saker som bara har med laget att göra, eller saker som överhuvudtagit inte har på internet att göra. Jag sitter nu uppkopplad och skriver relativt fritt det första jag tänker på, motsägelsefullt kanske det men jag tycker ändå inte det. Det är STOR skillnad att skriva något på sin egen privata blogg och att skriva något på ett lags hemsida. Dessutom tycker jag att det är så pinsamt när vuxna människor kan göra så och på samma gång inte ens våga stå för det, antagligen känner väl personer i dessa lägen på sig att de inte borde, att det inte är rätt och därför väljer att göra det anonymt men det gör ju bara att ilskan oftast blir ännu större och ledsamheten också för den delen.

Jag tycker inte att det har fungerat bra i damlaget den här hösten så här långt, jag orkar inte gå in på alla anledningar till varför det inte har gjort det, det är väldigt många anledningar anser jag. Det går inte att skylla på en eller två personer utan det har nog snarare typ med oss alla att göra på olika sätt.
Men jag tycker att oavsett hur arg man är eller hur missnöjd man är med något så ska man inte basunera ut det på nätet och FRAMFÖRALLT inte i gästboken för laget. Istället ska man lösa det på bästa sätt inom laget. Undra vad som händer i framtiden?

Det lilla positiva jag tänker ta med mig från den här kvällen (i handbollstemats avseende) är hur många härliga och underbara människor jag ändå känner inom handbollen, som försöker hitta lösningar och är så givmilda med sin tid och sitt engagemang.


Blandat som vanligt

Jag tror jag har real-abstinens. Tycker att det är dryga uppehåll mest hela tiden... Det är ju aslångt kvar till nästa match :-(


Ser nog inte framemot att möte borlänge imorgon, vill inte förlora med mer än trettio bollar :-(


Igår hade vi boll-lekis för första gången, mycket lyckat måste jag säga. Blev väldigt förvånad när jag insåg att 21 barn kommit för att vara med. Tycker inte vi har affisherat något alls nästan å ändå var det massa barn där, skoj! Lite drygt var det att jobba 6.25-14.55 för att sedan ha 1,5 h till nästa grej, en timmes träning med småttingarna och sedan 1,5 h igen till min egen träning, men men. Jag fick ju träffa en av mina förredetta femåringar+en ytterligare föredetta femåring från min förskola så det var härligt, saknar dem oerhört mycket faktiskt.

Idag har jag varit helt lyrisk över hur underbara charmtroll vi har på avdelningen för att i nästa sekund slita mitt hår över hur jag ska hantera situationer som uppstår, men det är väl det jag gillar bäst med mitt jobb. Engagemanget, utmaningarna och känslorna :-)

Har spenderat eftermiddagen i soffan framför tvn, först var det cast awey och nu är en officier och en gentleman på, ganska härligt faktiskt att ha huset för sig själv, båda mina sambosar är ute och röjer ikväll och jag tänker fortsätta njuta av kvällen. Ska kanske ta något att äta, borde bli spenat så jag är på topp imorgon men jag tror inte ens vi har någon hemma så det skiter sig nog, popcorn är ganska gott också annars...

Cast away

I know what I have to do now. I gotto ceep breathing, cous tomorrow the sun will rise and who knows what the tide will bring...

Stavningen och engelskan är ju fantastisk, not! Men nu har jag suttit och bölat i tjugo minuter och den där meningen etsade sig fast i huvudet av någon anledning. Älskar den filmen by the way :-D

RSS 2.0