Är hemma :-)

Å jag njuter verkligen av det. Jag älskar att komma hem efter dagens slit och inte ha hundra absoluta måsten utan känna att jag kan koppla av lite. Nu valde jag att göra det framför datorn. Läste lite på svenskafans.com och såg där en skadelista över realspelare:


Pepe: 8 augusti - augusti/september (vadskada)
Diarra: 14 augsusti- augusti/september (lårskada)
Gago: 24 augsti - september/oktober (knäskada)
R. Albiol: 17 augusti- oktober (knäskada)
Garay: 13 augusti- november (knäskada)
Kaká: 5 augusti - november/december (knäskada)

Detta var alltså innan matchen och efter matchen kan ju ronaldo och lass ansluta sig till listan. Kul att tre mittbackar är med på skadelistan... Å den andra reflektionen är att de kanske ska arbeta med knästärkande övningar framöver... Skönt iaf att pepe snart borde vara tillbaka i speldugligt skick.

När ska oturen ta slut?

Jag tycker att Real Madrid har haft otroligt mycket otur de senaste åren, kanske är det bara för att jag håller dem så varmt om hjärtat som jag ser det så, jag vet inte. Jag påstår inte att det är det enda felet, enda anledningen till att de resultatmässigt haft förhållandevis tuffa år den senaste tiden. Det sägs ju att man förtjänar sin tur och då tycker jag faktiskt att real har tjänat ihop till en hel del tur framöver. Deras två största stjärnor (enligt media verkar det som iaf) Ronaldo och Kaka är skadade, Pepe måste väl också vara skadad eftersom inte han var med igår, vilket jag verkligen tror påverkar laget negativt. Många fler är väl också skadade, bla lass och gago men ronaldo och pepe är verkligen de namn som väger tyngst när det handlar om hur det här påverkar laget. Ronaldo gjorde ingen kanonmatch igår (kanske finns en förklaring i att han inte var helt hundra) men han var ändå väldig delaktig i spelet och hade flera bra möjligheter och skapade en hel del chanser för laget. Hade pepe varit med igår hade real fått en väldigt säker mittback och de hade dessutom kunnat använda ramos som ytterback vilket stärker offensiven något otroligt. Men men nu var det inte så, otur eller inte otur. Nu vart det mållöst, otur eller pga otillräcklighet det tänker inte jag bedömma. Jag vill bara att Reals alla spelare, tränare, medlemmar, fans, direktörer osv osv ska få känna gränslös glädje och för några minuter slippa all ångest och press det innebär så fort allt inte går som på en räkmacka.

Nu kommer nog snart nästa förälder för höstens uppstartsamtal. Det är en hel del som händer så här i början av terminen/säsongen och kvällarna är rätt fullbokade. Känns lite skönt att allt drar igång ordentligt nu men jag hoppas verkligen jag hittar lite tid även till att måla klart huset...

Första matchen...

Den slutade ju inte direkt som jag hade hoppats men det var iaf riktigt kul att äntligen få se mitt real spela i ligan igen. Jag tycker inte att real var superbra men det fanns ändå en hel del som såg spännande ut. Det var en del nya spelare att lära känna. Jag har ju sett väldigt lite av försäsongen och alltså väldigt lite av de spelare som är nya för säsongen. Tycker att vissa av dem ser riktigt pigga och spännande ut. Canales gjorde en hel del fina tekniska nummer och verkar spela en snabb fotboll som säkert kan vara väldigt underhållande. Di maria såg jag inte så värst mycket av. (ska kanske tillägga att jag streamade matchen, det var visserligen rätt bra kvalite men ibland är det svårt att hänga med vem som är vem och vem som gör vad, komentatorerna pratade på spanska och det hjälper inte så värst mycket även om namnen faktiskt är samma, jag menar det är ju inte engelska och irländska vi pratar om:-))
Carvalho vet jag absolut inte vad jag tycker om, jag var ganska negativt inställt ändå till han gjorde en helt fenomenal brytning, så där underbart klockren som är bland det härligaste man kan göra som back. Jag tyckte iaf att han verkade rensa lite för mycket i vissa relativt säkra lägen, lite som albiol men men han kan ju säkert växa in i det. Sorgligt var det att inte få se Ramos på högerbackspositionen, han gjorde inte direkt en strålande insats heller utan gjorde en del enkla missar som man inte är van att se honom göra. Efter em-guldet tycker jag att han hade en svacka på någon månad, hoppas inte han har det nu efter vm och allt. Han gjorde väl ingen dålig match direkt men jag har otroligt höga krav på honom.
Det var kul att se Özil, synd att inte han fick mer tid på sig att visa vad han går för men det kommer väl. Jag tror att han spelar en väldigt snabb och underhållande fotboll så vill det här sig väl kan det bli riktigt roligt i år. Khedira hann jag inte få en ordentlig uppfattning om men han verkade kämpa en hel del tycker jag och det är väl det viktigaste. Ronaldo ville mycket och kämpade och sprang men han lyckades inte riktigt med något egentligen, hans första chans på mål var väl den bästa och det hade blivit ett snyggt mål om den suttit precis som hans klack hade varit men det kändes lite långsökt att den skulle gå in. Higuain sprang väl en hel del också men hans insats är jag lite besviken på faktiskt. Han kändes inte helt målfarlig utan snarare lite tveksam och otajmad, både vid målsituationer och offsidepositioner. Fast jag vill ge honom massa med cred för att han inte lägger sig ner vid första rushen han har jämte en motståndare (vid det tillfället han råkar knäa målvakten).
Marcelo vill jag hedra lite för hans kyla och hans lugn, jag tycker verkligen han har vuxit in i laget, han är absolut ingen stjärna men han är en kämpe som faktiskt visar upp bra teknik och riktigt säkra passar för det mesta. Någon som jag däremot anser ha fått tillräckligt med chanser i laget snart är Benzema. Han är helt enkelt inte tillräckligt bra eller så klarar han inte av pressen. Han hade en riktigt bra framspelning till ronaldo tror jag det var men i övrigt var det riktigt riktigt dåligt. Flera missade målchanser som han bara fumlar bort. Jag är övertygad om att Raul skulle ha gjort det ofantligt mycket bättre. Han är saknad!!!

Nä nu orkar jag inge mer, jag satt och gäspade och gäspade hela matchen och det berodde verkligen inte på att jag var uttråkad eller ointresserad. Så nu ska jag sova, tack förresten Lili!

Mindre än tre timmar kvar

å jag är mer nervös än vanligt. Antagligen för att jag längtat så länge och för att jag inte har någon koll på laget alls känns det som. Massa nya spelare och alla har så stor press på sig. Massa oturliga skador som vanligt. Jag hoppas hoppas precis som vanligt, å det ska bli kul bara att se dem spela även om det inte går som jag vill. Börjar ångra mitt beslut att inte betala för canalplus men men. Åhhh snart spricker nog jag!!!

Snart bär det av...

Åh va kul det ska bli, har dock varken lust eller energi till att packa. Insåg precis att klockan bara är elva och det är ju verkligen ingenting alls. Så då tyckte jag att jag kunde ta en paus från det där ansträngande packandes som jag hade sysslat med i typ fem minuter. Det mesta är faktiskt packat för jag plockade fram en del när jag kom hem från jobbet. Jag kan ju erkänna att jag har med mig alldeles för mycket men jag orkar helt enkelt inte fundera utan kör bara på och det är väl bättre med för mycket än för lite...

Jag har inte haft särskilt mycket koll på denna resa överhuvudtaget, det har varit oerhört skönt att någon annan har fixat allt, tack tinna :-) Idag insåg jag att vi tydligen tar flyget hem kl 1 nästa onsdag, jag trodde att det kanske gick runt 10. Det känns skönt att planet inte går förrän 1 för då behöver man ju inte gå upp i ottan och stressa ihjäl sig när man ska hem men det kan ju vara bra om jag hinner hem till mötet som jag typ kanske ska hålla i på onsdagen... Äh det borde jag väl, resan ska nog bara ta runt tre timmar och mötet är inte förrän kl sju :-)

Nu håller jag bara tummarna för att inte Lovi har lyckats smitta mig lagom till avresan!

Jaha

Så var den här dagen nästan slut. jag förstår inte vart timmarna och minuterna tar vägen. Tycker inte att jag hinner med någonting alls och nu börjar jag bli väldigt mycket mer stressad över allt som måste hinnas med imorgon. Men men det löser sig, tur att jag inte är en person som stressar upp mig i onödan eller som mår superdåligt av att ha en del att göra. På sätt och vis har jag ofta en låt-gå attityd samtidigt som jag är precis motsatt sån ibland.

Idag lyckades jag iaf springa en minut snabbare än sist, eller snabbare kanske man inte kan säga om det där knappt lunk- eller gå-tempo som jag tar mig fram med i spåret.

Karriärsmässigt tycker jag att det går bra för mig. Jag trivs enormt bra på mitt jobb, det blir faktiskt bara bättre och bättre. Jag tar hela tiden större och större ansvar och utmanar mig själv lyckosamt. Nu ska det bli helt underbart att komma iväg utomlands men samtidigt känns det lite tråkigt att jag precis har kommit igång igen och nu ska ta semester igen, det hade varit optimalt att åka till ett varmt paradis antingen i november eller februari när man är i större behov av det. Men jag ska inte klaga, jag är supernöjd och vi kommer få det underbart!!!

Snart sätter handbollen igång, direkt när vi kommer hem faktiskt, på onsdagen är det en tränarträff och på torsdagen är det första träningen och mötet. Båda dagarna ser jag på många sätt fram emot och tycker ska bli spännande och förhoppningsvis roliga och givande.

Å så äntligen sätter spanska ligan igång, helgen när vi kommer hem. Det ska verkligen bli underbart. Är kanske konstigt att jag längtar mer till det än till min egen handbollssäsong men så är det. Fan insåg precis att jag tror att dom spelar imorgonkväll och jag lär ju absolut inte kunna se det :-(



Två dagar kvar

sen åker vi till Kroatien :-)

Galet kul ska det bli! Känner mig dock smått stressad över att hinna med allt innan resan. Jag måste fixa böcker, nog viktigast! Tvätta kläder och packa.


Idag har vi målat en hel del. Vi fick hjälp av Kjells familj och hans kompis som varit fantastiskt snäll. Vi var sex stycken som målade och det märktes direkt på hur långt vi kom, superskönt. Det är fortfarande mycket kvar men jag börjar känna att vi nog kommer hinna med det här innan vintern...
Efter målningen åt vi middag. Jag grillade kyckling o majskolvar och kokade potatis, Tim gjorde sallad och guacamole. Mums det var supergott och trevligt. Kul att det äntligen blev av med en middag tillsammans med några i kjells familj.


Härligast idag var nog ändå när mitt lilla husdjur kom hem och faktiskt verkade må bättre än värdelöst :-)


Jag sov bara fyra timmar inatt så det är nog dags att somna, God natt!

Åhusguld åhusguld åhusguldfeeeeeeeeeeeest

På det stora hela har jag haft en toppenkväll. Ibland blev det lite segt och ibland var väl inte humören på topp eftersom vi hela tiden tar spelen på kanske lite för stort allvar. Iaf vill jag tacka alla osm kom för den trevliga kvällen. Att jag fick gå runt i ekenmedalj sen 94 gjorde inte saken sämre... Nä nu ska jag sova tror jag :-)

Första veckan avklarad

Vi har haft det otroligt lugnt på jobbet, iaf om man ser till barnantalet. Å det har varit väldigt skönt att få en mjukstart på det sättet, man har fått möjlighet att både göra en del saker som man aldrig hinner annars samt planera en del inför framtiden så det känns bra. Det var underbart att träffa alla igen, kollegor, chefen, föräldrarna men såklart framföralt barnen. Jag ser fram emot nästa vecka när ganska många fler kommer tillbaka från semestern.

Det har varit en fullspäckad vecka och jag insåg nyss att jag nog knappt varit inne på internet alls den här veckan, bara för att kolla mailen typ och det har jag gjort endast för att jag väntade på ett besked.

Nu ska jag softa ner ordentligt och ha en lugn och mysig kväll, höjdpunkten blir väl förhoppningsvis real-matchen som börjar kl 9 har jag för mig. Men skyndar jag lite nu kanske jag hinner måla lite tom och det skulle va bra så jag slipper känna press imorgon...

Sista semesterdagen

Jag längtar faktiskt till imorgon, fast på samma gång vill jag fortsätta ha semester. Jag har börjat sakna barnen väldigt mycket och det ska bli kul att få se alla igen. Även fast det kanske bara gått 3-5 veckor sen jag såg de flesta sist så brukar det alltid hinna hända så otroligt mycket på sommaren. De växer så mycket och utvecklas som bara den. När man är van att träffa dem i stort sett varje dag så är tre veckor nästan en evighet.
Nu kommer jag jobba i en vecka och två dagar och tiden kommer ju såklart bara flyga iväg. Förhoppningsvis hinner jag få lite koll på läget innan det är dags för nästa semester. Jag längtar som bara den till kroatienresan! Efter det kommer vardagen vara tillbaka på riktigt. Då ska jag arbeta hela den långa höstterminen och handbollen kommer väl förhoppningsvis vara i full gång.

Vi har blivit tillfrågade om vi vill spela en miniturnering i skånela, mot åkersberga och skånela. Vet inte om jag är så sugen på det faktiskt, vi möter ju troligtvis åkersberga i första matchen i serien och det är jag sådär lagom sugen på, typ nervös redan nu. Å dessutom få möta skånela är kanske mer än vad mina nerver klarar av. Men samtidigt kan det ju va bra att få en chans att spela ihop sig lite inför serien för vi lär ju inte kunna köra så mycket match på träningarna... Aja jag ska svara på frågan senast imorgonkväll och eftersom vi har styrelsemöte då kommer jag väl veta lite mer som kan hjälpa till med beslutet...


Real spelade igår också men den matchen missade jag. Vi hade varit i Västerås på fest, mycket trevligt och roligt att träffa gamla studiekamrater till Kjell igen. Jag var på tok för trött när jag somnade för att ha en tanke på matchen faktiskt, å det gjorde att jag missade ramos som tydligen fick spela iaf första halvlek, å Casillas som stod i andra halvlek. Vet inte hur det gick för tydligen är inte träningsmatcher så viktiga att rapportera ifrån, på svenska fans var det en lista med spelarbetyg, det enda som var skrivet om resultatet var "efter 3-2 målet". Men jaha betyder det 3-2 till rm eftersom han skrev om rm och marcelo just då eller var det 3-2 till galaxy som jag förmodar var hemmalag, och var 3-2 ens slutresultatet. Det stod iaf att första halvlek var rätt dålig men att de visade upp rejäl vinnarskalle (kanske inte med dom orden) i andra halvlek. Många fick dåliga betyg medan en hel del fick ganska bra-väldigt bra.

På fredag är nästa match och det är mot bayern, försäsongsmatcherna är kul att se tycker jag även om man inte riktigt kan förlita sig på dem när det har med form och så att göra. Oftast möter de ju lag som man inte har någon aning om hur de är, ofta lag som iaf är en division sämre. De låter ju så många som möjligt få speltid och provar massa olika uppställningar. Men det är ändå kul att se. Matchen mot bayern ska bli ännu roligare att se för det är ju mot ett av cl-finallagen från i fjol och då har morinho haft ännu en vecka på sig att få ihop det nya laget. Många av spelarna kom ju till truppen för bara några dagar sedan och har väl inte haft så gott om tid att komma igång.

Nu ska jag nog ägna sista semester

Nöjd och belåten

Jag är nyss hemkommen från ett träningspass som kändes ganska bra. Visst var jag seg och trött men ändå inte i närheten av vad jag var för några veckor sedan vid första löppasset. Det är ju lite deprimerande hur dåligt tränad man är men det känns ju ändå väldigt bra när man väl är klar.

Imorse när jag skrev skulle jag gå och lägga mig och läsa, det gjorde jag men jag somnade inte fort som jag hade räknat med, istället låg jag och läste i typ tre timmar och sedan tröttnade jag och gick ut och började måla. Jag tänkte passa på medan solen inte steker på den sidan som jag skulle måla och så tänkte jag att jag kunde sova på eftermiddagen eller nått, men så blev det inte heller. Jag har varit lite trött i perioder under dagen men egentligen inte mycket alls men jag lär ju sova rätt gott i natt med tanke på att jag bara sov 2-3 timmar natten som var.

Så idag har jag målat och tränat :-) Mycket bra måste jag säga, dessutom fick vi äntligen våra duschväggar på plats så nu börjar det likna ett hem på riktigt. Jag och anna tog en sväng förbi centrum för att köpa almanacka vilket vi gjorde, känns skönt att kunna börja strukturera upp vardagen. På bok och lek hittade vi ett pussel som jag länge velat köpa så jag kunde inte annat än att slå till. Så nu ligger det pusselbitar över hela köksbordet. Nu har jag ett pussel från en sevärdighet i Italien som jag besökt, en i england och den senaste sydamerika. Det är kul att lägga pussel. Efter att vi lagt ut alla bitar kom anna på att vi ska ha släktmiddag här på söndag men men i värsta fall får vi sitta på golvet och äta ;-)

Matchen

Åh va kul att det drar igång nu. Jag ställde klockan på fem i sex och såg bara andra halvlek. Det var ju ingen kanonmatch och real madrid imponerade ju inte så värst men det var ändå kul att se den, är glad att jag vaknade och gick upp, valde faktiskt att sova i den nya soffan de två och en halv timmarna jag sov vilket nog var ett bra beslut, vet inte om jag kommit upp ur sängen.

Jag är faktiskt oförskämt pigg med tanke på klockan och sömnmängden men ska nog ändå krypa ner i sängen snart. Först måste jag såklart skriva av mig lite om matchen.
Oj vad konstigt det kändes att se den vita sjuan utan den underbara Raul som bar upp den. Jag insåg ganska fort att jag hade höjt mina annars redan ganska höga förväntningar på Ronaldo nu när han tagit äver tröjan. Det går ju inte att ha en sjua i laget som hänger med huvudet minsta lilla eller som inte alltid ger allt i alla situationer. Han levde inte direkt upp till mina förväntningar utan var rätt intetsägande tycker jag, fast han spelade upp sig de sista tjugo och hade några bra framspelningar. Sedan gjorde han mål på frispark också, men det var kanske inte han som var bra utan backen som duckade för bollen som gjorde bort sig stackarn.

Det var en hel del nya spelare och som vanligt i försäsongsmatcher en hel del byten som gör att man inte riktigt hinner få en klar uppfattning om alla. Undra var alla nya spelare kommer ifrån, måste ju nästan vara från ungdomssektionen för man har ju inte hört om så många köp. Han senaste, tysken (khedeira eller vad han heter) var inte ens med, däremot blev lass utbytt mot någon annan (tebar tror jag) på samma position där jag tycker att real verkar ha hur många bra spelare som helst, Lass, Alonso och Diarra, Gago kan väl inte räknas som väldigt bra, men ändå...
Di Maria var nog den som jag tycker verkade mest spännande av alla nya ansikten. Han verkade rätt pigg och ambitiös men lyckades kanske inte med så värst mycket egentligen, men vem gjorde det?

Backlinjen blir man ju mest ledsen av att se. Pepe var med och var bra som vanligt, Garay spelade brevid honom och gjorde väl en ok insats som han brukar men det är ju inte riktigt tillräckligt bra. Drenthe fick spela högerback och det duger verkligen inte tycker jag. Fast jag tycker om honom för han kämpar verkligen och springer så otroligt fort och mycket men han kom fel i positionen flera gånger och mot bra lag har man ju inte råd med det, kanske är han inte så van vid positionen, han brukar ju oftare vara yttermittfältare men ändå.

Aja kul ska det bli att få följa laget ännu en säsong. Jag insåg efter nästan en kvart att jag uppskattade det mycket, trots att de inte spelade bländade fotboll och trots att Ramos, Casillas och Raul!!! saknades.

Ska bli kul att se vad Mourinho (stavning?) kan göra, han visade mer känslor med ögonen vid ett tillfälle än vad Pelligrini gjorde på hela förra säsongen. Om det är positivt eller negativt har jag ingen aning om.

Nä nu ska jag gå och äta några muffins och sedan lägga mig och läsa, lär ju somna ganska fort :-)

Sova eller icke sova

Nu sitter jag här och är rätt pigg faktiskt. Har nyligen spelat två omgångar monopol, första omgången var inte så kul men den andra lite roligare faktiskt, gissa vilken jag vann :-)

Jag har suttit och kollat matchdatum i olika ligor samt kostnader för biljetter till några av matcherna vi vill se om/när vi gör vår tågluff nästa år :-) Det är inte helt lätt att få det att fungera smidigt och det är inte helt billigt men det kanske det kan vara värt, 6000 för El Classico känns ganska lockande.

Nu sitter jag och velar för jag vet inte om jag ska gå och lägga mig eller inte. Jag lär ju hinna bli dödstrött innan klockan slår fem, men tre timmars sömn är inte heller något att hurra för. Det är för kort sömntid men för lång vakentid för att något beslut känns bra, å jag är ju inte trött nu så går jag och lägger mig lär jag inte somna på två sekunder som jag annars brukar göra.

Äh tror faktiskt jag går och lägger mig och läser. Jag får ju faktiskt sova bort morgondagen om jag vill. Det enda jag har inplanerat är ett besök av snälla Olle strax före tolv (å då kanske jag kan sova faktiskt och Kjell ta emot och va trevlig) och sen löprundan på kvällen då. Har aldrig försäsongat med så många från laget tidigare och det är ju kul :-) Imorgon kanske vi kan våga oss på en liten längre runda?!

Nää nu är det boken som gäller! Förresten såg att Ronaldo får sjuan nu efter Raul och det gjorde mig lite ledsen men sen ändå rätt okej till mods, å dessutom såg jag att raul fortfarande har sju så då blev jag glad, han lyckades dessutom göra två mål i sin match med Schalke så då blev jag gråtglad :-)

Ny soffa

Vi har äntligen fått vår soffa :-) Tidigare än beräknat så det var ju kul. Blev dock lite besviken över att vår bokhylla fanns närmast i Kalmar och dit orkar jag inte åka. Som tur är kommer den väl såsmåningom till ett IKEA lite närmare...

Kl fem inatt spelar real madrid, jag ska nog ställa klockan och gå upp för snart klarar jag mig inte längre utan att få se dem spela. Inatt drömde jag om Raul, jag drömde att han gick precis bakom mig och när jag vände mig om för att säga något log han sådär artigt och trevligt som han alltid gör, å det var så otroligt verkligt. Senare i drömmen visste jag ju att det var en dröm, jag kan ganska ofta bli medveten om det medan jag drömmer trots att det inte händer utomjordligt overkliga saker (även om sannolikheten att jag skulle råka stöta på raul är rätt liten i det verkliga livet). Jag ville inte riktigt vakna för jag visste att jag då skulle veta på riktigt att det bara hade varit en dröm. Men å andra sidan kanske det inte spelar så avsevärt stor skillnad att det inte var helt verkligt, det kändes ju helt rätt och riktigt i drömmen och jag fick en sån underbar glädje och känsla där så den kan jag ju ändå ta med mig.

Måndag

Jag som vaknade och verkligen tänkte studsa upp på en gång och ge mig ut och måla men det började regna tio minuter senare, å nu verkligen öser det ner. Aja jag får väl göra någon annan nytta istället som att titta på, vända och radera bilder. Sen kommer tinna och ska få lite bilder, kanske ger vi oss ut i spåret också.

Borde väl ringa till ett persiennföretag om inte annat för annas skull :-)

På onsdag är det första realmadrid matchen på en hel evighet och jag hoppas verkligen att jag kan hitta den med hyfsad mottagning någonstans för jag håller på att bli tokig. Sorgligt är det dock att den främsta anledningen till att jag började hejja på real inte kommer stå med dem där på planen. Jag antar att jag måste kolla på tyska ligan nu också...
Sen förövrigt så förstår jag inte real madrids värvning av den tyska spelaren, jag har så dålig koll på spelare som inte spelar i rm eller iaf spanska ligan så jag har ingen aning om vem det är men jag läste någonstans att han är defensiv mittfältare. Men hallå, defensiva mittfältare är väl den enda positionen (förutom målvakt och högerback) som real har riktigt bra spelare på?! Aja vi får väl se hur det går.

Handboll. Den närmar sig ju med stormsteg och det för med sig lite blandade känslor för mig. Själva handbollen är jag supersugen på, mer än jag brukar tror jag för jag har en förhoppning om att vi kommer ha roligare tillsammans i år än vi haft på länge, som lag alltså. Och det brukar ju betyda att spelet fungerar bättre då. Men organisationen, all tid det tar och framförallt styrelseuppdraget är jag faktiskt inte sugen på alls. Ena stunden vill jag göra allt för laget och klubben men nästa sekund vill jag bara strunta i allt. Jag är trött på att ta ansvar och skulle bara vilja glida med på en räkmacka som många andra gör men samtidigt vet jag ju att jag inte riktigt nöjer mig med det heller. Oj vilket dilemma, det är verkligen synd om mig! (var inte ett dugg seriös i det sista påståendet utan hånar mig själv som ens lägger ner tid och energi till att skriva ner dessa löjliga tankar).
Hoppas iaf att det blir så bra som jag hoppas, en del är absolut inte upp till mig men jag vet ju också att lite kan jag påverka och jag ska nog försöka helhjärtat för att det blir så bra som jag vill.

Sista semesterveckan

Nu såhär lagom till sista semesterveckan har jag lyckats vända på dygnet totalt. Igår somnade jag efter fem, vi spelade nog monopol nästan fram till fyra. Nu är visserligen klockan bara två men jag är helt plötsligt pigg och vaken som en mört. Jag har iof varit lite trött i perioder under kvällen. Det som är bra är att jag nog vaknade ganska utvilad vid 11 i morse, det är ju inte alltför alltför sent.

Idag var vi på bio, vi såg inception. Den var verkligen bra, annorlunda och spännande. Jag har hunnit pyssla en del och jag tror faktiskt jag har tvättat fem fönster, inte helt illa om jag får säga det själv :-) målande och löpning lyckades jag dock prioritera bort, men imorgon då har jag höga förhoppningar om att måla. En sida är helt klar (den klart enklaste sidan) och jag hoppas att vi kan bli helt klara med sida nr två imorgon, det är inte alltför mycket kvar på den, fast det är en problematisk och pillrig del att måla.

Det känns som om jag har haft semester hur länge som helst så det är otroligt lyxigt att ha en vecka till, jag saknar alla barnen väldigt mycket men jag kan absolut tänka mig att va ledig ett tag till :-)


Jag ska nog ägna resten av semestern till att få lite mer ordning här och i garaget samt målning såklart. I helgen ska vi hinna med födelsedagsfirande i västerås och jag vill hinna till ikea och köpa en bokhylla, jag måste ha någonstans att ställa alla mina fotoalbum. Det skulle ju kunna vara trevligt med en liten inflyttningsmiddag för släkt men vi får se när det blir av...
Nu ska jag fortsätta gå igenom de bilder jag fick igår, jag har ju köpt en till extern hårddisk idag så nu ska jag äntligen få plats med allt jag vill samt kunna rensa datorn på en hel del bilder, kan ju hoppas att det gör den mindre seg.


Monopol

Jag var den som handlade mest på ullared i gänget, kanske inte så förvånande eftersom jag är den enda av oss som har något av en egen bostad för tillfället. Så väldigt överdrivet mycket blev det faktiskt inte och det enda till bostaden var nog ramar, knivar och stekpanna. Iaf så köpte jag ett monopol, jag älskar att spela monopol. Självklart ska det helst vara precis den upplagan jag hade som barn och det var det här verkligen inte, visst rätt gator var med och så men pengarna stämde ju inte alls. Men men vi lyckades trots det spela fyra omgångar monopol igår, så himla kul. Jag har nog aldrig varit med om två omgångar i rad ens tidigare. Jag och Karin brukade spela det när vi var yngre men då brukade vi aldrig hinna klart med ens en omgång. Det var iaf hur kul som helst och jag är verkligen överlycklig över att mina vänner är likadana spelnördar som jag :-D

Lite bilder lyckades jag sno till mig också, det är nästan overkligt bra att samma vänner som ovan dessutom innehar riktigt bra kameror och besitter fantastiska fotografegenskaper :-D


RSS 2.0