Just idag mår jag bra

fast det gör jag ju nästan alltid som tur är men nu fick jag äntligen träffa min babe igen, iaf nästan en timme. Guld värt. Och eftersom jag MÅSTE hämta en nyckel imorgon på fritid och de stänger klockan tre så SKA jag åka från jobbet senast strax efter två så då kanske jag hinner träffa honom någon timme imorgon också, lyckliga jag :-D På fredag åker han ju till Danmark och jag vill hinna träffa honom lite innan det iaf.

Jaha då var det bestämt att det blir steg ett i Önnered. Just nu känner jag mig lite splittrad, för jag hade bestämt och har sagt till alla inblandade att mina egna matcher går före killarnas. Men jag känner ju verkligen att jag egentligen mycket hellre är på deras matcher. Eller jag vet inte, det kommer ju säkert påverkas av hur det går. Resultatmässigt och spelmässigt. Just nu känner jag dessutom väldigt starkt att jag egentligen inte tillför damlaget alls mycket. Jag var sämre än värdelös på träningen i torsdags och det känns som om det är rätt många som ligger ungefär på samma nivå i laget och jag hoppas nog helt enkelt att alla ska kunna vara med så jag kan hoppa över vissa matcher. Å när det gäller ungdomssm så har vi ju bestämt att vi ska satsa lite extra och hur ser det då ut om tränaren struntar i att åka med? Aja vi får se hur allt artar sig. Imorgon är det träning iaf och det är väl hög tid att jag detaljplanerar den.

Varför?

Blir jag pigg vid tio på kvällen när jag är helt slut på morgonen och typ konstant ända till typ tio i tio på kvällen.

idag skulle jag gå typ direkt efter jobbet, mina lektioner skulle egentligen ha slutat vid ett men istället fick jag ta även den sista till två och sen gick det såklart inte att komma därifrån riktigt på en gång. Jag måste fixa nycklar till hjälmsta och sporthallen på fritid och hade ärenden på bankerna i vallentuna också så jag hade verkligen bestämt mig för att åka tidigt. När klockan var kvart i tre insåg jag att jag ändå inte skulle hinna till tre så då jobbade jag till halv fyra men sen åkte jag faktiskt till centrum. Självklart stängde fritid redan klockan tre men jag lyckades iaf göra mina ärenden på nordea som stängde fyra, jag var där typ tre minuter i och stackars personalen fick jobba över lite.

Väl hemma har jag tvättat och plockat lite och lagat mat. Jag slötittade på en film (awake kanske?) när jag åt middagen och helt plötsligt var klockan över tio. Det här är inte bra, inte alls bra för nu måste jag verkligen sova men jag är hur pigg som helst.

Imorgon kommer min babe hem, vi kanske hinner träffas en halvtimme innan han ska åka till jobbet om han blir hämtad på flygplatsen. Hoppas verkligen det. Jag behöver det!

Kunde inte låta bli

att njuta lite mer av segern och surfade in på reals hemsida istället för att hoppa rätt ner i sängen. Å där såg jag att ronaldo redan gjort 102 mål för klubben, varav 69 är i ligan. Och då har han alltså spelat i två säsonger och en match. Å det är ju fantastiskt och han växer i mina ögon nästan för varje match, för nu är det verkligen inte ofta man ser honom ligga ner och förstärka situationer, samtidigt som det känns som om han är minst lika hungrig nu som när han kom till klubben. Men fortsätter han spotta in mål i det här tempot är ju rauls rekord lite i farozonen och det tycker jag kanske inte känns hur bra som helst. Ronaldo får gärna ha ett fantastiskt år och vinna skytteligan igen men de kanske kan sprida ut målen lite mer på säg özil, ramos och higuain också :-D

Raul spelade totoalt 741 matcher och gjorde 323 mål för real madrid så några må kvar är det ju till just det rekordet iaf. Och 741 matcher (vilket är rekordet i klubben) känns ju iaf inte som om ronaldo kommer bräcka...

Nej nu får jag ge mig!

Sagolik start

på den här säsongen!

Real madrid spelade borta mot ett svagt Zaragoza, och vann enkelt med 0-6. Makalöse Ronaldo gjorde tre mål (tror han gjort 14 mål på de senaste fem ligamatcherna, kan det stämma?!!!) och real spelade både fantastiskt bra och underbart rolig fotboll. Att göra sex mål är ju hur bra som helst och det är ju inte i varje fotbollsmatch det händer direkt. Men med tanke på att real hade över trettio skott under matchen borde det kanske ha blivit lite fler mål. Visserligen var Roberto? i motståndarmålet en av planens bästa spelare och statisktiken visade i slutet av matchen att han hade tolv parader. Det är nog inte ofta en målvakt gör så många räddningar, och det är nog i stort sett aldrig en målvakt gör det och ändå släpper in sex bollar. Men så är det ju inte ofta man får se ett lag spela så underbar fotboll som real gjorde heller.
Jag längtar så mycket efter nästa match :-)

Nu ska jag gå och lägga mig så jag orkar med morgondagen. Tänkte lämna huset vid halv sju-sju och kommer väl hem efter halv 11 nångång. Det blir jobb sen direkt på P97:s träning och sen direkt (eller det är fyrtio minuters paus, planeringstid och alfapetstid) till damernas träning. Men jag klagar absolut inte, för det är precis så jag vill ha det. Jag kommer ha två dagar i veckan som ser ut precis så, eller torsdagarna slutar ju träningen lite tidigare såklart. Men det betyder också att jag kommer kunna sluta ungefär vid halv fem på onsdagar och kanske strax efter två på tisdagar och fredagar. Ganska så skönt om ni frågar mig. Framförallt när de där långa dagarna är fulla av aktiviteter som jag faktiskt tycker om och förhoppningsvis växer av.

God natt!

Hemma igen!

Efter en hektisk men ändå härlig helg! Det roligaste med helgen var att vara tränare och kanske framförallt coach och att få vara det tillsammans med Lovi :-) Men det var också kul att få träna med ganska mycket folk på några träningar och att få spela match och vinna såklart. Sebastian valde att inte köra helt död på oss och det tycker jag var skönt och smart faktiskt. Det kändes viktigare att gå igenom speldetaljer och så nu när vi faktiskt kunde köra en del övningar med två fulla uppställningar och när man verkligen har tid att ta det i lugn och ro.Hans version at 3-2-1 är kanske inte precis så som jag har spelat och framförallt kanske inte som jag har lärt ut, för jag har ju egentligen faktiskt inte spelat så mycket 3-2-1 i mina dar. Men det känns helt okej att det är lite olika och jag har kommit fram till att jag nog ska köra ett mellanting med P97.
Jag blev av med lagkaptensansvaret och det känns faktiskt väldigt skönt. Visserligen tyckte jag om att vara kapten och kände stolthet över det men samtidigt känner jag att jag faktiskt bara vill kunna gå ner och vara som vilken spelare som helst utan något extra ansvar. Det kanske låter otroligt löjligt men jag känner att jag är tillräckligt mycket "ledare" som tränare och som lärare. Sen så tror jag iof inte att det blir så stor skillnad från förra året på hur jag beter mig eller hur allt kommer vara men ändå kändes det skönt att slippa. Jag vill inte behöva hålla i uppvärmningen och jag vill inte behöva välja boll och jag vill framförallt inte sitta i ngt spelarråd. Så jag är nöjd med att inte vara kapten :-D

Som sagt var det roligaste med lägret ändå att vara tränare. Jag tycker att det känns som en spännande och rolig utmaning att driva P97 framåt. Det känns som om det finns en hel del potential i det laget och att de faktiskt är väldigt träningsvilliga iaf om man ska lyssna på vad de säger. Men dessutom brukar de ju ha ganska hög närvaro och det talar väl för att de är träningsvilliga?! På fredagen när vi kom ner hade vi ett kort möte för att presentera Lovisa och för att gå igenom lite teori inför lördagens två entimmesträningspass. Till min besvikelse fanns det varken en whiteboard eller activeboard (inte för att jag hade förberett en genomgång på datorn men iaf). Det var ju främst 3-2-1 som jag tänkte gå igenom eftersom det är något som de aldrig spelat tidigare, å det fick bli en snabbgenomgång av det på en liten coachtavla (Magnus ju mer jag tänker på det där du sa ju mer bekant känns det ;-) sorry). Det kändes som om killarna lyssnade och var intresserade av att lära sig även om de ibland flamsade till det och småpratar med varandra.
Vi hade ett träningspass kl. 9 och då körde vi en hel del passar och lite rullspel med lite extra fokus på stegisättningar. Lovisa körde på andra sidan med Erik vilket jag tycker var väldigt bra. Träningen var väl helt okej. Jag tycker att passarna såg bra ut ibland, okej ibland och katastrofala ibland. Men det var ju första "riktiga" passet efter sommaren så med det i åtanke är jag rätt nöjd. När det gäller rullen däremot är jag inte alls lika nöjd, men där finns det helt klart en del att jobba med och dessutom tror jag att det som vi behöver jobba med är smådetaljer som är hyfsat enkla att träna in och samtidigt kommer göra stor skillnad så det känns ju lovande. Det finns iaf flera i laget som kommer i bra fart och det känns som en riktigt bra grund iaf. Jag valde att inte köra supermycket individuell teknik under lägret vilket på sätt och vis känns fel, men jag tyckte helt enkelt inte att tiden räckte till det och kände att jag ville gå igenom helheten först och kommer sedan bryta ner det i de individuella detaljerna under hösten.
Vi hade ju såklart ett pass till under lördagen och då gick vi såklart igenom 3-2-1 :-D
Det allra roligaste med det var att det kändes som om killarna verkligen accepterade det med hull och hår. Det verkade som om de tyckte att det var väldigt roligt och det känns som om de verkligen tror att det kan bli ngt riktigt bra av det och det tycker jag är väldigt viktigt. Några spelare tycker jag direkt visade att det här passar dem perfekt och då tror jag att det blir ännu lättare att få med sig alla andra. Jag är klart optimistisk. På kvällen var det så dags för möte nr två. Vilket iof inte var så värst detaljerat förberett men jag är ändå rätt nöjd med det. Även där kändes det som att killarna var intresserade och verkligen med på tåget och även då kändes det som att de ibland behövde flamsa av sig lite. Vi pratade om lite normer för laget, resultatmässiga målsättningar och spelutvecklande målsättningar samt vad dessa mål innebär och får för konsekvenser för spelarna. Laget röstade fram en lagkapten och två st till spelarrådet. Jag brukar nästan vilja välja lagkaptenen själv men nu känner jag att jag/vi känner dem så lite så vi tyckte att de kunde ta det beslutet bättre på egen hand. Vi hade pratat om vilka vi ville ha innan och kommit fram till två lämpliga kandidater men valde som sagt att låta killarna bestämma och det visade sig att de tyckte ganska lika som vi :-)
När vi var inne på målsättningar så kom vi ju ganksa raskt fram till att alla ville träna mer och vi föreslog att göra söndagens cirkelträningspass med Magnus som en "obligatorisk" träning. Det lät som att alla verkligen tyckte att det var en bra ide och jag hoppas att de kommer fortsätta tycka det och vekrligen träna så bra. De kommer dessutom ha ett handbollsträningspass extra varannan fredag då de är inbjudna att vara med P98 som har en väldigt tunn trupp. P98 är dessutom välkomna att vara med oss varannan torsdagsträning. Det kan säkert bli ett lyckat samarbete.
På söndagen hade vi bara ett pass och då var det match mot falun inplanerad. Vi spelade 2*20 och vann med 17-4 har jag för mig. Det som jag tycker var roligast att se var att 3-2-1 fungerade ganska bra. Visserligen mötte vi väl ett lag som det var idealiskt att köra offensivt försvar mot och de var inte superduktiga på att lösa det direkt men det var ändå bara med ett kort träningspass i ryggen som vi gick in och körde och det såg helt klart lovande ut tyckte jag. Men sen är det svårt att säga för jag har så fruktansvärt dålig koll på hur nivån på andraårs b-pojk bör ligga och var den faktiskt verkligen ligger idag i Sverige. Men det ska bli spännande att jobba vidare med det här iaf. Det var även kul att se att vår målvakt gjorde en riktigt bra match, 17 räddningar och fyra insläppta tror jag det var. Å slutligen tror jag att jag nämner kämparglöden och viljan som slutord för matchen, härligt! Ska man ändå vara lite negativ så måste jag ju ändå skriva att anfallsspelet ibland såg riktigt stelt ut och att vi hade svårt att få till något flyt i spelet under stora delar av matchen. Och att matchen var onödigt jämn onödigt länge. Jag frågade vad det stod första gången en bit in i andra och då stod det nog 6-3, eller möjligtvis 6-4 och jag visste nog egenltligen att vi inte hade gjort så mycket mål men ändå så tyckte jag inte att det borde ha varit så jämnt. Men så tröttnade väl motståndarna en aning och vi fick några väldigt enkla mål och helt plötsligt hade vi alltså gjort sjutton stycken.

Å nu är klockan snart snart åtta och mitt älskade real som jag inte ägnade en endaste liten tanke under hela lägret!!! (riktigt skumt) ska spela ligamatch för första gångne på riktigt länge. Kunde ju inte bli mer perfekt! Jag kom plötsligt på, precs i samma ögonblick som min mobil dog på bussen hem att jag inte visste om det blev någon match och när den isf skulle va. Å direkt när jag kom hem kollade jag såklart på nätet och blev överlycklig när jag insåg att den skulle spelas klockan åtta ikväll.

ingen ro i kroppen

Okej det var ju mjukstart förra veckan! Nu gäller det på allvar. Kul ska det bli, tror jag om jag bara kunde komma över nervositeten. Fast hur hemskt det än är så brukar jag vara mer nervös när real ska spela viktiga matcher, å då är det ju inte ens jag som riskerar att göra misstag och göra bort mig helt och hållet. Fast någonstans inom mig känner jag ju att det här är verkligare och viktigare för mitt liv. Imorgon är första dagen som lärare, det jag drömt om i typ 15-20 år, helt sjukt!Jag tror att det kommer bli bra, inte nödvändigtvis imorgon men iaf någon gång. För jag vill ju så mycket och jag kommer engagera mig till hundra procent och då kan man väl nästan inte misslyckas. Inte när man dessutom besitter lite erfarenhet och en hel del talang. Oj det är ju nästan så att jag tror på det där själv ;-)
Egentligen borde jag kanske planera och gå igenom morgondagen lite mer men det känns inte som om jag kan förbereda så mycket mer. Så egentligen borde jag gå och lägga mig, nu är det lite mer än sju timmar till jag ska upp men jag har absolut ingen ro i kroppen alls.

Förutom att det kommer vara supermycket den här och nästa vecka så kommer jag behöva klara det nästan helt på egen hand. Utan att ha min trygghet och stöttepelare här. Vi har verkligen lyckats tajma in det här kanonbra, eller inte. Den här veckan jobbar Kjell tisdag till lördag natt. Vi kommer hinna ses imorgon och kanske någon timme på onsdag. Innan jag hinner komma hem från falun på söndag så åker han till Kalmar och jag tror han kommer tillbaka på tisdag elller onsdag, sen jobbar han natt tom torsdag natt och på fredagkvällen åker han till Danmark för att hans kusin gifter sig. Han kommer visserligen hem på söndagen men om jag inte missminner mig så ska han jobba natt då. Så Måndagen den  femte kanske blir nästa gång vi ses :-(

Tiden kommer säkert flyga förbi men det kommer bli extra tufft när jag inte har honom här. Hans famn kan alltid få mig att må så otroligt många gånger bättre och tryggare. Det som är skrämmande blir så mycket enklare när jag har honom vid min sida. Men men nu är det som det är och lite tid ifrån varandra kan ju vara hälsosamt det  med, vi har faktiskt nästan suttit ihop sen vi fick semester.

Shopping

Vi har varit iväg på en snabb tur till arninge. Jag var tvungen att köpa innetofflor till jobbet, jag slängde mina gamla när jag slutade på förskolan, var på tiden hade ju haft dem varje dag i tre år så de var rätt slitna kan jag lova.  Blev ett par vanliga från skopunkten, jag tycker om dem och de är i lagom prisklass för ett par skor till jobbet tycker jag :-)  Sen så blev det visst tre par skor till, två par höst/vinterskor och så ett par inomhushandbollsskor, var också dags kände jag. Dem köpte jag från XXL och dit gick vi bara i jakt på ett par träningsshorts för jag såg att mina höll på att gå sönder helt och hållet när jag slängde dem i tvätten idag. , där hittade kjell ett par bra jobbskor också.

Annars är jag mest lite smånervös inför imorgon och har sjuk abstinens eftersom jag förväntade mig att få se en realmatch i helgen och att det nu inte blev så. För min del behöver de inte komma igång till nästa helg heller nu för då är ju vi i falun och jag misstänker att jag inte kommer kunna se den, fast man kanske ska ta med sig datorn och koppla den till iphonen så kanske man lyckas :-) Aja först ska vi väl se om strejken håller i sig eller inte.

Nu ska jag leta rätt på någon bra film att dega framför.

Det här blir en rejäl slappardag

Energi finns det inte riktigt hur mycket som helst av i min kropp har jag märkt. Nu närmar sig stunden som jag varit mest nervös över med stormsteg och jag vill egentligen bara få den överstökad samtidigt som jag vill att tiden ska stå stilla så jag slipper vara med om den.
Den här veckan har på sitt sätt gått superfort men samtidigt känns det som om veckan har varit hur lång som helst. Jag tror det kommer bli ett riktigt tufft, jobbigt och underbart roligt år. Utöver alla känslor och tankar som kretsar kring mitt nya jobb så måste jag ju faktiskt börja strukturera upp p97:s år snart också. Även om jag såklart har en hel del tankar och ideér så kan det ju vara bra att börja detaljplanera snart. Nästa helg är det falun och egentligen tycker jag väl att den helgen gärna hade fått komma någon annan gång. Jag kan tänka mig att jag kommer vara ungefär lika trött nästa helg som jag är nu och det känns inte direkt som om man hinner ladda batterierna så värst mycket i falun, så veckan efter det kan jag tänka mig att jag kommer vara mer död än levande. Men som sagt ska det ju bli fantastiskt roligt.

Real förlorade mot Barcelona och tråkigast var kanske bråket i slutminuterna. Eller jag vet inte. Är fruktansvärt trött på tjafs, bråk och filmningar som inte har med fotbollen att göra, rättelse: inte BORDE ha med fotbollen att göra! Å så är jag trött på strejker som gör att matcher inte kommer igång :-( Men jag är inte ett dugg trött på real, eller på casillas, ramos, özil, Ronaldo mfl. De förgyller verkligen min vardag :-D Jag längtar till serien drar igång för med tanke på hur real spelade försäsongen och den första matchen mot barcelona (och absolut delar av den andra matchen också) så utlovas härliga roliga matcher att ta del av.

Mycket!!!

Det är mycket att tänka på, mycket att ordna med, mycket att planera, mycket att diskutera, mycket att läsa och lära sig. Men framförallt är det mycket mycket roligt :-)

Det känns bara väldigt förvirrat och jobbigt. I ena stunden känner jag mig som en proffslärare som kommer vara elevernas dröm medan jag i nästa tycker otroligt synd om mina stackars elever som får en så förvirrad och icke-koll lärare. Men det blir nog bra det här någongång iaf.

Idag har jag hunnit fixa lite låder och annat vettigt till klassrummet och även hittat lite material som jag kommer välja att jobba med. Mitt schema är fortfarande väldigt förrvirande och inte i närheten av klart men det kanske får vara så ett tag så vi verkligen hinner känna in oss om det är bra, det är likadant med parallellklassernas. Jag har även fått träffa en pedagog som var i min klass förra året vilket kändes jätteskönt så jag har lite mer koll på vad de gjort och hur gruppen fungerat tidigare och så.

En viktig sak som känns väldigt bra är att jag tycker att mina nya kollegor verkar toppen. Trevliga, duktiga och hjälpsamma har de verkligen varit än så länge :-)



I måndags när jag skulle gå upp var jag trött, riktigt trött. Jag hade förväntat mig att jag skulle nästan flyga upp ur sängen sådär som man kan göra de dagar det ska hända något riktigt extraordinärt, typ julafton när man var liten. Men så var det inte, men upp kom jag iaf och efter ett litet tag piggnade jag till och arbetsdagen flög förbi med massor av nya intryck och hälsande på personer och försök till orientering på skolan.
När jag vaknade på tisdagen insåg jag att jag hade haft hel fel på måndagen när jag trott att man inte kunde varit mycket tröttare än jag var då och ändå var inte det något i jämförelse med hur det var i morse. Idag har jag dessutom varit trött i perider under arbetsdagen vilket inte känns särskilt kul. Så nu har jag ett problem. Real spelar ju returmatchen mot barcelona ikväll, den börjar tydligen 23, jag hade såklart fått för mig att den skulle börja 21. Och eftersom den inte lär vara slut förrän tidigast strax före 1 så kommer det bli aningen för lite sömn efter den till morgonen. Jag måste gå upp absolut senast halv 8 för jag måste cykla senast kvart i 8. Hade jag varit utvilad och haft en vanlig dag framför mig hade det väl inte varit något problem men nu är det verkligen viktigt att jag är på topp och man blir så trött i huvudet av alla nya intryck så sömnen är viktigare än någonsin känns det som. Dessutom är det lååååång tid kvar till kl elva och jag kan tänka mig att jag kommer vara lite lagom död vid niosnåret. Alltså funderar jag på om jag ska sova lite före matchen, men då är jag orolig att jag kommer ha svårt att somna efter den. Hmm det här är inte lätt. Att missa matchen är såklart uteslutet, så hemsk och okunnig blir jag ju inte av lite lite sömn. Jag påverkas faktiskt inte supermycket av det. Kanske borde jag sova någon timme typ nu så kanske jag kommer kunna somna ganska bra ändå eftersom det då har gått några timmar. Vilket problem jag har!

Halvtid

Å vad jag tycker real är bra! Visserligen står det 1-2, och det känns ju orättvist såklart. Jag har aldrig förnekat att barcelona är bra, men idag har de inte varit i närheten av lika bra som real. Och ändå så leder dem, det är väl en bedrift bara det. Villas mål var snyggt, otagbart för casillas. Jag tycker carvalho gör ett litet tveksamt ingripande, eller han går upp för att stöta men ångrar sig och backar och det är det lilla lilla misstaget som räcker för att barcelona ska göra mål. Ramos är nästan där med foten men bara nästan. Å messis mål, ja lite skicklighet är det ju såklart, eller va fan jag kan till och med sträcka mig till att det är mycket skickligt, men det är banne mig en rejäl dos med tur också. Khedira är på bollen så den helt ändrar riktning och messi och pepe som är på väg i bollens ursprungliga riktning måste ju tvärvända, självklart blir det så att khedira knuffar messi i rätt riktning och pepe halkar. Det är så otroligt små marginaler...
När det hade gått tjugo minuter så kom jag på att jag inte sett messi röra bollen en enda gång, mycket möjligt att han gjort det men att jag inte reagerat på att det var han, men riktigt nöjd kunde jag konstatera att han inte syntes allt - typiskt att han ska få göra mål precis innan halvtidsvilan bara.

Några kommentarer då som inte har med spelet att göra.
Dimaria - jag har bestämt mig, efter att ha tvekat större delen av förra säsongen, jag tycker inte om honom. Han platsar i Barcelona om man ser till fult spel och filmningar. Idag tog han handen med flit och försökte maskera det med en nick, påminner mig om messi, dem tycker nog om varandra.

Ramos - hoppas hoppas ryggen är bra. Vid en hörna höll han sig för vänstra sidan av svanken, jag tror han har känningar :-(

Det var något mer jag tänkte att jag måste skriva men det har jag glömt nu. Förövrigt gillar jag när ramos kommer in och snor bollen av villa, tufft men absolut inte fult och väldigt effektivt och lekande lätt och villa blir så arg att han knuffar till ramos i ryggen efteråt. Ingen kritik mot villa där för det var ingen ful knuff men där är den ramos jag älskar. Så stark och tveklös, och reagerar inte överhuvudtaget (vad jag kan se iaf) på knuffen utan står helt kyligt och ser ut som om det inte finns något naturligare i hela världen, att ingen någonsin kommer kunna rubba honom (även om han självklart kan bli påverkad och göra dumma saker, det kan alla)

och så en liten oro jag har. Jag tror Casillas har varit på toppen, jag säger inte att han inte är kvar där, eller att det är omöjligt att han kommer övervinna den men jag tror att tex valdes är hungrigare och mer motiverad på något sätt - absolut inte som person eller fotbollsspelare för Casillas är bäst alla gånger på alla plan, men han har alltid varit bättre än valdes och valdes tror jag får mycket motivation ifrån att konstant jaga casillas. Valdes gjorde en grym räddning på benzemas nick i första och han har verkligen utvecklats de senaste åren. Det har casillas med men kanske inte med lika stora kliv.

Invigning av tröjan :-D

Hoppas verkligen den för tur med sig :-D

Hala Madrid!

jag kryper på väggarna

Mest beror det på matchen, tror jag iaf. Men sen påverkas jag även lite av att mitt nya liv börjar imorgon. Det känns så oerhört stort att jag ska få äran att göra det jag drömt om så länge. Jag har verkligen trivts på förskolan och det är inte omöjligt att jag någon gång vänder tillbaka dit, kanske är läraryrket inte alls så utvecklande och roligt som jag har fått för mig men nu får jag iaf chansen att ta reda på om det är det på riktigt.
Idag har vi bara tagit det hur lugnt som helst, inte gjort något vettigt alls i stort sett och det har varit väldigt skönt. På sätt och vis har jag ångest över att gå och jobba imorgon men å andra sidan absolut inte, jag kan knappt bärga mig faktiskt för det ska bli så spännande.

Nu är det tjugoåtta minuter kvar till matchen börjar och jag klarar knappt av att vänta längre. Det är miljoner fjärilar i magen och jag vill bara få se alla mina favoriter så vet jag att magen kommer lugna ner sig, iaf i några minuter innan det kommer bli tusen gånger värre. Sergio ramos är tydligen tillräckligt bra i ryggen för att vara uttagen :D, vet dock inte om han kommer få starta. Gör han det inte så ryktas det om att arbeloa gör det istället och alla vet nog vad jag tycker om det, det är ju ungefär en mils avstång i kvalite på spelare mellan dem två, (även om jag måste erkänna att jag mjuknat lite för arbeloa sen jag såg ett klipp när han sjunger abba, helt tll synes random på väg fram till träningsplanen eller nått). Inte för att det får mig att tycka att han är en bättre fotbollsspelare direkt men jag försöker att inte bara se det negativa som jag har lite för vana att göra när jag har bestämt mig för att jag inte tycker att en spelare platsar... Oj hjälp nu är det bara tjugo minuter kvar, jag skriver inte så långsamt men jag blev distraherad av lite sms:ande :-)

Förresten

så måste jag bara säga att jag har den finaste, vackraste iPhonen i hela den vida världen, eller iaf jag och alla andra som köpt det realskalet som jag har! :-D

Snart snart snart

är det match, det är bara trettiofyra timmar kvar typ. Det är ju lite synd att jag fortfarande inte vänt tillbaka dygnet, det har snarare blivit värre och att jag faktiskt inte kan gå och lägga mig så himla tidigt imorgon för reals match börjar ju klockan tio och är slut strax före tolv först. Att jag inte ska se den är ju uteslutet även om jag har första dagen på nytt jobb på måndag.
Jag trodde faktiskt att jag skulle lyckas få bättre dygnsrytm i torsdags, för vi somnade väl mellan 3 och 4 och lb-huskillen kom strax före halv nio, han var kvar i några timmar och sen var det dags att åka och måla hos helena, det var skönt att vi kunde göra det i torsdags. Vi hann precis bli klara med alla väggar och tak och äta middag innan vi var tvugna att åka direkt till träningen. Det var första inneträningen och jag såg faktiskt fram emot den väldigt mycket. Vi var nio stycken och var inte inne hela träningen så det blev inte särskilt mycket spel men det var kul att få komma in och hålla i en boll igen :-) Jag tänkte att jag skulle gå och lägga mig direkt när jag kom hem men då var jag ju såklart inte ett dugg trött utan kunde titta på film och spela heroes. Det blev inte riktigt lika sent som de andra nätterna eftersom jag inte sovit mycket alls innan så jag hade förhoppningar om att kunna gå upp tidigt ändå men det blev visst inte så. Och igår somnade jag vid fyra men jag vaknade faktiskt före 11 och det är ju nästan framsteg.

vända tillbaka dygnet kanske?

Jag är inte alls speciellt trött men borde verkligen gå och lägga mig så att jag orkar upp imorgon om lb-hus-herrarna får för sig att komma tidigt. Planerna för morgondagen är inte helt bestämda men jag ska måla hos min syster antingen imorgon eller på fredag och ärligt talat vet jag inte vad jag hoppas på. Jag är lite stressad över att vi inte har hunnit måla klart vårt garage och regnet bara öser ner. Eftersom jag börjar jobba på måndag och på ett helt nytt jobb så har jag verkligen ingen aning om jag kommer orka/hinna måla efter jobbet och det verkar ju nästan som om hösten är här och snart går det kanske inte att måla alls.
Idag har vi inte gjort särskilt mycket vettigt. Vi sov bort halva dagen vilket iof var väldigt skönt. Vi hade tänkt gå upp vid nio bara för att börja vända tillbaka dygnet men eftersom vi gick och la oss efter tre-fyra natten innan så sov vi lugnt vidare när klockan ringde och jag tror inte jag kom upp förrän vid tolv, kanske inte så konstigt att jag är pigg nu ;-) Jag tränade på crosstrainern ett tag, kände mig så illa tvingad eftersom jag missade träningen i måndags. Sen åkte vi och handlade och gick på biblioteket. Jag hittade två böcker om läsinlärning och läste faktiskt lite i dem när vi kom hem. Kjells böcker till skolan fanns inte så han måste åka in till stan och leta vidare. Nu på kvällen har jag spelat heroes IV, så kul men tiden verkligen bara flyger förbi då. Vi åt sen middag, fläskfile och pommes, mums medan vi såg en rätt så bra film, an education. den var klart mycket bättre än den där filmen jag skrev att jag skulle se igår, den var seg och jag tyckte inte det fanns någon riktigt härlig kemi mellan skådespelarna vilket är väldigt viktigt kanske främst i såna där larviga kärleksfilmer... Nä nu ska jag nog ändå försöka sova, ska bara plugga lite namn först :-)

Längtar tillbaka

Nu när jag har gjort klart inläggen om resan och tittat igenom bilderna för hundrade gången så måste jag ju erkänna att jag längtar tillbaka en hel del. Samtidigt är det såklart skönt att vara hemma. Det närmar sig med stormsteg mitt nästa kliv i yrkeskarriären. Jag har fortfarande inte riktigt förstått att jag faktiskt ska få äran att vara lärare.  Säkert mer än halva min vakna tid går tankarna på något sätt till allt kring den här tjänsten. Jag håller fast vid samma saker som jag sagt tidigare, det ska bli grymt läskigt men också fantastiskt kul.

Nästa sak jag tänker på i rangorning är nog faktiskt real madrid, det är så nära nu och det har gått så fantastiskt bra för dem under försäsongen. Jag tycker att det ska bli riktigt jobbigt att det är just barcelona vi möter på söndag. För även om jag hoppas att alla inblandade klarar av att hålla proffesionalismen uppe och förhoppningsvis bete sig väldigt mycket bättre än de gjorde i våras så är jag av den fasta övertyglesen om att de båda lagen skulle behöva vila från att mötas. Å så är det ju den andra lilla detaljen, att jag hatar, verkligen HATAR, att förlora mot fcb och är rädd att det är just det vi kommer göra. Jag tror att real just nu är det bättre laget, men jag är rädd att inte det räcker. Jag tror också att det är real som känner att de måste bevisa något och jag är rädd att det får negativa följder. Och så befarar jag att ramos inte kommer spela och utan honom på planen blir det ju helt klart svårare att vinna, och är han på planen är han förmodligen inte i sitt livs form. Trots alla farhågor håller jag på att längta ihjäl mig samtidigt som jag inte vill att söndagen ska vara här för då är min semester helt definitivt slut.

Igår var jag och tinna och tittade på hammarby. Det var kul men det hade ju varit betydligt härligare om de inte förlorat. Återigen fick jag gåshud och nästan tårar i ögonen när "just idag är jag stark" spelades (RIP Lena). Jag kollar ju bara på realfotboll i stort sett och jag måste säga att det ju såklart är klasskillnad, men det gör faktiskt inte så mycket vid de tillfällen man ser spelarna ge allt och verkligen försöka. Det är ju kämparglöden och viljan jag tycker är hräligast av allt med idrott. Tyvärr tycker jag den syntes lite för sällan men men jag ska inte klaga.
När vi åkte hem blev det stopp i tunnelbanan, vi kunde inte ta oss längre än till t-centralen och väl där visste vi inte riktigt hur vi skulle göra. Vi bestämde oss för att ta en buss till odenplan, sedan byta till 4:an och hoppa av vid tekniska och därifrån ta oss till danderyd eller mörby. Tinnas bil stod i mörby. Innan vi hade hunnit upp kom det tunnelbanefolk och utrymde plattformen och när vi kom upp var det ambulanser, brandbilar och poliser på plats. Tydligen var det ngn rökutveckling som skulle utredas. Väl uppe på vasagatan där bussen skulle gå ifrån lyckades vi först inte hitta rätt busshållsplats så vi ringde kicki i hopp om ngt bra råd. Hon kom med samma ide som vi haft och medan vi pratade med henne hittade vi rätt hållplats, fanns ju en del att välja bland... Tillslut kom bussen och vi åkte till odenplan, det märktes att tunnelbanan stod stilla för det var överfullt på bussarna av förvirrade människor. Det är märkligt vad handikappad man blir utan tunnelbanan. När vi satt på fyran och funderade över hur vi skulle ta oss vidare så såg vi på sl.se att de hade börjat återupptagit trafiken så vi bestämde oss för att ta tunnelbanana. Det blev ett litet äventyr i storstaden och resan tog säkert minst dubbel så lång tid som den skulle ha gjort men det gick ju bra det med.

Idag regnade det på förmiddagen men sen sprack det upp och då beslöt jag mig för att ge mig ut och måla. Vi målade klart andra lagret med gult på baksidan av garaget så nu är det klart vilket känns väldigt skönt. Imorgon tror jag tyvärr att det ska regna större delen av dan så då lär vi inte kunna måla. När vi målat klart fick vi syn på en superäcklig spindel som byggt ett nät vid vårt hus. Den var stor, inte den största jag sett i sverige men helt klart den äckligaste. Den var prickig i brunt och svart och jag försökte verkligen hantera min spindelrädsla men jag var jättelarvig och mådde nästan illa när jag stod för nära. Kjell ville ju absolut ha hjälp med att ha ihjäl den och jag kunde inte riktigt gå in och må bra om jag visste att den fortfarande levde. Fy vad larvigt det känns nu men så kändes det verkligen då. Jag hämtade en stor planka som jag skulle förska mosa den med men det slutade med att kjell fick göra allt jobb. Och när han hade mosat den på en frigolitskiva så var den en stor brun kletig och gegig fläck kvar som bevis att den hade levt, usch och fy!
Helena ringde och jag har visst lyckats lova att jag ska hjälpa henne måla i hennes lägenhet, vet inte riktigt hur det gick till. Hon berättade att hon och daniel kommer hem från viskan vid ett på torsdag och vi bestämde att jag och kjell skulle komma in och möta dem och måla hela kvällen. Efter ett litet tag kom jag på att några från lb-hus ska komma på torsdag och fixa våra takpannor och vi inte har en aning om vilken tid på torsdag de kommer, det kan vara allt från 8 på morgonen till 8 på kvällen, jaha tänkte jag och bestämde att då får väl kjell ta hand om det själv och jag måla utan hans hjälp. Å en halvtimme senare slog det mig att då är det ju handbollsträning också. Jag är verkligen inte bra på att komma ihåg bestämda planer och tider när jag har semester tydligen. Eftersom jag helt missade att det var träning igår och istället åkte på match så kände jag att jag absolut inte kan missa träningen på torsdag så jag ringde helena och avbokade min del av målandet, eller iaf informerade henne om att jag måste hinna hem till träningen. Så nu blir det antingen en kort målning på torsdagen eller så får jag viga fredagen åt det.

Nä nu ska jag poppa lite popcorn tror jag och slå på någon film. Idag har vi sett Ironclad och Just go with it, den sistnämnda tror jag faktiskt att jag tyckte bättre om trots att det om man ser till genre borde varit tvärtom. Så erftersom töntiga kärleksfilmer verkar falla mig i smaken för tillfället tror jag att det kanske blir going the distance nu...

Aten på hemvägen

Vi åkte färja från Argostoli till en hamn på fastlandet, kommer i skrivande stund inte på vad den heter men det var inte samma som vi åkte till Zakynthos ifrån utan den här låg lite längre norrut. Några timmar senare, vid ett kanske, var vi åter tillbaka på den där bussterminalen som vi stod lite mer än en vecka tidigare. Det kändes helt sjukt att det hade gått så kort tid för vi hade hunnit med så mycket och fått uppleva mer än vi kunnat drömma om. Självklart kändes det lite konstigt att resan närmade sitt slut men samtidigt var det faktiskt skönt. Men vi hade en dag i aten också och den ville vi ju verkligen inte slösa bort. Vi insåg på en gång att strejken fortfarande var igång och hoppade på en buss som skulle ta oss till det område i staden där vårt hotell låg. Vi hade valt ett ganska fint hotell med hög standard, lyxhotell om ni frågar mig, men vi visste också att det låg i ett av stadens lite risigare område med mycket hemlösa och framförallt många knarkare. Vi hade ju kvar vår atenkarta att orientera oss efter och vi lyckades hitta till hotellet ganska fort. Det kändes ganska underligt att gå runt där i slumkvarterren och se sprutor och allt möjligt liggandes på trottoaren för att sedan bara kliva in genom ett par dörrar och befinna sig i en toppmodern och superfräsch lobby. Efter att ha lassat av oss packningen i vårt fina fina rum så gick vi upp till takpoolen för att ta ett svalkande dopp.

Man ser Akropolis i bakgrunden.

Just akropolis är det enda som jag var intresserad av att se i Aten och självklart styrde vi våra steg dit såfort vi tagit vårt dopp och bytt om till andra kläder.
















Vi gick runt lite i staden, åkte litte tunnelbana. Åt på pizzahut och bara njöt av sista dagen på resan helt enkelt. Det var ju fortfarande taxistrejk och på hotellet kunde de ordna transport stod det. Det kostade 50 euro och det var ganska precis (52,70) det vi hade kvar och vi var rätt trötta på att släpa på väskor hit och dit så vi bokade det. När vi skulle åka dagen därpå så visade det sig att det var den trevliga receptionisten som checkat in oss som stod för  skjutsen i sin egen lilla nissan micra. Vi ficck betala på hotellet för tydligen kunde de få jobbiga problem om hon tog emot pengar på flygplatsen. Jag fick nästan dåligt samvete som bokat bilen och de fick köra trots att många hade något emot det men det var en riktigt trevlig bilresa och väldigt bekvämt och skönt att få skjuts ända fram. Hon var verkligen supertrevlig och vi pratade om hur landets ekonomi påverkat dem och om allt möjligt annat mellan himmel och jord.

Å så var vi rätt som det var på väg hem efter en helt fantastisk resa. Jag är så otroligt glad att jag har fått dela den med min babe! Och jag hoppas att vi kommer resa tillsammans många gånger framöver för det var helt underbart.


Kefalonia

Färjan gick nån gång närmare nio och skulle ta lite mer än en timme. Så när vi skulle komma fram skulle det vara mörkt och det kändes inte alltför roligt att behöva leta sig fram till hotellet utan varken dagsljus eller taxi. Vi pratade med en besättningsman på färjan för att höra hur man skulle ta sig till det området lättast nu när det var strejk. Det skulle återigen inte se uta att vara alltför långt på kartan, men vi hade ju lärt oss att vägar som kan se raka och korta ut på en karta inte nödvändigtvis behöver vara det i verkligheten. Han sa bara att vi absolut inte kunde gå, det verkade inte gå några bussar heller så vi befarade en riktigit jobbig promenad nu när vi börjar tro på greker när de säger att man inte ska gå. Men han visade sig vara precis som alla andra greker och tog sig fullkomligt an vårt lilla problem och började ringa runt för att hitta någon som ville köra oss. Han återkom till oss och sa ett en kille skulle komma från Argostoli (huvudstaden på ön, Typ två mil därifrån) och köra oss, men vi kanske behövde vänta 5-10 minuter i hamnen. Vilket vi såklart blev överlyckliga för och tacksamt tog emot. Mycket riktigt kom det en chafför och plockade upp oss. Kan tänka mig att hans taxikompisar inte skullee blivit alltför glada om de insåg att han körde trots strejken men vi blev iaf väldigt glada. För det var en bit att åka, tog säkert minst en kvart, och ju fler kvällar vi bodde där och sen hade svårigheter att hitta tillbaka till hotellet på deras konstiga krokiga vägar utan skyltning så blev vi bara ännu mer tacksamma över det. När vi kom till hotellet blev vi varmt välkomnade av en superrar grekisk kvinna. Det var ett supermysigt familjeägt hotell som vi verkligen trivdes på. Hon berättade att de hade varit så oroliga för hur vi skulle ta oss dit pga strejken och hade hoppats att vi skulle ringa så de kunde komma och hämta oss någonstans (inte hade jag en aning om att den servicen gick att få). Eftersom klockan var rätt mycket gick vi bara en kort promenad och spanade in närmiljön och hotellet innan vi gick upp och lade oss. Rummet var inte så värst stort men det dög absolut till oss och hade en väl fungerande aircondition vilket är nästan det viktigaste för mig i ett varmt land. Sängen var dessutom ganska bekväm vilket är ett stort plus. Morgonen följande dag tillbringade vi vid poolen. Jag hade varit lite orolig dagen innan  när vi först sett poolen, för det fanns inte så många solstolar, typ 10 st kanske och det var ett hotell med säkert minst 50 rum så jag tänkte att man kanske inte skulle få plats men när vi ätit frukost och smörjt in oss vid tio och gick till poolen fick vi se att vi var ensamma där.


Vi läste lite och badade en hel del till Kjells stora glädje. Eftersom vi var ensamma kunde vi fåna oss hur mycket vi ville med undervattenskameran.

Jag har dock insett att jag inte riktigt kan titta under vattnet, jag har inte riktigt vågat på länge efterom jag har linser, men nu struntade jag medvetet att byta linser för att jag skulle kunna prova utan att behöva kasta bort ett helt nytt par. Å jag tyckte verkligen att jag tittade med vanligt uppspärrade ögon,  men det syntes inte direkt på bilderna. Här nedan spärrar jag verkligen upp ögonen extra mycket, trodde jag iaf.


Efter nära två timmar i solen så gick vi iväg för att äta lite. Vi åt på ett ställe som heter Water way och låg nära hotellet. Det låg vid stranden, eller iaf i backen vid stranden och var väldigt mysigt och maten var god. Sen blev det faktiskt en till stund vid poolen. Tror att det var då vi började läsa bok nummer två (för mig). Jag hade nog läst ut marian keys boken på förmiddagen. Jag har länge varit sugen på att läsa grottbjörnens folk (typ sen jag gick i mellanstadiet men det har inte blivit av) och nu när en till bok i serien kommit ut har den ju hamnat på topplistor i bokhandeln igen. När jag och kjell var på bokjakt inför resan fick vi syn på den och kjell har tydligen också velat läsa den, han hade sett filmen när han var liten. Så vi bestämde för att köra på den och det var verkligen hur mysigt och roligt som helst att läsa en bok tillsammans. När jag läser en bok går jag ofta in för det och fastnar, vilket gör att jag tänker på historien och andra frågor som väcks ganska ofta även den tiden jag inte läser. Jag känner ofta att jag vill prata om och diskutera det jag läst men det är så svårt när den man diskuterar med inte har samma "glasögon" som en själv. Jag har flera gånger tänkt på att det skulle vara kul med en bokklubb av just den anledningen. Både jag och Kjell tyckte mycket om boken och eftersom vi läste den tillsammans blev den en ännu större upplevelse än bara en bok på något sätt, svårt att förklara men det betydde mycket för oss iaf. Plus att det gjorde att det blev ännu lättare att få kjell att sola, han blev inte alls lika rastlös vid poolen utan kunde ligga en halvtimme utan att klaga :-)

Vi fick lite sällskap vid poolen på em men det var verkligen inte överfullt och vi kände att vi kunde fåna oss lite till.


Efter ytterligare nån timme vid poolen så gick vi ut på upptäcktsfärd. Det var en ordentlig kontrast från Zakynthos där vi hade bott i en riktig turistby vilket man inte kan påstå att vi gjorde nu. Kefalonia är lite större än Zakynthos, de är ganska lika till utseendet även om kefalonia kanske kändes aningen mer bergigt (kan vara för att vi åkte runt mer och man verkligen upplevde bergstopparna. Naturen är snarlik med samma buskar och träd, samma vackra små stenstränder och klippor vid havet även om stranden precis vid vårt hotell faktiskt var sandstrand. Zakynthos är dock mycket turistigare och det kändes väldigt kul att få båda delarna. Det var härligt och mysigt att på på zakynthos i några nätter men vi hade nog tröttnat om vi stannat där en hel vecka. Å likadant var det med Kefalonia, vi bodde där i sex nätter tror jag, vilket resulterade i fem dagar (eftersom vi kom dit sent på kvällen och reste därifrån tidigt på dagen). Det var absolut tillräckligt. Självklart kan man ligga vid poolen/strande och slappa och läsa men jag tycker faktiskt att det är lagom några dagar, jag skulle ju inte klaga över det ödet kanske men jag skulle definitivt längta hem en del... Som det var för oss var iaf helt perfekt.
Åter till promenaden, först gick vi såklart ner till stranden.


Vårt hotell låg lite mitt i ingemansland kändes det som. Det fanns den där restaurangen som vi ätit på innan och en annan restaurang en liten bit uppför en kulle och så fanns det en del privathus kändes det som. Men det var mysigt att gå runt där och vi hittade en stig längsmed klipporna vid havet som kändes helt igenvuxen på vissa ställen. Utsikten kunde man inte riktigt klaga på men så var det typ överallt på dessa öar.



Någon hade skrivit ett meddelande!?


Vi åt middag på vårt hotell. De hade en mysig uteservering och personalen var som tidigare skrivet otroligt trevliga. Maten var dessutom god.


Andra dagen på Kefalonia hyrde vi bil, den skulle vi ha resten av tiden på kefalonia bestämde vi oss för. När vi bokade boendet på internet valde vi att boka fyra nätter för att vi inte då visste riktigt hur vi ville göra. Vi hade planer på att kanske bo några nätter på en närliggande ö Ithaka. Men vi började inse att den ön var ganska liten och blev mer och mer sugna på att bara besöka den över dan. Och eftersom vi trivdes så himla bra förlängde vi boendet tiden ut, alltså blev det två nätter till. Men vi kände även att vi isf ville ha tillgång till bil så vi kunde ta oss överallt vi ville.
Vi hann ligga lite mer än en timme vid poolen innan en trevlig kille (hon på hotellet hjälpte oss med kontakten) kom med en bil till oss. Vi begav oss först till huvudstaden på ön. SOm ju inte låg så långt därifrån, det var faktiskt skyltat hyfsat och vi hade inga problem med att hitta. Vi körde igenom hela staden och det tog verkligen inte lång tid. Vi hade tänkt att stanna och äta där men varken jag eller Kjell var särskilt hungriga och vi hittade inte något ställe som kändes klockrent så vi åkte runt lite där och stannade och köpte lite vatten och chips på en affär istället. Där såg vi på ett vykort att det fanns ett minnesmonument över de italienare som blev avrättade på ön under andra världskriget och det blev vi lite sugna på att se. Vi frågade killen i affären om han visste var på ön det låg och det visade sig vara precis i närheten.







Vi tog sikte på andra sidan ön ungefär och en bys om heter Sami, där spelade de in stora delar av den filmen som vi såg några dagar innan vi åkte till grekland (capten corellis mandolin). Vår stackars lilla bil var väl inte så stark och det gick segt uppför i backarna, en lampa på instumentbrädan började lysa efter bara ett litet tag (check) men ibland slocknade den igen. Självklart var det värsta backarna för att ta sig till andra sidan och den lilla bilen fick såklart nog nära toppen av den högsta. Vi lyckades (eller kjell alltså) få igång den igen och vände direkt och började rulla neråt för vi hade sett en mack några km tidigare. Den klarade vägen nerför bra och på macken var det en kille som tog sig en titt under motorhuven men han kunde inte se något fel så han sa att det är lugnt, ni kan åka. Vilket vi gjorde men det gick inte särksilt fort uppför.

På vägen till Sami gjorde vi två stopp som vi hade läst om på nätet och verkligen ville göra. Det första stoppet var Drogarati caves, vilket är en droppstensgrotta. Jag har varit i lummelundagrottorna på gotland men det var när jag var liten, kanske typ 7 år så jag kommer inte ihåg så värst mycket, men jag kommer ihåg att jag tyckte det var häftigt och det tyckte jag nu med. Det är så mäktigt att komma till såna platser där naturen har format något ovanligt under flera miljoner år.






Vi var där nere i kanske tjugo-trettio minuter och var i stort sett själva hela tiden. Det var en familj där när vi kom men de gick upp på en gång och det var en familj som kom när vi nästan var klara. Det kändes extra lyxigt så faktiskt. Man är så van vid att det alltid är smockfyllt vid turistattraktioner eller sevärdigheter, historiska platser eller liknande men så var det vekrligen inte på kefalonia!
Andra stoppet var vid Melissani lake - en underjordisk sjö.





Vi och två andra turister (inte överfyllt) fick en liten tur på en eka på undervattenssjön. Tydligen finns det många undervattenssjöar på Kefalonia, här var det ju "öppet" i taket på ett ställe. Där hade taket/marken beroende på hur man vill se det rasat in vid en jordbävning för ett x antal år sedan. Det var mysigt att åka runt där, inte det häftigaste jag gjort kanske men vattnet var verkligen klart och luften var frisk och kylig och man blir helt klart lite tagen av denna plats som känns så avlägsen.

Vi valde att göra en liten omväg förbi Myrtos beach, omnämnd som kefalonias vackraste strand (där scener från den där filmen spelades in). Vi var ganska nära och kände att vi hade tiden till det.



Vi åkte vidare genom ön, upp och nerför bergar och genom små mysiga byar. På kvällen var vi framme i Sami och körde runt planlöst på några småvägar. Vi fick syn på skyltar som visade att det funnits någon firm av historisk plats så dessa valde vi att följa.


Jag älskar känslan av att gå på ett ställe med rik historia. Grekland var ju jordens mittpunkt under antiken och landets historia är ju otroligt rik, tyvärr är det ju väldigt lite av detta som är bevarat av många förklarliga anledningar. Byggnaderna har ju förstörts förmodligen framförallt av jordbävningar och sånt. Här fanns det ändå lämningar av någon borg eller slottliknande byggnad och lite längre bort besökte vi ytterligare en plats med ruiner. Även om de inte alls var lika storslagna som colluseum eller macchu picchu så var det en häftig känsla att gå runt där. Att vi var helt ensamma (bortsett från alla bergsgetter som strövade fritt) och att vi hade en storslagen utsikt gjorde inte saken direkt sämre!








Efter en otroligt händelserik dag då vi hunnit med typ allt det vi på förhand visste att vi ville se och massa extrabonusar som bara dykt upp under dagen så slog vi oss ner på en restaurang vid vattnet i den lilla staden Sami och åt den här resans första pizza. Vi beställde en varsin men först kom de bara in med en och då tänkte jag vilken tur att de missat att vi sa två för det skulle vi verkligen inte ha orkat, men så kom de in med den andra också.



Nöjda och superbelåtna med hela dagen åkte vi hemåt igen och bilen höll hela vägen hem. Vi hade dock lite svårigheter att hitta tillbaka till hotellet men efter en liten omväg hittade vi tillslut hem.

När vi var i Sami hade vi kollat upp hur färjorna till Ithaka gick och eftersom de hade de bästa tiderna på söndagen bestämde vi oss för att åka dit redan nästa dag. Båten skulle gå vid tvåtiden och sen kunde man ta förjan tillbaka vid halv tio. Vi informerade vår biluthyrare om bilkrånglet vi hade haft och han kom och bytte bil med oss, vi fick en som var mycket bättre och blev nöjda och glada. Vi hann ligga vid poolen någon timme innan det bar av mot Sami igen där färjan skulle gå ifrån. Där lyckades vi hitta ett minneskort till kameran och lyxade även till det med varsin glass.






Ithaka påminde mycket om de andra öarna men var mycket mindre. Vi började med att ta sikte på den största staden på ön och därifrån försökte vi  ta oss till ett olivträd som tydligen ska vara Odysseus egna träd, haha säkert. Ithaka sägs enligt många vara Odysseus hemö och Illiaden var en av Kjells favorithistorier när han var liten och jag tycker allt det där är väldigt intressant så vi ville verkligen se ön. Olivträdet struntade vi dock i efter att ha kört på de smalaste små men brantaste vägar jag varit med om. Dessutom hittade vi inga skyltar eller något alls som pekade på att vi var på väg åt rätt håll. Istället åkte vi ner till staden som syns i bakgrunden för att äta lite lunch/middag.






Jag kan säga att den här maten önskar jag att jag inte ätit, men det gjorde jag. Det är en tonfisksallad, på toppen under rödlöken var det en stor klick med majonäs som jag inte tycker om men den skrapade jag bort större delen av. Salladen var helt okej inte riktigt sån tonfisksallad som jag varit sugen på men ändå helt okej. När vi ätit klart och var på väg till bilen kände jag att något var konstigt i halsen, det kändes när jag svalde och jag gissade att det var ett persiljeblad eller något som fastnat och direkt när jag kom till bilen drack jag vårt vatten för att skölja ner det, men det försvann inte och efter några minuter började det kännas svullet och konstigt i munnen, framförallt i vänstra kinden. Jag har aldrig i mitt liv märkt av någon form av allergi och var helt säker på att jag inte var allergisk mot något och jag hade inte heller märkt av något i salladen som jag inte ätit förrut men ändå kände jag med stark övertyglese att det var precis vad som hände, en allargisk reaktion av ngt slag. Först blev jag lite orolig och tänkte på hur omöjligt det skulle va att få läkarhjälp tillräckligt fort om jag svullnade igen mer och skulle få andningssvårigheter men några minuter till förflöt och svullnaden tilltog inte. Det kändes konstigt och nästan bedövat samt svullet men då det inte förvärrades blev jag lugn igen.


Vi körde vidare för att utforska ön och skulle till en grotta i närheten. Efter några minuter fick jag sprängande huvudvärk, tror aldrig jag har fått så kraftig huvudvärk så fort förrut, knappt att jag har haft sån huvudvärk alls faktiskt. Det började hetta på kroppen och efter ett tag insåg jag att jag var knallröd på armarna och det spred sig snabbt över hela kroppen. Jag tvivlade lite på om jag kunde ha bränt mig. Vi hade inte gjort det alls tidigare under resan och vi hade inte varit i solen alls mycket den här dagen men just den här dagen hade vi använt en ny solskyddsfaktor, 10 istället för 15 och 25. Jag hade fortfarande varit helt övertygad om att det inte hade varit möjligt för mig att bränna mig om det inte var så att den solskyddsfaktorn var inköpt i grekland och jag inte visste om den var vattenresistent och det första jag gjorde när vi la oss vid poolen var att doppa mig och den då kändes lite kletig. Men det röda såg konstigt och flammigt ut så jag var relativt säker på att det också var en konstig reaktion på maten ändå.
Vi kom fram till grottan och den var tydligen stängd tyvärr det stod brandmän där och vaktade ingången. Så vi vände och styrde siktet på ett torg med en odysseusstaty (av huvudet iaf)



Det är lite irriterande för man ser inte riktigt hur röd jag var här, och rödare skulle jag bli. Jag mådde verkligen inte tipp topp här utan hade börjat må illa, hade sprängande huvudvärk och frös som bara den om jag kände minsta lilla bris. Jag kurade ner mig under en handduk i bilen och önskade att jag bara fick somna hemma på hotellet, samtidigt ville jag inte låta mig påverkas av det och ville uppleva mer av Ithaka. Eftersom jag inte mådde bättre utan snarare sämre beslöt vi oss för att åka till ett apotek för att få något febernedsättande för jag var het som en kamin. På apoteket ville gubben inte tro att det var något jag ätit utan sa att det berodde på solen och jag kan förstå honom för jag såg verkligen knallbränd ut. Vi köpte iaf något som liknar alvedon och jag tog snällt emot dessa utan att propsa på att jag inte tar tabletter. Sen satte vi oss på ett internetcafe och jag gick där på toaletten, när jag såg mig själv i spegeln fick jag nästan en chock, jag var verkligen knallröd, till och med mina ögonvitor var röda, men jag var inte röd på fötterna och typ en dm upp på benen, jätteskumt!
Jag surfade in på reals hemsida och såg där att de hade haft en tyst minut eller något för offrena i norge och det var så vi fick veta tragedin som drabbat vårt grannland. Klockan började bli ganska mycket och vi bestämde oss för att åka tillbaka till hamnen och vänta på färjan där. Vi satt och läste i bilen och jag mådde faktiskt helt okej i vissa ögonblick samtidigt som jag mådde fruktansvärt i andra. Men därnågongång tror jag att rodnaden började lätta. På färjan mådde jag superilla och ville bara lägga mig ner och gråta men tack och lov hade jag tillgång till toalett där och när jag gick av färjan  började jag känna mig mer och mer som mig själv igen även om huvudvärken inte ville släppa. Resan hem från Sami tog väl lite merr än en timme men för varje km kändes det i stort sett bättre och trots att jag mådde illa och det var världens kringelikrokvägar i bergen så kunde jag läsa utan att det blev värre och det är jag glad för, för det fick mig att tänka på något annat och resan att kännas kortare.

När jag vaknade på morgonen kände jag mig fullt återställd, så himla skönt och jag tackade högre makter säkert hundra gånger den dagen att jag mådde bra. Tänk att man ska behöva må så dåligt för att komma ihåg att vara tacksam över att man är frisk och inte har ont någonstans.
Vi fortsatte att lägga upp dagen ungefär likadant som tidigare, en stund vid poolen och sen upptäcktsfärd med bilen.
Vi åkte runt och såg lite mer av ön, men nu började jag faktiskt tröttna lite på att köra runt på bergsvägarna. Även om grottbjörnarnas folk höll och sällskap.

Vi åkte "hem" igen och åt middag på restaurangen nära hotellet som vi åt lunch på några dagar tidigare. Det var första och enda gången som jag tog fram den långärmade tröjan. Det var inte direkt kyligt men har man haft den med sig hela vägen från Sverige kan man ju lika gärna använda den.


Sedan gick vi tillbaka till hotellet och satt på uteserveringen och spelade kort, supermysigt. När vi tröttnade på det gick vi upp och gjorde korsord och läste lite mer om Ayla. Jag är så glad att vi är lika "tråkiga" båda två :-D

Sista dagen (tisdagen) på ön bestämde vi oss för att vi bara skulle ligga och slappa vid poolen. Vi kände oss riktigt nöjda med vad vi sett och var sugna på en lugn dag i solen. Vi märkte att det var mulet när vi gick upp. Det hade inte varit många moln på himlen tidigare under resan, vilket vi självklart är tacksamma för även om det då kändes lite surt att enda dagen vi verkligen bara skulle sola, så var inte solen framme. Men vi gjorde om planerna och åkte och köpte färjebiljetter och lite reskost för nästkommande dag. Det hade vi tänkt göra när solen var som starkast mitt på dagen i samband med lunch. Men nu blev de förmiddagen som gick åt till det och när vi kom tillbaka åt vi lunch på hotellets restaurang. sen la vi oss vid poolen ändå och molnen lättade faktiskt och vi njöt ordentligt av den sista soldagen.
Vi ställde klockan tidigt för första gången på semestern för färjan skulle gå vid halv åtta har jag för mig och det betydde att vi skulle åka från hotellet runt sex.
Sista utsikten från balkongen var det inte direkt något fel på!



Sedan bar det av mot Aten.

Dagens planer blev ju ändrade

Eftersom det inte gick att måla så fick jag stanna inne. Då kunde jag äntligen göra klart Zakynthosinlägget (finns lite längre ner eftersom jag skapade det för ett bra tag sen). Jag har även hunnit med massa onödigt surfande och nyss såg jag en film. Take me home tonight, det är inte en typisk kajan-film men jag var på humör för en lättsam kärleksfilm som jag antog att det här var efter att ha sett titeln och dvdomslaget. Vilket jag tycker att jag hade ganska rätt i, till en början blev jag dock lite besviken för att den var sådär jobbigt pinsam men den växte eftersom och som vanligt fanns det minst ett otroligt bra och tydligt budskap i filmen och sånt tycker jag om. Väljer att sammanfatta det med ett citat från filmen
- I´m sorry I´m such a failure!
- You haven´t really faild son, because you haven´t really tried to succeed. So don´t credit youself as a failure. you are worse than that!

Ursäkta min engelska, jag är inte direkt bra på det och min stavning är nästan lika katastrofal som när jag pratar engelska.



I fredags åkte vi ju till stan efter jobbet. Jag, anna och tinna mötte upp kicki med några kompisar på kungsholmen. Vi satt och umgicks i en park och hade det mysigt. Det blev dock lite kallt när solen försvann altmer och efter ett tag gick vi därför till Kickis pappas lägenhet. Där hittade vi ett spel, retro tror jag det hette. Jag älskar verkligen att spela spel och tycker att det var kvällens höjdpunkt. Vi drog iaf vidare till Lemon? men där stannade vi inte så länge för jag var otroligt seg och lockades av möjligheten att ta sista tåget hem, är ju så sjukt mycket smidigare. Jag fick sällskap med tinna hem (anna en bit också ) och det var väldigt trevligt. Det blev en mysig promenad sådär på nattkvisten. När jag stupade i sängen kom jag på att jag inte hade någon klocka eller mobil i närheten och övervägde att gå upp så jag kunde ställa in ett alarm men jag bestämde för att strunta i det. Jag hade bara en sak inplanerad för lördagen och det var såklart reals match. Jag hade inte exakt koll på när den skulle börja men hade för mig att det var vid kvart i ett eller nått sånt och jag tänkte att det är ju självklart att jag vaknar innan det. Och det gjorde jag också, närmare bestämt strax efter tolv. Jag gick självklart direkt till datorn och såg efter om matchen hade börjat och det hade den ju såklart till min stora besvikelse, den började tydligen kvart i tolv :-( Men men real ledde med 2-0 och jag njöt av att få se dem spela. Det märks att jag har blivit bortskämd med målkalas och underbart spel för jag blev ganska direkt besviken över att de inte gjorde några mål och inte spelade så bra. Och då ledde de ju ändå, och hade inte så många av sina bästa spelare på plan och de släppte inte till så många chanser för det andra laget direkt. Tråkigast var ju såklart att ramos gick av skadad!!! Att det dessutom är ryggskada och framförallt att det är en skada han precis har haft gör mig ännu mer ledsen för då känns det allvarligare. Hoppas iaf att han blir bra snart och inte kommer besväras av den mer. Matchen var rätt seg så jag blev glad när jag såg att marcelo, pepe, carvalho och özil skulle komma in, iaf marcelo och özil brukar ju tillföra en hel del offensivt . Kaka byttes ut mot özil och jag hade tänkt på det innan att özil verkligen är som kaka-fast mycket bättre, snabbare, lyckas oftare med det han försöker och känns mycket hungrigare - inte så konstigt kanske om man tänker på i vilken fas i sina karriärer de är). Men det visade han faktiskt inte riktigt den här matchen. Lite bättre spel tycker jag nog att det blev men det kom ändå inga mål. (Ni ser ju hur krävande jag har blivit-men det beror mycket på att det känns som om de möter motståndare som de faktiskt ska utklassa också). Higuain hade spelat hela tiden (som jag sett iaf) och jag tycker nog att man såg vissa tendenser på en positiv utveckling. Så jag var lite ledsen över att han inte fick göra mål. Å när jag såg att ronaldo och benzema var på väg in var jag ju säker på att han skulle plockas ut. Å så funderade jag på vem de mer skulle ta ut och kom fram till att det nog var nykomlingen contraõ som skulle få lämna, å så böjrade jag filosofera om honom också, tycker nog att han är den enda av nykomlingarna som är någorlunda i närheten av att ta en plats i startelvan (jag menar absolut inte att han gör det men att han iaf har en chans) men jag kom fram till att han inte hade haft sin bästa match, visserligen hade han gjort några fina passar men inget fantastiskt. Och medan ronaldo och benzema gick fram till linjen oocch jag funderade på just det så drar en spelare till med ett långt inlägg och bollen dimper ner precis på en annan spelare som enkelt sätter den i mål, och vilka var just de här två spelarna kan man ju undra? Jo det var ju just contraõ (stavning?) och higuain :-D Det tyckte jag var härligt, framförallt att Pipita fick göra mål, det tror jag var viktigt för honom! Och så genomförs bytet och det var väl ungefär tjugo minuter kvar av matchen. Ronaldo behövde drygt fem minuter på sig innan han gjorde mål och sen gjorde benzema två till. Men kan inte klaga på dessa två herrars form just nu, hoppas verkligen det håller i sig när det är på allvar. Ronaldo har tydligen gjort sju mål på sju försäsongsmatcher och det är ju inte fy skam. Tänker man dessutom på att han inte direkt spelar 90 minuter i dessa matcher är det ännu mer anmärkningsvärt. Tänker man ytterligare lite längre och nog accepterar att motståndet inte håller riktigt toppen av laliga kanske det tar bort lite av berämmet men oavsett han är het punkt slut! Hur många mål benzema har jgort har jag ingen koll på (och det läste jag inte nyss på någon sida) men det känns ju inte omöjligt att han har kommit upp i en liknande summa, känns som om han har spottat in mål ungefär. Jag tycker egentligen mer om higuain men jag måste ju erkänna att benzema just för tillfället lätt tar hans plats.
Och så för att roa mig lite ska jag skriva vilka elva spelare jag tycker ska vara i startelvan nästa match, en match där det faktiskt är på blodigt allvar. Casillas, ramos, pepe, carvalho, marcelo, özil, alonso, khedira, ronaldo, benzema och den sista tycker jag är svårast men väljer nog ändå kaka och annars får dimaria och contraõ slåss om saken :-)

målarväder?!!

Vi målade huset förra sommaren och garaget med men vi hann dock inte riktigt med hela garaget. Vårt hus var fabriksgrundat och vi målade med vit grundfärg överallt ett laget. Sedan målade vi två lager med tackfärg både de vita detaljerna och de gula. På garagets kortsidor hann vi dock bara med ett lager med täckfärg och hade det på agendan för den här sommaren. Men det har vi ibland glömmt bort och ibland skjutit upp, det känns ju alltid som att man har hur mycket tid på sig som helst och när jag väl kom på det och hade tid för det insåg jag att vi inte hade köpt färg och så än. Men tillslut så har vi kommit igång, vi har köpt all färg och igår tvättade vi baksidan. Idag var min plan att måla baksidan två gånger. Men tydligen så skulle det såklart regna idag. Hela dagen har det bara vräkt ner här och det är ju extra kul eftersom de ska komma först på torsdag och laga våra takpanner som spruckit :-(

Det är verkligen inte stora ytor som ska målas så det borde gå rätt fort men nu när vi äntligen hade kommit igång ville jag bara få det gjort helt klart! Förhoppningsvis är det några torra dagar den här veckan så vi kan få det gjort. Vi har verkligen tagit det lugnt i sommar med husetfix. Det som har blivit gjort är ju altanen och entren men det kan vi ju inte direkt ta åt oss äran för. Vi har bestämt att vänta med gräs till våren, så är planen nu iaf. Det skulle ju vara najs att på samma gång fixa med stensättning men det är ju inte direkt gratis och Kjell ska ju inte jobba heltid i höst så vi får se om vi hinner spara ihop tillräckligt till det. Dessutom måste man ju då ha helt klart för sig hur man vill ha allt och även om vi har en tanke nu så är jag inte säker på att vi verkligen vet säkert.

Jag trivs iaf otroligt bra i vårt hus :-D


Varor på väg

Jag har varit lite anti pekskärmstelefoner i allmänhet och iphone i synnerhet sen de kom men nu la ju min älskade telefon av och hastigt och lustigt gick jag och skaffade mig en iphone. Jag tror faktiskt helt ärligt talat inte att jag hade gjort det om det inte var för att jag råkat få syn på ett fint skal på reals hemsida till just den telefonen. Kanske hade jag gjort det ändå och än så länge är jag rätt nöjd med den (fick den i söndags tror jag) men nu har jag alltså skickat efter just den lilla saken som är orsaken till att jag tillslut gav med mig och blev ägare till en sån där tidsslukande liten manick. Jag har velat lite med beställningen från realshopen för jag har länge funderat på om jag ska köpa en realtröja från shopen också, först väntade jag på mitt medlemskort och när jag fått det var jag rätt missnöjd med det årets upplaga av matchställ. Jag har inte helt bestämt mig vad jag tycker om det här årets heller men jag tycker bättre om de svarta än de vita i år iaf. Och jag har ju två vita realtröjor redan, en fin officiell sådan och en ful fejk men som har ett väldigt fint namn på ryggen, så det kändes ganska bra att sikta in sig på en svart. Tjejtröjan såg dock på tok för mycket timglasaktig ut för att jag skulle våga klicka hem den så det blev en vanlig i medium, hoppas jag kan ha den! Jag tycker att det är lite väl dyrt för en tröja, den kostade iaf mer än 70 euro i grundpris och med tryck och så blev 18 euro till men pengarna går ju till välgörande ändamål :-) Att det blev fraktfritt om man beställde senast fredag och för över 60 euro fick mig att få ändan ur vagnen och faktiskt beställa och det fick mig att tillslut bestämma att det blev en tröja också. Tog ett bra tag för jag kom på att jag har medlemsrabatt där men då var jag tvungen att hitta mitt kortnummer och lösenord och det hade jag ingen aning om var jag skulle kunna finna, men tillslut gjorde jag det iaf. Så i slutet av nästa vecka borde jag ha ett paket med fina fina saker som väntar på mig, underbart!

Oj såg precis att klockan är rätt mycket, jag kanske borde hoppa in i duschen och gå och lägga mig. Varför är jag pigg nu för, imorse var jag ofantligt trött. Jag hade helt glömt bort hur jobbigt det är att gå upp före sex på morgonen och framförallt efter två nätter med för lite sömn. Som tur är börjar jag inte halv sju imorgon utan har lite sovmorgon, iof skulle jag gärna byta så jag fick sluta tidigt istället för att stänga men jag tänker inte klaga.

Hinner inte riktigt med

Veckan har som vanligt bara flugit förbi. Och då är det ändå väldigt få barn på förskolan och dagarna går därav otroligt mycket långsammare än de kan göra när det är full rulle. Som det ser ut nu är det min sista arbetsdag på jobbet imorgon. Känns väldigt skönt, för nu när det är bestämt och så nära så går man bara och väntar på det i vilket fall som helst. Fast jag kommer sakna ihjäl mig efter barnen. Jag träffar många barn mer än vad deras föräldrar gör, iaf vaken tid och självklart är de en stor del av mitt liv. Det är omöjligt att inte avguda dem och älska dem, även om man självklart även nästan kan slita sitt hår i frustration över olika situationer. Hur som helst kommer jag sakna dem otroligt mycket!

Efter jobbet blir det en tripp in till huvudstaden där vi ska fira att Kicki jobbar sin sista dag, tydligen vill vi dela mer än bara födelsedag med varandra :-) och tydligen är det som vanligt hon som ser till att organisera ngt sånt när hon har en anledning att fira, vad gör jag lixom? Det ska bli kul iaf :-)

Real Madrid :-)

Jag missade de första minuterna på matchen idag. Det var en vänskapsmatch mot ett kinesiskt lag och real krossade. Det syntes klart att det var klasskillnad på lagen och det kändes som om real-spelarna inte nöjde sig med att göra mål, det skulle vara snygga mål, som klackning, bröstning och allt möjligt. Jag tyckte mest om Özils mål. Han gör några jättefina dragningar, passar ronaldo och sticker på djupet och får tillbaka den perfekt, målvakten kommer ut men han rundar honom men han får bollen rätt långt ifrån sig och det känns som om han inte kommer hinna lägga in den i öppet mål, men se "utsidar" (ett bra påhittat? verb) in den precis bredvid stackars målvakten.
Jag tycker att real spelar fantastisk fotboll och det är verkligen underhållning att se på det. Idag blev jag dock lite besviken över två grejer. Dels var det att jag fick den där känslan av att de inte har någon koll alls på sina markeringar. Det var vid ett tillfälle som det känns att kinesen blitr på tok för ensam, kommer inte ihåg om det var på hörna eller frispark nu och jag hoppas att det var pga matchen redan var avgjord sedan länge. Och det andra var Higuains attityd mot domaren. Inte att den var helt fruktansvärd, utan det som stör mig är att det kändes som att den var mycket värre än vad den borde ha varit och framförallt mot hur han brukar gestikulera och det får mig att bli orolig för att han bär på otroligt mycket frustration och ilska. Jag tycker inte han har sett ut att vara i toppform, och det är väl inte så konstigt med tanke på vårens operation men det är aldrig kul att se arga spelare i sitt favoritlag och framförallt inte när jag inte förstår vad de har att vara arga över.

Nu ska jag fortsätta matlagningen!

RSS 2.0