Idag är det inte vilken dag som helst

för det är nämligen bästa Tinnas födelsedag. GRATTIS!!!


Sliten

I helgen var det fotbollscup på Åland, superskoj tyckte jag även om jag var så nervös att jag ända fram till första matchen absolut inte hade insett att jag faktiskt skulle spela eftersom jag för att skydda mina nerver låtsades om att det var något helt annat än fotbollscup jag var iväg på. Den enda träningen jag gjort innan turneringen på fullstor plan gick sämst så jag hade superlåga förväntningar vilket nog var bra för eftersom jag faktiskt lyckades vara lite bättre än sämst så kunde jag åka hem rätt nöjd från Åland. Silvermedaljen känns lite dubbel. Jag hatar att förlora och att vi bara släppte in ett enda mål på hela helgen och ändå inte vann guld känns bittert, särskilt som det var tre mm från att inte bli mål två gånger om typ. Samtidigt är det första silvermedaljen för min del på en väldans massa år och det var ändå lite mer än jag hade vågat hoppats på inför cupen.
Det är ett riktigt härligt lag iaf och det är ju faktiskt det allra viktigaste. Det är superkul att få lite bra kvalitetstid med Tinna och Kicki och att jag dessutom får umgås med andra härliga tjejer gör det hela ännu bättre såklart.
Kroppen tog väl en hel del stryk, jag märker ju att jag inte är så ung längre men det hade helt klart kunnat vara värre. Värst var det nog att jag råkade nicka i golvet rätt ordentligt, jag har ett fult prickigt märke i pannan men jobbigare och på gränsen till läskigt var det att nacken har varit fruktansvärd stel och gjort ont sedan i söndags. Nu börjar det dock kännas lite bättre. Jag borde ställa mig på ct:n idag för jag tränade inte igår och imorgon har vi informationsmöte för eventuella nya föräldrar på skolan till åtta så jag hinner inte till fotbollen.
Nu måste jag äta lite för hittills har jag stoppat i mig 50 kcal under dagen och magen kurrar lite faktiskt. Dock har jag bara 450 kalorier kvar eftersom jag fastar idag. Det väldigt jobbiga är dock att real spelar match och jag inte får äta popcorn, jag glömde den detaljen när jag bestämde mig för en fastedag. Leder inte real i halvlek så blir jag nog nästan tvungen att bryta fastan. Men förhoppningsvis gör det flera snabba mål så det känns tillräckligt säkert för att skippa popcornet. Jag åt ju inga i helgen när jag var på Åland och det gick ju vägen ändå. Lite tufft kändes det i helgen att gå runt i taxfree-affären och inte köpa något och se när alla andra stoppade i sig alla möjliga godsaker, men det kändes faktiskt också väldigt bra att jag var stark nog att tacka nej till allt. Sen så åt jag väl massa kalorier mer än mitt tänkta intag men det brydde jag mig inte om. Det enda onyttiga egentligen på helgen var väl beasåsen på båten men annars åt jag ju mer än normalt, det är inte ofta jag äter tre mål mat om dagen direkt så bara där gör det ju att kalorierna drog iväg, men å andra sidan rörde jag ju på mig lite också... Jag är inte benhård på antalet kalorier de dagar som jag inte fastar, men jag får inte äta godis, chips, pizza, viss snabbmat eller dricka läsk. Ibland får jag stor lust att bara strunta i det helt och hållet men ibland känns det grymt bra och väldigt lätt. Jag märker ju lite resultat på kroppen men samtidigt verkar jag ha nått en gräns där det är svårt att komma under och få det att hända så mycket mer och jag vet inte om jag tycker att det är värt det extra slit som det skulle krävas av mig. Mest pga att jag är väldigt nöjd för det mesta hur det känns och ser ut. Jag är smalare än vad jag har varit på säkert femton år och därför är jag ju inte heller lika angelägen om att tappa ännu mer. Samtidigt skulle jag vilja lite lite till, jag har fortfarande en del fett på magen som jag gärna skulle vilja bli av med, det är ju det det handlar om. Tyvärr är det ju svårt att bara tappa där. Jag vet ju dock att mitt stora problem är att ha någon bra balans. Tillåter jag mig själv att äta något blir det lätt att jag stoppar i mig allt i på tok för stora mängder. Jag har svårt att äta med måtta men jag ska försöka lära mig det.

Inte lika mycket på topp

fast jag ska inte klaga för jag har varit glad och haft en mysig dag idag. Men just nu försöker jag tvinga mig själv upp från soffan där jag ligger nerbäddad. Vi ska nog snart åka till Jennifer och jag borde kanske fundera över kläder och faktiskt kamma håret lite. Jag är helt slut och orkar egentligen inte men jag vet ju att det blir skoj när vi väl är där. Och sen spelar ju Sverige match också, hoppas på en bra sådan.
Igår var jag snäll och skjutsade min babe in till stan, han låste dörren med mina nycklar och jag gick ut före och startade bilen och så. Vi hämtade hans kompis i sollentuna och drog vidare till medborgarplatsen, jag trodde jag hade koll på hur jag skulle åka tillbaka men lyckades välja lite fel fil, men det gjorde inget jag tog bara en tur förbi centralen men blev sen lite stolt när jag hittade ner till fontänen vid plattan, jag är ju sämst på att hitta i stan och veta hur allt hänger samman men man lär sig ju lite när man kör fel faktiskt, och det blev ju bara en omväg på typ två minuter så det var lugnt. Jag hade övervägt att stanna i stan och tagit med mig en bok som jag kunde läsa men bestämde mig för att åka hem emellan eftersom det lät som om de skulle vara kvar ett tag den här gången. När jag körde in på uppfarten hemma och såg husdörren blev jag alldeles kall, då insåg jag att Kjell låst med mina nycklar och jag inte hade någon aning om var de var. Han brukar ibland lägga in saker i handskfacket så jag kollade där men de var inte där och såg dem inte någon annan stans så då blev jag rätt säker på att han hade dem på sig. Jag hade lyssnat på ljudbok hela vägen hem och när jag kollade på mobilen var det fem procent batteri kvar. Huvudet snurrade men jag kom inte på någon bra lösning, ville inte hem till någon och störa eftersom det var midnatt, jag förbannade att jag struntat i att ta med mig en bok och även att jag lämnat jackan i huset för det hade varit najs att ha, det bästa jag kunde komma på var att åka in till stan och parkera någonstans där Kjell skulle hitta mig även om mobilen dog. Jag sms:ade honom men precis efter det hittade jag till min superstora glädje nycklarna precis nedanför handbromsen. Så istället för att sitta i en bil utan något som helst att göra kunde jag gå in och titta ikapp mig på veckans tre ph-avsnitt och äta smaskiga popcorn. Jag höjde ljudet på mobilen för att vara säker på att jag inte skulle missa ett samtal från honom. I slutet av tredje avsnittet höll jag nästan på att somna, då tittade jag på mobilen och blev förvånad över att se att det ringde, tydligen hade jag ljudlöst på så det var tur att jag inte missade samtalet. Sen var det ju bara att åka in till stan igen. Kan ju bero på att jag var en så snäll flickvän igår som gör att jag är så seg som jag är idag.

Nä nu måste jag verkligen ta mig i kragen och gå upp...

Vinst

härligt underbart! Jag älskar att vinna och idag krigade killarna verkligen för vinsten och var sååååå värda den. Att det dessutom var mot trean i tabellen och att vi nu snodde den platsen gör det ännu bättre.
Tydligen spelade real match också, verkar varit en grym sådan som jag missade :-( Asså jag är helt säker på att det har stått 16.00 den 19/1 på deras hemsida. Jag var inställd på att det skulle krocka med firandet av svärfar imorgon sedan tidigare i veckan och idag när jag kollade på reals hemsida var jag tvungen att för säkerhetsskull kolla datumet på datorn för att se att det inte var den 19:e idag. Men men, härlig vinst iaf! Tyvärr lär jag väl missa deras match på tisdag också. Jag kommer inte ihåg när vår match är men den lär väl va på vår träningstid och säkert inte börjar förrän typ 20.30.

Nu ska jag laga lite mat, har fastat idag och hittills intagit 0 kalorier så jag har lite att ta igen :-) Det blir nog kyckling och lite morötter i ugn. Mums!

På topp

Utvilad efter en natts underbar sömn och utan att behöva ställa klockan vaknade jag verkligen på toppenhumör. Vi hade en supertrevlig kväll igår då vi var utbjudna av Karin och Patrik, det blev mat och handboll på O´learys och massa Leonardo på bio. Kvällen kunde bara toppats av lite mer flyt i handbollen och vinst mot Kroatien men förlusten var ju rätt väntad så det gick att komma över.
Jobbveckan har gått fort och varit väldigt härlig, love it! Idag är det träning, lite inköp till resan och match med killarna som gäller. Vi skulle ju ha spelat mot skånela idag men de kan ju tydligen bara spela på vardagar vilket suger så den matchen är flyttad till på tisdag. Det är tredje tisdagen i rad som träningen blir inställd pga match. Undra hur många andra div. 2 lag som nöjer sig med en träning i veckan. Nu skulle jag ju inte direkt klassa oss som div 2 lag men det är ju ändå i den serien vi spelar... Tydligen har Åkersberga rackat ner på oss som bara den efter matchen i helgen, funderar på att gå in och läsa men kommer kanske bara bli arg?! Fast de har väl säkert rätt i mycket...
Jag har noll kunskaper om klädkoder och sånt och håller nu tummarna för att få okej på min tänkta klänning till bröllopet, annars blir det jobbigt. Har dock kommit på att jag måste hitta ett par skor till och det är nog inte det lättaste med tanke på att jag typ bara traskar runt i sneakers och sånt och har feta otympliga fossingar som inte är byggda eller vana för/i högklackat eller finskor över huvud taget. Måste seriöst börja fundera på mer packning till resan för jag vet inte när jag ska hinna med att shoppa riktigt. Fast först känns det som om vi borde besluta angående Fraser eller icke Fraser. i morgon har jag lite tid över men real spelar sverige spelar och så ska vi fira Thomas som fyller år. Jag jobbar mån-fredag, har handboll måndag, tisdag och torsdag och har fotboll på onsdag plus hela helgen eftersom vi åker till Åland på fredag och kommer hem söndag. Sen är det typ två och en halv vecka kvar, de veckorna också rätt fyllda med jobb, handboll och fotboll. Men det ska nog gå att hitta lite tid för shopping, jag är mest orolig att jag ändå inte kommer hitta några skor som jag tycker om eller klarar av att ha på fötterna.

Btw är jag sjukt glad över vädret, äntligen är det vitt på marken och idag skiner ju dessutom solen medan stora vita flingor sakta faller mot marken, underbart!

Nä nu duger inte det här slappandet, dags att hoppa i träningsskorna och ställa sig på ct:n. Jag har bara tränat två dagar den här veckan. Visserligen visade vågen återigen under målviken som jag hade under hösten igår och ett av de par jeans jag införskaffade i vintras kan jag typ använda, inte med hur tajta tröjor som helst till kanske men det är inga problem att knäppa knappen vilket ju är skönt. Men jag måste iaf skrapa ihop tre träningar för annars är det sämsta träningsveckan på typ ett år (om man inte räknar med resan och en vecka då jag var sjuk.

Snart iväg

måste åka snart, det är fotboll i Karby som gäller. Det ska bli kul men samtidigt är jag inte alls sugen på att åka hemifrån. Det är så skönt att sitta här i soffan och jag skulle så gärna vilja se Sverige spela, som tur är hinner jag tillbaka till realmatchen iaf. Jag har inte morgondagens lektioner helt planerade än och borde verkligen komma på något bra snart eller åka astidigt imorgon. Med tanke på att realmatchen börjar först 21.30 så lär jag ju inte vara pigg som en lärka imorgon direkt. Men det blir säkert bra...
Igår tittade vi lite mer på resan och plötsligt blev jag lite osäker på vad vi borde göra. Ska vi skippa Fraser eller inte, tänk om man lägger en del pengar och framförallt dyrbar tid på det och så är det värdelöst väder, det skulle inte va så skoj. Vi får fundera några dagar till men sen tror jag att vi vill boka lite mer, typ boende, flyg och eventuella triper kanske... Jag ser verkligen fram emot resan och det kommer säkert blir superhärligt men lite jobbigt kommer det nog bli också, jag undrar hur många timmar vi kommer sitta på ett flygplan under de två veckorna, typ halva tiden ;-) nejdå, men det är surt att vi inte kan stanna bara några dagar extra för då känns det som om man skulle hinna med mer av det man vill utan att det blir för hattigt och stressigt. Nu lutar det väl åt att vi ser till att ha några dagar i slutet för att bara kunna bo på samma ställe och semestra lite i lugnt tempo.

Dagarna går

rätt fort också måste jag säga. Fast det tjatar jag ju alltid om. I fredags åkte jag direkt hem efter jobbet och sov. Det har varit en väldigt härlig och bra arbetsvecka men att ställa om från noll till hundra tar lite på krafterna och jag var verkligen helt slut. Dessutom hade jag nog tagit ut kroppen lite på fotbollen onsdag och torsdag och när jag kom hem sent i torsdags var det ju bara att vara vaken ett bra tag till för real spelade då. Jag vaknade efter typ tre timmar och trodde det var lördag morgon men lyxigt nog var klockan inte ens sju på kvällen än.
Igår var det handbollsmatch mot Åkersberga. Jag var såklart helt inställd på förlust innan matchen och även om jag var spelsugen så såg jag inte fram emot det supermycket. Tycker dock vi spelade över förväntan och det var ganska kul. Efter tio minuter stod det 7-6 tror jag och jag tänkte bra vi hängde med så länge iaf, och efter det drog de väl ifrån lite och ledde med kanske 3-5 resten av halvleken. Vi kom dock igen i andra och kom faktiskt upp i 22-21 tror jag. Men då fick vi tre utvisningar på raken och även om vi inte tappade ifrån dem helt hopplöst under just dem minutrarna så blev det för tungt att hämta igen både psykiskt men faktiskt främst fysiskt. Det märks ju att de är lite starkare, lite snabbare och orkar en del mer. Och när jag skriver lite är jag nog rätt snäll mot mig själv. De är bättre tränade helt enkelt och då är det ju kanske inte fy skam att förlora heller, särskilt med tanke på att de har rutinerade spelare som spelat halva sina liv ihop och vi har ett lag som är ihoppplockat av lite av varje och att vi väldigt sällan tränar ihop. Jag märkte klart av att det var första matchen på ett tag. Jag kände fruktansvärd frustration under och efter matchen för jag var som ett stort stenblock som satt fast och hur mycket jag än ville så kunde jag inte röra mig, det gick så segt och var så jobbigt. Det var först när det var typ tio minuter som det lossnade. De fyra första funkade också för då hade jag inte kört slut på mig själv. Jag tycker ju att jag har tränat bra över julen och jag har ju ändå kört fotboll med rätt bra tempo emellanåt men det är tydligen inte riktigt samma sak... Det jobbiga var att jag gjorde illa tummen i början av andra, jag fastnade nog med den på ngt sätt i en spelare, sen fastnade jag lite till vid ett senare tillfälle. Jag tycker inte jag blev så lidande av det under matchen för det var vänstertummen och jag fick helt enkelt fånga bollen med handflatan och högerhanden men efteråt insåg jag ju hur mycket man använder sin tumme till som man inte är medveten om att man gör, idag är den snäppet bättre så det är nog ingen fara med den direkt.
Efter matchen åkte jag hem till mamma och fick supergod mat och storpisk i kortspel.
Idag har jag varit i hallen. Killarna gjorde en bra match tycker jag, de kämpade och slet och borde ha fått vinna men även Sollentuna kämpade och de hade turen på sin sida idag. Det sista som hände var att vi täckte och styrde in ett mål så de fick ledningen för första gången i andra halvlek och därmed var säsongens första hemmaförlust ett faktum. Surt som bara den men ändå skönt att killarna kämpade och slet på bra.
Resten av dagen ska jag jobba en del och fortsätta fundera lite på resan. Den 13/2 åker vi och idag är det ju redan den 12/1, galet! Jag borde jobba vidare på ett annat projekt som jag håller på med men jag får se om jag orkar och hinner med det också. Jag började med det i chockerande bra tid typ förra jullovet tror jag, eller åtminstone för ett år sedan men efter ett tag tvärdog det och nu börjar det bli lite tidspress. Jag måste hinna klart med det innan vi åker och jag kan tänka mig att jag har flera par effektiva timmar som jag behöver sitta med det. Med tanke på att jag har rätt mycket fotboll och handboll på de kommande helgerna borde jag ju verkligen passa på idag men samtidigt tror jag det är bra om Kjell hjälper mig och jag ska ju som sagt både jobba och planera resan och borde träna också idag och lite vill jag ju slappa och vila inför veckan också.
Ikväll är det match för real som gäller igen och vinst är det enda som finns. Vi har inte råd att tappa fler poäng och nu äntligen kan vi knappa in lite eftersom både Barca och Atletico tappade poäng igår (0-0 mot varandra)
Så nu måste jag ju börja jobba lite om jag ska hinna med ens hälften av det jag vill!

Sista dagen på lovet

Det har varit ett underbart lov, som vanligt går tiden sjukt fort. Igår spelade jag fotboll i Rimbo, det blev fem matcher som tur var inte var långa alls för det hade jag nog inte pallat. Det var kul att spela och det var roligt att få köra flera matcher efter varandra för jag kände hur jag kom in i det lite mer för varje match nästan. Sen så tycker jag nog inte att det gick så bra för mig men jag är ändå positivt överraskad över hur det gick för laget för vi vann tre, spelade en lika och förlorade bara en och då saknade vi ändå en hel del bra spelare. Efter fotbollen åkte jag och kicki hem till henne och efter ett tag kom lovi och sen anna. Det var härligt att träffa dem som alltid, känns sorgligt att de redan ska åka "hem" igen. Det som hade kunnat gjort kvällen betydligt mycket bättre hade ju varit ett guld men nu blev det istället finland som tog hem jvm. Det hade jag aldrig gissat inför turneringen. Jag tycker Sverige har varit grymma och förtjänade verkligen guldet men men nu blev det inte så.

Idag har vi städat undan granen, jag har aldrig haft en så död gran någon gång, vet inte riktigt vad vi gjorde för fel med den men den ville verkligen inte behålla sina barr. Den var dock fin och mysig så länge den varade och eftersom vi tog in den i mitten på december har jag ändå fått njutit av den ett bra tag. Vi har även satt upp våra tavlor i sovrummet vilket känns riktigt bra. Jag är riktigt imponerad av de små krokarna och tycker att det blev väldigt tjusigt. Vi blev båda sugna på att fixa fler tavlor men det är svårt att bestämma exakt vilka bilder vi vill använda oss av och var de ska sitta, hur stora de ska va och allt annat så det lär väl dröja flera år till innan nästa gäng kommer upp...

Nu ska jag jobba en del och förbereda inför morgondagen, sen har killarna träning och sen SKA jag motstå lockelsen att slappa framför någon film efter den och gå och lägga mig tidigt. Jag skulle ju upp tidigt idag för att underlätta för morgondagen men det var för lockande att stanna uppe igår när jag kom hem så eftersom jag la mig så sent satte jag klockan på halv tio så jag ändå fick några timmar sömn och jag var nästan på väg upp då men sen somnade jag om ett antal gånger och efter det började jag läsa så jag gick inte upp från sängen förrän närmare ett, illa! Imorgon har jag inget val och jag ska vara på jobbet absolut senast klockan sju!

Fotboll

Imorgon är det dags för match igen, jag har typ förträngt det lite tror jag men nu börjar jag bli riktigt nervös. Hoppas det går bra! Det jag vet är att jag måste ställa klockan och faktiskt gå upp tidigare än jag gjort på två veckor, hur sjukt lyxigt har inte jag haft det när jag ändå inte behöver gå upp före 8 ;-) Min kropp behöver definitivt röra på sig så det kan ju vara bra iaf, den har legat i soffan och sängen rätt många timmar de senaste veckorna.

Imorgon är det även jvm-final så det är mycket att vara nervös inför.


Resplaner

Idag har varit en supermysig dag då min babe har varit ledig precis som jag. Vi har tagit det rätt lugnt vilket är det rätta tempot för mig nu när jag verkligen är i supersemestermood, man blir verkligen seg av att vara ledig länge på ett positivt och avslappnat sätt. Idag har jag iaf gått ner till centrum och en bra bit tillbaka, målet var biblioteket och ett lån av en reseguide till Australien. Så vi har läst lite och funderat och har kommit fram till en preliminär plan. Vi flyger på kvällen den 13/2 men är inte framme förrän morgonen den 15:e eftersom det är så sjukt långt dit och det är en viss tidsskillnad. Tanken är att vi har några dagar när vi ägnar oss åt brudparet, sen bär det av mot melbourne och great ocean road, efter det blir det nog Brisbane och Fraser Island och sedan Airlie beach och whitsundays och barriärrevet innan vi beger oss till Sydney och åker hem den 1/3. Kanske är det lite väl kort om tid för att vi ska hinna med allt det där så vi får se, det är bara preliminära planer än så länge men det känns skönt att ha en plan så vi får ut så mycket som möjligt av den korta tid vi är där. Det är ganska precis sex veckor kvar tills vi åker, galet härligt :-)

Nytt år nya möjligheter

Vi avslutade ett underbart år på bästa sätt efter en riktigt god middag med härligt sällskap. Nu är det 2014 och det är mitt trettionde levnadsår som inleds. Jag är riktigt taggad och ser fram emot ett händelserikt och utmanande år. Det enda som inte riktigt känns toppen är att tiden går så fort, de senaste åren har verkligen rusat fram och jag ser gärna att det börjar sakta ner lite framöver. Jag stormtrivs för det mesta med mitt liv för tillfället och därför vill jag inte att det ska gå för fort, jag vill kunna njuta av det ordentligt.
Jag har inte direkt några nyårslöften och den här gången inte heller egentligen några satta mål men jag är så som person att jag hela tiden söker utveckling och vill förbättra mig själv och min tillvaro så det känns som om jag kommer försöka med det ändå.
Nu är det mindre än en vecka kvar av ledigheten och lite dubbelt känns det inför att lovet börjar sina. Men jag börjar faktiskt smått längta tillbaka till jobbet också och det känns helt underbart. Jag vet att jag har en riktigt tuff termin framför mig men jag ska klara av det och jag ska utvecklas av det! Främsta anledningen till att det känns så bra som det gör är för att jag jobbar på världens bästa skola med en ledning som lyssnar, backar upp en, inspirerar och försöker hitta lösningar. Det är jag så glad över att jag har!

RSS 2.0