Sämst

var jag idag när det gällde att skjuta! Mycket annat gick tokfel också och det är så irriterande. Hatar såna träningar när man bara går och räknar ner minuterna.

Tydligen är det rätt ont om folk i helgen. Jag vet inte riktigt hur det blir med mig. Jag hade tänkt coacha killarna istället men jag behövs nog mer som spelare än som tränare.

För tillfället känner jag mig ovanligt mycket i fas när det gäller jobbet faktiskt. Eller i alla fall när det kommer till mina arbetsuppgifter. Snart är ju terminen slut och det är en hel del jag känner att eleverna måste hinna med innan dess så på så sätt är jag inte helt i fas direkt men jag känner att jag kan hålla mig flytande utan att behöva vara på plats vid sju på morgonen och till sent på kvällen, ganska skönt om jag får vara ärlig. Det tror jag att jag ska fira genom att gå från jobbet senast tre imorgon. Fast jag har en del att fixa innan lektionerna så jag ska försöka pallra mig upp direkt när klockan ringer imorgon. Kan ju avslöja att jag inte har gjort det på sista tiden direkt. Har varit så sjukt trött när jag vaknat på morgonen och inte haft någon lust att lämna sängen alls faktiskt. Som tur är känns det ju bättre så fort jag bara vaknat till och lämnar huset tio minuter senare.



Island Kanada över en helg :-)

Torsdag
Sent på torsdagen gick planet. Kjells syster Therese var snäll och skjutsade oss till arlanda. Jag lyckades checka in utan att avslöja något för Kjell och sen hade vi rätt gott om tid att njuta av innan planet gick. Då och då blev jag trakasserad av frågor kring vårt resmål men han släppte det emellanåt. När vi skulle boarda planet gick det inte riktigt att dölja destinationen och Kjell verkade riktigt glad över att det var just Island vi skulle till. Vid det laget hoppades jag bara att han inte skulle bli besviken trettio timmar senare när vi skulle flyga vidare. Vi flög med icelandair vilket gick väldigt smidigt.
Från flygplatsen åkte vi buss och kunde bli avsläppta precis vid hotellet och var väl framme strax före eller efter midnatt. Hotellet var helt okej och vi fick en ganska god natts sömn där. Innan vi somnade avslöjade jag att vi inte skulle bo kvar på samma hotell fler nätter, jag hade en tur bokad på morgonen och vi var ju tvugna att checka ut innan den så jag tyckte det var lättast att han var medveten om det.
 
Fredag
På morgonen var det bara att packa ihop väskan och vid halv elva kom en buss och plockade upp oss. Innan bussen kom gick vi ut på gatan och fick se reykjavik i dagsljus för första gången. Jag ville ta någon bild men kjell klagade lite över att miljön inte var den perfekta och att jag skulle ha gott om tid över att ta bättre bilder framöver. Han anade minsann inte att vi inte skulle återse staden mer den helgen. 
 
 
Bussen tog oss till Blue Lagoon vilket var en fantastisk upplevelse. Det var ungefär fyra grader utomhus och att få bada i det vita, varma vattnet och känna kylan mot kinderna var härligt och avkopplande. Vi badade nog lite mer än en timme och det var ganska lagom. Det enda jag kan klaga på egentligen är väl de ämnen i vattnet som gjorde att det luktade äggmök, man blev såklart van efter ett litet tag som man brukar bli när det luktar illa och man inte får annan lukt/luft i näsan men då och då kom lukten med förnyad kraft. Men värre tycker jag det var med mitt hår. Jag hade inte med mig någon hårborste utan bara en liten kam och mitt hår blev minst sagt annorlunda av spabadet. Jag fick faktiskt inte någon riktig ordning på det förrän vi kom tillbaka till sverige och mitt eget schampoo och balsam, samt borste. Jag är förvånad över att det inte ser märkligare ut på bilderna, för det kändes inte alls som mitt hår. Men illaluktande ämnen eller inte så var det helt klart värt det för upplevelsen.
 
      

 
 
Vid två åkte vi vidare med bussen och hoppade av vid flygplatsen. Kjell blev lite konfunderad och trodde att jag skojade när jag sa att vi skulle in, han var helt säker på att vi skulle ta någon anslutande buss och se mer av island. Så glad han var över att vara där var jag faktiskt mest orolig över att han inte skulle vilja resa vidare. Hade bara den där j-la NHL-matchen inte blivit inställd hade jag inte ens tvivlat men nu gjorde jag det. Jag provade att checka in på egen hand men apparaten sa ifrån och ville att jag skulle fram till disken så då avslöjade jag destinationen för honom och han blev minst sagt förvånad och till min lättnad väldigt glad. Han kollade på en gång upp hur Torontos B-lag spelade och turligt nog hade de seripremiär just den helgen och spelade till råga på allt hemma både på lördagen och söndagen. Vi lyckades inte boka några biljetter från flygplatsen trots hjälp av snälla tinna så lite orolig blev han allt att han skulle missa matcherna men när vi kom till hotellet fick vi riktigt bra hjälp av den arrangemang-ansvarige på hotellet. 
Vi tog taxi från flygplatsen till hotellet, nog den absolut skönaste taxin jag åkt och chaffören var riktigt trevlig. Inte var det speciellt dyrt heller så vi var helnöjda. Det var en häftig känsla att åka in i Toronto, kommer inte ihåg men jag tror att klockan var runt åtta-nio på kvällen och det var mörkt ute vilket gjorde att hela staden glittrade och lös med sina höghus som badade i ljus från alla fönster. Jag var helt fängslad och imponerad över att staden var så ren och fin, kändes som en svensk stad fast sjukt mycket större.
Vi åkte till hotellet och fixade en del med planerna inför helgen och gick sedan ut på stan för att hitta någon mat.
Vi åt på the Keg och jag fick blandade känslor inför deras service. De var verkligen välkomnande och supertrevliga. Jag kan tycka att sånt är väldigt jobbigt för på så sätt är jag raktigenomsvenskochtråkig men det var faktiskt nästanhelt okej för de var så duktiga på att balansera på linan mellan övertrevlig och genuin. Man fattade att det inte var genuint men samtidigt kändes det konstigt nog inte alls falskt utan nästan bara härligt. Köttet var det godaste kött jag någonsin ätit och det var ju skönt att kunna säga när köksansvariga kom ut och frågade om allt var till belåtenhet och önskade en trevlig kväll.
Vi tog en kort promenad hemåt och gick och la oss eftersom klockan var rätt mycket, dagen hade varit otroligt lång (tror det var plus fyra timmar från island) och vi skulle upp tidigt. Innan vi somnade hängde vi ut en frukostbeställning på dörren.
 
Lördag
Vi följde upp en fantastisk fredag med en ännu härligare lördag. Först lite hotellfrukost och sen hoppade vi in i en minibuss som tog oss till området vid Niagarafallen. Första stoppet var vid något som kallades spanska hjulet. Vi åkte dock inte ut över dalen med hjulet utan nöjde oss med att stå på kanten och se ut över dalen.


  
Höstlanskapet var makalöst vackert, är nog första gången jag föredragit höst framför alla andra årstider.  Jag som varit vid Iguazufallen blev inte direkt imponerad över själva fallen utan snarare besviken först när vi åkte upp i utsiktstornet men det blev bättre och bättre under dagen tycker jag.
      
 
 
 
 
 
 
 
         
Vi stannade vid flera platser för att kunna fota och sedan åkte vi ut på Maid of the Mist. Det är så galet mycket vatten och när man är mitt i det är det svårt att inte förbluffas över kraften i naturen. Man undrar ju vart allt vatten kommer ifrån. Innan vi åkte vidare blev det en snabb lunch. Vi gick runt hörnet på en byggnad vid fallen och fann oss plötsligt på ngåon surrealistisk gata och man fick känslan av att gå på ett nöjesfält ungefär. Efter fallen stannade vi vid en blomklocka, de gjorde ett nytt mönster med blommor varje år sedan typ 1950.

  
Sedan stannade vi vid en underbar liten stad, det var nästan det bästa på hela dagen. Det var en så mysig liten by med fantastiska affärer och gallerier och turistmålet till trots kändes det inte alls exploaterat utan bara unikt och på något sätt härligt bevarat.
Vi avslutade turen med vinprovning på en vingård. Som den fanatiska vindrickaren jag är hade jag egentligen kunnat skippa det men det var faktiskt lite mer intressant än jag på förhand trott och kul att ha gjort det bara, vi var inte där speciellt länge så det var helt klart värt det.
 
Söndag
Vi var ju i Toronto av en anledning, hockey, sen att vi fick massa bonusupplevelser på köpet på resan var ju bara förträffligt men söndagen vigde vi åt hockey iaf. Vi gick på hall of fame, vilket jag tyckte var okej. Kan tänka mig att det var ungefär vad kjell kände när vi gick på santiago bernabeu touren tillsammans och jag typ grät av lycka. Hoppas han uppskattade hall of fame ungefär lika mycket som jag uppskattade bernabeu-stadion.
 
 
      
 
Sen åkte vi och tittade på Marleys match. Det var häftigt och Kjell verkade verkligen uppskatta det. Synd bara att det inte gick så bra, Marleys hade vunnit på lördagen och spelade tydligen mycket sämre på söndagen. De hade dock flera lägen men satte bara inte dit pucken, samtidigt som motståndarna gjorde mål på det mesta kändes det som. Det blev 0-4 trots att marleys var det bättre laget.
 
Efter matchen åkte vi direkt till flygplatsen för att åka hem igen via island, denna gång dock med ett lite kortare stopp en på ditresan. Flyget hem gick också väldigt smidigt men jag kunde inte sova alls nästan tyvärr och Kjell fick ett riktigt raseriutbrott på en kille som inte ville hjälpa oss. Snälla Lovi kom och hämtade oss och trots att vi bara varit borta 3-4 dagar kändes det som över en vecka. Det var en fantastisk resa, hade vi fått se Toronto spela hade det varit helt perfekt och underbart men nu har vi ju helt enkelt en anledning att åka tillbaka någon annan gång :-)
 

Julkänsla

Snart är det advent. Vi var på adventsgudstjänst i måndags, jag är inte speciellt troende men jag tycker faktiskt det är väldigt mysigt att vara i kyrkan.
Nu när det äntligen har börjat snöa lite gör ju naturen sitt för att få en att faktiskt förstå att det snart är december.
I år är det min klass (med några andra) som kommer ha luciauppträdandet på skolan och vi övar ju en hel del inför det vilket jag tycker är härligt, det bidrar till mer julkänsla vilket inte ska underskattas. Jag tycker julen är den allra bästa högtiden och även om jag inte är bunden av massa traditioner och firar helt regelrätt så njuter jag verkligen av julen. Jag har ju förmånen att dessutom vara ledig rätt länge över julen vilket gör allt ännu bättre och lyxigare.

Nu ska jag nog börja skriva en liten sammanfattning från resan tidigare i höstas. Jag tycker om att kunna gå tillbaka och läsa om och se bilder från semestern.


Bra helg

Helgen började på jobbet skulle man nog kunna säga. Några klassföräldrar hade ordnat med klassdisco och jag var trevligt nog bjuden. Jag jobbade en del men njöt mest med de underbara eleverna. De är så fina!
Jag var hemma till nio ungefär och slappade lite i soffan men somnade rätt tidigt. På lördagen fick jag agera domare. Jag tycker verkligen inte att det är kul någonstans men det beror ju på att jag är helt värdelös på det. Jag tror att röda människor (ett begrepp som jag fått med mig från en kommunikationskurs där människor delas in i fyra olika färger) passar bäst som domare och det jag är minst av bland de där fyra färgerna är absolut röd.
lite senare var det dags för matchen mot täby. Den viktigaste matchen på hela året kan man nästan säga. Hemmamatch mot täby, den var vi tvungna att vinna. Som tur var gjorde vi det även om det återigen var med minsta möjliga marginal. Vi gjorde en riktigt dålig match. Första halvlek var nog den sämsta jag varit med om på väldigt länge om inte någonsin t.o.m. Jag är inte heller nöjd med min insats. Jag var så förbannad i halvlek när jag tänkte på vilken inställning vi hade haft på plan i första. Skönt nog såg vi till att ändra på i.a.f. den saken. I andra taggade vi till ordentligt och även om vi inte spelade bra då heller så var vi åtminstone lite bättre och ville vinna. Jag var tokarg efter slutsignalen med så jag är faktiskt rädd för vad jag hade gjort och känt om vi till råga på allt hade förlorat. Tack vare härliga vänner och en skön spelkväll försvann ilskan.
Idag har jag sovit ut, är så skönt att kunna vakna av sig själv och faktiskt vara utvilad. Vi var en sväng till stan, känns som om julruschen har påbörjats för det var fullt med folk och bilar. Det var inte helt lätt att hitta en parkeringsplats så vi fick cirkulera runt lite men tillslut hittade vi en och jag fick öva lite på att fickparkera :-)
Jag hittade en vinterjacka som fick följa med hem. Är rätt nöjd med den faktiskt men den kostade lite mer än jag är van att lägga på kläder. Skulle kunna motsvara hela årets tidigare inköp nästan faktiskt men å andra sidan har jag nog inte köpt en jacka för mer än 500 kronor på säkert över 5 år och jag får väl se till att ha den här i flera år. Förövrigt gick jag i en trekvartsärmad tröja idag med en tunn jacka över och halsduk och visst var det lite kyligt när man gick ute men det var inte så illa så jag frös och då är det ändå i slutet av november, det är mindre än en månad kvar till julafton, hur galet är inte det. Jag hade på mig samma outfit som jag lätt skulle kunna haft på mig i somras om man bortser från vinterskorna och halsduken.
Nu ska jag äta lite, vi åt en ordentlig lunch när vi kom in till stan och jag har varit rätt mätt sen dess men nu är jag sugen på lite fil och flingor. En riktig söndagsmiddag :-)

Mobillös

Jag glömde tydligen min mobil hemma idag, brukar nog nästan aldrig göra det. Inte när jag åker till jobbet iaf, kanske om jag åker iväg en stund på dagen bara. Jag är inte en person som brukar vara beroende av min mobil, jag brukar ofta missa samtal och annat för att jag inte rör den eller ser den på massa timmar.
Typiskt nog har jag saknat den och behövt den flera gånger idag. Dels borde jag verkligen fått tag på lovisa ang helgen. Dels lovade jag att ringa mamma och dels hade jag för första gången på över ett halvår lagt in ett halvt lektionspass i telefonen som jag sedan skulle få upp på activeboarden här i klassrummet. Men men, man får göra det bästa av situationen. Nu ska jag iväg på aw, trevligt ska det bli.

IQ-test

När man inte har något annat för sig kan man ju testa sin iq, jag tycker sånt kan va ganska skoj. Jag vet att jag för det mesta kan tänka ganska logiskt och det är ju just den formen av intelligens som sätts på prov. Hittade en länk till ett snabbt iq-test som jag precis gjorde.

http://www.mensa.se/HTML/testD/start.html">http://www.mensa.se/HTML/testD/start.html

Även om det gick bra på testet har jag inte en aning om den där länken kommer fungera för någon (misstänker att den inte gör det) eftersom jag ligger i sängen och gör detta från min iPhone.

Nä nu ska jag sova gott :-)


Pojk sm

Det var steg två i helgen. Vi förlorade alla matcher och jag som hatar att förlora är såklart deppig över det men faktiskt så är jag lite positivt överraskad för jag tycker att killarna gör två av sina bättre matcher någonsin och det känns som att vi är på väg åt rätt håll. Andra matchen förlorade vi med ett mål, vi hade precis lika gärna kunnat vinna. Det är så synd för killarna är verkligen värda det. Jag börjar undra om inte P97 är en lite extra tuff åldersgrupp eller nått. Jag tycker de 96:or vi möter inte är så mycket mer märkvärdiga än vad vi är men så är jag väl lite partisk också.

Efter en hel helg med ungdomshandboll bar det av mot Vassunda för dammatch. Jag hade en hemsk känsla innan matchen och trodde vi skulle få storpisk. Vassunda var mycket sämre än jag förväntat mig men tråkigt nog var vi inte direkt på topp. Jag lyckades få rött kort för första gången på mina drygt tjugo år som handbollsspelare. Trodde nog faktiskt aldrig att jag skulle få va med om det. Förra året var det ju maria i vassunda och innan det trodde jag faktisk inte att jag skulle få va med om att hon skulle få rött någon gång heller så det blir spännande att se vem det blir nästa år om vi nu ens kommer möta dem nästa år. Det irriterande är att jag inte tycker att någon av utvisningarna ens var i närheten av en utvisning. Den första var bara löjlig, jag täckte innanför men gjorde verkligen inget som ens är i närheten av varning egentligen (och att det var efter typ fyra minuter gjorde det ju bara ännu mer löjligt). Den andra gjorde jag lika lite och då fick jag en varning, vilket såklart blev en utvisning eftersom jag hade en utvisning sen tidigare. Den tredje kan jag möjligtvis köpa eftersom jag hade varit lite tuff i en tidigare situation och sedan gick på en tjej rakt mot kropp med bollen mellan oss. Bollen fastnade mellan mina armar som jag höll rakt framför mig och hon fullföljde en skottrörelse utan bollen, det kan säkert se rätt illa ut. Men jag tycker verkligen inte att det var värt en utvisning egentligen och med tanke på de två superbilliga sen tidigare och att det då resulterade i ett rött kändes lite tufft faktiskt. Men men, jag gick av och blev såklart alldeles tårögd av ilska och frustration. För tillfället hatar jag verkligen den egenskapen hos mig. Som handbollsspelare bryr jag mig inte särskilt mycket om jag är en lipsill eller inte men man har svårt att vara helt professionell i yrkessammanhang när man gråter så fort man blir glad, arg, ledsen, lycklig, rörd, frustrerad osv.
Vad gäller matchen är jag rätt nöjd med det mesta av mitt spel men jag är fruktansvärt besviken på mina avslut. Jag missade tre lägen från sex meter och det var bara i ett av dem som jag kände mig trängd och egentligen hade någon som störde mig. Pinsamt!!! Men men, jag gjorde mitt bästa iaf.

På lördag är det match, derby mot täby. Blä säger jag bara redan nu. Jag vill spela men samtidigt vill jag inte alls spela. Killarna har bortamatch mot kungsängen och jag vill inte missa den matcen riktigt. Jag skulle kunna hinna med båda matcherna men jag vet hur jobbigt det var att spela mot enköping när jag bara värmt upp i en kvart-tjugo minuter och det vill jag inte vara med om mot täby. Aja får fundera ett tag till på hur jag ska göra...

Imorgon är det CL och jag är riktigt jobbigt illamående av nervositet.


Zlatan show

Vi håller på att komparera adjektiv i klassen, tror vi ska ta Zlatans mål som exempel imorgon:

Det första var snyggt, andra snyggare, tredje snyggast men det fjärde snyggare än snyggast :-) grymt grymmare och grymmast funkar också bra.

Zlatan glänser och strålar inget snack om saken och det är ju jättekul för honom och alla som hejar på Sverige eller/och PSG. Tycker dock att det är bra och nästan nödvändigt att Hamrén biter ifrån och faktiskt visar klart och tydligt att Patrik Ekwall trampar över gränsen i sin fråga. Lät nästan som om han skämdes lite, bra där!

Jag har precis surfat runt lite och är lite sugen på att beställa en egen julklapp till mig själv. Jag väntar på en rätt trevlig löneökning som dessutom vid första tillfället kommer komma retroaktivt sen några månader tillbaka och kanske ska jag lägga dem pengarna på något riktigt lyxigt. Det är ju pengar som kommer utöver det vanliga ungefär som man får tillbaka pengar på skatten, dem pengarna la jag på mitt körkort senast vilket känns helt rätt och bra såhär i efterhand när jag faktiskt har kortet i egen ficka. Så nu tvekar jag mellan valet att lyxa till det och spendera pengarna eller att vara förnuftig och kanske höja amorteringen per månad med någon tusenlapp får se vilket det blir.

Jag har ju sedan förra veckan bestämt mig för att inte äta så mycket onyttigt som jag gjort på sista tiden. Jag rör ju knappt på mig längre överhuvudtaget och då funkar det ju inte att trycka i sig sötsaker varje dag. Det har faktiskt gått grymt bra, förväntade mig att det skulle va ett rejält sug i början men det har det inte varit. Lite jobbigt var det i fredags men annars har det faktiskt inte varit något problem alls. Jag ska hålla upp till julafton har jag tänkt, men är inte strikt med maten direkt och får äta popcorn (annars skulle ju real förlora hela tiden) dessutom har jag bestämt att jag får göra undantag vid tre tillfällen om jag känner att jag vill/behöver det. Det jag känner kommer bli jobbigast är nog nästan julmust och julskum som jag längtar efter i stort sett hela året men jag kan tänka mig att det kommer vara desto godare när jag sen får belöna mig med det.
Det skulle ju va bra om jag skulle träna lite också men det har jag absolut ingen ork eller kraft till. De sista veckorna har jag inte varit alls taggad på handbollen, inte för att jag tycker att det varit tråkigt eller hemskt när jag är där som det var konstant förra året men jag har bara inte varit sugen på det. Jag har dock gått på träningarna ändå bara för att jag känner att jag behöver röra på mig och det inte blir av annars. Ända till i måndags, killarna hade match och slutade lite tidigare än vanligt, de förlorade och gjorde en mindre bra match och jag blev bara superotaggad och kände att jag inte pallade med träningen. Det var så sjukt skönt att komma hem lite tidigare, måndagarna är verkligen inte roliga. Jag har behövt vara på jobbet tidigt på måndagarna och jobbar utan minsta rast från 7-17 eller 17.30 och sedan är det handboll 18-22 och jag känner att det är så ovärt att vara dödstrött hela tisdagen pga det. Tror jag kommer träna en del på måndagarna men inte alla måndagar direkt. Jag känner faktiskt att det är okej att inte bli uttagen till match om det är att jag inte visar tillräckligt intresse då. Måste bara komma igång och röra på mig lite utöver handbollen, det skulle man nog må lite bättre av. Men det får nog bli nästa vecka :-)

Nä nu måste jag sova, torsdagarna är inte roliga dem heller men då är det lite luftigare i mitt schema på jobbet och träningen slutar iaf 20.30 och det känns inte helt orimligt att man kan genomlida den dagen iaf.

Fredagsnöje

Igår gick jag supertidigt från jobbet. Har nog inte gått så tidigt på hela höstterminen om det inte har varit något speciellt, när jag skulle till sjukhuset för att träffa mamma t.ex. Jag plockade visserligen med mig en hög med matteböcker och ska göra någon form av tidslinje över universums och planetens historia så idag ska jag jobba. Men det var sjukt skönt att va hemma till tre ungefär. Jag övervägde att gå och lägga mig en stund på en gång så jag skulle vara pigg senare på kvällen men istället degade jag i soffan och surfade medan tv:n var på efter några timmar somnade jag dock. Vaknade tydligen inte ens när det ringde på dörren (den är ju inte direkt långt ifrån soffan, fast sen knackade det på fönstret och då hoppade jag upp direkt, tror jag iaf. Konstigt nog kändes det som om jag hade legat halvvaken och knappt sovit så jag fattar inte hur jag inte kunde reagera på dörrklockan. Tur att Ronny kikade in genom fönstret :-)
Jag gick raka vägen tillbaka till soffan och somnade om, jag älskar att sova på dagen eller kvällen när man inte har något man ska iväg till. Jag vaknade vid åtta och trodde jag skulle få svårt att somna senare på kvällen men det hade jag verkligen inte behövt oroa mig för. Resten av kvällen låg jag och slappade framför tv:n och jag hade inga problem att somna vid tolvsnåret. Jag känner mig som en pensionär ibland faktiskt, men jag trivs rätt bra med det om jag ska va helt ärlig :-)
Snart tror jag att jag ska laga pannkaka till frukost och sen är det dags att börja jobba. Idag ska jag försöka göra den slutgiltiga utrensningen av fotografier från senaste resan.

Tack till universum

Tack för att jag är den jag är och har det jag har och för att jag är omgiven av de människor jag är omgiven av.


Vinst idag igen

Jag var trött och seg när jag kom hem och höll nästan på att somna före åtta men jag tänkte att det var bättre att va vaken ett litet tag till. Men nu ångrar jag mig eftersom jag blev pigg och inte kunnat somna, istället fastnade jag i en dålig film vilket kommer innebära att jag är lika trött imorgon som jag var innan höstlovet. Inte bra!

Det som däremot var bra var att vi äntligen vann en match. Tyvärr med minsta möjliga marginal och efter en väldigt blandad match mer katastrofalt än bra skulle jag vilja säga men det finns säkert många som är mer positiva än jag, som vanligt. Jag är ganska nöjd med min insats, några missar men jag smällde på lite bättre i försvar än jag brukar och satte båda mina skott från niometer (visserligen inte så bra avslut men det blev ju mål iaf).

Nu har jag förflyttat mig till sängen och hoppas att jag ska kunna somna snart, vi får väl se hur det går med det :-)


Dubbelvinst

Real vann sin match, utan att imponera men hade lite flyt med chanserna och vann med hela 4-0, känns väl okej efter en dålig match men det hade ju varit ännu bättre med 2-0 och en kanonmatch :-) aldrig ska man va nöjd...
I pausen passade jag på att se Sveriges sista minuter i matchen mot Holland i em-kvalet. Det var riktigt nervöst men härligt nog lyckades de hålla nerverna i styr och avgöra i slutminuten.

Annars då, dagen har gått fort och jag har slöat bort det mesta så jag har en del att göra innan jag ska sova. Jag har iaf hjälpt mamma, hon är otroligt smart och har lätt för att lära, men hon har verkligen noll intresse för det här med datorer och teknik så hon är helt borta när det gäller de allra mest simpla grejerna. Idag har vi fört över bilder från hennes kamera till datorn och sorterat upp en del bland hennes bilder. Bara det att markera, kopiera, klistra in osv är världens utmaning och som pedagogen jag är måste jag ju låta henne prova sig fram och fundera själv även om det innebär att jag ibland måste bita mig i tungan. Vi hann inte gå in på det här med vhs till datorn men det får bli en annan gång, när jag kommer dit och hjälper henne får jag alltid godaste maten i världen så det är det lätt värt.

Idag har jag gått igenom bilderna från resan igen, ett andra varv är avklarat och jag börjar känna mig någorlunda klar i rensningen. Det är dock vissa bilder som jag inte kan bestämma mig, typ fyra-fem som är nästan prick lika men ändå känns det jobbigt att välja bort någon.

Nä nu måste jag diska ur frysboxarna så jag kan ställa in dem i frysen igen, städa lite i köket skulle också kunna göras och sen så var det ju all den där tvätten som ska vikas. Det straffar sig när man skjutit upp allt det roliga till sist på en dag :-)

Härligt lördagsnöje! Är faktiskt totalnöjd med min livsstil och längtar inte ut till vimlet och festligheterna.


Lördag

Jag njuter till fullo av dessa lugna slappa dagar. De var verkligen behövliga för innan det hann jag nästan inte stanna upp och tänka emellanåt ens och utan reflektion och andrum blir inget riktigt bra. Jag har sovit så länge jag velat och ibland lite längre. Jag har slappat och bara tagit det lugnt men jag har faktiskt också gjort en del som jag skjutit upp länge och en del andra tråkiga men behövliga saker. Jag har bland annat frostat av frysen, vi började väl tömma frysen på mat för ett halvår sedan, men nu tröttnade jag och kastade ut det lilla som var kvar och gjorde matlådor på det som gick. Jag har tvättat och rensat en del bland mina kläder. Idag ska jag förbi hos mamma och se om jag kan få henne att förstå sig på sin dator lite bättre. Hon har en massa band med videor från när vi var små som hon vill föra över så vi har dem digitalt. Hon fick det som behövs förra sommaren när hon fyllde år och har sedan dess lyckats få över typ 2-3 filmer men haft lite dåligt med tid, det tar några timmar per band. Och eftersom hon gör det så sällan hinner hon glömma bort hur man gör mellan varven. Sist lyckades jag hjälpa henne men jag måste säga att det där programmet var lite mysko och krånglade en del, vi får se om det funkar bättre idag. För nu har hon iaf tiden att göra det eftersom hon är sjukskriven minst en månad till.
Annars ska jag vika tvätt och jobba lite. Skulle vara skönt att ha lite mer luft i schemat nu än jag hade innan höstlovet. Och så ska jag se reals match såklart.

Imorgon är det match och jag är faktiskt både spelsugen och nervös inför den. Arbrå är ju typ det enda laget som har spelat lika dåligt som vi och vinner vi inte imorgon känns det som om vi aldrig kommer vinna. Nu jäklar ska vi vinna!

Långhelg

Så otroligt skönt att slippa ställa klockan. Jag somnade till en ganska tråkig och b-lagsbetonad realmatch igår. Vaknade till då och då och såg att resultatet såg okej ut. Skönt att de vann iaf, kan inte kommentera deras spel speciellt mycket. Det jag såg var inte imponerande men som sagt var det ju många spelare som inte riktigt platsar i startelvan med.
Jag har inte bestämt mig om jag ska åka till jobbet eller om jag ska jobba hemifrån, en del måste jag få gjort iaf men jag stannade extra länge igår så att jag kan vara ledig större delen av den här helgen så det känns skönt. Igår fixade vi vinterdäck och hann förbi täby en snabbis, tänkte se nya bondfilmen men det fanns inte så mycket platser kvar så det får bli en annan gång.
När vi kom hem åt vi gott och såg de nya avsnitten av Walking dead. Det har jag sett fram emot länge. Det här med den nya greys säsongen tycker jag inte direkt om men samtidigt hade jag förberett mig på värsta tänkbara så jag är lite avtrubbad känner jag. Men nu känns det faktiskt som om det kanske ska va sista säsongen, visserligen är den fortfarande okej att se på men den är ju en skugga av vad den en gång var, eller känns det så för att det är man själv som hunnit förändras på typ 8 år samt att man levt så länge med serien och dess karaktärer. Undra vad jag skulle tycka om jag inte sett serien alls tidigare och kommit in nu, skulle jag tycka mer om dem här avsnitten då?

Nu på morgonen har jag sett en annan serie som nog också är inne på övertid, jag menar såklart Våra bästa år. Jag satte mig vid datorn och slog på tv:n för att ha den i bakgrunden och precis då började våra bästa år. Herregud vad man kan slösa bort tid på att se på skit på tv. Tv:n står på och nu är det istället sjunde himlen som jag lyssnar lite till. Undra hur många timmar jag har spenderat framför tv:n, det är nästan lite läskigt när jag tänker på det. Jag menar absolut inte att all den tiden är bortkastad för jag har sett underbara filmer och program som också har gett väldigt mycket. När jag ändå funderar över mitt liv kan man ju också fråga hur många timmar jag spenderat i en sporthall, som tränare, spelare, styrelsemedlem eller domare. Ganska många är jag helt säker på och vågar faktiskt inte ens fundera på om det är tusentals eller miljontals. Fast med tanke på att jag inte ens levt i 300000 timmar än så lär det ju inte vara miljontals. Men iaf de timmar som jag har tillbringat med handbollen är ju iaf oftast väldigt givande.

Nu ska jag tvätta så jag hinner hänga tvätten innan det är dags att bowla, det blir till att jobba hemifrån märker jag :-)

RSS 2.0