Guldläge i CL

Det ser ju ganska ljust ut men än så länge har Europaspelet bara börjat. Trots det har Ronaldo hunnit göra fyra mål (två matcher), säga vad man vill om honom men det är ju mer än godkänt faktiskt. Jag såg bara andra halvlek och inledningen på den gjorde mig minst sagt frustrerad. Passarna var katastrofala men efter hand blev det bättre och bättre och tillslut gör ronaldo mål. Jag antar att det är kvittot på att det är ett bra lag, även om man inte spelar särskilt bra eller producerar särskilt mycket dyker målchansen upp rätt vad det är och så sätter man den. Efter målet flöt det på, kanske inte så konstigt eftersom Marseille blev en kort strax därefter och Kaká satte straffen i samma sekvens. Det tredje målet tycker jag var det bästa. Bra samarbete med flera i laget och härliga passar vilket gav ronaldo öppet mål att bara rulla in bollen i. Raul fick komma in istället för Kaká i slutet och gjorde väl inte en av sina bättre prestationer men det är ändå kul att se honom på planen :-)
Det gör mig ingenting att milan åkte på stryk mot Zurich idag heller för nu är Real ensam etta i gruppen. Hoppas hoppas bara att Real lyckas hela vägen, det är en lång säsong och det är så små marginaler som avgör men det skulle verkligen vara helt underbart om de fick spela finalen på sin egen arena i år. Det var ju ett tag sen det gick bra i CL. Hur coolt skulle det inte va och få se den matchen på plats. Aja man kan ju alltid drömma om att de skulle nå ända dit och man kan ju alltid drömma om att man skulle lyckas snubbla över några biljetter dit isf.

Nu är det nog sovdags för jag öppnar imorgon. Imorgon kväll ska jag på middag och bowling med jobbet, ska bli kul men tyvärr missar jag träningen och med tanke på hur dåligt det har gått för mig på sista tiden skulle jag nog behöva träna inför säsongens viktigaste match nu på lördag. Vi har nog enligt mig det starkaste laget någonsin om man ser på pappret, framförallt om man ser till försvaret men det är många frågetecken såhär i början på säsongen och vi kan ju räkna med att täby är hyfsat revansch-sugna och inte kommer vika ner sig en mm.Vi har svårt för deras försvarsspel och skulle behöva ett antal kontringsmål för att vinna tror jag. Usch jag har verkligen ingen bra känsla inför matchen, det här kommer nog inte bli kul. Vi måste vinna, vi ska vinna! Så försöker jag tänka tyvärr slinker ganska ofta tankarna "vi får inte förlora - vi ska inte förlora" in istället och det är nog inte riktigt lika bra. Nää fy jag sa ju att det var dags att sova, bäst att jag lyssnar lite på mig själv.

Idag var det kallt

Vi har väl ändå haft tur med vädret den här hösten iaf än så länge, idag var första dagen som jag tyckte att det var riktigt kallt. Mörkare börjar det bli också, värre blir det av att jag vet att det är så lång tid kvar innan det blir ljusare igen. Det kommer bli bra mycket mörkare snart. Jag kommer ihåg förra året på jobbet när vi var ute på em, vi fick gå in vid 4 för då var det för mörkt ute. Man såg knappt varandra ens på gården som var lite upplyst. Här nedan är en bild från förra året, jag tog den på väg hem från jobbet och då ska man veta att jag jobbar som senast till halv 6.

Jag längtar på sätt och vis faktiskt ändå till de mörka eftermiddagarna och speciellt snön. Det är så mysigt att krypa ner i soffan under en filt och ha levande ljus vid middagsbordet (läs soffbordet för det är oftast där jag äter min middag - fy så tragiskt)

Å så va helgen slut...

Helgerna bara rusar förbi, det är på tok för få långhelger på hösten. Nog för att jag tycker det är kul på jobbet och tycker att veckorna också går fasligt fort men just nu är jag väldigt trött faktiskt och längtar till ledighet. Tur att jag bara tog tre veckors semester i somras så jag har några dagar kvar att ta ut. Det är ju trots allt bara tre månader kvar till jul.

Nu mår jag smått illa för jag har firat min babes födelsedag och tryckt i mig tårtbit efter tårtbit. Mums det var gott, hade kanske kunnat nöjt mig med en fjärdedel av tårtan men nej :-p Det blir till att springa många varv i skogen imorgon. Trots illamåendet är jag grymt sugen på att poppa lite popcorn. Jag vet faktiskt inte när jag åt popcorn senast vilket är väldigt ovanligt. Jag brukar nog äta det minst en gång i veckan men jag har inte gjort det den här veckan och tror inte heller att jag gjorde det den förra veckan faktiskt. Hmm ska jag eller ska jag inte. Nu ska jag iaf sluta skriva massa strunt och låta datorn vila.


Jag bjuder på två bilder från fredagskvällen...



Ramos

Efter inlägget surfade jag in på reals hemsida och fick då klart för mig att Ramos visst gjorde illa sig en del, strained his left hamstring muscles för att citera...
Förhoppningsvis är det inget allvarligt, det verkar inte så. Och förhoppningsvis var det det han kände av när han inte sprang allt vad han kunde i hemjobbet...

Tre nya poäng!

Får väl återkomma med lite fler tankar om matchen...
Första halvlek var ju inte rolig alls att se. Jag skulle vilja säga att real var det sämre laget, det var tenerife som hade mest bollkontroll, på reals hemmaplan ska poängteras. Det var inte nått vidare tempo och det var knappt några målchanser alls. Pelligrini verkade inte alls nöjd som tur är (jag menar nån som lagerbäck hade säkert hittat mest positiva aspekter) och gjorde därför nödvändiga förändringar. Granero ut och Kaká in, Ramos ut och Guti in. Jag tycker Granero hade varit sådär, han hade mycket boll i jämförelse med sina lagkamrater men lyckades inte åstakomma något fantastiskt trots mycket bollkontakt. Tycker ändå han ska ha lite cred för kämparglöd. Ramos gick inte att känna igen :-( Han spelade osäkert, han brukar ju vara säkerheten själv. Visst ibland brukar han tappa bakåt för att han satsar så bra framåt men nu lyckades han inte alls ens offensivt och ändå tappade han en del bakåt. Det var ett flertal tillfällen jag dessutom tyckte att han segade sig hemåt, fy! Hoppas nästan att det var något fysiskt problem, han kanske kände av sin  gamla skada eller så, jag vill inte tro att det har med inställning att göra för det är ju det jag älskat mest hos denna vanligtvis så underbar spelare. Jag tycker att det var rätt spelare som kom in, men jag är ändå osäker på om det var rätt spelare som gick ut. Jag tycker nog ändå att Drenthe var färdig för ett byte efter första halvlek men det hade kanske inte fungerat så bra med omplaceringar på planen då, sen så kan jag nog tycka att Lass inte ska spela högerback. Han är så mycket bättre som defensiv mittfältare, han gjorde dock inte heller någon bra match vilket vi har varit väldigt bortskämda med, iaf om man ser till förra säsongen. Han hade en helt sagolik pass och ganska bra slit och spring men han missade mycket mycket mer än han brukar. Aja andra halvlek blev ju direkt mycket roligare att se. Tur att min mamma och bror som kom på besök bara såg den delen. (min mamma är ganska bra på att hitta fel hos mitt älskade real och diskussionerna kan bli rätt heta så hade hon sett första halvlek hade det definitivt kommit en lång harang med negativa åsikter om reals miljardbygge) kaká förde in fart och fläkt. Sista matchen jag såg (förra helgen) så tycker jag att han var rätt dålig faktiskt men igår visade han sitt förhoppningsvis rätta jag. Guti har ju inlett säsongen väldigt bra faktiskt, mm jag är en aning förvånad över detta faktum. Igår kanske han inte låg bakom lika mycket eller så gjorde han det utan att jag lyckades se det. Ytterligar besviken blev jag över en miss raul hade, eller det var väl en målvaktsräddning men jag är van vid kyligare fötter från den störste. Även Casillas har haft stabilare dagar på jobbet. Tycker att han såg lite tveksam ut vid två-tre situationer men men han gjorde någon härlig reflexräddning också.
Karim Benzema satt jag och var lite irriterad på i första halvlek, tyckte att kanske higuain skulle fått spela istället. Men som tur var är det ju inte jag som bestämmer och med sina två mål i andra halvlek och ett skott precis utanför stolpen så antar jag att han ändå var rätt val. Kul förresten att Kaká fick göra mål igen :-)

Mindre kul var det att Barcelona också vann sin match. Jag kan inte bestämma mig om jag tyckte att det var bra eller dåligt att Zlatan gjorde mål. Jag tycker inte riktigt om den här Zlatanhysterin och den lär ju inte avta nu för igår var första gången han faktiskt imponerade på mig. Direkt när han kom in blev det farligt.  Ännu tråkigare var det att jag tycker att Barcelona vann på ett mer övertygande sätt än Real. Snacka om att det kommer bli glödheta el classicon iaf. Måste nog föra in matcherna i kalendern redan nu :-)


Tack Tinna, jodå du kan ju tillföra mycket i diskussioner, du kan ju så mycket mer fotboll än mig. Jag tänkte faktiskt nämna Lili i det förra inlägget för det är riktigt kul att prata fotboll i allmänhet och Real i synnerhet med henne.


För att helt byta ämne så vill jag bara skriva att det var kul att se att Vallentunas herrar iaf lyckas vinna nu när damerna inledde med förluster.

tysklandreunion :-)

Igår var jag med mina pumor och träffade två killar vi lärde känna i tyskland under fotbollsvm. Två softa härliga människor varav den ena jag inte träffat sen dess och den andra knappt det heller. Jag hade skoj även om kvällen slutade lite misslyckat. Det bästa med kvällen var nog att jag äntligen träffade någon som är lika into Real Madrid som jag är. Jag känner inte många Real-fans och mina nära och kära brukar inte orka lyssna på mitt lyriska snack om laget så då var det riktigt härligt att möta någon likasinnad. Vi kunde prata om spelet, spelare och olika analyser hur länge som helst.

Just nu har real spelat en halvlek mot Tenerife och det ser inte bra ut. Jag är besviken över mångas prestationer så här långt och jag hoppas verkligen att det blir en ordentlig uppryckning i andra för man kan ju inte räkna med att Barcelona kommer tappa särskilt många poäng det här året...
Troligtvis kommer Kaká och Guti in kanske kan det medföra ngt positivt. Såg nu att Guti in och Ramos ut??? Hm Ramos har faktiskt varit dålig så varför inte. Nä nu blir det tv:n igen, kan väl tänka mig att det kommer ytterligare ett inlägg om matchen senare.

Lite äldre, mycket visare

Det kan man ju hoppas iaf eftersom jag har varit på två heldagar i Norrköping på fortbildning (kallas det då). Jag börjar iaf känna mig gammal eftersom jag numera är tillräckligt gammal i gemet för att fortbilda mig :-) Dagarna var underbara för det mesta. Skulle jag sammanfatta det med ett ord skulle jag nog välja inspirerande, fick jag använda fler ord är det härligt, givande, lärorikt, nyttigt, roligt osv osv. Rätt vad det var slog mig tanken att jag dessutom får betalt för det, LYX!
Jag har kravlat runt i skogen i två dagar, tittat på spännande saker med lupp, letat efter material, använt pinnar till alla möjliga tänkbara saker, lekt lekar, pratat, tänkt och utvecklats. Mycket av det vi gjorde var helt brilljanta saker som är så simpla att jag kan göra det imorgon direkt när jag är i barngruppen medan vissa ideér man fått är början på något man kan jobba vidare med hur mycket som helst, en ordentlig utmaning faktiskt vilket är underbart roligt. När jag kom hem var jag dock väldigt trött och hungrig och kände inte alls för att stressa iväg till träningen, men det gjorde jag som den duktiga flickan jag är (iaf då och då) och det är jag väldigt glad för. Annars hade jag ju missat träningen som innehöll något jag väntat länge på att få träna på :-D Nu ska jag hoppa in i duschen och sen är det nog huvudkudden som är nästa stopp. Iomrgon ska jag gå och bada med mina små, så kul så kul!

Två saker

  • Idag är jag nervös! Det var jag mirakulöst inte sist vi spelade mot polisen, kanske var det därför det gick så dåligt. Idag kan man inte skylla matchen på mina nerver iaf för jag är hyfsat illamående redan.

  • Barcelona var bra igår, jag såg inte hela matchen men det jag såg fick mina förhoppningar om titlar att sjunka en aning :-( Hoppas Real spelar ännu bättre ikväll, de möter ett av de nya lagen och då ska de ju egentligen plocka poäng men man vet ju aldrig med dessa matcher.

Nya influensan i mitt hem?

När jag blir sjuk blir jag riktigt ynklig, den minsta lilla flickan som finns på denna jord som helst av allt bara skulle krypa till min mamma och gråta, och jag tror banne mig att min sambo är likadan. Han har visserligen 38 graders feber och då får man väl klaga en aning. Det är nog faktiskt första gången sen vi träffades som han är sjuk, han har ju varit förkyld och så men aldrig ordentligt sjuk. I natt tror jag han har haft ganska hög feber för nu mår han ganska bra med 38 grader och dunkande huvudvärk. Det värsta är att ur mitt perspektiv kunde det inte ha kommit mindre lägligt. Jag kommer säkert bli smittad för jag har redan nu lite känningar i halsen och det var så det började för min babe. Imorgon är det seriepremiär och missar jag den är det kanske inte världens miss värre är det om jag skulle vara sjuk på måndag. Då ska jag nämligen till Norrköping med tre kollegor och gå på en dyr tvådagarskurs. Vi ska sova borta och det skulle nog inte vara så populärt om man ställde in i sista minuten. Vi åker kl 6 på morgonen och jag tror att de kommer ha svårt att hitta en ersättare då. Hade det inte varit för den nya influensan hade det inte varit så  jobbigt. Blir jag sjuk så hade jag kunna åka ändå tycker jag men nu vet man ju inte om det är influensan och då kan man ju inte riktigt utsätta de andra för att smittas. Aja kanske är mitt imunförsvar så starkt att det inte bryter ut på mig, man kan ju alltid hoppas. Annars lär jag ligga sjuk imorgon för det gick oerhört fort för sjuklingen här hemma. Han hade känningar i halsen igår, fick ont under dagen, huvudvärk på em och feberfrossa mitt i natten.


Sämst på plan

idag: lilla jag! Fy det var inget som stämde och usch vad det är frustrerande när man ändå känner att det ska finnas där. En av mina styrkor (iaf enligt mig) är att jag har en hög lägstanivå men idag var jag nog under den och nosade en del (hur man nu skulle kunna vara under den lägsta nivån). Det enda som gör att jag inte var under den rejält var försvaret, för även om jag inte strålade där direkt fungerade det ändå ganska bra och tryggt och det är ju skönt eftersom jag känner att jag har tappat just där de senaste åren. Snacka om att det är avgörande hur bra man varit för vilken känslan man tar med sig hem från hallen. Som tur var hade jag många glädjespridare vid min sida idag på träningen så det var lite kul ändå.

Matchen igår var inte någon direkt höjdpunkt men jag hade trevligt ändå. Vi åt god mat och jag var i gott sällskap. Kände dock mer och mer under matchen igår att jag hade velat att Inter skulle vinna, eller iaf att Eto skulle få göra mål. Barcelona var ju dock det aningens bättre laget så för rättvisans skull var det ju tur att de iaf fick med sig ett poäng.

I helgen är det seriepremiär och jag ser inte fram emot det ett dugg (jo lite nu sedan anna kom med positiva nyheter). Jag är spelsugen men jag vet vilka vi möter och även om jag alltid säger att vi kommer förlora så är jag denna gång helt säker på saken och jag är rädd att vi kommer förlora utan äran i behåll och med riktigt mycket. Men men det ända vi kan göra är vårt bästa och vi har faktiskt ganska mycket handboll i oss fastän vi väldigt sällan visar det. Jag ska tagga ordentligt och bli riktigt nervös den här gången så kanske det går bättre än sist iaf. det blir en riktig handbollshelg, är lite sugen på att spana på konkurrenterna och sedan har b-laget match. Jag ska spela på söndag, känns lite fel faktiskt. det är ju lördag som är den äkta matchdagen ju.

Just nu snurrar det runt runt i huvudet när det gäller jobbet. Det är intensivt nu och jag har en del att fundera på men det kommer säkert lösa sig. Idag var en riktigt rolig dag på jobbet, eller iaf sett från vissa aspekter. Hoppas på en minst lika härlig dag imorgon (fast risken e att det blir en seg dag med tanke på att jag stänger)

Lite glömsk eller?

Idag har varit en hektisk men rolig dag. Slutet på dagen har varit först lite sämre men nu när jag kom hem och fick se sista kvarten av Reals match blev jag gladare igen. Jag har glömt en hel del idag. Jag packade väskan lite snabbt innan jag gick till jobbet imorgon (trots att min mamma alltid tjatat på mig om att jag ska packa ryggsäck, gympakläder osv kvällen före) och denna gång sket det sig ordentligt. Värst var kanske iof att jag helt hade glömt bort styrelsemötet så jag blev 20 min sen till det men det var inte heller kul att packa upp träningskläderna och inse att jag glömt både shorts och sporttop. Tack vare en snäll själ fick jag låna en sporttop så det löste sig ju bra men det var inte kul alls att spela i långbyxor, enda fördelen med det var att jag hela tiden kunde skylla på dom. Jag kunde inte stega ordentligt pga byxorna, jag kunde inte skjuta ordentligt pga byxorna osv :-)

Äntligen har jag lite klarhet i läget med reals bästa backar. Pepe har två matcher kvar i ligan på sin avstängning (det är ännu konstigare att han får spela i CL än i landslaget kan jag tycka) och Sergio Ramos närmar sig spel ganska ordentligt. Kommentarer om matchen har jag väl egentligen inte eftersom jag såg så lite men det roligaste är självklart att min store idol fortsätter att göra mål, han är den som har gjort flest mål av alla i CL. Dessutom tycker jag att det är skönt att Ronaldo gör mål, ett på frispark dessutom (det första såg jag inte). Jag är kanske inte hans största fan men jag tycker att det är skönt att han som har så stor press och har kritiserats en hel del så här på en gång ändå lyckas prestera. Jag menar har han varit sämre än Zlatan? Tycker nästan inte det och ändå är det succe för den ena och en del ris för den andra. Iof är det succe för Zlatan enligt svensk press och jag har faktiskt ingen koll på vad spansk press skriver om honom.
Imorgon ska jag se Inter-Barcelona med mina pumor :-) Det ska bli kul! Vet inte vilka jag håller på där. Real-fan som jag är gör det mig inget om Barcelona förlorar men jag tycker ju om Zlatan iaf i perioder och jag tror att han väldigt gärna lyckas bra i just CL så kanske ska man ändå heja lite på dom. Nä det får helt enkelt avgöras imorgon. Må bästa lag vinna och då menar jag det lag som kämpar bäst, vill mest och spelar som ett lag. Det skulle inte göra mig så mycket om Eto gör en kanonmatch och får lite revansch :-)

mitt i pannkaksoset

Jag kom nyss hem från personalmöte och föräldramöte och står och steker pannkakor. Vi ska nämligen på långutflykt imorgon och min favoritmatsäck är pannkakor. Jag är faktiskt riktigt glad och nöjd nu efter föräldramötet för jag känner att jag har vuxit och utvecklats en del sen förra mötet (6 månader sedan). Jag tycker verkligen inte om att stå i centrum och avskyr att prata inför andra vuxna människor. Jag försöker dock att utmana mig själv och göra saker som jag inte är helt bekväm med. Nu kände jag lite ytterligare press inför mötet eftersom jag nyligen blivit avdelningsansvarig och då har det största ansvaret av oss. Jag ska inte påstå att mötet var perfekt eller ens väldigt bra men jag är ändå nöjd med det jag fick sagt och hur jag sa det, men det som jag egentligen är mest stolt och nöjd över är mina egna känslor, före, under och efter mötet. Jag känner mig lite mer säker i min pedagogroll och det märker jag varje dag med barnen men också under såna här tillfällen.
Imorgon går jag hemifrån strax efter sju och kommer hem vid halv 11, känns inte alltför kul faktiskt. Men men jag har själv planerat det intensivt för att ha det lugnare nästa vecka så jag får bita i det sura äpplet.

Hemkommen efter familjemiddag

Jag bor väldigt nära min mamma och lillebror (typ 400m) och ändå så träffar jag dom väldigt sällan. Ikväll var systrami på besök från huvudstaden så jag kunde inte motstå att få mammas utsökt lagade mat till middag. Det var dessutom lite extra länge sedan jag träffade min familj så det var verkligen på tiden.
Jag har en helt underbar familj och jag känner mig alltid välkommen och bekväm hos dom. De är alla väldigt smarta och snälla, precis som jag :-) vilket gör att vi har intressanta och engagerande diskussioner varenda gång. Jag får ofta höra att jag är lik min mamma till utseendet och även om inte jag ser det är jag glad över att få höra det. Jag tror dock att vi är ännu mer lika om man ser till personlighet. Det var troligtvis därför vi bråkade så mycket när jag växte upp. Vi har samma svagheter och samma styrkor och det fanns helt enkelt inte plats för två så lika personer i samma hus, särskilt inte om man ser till våra svagheter.
Nu ska jag ladda upp ordentligt för veckan som kommer för då är det verkligen full rulle som gäller. Imorgon jobbar jag, sen direkt personalmöte och direkt efter det föräldramöte. På tisdag jobbar jag och sen är det två utvecklingssamtal som gäller. På onsdag jobbar jag och sen är det tre utvecklingssamtal på schemat och efter det är det pedagogiskt café i två timmar. Jag tror jag kommer vara lagom mör till torsdag när jag ska öppna, får nog sätta flera väckarklockor på ringning :-)

La liga

Jag börjar med Barcelona, av två anledningar vilken den ena är så enkel att den matchen spelades först, den andra anledningen heter Zlatan. Jag förstår hysterin och varför de skriver så mycket om Barcelona nu, Zlatan spelar ju där om nu någon skulle ha missat det. det jag inte riktigt förstår är varför man ska hylla honom till skyarna efter rätt halvdåliga prestationer. Jag menar vad ska de använda för superlativ och beskrivningar när han faktiskt gör bra ifrån sig på planen? I ena artikeln jag läste stod det visserligen (jag kommer inte ihåg formuleringen) att han var dålig i första halvlek och det var han verkligen. I andra var han bättre och han gjorde två riktigt bra saker, mål och en underbar framspelning till Messi. Jag tycker att det krävs mycket mer om man ska kalla det succe, och påstå att han är bäst. Han säger själv att det är lätt att spela med bra spelare runt sig, jo det visade han verkligen för innan messi kom in på planen gjorde han inget alls som fick min positiva uppmärksamhet.
Något som däremot imponerade var Getafe i första halvlek, det berodde väl delvis på att Barcelona inte var speciellt bra men de skapade en del chanser och vågade ha en ganska hög press som dessutom fungerade mycket bra. De hade två chanser som precis lika gärna kunde ha blivit mål, volleyskott i underkanten av ribban och en stolpträff. De var de två bästa chanserna i första halvlek. Barcelona hade egentligen bara en och det var faktiskt Zlatan som gjort ett bra jobb med nedtagning och förstasteg, men sedan avslutade han faktiskt riktigt dåligt och målvakten kunde plocka bollen utan problem. Getafe var klart det bättre laget i första halvlek, tyvärr var de inte det i den andra. Främsta anledningen heter Messi, åh vad frustrerande det är att se hur bra han är, hur mycket han gör för sitt lag.
Skulle han inte spela i Barcelona skulle det säkert inte störa mig särskilt mycket, men jag har svårt att tycka om honom. Jag har alltid klagat och fördömt min mamma som ibland helt klart har avskytt spelare bara på grund av deras utseende så därför vill jag inte riktigt erkänna detta men jag tror faktiskt att en liten del till varför jag inte tycker om Messi är hans utseende. Jag kan inte förklara det för jag förstår det inte själv men det är något med hans ansikte och uttryck som jag stör mig på. Den främsta anledningen och den enda jag i mitt hjärta kan ha som försvarbar anledning är hans handsmål för några säsonger sedan. Hade han efteråt bett om ursäkt hade allt varit förlåtet (nästan iaf) men i efterhand verkade han inte skämmas för det utan snarare vara stolt över det och sa det är klart jag petar in den jag vill ju vinna. Jag förespråkar rent spel och anser att man iaf när matchintensiteten är över och man får sitt förstånd tillbaka ska man inte vilja vinna på fusk.
Aja igår var han anledningen till att de vann. Getafe var nog lite trötta och kunde inte stå emot när hans snabba fötter kom in på planen. Jag tycker inte att Barcelona imponerade igår men de sparade ju spelare inför CL-matchen i veckan och direkt när Messi och Iniesta kom in hände det saker. Med sina bästa spelare på planen kommer de nog prestera mycket bra och vinna en hel del men de är lite sårbara iom att de inte presterar alls lika bra utan sina kanske topp 2 spelare.

Nu när jag kommer till den andra matchen jag såg igår har jag redan skrivit så mycket och är lite skrivtrött för tillfället, men jag ska ändå ge mig på att ge min bild av matchen och vissa spelare. Real Madrid valde också att vila några spelare (då tänker jag främst på Lass och Ronaldo) inför tisdagens match. Inte heller Real Madrid imponerade på mig nämnvärt. Innan första målet förbannade jag dem för att de sålde Robben. Jag kunde bara tänka att Robben är för Real vad Messi är för Barcelona och Madrid var puckade nog att sälja honom. Även fast de gjorde mål anser jag att Real gjorde helt helt fel som sålde Robben men som tur var lyckades de vinna iaf en match till utan honom. Kaka hade mycket boll, massor faktiskt men jag tycker inte heller han presterade det jag förväntade mig. Han gjorde också några helt fantastiska saker, väggspelet med Granero och även den andra assisten var riktigt bra men jag hade ändå ännu högre förväntningar, kanske inte på att han skulle göra mer brilljanta ting utan snarare att han skulle vara bättre överlag. Han hade ju som sagt väldigt väldigt mycket boll och mycket av det han gjorde var faktiskt inte speciellt bra, han passade fel och gjorde missar rätt ofta. Real vann ändå med 3-0 och det är ju fantastiskt med tanke på att de inte spelade bättre än vad de gjorde. Jag kommer tyvärr troligtvis missa matchen på tisdag pga handbollsträning :-( Men förhoppningsvis klarar vi tre poäng även där. Matchen mellan Barcelona och Inter kan bli riktigt intressant.

Nu har Kjell satt på filmerna från vår Madrid-resa så nu ska jag njuta av lite mer fotboll :-)

Ämnet kändisar

Varför blir vi så fashinerade över alla kändisar? Det säljs miljontals tidningar i landet bara för att informera om kända personers liv, fest som vardag, lycka som tragedi. Undra hur många det är som försörjer sig på gemene mans intresse för de där onåbara, omänskliga varelserna som de flesta vill vara som. Undra hur många det är som går över samhällets oskrivna gränser för att förmedla någon smaskig nyhet utan att ta minsta lilla hänsyn till hur det kommer påverka offret. Undra hur många som går över skrivna lagar för att delge oss dödliga vad Carola äter till frukost eller något annat viktigt som vårt liv skulle bli mindre spännande av att inte veta.

Jag är inte helt oskyldig för jag är precis som alla andra intresserad av massa människor jag inte känner, som av olika anledningar har fått strålkastarens ljus på sig. Jag köper dock aldrig skvallertidningar, när jag jobbade på coop bläddrade jag iof gärna igenom dem på lunchrasten men mina egna pengar skulle jag inte lägga på det.

Jag är en person som trivs i det tysta. Jag observerar och lyssnar hellre än att högt basunera ut mina tankar och åsikter. Det beror ju självklart lite på vilken situation jag är i. Men jag tycker verkligen synd om de stackars kändisar som faktiskt inte älskar rampljuset och som inte anser att all publicitet är bra publicitet. När jag går igenom något jobbigt håller jag det helst för mig själv, gör jag ett misstag likaså. Det finns många stackars människor som måste genomlida sånt med hela världens vakande öga på sig och det kan väl ändå inte vara kul.

Det verkar som om mänskligheten vill ha sina hjältar, som höjer kändisar till skyn och gör dem till något större och heligare än en vanlig människa, samtidigt verkar det även som om mänskligheten vill se dessa hjältar och hjältinnor falla riktigt ordentligt, som blir lyckliga av att kunna riva ner pedistalen och placera dem nästan lägre än oss vanliga svenssons. Skadeglädjen finner nästan inga gränser när det handlar om en person som varit riktigt framgångsrik, någon som har gjort något extra bra och utåt sett verkat lyckligare och bättre än någon annan kan vara.

Kanske skulle inlägget egentligen ha hetat mänskligheten, för mina tankar börjar ta itu med den nya serien Överlevarna (tror den heter så, på 4:an). Jag har sett några avsnitt och varje gång blir jag arg, arg på männsikorna som väljer att förstöra för varandra, som dödar för att få lite bensin eller vatten. Som på en gång överger civilisation och vett för att anta djungelns lag, och värre än så till och med. Inte bara den starkaste överlever utan även den mest elaka. Självklart finns det även männsikor i serien som behåller sin medmänsklighet och värnar om vänner såväl som okända. Ganska bra serie faktiskt tycker jag.

Tror att det räcker med delgivande av mina tankar för en dag. Nu ska jag äta, duscha och sen bege mig till hallen för att se herrarna spela.

Vem behöver väckarklocka när man har rutiner!

Jag har verkligen aldrig i hela mitt liv varit en morgonmänniska. Förrän möjligtvis nu då. Och jag vet faktiskt inte om jag tycker speciellt mycket om det för numera blir jag så trött på dagarna och kvällarna och nätterna. I mina ungdomens år var jag en riktig nattuggla och jag saknar faktiskt det. Jag tyckte att det var så mysigt att sitta uppe på nätterna, dessutom var jag alltid mer produktiv på de senare timmarna av dygnet. Ville jag få något gjort var det perfekt att börja efter midnatt. Skolarbetena blev i stort sett alltid gjorda mellan 1 och 5 natten innan de skulle in. Jag kunde dessutom vara uppe så länge, gå upp vid åtta dagen efter och inte vara helt lamslagen av trötthet. Även då jag försökte vara duktig och börja i tid märkte jag att det inte passade mig. Jag kunde sitta tre dagar innan och kämpa i tre timmar för att få ner några rader av arbetena men så kom den sista natten med tidspress och massa måsten och vips var allt färdigt. Klart jag valde det senare alternativet för det blev så mycket mer effektivt. Klart att det inte är kul med tidspress men samtidigt var det ett måste för att jag skulle fokusera helt och hållet på uppgiften och vara effektiv.

Numera kan jag inte alltid hålla mig vaken till filmer vid tiotiden, det är ju tragiskt. Jag behöver vara väldigt aktiv och röra på mig en del, eller åtmindstonde prata för att inte falla i sömn före 12 för det mesta. Ännu tråkigare blir det när man bor med den främsta nattugglan som finns. Timmarna tillsammans blir helt enkelt inte lika många om man sover på helt olika delar av dygnet. Det är ju heller ingen idé att jag försöker bli en nattuggla igen för då skulle nog jobbet bli lidande. Jag vill vara pigg och aktiv på jobbet, jag vill ha energi och tålamod för de små och gärna även till att själv ständigt kunna reflektera och försöka förbättra mig som pedagog eller miljön/verksamheten på förskolan. Jag får nog helt enkelt acceptera att jag har blivit en slav av rutinen och att jag troligtvis kommer vara det i fyrtio år till. Som pensionär kanske det är dags att vrida tillbaka dygnet till härliga vakna nätter och sovmornar halva dagarna.

Nu vill jag helst bara få den här dagen överstökad så att det är dags för match. Barcelona spelar kl 6, det kanske kan vara intressant att se och direkt efter spelar Real Madrid. Är dock rädd att jag kommer vara ledsen och irriterad efter matcherna, men det är ju jag nästan alltid rädd för. Jag är en person som alltid tippar det värsta när det gäller matcher, främst mina egna men även Reals och Sveriges.

Fredagsmyyyyys

Jag sitter i soffan och bara njuter av att det är helg. Jag älskar mitt jobb men det är ändå underbart med helg. Surfade lite och hittade äntligen information om min idol i Reals backlinje.
"Under veckan har även vår långhåriga hjälte Sergio Ramos börjat träna med laget igen efter att ha missat hela försäsongen på grund av seninflammation. Dock kommer Ramos inte finnas med mot Espanyol."  (svenskafans.com)
Dessutom fick jag bekräftat att inte heller den näst bästa försvararen (eller om man ser krasst till försvarsspel kanske han till och med är den bäste) Pepe får spela pga sin avstängning. Alltså kommer real återigen få ställa upp med en svag backlinje, hoppas inte Espanyol utnyttjar detta. Jag kan tycka att det är konstigt att Pepe får spela matcher med sitt landslag och inte klubblag. Visst det var i realtröjan han gjorde bort sig men borde inte straffet vara mest individuellt och gälla även landslagsspel?

Nu ska jag gå och laga en av mina favoriter, Kyckling med ungsrostade grönsaker och tzatziki. Mumma!

Äntligen helg!

Den där powernapen igår var ju inte så lyckad, jag måste lära mig att sätta på alarm om jag ska sova på em. Jag vaknade halv 8, träningen började 7 :-( Iof var sömnen tydligen välbehövd för trots att jag sov i lite mer än 1,5 h så blev jag trött runt tio igen och gick och la mig för natten vid elva. Normalt om jag sover på kvällen brukar jag inte kunna somna förrän väldigt sent på natten igen. Jag har varit jätte trött idag på jobbet också, tröttare än jag brukar och jag tror inte det beror på att jag har sovit för mycket för jag gick ju upp före sex, så jag sov nästan 7 timmar i natt och det brukar vara ganska lagom för mig. Kul att läsa om min skönhetssömn va? Väldigt intressant tycker iaf jag, not!

Idag höll jag på att bli tokig på mina små juveler på jobbet. Det är inte alltför ofta det händer men idag blev jag irriterad, frustrerad och arg om och om igen. De bråkade med varandra hela tiden, slogs, sparkade och sa dumma saker. Jag blir så trött och frustrerad när man inte når fram till dem ordentligt. Annars gick dagen snabbt, som alltid när man öppnar. Trots att barnen idag kanske inte var i toppform är de ju faktiskt för underbara under de största delarna av dagen. Tror jag har nämnt det förut men jag råder alla som inte vet vad de vill göra och som inte har uttalade problem med barn att arbeta med detta härliga släkte. De ger så mycket kärlek och lycka så man kan inte annat än att bli positivt påverkad av dem.

Imorgon är det äntligen match för mitt älskade Madridlag. Hoppas hoppas på seger men då ska det nog till lite bättre spel än i förra matchen. Hoppas Ramos är fit for fight men jag tror dessvärre inte det. I övrigt bjuder helgen på lite handbollstittande och massa handbollsjobb. Jag planerar att gå och se på herrarna som jag tror spelar träningsmatch kl 10 imorgon, vi får väl se om jag vaknar i tid bara ;-)

En helt vanlig dag

Det är det idag, och just nu är jag inne i en period då jag inte har någon vidare skrivlust känner jag. Jag orkar inte bemöda mig med en skriftlig reflektion över matchen mot Polisen, iaf inte mer än att förklara att det var katastrofalt spel från vårt håll. Jag har svårt att erinna mig en liknande utspelning faktiskt. Jag orkar inte heller skriva flera rader om Sveriges usla spel mot Malta som tack och lov ändå slutade med vinst. Nej jag tror helt enkelt jag ska sluta skriva nu, kanske ta en powernap före träningen för jag är så otroligt trött.

Det är skrämmande

Hur lite koll folk har. Jag tycker själv att jag är väldigt oorganiserad och har dålig koll på mycket i min vardag och verklighet. Men det är inget mot vad vissa andra har tydligen. Nu förstår ju jag också att det är extremfallen som hamnar på tv och att de flesta runt omkring mig har bra koll och vet exakt vad de gör. Men det är faktiskt lite skrämmande att vissa människor i det här landet inte har större kontroll över sina egna liv och handlingar än vad de har. Idag stod tv:n på när jag lagade mat och det bästa programmet för tillfället var lyxfällan. Deltagarna (eller vad de nu ska kallas) var fyrbarnsföräldrar, mamman i hushållet hade dessutom en egen firma och ändå verkade de inte ha någon som helst aning om hur mycket utgifter de hade i månaden, eller hur mycket inkomster de hade. De uppskattade matutgifterna per månad till typ 4500 fast de var på över 8000 och lånekostnaderna till 15000 fast de var på 25000. Tänk att ha 25000 kr i lånekostnader varje månad, det blir faktiskt 300000 om året. Känns som om man skulle kunna hitta på något annat för pengarna... Ibland oroar jag mig över min ekonomi men det känns genast mycket bättre när jag ser exempel som dessa. Jag har faktiskt ganska bra koll på min ekonomi, en gyllene regel jag har är att inte köpa något på kredit. Jag tycker att det är okej att låna pengar till bostad och utbildning, kanske eventuellt till en bil också, fast där går nog verkligen gränsen. Resten tycker jag man ska spara till i förhand så man slipper alla räntor och inte lever på gränsen hela tiden. Så nu vet ni det!

Jag ska fortsätta slappa i tvsoffan resten av kvällen tror jag, imorgon börjar en ny vecka med nya utmaningar så lite slö får jag faktiskt vara idag.

Verkligheten

Är sällan så bra som den verkar, under ytan döljs mycket som man inte vill se.


Ju högre upp på berget man befinner sig ju värre blir fallet när man trampar fel...

Tur att han är Zlatan

Jag är nog inte ett av hans största fan, jag menar jag tycker ju om honom som fotbollsspelare, ibland mer och ibland mindre. Han är inte någon av mina favoriter men han är ju ändå Zlatan. Man kan inte helt och hållet motstå honom och hans kraft. Det jag hyllar är hans teknik, hans kraft, hans vinnarskalle och hans skratt eller garv passar nog bättre. Det är otroligt hur vissa bara har den där förmågan, som i avgörande sekunder kliver fram och avgör. Jag tycker lite synd om Ungern för det är inte kul att förlora på det sättet men å andra sidan kändes det verkligen rättvist att Sverige vann. Det var klantigt av Elm att orsaka straffen, något annat kan man inte säga. Därför var det extra skönt att den avgörande passningen kom från honom tycker jag. Han gjorde en hel del missar men han gjorde också mycket bra under matchen, jag tycker om Elm. Någon annan som imponerade på mig var faktiskt Elmander, han har inte lyckats göra det tidigare vad jag kan minnas iaf. Han var, i mina ögon, lovande till en början men har mer varit en besvikelse för mig faktiskt. Men igår kämpade han och slet så pass mycket att han växte rätt ordentligt i mina ögon.

Spanien vann med massa mål :-) De är himla bra alltså, de har dessutom världens bästa målvakt!

Stackars Vickan!

Jag har tyvärr inte kunnat se en enda av damernas matcher detta EM utan bara sett ett fåtal minuter här och där. Jag hoppades på final, kanske rent av guld. Det kändes faktiskt inte helt orealistiskt, speciellt när gruppsegern var ett faktum så det är en aning snopet och mycket tråkigt att festen är slut. Jag tycker om Tomas Dennerby, jag kan förstå att folk tycker att han ska sluta men jag blir lite irriterad över att det alltid ska frågas allmänheten efter ett dåligt resultat om avgång är det rätta eller ej. Vad hjälper det? Jag tror inte ens att det säljer fler exemplar av tidningen. Däremot kan det förstöra en hel del säkert. Kanske blir beslutsfattarna påverkade av allmänhetens åsikt fast de inte borde det och kanske blir tränaren påverkad på ett negativt sätt, kanske blir truppen påverkard och jag tror risken är otroligt mycket större att denna fråga och allmänhetens svar ger negativa ringar på vattnet än att det skulle medföra något positivt.
Det som är mest sorgligt är ändå att det här var slutet på Victoria Sandell (känns konstigt att skriva så men hon har ju ändå valt att heta det så man borde väl) Svenssons fantastiska landslagskarriär. Hon har haft så stor betydelse för damfotbollen i Sverige och i världen. Hon förtjänade verkligen att få ett sagoavslut på sin landslagshistoria men tyvärr fick hon inte det. Förhoppningsvis kommer hon och alla andra ändå hålla alla fantastiska minnen bra mycket mer färska och välbehållna än de lite sämre och tråkigare.

Nu hoppas jag verkligen att Sverige kan få se lite positiva resultat i fotbollens värld. Det är en måstematch för herrarna i vm-kvalet ikväll. Jag tror inte vi kommer gå vidare men hoppet är väl det sista som överger en. Lycka till Sverige!



Tack för igårkväll förresten. Tack Tinna för att vi fick komma, tack alla för den härliga skönsången, tack Emma för dramat och lekarna, tack alla för festen och ett särskilt tack till Lili för skjutsen :-)

Täby-Vallentuna HK

Jag har nästan inte lust att skriva om matchen för jag har egentligen ingen vidare lust att tänka tillbaka på den, så illa var det. Jag var dålig, laget spelade dåligt och stämningen var dålig. Så här i efterhand känns det som om allt var dåligt även om det kanske fanns lite ljusglimtar om man letar riktigt noga. Vi är ett lag som verkligen har problem när vi möter stora starka defensiva spelare och det är väl ändå vad man kan kalla täby. Vi inledde inte bra, vi fick inte något ordentligt flyt i spelet och tempot var på tok för dåligt. Ändå ledde vi hela första halvlek tror jag, förutom kanske första minuten. Och det kändes som om vi skulle vinna just eftersom vi inte var bra men ändå lyckades täby vara ännu sämre. Dom gjorde en hel del tekniska fel och äntligen har jag varit med om att domare dömer stegfel när vi möter dem och ändå lyckas vi alltså förlora. Vi hade en del tur i första, iaf med målen. Det kändes som stolpe in ibland och den turen försvann i andra tillsammans med att vi tappade det lilla spel vi hade. Det resulterade i att de kröp närmre och närmre och var ikapp och förbi. Igår ville täby mer, de hade tydligare struktur på deras spel och vi kändes avslagna och oinspirerade. Hoppas att det är omvänt när vi möter dom i serien för vi behöver ta poäng mot dom, det ska vi verkligen göra egentligen tycker jag.

RSS 2.0