För den som inte vet det

älskar jag gamla Jean Claude Van Damme filmer, lite otippat var det väl iaf. För jag tror inte det är många människor här i världen som gör det. Å egentligen vet jag inte varför jag gör det heller men det bevisar ju iaf min otroligt breda smak när det har med filmer att göra. Just nu har jag ett litet JCVD-maraton och ska snart återgå till cyborg som jag tittade på medan jag åt mina smarriga pannkakor innan mitt föredetta husdjur (;-) snyft) ringde och avbröt mig...

Full rulle igen då

Jag blir faktiskt lite rädd när jag inser att det redan är vecka 22. Går det i den här farten så fyller jag 40 precis när som helst kan jag känna. Vi hann med massa bra på jobbet idag eftersom vi har så underbara kollegor som stöttar och hjälper varandra, det är skönt. Sen var det direkt hem för vi hade bokat tid för fönsterputsning, jag hade inte en tanke på att ta in någon först men eftersom vi bott här i snart ett år och knappt putsat fönstrena inser jag också att det av någon anledning inte riktigt blir av. Å nu sitter jag här i vardagsrummet och är nöjd med beslutet faktiskt för helt plötsligt ser det knappt ut som om vi har några fönster alls. Allt härligt ljus och alla härliga färger som är på utsidan kommer helt plötsligt in i huset också. Så rena som fönstrena är nu har jag nog aldrig lyckats få några fönster och då kan det ju vara värt det, även om jag känner mig riktigt dum som inte hjälper till utan sitter och bloggar just nu...

Om ett tag ska jag ställa mig och steka pannkakor för det är nämligen utflyktsdags imorgon. Vi ska åka till Mulle-Meck-lekparken vilket är en av höjdpunkterna på hela året. Det ska bli underbart roligt och jag hoppas att det blir fint väder som prognosen utlovat.

Vad annars, nja det händer ju inte så mycket som jag vill skriva om för tillfället eftersom både handbollssäsongen och la liga-säsongen har lite lågsäsong just nu. Jag såg delar av finalen i lördags och av det jag såg och det jag har hört och läst i efterhand var Barcelona verkligen det bättre laget. Grattis till dom får man väl lov att säga, skönt att finalen avgjordes av bra fotboll och inte några tveksamheter eller domarmissar.
Jag hoppas real får behålla sina underbara spelare nu och att mourinho får fortsatt förtroende och har fortsatt motivation för att träna real för då tror jag att det kan gå riktigt bra nästa år, redan i år var de ju stundtals sagolikt bra och det var trots att halva laget var nytt och med ny tränare. Jag längtar iaf redan som bara den efter att få se dem spela igen.

Igår åkte jag och mamma runt och köpte blommor till mina tre fina utekrukor. Efter mycket om och men, det finns mycket blommor och välja bland kan jag lova ;-) så var vi klara och åkte hem och planterade dem, det blev jättefint tycker jag, riktigt stolt faktiskt för jag lät inte bara mamma bestämma och göra allt själv. Sen åkte jag till pappa och träffade mina syskon och åt grillmiddag, mums! Kjell var hemma och pluggade och ringde och kunde nästan inte hålla sig för skratt och sa ngt om mina blommor.
-Det kom några (då hann jag genast tänka j*la rådjur dom har säkert ätit upp allihopa) småtjejer och plockade varsina buketter av blommorna.
Lite ledsen blev jag eftersom de inte ens hann stå där en halv dag i fred men det är väl sånt man får acceptera även om jag kan tycka att det är lite fräckt att gå fram ända till huskanten under tak och börja plocka. När jag kom hem förväntade jag mig det värsta och blev faktiskt lite positivt överraskad över att det fortfarande ändå ser helt okej ut.


Kunde helt enkelt inte låta bli

Att börja med mitt Spanien-album nu när jag fått bilderna. Jag hade bestämt att jag skulle ta ett album som jag hade hemma och det fanns i två olika varianter, ett stort eller ett litet. Och eftersom jag kände att jag absolut inte kommer fylla ut det stora så kör jag på det lilla. Fast det är inte helt lätt, jag brukar nästan alltid ha den stora varianten och är väldigt van vid att kunna få in runt 8 bilder på varje sida nu är det svårt att få in mer än fyra. Å precis när jag lite snabbt hade räknat efter och insett att jag egentligen behövde några till sidor (vilket man inte kan sätta in) men bestämde mig för att vara bättre på att sålla istället så kom jag på att jag har en del andra saker so jag vill ha med i albumet, som biljetter och sånt. Men men det får gå helt enkelt :-)
Jag vill fortsätta nu men egentligen borde jag träna och senare idag tror jag att jag och mamma ska åka och köpa lite blommor att plantera i mina nya fina utekrukor.

Igår hade vi stängt på förskolan och all personal i företaget bjöds på en inspirationsdag. Den var helt fantastisk och jag påminns mer och mer om hur underbart det är att plugga och gå kurser. Förmiddagen spenderade jag på en "mattelektion" som var helt fantastisk och eftermiddagen hade jag ett "danspass". Jag har svårt att bestämma vilket jag tyckte var bäst och mest givande. En superbra arbetsdag var det iaf :-)

Nästa vecka blir en kort vecka, mån-ons bara eftersom det är röd dag på torsdagen och klämdag på fredagen, vi har öppet på fredagen men det var så få barn så det är bara tre i personalen som behöver jobba. Sen så är ju måndagen också röd så det blir en liten minisemester nästan :-)

Ikväll är det CL-final och jag  kan inte riktigt bestämma hur jag ska göra. När real åker ut blir jag alltid lite anti-CL som den dåliga förloraren jag ibland kan vara. Nu gick visserligen real ända till semi och då var inte fallet riktigt lika jobbigt som de varit de senaste åren fast samtidigt var det ju så mycket värre, eftersom det var mot Barcelona och framförallt eftersom det kändes som  om domarmissar avgjorde utgången lite på förhand. Jag är fotbollsintresserad, visst men egentligen inte så mycket så att jag tittar på andra lag än real madrid och möjligtvis schalke nu då... Det känns som om Barcelona kommer vinna och jag är inte supersugen på att se det om jag ska vara ärlig, samtidigt är det ju cl-final och kan bli en helt fantastisk fotbollsmatch mellan två bra lag.

Kliar i fingrarna

Hemkommen från massa möten, det gick bra. Jag fick två jättefina blombuketter :-)

Idag fick jag mina foton från spanien och jag har precis suttio och sorterat dem, jag kan säga att nu kliar det ordentligt i fingrarna och jag vill egentligen inget annat än att börja med mitt album. Men ögonen går nästan i kors och det väntar en lång inspirationsdag imorgon då jag vill vara pigg och motiverad. Dock är träningen imorgonkväll inställd så jag kanska kan ha lite ork och energi imorgonkväll. Hoppas jag får ihop det, känns som om albumet är för litet och då har jag ändå varit grymt mycket bättre på att välja bort bilder tillskillnad från hur jag var förrut.

Nä nu blir det godnatt tror jag bestämt!

Underbara onsdag

Jag älskar onsdagarna, det är min tidigaste dag, slutar redan 13.45 och så är jag oftast ledig på kvällen, vilket jag varit idag. Nu har jag fyllt på min energi så jag klarar två ganksa långa dagar igen och förhoppningsvis kan vara riktigt effektiv och hinna med massor på jobbet.

Igår spelade vi match, det var ganska kul. Vi kom dit rätt sent och hann bara med en kort uppvärmning. Jag började på bänken och då hinner jag alltid bli lite extra nervös. Igår hann jag visserligen inte riktigt bli nervös förrän det i stort sett var avkast så jag blev ändå inte helt hyper vilket var skönt. Jag tycker vi spelade sådär. Det finns en del potential och ibland gör vi rätt bra saker men ändå så känns det som om majoriteten av tiden går åt till att försöka få någon harmoni i spelet, det blir en del missförstånd, en del slarviga passar, misstajming osv. Vi lyckades iaf spela lika och slutresultatet blev 21-21. Det var skönt eftersom vi låg under större delen av matchen, med kanske sex bollar som mest. Jag tycker inte Westermalm spelade bra och framförallt hade inte deras målvakter en bra dag vilket förklarar hur vi lyckades med konststycket att göra 21 mål på 50 min. Hoppas att de inte saknade massa spelare eller spelade ovanligt pissdåligt för då kanske vi har en chans att vinna mot dem i serien...

Imorgon är det jobb som sagt. Från 6.15-17, sen är det tränarträff. Jag skrev i inbjudan att man skulle höra av sig oavsett om man kunde eller inte och det är endast två som hört av sig så det känns sådär faktiskt. Antar att intresset från tränarhåll kanske inte är överhängande. Sen så vet jag ärligt talat inte hur många som vet om att det ens är möte för jag mailade ut det till alla lagledare och bad dem meddela tränarna.

Jag har följt BigBrother sen det började och nu börjar det verkligen dra ihop sig. Jag tycker ganska bra om alla som är kvar vilket känns ovanligt och roligt i en dokusåpa. Vet faktiskt inte vem jag vill ska vinna men det står nog mellan Martin och Peter och så kommer Simon på en tredje plats. Vilken skillnad på stämning det blev nu när det inte är någon negativ och skitsnackande dryg människoa kvar i huset. Det där kanske var dumt skrivet och dömmande på ett sätt som jag egentligen inte tycker om men samtidigt ställer de ju upp på att filmas och visas för hela sverige och då kanske man får ta att man blir lite dömd. Chrille är så mycket härligare nu när han är med peter och co, han är härlig synd bara att han vänder kappan efter vinden hela tiden. Jag längtar till finalen Lovi :-)

Nä nu ska jag läsa lite, tänk att jag är så pigg och har tid över till det, älskar onsdagar helt enkelt!

Måndagen avklarad

Idag har jag suttit på möte på förmiddagen och varit i barngrupp på eftermiddagen, det är alltid jobbigt att göra omställningen från barngrupp till kontorstid eller tvärtom men samtidigt tycker jag att det är ganska mysigt med såna dagar för när jag kommer tillbaka till barngrupp möts jag av så överlyckliga barn som bara vill kramas och gosa och det är ju inte helt fel, dessutom blir det nästan så att jag landar mer med barnen och får lite mer kvalitetstid dessa dagar, även om det ganska ofta snurrar runt tusen saker i huvudet samtidigt.
Imorgon ska jag tydligen på ett utvecklingssamtal med två av mina chefer. Det ska bli väldigt spännande även om det tyvärr troligtvis inte kommer bli superpersonligt utan snarare en utvärdering av min chefsroll så här långt. Det blir en lång dag imorgon, blir rätt ofta det på tisdagar och torsdagar, undra varför? Imorgon börjar jag jobba kvart i åtta, har schemalagd tid till 16.45 och sedan är det en 1,25 timme till P97:s träning börjar och eftersom vi har samling strax före sju hinner jag se på den vilket jag inte trodde att jag skulle kunna. Det är ju ingen idé att gå hem efter jobbet så istället kan jag jobba lite med saker jag verkligen behöver få gjorda och det känns mer än nödvändigt. Just nu är det väldigt mycket på jobbet, mer än det någonsin har varit sen jag började. Det är lite jobbigt och stressande men samtidigt är det spännande och roligt på samma gång så jag ser det som något positivt iaf. Sedan är det bortamatch mot Westermalm som gäller, lite spelsugen är jag allt. Hoppas vi får med oss ett bra och taggat lag även fast det är en sen bortamatch. Roligast ska det bli att få uppleva lite hur Sebastian kommer coacha, det ska bli intressant att se.
På torsdag är det ytterligare en sån där långdag. Då öppnar jag och börjar 6.15 och kommer jobba fram till tränarträffen och sedan är det direkt vidare till årsmötet. Fredagen är rätt uppbokad också men sen har jag hela helgen ledig så det är bara att jobba på. Nästa vecka är det ju dessutom en röd dag och en klämdag som jag nyligen fick veta att jag får ledigt på. Visserligen ska jag troligtvis hjälpa min kära syster att flytta men det kommer ändå vara en superhärlig helg, å måndagen veckan därpå är ju också röd. Härliga dagar framöver med andra ord :-)

Läggdags?!

Jag tycker verkligen hur bra som helst om mitt jobb men ändå är det aldrig riktigt kul att gå och lägga sig på söndagkvällar för då vet man att helgen är slut :-( De senaste veckorna har jag faktiskt haft lite extra mycket söndagsångest vilket inte är kul. Det beror nog inte på jobbet eller något som händer där utan snarare bara att jag är inne i en väldigt lat och seg period. Jag skulle vilja ha ett långt sommarlov, eller egentligen ännu hellre så skulle jag vilja jobba fyra dagar i veckan, det skulle ju vara guld. Men jag klagar absolut inte för som sagt trivs jag oerhört bra med mitt jobb och ser många fördelar med att gå dit. Barnen är ju självklart den främsta, saknar dem faktiskt en hel del efter en helg :-)

Nu ska jag plocka iordning lite och sedan lägga mig och läsa en Harry Bosch bok (michael connelly), najs!

Allt och ingenting

Vi spelade match i torsdags, har nog inte bloggat sen dess, iaf inte vad jag kommer ihåg. Vi förlorade rätt ordentligt, inte för att vi var så mycket bättre än väntat utan för att inte dom var särskilt bra. Visst hade de ett rätt okej lag men inte så värst märkvärdigt tycker jag. Jag är verkligen inte nöjd med min egen insats så jag hoppas jag spelar bättre på tisdag.

På fredagen var det jobb som gällde och sedan på kvällen en efterlängtad spelkväll. Vi spelade monopol och det gick superdåligt för mig, det gick rätt bra först men sen så gick det käpprätt åt ... men det var kul ändå för jag älskar att spela monopol :-) Vi åt goda tårtor också, mums. Jag har ätit mer tårta den här helgen än vad jag gjorde på hela förra året tror jag. Men jag åt upp sista tårtbiten imorse så nu kan jag tyvärr/tack och lov inte äta mer...

Igår var det bröllop på schemat. Jag var lite nervös innan eftersom jag inte kände någon annan än mitt sällskap och eftersom jag inte lyckades hitta något annat att ha på mig än en helsvart klänning och lite fel känns det ju med svart på ett bröllop. Men det var verkligen bara superhärligt och otroligt kul så jag hade verkligen en toppenlördag. Jag träffade många nya trevliga människor och fick uppleva ett svenskt-arabiskt bröllop vilket var hur häftigt som helst. Och så hade jag min kamera med, å jag tycker att det är väldigt härligt att fotografera med en systemkamera. Dessutom kunde jag njuta av mitt vackra sällskap hela kvällen lång :-) Å så fick jag provsmaka hur mycket libanesisk mat som helst, vilket både var spännande, roligt och över förväntan faktiskt. Å bröllopstårtan var hur god som helst så man kan lugnt säga att jag var nöjd när snälla anna kom och hämtade oss.

Något som jag iaf insåg när jag satt där och var tagen av stunden och lyssnade till alla möjliga fina tal var att jag nog kommer få det väldigt tufft om ajg gick på någons bröllop vars huvudpersoner jag känner väldigt väl. För jag kan säga att det var väldigt svårt att inte börja storböla igår och då handlade talen om personer som jag aldrig träffat tidigare typ.

Eftersom det bar bröllop så missade jag reals sista match den här säsongen, det känns väldigt surt men det är klart att bröllopet var värt det. Real vann iaf med 8-1 såg jag och cristiano gjorde två mål och har därför gjort osannolika 40 ligamål i år, rätt sjukt. Real har gjort 102 mål och det måste ju vara mer än godkänt på 38 matcher. SYnd bara att Barcelona har varit lite bättre när det verkligen har gällt och haft bra mycket mer tur vid dessa samanhang också, annars hade real haft flera titlar med sig hem för så bra har de varit, spännande inför nästa säsong, jag kommer hinna längta ihjäl mig innan säsongen drar igång kan jag ju meddela.

Idag var det shoppingtur till Barkaby som gällde. Jag spenderade lite pengar och fick även min födelsedagspresent från mamma och helena. Jag fick fina blomkrukor av dem, så nästa helg blir det nog till att åka på blomshopping :-) Nu ska jag slappa lite innan nästa vecka drar igång. Det är chefsmöte imorgon som gäller och lite förberedelse inför det skulle nog inte vara helt fel...

Kul

Att jag kommer vara dödstrött imorgon! Jag är iaf pigg som en lärka nu, det brukar ju ofta bli så när träningen slutar vid tio, jag segar kvar och snackar skit med härliga människor och fortsätter med det hemma med sambon som inte kommer vara sambo med oss så länge till och det dröjder till klockan närmar sig tolv och jag precis kommer ur duschen och då inser att jag nog faktistk måste äta något för jag har ju bara ätit hundra kakor och ett äpple sen den ovanligt lilla lunchen jag åt vid halv tolv idag.

Dagen idag då. Stressig och rolig och tråkig och jobbig och allt möjligt.
Jag var med om min första anställningsintervju när jag inte satt där som sökande, det var intressant och ganska roligt, kände mig ganska professionell och vuxen efteråt.
Jag var med på mitt sista styrelsemöte idag, vilket faktiskt kändes superskönt. Det har varit kul och lärorikt och jag är väldigt glad att jag har varit med i styrelsen men jag känner verkligen att det finns roligare saker jag kan göra för föreningen - som att träna P 97 tex. och att det är på tiden att någon annan som gör det bättre än jag kliver in. Å så insåg jag när vi satt där att jag nog har varit med i styrelsen i typ tio år, sjukt vad tiden går fort, och sjukt vad lite nytta jag gjort på de här tio åren om man ser till mitt styrelsearbete iaf...

Sedan var det träning och jag var nog inte på humör helt enkelt, allt gick pinsamt dåligt idag så det var inte toppenkul men jag är grymt taggad på match så det ska bli kul att spela påtorsdag. Om man bortser från att vi kommer få ordentligt med stryk såklart, det kan ju bli mindre kul. Lidingö är väl några klasser bättre än oss normalt (å då var jag faktiskt snäll mot oss i den bedömningen för ovanlighetens skull), å vi kommer nog inte direkt ställa upp med bästa laget så det här kan ju bli intressant...

Sjukt spelsugen, å det vore kanon om vi fick till en kväll nu i helgen. Jag har monopolabstinens och det var ju stört länge sedan vi körde MAO och MVG, å tp är ju kul, nej nu får jag lugna mig...

Borde gå och lägga mig eftersom jag brukar kunna somna rätt fort även om jag känner mig såhär pigg, jag ska bara som alfons säger...

Grattis finland!

Det kändes riktigt bra, framförallt när det var en minut kvar av andra, när finland gjorde mål kändes det lite surt men ändå väldigt positivt och stabilt. Men det är en farlig känsla, oj vad vi fick stryk i tredje. Det är ju tråkigt för Sverige som varit så bra ska gå på pumpen så totalt i finalen men men det är sånt som händer. Siffrorna känns inte ett dugg rättvisa men jag tycker finland var värdiga vinnare och förhoppningsvis kommer sverige igen, de har ju ett fantastiskt ungt och lovande lag och en riktigt bra coach tror jag.

samtidigt var det match i spanska ligan. Jag var lite splittrad för samtidigt som jag höll ögonen på båda matcherna så höll jag också på att editera bilderna från spanien en aning. Real vann iaf, ledde med två mål. Marcelo gjorde det första, ett fantastiskt mål. Ronaldo gjorde det andra på frispark, kul eftersomjag verkligen vill att han ska ta hem skytteligan. Villareal kom igen och gjorde mål och lite nervöst var det minsann även om matchen egentligen inte betyder ngt för real. På övertid fick dock ronaldo göra ett mål till på frispark :-)

Har som sagt hållt på lite med photoshop, det var några bilder från santiago bernabeustadion som var väldigt mörka och där jag ville få lite mer ljus på mig och tinna, är inte supernöjd men jag känner mig ändå tillräckligt nöjd för att inte fortsätta. Så nu har jag valt vilka bilder jag ska framkalla och försökt förbättra de bilder jag ville förbättra och nu väntar jag bara på att få det sista minneskortet så jag kan välja bland de sista bilderna, det är bara ett fåtal som är intressanta där så kan jag äntligen skriva ut bilderna och börja med albumet, det ser jag fram emot :-)


Å så var helgen slut, jag varken städade eller gjorde det där som jag inte ville, men jag redigerade ju bilderna så lite nytta fick jag gjort. Imorgon är det jobb som gäller men jag har inga planer för kvällen inbokade och det är oerhört skönt tycker jag.

Idag har jag gått 10300 steg ungefär och då kan jag avslöja att jag hade gått över 9400 vid tolv när jag klev ner från crosstrainern...

Lat men rastlös

Många av mina lediga dagar spenderar jag med att göra typ ingenting. Å det tror jag att jag trivs väldigt bra med. Men så kan jag helt plötsligt slås av en stark känsla av rastlöshet. Det känns så bortkastat att bara sitta i soffan och surfa och slötitta på film. Men samtidigt är det ju det jag helst vill göra. Varför är det så svårt att bara vara nöjd med det man har och det man gör. Varför är gräset alltid grönare på andra sidan och varför ska man leta fel överallt?

Just nu undviker jag att göra en sak som jag borde men som jag verkligen inte vill. Jag väntar dessutom på att klockan ska bli åtta så hockeyn börjar, och att klockan ska bli nio så att reals match börjar. Jag skulle kunna vara duktig och städa undertiden, vi får väl se om jag är det. Idag har jag faktiskt ändå varit lite lite duktig. Jag började dagen med 70 min på crosstrainern, underbart var det - eller alltså efteråt var det det. Sedan tog jag det lite lugnt, duschade, stekte blodpudding och bacon, tittade på en film - grown ups (ganska härlig faktiskt, trodde inte den skulle vara bra alls), städade lite i köket, tvätta handdukar, satte mig i soffan och tittade klart på a single man som jag började se på för ganska länge sedan, den var riktigt bra tycker jag, fin men väldigt sorglig. Under tiden höll jag på med blogginlägget om spanienresan, vilket jag gjorde klart medan jag slötittade på top gun - älskar känslan man får när man ser maverick och charlie <3 Sedan har jag faktiskt suttit och skrivit och klippt och klistrat på verksamhetsberättelsen, det brukar jag normalt göra i absolut sista sekund så det blev jag rätt stolt över att jag gjorde nu faktiskt (även om jag vet att det bara blev så eftersom jag sitter och försöker undvika att göra det lite tråkigare som jag egentligen verkligen borde göra).

Jaha städa var det... Kanske ska fundera ut ngt att äta också...

Spanien 2011

Klockan ringde halv fem ungefär på torsdagen den 14 april. Jag slogs direkt av insikten av att mina resekläder låg kvar hemma, förstår inte hur jag inte hade kunnat haft en tanke på det kvällen innan. Tinna kom nämligen och hämtade mig på onsdagskvällen så jag kunde få åka med henne till arlanda på morgonen. Aja det var bara att gilla läget och som tur var hade jag tagit med mig ett par mjukisbyxor som jag egentligen hade tänkt strunta i. Tinnas snälla pappa skjutsade oss till arlanda och allt gick väldigt smidigt tycker jag. Det hade inte blivit många timmars sömn eftersom vi sett på Reals CL match och sedan efter den visade de Schalkes match mot Inter i repris och den var jag ju också tvungen att se, Raul gjorde ju mål :-) Trots det kunde jag inte sova på planet, och jag hamnade ju inte brevid tinna så jag fick underhålla mig med en bok, japanska korsord och massa godis och det är ju rätt härligt det med.
Från flygplatsen åkte vi flygbuss till centrala barcelona vilket också gick otroligt smidigt, sedan letade vi rätt på vårt hostal vilket faktiskt gick utan problem fast det låg lite längre från las ramblas än vad jag trott. Kan inte direkt påstå att det var det härligaste vandrarhemmet jag bott på men han som tog emot oss, som knappt klarade av att kommunicera med oss var iaf väldigt trevlig och snäll. När vi fått vårt rum, bytte vi om och begav oss ut i staden. Klockan var runt ett när vi började strosa runt.


Vi gick längs las ramblas och hittade ett ställe där vi åt lunch. Jag är inte stormförtjust i spansk mat så det blev en enkel pizza. Sedan tog vi oss vidare till Katedralen, la segrada familia. Vi hade tänkt åka hissen högst upp och sedan gå trapporna ner (så hade mamma gjort när hon var där) men när vi skulle köpa biljett till hissen berättade hon att det var typ 1,5-2 timmars väntetid så då skippade vi det och tänkte gå både upp och ner istället. Sedan insåg vi dock att man inte fick gå i trapporna så vi fick helt enkelt skippa utsikten. Katedralen var ritkigt mäktig, den var ljus och självklart väldigt hög i tak. Jag är inte religiös alls egentligen men jag har alltid tyckt bra om kyrkor, jag tycker om stämningen och rofylldheten som man fylls av när man kliver in i en sån byggnad. Å är det tillråga på allt en så häftig byggnad som segrada familia blir känslan såklart förstärkt.



Under tiden vi besökte katedralen bestämde sig solen för att titta fram. Det hade varit ganska varmt men mulet och blåste rätt kyligt men så klarnade det och helt plötsligt kändes det som svensk sommar, underbart! Vi bestämde oss för att ta oss vidare till Park Guell. Kartan hade vi av någon anledning lämnat på vandrarhemmet men vi hade en hyfsad uppfattning om var parken skulle ligga. Så vi tog tunnelbanan till en station som vi trodde låg väldigt nära parken. När vi kom upp från tunnelbanan insåg vi dock att man inte riktigt såg vart man skulle gå, och det var sjuka backar men det var bara att börja traska. Vi försökte fråga oss fram men folk verkade inte riktigt veta var den låg vilket gjorde oss förvånade för det ska ju vara en så stor och världskänd park. Men efter lite magkänsla och guidningar tog vi oss fram till parken. Vi hann med en glass i solskenet också så vi tyckte inte direkt synd om oss själva.





Parken var härlig även om den inte riktigt var vad jag hade förväntat mig, vet inte riktigt vad jag trodde på förhand och vet ärligt talat inte om jag blev besviken eller inte. Det var nog både och, en del som jag blev lite besviken över men samtidigt mycket som jag blev positivt överraskad av. Utsikten var det iaf inget fel på.






Vid det här laget närmade sig klockan åtta och vi bestämde oss för att ta reda på hur vi skulle ta oss till madrid. Vi hade ju i stort sett bestämt oss för att ta nattbuss från barcelona till madrid på fredag natt men vi ville ju veta varifrån den gick och om man kunde låsa in väskorna och tänkte köpa biljetter så vi tog reda på var busstationen låg och gick dit. På vägen gick vi förbi Arc de Triomf.

När vi kom fram till busstationen och hittade informationsdisken så stod det att den var bemannad till 9 på kvällen och vi var självklart där typ 20 över nio, men vi var nöjda med att veta varifrån vi skulle åka och ha hittat förvaringsskåp så vi bestämde oss för att komma tillbaka morgonen därpå efter utcheckningen och låsa in väskorna och köpa biljetter då istället. Så vi begav oss återigen mot las ramblas. Efter lite strosande längs den härliga gågatan bestämde vi oss för att äta middag på McDonalds. Sedan gick vi tillbaka till hostalet och var nog framme vid tolvsnåret. Vi var rätt sega efter en lång och härlig dag med många intryck men samtidigt så ville vi inte riktigt avsluta dagen än, så vi bytte om och gjorde oss iorning för en utekväll i Barcelona. Vi hamnade på en mysig krog med livemusik och härlig stämning. Efter ett tag gick vi vidare tillsammans med några andra till ett uteställe där det var smockat med glada dansande människor trots en vanlig torsdagskväll. Vi kände dock att vi sett det vi ville se och gick hem efter ett tag. (tyvärr har jag inte bilderna från utekvällen än...)
Första dagen på resan var verkligen fullsmäckad av nya intryck och riktigt lyckad.
Klockan ringde nog nån gång vid nio efter inte alls så många timmars sömn, men solen sken så vi var pigga och glada. Vi checkade ut och begav oss till busstationen där vi låste in våra väskor och köpte biljetter till nattbussen. Sedan satte vi oss på en uteservering och åt några smörgåsar efter mycket stora kommunikationsproblem. Jag kan förstå att de är värdelösa på engelska, men jag lyckades ju förstå vad damen sa på spanska och tyckta att jag svarade med så få och tycliga ord som möjligt på spanska men ändå förstod hon inte riktigt vad jag menade. Iof pratar de ju katalanska i barcelona och man kan ju förstå att hon inte riktigt förstår om jag säger y istället för i när jag menar och, eller?! Aja lite frukost fick vi i oss iaf. Målet med dagen var främst stranden, sedan saluhallen och fanns det tid över kunde vi tänka oss att besöka ytterligare en katedral och bege oss upp på toppen Tibidabo. Vi började med att gå mot saluhallen eftersom den låg på vägen till stranden.








Vi köpte lite frukt och begav oss vidar till stranden. Innan vi kom fram stannade vi dock till i några timmar, åt vår frukt och solade lite på en träbro eller vad man ska kalla det.





Riktigt underbart var det att bara slappa i solen och äta härlig färsk frukt även om jag blev grymt besviken över att det var mango och inte ananas i burken. Efter en slapp och härlig stund i solen, tror faktiskt jag lyckades slumra till i tio minuter ungefär så vad det äntligen dags för stranden.





På väg tillbaka till stadskärnan tyckte vi att det var dags för lunch. Det blev en nachotallrik med guacemole och strawberry daiquiri. Mums!


Klockan närmade sig väl 5-6 och vi bestämde oss för att ta oss upp på Tibidabo (en bergstopp 512 meter över havet) där det tydligen ska vara fantastisk utsikt över staden och innåt landet. Efter tunnelbana, något annat slags tåg och lite promenerande så insåg vi att vi inte skulle kunna ta oss upp till toppen eftersom den bergsbana som går dit inte gick på vardagarna och bussarna inte gick så högt upp och busschaffören sa att visst det går att gå men det tar låååååååååååång tid och vi hade rätt ont i fötterna och inte all tid i världen på oss bestämde vi oss för att strunta i det. Istället begav vi oss återigen mot las ramblas, hittade en restaurang där jag nog åt den godaste maten på resan i form av grillade kycklingspett (är inte superhögt betyg) och tinna åt ytterligare en pizza och storsade runt lite i affärer. Sedan närmade sig dagen sitt slut och vi begav oss till bussen.
Bussen gick vid midnatt och var nog inte framme förrän efter åtta på morgonen. Resan gick bra men jag kunde nästan inte sova något alls och vi gjorde en hel del långa stopp på vägen. Men det gick bra och jag fick en mysig lässtund.
När vi kom fram till Madrid tog vi ju oss till vandrarhemmet på en gång där vi tänkte ta en sovtur eftersom vi inte hade sovit alls mycket sen innan resan började. Men på vandrarhemmet fick vi veta att man inte kunde checka in än på någon timme, vi fick dock lämna vårt bagage. Lite irriterande var det eftersom vi hade skrivit när vi bokade att vi skulle komma väldigt tidigt och skrev att vi hoppades att det var okej, å inte fick vi något svar överhuvudtaget på det. Men men vandrarhemmet i madrid var iaf mycket fräschare och trevligare än det i Barcelona och vi hade eget badrum med dusch som vi önskat så det var ju härligt. Vi begav oss alltså ut på staden i våra reskläder.


Det var mulet ute så det hade passat perfekt med en liten powernap men det var trevligt att spatsera omkring i staden också. Vi gick och gick och gick lite mer, sen åt vi lite frukost/lunch och efter det hittade vi tillbaka till vandrarhemmet där vi äntligen fick checka in, å så tog vi oss en välbehövlig och välförtjänt tupplur. Vi gick upp vid fem och gjorde oss iordning för höjdpunkten på resan. Vi åkte till hotellet där vi skulle hämta biljetterna där vi fick ställa oss i en superlång kö. Vilket kändes tråkigt för det är aldrig kul att stå i kö (även om den här kön faktiskt nog var den bästa jag stått i) och samtidigt kändes det rätt bra eftersom det betydde att det var många som skulle få sina biljetter av samma företag som vi och det kändes ganska seriöst och som att de troligtvis inte skulle kunna blåsa alla så då blev jag rätt säker på att vi skulle få våra eftertraktade biljetter. Vilket vi fick :-D



När vi hade biljetterna i handen var det bara att börja gå till arenan. På vägen passerade reals spelarbuss oss. Å där satt såklart ramos, casillas, özil och alla andra härliga madridspelare. Vi kom fram ganska lagom, de hade inte öppnat dörrarna så vi hann gå runt lite, känna av stämningen, köpa en varsin tröja och njuta ett litet tag innan det var dags att gå in.


När vi kom in blev vi ganska snart varse om att vi hamnat mitt i den pyttelilla barca-klacken. Vi kom in bland de första och fick sitta där och se på medan arenan fylldes. Det var så stort och så mäktigt att det inte gick att ta in medan man var där och det gick alldeles alldeles för fort.






Matchen var snart igång och rätt vad det var så var det halvtid och sen gjorde barcelona helt plötsligt från ingenstans mål och fick spela resten av matchen med en mer på planen. Å det kändes rätt surt och alla i barcelonaklacken stod och hoppade och sjöng, samtidigt som det kändes hemskt så var det ändå underbart eftersom vi var där, mitt i allt och det var så overkligt. Å så får real straff och ronaldo sätter den, jag ville ärligt talat inte se straffen för jag var så rädd att han skulle missa.


Istället fotograferade jag den, för jag kunde ju inte direkt blunda för man vill ju inte missa en hundradels sekund av allt som händer runtomkring en. Att real fick göra mål var oerhört skönt, där och då tyckte jag att det var straff men har i efterhand fått se att den var betydligt mer tveksam än vad jag trott från början. Men jag tycker absolut att real var värda att få med sig minst en poäng. De smulade sönder barcelonas anfall men lyckades tyvärr inte skapa särskilt mycket själva, dock mer än barcelona ända tills turen gjorde att barcelona fick ett hyfsat läge, ett läge som de lyckades få ut max av. Precis efter att ronaldo skjutit stolpe ut. Real lyckades iaf göra mål trots att de var en kort vilket var lite tröstande men självklart var det barcelona som var mest nöjda med kvällen. Resultaten innebar i stort sett ligatiteln till barca. Visst hade det varit helt underbart om real hade vunnit, kan tänka mig att det hade varit en helt annan stämning där då men nu blev det inte så och jag vägrar att vara ledsen över hur kvällen och resan artade sig för det var ändå så otroligt fantastiskt. Pepe var grym och Özil likaså och jag fick återigen stå på santiago bernabeu och skrika för full hals och visa mitt stöd till mitt vackra vackra real. Synd bara att det var över så fort. Vi dröjde oss kvar efteråt, vi visste inte riktigt vart vi skulle ta vägen och hoppades helt enkelt på att få en skymt av våra hjältar. Vilket vi inte fick, iaf inte tillräckligt lång skymt för att vara säkra på att de var dem. Tror dock jag såg Ramos, bilen skrek hans namn iaf :-) En som faktiskt stannade bilen, vevade ner rutan och vinkade det var florentino perez, vet dock inte vad jag tycker om honom. Jag har svårt för hans dröm om att samla alla världsspelare i ett lag till varje pris, samtidigt som jag har full förståelse för den, vem skulle inte vilja det lixom? Och ärligt talat så verkar han ju lyckas charma alla han vill och han är ju helt klart ett stort real-fan så jag kanske ska strunta i mina negativa tankar om honom bara och hylla honom. Äh än så länge håller jag mig till något vanligt svenskt medelting, han får duga helt enkelt.


 

Planen hade varit att gå ut och fira vinsten eller dränka sorgerna men efter matchen var det mest en känsla av tomhet som tog över och eftersom det verkade som om alla människor i madrid var lite nedstämda bestämde vi oss för att ta det lugnt och skippa uteplanerna.
Matchen var höjdpunkten på resan, helt klart. Det var målet med själva resan kan man ju säga och såklart blir det konstigt och känns tomt efteråt men som tur var sken solen nästa dag och känslan av matchen fanns ännu kvar. Vi sov ut för första gången på resan och hade en helt underbar och mysig dag mitt i Madrid framför oss. Större delen av dagen spenderade vi i den magnifika Retiro-parken.

Det var en helt underbar sommardag.

Måndagen började med ett härligt återseende av min favoritarena i hela den vida världen.

Hoppas jag får uppleva magin där flera gånger...

Dagen hade bara börjat och det strålande sommarvädret höll i sig.

 

Å så var äventyret till ända. Jag hade det verkligen helt underbart och jag är så glad och tacksam för att jag fick dela upplevelsen med bästa Tinna :-)


I mål!

Jag förde in veckans steg på tappa.se och jag har nu gått i mål. Tävlingen började den femte april och jag bestämde mig för att gå minst tiotusen steg per dag ända tills jag var i mål och det har jag lyckats med :-) om man bortser från förra fredagen och lördagen då jag låg sjuk och gick typ 1500 steg per dag.

Idag har jag gått snart 7000 och det känns rätt skönt att jag inte måste börja trampa ordentligt för att komma upp i tiotusen, ska bli skönt ockås att kunna börja cykla till jobbet igen. Fast samtidigt vill jag inte riktigt sluta med stegräknaren så jag får se hur jag gör, om jag ändå har den på mig eller så. Jag har faktiskt tränat riktigt bra under tiden jag har haft den (för att vara mig) och det vill jag ju inte sluta med. Känner att jag verkligen borde träna hårt också för att försöka ta en plats i a-laget.

Vi såg en film till middagen idag, precious. Den var väldigt bra tycker jag. Sorglig men ändå väldigt stark och bra på samma gång. Inspirerande och full av hopp samtidigt som den var hemsk och nedslående på samma gång. Nu snart blir det salt istället, lite mindre djup i den filmen kan jag tänka mig men det känns helt okej med något mer oseriöst och actionladdat nu...

Ledsen Lovi men kommer inte ihåg vad det skulle heta...

Visst var det väl ngt om en ficka eller? Jag har verkligen värdelöst minne...

Äntligen fredag, jag tycker veckorna går fort och det gjorde den här med men av någon anledning har jag haft lite mer olust att gå till jobbet på mornarna den här veckan eller framförallt på kvällen innan så har det känts tråkigt. Fast egentligen är det inte så att jag inte vill till jobbet utan snarare att jag vill vara hemma och vara ledig, annars skulle det varit jobbigt. Att jag jobbade tolv timmar på torsdagen och tio timmar utan rast idag gjorde säkert att jag längtade lite extra till helgen dessutom.

Eftersom jag stängde missade jag de två första perioderna av Sveriges match men vi hann hem med pizzan i handen lagom till den tredje. Å det var ritkigt kul att se Sverige, flera av spelarna kände jag ju igen sen jvm de senaste åren och jag tycker ju mårts verkar vara en superbra tränare så jag är riktigt glad att de gått till final :-)

Nu ska jag städa lite innan det blir movietime här, Kjell sitter och pluggar som vanligt...

Sjukling

Igår vaknade jag och mådde ganska illa, jag hade öppning och hade därför ingen tanke på att stanna hemma. Så jag cyklade iväg till jobbet men illamåendet blev bara värre och värre. Efter två timmar på jobbet gav jag upp och Kjell kom och hämtade mig. Sen sov jag, vaknade och mådde illa, sov vaknade och mådde illa osv i flera timmar. Vid etttiden tog jag tempen och det visade sig att jag hade feber också. Tanken var ju att jag skulle hålla i P97s träning men framåt tvåtiden gav jag upp dessa tankar och började höra mig för om någon annan kunde. Det slutade med att supersnälla underbara Anna åkte dit :-) Ju längre dagen gick ju mer släppte illamåendet, för att då och då komma tillbaka i jobbiga vågor bara men ju längre dagen gick ju värre mådde jag av febern. Jag låg helt utslagen hela dagen och hade inte energi för något alls. När anna kom hem från träningen så orkade jag iaf hålla mig vaken nog för att titta på lite greys. Nu efter att även ha sovit hela natten så mår jag mycket bättre. Jag har ont typ överallt och jag är inte riktigt nere på min normala temp men jag mår inte illa och jag har helt plötsligt energi igen, inte så att det sprudlar men tillräckligt för att blogga och surfa :-)
Det var faktiskt länge sedan jag mådde så dåligt som jag gjorde igår, kommer inte ens ihåg senast faktiskt. Jag hade en dag i höstas då jag var magsjuk och mådde nog ungefär lika illa då som igår men igår hade jag dessutom den där febern och totala kraftlösheten, det kan jag inte minnas att jag haft tidigare typ. Aja nu mår jag bättre iaf, fast jag har ont överallt efter att ha legat i sängen och soffan hela dagen igår. Å så är jag lite ledsen över att jag inte gick över 10000 steg igår :-( men men det får väl vara en godkänd anledning, frågan är hur det blir idag för jag tror inte att jag borde träna kanske och om jag inte gör det kommer det vara väldigt svårt att komma upp i dem stegen för mig. Får väl ge mig ut på en promenad kanske men då kommer jag ändå knappast upp i mer än 5000 steg.

Fy så trist

Fick för inte så lång tid reda på att det inte blir någon match ikväll, det känns faktiskt riktigt tråkigt. Jag var spelsugen och relativt taggad. Men men, förhoppningsvis blir vi många på träningen istället.

Nu börjar jag få lite smått panik över att terminen snart är slut. Barnen växer så det knakar på förskolan och utvecklas i en rasande takt och även om de verkligen börjar bli skolmogna (iaf mina i femårsgruppen) så skulle jag vilja att de skulle gå kvar hos oss länge till, jag kommer sakna dem oerhört mycket. Men innan de ska iväg är det mycket som ska hinnas med och bli klart och det känns som om det kan bli lite svårt faktiskt. Men det brukar ju lösa sig på ett eller annat sätt.

idag fick vi massage för andra och sista gången på jobbet, iaf för den här terminen. Det var riktigt skönt även om det inte är helt lätt att slappna av när barnen skriker, skrattar och leker på andra sidan väggen.

Nu ska jag äntligen ta tag i det här med att välja ut bilder från spanienresan igen. Jag är inte klar  på långa vägar och skjuter alltid upp det eftersom det inte är det lättaste och roligaste man kan göra när det är över 1000 bilder att välja bland.

Match imorgon

Jag ser faktiskt fram emot matchen imogon, trots att det är spåret som står för motståndet och det nog innebär rätt ordentlig förlust för oss. Det ska framförallt bli roligt att se vår nya tränare i coachrollen.

Ikväll spelade schalke mot manU i cl-semin. Som väntat förlorade de och åkte ur, men tänk vad fantastiskt långt de gått i turneringen och vad kul att raul fått den positiva uppmärksamheten som han har fått, det hade ju varit häftigt att se schalke mot real i finalen men inte helt otippat blev det ju inte så.

Det är tråkigt att det har blivit som det blivit med allt kring fotbollen just nu, det tjafsas om allt möjligt annat än just fotboll och det känns riktigt hatiskt och hemskt mellan real och barcelona just nu, inte den vanliga rivaliteten bara och det är verkligen tråkigt för det är två bra lag egentligen. Men det är faktiskt inte konstigt tycker jag att det tjafsas så här mycket hellre. När ska förbunden ta tag i allt skådespeleri och börja bestraffa spelare i efterhand, och när ska klubbarna ta sitt ansvar och dissa spelare som lägger sig ner och filmar hela tiden. Jag förstår att det är supersvårt för domarna och det är klart att det blir en hel del felbeslut, men nu finns det ju faktiskt ganska bra kvalite på video som man kan sitta och analysera i efterhand. Stäng av spelare som uppenbart filmar och ge poängavdrag eller något när det har inneburit en klar fördel i en match, annars kommer spelare alltid utnyttja systemet och det är så fruktansvärt tråkigt när fotbollen avgörs av såna pinsamma oschysstheter.
Jag såg inte reals match igår och jag håller med många andra om att barcelona är ett fotbollsmässigt värdigt lag att vara i final, men jag vete katten om jag tycker att de är värda det om man ser till fair play. Och ska jag vara helt ärlig vet jag inte om jag tycker att real är det heller, för självklart finns det även spelare i real som filmar och förstärker var och varannan situation. Det som gör det hela lite väl extremt i det här läget är väl att filmningarna har fått så otroligt stor och avgörande roll för hela matchutgången och i detta fall hela turneringen. Igår gjorde higuain mål, fast det dömdes bort för att ronaldo blev snuddad av pique och föll lätt och i fallet snuddade mascherano som tvärdök och rullar runt sju varv och får superont i foten. Ronaldo behöver absolut inte falla sådär lätt men han rullar iaf inte runt som en stucken gris efteråt. Jag tycker att ronaldo ska ha mycket heder för att han jobbat bort mycket av domargnället och filmningarna, men däremot så blev jag inte så imponerad av hans match igår för jag såg sista 30 ungefär och då förstärkte och filmade han mer än han gjort på de senaste tre månaderna kändes det som, så där sjönk han lite igen... Jag kan köpa att det döms frispark för lite lite kontakt är det mellan ronaldo och mascherano, men den kontakten beror delvis på en lätt knuff som ronaldo får från pique och man ser superklart och tydligt att mascherano inte ramlar av själva kontakten utan att han kastar sig ett steg senare, förstår inte riktigt själv att han vågar för iom att han lägger sig ner, eller dyker är nog mer passande, blir higuain helt fri mot valdez i ett guldläge och gör heller inget misstag utan sätter bollen som absolut hade kunnat ge real ett guldläge med 1-0, istället gör barcelona mål ganska direkt efteråt stod det. Jag påstår absolut inte att det är klart att real hade gått till final om pepe inte fått rött och om higuains mål blivit godkänt, men det hade helt klart jämnat ut oddsen avsevärt, och det hade nog absolut inte behövt bli lika hatisk stämning efter matcherna som det nu blivit. 

Nä nu ska jag nog sova för jag öppnar ju imorgon :-)

Stegräknaren

visar inte ens 600 steg :-(

Kan bero på att jag vaknade vid 11 och har suttit och legat i soffan ungefär 90% av min vakna tid idag. Och att 8% av den vakna tiden har spenderats i stolen vid den stationära datorn. Visst är det underbart och bra med slappardagar men nu måste jag ju jobba intensivt för att komma över 10000 steg :-( Å det ska jag banne mig klara!

Ny färg

Jag har tröttnat lite på den lila färgen, iaf här på bloggen. Faktiskt till min förvånging inte alls för övrigt och det är väl tur det när min tapet är lila, mina gardiner är lila, mina ljusstakar är lila, mina handdukar är lila osv :-)
Svart får det bli ett tag iaf :-)

Typiskt

Att när barcelona förlorar då gör real det också... Jag såg inte matchen, men jag är glad att ramos gjorde mål :-)
Istället för att se matchen så hade vi en mysig grillmiddag med härliga vänner istället. Den här helgen har verkligen gått fort. I fredags efter jobbet åkte jag in och träffade kjell i stan. Vi gick en promenad med kungsträdgården i siktet. Jag har aldrig varit där när körsbärsträden har blommat förrut och hade ganska höga förväntningar kan jag säga. Det var vackert men så himla speciellt tycker jag inte det var. Vi kom visserligen dit rätt sent och solen lös endast på några av träden. Det var ändå helt klart värt besväret iaf och en riktigt mysig fredagkväll.



RSS 2.0