det är inte sant...

Jag har inte förrän nu förstått att Real madrids nye president Florentino Perez är samma person som var deras president 00-06. Jag har ju själv jämfört och tyckt att de verkar resonera lite likadant (felaktigt) Vaddå insatt, men jag lägger inte namn på minnet så det har tagit ett bra tag innan myntet fallit på plats den här gången.
Jag tycker iaf om att Zidane är hans rådgivare för någon med bättre spelsinne och blick för spelet kan han nog inte ha vid sin sida, och att han har så stort förtroende för presidenten gör att jag funderar på om min bild av denne är helt fel. Men när man har en president som tänker och tar beslut som han så hoppas jag verkligen att tränaren detta till trots lyckas få ihop alla enskilda spelare till ett lag.

Tack!




Jag hade en underbar dag med en av mina bästa vänner som jag tyvärr träffar alldeles för sällan.

Matchanalys

Som vanligt har jag en del funderingar och tankar efter en match. Då är det ganska skönt att kunna sortera och analysera dem för mig själv här så mina nära och kära slipper höra allt till leda. Är du inte intresserad av fotboll i allmänhet och real madrid i synnerhet kan du därför sluta läsa nu för det skulle isf bara tråka ut dig.
Jag kan inte påstå att jag är imponerad över reals spel än så länge men det är ju faktiskt bara försäsong och jag har sett dem spela ännu sämre i ligan vid några tillfällen så lite hoppfull inför säsongen kan man ju få vara. Det som jag tycker är mest positivt är iaf att det känns som om de försöker och har roligt, de springer en hel del. Man kan ju inte låta bli att jämföra med laget för några år sedan som av media kallades galacticos (stavning?) just eftersom media har gjort den jämförelsen så mycket på sistonde. Och slutsatsen blir att det här laget springer mer, vill mer, försöker mer. Det kanske Beckham, Zidane och Figo blir ledsna av att höra för de ville säkert jätte mycket och gjorde säkert sitt bästa men det syntes tyvärr inte på planen, då blev det nästan krampaktigt stilla spel vilket vi vet resulterade i katastrof enligt alla (jag menar en andra plats i ligan är ju faktiskt = värdelöst). Stackars real och till viss del alla toppklubbar, vilken press de lever i varje dag.
Oj vilket svammel, tom jag skulle bli uttråkad av att läsa det här.
Några detaljer som måste bli bättre om mitt favoritlag ska ta hem några titlar är:
  • Passningsspelet, såväl kortpassar, som diagonalpassar, precision på hörnor osv.
  • Målfarligheten, förhoppningsvis lossnade det lite igår i andra halvlek för innan det kändes det som att real har riktigt svårt att skapa riktigt målfarliga chanser och dessutom svårt att sätta dit den.
  • Markeringsjobb främst vid fasta situationer.
Jag skulle vilja hylla Salgado för hans kämparglöd och vilja, för hans hjärta och inställning men tyvärr så tycker jag inte han hållar för spel på den här nivån längre eller iaf inte i madrid, lite för ofta leder hans misstag till farligheter för motståndarna för att jag ska kunna ha överseende med det. Han har väl spelat i real sen 95 typ och jag tycker verkligen om honom men det duger inte. Jag tror att backlinjen kan vara Reals fall i år, offensiven är inte tillräckligt stark för att kompensera för alla bakåtmål som kommer pga bristande försvar är jag rädd för. Fast kanske har jag fel för Real Madrid har ju ändå Ramos och Pepe och de är ju bäst :-) dessutom har marcelo verkligen vuxit och utvecklats tycker jag, fast mestadels offensivt iof.
Dudek gjorde en superräddning igår och jag tycker att han känns relativt trygg och bra men jag saknar Casillas. Fast jag tycker att det är helt rätt att Dudek också ska få spela.
Real vann med 4-2 igår och resultatet är enligt mig inte spelciellt viktigt men det är ju bra för självförtroendet att vinna matcher så det är ju positivt. Ännu mer positivt tycker jag det är om man ser till målgörarna igår. Ronaldo gjorde sitt första mål för real, att det var på straff tycker jag bara är positivt för jag kan tänka mig vilken press han kände på sina axlar vid det tillfället. Dessutom var det han som hade fixat straffen genom riktigt snyggt förarbete. Det var dessutom två nykomlingar till som gjorde mål Granero och Negredo och som jag skrev häromdagen tycker jag att det är bra att "de nya" gör mål så här på en gång.


Snart

är det dags för match igen, Real Madrid såklart :-D

Handboll handboll

Såg precis att Sifen har begärt nedflyttning till div 3 och att vi istället kommer möta Kungsängen, hm det är nog bra för oss eftersom vi troligtvis kommer få kämpa för att hålla oss kvar i år. Var inne på Strands hemsida också för att spana lite på de nya konkurrenterna och det såg lite läskigt ut tycker jag. Obesegrade i div 3 i år med över 300 + mål, lite skrämmande faktiskt. Vi mötte ju Strand i Hedemora i fjol och spelade ganska jämt har jag för mig men förlorade med några mål. Aja kan ju bli spännande, tyvärr kunde jag inte se vårt spelschema fast det stod att alla serier som Stockholms handbollsförbund sköter skulle va klara. det var självklart bara vår serie dessutom som krånglade. 

Cinderella Man

visades på tv 4 ikväll. Jag tycker så otroligt mycket om den filmen, skådespelarna i den gör verkligen underbara tolkningar av karaktärerna och samspelar så bra. Det är när man ser en film som denna som man inser att man faktiskt har det riktigt bra. Man ska verkligen vara tacksam för det man har och inte fokusera så mycket på det man anser att man saknar. Tyvärr verkar vi människor lätt falla i den fällan. Alla som inte har sett filmen borde verkligen göra det för det är en underbar historia som visas på ett helt fantastiskt sätt. Man slits mellan glädjetårar och tårar av sorg, får gåshud av alla dess anledningar och har svårt att inte bli allvarligt berörd av den, i alla fall jag.

Jag försökte även följa Reals match på nätet. Jag har verkligen saknat matcherna och ser fram emot ligan så oerhört mycket, det ska bli riktigt spännande som alltid. Matchen ikväll var kul att se, eller det är svårt att säga att jag såg den. Sändningen var inte direkt av bästa kvalitet och den bröts då och då. Dessutom missade jag de första 55 minutrarna, men jag kom in i rätt sekund för att se Raul bli omfamnad för målet :-) Han är verkligen helt otrolig. Ronaldo hann jag inte se alls mycket av tyvärr, eller det kanske var skönt. Jag tycker verkligen inte om honom som spelare men jag ska försöka ha ett öppet sinne och ge honom en andra chans. Jag har faktiskt inte sett honom spela många matcher alls så det kanske inte är så illa som jag har fått för mig, jag hann iaf se att han är snabb men det visste vi ju redan. En annan sak som jag tycker är kul är att de nya spelarna vågar ta för sig och faktiskt lyckas rätt bra då ibland. Karim Benzema (kanske han heter) gjorde ju mål förra matchen och Granero kom in i slutet av matchen och sköt i ribbans underkant, härligt tycker jag jag hoppas att det beror på att stämningen och balansen i laget är bra och att de känner sig som en i laget redan.

Nä nu borde jag kanske förbereda inför morgondagen, då jag ska gå lite utanför min trygga zon och försöka utmana mig själv. Skönhetssömn kan jag ju behöva så sova borde jag nog göra snart också :-)

Viskan

Hemma igen, från en tripp till min pappas favoritställe för tillfället. Han äger en väldigt annorlunda fastighet i ett litet litet samhälle i Medelpad som heter Viskan. Byggnaden kallas långhuset i Viskan och namnet skvallrar om husets utseende. Det är verkligen ett långt hus, det ligger precis intill/längsmed en väg (tror det tidigare var E14) och på andra sidan vägen går järnvägen. På baksidan av huset är det bara några meter till Ljungan så jag kan förstå pappas tjusning. Han hyr ut flera lägenheter i huset och några står tomma, dessa har jag inte sett invändigt men de ska tydligen vara rätt okej på insidan. Utvändigt är huset allt annat än snyggt, det skulle verkligen kunna piffas upp med lite färg på väggarna för det har nog inte blivit målat på åtmindstonde 40 år. De delar av huset jag har sett invändigt är nog i ännu större behov av renovering, vilket passar min kära far alldeles utmärkt, där kommer han ha att göra resten av livet kan jag tro. När han är där uppe bor han i den delen som varit ett hotell, på nedervåningen är det kanske 5-6 rum inkl kök, på övervåningen ungefär detsamma och alla är i STORT behov av renovering, men det är iaf väldigt charmigt och skulle säkerligen kunna bli riktigt fint. Källarplanet har även det stor potential och pappa har en hel del planer och drömmar för huset. Hoppas jag får se dessa planer gå i lås för det är kanske inte det normala när min far är i farten. Han har en förmåga att starta upp många fantastiska projekt men det är inte alltför ofta han slutför dem, hm kan tycka att någon annan jag känner gör likadant (fast inte med lika storslagna projekt).

     

Jag var däruppe i bara några dagar och det var ganska lagom den här gången, jag läste massor, solade lite, tittade på film och umgicks med delar av min familj. Vi hann dessutom med ett besök på BODA BORG i Torpshammar, vilket jag älskar och verkligen rekomenderar för alla, särskilt de som är tävlingsinriktade och tycker om utmaningar. (Det finns flera BODA BORG i Sverige, bla ett inte alltför långt från Stockholm tror jag)

Nu är det lite mer än en vecka kvar av semestern och det känns ganska bra faktiskt. Det kommer gå fort och visst är det underbart att vara ledig men jag saknar mina små änglar så mycket så det ska bli kul att få träffa alla igen och se hur mycket de har vuxit under sommaren.

Hipp hipp hurra



Idag fyller världens bästa Anna 23 år! Sen jag lärde känna henne har vi hittat på en hel del skoj. Hon är verkligen den bästa vän man kan ha, rolig (om man har den humorn), snäll (för det mesta), smart (på sitt sätt). Kort och gott så vet jag att jag alltid kan lita på att hon finns där för mig :-)



Anna 21 år


Anna 22 år





Åhus!!!

Ja vad ska man säga, kanske kan man samanfatta helgen i ett ord: galen!

Det började riktigt bra, vi kom iväg hyfsat fort och bilresan var riktigt skoj. Den hade lite av precis allt man kunde önska, lugn och ro emellanåt (läsning) billek (som jag vann :-)) och riktig feststämmning. Det viktigaste och mest avgörande för att resan ner var en njutning - underbart sällskap. Förra årets bilresa ner går ju faktiskt inte att toppa men trots de höga förväntningarna lyckades den här resan bli riktigt rolig, det här året lyckades vi inte köra fel en enda gång till allas stora förvåning. Jag är riktigt imponerad av Emma som styrde oss rätt hela tiden. Det enda som var lite synd med bilresan vara att inte alla åtta fick plats i samma bil, det hade varit grädden över tårtan...


Väl framme var det härligt väder och vi lyckades få upp tälten och installera oss mitt på en helt plan gräsmatta (trodde vi iaf) snabbt och sen var det avkoppling som gällde. Självklart spelade vi MAO och MVG, jag älskar verkligen dom spelen särskilt när man spelar med rätt gäng människor. För att göra en lång berättelse lite kortare somnade vi såsmåningom i våra tält. somnade, vaknade, somnade osv i några timmar. Jag har nog aldrig sovit i tält när det har blixtrat och åskat som det gjorde i Åhus. Regnet bara vräkte ner frammåt morgontimmarna insåg vi att våra luftmadrasser flöt runt på massa vatten. Kicki och Martina bestämde sig för att ta med sig sin packning och gå till bilen istället, jag tänkte vänta tills regnet skulle avta men när de gick ut ur tältet så rasade hela tältet samman över mig. Utanför hörde jag tjejerna asgarva över hela situationen så jag väckte Emma och vi gick också ut. När jag kom ut såg jag mina shorts jag tänkte ta på mig flyta omkring i en stor sjö tillsammans med flera av våra ägodelar. Det gick inte att göra något annat än att skratta åt det, det var nästan lite overkligt. vi tog packningen till bilen och i samma ögonblick som jag lyfte väskan insåg jag hur illa det var. Min väska hade varit lätt, nu var den helt plötsligt fyra gånger så tung och allt pga vatten. Som tur var hade min träningsoverall som legat högst upp i väskan klarat sig ganska bra och var nästan torrt. Allt annat i väskan gick det att krama litervis med vatten ur. I såna här situationer är det lätt att vara efterklok, eller bli fruktansvärt arg på sig själv. Som tur var orkade jag bara med det förstnämda så jag ser det som en lärorik läxa. Efter två timmar öppnade iaf frukosten och vi fick lite mackor i magen, innan det hade vi dock råkat på nästa missöde. Punktering på ett däck! positiva som vi är såg vi det som lite underhållning och något att syssla med de timmar vi väntade på att matcherna skulle börja. Vi hade ju från början tänkt oss att festa på lördagkvällen också och sedan åka hem först på söndagen men eftersom ingen av oss hade knappt en uppsättning torra kläder hade vi bestämt att vi skulle åka hem efter matcherna och på sätt och vis längtade nog vi alla till den minuten för det är inte alltför roligt att frysa och vara trött och uttråkad.  Byta däck hade kanske varit enkelt om vi hade hittat alla verktyg och varit lite mer erfarna men efter ett bra tag, flera ösregn och riktigt imponerande bilmekaniker (Anna och Emma) var däcket bytt och matcherna närmade sig.
det var inte roligt att sätta på sig en kall och blöt sporttop, drypande blöta shorts och ett någorlunda torrt matchlinne men vad gör man inte för att få spela lite handboll.
Första matchen var lite av en besvikelse, vi var inte riktigt helt med i början och spelade väl inte så bra som vi kan direkt och förlorade med några mål men motståndarna var bättre än väntat också. Det som var positivt va att man iaf blev lite varm av att spela, vilket höll i sig i några minuter efter matchen t.o.m. De nästkommande två matcherna var enkla, nästan lite för enkla men humöret höjdes iaf i.o.m vinsterna och dessutom regnade det inte lika ofta och mycket längre vilket var en otrolig lättnad. Sista matchen i gruppen skulle bli avgörande för om vi skulle gå till A-slutspel eller inte. Vi var ordentligt taggade och motståndarna hade inte en chans.
Alla började dock bli ordentligt trötta och inför den första slutsspelsmatchen var vi inte riktigt lika taggade och därför förlorade vi också. motståndarna var bra men egentligen inte bättre än oss men de ville helt klart vinna mer än vad vi ville. Även om det alltid är tråkigt att förlora så var det den här gången ganska skönt för det betydde att vi snart skulle få åka hem. Hemresan gick bra och relativt smärtfritt, det är vid sådana tillfällen jag inte är alltför ledsen att jag inte har körkort för jag kunde sova en del och läsa massor. Men jag tycker synd om stackarna som fick köra så mycket särskilt med tanke på hur trötta vi alla var.

Nu lät det kanske som att nästan allt var hemskt och att jag bara längtade hem hela tiden men riktigt så illa var det inte. Det var en galen resa helt enkelt som jag är glad att jag fick ta del av.


Att jag inte lär mig

Vissa misstag verkar jag göra om och om igen utan att lära mig det minsta lilla utav. Igår var det säsongspremiär för bad och solning och resultatet är att hela min baksida är knallröd och öm som bara den... Jag tyckte visst inte att jag behövde solkräm eftersom vi inte skulle vara där särskilt länge, och visst jag har inte solat tidigare i år men jag har ju varit ute i solen en hel del i år faktiskt, mycket mer än vad jag brukar. Aja nästa gång ska jag iaf smörja in mig ordentligt, men å andra sidan brukar jag alltid säga det dagen efter...

Nu är det bara en dag kvar och sen åker vi :-) MAO kommer vara bäst!!! Dagen kommer dessutom gå väldigt fort eftersom kvällen består av ett biobesök jag ser fram emot, Harry Potter :-)

Nja hur kan det tänkas gå egentligen...

Säger Raul att Ronaldo är en väldigt trevlig och hårt arbetande kille så är han väl det (realmadrid.com), fast å andra sidan är Raul lojal mot sin klubb och sitt lag och skulle ju aldrig säga något illa om någon av sina lagkamrater. Aja alla har höga förväntningar på det här laget och pressen på dem är större än den varit på några år nu, sedan Figo, Beckham, Zidane och Ronaldo perioden. Jag tycker inte om att få känslan att denna nya president tycker och tänker ungefär likadant som presidenten för några år sedan gjorde, att det viktigaste är att signa de bästa i hela världen och att det skulle vara = att vinna titlar. Hoppas Pelligrini gör ett makalöst underbart jobb och lyckas få ihop alla dessa individualister till ett lag, ett lag som kämpar och sliter för varandra. Först då kommer vinsterna och titlarna.

En sak vet jag iaf och det är att jag saknar matcherna, jag längtar som bara den till serieinledningen.

Semester :-)

Hur mycket jag än tycker om mitt jobb så ska det faktiskt bli underbart skönt att ha semester. Jag vaknade runt halv tio och kom till insikten att jag i tre veckors tid kommer ha den lyxen att kunna vakna i stort sett när jag vill :-)

Så värst mycket inplanerat under ledigheten har jag inte och det tycker jag faktiskt är ganska skönt. Jag ska till Åhus, ska bli grymt kul! Jag kanske ska till Viskan och träffa pappa, är avkopplande och trevligt. det var typ det, bortsett från det faktum att jag måste måste måste rensa på vinden och eventuellt börja kasta tonvis med saker jag inte har användning för. Ska jag bo över ett halvår i en kappsäck kan det vara bra att den kappsäcken är så liten och lättmanövrerad som möjligt :-)

Igår firade jag semestern med kladdkaka, grädde och jordgubbar, mums!

Slapp dag :-)

Det är något speciellt att vara ledig när man har varit helt inställd på att jobba. Jag öppnade idag och vi hade så få barn och ganska många fröknar så jag kände att det var läge för att ta ut lite komp. Sluta arbetsdagen kl 9 på morgonen var inte helt fel. Särskilt inte dagen före helgen, det kommer bli en extra lång helg nu och det är lyxigt tycker jag.  Idag tänker jag nog inte göra mycket nytta alls utan bara njuta av ledigheten :-) Ikväll kanske det blir lite MAO också det vore verkligen på tiden, synd bara att Tinna är i USA, vi hade varit oslagbara idag eftersom jag är säker på att hon hade klarat tjuren från... nu ;-)

RSS 2.0