kalas- och jobbdags

Båda delarna närmar sig med stormsteg. Vilket fantastiskt jullov jag har haft. Vet bara inte riktigt vart tiden tog vägen som vanligt. Imorgon är det full förberedelse inför 3-årskalaset som gäller. Jag ska baka två sorters kakor och tårtor. En hel del för jag ska baka till Idas dop också men det gör jag senare i veckan om jag inte hinner. På måndag ska jag baka bröd har jag tänkt så får man välja om man vill ha smörgåsfika eller gottefika. Nackdelen med att ha födelsedagskalas första veckan på året känns som att många inte är så fikasugna. Eller det kanske jag ska se som en fördel?! Jag måste ju såklart städa en del också och blåsa ballonger. Men jag tycker att jag har rätt gott om tid faktiskt. 
På tisdag börjar jag jobba igen. Hade verkligen inte haft något emot att vara ledig några veckor till. Det är ju så underbart skönt att inte ställa klockan. Jag har ju lyxen, trots den blivande treåringen, att för det mesta få sova till minst åtta och få ligga och dra mig till minst nio. Och jag får ju så mycket kvalitetstid och mindre kvalitativ med Isabella. Tycker om lunktempot som infunnit sig i vårat liv. Men det ska bli kul att börja jobba igen också. Jag saknar eleverna och kollegorna. Lite saknar jag även rutiner trots att det är avsaknaden av dem som jag njuter av som mest på loven. Jag har en hel del tankar och ideer och ser fram emot att få testa dem med eleverna. Det här blir sannolikt sista terminen med detta gäng vilket jag verkligen har tudelade känslor inför. Jag tycker så otroligt mycket om eleverna och har så svårt att förstå att de snart inte kommer vara en del av min vardag längre. Men de börjar bli så stora (på gott och ont) och jag tror de mår bra av att få någon/några andra som ska hålla ställningarna. Första gången jag träffade dem var i maj eller juni när bebisisabella var liten som en jordgubbe i magen typ. 
Nää nu ska jag sluta svamla och göra något vettigare. Måste bara lägga upp några bilder för att visa något jag verkligen uppskattar att min mamma har gjort. 
 
 
 
 
Kanske inte optimala bilder för ändamålet men poängen är alltså klänningarna. Jag tycker att det är så mysigt/roligt/smart/imponerande osv att mamma har sparat lite kläder från när vi var små som vi kan ha glädje av idag. Första bilden är från juldagen då Bella håller i ett fotoalbum som visar när jag var liten och firade jul i samma klänning som hon har på sig. Den andra bilden är från en julgransplundring på pappas jobb när vi var små. Helenas klänning är den som Isabella hade på nyårsafton. 
 

2019

Januari
 
Året började med blöjavvänjning och Disney on Ice med Bella och Edvin. Jag började jobba igen efter ett härligt jullov och var väldigt glad över att min favorit Malin var tillbaka på iaf 50 %. Den åttonde januari var vi lite extra glada och tacksamma över vårt underverk. Det följdes med kalas med släkten, Bella var toknöjd hela tiden utom vid "Ja må hon leva". Även Edvin fyllde ju två och bjöd på kompiskalas. Vi fick också ta del av Tors fina dop.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Februari
 
I början av februari åkte vi till Gotland för att spela mot Visby. Bella och Tor följde med och gjorde att det blev en väldigt mysig helg. I slutet av februari var det ju sportlov och då startade vi ett vad jag hoppas och planerar är återkommande sportlovstradition, bygga ett särskilt pussel.
 
 
 
 
 
Mars
 
I mars firade vi våffeldagen vilket jag ångrar en aning i efterhand då Bella kräktes för andra gången i livet den natten. Första gången hade också varit efter gräddätande så lite restriktiva med mängder av grädde är vi numera allt. Desto roligare var det att fira kusin Isa som fyllde tre. 
 
 
 
 
 
 
 
 
April
 
Vi hälsade på Edvin och Mille. De två stora barnen lagade maten, hemlagad pizza. Innan påsk kom trevliga vänner på besök. Bella fick påskägg och sen reste vi till Italien och träffade äntligen Sigge igen. Vi turistade först i Rom och sedan besökte vi stranden i Gaeta. Vi hann även med ett besök i Pompeii, viktigast på resan var ju ändå att fira ettåringen. I slutet av april var det slutspel för juniorerna och eftersom de inte var så många fick jag lite speltid. Det var ett långt glapp mellan matcherna så då passade vi på att åka till en 4H-gård i närheten  med Bella och Tor. Anna anslöt lagom till lunchen som bestod av goda burgare. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Maj
 
Första maj fick Bella sitt första "riktiga kompisbesök". De fick leka på tomten med Kjell i bakgrunden eftersom mormor som då renoverade sin lägenhet var inneboende några dagar och hade jobbat natt. Hon tackade med att hjälpa till med trädgårdsarbete. Vi gjorde fot och handavtryck och målade tavla till mormor som fyllde år. Helena och gänget kom hem från Italien lagom till demonstrationen för vår yrkeskår så då blev det en heldag i storstaden. Bellas träd fyllde två år. I slutet på maj hade vi en fantastisk helg på Kolmården. Så urmysigt! Vi hann även med en trevlig middag med barndomsgänget hemma hos oss. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Juni
 
Juni bjöd i vanlig ordning på Eken Cup och midsommar. Den sistnämnda spenderade vi på ett landställe (Evelinas mormors) i Norrtälje. Det var magiskt och jag som hade ett svårslaget midsommarfirande från Ryssland färskt i minnet har faktiskt svårt att bestämma vilket jag tycker var bäst. Den här bjöd på kvällsdopp, snigeljakt, dans runt midsommarstång, god mat, underbart umgänge, massvis med lek, spel, ponnyridning härligt väder och massa mer. Efter midsommar åkte vi till Danmark med Kramans. När vi kom hem blev det sjukstuga. Bella fick vattkoppor och jag blev förkyld. Båda kom dock rätt lindrigt undan. Vi hann med ett besök på Skansen precis innan vi insåg att hon hade vattkoppor.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Juli
 
Vi fick hälsa på de nya husdjuren i Torslunda. Sen åkte vi till Västbobacka och fick se pappas nya gård. Vi firade mini i Karins mage och några dagar senare fotade jag den. Vi hade vänner över på sommarhäng, vi var faktiskt några vändor i spåret, både för löpning och blåbär. Vi badade, lekte och plockade mer blåbär.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Augusti
 
Roslagsleden etapp två klarades av, Bella hakade på och därför också hennes vagn. Båda faktiskt ändå rätt lätta att hantera på vägen. Poolfest med beachvolley i Torslunda. Första mötet med Ida. Kvalitetstid hos Annas mamma. Efterlängtat besök på Junibacken med Bella, mamma och Daniel. Mer gos med Ida. Årliga handbollslägret som i år, precis som de senaste åren, var i Falun 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
September
 
Vi firade Julius som fyllde fyra år. Häng med Mille och Edvin, sen med Tinna, Kicki och Tor. Ytterligare senare med Sigge och hans familj. Ida fyllde två månader. 
 
 
 
 
 
 
 
Oktober
 
Vi åkte till Gotland. Magisk helg med vinst, utgång, familjemys. Är så glad att min mamma är den hon är och att hon är världens bästa mormor till Isabella. Alla borde få ha en sådan mamma och mormor i sitt liv. Mycket jobb och ibland fick jag experthjälp. 
 
 
 
 
 
November
Allhelgona innebar besök på kyrkogården och middag med familjen hos oss. Vi hängde lite mer med Ida. Jag fick min första VFU-student, troligtvis den bästa jag någonsin kommer ha. Lyx att få en sån drömträff. Vi lyckades även få till mys med Mille och Edvin. Vi var på invigning i Lasseparken. Lagom till första advent kom det äntligen lite snö. Tyvärr försvann den ju rätt illa kvickt. 
 
 
 
 
 
December
 
Vi inledde månaden med lussebak, pepparkaksbak, korvgrillning ute, snow-racing och skridskoåkning. Inte illa för en och samma dag, optimal första advent om du frågar mig. Jag och Bellis följde adventskalendern och båda älskade det. Vi firade självklart Ellie som helt galet nog redan är sju!!! Det blev lucia med två viktiga och mysiga tåg att ta del av för min del. På lucia fick vi även granen och Isabella gick loss med kula efter kula när vi skulle klä den. Vi hade julfika med vänner och fick då lära känna tillskottet Asker. Vi åkte på NK:s julskyltning och julmarknad på skansen med Sigge och co samt Daniel. Samma gäng åkte även till Västbobacka för att fira jul där. På juldagen bilade vi hem och firade på Gustavslundsvägen med resterande familjemedlemmar typ. Mellandagarna var lugna, jag körde ett släp till IKEA för att lyckas få med Bellas stora säng med hem. Den kom Karin och Ida och hjälpte mig bygga ihop så två sista nätterna på förra året sov hon i sin stora säng utan napp (som katterna fick på julmarknaden), det går inte riktigt att förstå hur hon har kunnat bli så stor. Hon pratar konstant om att hon och Hicke ska gifta sig, hon sjunger på engelska, hon bygger 100-bitarspussel och får mig att skratta innerligt och hjärtligt många gånger om dagen. Njuter till fullo av att hon börjar bli så stor och självständig samtidigt som det skrämmer livet ur mig. Jag vill att hon föralltid ska kunna krypa upp i min famn och direkt känna enorm trygghet där, som att jag är lösningen på världens alla problem. Istället kommer jag snart vara orsaken till dem, enligt henne. Sista timmarna på året spenderade vi hos Julius. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vilket år det har varit! Så otroligt glad och tacksam för det allra mesta. Kanske att jag haft några av de kämpigaste dagarna i livet detta år. Men definitivt också många av de allra bästa.
Jobbmässigt var vårterminen kämpig. Det var rörigt på jobbet iom ihopsamanslagningen och personalförflyttningar. Jag tajmade det med att läsa 7,5 hp handledarskap samt gå en handbollsutbildning och leda ett handbollsprojekt. Kanske inte optimalt tänkte jag på förhand och var nära på att ångra mitt i men ändå rätt stolt och nöjd över i slutändan när jag fick pusta ut. Höstterminen har varit tuff den med. Men ändå så himla mycket bättre. Den tveklöst främsta anledningen är mina närmsta kollegor. Vi samarbetar och är engagerade allihopa och tar gemensamt ansvar så jag känner mig inte alls ensam eller utsatt. Och Malin är tillbaka på 100%, jag vet att jag inte kan räkna med att jag får jobba sida vid sida med henne föralltid även om jag hoppas det av hela mitt hjärta, men jag ser till att vara tacksam och njuta av det så länge det varar för jag älskar att jobba med henne. Jag hade som sagt min första student att handleda och det var så mycket roligare och positivt än vad jag hade vågat tro. Till väldigt stor del berodde det nog på hur bra vi klickade. Som kollegor men även som personer. Tycker absolut jag kunde ha gjort ett bättre jobb som handledare med mer utmanande frågor och konstruktiv kritik men jag gjorde mitt bästa och tror verkligen att hon var nöjd och det känns som det allra viktigaste. Jag kan inte påstå att jag vill att lovet ska vara slut men jag längtar faktiskt och ser fram emot en hel del som har med jobbet att göra. 
Handbollen har varit rätt kul, vi har spelat sjukt många jämna matcher. Vi och kanske framförallt jag kunde definitivt ha spelat mycket bättre handboll men förhoppningsvis kommer det nu till våren. Jag och Kicki har jag tränat ett lag. Vi har en träning i veckan eftersom vi är så få och alla spelar med ytterligare ett lag. Det har varit precis lagom mycket för egentligen har jag inte tiden men det är grymt kul. Tjejerna är så härliga och vill verkligen spela handboll. De är lyhörda och engagerade och vad mer kan man önska som tränare?!
Resten av mitt liv hamnar väl under kategorin/erna familj/vänner/privat. Och där måste jag ändå säga att jag är så glad och tacksam över mitt liv. Utvecklingspunkt är absolut att få till ett hälsosammare liv. Mer träning, begränsa intaget av skit ordentligt och mindre slöseri på mobilen. Det absolut bästa i mitt liv är ju tveklöst Isabella. Vad var livet innan Isabella?! För var dag känns det mer och mer avlägset och dunkelt. Det går inte att med ord eller bilder förmedla ens en bråkdel av den kärlek, lycka och meningsfullhet jag fylls av tack vare henne. 
 
2020 har redan börjat och jag ser fram emot att få se vad livet har att erbjuda. Jag har bestämt mig för att på allvar ta tag i kost och hoppas även på att komma igång lite bättre med träning. Det livet börjar jag dock inte med förrän nästa måndag. Först ska vi ha kalas här och det kommer säkert bli en del rester som måste ätas upp. Jag hoppas på en mer harmonisk vårtermin än förra årets. Jag har en del semesterplaner i huvudet nu och tror att iaf några av dem blir av. Annars ser jag mest bara fram emot att få se Isabella ta sig an nya upptäckter i livet.
 

RSS 2.0