Planerna på plats

Jag har inte haft några planer alls inför nyår egentligen och tyckt det varit ganska skönt att lämna det helt öppet. Nu har vi iaf bestämt oss och jag ser fram emot kvällen. Först ska vi på middag till någon som jag knappt har träffat, vi sprang på honom (en barndomskompis till Kjell) på en gata i väsby en gång för ungefär sex och ett halvt år sedan och hälsade på varandra så nu är det väl hög tid att få lära känna honom lite bättre. Jag har ingen aning om hur många som ska dit på middag och hur pass finklädd man ska va men det löser sig säkert. Vi ska bara dit på middag och sedan ska vi dra vidare till västerås för att träffa några av kjells pluggkompisar. Det ska bli jättekul för det var på tok för länge sedan jag träffade dem sist.

Sverige vann precis och slog ut Finland ur j-vm. Hoppas det går vägen i semin också men då lär vi ju få tuffaste motståndet hittills i den här turneringen.

Nu måste jag hoppa i duschen så jag har lite tid för klädval när Kjell kommer hem från jobbet och kan informera lite mer om kvällen samt vara smakråd.

Halvtid

Nu har halva lovet gått, lite mer faktiskt och jag har inte gjort mycket vettigt alls. Men det har varit helt underbart att bara vara ledig. Jag har ätit sjukt mycket onyttigt, sett massa filmer och väldigt många av dem har varit väldigt bra, jag har läst ut revolt efter ett uppehåll på ett halvår ungefär och så har jag varit på en del shopping, mest på jakt efter lego men även lite kläder och gardiner. Dock utan större framgång på något av områdena framförallt inte när det gäller legot, det är inte klokt att det är slutsålt överallt, men men den som väntar på något gott...

Imorgon är det nyårsafton vilket jag tycker ska bli mysigt även om jag inte tänker fira det alls. Kanske blir det lite extra god mat på menyn men annars ska jag mest bara njuta av att ännu ett år har gått och jag har blivit ett år visare, vackrare och (v)äldre :-)
Jag har inte för vana att komma på nyårslöften och tänker inte göra det nu heller men jag tror jag ska fundera lite över mitt kommande år och eventuellt sätta upp några mål, det tycker jag bättre om. Det här årets mål var att ta körkort och det lyckades jag ju med.

Sådärja!

Helt enkelt var det inte men nu är iaf det omtalade inlägget på plats. Jag hade ju säkerhetskopierat allt så texten fanns ju kvar och då var det bara bilderna som skulle på plats och eftersom jag redan laddat upp dem en gång kunde jag bara välja från bildarkivet, det var ju tur det iaf :-)

Mitt 2012

2012 har inte varit mitt bästa år utan snarare kanske ett av de tuffare åren på många sätt. Det säger inte speciellt mycket och jag klagar absolut inte utan det är helt enkelt så att jag är fantastiskt nöjd med i stort sett hela mitt liv och har haft helt underbara år hela min uppväxt och mitt "nästan vuxna" liv. Som sagt har det hänt en del saker som inte varit roliga att gå igenom men samtidigt är jag tacksam över att jag tagit mig genom dem och det man inte dör blir man ju starkare av. Alla erfarenheter är bra erfarenheter om man bara lyckas lära sig något av det eller ta erfarenheten på rätt sätt och vem vet kanske är de saker som jag tycker är negativa egentligen något väldigt positivt för mitt liv. Det låter kanske som om det har varit ett hemskt år för mig och så är det absolut inte, det har varit ett bra och härligt år på många sätt och bra mycket mer kul och positivt som hänt än tvärtom så jag ser tillbaka på det med överhängande glädje. Med det sagt vet jag hur lyckligt lottad jag är över allt jag har och är djup tacksam över det och försöker att inte ta det för givet.
Som vanligt är det mina foton som får hjälpa mig att minnas året som gått och säkerligen missar jag något på vägen, kanske medvetet kanske omedvetet men här nedan kommer det jag vill och kommer ihåg att dela med mig av.
 
 
Januari
 
Det nya året ringde vi in här hemma, bilderna är dock på externa hårddiskar och dem orkar jag inte plocka fram nu, (jag längtar till den dagen jag har en nas).
 
Några dagar senare var det någon form av avskedskväll för härliga Tinna som skulle ut och upptäcka mer av världen. Vi började på bowlinghallen och fortsatte med middag på gästis, eller tre kronor kanske det heter nuförtiden.
 
 
 
Ytterligare några dagar senare hade jag en härlig kväll med några av mina barndomsvänner. Kicki, Karin, Tessan och Malin var här på middag och vi tog igen lite av den tid som bara rusat iväg utan att vi träffats. Vi är i helt olika faser i livet och jag träffar dem på tok för sällan.
 
Det känns på sätt och vis som en miljon år sedan det var januari. Det var flera saker som hände som jag inte ville skulle hända, både privat och proffessionellt men jag har även positiva minnen från det och överlag så är jag nöjd med hur jag själv hanterade saker och ting under den här perioden, framförallt när det gäller jobbet och det som hände proffessionellt. Jag känner mig aningen starkare nu och det är jag tacksam för.
 

Februari
 
Jag och Lovisa åkte till skånela och såg deras match mot Lindesberg, det var härligt att se Filip glänsa :-)
 
 
En februarikväll var det dags att fira Disa som fyllde 20. Vi var hemma hos Anna först och spelade lite mao innan vi begav oss till en gammal bekant matsal.
 
 
 
 
 
Sen bar det av mot varmare breddgrader. Det blev nästan två veckor i Thailand vilket var helt underbart såklart.
         
 
                   
 
 
 
 
 
Mars
 
Det är ju inte helt fel att tillbringa början av mars i thailand. Vi hade rest vidare från härliga Koh Chang till underbara Koh Samet och fortsatte sedan vidare till bangkok innan det var dags att resa hem till Sverige igen.
 
                   
 
 
 
               
 
 
 
 
 
Det blev mer skånela i mars, denna gång med Filip bredvid oss på läktaren eftersom han gjorde illa foten. Skånela lyckades ta sig upp i elitserien så det blev vilt firande på plan efter slutsignalen.
 
 
Vi grillade goda majskolvar hos Anna.
 
 
 
Sista helgen i mars var det turnering i sundsvall med killarna. (sämsta mobilbilden jag vet)
 
 
 
 
April
 
Den numera traditionsenliga grillningen för att fira några aprilbarn.
 
 
 
Det blev en roadtrip genom Sverige för att pappa hittade en juva han ville ha. När vi startade på morgonen i Torslunda var det snöstorm och när vi några timmar senare var framme i typ Karlskrona eller nått så var det strålande sol, bar mark och riktig vårkänsla.
 
 
 
 Maj
 
Mer grillande...
 
 
Vi körde paint-ball med killarna. Det var väldigt roligt faktiskt.
 
 
 
Juni
 
Vi fick hälsa vår kära vän Tinna välkommen hem från sin härliga resa.
 
 
 
I början av juni fick jag fira den nyblivna trettioåringen.
 
 
Haha, nej inte pappa även om han ser ut att va typ 30 ;-)
Inte heller mamma eller den söta lilla tjejen, men vi alla var där för att fira systrami.
 
 
Här är hon med sin guddotter som var på besök från Kanada för att heja på sin pappa som sprang maraton.
På kvällen blev det tjejfest med färgstarkt som tema. Massa mat, lite spel och slutligen utgång i stan, inte varje dag det händer direkt.
 
 
 
 
Jag får ofta höra att vi är lika varandra men det har jag lite svårt att se även om jag ibland kan hitta några likheter men något som inte är lika är ju iaf vårat hår. Hon har så krulligt hår och jag så rakt.
 
I juni hade vi också en lagmiddag/avslutning hos Sebastian. God mat och roliga lekar.
 
 
 
 
Fotbolls-EM är ju grymt kul. Synd bara att det inte gick så bra för Sverige. Jag tycker ändå dem spelade ganska bra överlag men de hade inte direkt något flyt och spelade väl inte tillräckligt bra i rätt matcher.
Vi var i stan och såg matchen mot England.
 
 
 
               
           
 
 
Eken cup, behöver väl inte säga så mycket mer än så egentligen. Det var inte direkt något toppenväder så det var nästan så att jag klarade mig utan att bränna mig, men bara nästan :-)
 
 
Så var det sommarlov och lagom till midsommar åkte jag upp till Viskan.
 
 
            
               
 
 
 
 
 
 
Juli
 
Jag och Kjell träffade Anna och Lovi för lunch och glass i ett mysigt waxholm.
 
 
 
 
På sommaren har man ju lite extra tid för att grilla :-)
 
 
 
Vi fick besök av en riktigt söt liten tjej, då blev det ännu mer grillning.
 
 
Vi passade på någon av de lite mer soliga dagarna och hängde lite vid poolen på Åvangård. Lite tp blev det också.
 
 
 
 
 
Augusti
 
Har man inget annat för sig kan man ju åka och leka lite på basketplanen i centrum.
 
 
 
Eller åka till stan och spela minigolf och äta på fridays.
 
 
 
 
 
Så var sommarlovet slut och det var dags att börja jobba igen, vilket inte gjorde så mycket när det handlade om att åka till härliga Gotska Sandön för några planeringsdagar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
September
 
Vi åkte till Göteborg med killarna, inte någon toppenhelg om man ser till resultaten på handbollsplan. Ganska jobbig helg för mig också med tanke på att mamma hamnade på sjukhus lite oplanerat. Men jag har några glada minnen därifrån ändå och höjdpunkten enligt mig var ju helt klart Lisebergsbesöket.
 
 
Pirkko fyllde jämnt, 60 år så det firade vi såklart i Torslunda.
 
 
Det var någon annan som också fyllde jämnt, dock bara hälften så mycket. Det firade vi med tacos och tårta hemma hos oss.
 
 
Oktober
 
Jag, Lovisa och Kjell fick hjälp av snälla Jocke så vi kunde klättra. Sjukt jobbigt för armarna men väldigt kul också. Lovisa bara sprang uppför väggen.
 
 
I Oktober fick Kjell sin 30-årspresent och det blev först ett avslappnande besök i blue lagoons på Island
 
 
Sen flög vi vidare till Kanada där vi besökte Niagarafallen på lördagen och hade en mysig hockeydag på söndagen.
 
 
 
 
 
 
November
 
Det var dags för bowling igen, den här gången med killarna.
 
 
Afterwork med jobbet på tegel, god mat och trevligt sällskap.
 
 
Invigning av det nya tp:t hos Linnea.
 
 
 
 
 
Dag i stan med shopping och titt i julfönstret på NK, dock blev det inga julklappar köpta.
 
 
 
 
December
 
Middag på våning ett med Kjell.
 
 
Efter middagen blev det en till spelkväll hos Linnea, med ganska många från laget roligt nog. Linnea hade fixat med roliga laglekar, vi körde lite mao och mvg och hann även med en sömnig omgång av tp. Några från herrlaget kom förbi innan vi åkte till tegel.
               
 
    
    
 
             
 
 
Julavslutning med killarna, vi hämtade lite inspiration från Linneas roliga lekar.
 
 
 
Så var det jullov och ledighet igen, härligt! Vi lagade en hel del mat och hann med lite spel. Tomten hade ju kommit med ett speciellt spel till mao-gänget.
 
 
 
 
 
 Som sagt, ett härligt år på många sätt och vis. Utöver det jag visat har jag ju även tagit körkort det här året, i september tror jag det var. Jag har också haft min allra första tvåa även om det bara vart en termin. Handbollen har gått lite upp och ner under året både om man ser till resultat, utveckling och glädje men det här året har iaf varit aningen roligare och bättre om jag ser till mitt egna spelande.
 
Nu blickar jag framåt mot ett nytt år med nya möjligheter och utmaningar!
 
 
 
 
 

Ännu mer irriterad

Så tog jag tag i det där inlägget. Då såg jag att på den "publiceraknappen" där man kan ändra till spara utkast fanns det ingen sån möjlighet så jag hade inte varit helt blind när jag letat efter den funktionen igår.
Aja jag bet i det sura äpplet och gjorde klart inlägget och publicerade det. Det stod klart och tydligt "ditt inlägg är nu publicerat" men jag hade en dålig känsla och när jag tittar efter är det där inlägget spårlöst försvunnet. Kul, väldigt kul! Eller inte...

Nu ska jag njuta av en av mina favoritfilmer som liten Indiana Jones och de fördömdas tempel.

Lite lagom irriterad

Igår höll jag på med ett inlägg som blickade tillbaka över hela året, med foton som jag gjort tidigare år. Det tog sitt lilla tag och jag gjorde några pauser när jag skulle göra annat. Då tänkte jag spara som utkast vilket jag har lyckats med tidigare. Jag hittade dock ingen sådan funktion (vilket jag såklart gjorde nu, nu blev jag ännu mer irriterad för det betyder ju att det är mitt fel :-() och lät därför datorn bara stå på och kopierade det jag gjort. När jag senare började igen ville inte bilderna laddas upp korrekt och jag fick halvt panik över att jag skulle behöva göra om allt, jag kunde ju inte heller klistra in det jag gjort för det funkar ju inte med bilderna, det är bara texten som finns kvar men till min stora lättnad började det plötsligt fungera att infoga bilder igen så jag fortsatte med inlägget. Ända tills det bara var december kvar och de sista bilderna som jag hade på minneskortet i kameran och inte på datorn så där stannade jag. Och nu när jag plockade upp datorn igen stod det "vi är ledsna men firefox har kraschat". När internetfönstret slutligen öppnades igen så loggade jag in och gladde mig åt att se att inlägget var kvar men blev snart nedstämd igen för det var bara januari och februari kvar. :-(
 
Nu ska jag åka till ikea men vi får se om jag får ny energi till det där inlägget någon annan gång. Ikväll är det träning men jag vet inte om jag ska gå. Jag har ont i halsen och snorar. Jag har haft väldigt ont i halsen och ibland nästan tappat rösten till och från i fredags kväll (direkt när man slappnar av såklart). Nu känns det som om det sakta är på väg åt rätt håll. Ska fundera lite till på saken, vet inte om vi har någon tränare heller för vad jag förstod kunde inte tränarna men spelarna insisterade på att vi skulle ha träning ändå.
 
 

Julfirande

Sitter lagom slö i soffan. Har ätit på tok för mycket och rört på mig för lite de senaste dagarna men vad gör det om hundra år? Jag kommer fortsätta med mitt fruktansvärt onyttiga leverne iaf i några dagar till och sen får vi se.
I lördags hade vi första julmiddagen här. Vi slog på stort och gjorde egna köttbullar, janssons frestelse, tryfflar, ostkaka och griljerade skinka. Utöver det köpte vi prinskorvar, rödbetssallad, sill och lax. Man kan ju inte göra allt på en gång för första gången, dessutom skalade vi mandlar förhand med en potatisskalare eftersom vi inte hade lärt oss att man kan skålla dem ;-) Skyller på att jag aldrig dricker glögg. Nästa år blir det nog till att lägga in egen sill också för att laga maten var nästan trevligast av allt. Kan ju ha berott på det trevliga sällskapet men jag kan ju hoppas att kjell, jocke och tomas vill laga julmat tillsammans med mig nästa år också.
Lovisa och Anna anslöt till oss och jag hade iaf en väldigt trevlig kväll. Tomten hade lagt en julklapp under granen till mao, som vi fick anledning att använda redan på en gång. Skojsigt!

På söndagen träffade jag delar av släkten hos min morbror. Vi skippade julmaten eftersom han är riktigt trött på att ha rester i månader efter jul, vilket passade mig alldeles utmärkt (är ändå inte speciellt förtjust i julmaten...). Det blev massa tacos istället och mängder av godis såklart. Vi spelade När då då? (tror jag det heter) och tp på riktigt för en gångs skull. Vi brukar ha som tradition att få ett visst antal frågor per familj annars men nu spelade vi med bräde och pluppar för ovanlighetens skull och det tog låååång tid för det var verkligen inte lätta frågor. Det såg illa ut ett bra tag för min familj men rätt vad det var vaknade vi och spurtade förbi johan och natte och tog hem spelet.
På julafton blev det återigen firande på gustavslundsvägen. Mamma och helena kom och senare kjells pappa med Doris. Daniel stackarn var sjuk och låg hemma och sov.
Vi åt massor, tittade på kalle och även monsters inc som varken mamma eller helena sett. Helena sov över, henne kan inga löss skrämma :-) och vi hann se jönssonligan tidigare på dagen och tomten är far till alla barnen senare på kvällen och även en sista Lincoln Lawyer innan julafton var över för det här året.
Igår var det torslunda som gällde. Daniel mådde lite bättre så vi plockade upp honom och åkte till pappa där mer spel och mat väntade. Jag kom hem och såg en ny film innan jag somnade lite lagom julnöjd i soffan. Den tror jag hette dredd, helt okej men lite väl mycket slow motion och slaktscener.

Idag tänkte jag att jag kanske skulle ge mig ut på en liten tur men insåg att sveriges första match är idag och den kan jag ju inte missa. Jag tänker såklart på j-vm i hockey och även om jag inte har några större förväntningar på att sverige ska göra om bedriften från förra året eller ens komma i närheten av en final så vill jag ändå inte missa det. Vi får se vad som händer efter matchen...


Den fruktade dagen är till ända

Veckan har varit fruktansvärt jobbig. Det har varit sanslöst mycket att göra men det är ju bara att göra sak efter sak så blir det tillslut färdigt. Jag skippade båda träningarna för att jag inte hann eller orkade, båda tvekade jag på och när man ändå är där i hallen känns det dumt att åka hem men jag är rätt nöjd med det såhär i efterhand för det blev lagom stressigt ändå. Men som sagt, det man ska göra är ju bara att göra. Det som gjort att veckan på många sätt varit hemsk är alla känslor. Väntan på den här dagen. Kramarna som jag inte kunnat slita mig loss från och frågorna från åttaåringar som jag inte kan ge dem ett bra svar på. Jag har försökt att inte känna efter så mycket och jag tror helt ärligt talat inte att jag har förstått att jag inte kommer tillbaka. Jag vet ju att jag bara ska vara glad över att få arbeta med något så fantastiskt som jag får och att jag får de relationer jag får men det är banne mig inte lätt att ha kvar någon form av proffessionalism mitt i det. Jag kommer sakna dem så otroligt mycket! Men jag vet att dem kommer få det toppenbra och jag kommer det också, jag känner ändå att jag tagit rätt beslut även om det inte är lika glasklart som det var när jag gick från mitt förra jobb.
Nu ska jag njuta av ledigheten i några dagar och sen börja sätta mig in i det nya, spännande!

Jag var förbi på klubbens julavslutning en stund tidigare ikväll och sedan dess har jag städat lite och pyntat granen, glittret och stjärnan åker dock på imorgon. Det blev gran tidigt i år, jag brukar vänta till 22:a eller främst 23:e men vi köpte och tog in granen redan i onsdags, den har dock fått stå bar i foten sedan dess i brist på tid. Imorgon är det full rulle som gäller för då bjuds det på julmiddag här.


Kul med jul

Jag är inte supernoga med traditioner och högtider direkt men jag tycker faktiskt att det är väldigt mysigt och härligt och julen är ju utan tvekan den allra bästa :-) För mig är det inte så viktigt vad jag gör eller vad jag äter osv, utan jag myser bara av alla härliga känslor och stämningen som kommer. När man jobbar med barn får man lite extra stor dos av den där goa stämningen tror jag och i år var det min klass (tillsammans med de andra tvåorna och niorna) som hade luciatåget på skolan. Jag kunde knappt sova natten mellan onsdag och torsdag eftersom jag var rädd att försova mig, lite nervös inför hur det skulle gå och härligt förväntansfull på samma gång. Jag vaknade säkert femton gånger mellan 3 och 6 innan det var dags att gå upp och efter det har jag varit lite trött måste jag säga men det var så värt det för att få uppleva luciatåget. De var så duktiga!

Det här har varit en toppenvecka på många sätt. I måndags hade vi nobelfest på jobbet och sen på onsdagen åkte vi till naturhistoriska museet och avslutade vårt so-tema om vår historia. i tisdags hade vi sista lektionen på temat och fokuserade då på att jämföra den yngre stenåldern med andra samtida platser i världen och man kan ju säga att det ökade på min längtan efter min sedan länge drömresa till Egypten, snart måste jag faktiskt åka dit. Men först kanske jag borde läsa böckerna om ramos (haha såg lite senare att jag skrivit fel men kunde inte förmå mig att sudda ut, jag menade såklart ramses) igen och studera mer av egyptens historia så att jag verkligen får ut så mycket som möjligt av resan. Iof kan jag kanske tänka mig en solsemester dit i vår utan att nödvändigtvis vara speciellt kulturell. men isf blir det en kulturresa på kanske två veckor någon gång de närmsta åren. Åhhh vad jag längtar.
I natt drömde jag att det var fredagen den 21 och jag grät nästan konstant. Hoppas jag klarar mig bättre i verkligheten än vad jag gjorde i drömmen, fast det finns ju värre saker här i livet än att gråta av översvallade känslor.

I måndags spelade vi match mot Sifen. Jag tycker inte speciellt mycket om vardagsmatcher för jag tycker det är svårt att tagga till dem, jag fick gå och kväva gäspningar på uppvärmningen. Men direkt när matchen började kändes det toppen, jag skrek högt från första målet och alla följande som jag orkade göra det på iaf :-) Vi fick en riktig kanonstart, de spelade utgrupperat vilket jag älskar att möta så länge de inte är asgrymma bakåt och det kan jag verkligen inte påstå att sifen va. Jag tror det var en blandning av massa saker som gjorde att det gick så bra för oss i början, säkerligen var det en del underskattning från deras håll, ovanligt flyt från oss och faktiskt dåligt försvar och målvaktsspel av dem och bra stämning och kämpaanda från oss. Hur som helst ledde vi plötsligt med 2-10, helt galet. Sen fick vi såklart några svackor som gjorde att matchen blev helt jämn och jag tror de ledde med ett efter kanske drygt tjugo min i andra, då trodde jag det var kört för oss men icke sa nicke. Vi kunde dra ifrån och vinna rätt lätt. Skoj, det är ju bra mycket roligare att vinna än att förlora.

nu ska jag snart iväg och äta, borde kanske bestämma vad jag ska ha på mig. Efter middagen ska jag iväg till Linnea för spelkväll/utekväll/lagkväll eller nått. Hoppas det blir kul och hoppas verkligen att jag kommer må någorlunda bra imorgon för då tror jag att jag ska ge mig på lite julshopping. Och sen väntar en minst sagt hektisk sista-vecka innan det är dags att påbörja nästa kapitel i mitt livs historia.


Två veckor kvar

Det börjar bli läskigt lite tid kvar. Jag längtar som en tok till jullovet men samtidigt längtar jag absolut inte utan snarare fruktar den dagen. Jag känner mig helt säker på mitt beslut och tror att det kommer bli bra men jag går nästan sönder när jag tänker på att lämna alla underbara. Men men det kommer bli lättare än jag tror, det var jobbigt att lämna förskolan också och även om jag då och då tänker på dem och saknar dem väldigt mycket så går ju faktiskt livet vidare och att sakna många betyder bara att jag har haft många fantastiska relationer med andra människor, stora som små.
Helgen har som vanligt bara flugit förbi. Igår var jag på match med killarna, gick inte så bra. Vissa saker fungerar bättre och bättre men igår var vi för snälla bakåt större delen av matchen. Vi blev lite för stillastående som vi lätt kan bli och det är så frustrerande för jag vet att dem kan bättre, det visar dem ju till och från och vi hade tränat extra på fotarbetet bakåt på torsdagsträningen så det kändes surt. Efter matchen meddelade en i laget att han slutar, det är tredje killen för den här säsongen och tråkigt såklart. Alla tre har slutat av lite olika anledningar men främst av tidsaspekten och det är ju i den här åldern som den värsta gallringen brukar ske men nu hoppas jag att vi inte får fler avhopp för färre får vi inte bli.
Jag kom tillbaka precis i halvtidsvilan och fick se damerna förlora mot sifens unga lag. Vi låg under med 8-11 i halvtid men fick en riktigt tuff start i andra där sifen drog iväg och efter det blev det nästan aldrig match igen tyvärr. Hoppas det går bättre på måndag, spännande att se om det blir samma lag vi möter eller om de plockar med sig några seniorspelare/a-lagsspelare också.

Igår kväll var jag bara hemma. Kjell var på julbord på friendsarena och strax före midnatt åkte jag för att hämta upp honom. Solna centrum skulle jag åka till sa han och jag kände att jag hade hyfsad koll hur jag skulle ta mig dit, eller iaf vart jag skulle svänga av och han sa att sen är det typ bara rakt fram genom några korsningar och rondeller. Det gick hur bra ända tills det inte gick bra alls :-) stackars kjell fick stå ett bra tag och vänta i iskylan. Jag svängde av mot solna c och följde skyltarna som visade vart jag skulle. Det fanns två filer och enligt skyltarna kunde jag ligga i båda, så jag låg kvar i den högra. Jag närmade mig en korsning och låg fortfarande kvar i den högra precis som jag skulle enligt skyltarna men hade en stor buss framför mig så jag såg inte så bra hur korsningen såg ut, när den svängde ner till höger såg jag att rakt fram såg ut att vara lite till vänster men förberedde mig precis för att åka dit för jag kunde ju välja att åka rakt fram eller till höger från min fil, då kommer det en taxibil i vänstra filen bredvid mig och ska minsann svänga till höger och blockerar vägen för mig dessutom var det hur mycket andra bilar som helst så jag tänkte aja, jag svänger väl ner till höger och vänder. Tjoho vad det inte var en lyckad tanke för vägen ledde ju rakt till arenastaden och ett värre trafikkaos än jag någonsin varit med i varken som passagerare eller förare. Den där j-la taxiföraren bestämde sig dessutom för att pressa sig in före mig i den enda filen som svängde åt höger så jag var lite uppretad ett tag. Jag ringde kjell och när han förstod var jag var sa han att det bara var att göra en u-sväng och vända för jag var tvungen att åka tillbaka eftersom han var rätt långt borta och inte trodde att jag skulle kunna åka till solna centrum den vägen. Okej tänkte jag där jag stod helt stilla efter miljoner bussar och taxibilar och sniglade mig framåt för att hitta lämplig plats att vända på. Det var inte världens bredaste väg och med en del snömodd samt massa bilar i en riktning och många personer som gick i filen i motsatt körriktning. Med tanke på att jag är lite snäll och försynt och inte helt varm i kläderna när det gäller körningen tvekade jag och fortsatte fram. En annan (någon taxibil gav upp och gjorde det) hade ju säkert försökt sig på en u-sväng och blockerat upp trafiken ett litet tag för att komma loss åt andra hållet men jag fortsatte framåt tills jag äntligen kunde svänga av vägen åt höger in på en liten parkering och där vända. Det som tog en minut att köra tillbaka hade tagit ungefär 25 härliga minuter att snigla fram. Men glad som jag var över att äntligen vara på rätt väg igen lyckades jag såklart svänga av fel igen. Jag visste ju exakt var det hade blivit fel och att jag bara skulle tillbaka till korsningen och svänga av upp åt höger, men tydligen hade jag sniglat förbi en annan korsning utan att tänka på det och när jag var på väg tillbaka svängde jag helt enkelt av till höger pyttelite förtidigt. Jag fortsatte rakt fram en bra bit och funderade på hur solna centrum ser ut och hur stort det är och var kjell var. Jag började bli lite osäker på om jag kommit rätt för det fanns ingen skylt någonstans som visade att jag var i eller på väg mot centrum och det kändes inte riktigt som ett centrum. Jag ringde stackars kalla kjell som inte förstod vart jag var på mina riktmärken men vi båda förstod iaf att jag var fel ute och han sa att han var vid tunnelbanan så då tog jag fram mobilen och tittade där efter bästa lämpliga väg för att ta mig dit. Jag var nästan i nivå med centrumet men en bit därifrån i sidled, jag funderade på att åka tillbaka på den stora vägen för att sedan svänga in på rätt stora väg och åka att samma håll igen men komma rätt, men det var ju en väldans omväg om man jämförde med småvägarna så jag rörde mig i den riktningen jag tyckte passade. Jag passerade råsunda och in på någon småväg eftersom den stora vägen där var avstängd, det fanns massa gång- och cykelvägs-skyltar som visade vägen mot solna c men inga bilvägs-skyltar. När jag äntligen närmade mig den stora vägen som skulle ta mig till centrumet visade det sig såklart att jag inte kunde ansluta på den som det såg ut på kartan för den gick nämligen på en bro över min lilla väg, då gav jag upp och bestämde mig för att ta mig tillbaka till den där j-la korsningen och ta den långa vägen till centrumet. Som tur var körde jag inte fel något mer för då hade nog kjells tår gått av eller nått. Igår var jag lite lagom irriterad över min körning och övrig trafik, vägar, kartor osv men jag är rätt nöjd med erfarenheten såhär i efterhand. Jag har ju iaf tränat på att göra u-svängar och lite allt möjligt. Jag tror jag kommer hitta vägen till solna centrum utan problem i fortsättningen dessutom :-)

Nu ska jag slappa framför ett avsnitt av heart of dixie, jag borde rätta återstoden av matteproven, för jag har bara rättat den ena diagnosen i helgen men jag orkar faktiskt inte. Det får bli en annan dag. Imorgon är det nobeldagen som gäller och jag måste fundera lite på min outfit och se till att jag kommer ihåg att packa med matlåda till jobbet imorgon eftersom vi ska iväg på match istället för träning, då duger det ju inte med lite riskakor och frukt.

Stress

Det är mycket nu, jag har massor att göra men det är bara att bita i eftersom jag vet att jag belönas med jullov rätt snart. Jag ska jobba minst en dag på jullovet har jag bestämt, jag börjar ju på nytt jobb den sjunde och inleder med utvecklingssamtal i två dagar. Jag kommer ju såklart inte kunna sätta mig in riktigt så pass att jag kommer kunna diskutera elevens utveckling men jag bör ju sätta mig in så pass att jag iaf vet vem eleven i fråga är och ha studerat en del av det den gjort under hösten. Minst en dag kommer gå till att organisera allt jag plockar med mig hem från skolan, jag hade inte med mig supermycket när jag började där förra hösten men jag har samlat på mig en hel del under den här tiden. Jag känner mig rätt så stressad och pressad över att hinna med allt jag ska hinna med men jag känner mig hyperstressad över att eleverna ska hinna med allt och att det ska bli en bra överlämning. Jag tror det är därför jag har drabbats av någon form av olidlig klåda. Det började förra helgen och då blev jag rädd att det var mina första löss för det kliade som bara den i håret (eller snarare hårbotten). Men Kjell hittade inget som rörde sig eller något som såg ut som ägg och rätt vad det var spred kliet sig till hals, händer och armar. Under veckan har det bara blivit värre och värre. Jag skulle inte kopplat samman det med stress om det inte var för att en av mina närmaste kollegor har drabbats av det vid några tillfällen under den här tiden då det varit som mest hektiskt. Jag antar att kylan och torrheten i huden gör sitt för att hjälpa till men det är iaf riktigt frustrerande. Hoppas det går över snart.
Imorgon är det handboll som gäller, killarna möter spånga borta. Jag hoppas att det ska gå bra och dumt nog har jag fått för mig att vi kan ta två poäng om vi spelar bra och har lite flyt. Vi får se om jag blir besviken imorgon. Damerna har hemmamatch klockan två jag hoppas att jag hinner hem och får se dem vinna men om man ser till sifens formkurva kan det nog bli riktigt tufft.
Ikväll ska jag laga mat och sen rätta femtio matteprov. Känns som en skoj kväll :-) Sen jag gick upp ur sängen imorse har jag läntat efter en powernap men eftersom jag nyss kom hem och har rätt mycket att göra är det kanske en dum idé. Skulle det inte vara en hyfsat tidig samling imorgon skulle jag ju kunna sova nu och avara vaken läääääänge och då kunna ta en rejäl sovmorgon imorgon men jag är inte så säker på att det blir helt bra.
 
Förresten inatt föddes en söt liten Ellie, jag hoppas jag får träffa henne i helgen :-)
 

Kul så länge det varade

Förra veckan skrev jag att jag äntligen kände mig lite i fas på jobbet. Det höll väl i sig i tre dagar som mest. Känslan är som bortkastad och nu är jag hyperstressad över vad jag ska hinna med och vad eleverna ska hinna med.
Igår berättade jag för elever och föräldrar att jag kommer byta jobb efter jul och det var både hemskt och skönt. Det känns bra att alla vet det nu och att eleverna kan börja ladda inför nästa termin med en ny lärare. Det kommer bli superbra för dem önskar, hoppas och tror jag. Det kommer nog bli allra jobbigast för mig för jag kommer sakna dem så jag nästan går sönder. Kanske är jag på tok för oprofessionell eller känslosam men det gör ont i mig när jag tänker på att jag inte ska få träffa mina små änglar varje dag som jag brukar få. Samtidigt är jag ju glad och förväntansfull inför det som kommer och djupt tacksam över att få ha jobbat med dem, vilken lyx!

Igår åkte jag hem efter killarnas träning och det är jag sjukt glad över idag. Idag är det matcher, först Sverige mot Danmark om jag inte är felinformerad och sedan real mot ajax. Jag får se om jag orkar se den senare som ju slutar rätt sent. Jag har massor att göra innan skolan börjar imorgon och imorgon och torsdag eftermiddag är helt uppbokade så jag måste hinna med allt som ska vara klart till fredag eftermiddag imorgonbitti vilket innebär att jag borde vara på jobbet senast halv sju imorgon. Jag känner mig själv och kommer inte ha självdisciplinen till det men siktar på det så kommer jag troligtvis vara där senast sju.

Nä nu ska jag ta tag i en del här hemma och sedan jobba lite innan matcherna börjar. Lite middag på det kanske så blir det nog toppen. Jag hade tänkt att träna eftersom jag skippade träningen igår men jag prioriterar helt enkelt bort det.

RSS 2.0