Sista semesterveckan

Och jag tror faktiskt att jag är helt klar med sommarledigheten. Fast det säger jag kanske bara för att jag har den här veckan kvar. Sista kvällen när alarmklockan ska ställas kanske jag inte känner likadant. Men jag vaknade faktiskt imorse med ett litet lyckorus och en nervositet och längtan till jobbet. Jag vet att jag säger det ofta men det är ju så viktigt och förtjänar att sägas konstant: Jag är så oerhört glad och tacksam att jag känner som jag gör för mitt arbete som lärare. 
Lyckoruset kan påverkats lite av att jag hade min första fastedag på länge igår. Det stämmer inte alltid men rätt ofta vaknar jag faktiskt dagen efter en fasta lättare till sinnet, både kropp och själ mår liksom lite bättre. Idag extra mycket säkert eftersom jag har haft sex veckor då träning och kost inte varit i fokus alls. I början av sommaren tränade jag visserligen hyfsat tycker jag ändå, fastade även några dagar men ju längre av semestern som har gått ju mer har jag hängivit mig till ett mindre hälsosamt liv. Det är inget jag ångrar för det kändes helt rätt och jag tycker absolut jag kan unna mig det då och då. Men nu är jag sugen på att ta tag i mitt liv igen. Den här måndagskänslan man kan ha, av att en ny vecka börjar med nya möjligheter och en förhoppning om ett bättre liv på olika plan den gillar jag och den känslan får jag alltid när ett nytt läsår ska börja. Det är måndagskänslan förstärkt med typ hundra. Jag fantiserar om ett liv då jag tränar regelbundet, äter hälsosamt, har ett välstädat och organiserat hem helt i fas, och lyckas hitta tid för att njuta av det härliga i livet. Jobbmässigt funderar/planerar/drömmer jag om att bygga upp en verksamhet och vardag kring min klass så vi maxar dagarna när det kommer till trygghet, glädje, tacksamhet och nyfikenhet. 
 
För att få till det där hemmet så välstädat och organiserat som jag vill (vilket jag såklart inte kommer lyckas med till fullo) så kräver det ju en del. Jag har bestämt mig för att anlita ett städbolag igen. Vi hade städ innan Isabella varannan vecka och det var så underbart. Men när vi fick henne kände vi det var läge att dra ner på utgifter samt att vi skulle vara hemma så pass mycket att vi inte tyckte det var värt det. Sedan dess har jag saknat det en hel del men inte känt att jag vill lägga pengarna på det ändå. Men på sista tiden har jag känt mer och mer att jag dels inte vill städa men sen även att jag inte får det lika proffsigt heller så jag sökte runt lite och hittade ett företag som kan köra en städning i månaden. Vilket kändes precis rätt. Första tillfället blir det en storstädning med fönstertvätt. Efter det får inte Isabella fånga fler fjärilar här inne. Varenda fönster här i huset har handavtryck eftersom hon älskar att fånga de små liven och lättaste sättet helt klart är mot fönsterrutorna. Det här beslutet känns så himla bra vilket jag hoppas att det kommer fortsätta göra när de väl varit här och städat samt när pengarna börjar rulla. 
Steg två är ju såklart arbete från min sida och den här sommaren har jag faktiskt till skillnad från förra inte rensat och organiserat så värst mycket. Delvis för att jag till min glädje gjorde ett väldigt bra jobb förra året och därför inte haft samma behov av det men delvis också för att jag är lat och dagarna bara flugit förbi. Men idag ska jag viga dagen till all typ av inomhusförvaring. Jag ska rensa, omorganisera och städa. Jag har faktiskt gott om förvaring och borde därför kunna ha riktigt bra ordning på alla saker utan att det blir för mycket i skåpen/lådorna. Som det är nu är det vissa lådor/skåp som är onödigt överbelamrade och det gör ju att det är svårare att hålla efter ordningen. Så när jag har duschat (har faktiskt varit ute på en löprunda (måste passa på att skryta) och ätit mitt första mål mat sedan äppelpajen i söndagskväll - åt ett äpple igår, ska jag lyssna vidare på min ljudbok och börja röja.  

RSS 2.0