Lugnet efter stormen

Förra veckan var minst sagt intensiv men massa obligatoriska kvällsaktiviteter och flera valfria också. Fort och smidigt gick det även om jag var trött för det mesta, tänkte hela tiden snart är veckan slut, då får jag ta det lugnt och skönt, det är bara den här veckan...

Å visst lite lugnt hann jag ta det i helgen men det var inte mycket, jag hann inte måla överhuvudtaget faktiskt och nångång då insåg jag att den här veckan inte är särskilt mycket lugnare. Nu sitter jag kvar på jobbet och har förberett inför tränarträffen som börjar kl 7. Imorgon ska jag på pedagogiskt cafe innan träningen. Onsdag känns riktigt lyxigt för då har jag bara ett utvecklingssamtal efter jobbet och sen är kvällen fri :-)

Roligast i helgen var inflyttningsfesten hos Tomas. Det kändes som om man traskade in på en reunionfest från högstadiet eller gymnasiet eftersom det var så mycket folk från gamla klassen som man inte sett på år och dar. Det var så kul att träffa alla tio år äldre och höra vad de har för sig nuförtiden... Vissa gifta, andra föräldrar, alla spännande yrken man fick höra om osv. Alla var så trevliga och verkade så glada, härligt! Å Tomas tycker jag alltid om att träffa :-)
Det enda som var tråkigt var att jag missade reals match, annars hade de ju vunnit! Jag missar dessutom större delen av deras cl-match imorgon eftersom den krockar med träningen, men men ibland får de helt enkelt klara sig utan mig ;-)

Snart är det fredag

Å det behöver jag. Imorgon efter jobbet ska jag bara ha fredagsmys, är det målarväder behöver jag visserligen måla men det ser jag nästan fram emot. Ikväll var det föräldramöte och det gick bra tycker jag. Mindre bra går det på handbollen då vi har svårt att hitta spelare till reservlagsmatchen på lördag. Fast troligtvis har vi lyckats hitta en kanoncoach ;-) Ska jobba vidare med det imorgon hoppas vi får ihop några till...
Tydligen så vann Schalke sin första seriematch igår (av fyra) å det var den första jag såg lite på, tittade på den och barcelonas lite om vartannat... Så det betyder väl att jag måste titta på alla deras matcher framöver...

Fullt upp hela tiden

Just nu är det fullt upp över allt. Jag har tusen miljoner saker som jag borde göra på jobbet och flera tusen saker som jag bara måste göra på jobbet. På handbollen är det inte lika hektiskt men det är ju en hel del saker som jag ska göra. Å hemma är det likadant. Jag tycker om att ha massa ansvar och mycket att göra men just nu går det lite överstyr, sådär så att jag känner att jag inte riktigt hinner göra det så bra som jag vill utan att allt blir halvdant eftersom jag ska mäkta med allt. Jag längtar till den här veckan är slut, eller iaf till helgen för då tror jag det lugnar ner sig lite. Igår jobbade jag 9-17.30 sen var det Happening med jobbet. Vi fick prova på golf, det var jättekul. Det är så roligt att umgås med sina kollegor utanför jobbet och det var kul att få prova slå med golfklubba för det har jag aldrig gjort förut. När jag kom hem hann jag faktiskt scrapbooka lite, det var kul. Mindre kul var det att elen till kyl, frys, fläkt och diverse lampor helt plötsligt fick för sig att lägga ner men men det löste sig tillslut.
Idag har jag jobbat 8-16 och dagen slutade ovanligt stressigt. Nu har jag ätit lite för att orka med kvällen och bestämde mig för att skippa alla måsten som har med hushållet att göra, jag rensade bara upp en del i köket, istället ska jag få va "ledig" i en och en halv timme innan det är dags för att åka på styrelsemöte. Jag hoppas verkligen mötet är klart 20.30 för då börjar träningen.
Imorgon jobbar jag 7.30-16.15 och på kvällen har vi personalmöte, jag har nog tänkt att jag ska vara tillräckligt frisk för att gå ut och springa mellan jobbet och mötet, måste få igång konditionsträningen ordentligt.
På torsdag jobbar jag 6.25-14.55 och på kvällen har vi föräldramöte (när jag nu ska hinna förbereda det?) och sedan är det träning som gäller.
På fredag har vi några som har semester och tydligen så har vi brist på vikarier i företaget då så vår chef undrade om inte vi kände någon som kan. Snäll som jag är kom jag och tänka på min käre lille lillebror. Så nu är det bestämt att han ska komma och jobba hos oss på fredag. Han kommer säkert fungera toppen som vikarie men för mig är han verkligen en lillebror och jag är en aning nervös över hur det kommer gå :-S

Nej nu ska jag se till att njuta av fritiden och bara lata mig :-D

Jaha

så var valvakan över, å en ny mandatperiod ska påbörjas... Hur ska det gå? Jag kan ju inte direkt påstå att jag blev glad när man fick se siffrorna. Inte värsta tänkbara enligt min ideologi och värderingar men inte direkt långt ifrån... Det ska iaf bli spännande att se hur det här slutar, sen har jag inte särskilt höga förväntningar men men. Jag är glad att jag lever i ett demokratiskt samhälle iaf :-)

Jonas Gardell

är en av mina favoriter. Jag älskade "en komikers uppväxt" när jag var liten och jag har alltid tyckt att han verkar väldigt klok och snäll samtidigt som han kan vara väldigt rolig. Nyss surfade jag in på något han skrivit på aftonbladet.se (istället för att laga mat eller pyssla...) å kan inte motstå att dela med mig av det:



Valtal för alliansen

Fick igår äran att hålla blå partiet - alliansens - valanförande i Parlamentet. Här är texten:

I morgon, söndag är det val.
Det här valet handlar ytterst om solidaritet. Ett slitet ord, jag vet det. Men liksom vi i det blå partiet är det nya arbetarpartiet är det också vi i Alliansen som är den nya solidaritetsrörelsen.

Det här valet handlar om solidaritet. Solidaritet med mig och den procent av befolkningen som är allra rikast och som genom Alliansen fått skattesänkningar på många hundra tusen kronor.

Ni tror kanske att det är enkelt och problemfritt att vara rik. Har ni en aning om vad det kostar att värma upp en swimmingpool? Det är inte gratis kan jag upplysa om.

Ja, kanske lilla Elin 4 år får trängas lite mer på dagis i större barngrupper, men Herregud, finns det hjärterum, finns det stjärterum och ju mer vi är tillsammans ju gladare vi bli.
Det är vad jag kallar – gemenskap.

Och ja ja, kanske tågtrafiken har varit ett enda kaos sista åren sedan avregleringen men man får ju vara lite kreativ. Gör som jag: Låt en taxi köra jämte tåget hela sträckan som back up så vet du att du alltid kommer fram.

Och till dig som blivit utfasad ur sjukförsäkringen bara för att du har cancer och tvingats sälja allt du äger och nu lever under existensminimum, till dig har jag bara en sak att säga, har du en aning om vad det kostar att värma upp en swimmingpool?

Nej det har du inte! Skulle jag inte gnälla så mycket om jag vore du. Jag säger som Martin Luther King: I have a dream. Jag har en dröm.
En dröm om att kunna höja värmen i min swimming pool till 32 grader, och om ni bara röstar på Alliansen, kan min dröm kanske en dag bli sann.

Dagen efter säsongspremiären

Ont har jag lite överallt men inget superilla vilket känns bra. Trodde jag skulle vara betydligt mer stel idag men iof spelade jag inte så värst mycket i andra halvlek igår. Jag mådde verkligen sjukt illa igår innan matchen, men det kändes helt okej ändå, jag är ju ganska van vid att vara nervös och vet ju att det går över så fort domaren blåser i pipan första gången (iaf om jag börjar på planen). Det gjorde det nog inte riktigt igår. Eller jag vet inte. Jag började på planen och det gick ju åt helvete direkt, första anfallet gav jag bort bollen och efter bara några minuter gick jag och bytte för att jag var så värdelös men jag kände mig inte så nervös då. Nån gång i mitten på halvleken började jag dock må lite illa och kände mig lite skakig och det blev värre och värre ju längre in i matchen vi kom. I andra halvlek kunde jag nästan inte spela alls, spyan var uppe i halsen så snart jag rörde lite på mig vilket inte var speciellt kul. Matchen var ju ganska jämn (väldigt mycket tack vare lovi) så jag tänkte att det nog ändå var nervositet men när det var några minuter kvar bara och åkersberga avgjorde tänkte jag att det nog borde gå över men icke. Fast det gick över ganska kort efter matchen. Vet inte vad jag ska säga om matchen. Jag är inte riktigt nöjd men jag är inte heller besviken över lagets insats, bara min egen... Tycker väl att vi kunde ha gjort en hel del saker bättre (framförallt jag) men samtidigt tycker jag inte att vi kunde förvänta oss så mycket mer eftersom vi hade de förutsättningar som vi hade. Vi måste lära oss att göra mål, helt sjukt är det vad dåliga vi är på det. Försvaret tycker jag var rätt bra, fast ibland låter vi skyttarna komma till för enkelt. Aja skönt är det att ha den här matchen avklarad. Hade Martina och danni eller jennie kunnat vara med tror jag att Åkersberga hade fått det tufft så förhoppningsvis tar vi dem hemma i vår :-D

Igår spelade Real match också. Jag hade höga förväntningar, jag var ganska säker på att de skulle vinna (hallå!!! när är jag någonsin det?) och jag hoppades och trodde att de skulle spela bra, riktigt bra. Så höga förväntningar har jag nog inte haft på dem på säkert fem år eller nått sånt. Vilket kändes kul men ovant. Matchen motsvarade inte direkt mina förväntningar. De spelade inte alls lika bra som sist och framförallt så slarvade de sjukt mycket. Jag har nog inte sett Ramos göra en sämre match, han började med ramos-mått mätt uselt och nån gång i slutet av andra halvlek när jag precis konstaterat att det var skönt att han iaf hade spelat upp sig så gjorde han värsta slarvmissen. Men men alla kan ju ha dåliga dagar. Det fanns ändå en del positivt, till att börja med vann de ju faktiskt matchen. Men det jag tyckte var roligast att se var nog nästan Angel di Maria, jag tycker han var riktigt riktigt bra igår, å han spelar så snabb och spännande fotboll. Flera andra var också bra i perioder och framförallt så ser man stunder av snabbt passningsspel och mycket rörelse på spelarna utan boll och det tycker jag är väldigt positivt. Jag måste även ge beröm till Carvalho som jag tycker har kommit in och tagit klart beslag på platsen brevid Pepe som mittback, äntligen behöver man inte känna att Ramos behövs på flera positioner samtidigt. Han har spelat riktigt stabilt och bra tycker jag, Carvalho alltså. Det var också kul att se Pepe, han gjorde flera brytningar och bra saker som gjorde att man suckade av lycka över att han är tillbaka, drog dock efter andan ordentligt när det såg ut som om han fick ont i knät vid ett tillfälle.

Några övriga funderingar är:
  • För att vara en spelare som slår helt underbara passar, långa med otrolig precision, så är det förvånandsvärt att Alonso inte lyckas bättre med sina skott tycker jag.
  • Skönt att Ronaldo fick göra mål, även om det var otroligt turligt och kanske borde ges till spelaren som blir träffad i ryggen.
  • Ramos blev återigen varnad för en sak som i mina ögon knappt ser ut att vara frispark ens.
Jag streamade matchen och är nöjd med kvaliten faktiskt även om det ibland är frustrerande och det självklart skulle vara ännu roligare att se det med så bra kvalité som möjligt. Men igår intalade jag mig att det kanske är lika bra att det är den bilden som det är, jag blir inte riktigt lika förbannad på domaren iaf, för man ser inte riktigt alla detaljer och då kan man tänka att det säkert var något som jag inte kunde se eller liknande. Som vid RS mål, som jag tycker såg ut att vara hands, eller som vid ramos varning. Jag intalade mig själv att jag inte riktigt såg helt och hållet vad som hände eftersom jag faktiskt inte har optimal bildkvalité.


Nä nu tror jag att jag antingen ska börja med mitt kroatien-album eller laga middag, undra vilket jag prioriterar mest...

Snart match...

Illamående, så det skriker om det. Gissa varför, självklart är jag nervös. Det känns som tusen fjärilar i magen, fjärilar som är dumma och bara rör runt så jag nästan blir skakig och vill kräkas. Jag svettas om händerna och har lite svårt att fokusera tankarna, alla känslor och tankar bara snurrar runt... Ena sekunden tänker jag att det absolut inte är värt det här, att jag borde sluta med allt som kan kallas sport eller idrott överhuvudtaget men egentligen vet jag ju att det här är en av sakerna som jag älskar med det. Hur berörd jag blir och hur mycket jag vill, hur mycket jag känner och hoppas.

Seriepremiär! Mot Åkersberga! Borta! På deras jubileumsdag! Halvkrasslig! Helt oförberedda! Men det ska bli kul att spela och oj vad underbart det skulle vara att vinna, jag hoppas hoppas :-) Visst det skulle kännas bättre om Tone och Mörten skulle vara med eller om vi hade haft lite fler träningar och matcher i kroppen. Visst det skulle kännas bättre om jag, anna och kicki skulle vara fullt friska. Visst det skulle kännas bättre om vi kände vår tränare bättre och hade någon trygghet i grundspel eller liknande att falla tillbaka på. Men nu är det inte så, och vi får göra det bästa vi kan med det vi har, eller hur Filip?! Med vilja och kämparglöd kan man komma långt!

Det är så mycket jag vill och önskar med dagens match. Att vi ska vara tuffa bakåt, att jag ska vara stark, ha tajming och inte tveka. Att vi ska samarbeta framåt och göra massa mål, att jag ska våga, inte tveka och fastna. Att vi ska har roligt och spela som ett lag, att jag inte är för rädd för att misslyckas istället för att våga vinna. Vissa bitar är endast mentala och andra saker mer fysiska och allt kan vi inte påverka. Men man kan alltid göra sitt bästa, och kämpa gärnet. Visa vilja och vägra vika ner sig. Med vilja och kämparglöd kan man komma långt!

Okej, mår lite bättre. Fjärilarna har nog lagt sig för att vila, jag mår bra av att veta att jag kan kämpa och verkligen göra mitt bästa. Det visar sig hur långt det räcker.


Snart smäller det

Champions Leuge drar igång för Real Madrid. Jag är nervös redan nu och hoppas verkligen verkligen att de spelar bra och vinner. Schalke mötte Lyon igår, och jag har insett att jag verkligen inte tycker om lyon i cl, de vinner alltid mot "mina" lag ;-) Schalke förlorade med 1-0 vilket var väldigt synd, jag hann se de sista 3-4 minutrarna så jag har ingen aning om hur matchen var. Det otroligt härliga och roliga var att jag fick se .... (gissa tre gånger) åh vad jag har saknat det, å han hade vit tröja som vanligt :-) Å han visade kämpaglöd in i det sista!


Måste lägga till att jag verkligen ska hålla tummarna för Frösunda som spelar final på studenternas ikväll i Upplands-cupen, skulle va sjukt kul om de vann :-D

Val 2010

Jag har nog aldrig läst på så lite som jag gjort inför det här valet, fast det har nog mycket att göra med att jag har en ganska bestämd åsikt om vilken sida jag står på och vad jag troligtvis kommer lägga min röst på. Jag tycker dock att det är viktigt att man gör sin röst hörd och röstar, blankt om man absolut inte vet. För jag tycker iaf om demokratins grundtankar. Igår gjorde jag några valtest här på nätet och resultatet speglade ganska bra det jag redan trodde, dock så fanns det några saker jag blev förånad över.

Först gjorde jag ett test som hette valkompassen
De två partier jag röstade på i förra valet fick högst i detta test men jag blev väldigt förvånad över att F! kom på tredje plats och ännu mer förvånad över och ganska arg över var att Sverige demokraterna kom på sjunde plats för mig i detta test. Nu har ju inte jag stenkoll på vad de tycker och anser om alla frågor inför valet men jag har argumenterat med folk om hur viktigt det är att vi röstar i detta val så inte SD kommer med i riksdagen, eftersom jag verkligen inte håller med i deras åsikter om invandring osv. Jag var iaf helt säker på att dem skulle komma sist (alltså tia i detta test).

Sedan gjorde jag partitestet på dn och där var varken F!, SD eller PP med men där var resultatet helt i enlighet med mina förväntningar.

Och slutligen gjorde jag ett test på tv4.se och då såg det ungefär ut som det på dn bortsett från att det parti som kom på femte plats i testet innan helt plötsligt kom etta.


Jag tycker att det var givande att göra testen, valkompassen tyckte jag bäst om för att man kunde läsa mer information om frågorna än på de andra samtidigt var det väldigt bra att man på dn:s test fick se vad alla partier tyckte om de olika frågorna. Sen så kommer jag ju inte följa testresultaten helt och hållet, det kan jag ju inte ens eftersom alla gav lite olika svar. Men de visade klart och tydligt vilken sida jag borde rösta på, fast det visste jag ju redan... Aja på söndag bär det av mot vallokalen iaf, hoppas alla andra går dit också!

Får väl skylla mig själv

Jag har haft ont i halsen och hostat i säkert två veckor nu, å då var jag ändå inte helt frisk när vi var i kroatien. Jag brukar inte vara sjuk särskilt ofta. Iof anser jag väl inte att jag varit sjuk nu heller för jag har ju jobbat varje dag och varit ganska pigg och inte mått särskilt dåligt mest bara haft problem med halsen. Jag tränade inte på tisdagen förra veckan men var nere på torsdagen, kanske inte det smartaste såhär i efterhand. På torsdagen hostade jag en del, jag hade inte särskilt ont i halsen vid det laget men var fortfarande hostig, dock helt klart på bättringsvägen. Direkt i början av träningen började jag hosta men jag körde på ändå. Dagen efter var det värre igen såklart (jag brukar dock kunna träna bort små förkylningar och sånt men det kanske bara gäller om det inte slagit ut än) och det är fortfarande inte bra. Nu har det väl kommit till den grad att jag mår som jag gjorde i torsdags igen, å då är frågan, ska jag träna eller icke träna? Jag har bestämt mig för att skippa löppasset med lovisa och jag ska ju ner på möte kl åtta, å känner jag mig rätt så lär jag ju träna men jag kanske ska bestämma mig för att lämna det lite öppet... Prova men börjar jag hosta bör jag kanske gå av. Jag vill inte riskera att missa matchen mot åkersberga, om jag nu blir uttagen...

Min stackars tå är inte heller bra (varför inte beklaga mig vidare nu när jag ändå börjat) Jag tappade min nagel i våras nån gång och nu har min nagel snart vuxit ut till normallängd, men den är bucklig och vill inte växa riktigt rätt så nu infekterar den min stackars tå och jag får nageltrång på nageltrång. De två sista nätterna har jag sovit med lindad tå i asolsprit och jag tror faktiskt det har hjälpt lite, det brukar dock bli värre efter handbollspassen, vad nu det kan bero på :-) så jag ser fram emot en morgondag när jag kanske inte kommer kunna gå...

Nä nu ska jag sluta klaga eftersom jag har det så oförskämt bra och egentligen är tacksam för precis allt här i livet. Halsen hostar säkert bara för att påminna mig om att jag inte är helt oslagbar och tån ser till att härda mig inför svårare utmaningar eller nått annat :-D

Måndag igen...

Igår konstaterade jag att jag inte alls var sugen på att gå till jobbet idag. Istället var det många många andra saker som jag hellre skulle vilja göra. Helgerna går alltid så fort och jag hinner aldrig med varken alla tråkiga saker som jag borde göra och alla roliga saker som jag skulle vilja göra. Men då är det ju bra tur att jag tycker så mycket om mitt jobb. Måndagar är de dagar jag brukar tycka är minst roliga. På förmiddagen har en annan avdelning planering och då har vi hand om alla barnen vilket gör att det blir lite mer barnpassning än annars, å på måndagar stänger jag vilket jag tycker är klart minst roliga passet eftersom eftermiddagen blir så lång och det oftast är fm som är intensiv och mest spännande. Men trots att det var måndag så var dagen helt underbar :-) Det började med att jag tog med mig fem barn och gick till biblioteket, vilket jag älskar. Jag trivs som fisken i vatten på vallentuna bibliotek, vet inte vad det är men jag känner mig ungefär som jag tolkar att Belle känner sig när hon går in i "Odjurets" bibliotek i slottet. Barnen tycker ju att det är nästan lika härligt dom med så det kan inte bli så fel. När vi kom tillbaka var det dags för mat, å sagovila (med nylånad bok, vilket blir himla mycket roligare för mig iaf och även för många av barnen som är trötta på de böcker vi har på förskolan) sen rast och ganska snart efter det var det dags för mellanmål. Vi brukar gå ut för det mesta på eftermiddagarna för vi har verkligen en superhärlig gård att vara på och vi tycker om att vara utomhus. Idag fick dock barnen välja själva för att vi var tillräckligt mycket personal för att täcka upp både inne och ute. De flesta valde att vara inne (det blir lite av en lyx när man inte gör det så ofta, tycker både barnen och jag) Å hela eftermiddagen lekte barnen hur härligt som helst, vi som har haft en hel del konflikter och tjafs i barngruppen efter sommaren bara njöt av stunden. Vid halv 5 gick vi som var kvar (jag och fem barn in till småbarnsavdelningen där vi brukar stänga om vi är inne, där var en fröken och fem barn till. Efter lite frukt satte vi på en cd-skiva med helt underbar trummusik, det är afrikanska trummor och hör man trummorna kan man nästan inte stå still, det är superhärligt, vi tog fram lite dansband och instrument och shakade loss ordentligt. Vi avslutade dagen inne i förskolans cous-cous-rum. Där är det en stor balja (typ badkarsstorlek fast inte lika djup och något upphöjd) full med cous-cous. I baljan finns det också alla möjliga saker som man kan ösa, fylla, hälla och leka med, superhärligt!

Nu sitter jag hemma och slappar, jag har gett mig ledigt från målningen helt utan dåligt samvete eftersom det regnar och regnar. Snart borde jag väl påbörja någon form av middag, undra vad anna och kjell vill ha?

Irriterande

Jag har inte så värst bra koll på tyska ligan, har aldrig förut varit intresserad av den. Nu hade jag sen tidigare skrivit in i kalendern att schalke spelade 15.30 och har planerat dagen utifrån det, men antingen så har jag kollat fel förut eller så har de flyttat matchen för den spelades tydligen i fredags :-( å ännu tråkigare var att de förlorade med 2-0 fast raul verkar ha haft en del ganska bra chanser, han spelade hela matchen - ååå skulle verkligen velat sett honom, saknar det så otroligt mycket. Å de spelar cl-match nu på tisdag vilket självklart krockar med handbollen, tur är det iaf att reals match är på onsdag :-)

Heja Schalke, Heja real madrid. Tänk va kul det skulle va om de möttes i finalen! Fast då måste de ju först klara sig vidare från gruppen och det kan säkert bli svårt i båda fallen. Hoppas hoppas iaf :-D

Massa olika

Först och främst det viktigaste :-) och roligaste, eller kanske iaf... Real Madrid vann sin match :-D Ossasunas målvakt Rickardo var grymt duktig och räddade flera av reals riktigt bra lägen. Kul var det att se de stunder real höjer tempot. Jag tycker att de verkar spela ett snabbare spel i år och det tycker jag är väldigt roligt. Kul var det också att se Özil som gjorde mycket bra tycker jag. Kul att både pepe och ronaldo var hela och tillbaka i spel, hoppas de får vara skadefria nu framöver.
Kvällen blev inte sämre när jag insåg att Barcelona förlorade på camp nou mot nykomlingarna i ligan. Inte för att jag absolut missunnar dem framgång men ju färre poäng de tar ju bättre chanser har ju real. Extra kul tycker jag att det var nykomlingarna som lyckades med skalpen för det lär ju vara underbart kul för dem och troligtvis ganska oväntat också.

Jag har faktiskt varit väldigt duktig idag, bortsett från att jag sov bort halva dagen. Jag vaknade vid halv tio och var relativt pigg och övervägde att gå upp men tänkte att jag kunde sova en liten liten stund till. Sen när jag blev väckt trodde jag att klockan var max tio men tydligen var den redan tolv. Jag gick ut och målade runt två tror jag och höll på till klockan sex, snart är det bara en sida kvar på huset och tre sidor på garaget :-) vi får väl se om vi hinner. Jag vet iaf att jag kommer vara grymt stolt när vi är klara för jag tycker att resultatet blir bra och jag vet hur extremt noga vi varit med grundlager och dubbelt med täckfärg. Mamma var snäll och kom och hjälpte mig i två timmar, hon är snäll hon framförallt när hon inte tjatar och lägger sig i allt som har med mitt liv att göra. Hon bjöd mig på middag efter målningen och det var precis som alltid underbart gott. Vi pratade lite om trädgården och funderade på hur vi ska göra. Det ska bli väldigt roligt men även svårt och jobbigt att planera och fixa trädgården. Men det blir ju inte förrän nästa år så nu får jag tänka ett tag och ladda mig ordentligt. Vi måste ta beslut angående trappor och uteplatser och sånt också, det vore välidgt skönt att ha det klart innan det är dags att så gräs men vi får se hur det blir med det. Imorgon blir det nog mer målning och eventuellt lite inredningsshopping också, det skulle vara roligt om vi hinner med det. Kjell jobbar ju hela helgen så vi får se hur det blir med det.

Igår var jag på äventyr med kollegor. Vi åkte med en räkbåt i skärgården och lyssnade på liveuppträdande och hade väldigt trevligt. Som tur var kunde man beställa tacos, vilket jag såklart gjorde, det var ritkigt gott. Fast jag var ju tvungen att smaka en räka när de andra insåg att jag inte äter skaldjur, man måste ju smaka sa Ida precis som vi alltid uppmanar barnen och då hade jag ju inte så mycket val, och överlevde gjorde jag ju... Jag inser mer och mer hur mycket jag tycker om dom jag jobbar med. Det här var hela företaget med på och det är kul att träffa de andra som jag inte jobbar med. Jag trivs så bra med dessa människor, jag tror att det har mycket att göra med vårt yrke. Många av oss har verkligen valt det här av innerlig hjärtlighet (kan man säga så och betyder det det jag menar?) och dem som väljer det här yrket eller andra yrken där man hjälper människor är verkligen trevliga och godhjärtade. Jag menar absolut inte att andra människor som har valt andra karriärsbanor inte är det men jag tror att de människor som är extra omtänksamma och empatiska till viss del söker sig till såna yrken och dessutom tror jag att det är många inom denna yrkeskategori som känner sig tillfreds med sitt jobb och som känner att de får mycket tillbaka, vilket leder till att de mår bra och vilket i sin tur genererar att de är positiva och härliga människor att umgås med.
Många av dem som jag pratade mest med verkar dessutom vara på ungefär samma plan som mig här i livet och det var härligt att höra deras tankar och åsikter. Jag har mer och mer på sistonde känt att jag faktiskt börjar bli rätt gammal, att jag har andra prioriteringar och till viss del andra värderingar än jag haft tidigare i livet. Jag har det senaste året tyckt att det har varit lite jobbigt för att jag känner att de flesta som jag umgås med kanske inte riktigt är i samma fas som jag och ibland har jag nästan önskat att jag var lite mer i fas med dem. Men samtidigt har det krockat med hur nöjd jag varit med mitt liv och hur bra allt har känts för mig. Nu börjar jag känna mig mer och mer tillfreds med att faktiskt vara så vuxen som jag ändå är. Jag närmar mig 30 och har en högskoleutbildning som jag stormtrivs med. Jag har ett hus och en relation till en annan människa som är så seriös som den kan bli. Jag har uppnått det jag som barn drömde om och känner mig inspirerad till att uppleva och åstakomma mer.
Jag hoppas att ingen av mina närmsta vänner tar illa upp på något sätt. För alla är underbara och ger mig så fantastiskt mycket glädje och kärlek, jag skulle inte vilja byta ut er mot någon annan eller förändra er på något sätt, ni är perfekta precis som ni är och jag är oerhört tacksam för att jag har er i mitt liv.

Idag fick jag veta något som jag tror är riktigt bra och riktigt roligt. Jag hoppas att det kommer gå superbra för dem och att de kommer trivas bra ihop!

Nä nu ska jag sluta och umgås med min babe som precis kom hem från jobbet :-D

Blä för halsont

Just nu är det tungt. Det är inget jag egentligen vill gnälla över utan snarare konstaterar för mig själv. Jag är supernöjd med mitt liv och otroligt tacksam över allt jag haft, har och kommer att få, det gäller materiella saker, upplevelser, erfarenheter och relationer osv, allt med andra ord. Men hur glad jag än är över mitt liv och hur nöjd jag än må vara tänker jag ändå beklaga att jag har väldigt ont i halsen och därför inte kan träna ikväll. Det lilla positiva är ju att jag får vara hemma då, jag älskar mitt hem och tycker att jag är hemma på tok för lite just nu men det känns inte bra att inte träna. Vi är få som det är och träningarna blir ju inte direkt roligare om vi blir ännu färre, hoppas många kan träna ikväll och kommer så det blir en rolig och givande träning, för klasse och för laget.

Att måla eller icke måla

Fast måla ska jag, just nu sitter jag bara och skjuter upp det en aning. Helgen har varit toppen. I fredags hade vi en planeringsdag och det var det bästa avslut på förra veckan jag kunde haft. Dels var det hur hemskt det än låter rätt skönt att jobba utan barnen på plats. Just nu är det mycket konflikter och småbråk, det ska testas många gränser, bland kompisar men även mot oss fröknar. Det är en ny gruppkonstellation där alla ska finna sin plats. Innan sommaren har man riktigt stora barn som man känner till 100 procent och sen efter sommaren har helt plötsligt snittåldern minskat radikalt och man har ett gäng i gruppen som man inte riktigt vet vart man har. Men det är spännande det med men då kan det verkligen vara bra med en paus och en riktigt härlig och bra planeringsdag då man kan prata om sånt som man aldrig hinner med annars och där man kan inspirera varandra och strukturera upp kommande termin. Å det var precis det vi gjorde i fredags! Så nu är jag supertaggad för att starta arbetet, ska bli så kul när den lite mer strukturerade verksamheten nu drar igång, det har blivit lite ovanligt mycket barnpassning hittills efter sommaren nämligen.
Sedan började helgen och då kom först Karin hem till mig. Vi skulle ha ett twailight-maraton eftersom hon inte hade sett någon av filmerna och jag inte hade sett den tredje. Efter ett tag kom även Tinna och Anna. Kjell var också med och en kompis till honom men de uppskattade nog inte filmerna så värst mycket. Vi kollade även på sverige-ungern såklart och det var kul att se Sverige spela. Tycker att de känns mer inspirerande och roliga att titta på än vad de gjort de senaste åren. Mycket fart och en hel del chanser, mycket bra!
Vi var ju uppe nästan hela natten och såg på film så vi sov halva lördagen. Sedan gick vi på en promenad för att titta på våra gamla trakter (haga) å det var mysigt. På kvällen var jag och kjell faktiskt duktiga och började måla, viket vi ska fortsätta med nu. Antar att jag får sluta skriva då :-)

Tvekan

Sitter i soffan med datorn i knät. Har precis tittat igenom kickis kroatienbilder (vad fina de är Kick!) och blir rätt sugen på att göra en reseskildring eller något men vet att jag var helt död när jag skulle upp i morse strax före sex och vet att jag kommer vara ännu mer död imorgon när jag ska upp vid sex så jag borde verkligen inte, särskilt inte med tanke på att jag inte ens duschat efter träningen ens.
Jo nej jo nej, ska jag göra ngt ska jag ju göra det ordentligt och det hinner jag verkligen inte... fast när kommer jag någonsin hinna det, skulle ju kunna börja.... fast då känns det ändå inte värt det.... åh säg hur jag ska göra!!!
Kom precis på att jag och min kära dator inte varit så bra vänner på sista tiden och den har svarat genom att hänga sig flera gånger om dagen och jag skulle utmana ödet om jag skulle få för mig att pyssla med det här nu, så alltså hoppar jag in i duschen och går sen och lägger mig, fan va bra jag är!

Måste förresten bara tillägga att jag tycker om handboll asasasasmycket och jag nu hoppashoppashoppas att det blir som jag vill! Det var kul att spela lite mot herrarna idag tycker jag.
Å så måste jag bara nämna hur underbart det var att se bengan boys i fångarna på fortet med gunde och agneta :-D Åh vad man har saknat de spelarna, den stämningen och hela grejen. Jag är så oerhört tacksam över att jag fått uppleva den eran svensk handboll ägde!

Go natt!

RSS 2.0