Just idag är jag stark

de få som vet vad den låten betyder för mig kan nog förstå att det kändes ganska mäktigt att gå in på en arena och höra en hel klack sjunga den högt och stolt. Tror att det betydde ännu mer för min mamma och därför är jag nöjd med att vi gav henne denna present.

På väg till matchen åkte vi tunnelbana och mellan två stationer rös det till i nacken för att det påminde så mycket om tunnelbaneresan i tyskland efter att sverige hade vunnit mot Paraguay, självklart var den t-baneresan så mycket bättre. Då hade man ju en helt magisk känsla i hela kroppen, en magisk känsla som man visste att man delade med flera tusen personer som var på samma tunnelbanetåg och tillsammans skrek vi för fulla muggar för att på något sätt förmedla magin. Igår var det innan matchen och jag är inget superduper hammarbyfan även om det är dom jag alltid hållit på lite mer än alla andra svenska lag. Iaf var det ett gäng hammarbykillar som gick på tunnelbanan och skrek/sjöng allt vad de hade och man stod ungefär som packade sillar och då kunde jag inte annat än att tänka på tyskland.
Matchen då, det var kul att hammarby vann. De var bättre även om de spelade ganska ojämt, de var bra typ första och sista kvarten, tiden däremellan var det två jämna lag, kanske lite lite fördel för väsby till och från. Jag har inte sett Hammarby spela på flera år, har inte haft någon koll alls på spelare och så men nu direkt fick jag självklart några favoriter och blev lite sugen på att se mer, men men vi får se...
Efter matchen hade vi bokat bord på en pub på söder, såklart. Maten var god och servicen med, efterätten var supergod och vi hade en riktigt härlig eftermiddag/kväll. När det var dags att åka hem ungefär fick jag ett erbjudande om bio tillsammans med Tianna och det är klart man inte tackar nej då :-) Självklart var det sex and the city 2. Ingen film som jag skulle sett själv direkt men ganska lagom lättsam avslutning på den lördagen och bättre sällskap kan ju va svårt att ha. Dessutom fick jag äta massa popcorn och då har jag svårt att inte bli nöjd var jag än befinner mig.

Idag har jag läst ut den tredje boken i romanserien om Bella och vampyrerna och varulvarna. Jag tyckte nog mycket bättre om den tredje än den andra. Den första läste jag först efter att jag sett filmen men även den tyckte jag mycket om. Efter att ha legat kvar i sängen och läst några timmar så gick jag äntligen ut till solen. jag promenerade runt i mitt nya område. Självklart var jag framme och kikade på huset, det hade inte hänt så mycket, fast de hade iaf fått upp kaklet i köket nu så det kändes i stort sett klart. Två veckor och två dagar kvar till slutbesiktning :-)

Fullt upp

Mycket tid över för bloggande tycker jag inte att det har funnits den här veckan. Jag har ju haft endel kvällsmöten och aktiviteter så det känns inte som om jag varit hemma knappt alls den här veckan.

På måndagskvällen var det tränarträff. Vet inte vad jag tycker om den, blev några diskussioner som jag tycker är nödvändiga för klubben men jag är lite missnöjd med hur vi fick det hela att hänga ihop. Beror väl på att ingen ville hålla i det och ingen hade någon konkret plan med mötet utan vi kallade bara egentligen för att vi behöver ha tränarträffar. Så med tanke på det ska jag nog va rätt nöjd när jag tänker efter... Det mötet gav mig var en del frågor kring tränare för olika lag till nästa år, ett otroligt sug efter att bli tränare igen - samtidigt som jag känner att det inte är läge nu. Och en tanke om att det kanske blir jag som får ta på mig ansvaret för tränarträffar kommande år om ingen annan bättre lämpad känner sig manad.
Efter mötet tittade vi på vår ekonomi lite noggrannare än vi gjort förut och blev lite besvikna över utgifter vi inte riktigt räknat på, men men vi får helt enkelt vara lite snålare när det gäller inredningen.

Tisdagen bjöd på jobb från 8-20, fast det är inte så ansträngade eftersom det bara var typ 7 timmar i barngrupp. På eftermiddagen satt jag och sorterade barnens bilder, jag har säkert flera tusen som jag ska få in i deras pärmar och min förhoppning är att vara klar med alla 19 innan ledigheterna sätter igång, jag absolut måste vara klar med de 7 pärmarna som ska lämnas till barnen som är på väg till skolan. Jag avslutade jobbdagen med ett inskolningssamtal som gick mycket bra, det är alltid kul när föräldrar är positiva till förskolan och vårt arbete där.
På onsdagen hann jag faktiskt hem en liten stund innan det var dags att ge mig iväg till årsmöte. Årsmötet gick lika smärtfritt som alltid och jag ser med förväntan och spänning fram emot nästa år för klubben. Vi valde ny ordförande och det tror jag kan bli riktigt bra. Inget ont menat mot föregående för jag tycker att han har gjort mycket bra för föreningen och jag vet hur mycket annat han har haft att stå i. Han har dock varit ordf länge och det ska bli kul med en utifrån med nya ideér. Måste dock ta tag i det här med protokoll och annat...
Emil, Patrik och Disa var där och vi pratade en del åhus så jag blev rejält taggad till det iaf, där kanske jag borde ta tag i en bokning av sovplats också, vad jag har mycket att göra...

På torsdagen hann jag också hem och tack vare underbart snälla anna kunde jag vara hemma ändå till samlingstiden :-)
Vi hade match borta mot bolton. Vi förlorade ganska stort kanske 24-13 eller nått sånt, men det var kul att spela tycker jag. Bolton var klart bästa anfallslaget i gruppen tycker jag. De var inte lika bra bakåt men det hade vi ändå svårt att utnyttja eftersom vi är piss-dåliga framåt. Vi började med 3-2-1 framåt och det var jättekul tycker jag, funkade rätt bra också faktiskt bortsett från en sak de gjorde vid flera tillfällen och vi hade problem med att lösa. M9 gick på övergång med hjälp av väggspel med M6 och det skapade bra lägen för dom. Vi skapade faktiskt en del framåt men vi missade massa bra lägen. Det roliga var att vi ändå spelade tillsammans både framåt och bakåt. Nästan alla mål blev till efter bra samarbeten och det är vi inte så bortskämda med. Kul var det att se lovisa spela kant också, hon var ritkigt bra i försvar (som alltid :-)) och satsade fint framåt också. Anna gjorde sin klart bästa match på länge och det var kul att se Tone agera i försvaret främst den sista delen av andra. Ojdå jag brukar nog inte skriva så mycket om andra i mina inlägg utan mer om mig själv, men men det kan ju va bra att inte va så egotrippad för en gångs skull.

Igår blev jag hämtad av Kjell direkt efter jobbet, vi åkte till Barkaby och var på plats strax efter 3 tror jag. Vi var tillbaka i Vallentuna vid halv 9... Och ändå hann vi inte till Bauhaus som var en av tre affärer jag hade planerat att besöka. Först åkte vi till en affär som heter Chilli, jag hade sett en intressant matgrupp samt utemöbler i ett reklamblad. Jag tyckte om butiken och de hade rätt fina grejer till bra priser, det fanns flera ramar och kuddar och annat som jag blev sugen på men sånt har väldigt låg prioritering just nu. Matgruppen var fin och kändes prisvärd men jag var ganska missnöjd med färgen på bordsskivan, benen var vita och bordsskivan valnöt men det var inte alls samma nyans av valnöt som våra golv. Vi hittade dock en annan matgrupp, bordet var vitt och stolarna med bortsett från svart stolsdyna och det var så prisvärt så vi inte riktigt kunde låte bli att köpa det. Det var faktiskt inte bara ett av de billigaste alternativen vi tittat på utan även ett av de finaste och stolarna var helt sköna tycker jag. Det var dock andrahandssortering vilket gjorde att vi fick betala ännu mindre men fick veta att lackeringen verkade vara dåligt utförd, aja jag är iaf nöjd med inköpet och antingen blir det kanon eller så blir det okej. Sedan hittade vi en utemöbelgrupp på Jula som också var riktigt prisvärd. Det var ett sånt träbord vi ville ha från första början och sex trästolar till. Jag hade kunnat köpa det direkt men min bättre hälft drog lite i bromsen. Jag är lite så, första bästa orkar inte leta för länge. Vissa dagar tycker jag allt är perfekt samtidigt som jag är väldigt kräsen andra dagar, igår var nog en dag då allt verkar bra... Visst trästolarna var lite rangliga men det har alla trästolar jag suttit i varit (och det är en del de senaste två månaderna) iaf om de har kostat mindre än 2000 st. Sedan gick vi till MIO, det fanns en del lila kuddar där och det är nog inte omöjligt att jag får lila kuddar och matta tillslut :-) undra vad jag kommer att tycka om det när min lila period går över... Annars var det mest intressanta ett soffbord och ett arbetsbord som var höj och sänkbart.
Sedan gjorde vi ett stopp på en nike-outlet affär och där handlade jag en tröja, mm jag vet jag har handlat mer kläder på sistone än vad jag gjort sammanlagt i hela mitt liv typ men det här var faktiskt en tröja som jag funderat på att köpa rätt länge. En långärmad, tjock tröja som jag kan ha och jobba i, visserligen lär jag inte använda den så flitigt på sommarhalvåret men det kommer ju en ny vinter såsmåningom.
Slutligen hamnade vi på IKEA, vi har sedan tidigare i stort sett bestämt sängstomme och madrass och igår skulle vi bara försäkra oss om det verkligen var rätt val, denna gång var vi lite noggrannare och hoppade mellan två sängar typ tio gånger för att slutligen ändra vårt val. Det störde Kjell lite att han tyckte att det billigare alternativet var det skönaste alternativet. I hans värld är det något som är fel om det fungerar så och det kan jag ju hålla med om men så brukar det ofta vara för mig, även de gånger jag tittar på priserna i efterhand och det är väldigt positivt faktiskt. Typ som när jag kollar klockor, jag lyckas sällan hitta någon jag tycker om men gör jag det är det oftast inser jag sen en av de billigaste. Kan det va för att jag är uppvuxen med det kanske, jag vet inte... Fast vi valde faktiskt den dyrare bäddmadrassen. Sängstommen blev den vi tänkt men jag blev lite ledsen för jag kunde inte få någon info om varför sänggaveln som finns i alla andra färger inte finns i den vita just, å jag vill verkligen ha en vit sängstomme eftersom vårt sovrum är mörkblått. Aja jag får väl se det positivt, då kan vi inte köpa någon sänggavel och på så sett kan man ju tänka att vi sparar lite pengar... Vi stod en evighet och tittade på tv-bänkar för vi var nästan nöjda med en men den hade inte alls några fina "fötter" och en annan som vi funderade på fanns inget visningsex av den färgen vi ville ha och hade kanske inte världens finaste "knoppar". Men nu tror jag iaf att vi bestämt vilken tv-möbel vi ska ha också så gårdagen känns faktiskt väldigt givande. Som det känns nu har arbetsrummet lägst prioritet när det gäller möbler så det kommer vi nog inreda varteftersom, vi hittade dock en bänkskiva som vi är nöjda med på ikea, gäller bara att hitta bra ben till, det fanns några bra höj och sänkbara som vi blev rätt sugna på men det var alldeles för dyrt för en så pass onödig sak.
Nu längtar jag som bara den till inflytt och trot eller ej men det är faktsikt inte så väldigt lång tid kvar nu, förhoppningsvis. Jag har svårt att förstå att vi har bott här i fyra månader faktiskt, jag är glad att det har fungerat så otroligt bra. Nu ska jag göra mig iordning för snart ska jag iväg och fira mamma. Det blir Hammarby-Väsby och sedan restaurangbesök på söder någonstans. Det ska bli kul, har inte sett hammarby spela på riktigt sen någongång i högstadiet, tror det var i åttan...

Hoppas alla får en härlig lördag!

Tiden framöver

är verkligen fullspäckad. Jag har precis tittat igenom min almanacka och det ser roligt men stressigt ut framöver. För det första så är det bara tre veckor kvar på den här terminen å det känns supersorgligt. Nu är det ju inte så att alla femåringar försvinner på dagen då terminen är slut utan vi har några veckor till på oss att ta farväl men ändå. Vi ska blandannat avsluta femårsgruppen på den här tiden och det känns faktiskt mest sorgligt.
Igår pratade vi om att grilla den 29 och jag kände med hela mitt hjärta att jag hade något inbokat då men jag kunde för allt i världen inte komma på vad. Jag gick igenom allt i huvudet men inget dök upp förrän nu när jag såg det svart på vitt, jag ska på hammarby-väsby då och middag med familjen, det var vår födelsedagspresent till mamma.
Den här veckan har jag möten tre kvällar i rad och den fjärde är det bortamatch i sommarserien. Veckan efter är det två möten inbokade på em/kväll och så är det fyra studentmottagningar som jag ska gå på. Dessutom fyller min syster år men än så länge har jag inte hört om något inbokat för det så det får nog bli lite lågprioriterat. Veckan efter det har vi sommartårtfest på torsdagskvällen och fotbollsvm börjar på fredagen, lördagen bjuder på stor fest hos min far för att en plastsyster till mig tagit studenten och han har tydligen hyrt paintballgevär?!...
veckan efter det har vi slutbesiktning på tisdagen och jag tror/hoppas att vi kommer kunna flytta in efter det. Dagen efter det har Spanien sin första vm-match men det krockar tyvärr med mitt personalmöte, iaf slutet av matchen...

Vi har ju en del att fixa innan vi flyttar dessutom men jag tror nog inte vi hinner alltförmycket. Visserligen är det inte så många måsten utan handlar mer om möbelinköp. En säng kan det ju bla va bra att ha! Eftersom min kära pojkvän jobbar oregelbundna tider så har vi tydligen bara två dagar till den 15 som vi båda är lediga och det är lördagen den 5/6 (dagen efter lovisas student och utgång) samt den 6/6 som är ännu mer röd än en vanlig söndag alltså ingen ideal dag för shopping.

Synd att typ alla vardagar som jag slutar tidigt (före tre) förutom en är fullbokade med kvällsaktiviteter. Men men det blir till att vara supereffektiv nu framöver känner jag. Å när vi har flyttat in lär det inte lugna ner sig så väldigt mycket eftersom vi ska måla, fixa altan, packa upp, inreda, så gräs osv osv. Men det ska bli en väldigt lärorik och spännande period så jag ska inte klaga.
Nu måste jag kliva upp ur sängen och få något i mig innan jag börjar med att röja upp här inne, vårt sovrum är minst sagt stökigt (men jag sprider iaf inte saker omkring mig överallt i en bostad där jag är inneboende...) :-)

Förresten

Är jag den enda som tycker att David Villa ser otroligt konstig ut i Barca-tröja? Han var så fin i Valencias dress... Jag är lite ledsen över det där köpet för jag tycker om Valencia och jag tycker om David Villa och som alla vet har jag lite svårt för Barcelona. Ledsen kommer jag bli om Fabregas också ansluter till den blåröda klubben, även honom tycker jag mycket om. Det ser ju ut som om FCB får båda spelarna och då måste jag ju tvingas gratulera dem för det är två kanon-värvningar. Båda är dessutom spanjorer vilket nog underlättar precis allt.

sätt sprätt på en miljon

Är det någon som spelat det spelet förutom jag? Tror inte det är så värst världskänt iaf, inte det roligaste spel jag spelat direkt heller men jag som älskar brädspel och andra spel för den delen också tyckte självklart att det var kul. Det är många många år sedan jag spelade det spelet men jag kom och tänka på det nu i helgen då jag gjort av med mer pengar än jag gjort på länge, eller kanske inte mer egentligen eftersom jag köpt rätt dyra saker på sistonde, typ ett hus och annat, men jag har shoppat en hel del iaf... Det började i fredags när vi åkte till täby för att gå på bio. Vi var där runt sex och bion skulle börja sju så vi passade på att gå i lite affärer. Vi passerade Gina, där jag knappt någonsin varit inne och aldrig förut köpt något men jag fick syn på en reklambild som utlovade ett klädesplagg precis i min smak så jag kunde inte motstå frestelsen och gick in. Jag fann plagget (bortsett från färgen) och slog till direkt. Vi gick vidare till HM (90% av mina kläder kommer typ därifrån), där plockade jag typ på mig sju plagg att prova och kom därifrån med fem utav dem plus solglasögon och nagellack. Då var klockan typ tio i sju och det var dags för bio. Anna och Tinna hade pratat om att åka till stora staden på lördagen för att shoppa hur mycket som helst och jag hade varit väldigt tveksam till om jag skulle följa med eller inte. Jag har varit superduktig på att spara under hela det här året som vi vetat att ett hus väntar på oss och pengarna för den här månade ligger redan på sparkontot och jag hade ändå lite över tills löning nästa vecka så jag kände ju att jag kan ju faktiskt shoppa ännu mer men det kanske inte är så bra, jag har ju inte världens behov av ännu mer saker och kläder men men det slutade med att jag följde med iaf och handlade lite till, fast bara fyra plagg faktiskt.
Efter shoppingturen träffade vi Kicki och hennes rumskamrat och åt på Friday´s, me like. Efter maten begav vi oss hem till Kicki och tittade på CL-finalen. Jag insåg under finalen att jag visst hejjade på Inter, trodde inte riktigt det innan och jag tycker nog att det var en rättvis vinst, inte för att jag satt fullt fokuserad på matchen och har en komplett bild av den. Men det var kul att de vann iaf. Vet dock inte vad jag tycker om Mourinho. Ser ju i stort sett bara på fotboll som har med real madrid att göra och har därför inte sett alltför mycket med honom. Kan tycka att han verkar arrogant och kaxig och oförskämd samtidigt som jag sett längre intervjuer med honom där han alltid är lojal mot sitt kontrakt och sina spelare. Han verkar intelligent och framförallt verkar han okrossbar. Press och stress verkar inte bita på honom alls snarare tvärtom å det talar väl för att han är rätt man för jobbet som reals tränare. Jag är dock väldigt förvirrad och inte alls på det klara över mina känslor för ett eventuellt tränarbyte. Jag tycker om Pelligrini även om jag tycker att han har gjort några små-missar här och där i år. Men jag skulle framförallt vilja ha lite stabilitet för laget, jag tycker inte att det är bra att byta tränare och trupp varje år.

Det här läste jag på svenskafans...

En bit efter midnatt blev det då inofficiellt klart, Mourinho vill till Real Madrid. "De är de enda som är intresserade ut av mig" sa den gode José. Dock är verkligheten säkerligen en annan. Det finns en rad klubbar som skulle älska att ha Mourinho i sitt lag, men det finns ingen klubb i världen som är lika svår att träna som Real Madrid. Han står nu kanske inför sitt livs största utmaning då han skall försöka ta sig an frälsarrollen i Madrid. En roll som många har misslyckats med. Inte ens Capello klarade av att föra klubben vidare från en åttondel och frågan är naturligtvis om Mourinho kommer att göra det? Det råder inga tvivel kring att Mourinho kommer att ha  en större press på sina axlar än Pellegrini. Skillnaden är dock att Mourinho lever för den här pressen, han älskar den och är beroende ut av den./.../
Pérez har gjort det klart för oss alla att han tänker göra allt för att vinna den titeln nu. Även om det innebär att hämta in världens kanske mest hatade tränare till klubben samt den tränare som minst förknippas med klubbens traditioner om gentlemannaskap.

Det positiva med om han går till real är väl att jag kommer bli varse vad jag tycker om honom. Jag kommer se honom in action och jag kommer läsa och höra hans kommentarer, vi får väl se vad som händer.

Tydligen bestäms även Rauls öde dessa dagar och jag är så djupt tacksam över att jag hunnit få se honom live på bernabeu annars skulle jag må fruktansvärt dåligt nu. Ska han nu lämna klubben för något annat lag tror jag att jag hoppas på Liverpool (fast jag tror inte det) av de lag det spekuleras kring. Fast då måste jag ju börja se på engelsk fotboll också...

Händelserika dagar...

Bäst att ta det från början...

I lördags var det ju handbollsturnering med f-96 på schemat. Vi var utomhus hela dagen och det var värmebölja. Vi förlorade visserligen alla tre matcher men jag tyckte det var riktigt kul att få se tjejerna spela igen. Det var så kul så att jag bestämde mig för att följa med på söndagen också då b-slutspelet väntade. På lördagkvällen blev det grillning i hägernäs, supermysigt vid vattnet. Efteråt blev det först monopolspel, hur underbart kul är inte det? Åh sen spelade vi tp. Jag vann på monopol och tjejerna vann på tp (alltså jag om någon tvekar). Det var en riktigt härlig kväll, jag var dock aningen röd efter heldagen i sommarvärmen.
På söndagen var det handboll igen och vi vann faktiskt b-semin med 5-3, målrikt som vanligt. Vi var nog väldigt nöjda med det och hade lite svårt att ladda om till finalen där vi iof mötte ett bra lag också men där förlorade vi rätt stort iaf. Kul var det ändå och tjejerna fick både pokal och medalj och det är ju alltid kul.

I söndags var det också sista ligamatchen för den här säsongen, jag menar självklart spansk ligafotboll. Barcelona vann sin match och därmed också hela ligan. De var de väl förtjänta av med tanke på hur mycket poäng de skrapat ihop. Surt känns det självklart ändå eftersom Real har gjort en helt fantastisk säsong också. Att skrapa ihop 96 poäng eller vad det nu blev och ändå bara komma på andra plats kan inte höra till vanligheten. Jag har ju i stort sett redan sammanfattat säsongen känns det som men jag väljer att återigen skriva hur glad jag är över reals spel och prestationer i år. Jag tycker nog att det har varit det bästa och roligaste real-året på länge. Det är helt fantastiskt vad de åstakommit med så mycket nya spelare, en ny tränare med en hel del oturliga skador osv. Jag är stolt över dem!

På måndag morgon begav vi (jag och mina kollegor) oss till Marholmen, ett supermysigt stugområde mot Norrtäljehållet. Vi hade där vårens två planeringsdagar och dom har verkligen varit fantastiska. Vi kunde ju inte haft bättre väder även om jag inte kunde sitta för mycket i solskenet eftersom jag redan var röd som en kräfta på vissa platser.
Det var givande dagar, proffesionellt men även om man ser till nöjet och så. Jag har verkligen ett fantastiskt jobb med duktiga och underbara chefer, roliga och snälla kollegor och allt annat positivt man kan tänka sig. Efter en riktigt trevlig måndagkväll med middag och så, var jag och min rumskamrat på sånt där härligt fnisshumör som man var på i tonåren senast typ. Vi kunde verkligen inte sluta fnissa när vi hade gått och lagt oss men tillslut somnade vi av ren utmattning från allt skrattande in i kudden.

Denna vecka kommer kännas superkort eftersom det var första dagen tillbaka på dagis idag. Imorgon är det ju redan torsdag och det är inte riktigt klokt egentligen. Dessutom börjar jag få lite separationsångest inför sommarlovet. "Mina" femåringar kommmer ju dra vidare till skolan i höst och jag kommer sakna allihopa så otroligt mycket. Jag har ju tillbringat de senaste två åren tillsammans med dessa underbara små liv. Nästan alla vardagar typ 6-9 timmar om dagen, jag skulle ljuga om jag sa att man inte blir fäst vid dem.

Jag har en magiska känsla

Tänk om Real Madrid skulle stå som ligasegrare kl 21 på söndag kväll, det skulle va magiskt. Jag får ibland en ganska stark känsla av att det kommer hända. Ska jag tolka det utifrån tidigare erfarenheter betyder det att real kommer tvåa men det är ändå en härlig känsla och jag väljer att göra som Ramos och Casillas säger, aldrig sluta hoppas :-)

sängliggande

Jag har verkligen legat i sängen hela dagen, å det är helt underbart. När jag vaknade vid 9-10 tittade jag på The Matrix, en helt klart sevärd film. Jag kan tycka att den är löjlig på vissa ställen med sina overkliga slagsmål men om jag bortser från det så tycker jag att den har en härlig (kanske inte riktigt rätt ord) historia och att den verkligen väcker tankar och frågor, å det tycker jag är ett bra betyg på en film. Jag kan verkligen förstå varför den har blivit så stor, den har verkligen allt och när den kom var den verkligen revolutionerande. Den har bra skådespelare, en kärlekshistoria, många starka budskap, häftiga specialeffekter mm mm. Efter det har jag surfat, spelat, surfat och spelat lite till samtidigt som jag haft South Park på i bakgrunden. Andra helger hade jag kanske mått lite dåligt över att slösa bort en hel dag på egentligen ganska meningslösa ting men inte den här helgen inte. Det är det som är så härligt med långhelg, då kan man verkligen unna sig en hel del slappande samtidigt som man ändå hinner med en massa annat skoj.
Det första vi gjorde på min långhelg (stackars kjell jobbar hela helgen) var att gå på bio med ett gäng av Kjells väsby-kompisar. Vi såg den nya Robin Hood - filmen, också en klart sevärd film enligt mig. Jag älskar den med Kevin Costner (prince of thives) men undra om inte den här egentligen var ännu bättre. Det som var roligt var att man fick se en lite mer ingående personbeskrivning av legenden robin hood, den här filmen utspelar sig väl egentligen tiden före han blir robin hood kan man säga. Även en lite annorlunda beskrivning av Prins John fick man ta del av och framförallt en annan sida av den tidigare så nobla Rickard Lejonhjärta. Bra var den iaf och Russel Crowe som är en av mina favoritskådisar gjorde som vanligt ingen besviken. Han passar verkligen galet bra som den där rakt igenom vackra, snälla, modiga hjälten.
Imorgon ska jag på turnering med tinnas tjejer. Det ska bli kul att få se dem spela. Jag har bara sett dem ett fåtal tillfällen i år och det ska bli kul att se vad de utvecklat under året. Förhoppningsvis blir det bra väder också vilket verkligen är ett stort plus.
Magen börjar kurra och kanske borde jag bege mig ner till nedervåningen och äta lite lunch, jag börjar faktiskt bli lite trött i kroppen av att ha legat ner så många timmar i sträck :-)

Tyskland 2006

Jag vaknade imorse och hade världens tillbakalängtan till Tyskland, tror att jag drömde lite om det innan jag vaknade precis. Det är lixom snart fyra år sedan vi var där, helt sjukt om jag får säga vad jag tycker. Iof är det helt sjukt mycket som har hunnit hända på dessa fyra år men det känns ändå på något sätt som om det var igår.
Här är några bilder från resan...






Han är bäst!!!

För mig är den bästa målvakten i världen utan tvekan Iker Casillas, inte så konstigt att jag tycker det eftersom han har frälst mitt Real Madrid så många gånger. När jag hävdar att han är bäst har jag dock inte någon vidare bra efterforskning som stödjer detta eftersom jag sällan ser andra målvakter in action. Därför är det kul att se att det är så många, som är bättre insatta i ämnet världens målvakter, som håller med mig.
Igår fick han pris som best goalkeeper of the year 2009 av Internationella federationen över fotbollshistorik samt statistik. I en artikel på svenskafans.com kunde man dessutom läsa:

En intressant del att nämna är att San Iker, som han vanligen kallas i Madrid funnits med på IFFHS topplista över världens bästa målvakter åtta(!) år i rad. 2002, 2003 samt 2007 på en tredjeplats, 2004 på en fjärdeplats, 2005 och 2006 på femte respektive sjätteplatsen.

Utöver detta så fick Casillas igår även motta FIFA best Goalkeeper of the year 2009 samt UEFA best Goalkeeper of the year 2009.
Utöver detta så har Casillas redan mottagit L'Equipe best Goalkeeper of the Year 2009.

Det är verkligen en fantastiskt bedrift som Real Madrids burväktare lyckats med i fotbollsvärlden.
Den 28-årige kaptenen (som för övrigt snart fyller 29) för både klubblaget och landslaget har haft en fantastisk karriär och bland annat vunnit spanska ligan fyra gånger, spanska supercupen två gånger, Champions League två gånger samt har ett EM-guld från 2008 med landslaget.




Kan man bli annat än imponerad? Hoppas bara att han har motivation och vilja för att vinna lika mycket till :-)

Ännu en förlust

Känns väldigt välbekant vid det här laget, känns frustrerande eftersom jag tycker att alla vi möter är så dåliga och jag då har svårt att förstå att vi ju då måste vara ännu sämre... Det var iaf kul att spela igår och vissa saker känns så mycket bättre nu än vad de gjort under säsongen som varit. Därför ser jag ganska ljust på handbollsframtiden, men annars är planen att falla tillbaka på fotbollskarriären. Jag var i skogen med barnen igår och någon fotbollsklass hade fotbollsträning, jag blir ganska sugen av att se sånt kan jag lova :-)

Nu är det långhelg, underbart!

Jag vill inte

gå och lägga mig för då är helgen slut. Jag vill titta på film, surfa runt och bara lata mig. Jag kommer vara trött oavsett imorgon för jag har inte sovit såvärst mycket idag. Mellan sju och 11-12 nånting och eftersom det dessutom bara är 13 timmar sedan är jag ganska pigg och kommer nog inte ens kunna somna på en gång om jag så försökte. Fast jag borde verkligen det för det är en lång dag på jobbet imorgon och ganska seg troligtvis eftersom jag stänger, dessutom är en av mina två kollegor (på min avd) ledig så jag kommer behöva mitt bästa tålamod imorgon. Vi har nämligen en barngrupp som blir lite turbulent och livlig när det sker förändringar och framförallt när det är vikarier på plats. Men det ska bli kul att träffa alla igen efter helgen, barn såväl som personal. Det är ju tur att jag har ett jobb som jag trivs så bra med eftersom jag är så lat och gärna bara slappar. Nu ska jag iaf sluta skriva massa onödigt strunt och lägga mig i sängen tillsammans med en ikea-katalog och planera för framtida möbelköp :-)

Vill dela med mig...

Jag läste ju som sagt vidare på svenskafans.com och fick i min frustration kring medias (främst ab) ständiga hyllande av barcelona samt idoga kritik mot Real Madrid läsa någons ord som skulle kunna vart mina egna. Precis så har jag kännt och tänkt så många gånger nu i vår. Jag kommer inte ihåg riktigt vad jag skrivit här och inte tidigare. Jag vet att jag började spåna och analysera lite efter det senaste el classico då det kändes som om ligan var avgjord men jag kommer inte ihåg hur mycket jag hann skriva om innan jag stoppade mig själv och tänkte att det där skriver jag sen när ligan faktiskt på riktigt är slut och jag sammanfattar året. Aja här kommer iaf artikeln jag läste, orkar inte försöka länka så jag klistrar in istället, hoppas det är okej enligt alla lagar och så...

Jens Olsson heter författaren förresten...

Rekordbra Madrid

Real Madrid sätter nya rekord, är alla medvetna om det?



30 vinster, 9 raka borta vinster och mängder av mål. Kritiken om att Madrid var tråkigt ifjol och var underlägset på Barca på alla vis, är längre inte relevant. Man sätter rekord, kan ta fler titlar än Barca och har fantasisk anfallsfotboll, men var är media?

Förra året jämförde man Real med Barcelona. Real var trista, spelade inte lika bra som katalanerna och hade tur i matcher. Trots detta slutade man tvåa i ligan, inte långt bakom sina ärkerivaler.
Men det är klart, vinner man allt under en säsong så förtjänar man allt beröm i världen. Vilket även Barcelona fick. De förtjänade helt klart sitt beröm, i alla fall stora delar. Man kan faktiskt finna sig i att Reals imponerande andra halva av säsongen inte blev uppmärksammat och blev överskuggade av Barcas prestationer.

I år då?

Som sagt, jag har sagt det förr och det tåls att säga igen. Real har satt rekord. Man har öst in mål framåt. Man har vunnit 30 matcher och som sagt vunnit 9 raka bortasegrar. Något som är väldigt imponerande.

Någon medial uppmärksamhet kring detta borde väl uppstå i Sverige?
Men inte.

Vinner Real ligan så lär det väl knappast det hjälpa. Fast jag vill framförallt hylla Real Madrid. De har gjort en fantastisk säsong både med sina rekord men även på det sätt man lyckades få ihop sitt lag. Nyförvärven kritiserades hårt som en omoralisk gärning. Summorna i sig är väldigt höga. Men investeringarna är smart gjorda både ekonomiskt och sportsligt. Det är smarta nyförvärv, det är spelare som Real behöver. Man köpte inte in bara stjärnor utan även nödvändiga spelare så som Albiol, Arbeloa och Xabi, som alla jobbar hårt. I och för sig är Xabi Alonso en stjärna men, förutom att han kan slå fina passningar, kämpar han för laget.

Visst kan man tycka det är gnälligt att man klagar på hur media, och folk generellt, öser beröm över Barcelona. Det kanske kan tyckas vara överdrivet och ett tecken på avundsjuka. Men det lyser ganska klart igenom när man inte uppmärksammar hur bra säsong Real har gjort i ligan, utan fokuserar framförallt på hur Barcelona ska vinna, samt deras spel.

Själv är jag sur över att Madrid lät sig bli besegrade av ett division 3-lag, vilket är helt oacceptabelt, och att man åkte ur i åttondelsfinalen i Champions League. Kritik mot detta är berättigat. Men beröm hör man aldrig om laget. Fast man börjar bli trött på att klaga.

Därför tycker jag att alla Madridistas ska vara stolta över sitt lag denna säsong och se till att folk hör detta. För denna säsong i ligan är nästintill en succé. Ös beröm över detta lags ligaspel, dess sätt att spela, Ronaldo, Higuaín, Ramos, Casillas med flera. Det är lätt man bara klagar på media. Men man måste även komma ihåg att berömma sitt lag.

Jag kan själv känna att jag gör samma misstag ibland. Man kan bli upprörd och börja klaga, glömma bort att säga positiva saker om sitt lag istället för negativt om ett annat.
Som sagt, än en gång.

Real Madrid är rekordbra i ligan och man har gjort en fantastisk säsong. Ingen Barcelona-supporter, Zlatanist eller Barcelonagullande journalist kan få mig att tycka annorlunda eller sluta få mig att bara bry mig om Real Madrids prestation detta år.









Jag håller helt och hållet med det han skriver (förutom små protester mot det han skriver om Arbeloa, visst han verkar kämpa men jag tycker att han inte riktigt kommer upp i RM-klass samt misstänker att han kan vara lite för osportslig för min smak). Jag är så stolt över säsongen och laget, jag tycker att de har gjort en fantastisk insats särskilt om man ser till ligaspelet. Hoppas hoppas de klarar sista matchen också och når 98 poäng i ligan, det skulle va härligt (ännu härligare skulle det självklart vara om barca slutade på 96 isf :-)). Men hursomhelst är jag glad över att jag har haft möjlighet att följa laget så mycket som jag gjort och fått se så många fantastiska prestationer, sån härlig kämparvilja och sån spelglädje som real har visat upp :-D


Förresten ska tillägga att artikeln om rm:s match faktiskt också beskrev ett överlägset lag även om rubriken skvallrade om ngt helt annat. I artikel om Barca kunde man dock inte läsa vidare mycket alls om spelet och framförallt inte om att de var rätt illa ute på slutet, det handlade däremot ganska mycket om att Zlatan satt på bänken...

Jag blev arg!

Igår spelade ju real madrid och barcelona matcher som bekant, Jag kunde ju inte se någon av matcherna men jag läste uppdateringar på eurosport under matcherna. Båda lagen verkade börja sina matcher väldigt bra och vara helt överlägsna sina motståndare. Barcelona gjorde tidigt mål och utökade sedan ledningen till 0-3, Sevilla hade en man utvisad och verkade inte ha haft några chanser alls i matchen, men de kom igen och satte både 1-3 och 2-3. Efter det hade de minst en bra målchans enligt uppdateringarna på eurosport. De lyckades dock hålla tätt och knep därför tre väldigt viktiga poäng inför sista omgången. Iom det har de kommit klart närmare ett liga-guld eftersom de har en på pappret enkel hemmamatch kvar bara.

Real Madrid tog ledningen i sin match (genom Ronaldo precis som i min dröm, dock inte lika snyggt (antar jag) för det var på straff) De tilldömdes straff för att en A.B.-spelare hade tagit bollen med handen innanför straffområdet, han fick även rött kort vid situationen. Real Madrid fortsatte styra matchen enligt kommentarerna och spelade "briljant", rätt vad det var "från ingenstans" gjorde A.B. mål och skulle det resultatet stå sig matchen ut skulle Barcelona varit klara ligavinnare. Det stod fortfarande 1-1 vid halvlek och en bit in i andra. Kommentarerna om reals spel var inte lika positiva i andra halvlek och jag kan tänka mig att det var rätt spänt spel från hemmalaget. Efter ett tag gjorde dock higuain mål och sedan benzema, ramos och marcelo. Slutresultatet blev alltså 5-1

Resultaten i sig gör mig inte särskilt upprörd, snarare tvärtom. Jag hade inte förväntat mig att Barcelona skulle tappa poäng men är rätt glad över att sevilla lyckades hota dem så pass mycket som de verkar ha gjort trots att de verkar ha gjort en relativt dålig match. Självklar hade jag blivit överlycklig om Sevilla hade lyckats göra 3-3 även om det nog inte hade varit ett rättvist resultat.
Jag är glad över att Real vann och över att de gör det med så mycket, samt att de har fem olika målskyttar, det tycker jag tyder på styrka (barcelona hade tre olika och det är ju också bra). Lite extra glad är jag som vanligt över att ramos gjorde mål.

Det som gjorde mig arg är något helt annat än själva fotbollen. Media i allmänhet och sportbladet i synnerhet är anledningen. Jag surfade runt på aftonbladet.se idag och fick syn på rubriker angående matcherna.

Först:
Här kopplar Barca greppet om titeln

Jovisst det håller jag med om, är väl inget att bli upprörd över.

Sedan:
Real räddades - av slumpstuds


Åh jag blir arg nu igen, kanske borde jag läsa artiklarna och då förhoppningsvis få läsa en liten mer rättvis bild av vad som hände igår. För ser man de där två rubrikerna tycker jag att man får intrycket av att barca vann enkelt (kanske lite väl mycket tolkning, jag håller ju ändå med om att de kopplar ett stadigare grepp) men framförallt att real madrid var dåliga, knappt var värda att vinna, och gjorde det med ett slumpartat mål troligtvis i slutminuterna. Visst det var väl antagligen Higuains mål som var förlösande (det framgick av kommentarerna på eurosport också) men vinner ett lag med 5-1 så tycker jag inte att de räddas av en slumpstuds.

Efter att jag sett rubrikerna surfade jag vidare till svenskafans.se där jag istället blev tårögd av rördhet eller lycka eller nån liknande känsla. Varför förklaras om ett tag först ska jag bara läsa de där artiklarna...

En sak i taget

Jag har lite skrivfeber och en del som jag vill få ur mig, men det blir nog bara jobbigt att skriva och jobbigt att läsa om allt kommer på en gång, så jag får ta en sak i taget. Jag börjar med Malmötrippen :-)

Jag tittar inte särskilt mycket på handboll och i stort sett aldrig på klubblag, men jag tycker ju att det är lite intressant så jag bestämde mig för att följa med till Malmö på ett ganska tidigt stadium. Det som lockade var mest var ju att vi skulle åka dit ett gäng från klubben och jag tycker väldigt mycket om klubben. Jag tycker människor i den är härliga och det är underbart när det är bra stämning mellan lagen och vi får en ordentlig klubbsammanhållning. Lite trist och en miss i beräkningen var ju att vi bara var 20 som åkte istället för de 40 som var tilltänkta från början. Det positiva i det hela var att Anna, Kicki och Disa fick följa med fast de inte är tränare. Inför helgen var jag dock lite tveksam inför hur kul det skulle va och om det verkligen skulle vara värt den långa bussresan, särskilt tveksam blev jag när jag insåg att real och barcelona skulle spela sina viktiga matcher på lördagkvällen när jag skulle vara fast på en buss. Hursomhelst så åkte jag ju, vi träffades vid hallen halv sju på lördagen. Den första halvtimmen på bussen kändes väldigt lång och när vi var vid stan ungefär så missströstade jag lite men då började vi leka :-) Åh timmarna bara flög förbi. Land och stad kan verkligen göra underverk. Jag körde med tinna, åh vi var bäst som vanligt ;-). Nejdå Kicki och Anna utgjorde ett stort hot och vann första gången. Patrik och Emil chockade faktiskt lite, jag tycker de var rätt duktiga (om man bortser från Grön Gurka - kommentaren)
Vi åkte direkt till Malmö-arena, det var väl lite mer än 1,5 timmer till första matchen då och jag var rätt hungrig. Det fanns dock inte så mycket att välja på och väldigt dyrt som alltid på liknande platser så det blev en hamburgare. Till matchen blev det popcorn :-) Det var rätt mycket folk och stämningen var väl ok. Jag hade inför matcherna bestämt att jag skulle hålla på sävehof i båda matcherna, som sagt kollar jag aldrig på handboll coh har ingen koll, jag har egentligen inget favoritlag (förutom möjligtvis hammarby) och brydde mig inte speciellt mycket om vilka som spelade.
Matchen var väl helt okej, jag tycker alla spelare såg små ut, storleksmässigt och åldersmässigt. De gjorde en hel del bra saker men jag tycker också att de gjorde en hel del missar. Sävehof var det klart bättre laget och vann rättvist, största skillnaden kanske var Bella Gulden och målvakten. Utan dom hade det nog blivit betydligt jämnare och kanske vägt över för skövde istället, men nu vann som sagt Sävehof. Efter matchen var det såklart ett avbrott i väntan på herrmatchen. Drottklacken kom dock in rätt snabbt och visade att de tänkte stötta sitt lag.
Arenan var rätt okej tycker jag, den kändes fräsch och lite lagom stor. Våra platser kanske inte var de bästa och framförallt var det stål skenor för att hålla uppe nätet bakom mål rätt bra ivägen, fast det vande man sig ju vid. En sak jag tycker var dåligt var hur otroligt urplockade de små shoperna blev, jag ville ha Mer i pausen men det var tvärslut precis som mycket annat verkade vara, aja det var ju inte hela världen. Det mest positiva med arenan var nog toaletterna, det var nästan ingen kö alls! De var dessutom helt okej och inte alls ofräscha. Mycket bra!
Aja så var det dags då för höjdpunkten, jag är ledsen alla damer men det är ju SÅ mycket roligare att se på herrhandboll. Det märktes verkligen på publiken, det blev en helt annan stämning till den andra matchen. Mycket tack vare Drotts klack antagligen eftersom de kom in och verkligen körde för fullt (tutorna gick mig dock på nerverna tillslut). Jag tycker att det är underbart med en klack som brinner för sitt lag och verkligen stöttar det fullt ut. Och visst förstår jag att viss ilska kan riktas mot motståndarlaget men det får inte bli för osportsligt. Jag hade som sagt bestämt mig för att hejja på Sävehof sedan innan. Sedan Larholm och Kim tiden med sävehof har jag nog lite mer känsla när det gäller det laget även om jag aldrig har haft ngt emot Drott eller så. Jag tyckte det skulle bli kul om sövehof fick vinna med både damer och herrar, det måste verkligen vara speciellt. Dessutom vann ju Sävehof serien och Drott kom först på femte plats.
Precis innan matchstart blev mitt stöd till Sävehof dock större och det berodde helt och hållet på Drott-klacken, jag tycker inte att man buar åt varje spelare i motståndarlaget som ropas upp. Under matchern som till en början var rätt jämn växte känslorna ännu starkare, jag tyckte mer och mer illa om drott-klacken och så tycker jag att sävehof hade lite otur med vissa domslut och så. I början av andra kom drott med en rejäl forcering som sävehof inte riktigt klarade att möta upp. Det gjorde nog att jag började hålla ännu mer på sävehof. Fast jag tyckte ju att drott var bäst just då, de spelade mycket enklare och sävehof gav dem rätt billiga mål, å på sätt och vis vill man ju att bästa laget ska vinna... Men sävehof kämpade vidare, en av deras få relativt framgångsrika skyttar fick rött kort och då kändes det minst sagt mycket tufft även om det var 24 minuter kvar. Jag noterade att spelare i Sävehof som misslyckades vid viktiga skeden (skraffskott och frilägen mm) fick klappar och uppmuntran från lagkamraterna på planen och det stärkte ännu mer min känsla för laget, så jag blev lättad och glad när sävehof äntligen började ta igen försprånget när det åerstod kanske fyra minuter av matchen. Ännu gladare blev jag (av någon fåning och dum anledning) när drottklacken helt plötsligt för första gången sedan de kommit (dryga timmen före matchen) blev tysta till och från. Måste säga att det var suveränt coachat av sävehoftränaren att gå ut på punkt i slutskedet. Det blev rysligt spännande och självklart stod det lika när slutsignalen ljöd. 2 gånger 5 minuter väntade och det kändes som om det var övertag sävehof. Deras upphämtning var otrolig och det är klart att de var mentalt starka inför förlängningen. Det märktes ganska tydligt direkt när de kom in på planen igen och ryckte ifrån med några mål. Sävehof stod slutligen som segrare vilket kändes otroligt bra. Vill dock berömma drottklacken lite efter allt dåligt jag nämnt hittills, efter matchen applåderade de och stöttade sitt lag riktigt bra tycker jag trots förlusten.
Så var det dag för hemresa och samtidigt som handbollsmatchen slutade började den nästsista omgången av årets la liga. Förgäves försökte jag och Tinna få det mobila bredbandet att fungera men icke till vår stora sorg. Istället fick vi hålla oss uppdaterade via telefoner och waptjänster, åh det fungerade ju. Ska kolla upp om matchen går i repris på tv för jag skulle dock vilja se målen, främst ramos såklart.
Nu ska jag snart åka till mamma och fira hennes födelsedag så jag ska inte gå in på det andra som jag ville skriva, det får bli vid ett senare tillfälle. Kan dock avslöja att det inte är något att vänta på... det handlar om real madrid och jag kan nog nästan råda att de som inte delar min känsla för detta lag ska hoppa över att läsa det, fast det brukar väl ni göra ändå på helt egen hand :-)


Snart färdigjobbad för den här veckan

Jag stängde idag på jobbet och de sista barnen gick för lite drygt tjugo minuter sedan, så snart är det dags för mig att gå hem också. Jag väntar bara på att de sista fotosidorna ska skrivas ut. En av de sakerna jag tycker är roligast med det här jobbet är att dokumentera vad vi gör här. Alla barn har en egen pärm där vi samlar saker från deras tid här hos oss. Det kan vara teckningar de gjort, intervjuer, foton och allt möjligt. Jag tänker tillbaka på min kyrkis och lekistid och är lite ledsen över att jag inte har mer minnen sedan dess. Visst kommer jag ihåg en del men faktiskt inte så mycket och förmodligen skulle jag minnas lite mer om jag hade foton sen den tiden. Jag tycker dessutom att det är kul att fota och jobba lite med bilder så kameran används ganska flitigt här. Nu har jag skrivit ut mer än 30 sidor med bilder (6på varje sida) och det är från typ en vecka i mars. Sedan ska jag klippa dessa och klistra in dem på färgpapper, sedan sätter jag mig med det enskilda barnet som får berätta vad vi gör på bilderna och så skrivar jag ner barnets ord. Det tar tid, men jag tycker att det är en viktig gåva jag kan ge dem. Det är kul för föräldrarna att se vad vi gör också.

I natt drömde jag för första gången att Real Madrid kommer vinna sin match. De har en superviktig match imorgonkväll som jag förmodligen kommer missa bara för att jag sitter på en buss på väg hem från Malmö, förhoppningsvis funkar min, Lilis och Tinnas plan. Jag drömde iaf att Ronaldo gjorde ett assnyggt mål i första halvlek. Han typ halvlåg i utkanten av straffområdet och fick en pass och drog till på volley rätt upp i krysset. Åh det var så härligt, å då kom jag på att jag redan visste att de skulle vinna så jag slapp vara nervös i drömmen. Jag visste på ngt sätt att de skulle göra 2-0 i andra men att motståndarna sedan skulle fixa slutresultatet till 2-1. Jag blev lite ledsen när jag vaknade och insåg att det bara var en dröm... Och eftersom jag nästan alltid brukar drömma att det går dåligt för dem och de då brukar vinna så antar jag att det är precis omvänt nu. Men hoppet lever iaf fortfarande. Förresten så läste jag i veckan att Pepe fick träna lite med boll igen :-D Hade det inte varit för hans skada hade real klart vunnit både ligan och CL ;-) nej så vet jag ju att man inte kan tänka men de hade iaf haft en grym mittback och då kunnat haft Ramos som effektiv högerback, men men nu vart det ju inte så...

Kul ska det iaf bli att åka på SM-finalerna med klubben (eller en liten del av klubben iaf). Bussresan blir säkert både lång och dryg men jag har en känsla av att det kan bli riktigt skoj emellanåt också. Nej nu ska jag dra hem för sista utskriften blev nyss klar :-)

Trevlig helg! 

Det är tråkigt att förlora

Det tror jag iof att de flesta vet och inte behöver läsa för att gissa sig till att det är. Sen är det stor skillnad på vad man har förlorat, vad det är för match, vad det är för motstånd, vad som stått på spel, hur man har förlorat osv... Igår förlorade vi, helt rättvist måste jag ju erkänna, trots att jag tycker att sannadal var dåliga. Rimligen borde det ju betyda att vi var väldigt dåliga och ja, det gör det väl... Igår var vi många, några för många tror jag för att det skulle bli bra flyt i spelet. Och konstigt nog, fast vi var så många så var det färre som slet i hemjobbet, det var färre som offrade sig helhjärtat bakåt än det var förra matchen. Man kan ju tycka att vi borde orka mer när vi är fler men tydligen fungerar det inte så. Alla jobbar inte hem punkt Alla kämpar inte lika mycket punkt Frågan är vad man ska göra åt det? Självklart sprider det irritation när vissa inte knappt går hem medan man själv springer allt vad man har och då många gånger blir belönad med ett mål i baken, det är inte roligt och även det tycker jag är rätt självklart. Jag anser att vi behöver krav på oss men förmodligen kommer det aldrig bli så för att man är för rädd för att tappa de få värdefulla? spelare vi har. Vissa kämpar och springer allt vad de har för att de är funtade så men andra gör det inte automatiskt utan behöver någon som ställer krav.

Matchen i övrigt då... Jodå det började bra. eller så kan jag ju inte säga förresten för det börjar väl i samband med samlingen och det kanske inte var bra. Snarare förvirrat... Det var inte lika positivt som första sommarseriematchen, men jag tycker ändå stämningen var helt okej. Jag var glad, jag ville spela. Det var ju första hemmamatchen och endel praktiska saker som jag inte hade koll på. Det kändes sådär att lite spontant bestämma vilka som skulle börja på planen och utse mig som en av dem. Jag tycker att det var helt klart rätt beslut men jag har också förståelse för att en sån sak kan skapa en del irritation bland andra spelare.
Vi spelade bra i början tycker jag, vi skapade en del bra lägen och gjorde några mål, men vi suger ju verkligen på anfallsspel, ngt annat kan man ju inte säga. Försvaret kändes stabilt först, Tinna var grym och snodde flera bollar. Jag hade full koll på min spelare och dom skapade till en början inget alls. De växte in i matchen och vi vek ner oss mer och mer. Första halvlek är ändå helt okej och vi ledde då med 7-6. Andra halvlek däremot var katastrofal. Jag började på planen men gick ganska snabbt av för att jag tyckte att det gick så dåligt  och tänkte att andra kan säkert lösa det bättre, tycker dock att det nästan bara blev värre och värre. De sista fem spelade vi ändå upp oss ordentligt och visade att vi faktiskt inte är värdelösa även om jag förstår varöfr alla tror det...
Ändå så tror jag på det här laget. Jag tror att det är små detaljer som behöver ändras, och jag tror att det är många som har det inom sig. Kan vi bara ha roligt tillsammans och få någon som strukturerar upp det lite tror jag att det kan bli väldigt bra.

Målsnålt

Såg att det blev ännu färre mål i den andra matchen i vår sommarseriegrupp. Bolton vann med 13-9 mot Årsta, kan nog bli en tajt serie...

RSS 2.0