Sommarvärme

Jag satt ute på förstukvisten ett i säkert en timme och bara njöt. Det är ju ett fantastisk läge där och det går ju inte att klaga på det lä som är där. Jag gick ut i min fula rutiga hemmaklänning och det var precis lagom. Ibland var det nästan för varmt men för det mesta precis lagom. Jag älskar vårsolen på det sättet för den värmer helt underbart men man behöver inte dö av värmeslag för att få känna de stekande strålarna. Luften är så frisk och härlig.

Jag lyssnade klart på medinas juvel. Det är helt klart en bok som väckt mitt intresse och fått mig att funderar, reflektera och fascineras. Jag brukar mixa intetsägande kiosklitteratur med spännande deckare och historier med historiska aspekter så vi får se vad som står på tur nu. Tydligen så finns det, eller är det en uppföljare till den här boken på väg. Tror jag vill ta del av den men samtidigt suktar jag efter en connelly-deckare.

Om man bortser från att real inte vann sin match igår så var det en toppendag. Dessvärre kan jag inte ha gott samvete över min insats igår. Jag åt mat hela första halvlek och poppade därför inte mina turpopcorn i halvlek :-( det misstaget kommer jag ju inte gör om på onsdag direkt. Stackars Ramos fick inte fira sin födelsedag med en vinst.
På dagen tog vi det rätt lugnt och plockade en del här hemma. Jag åkte till arninge på jakt efter fjädrar till mitt ris. Först stannade jag på k-rauta men där fanns det inga. Dock blev det nya krokar till badrummet eftersom de andra lossnat och även en hängare till toalettpappret. Sen åkte jag till rusta men även där gick jag bet, men jag hittade ngt annat bredvid, den nya chilli-affären. Jag var såklart tvungen att gå in och kika lite och kunde ju hoppas på fjädrar även om det inte var så sannolikt, det fanns inga fjädrar så istället köpte jag två plädar som jag länge funderat på. In på Willys där jag frågade efter fjädrar och blev glad av att höra att det fanns i nedre hörnet av butiken. Jag gick dit men inte fanns det fjädrar inte, hittade alla påskservetter och annat men inga fjädrar. Jag började misströsta men åkte till coop och klart dem levererade. Coop är ju ändå coop :-)

Så glad i hågen åkte jag hem igen och gjorde huset ännu finare med ett färgglatt ris. Så småningom kom våra gäster med massa mat. Jag hade marinerat kött och gjort tzatziki men det hade inte varit nödvändigt för Jocke hade stora ambitioner angående middagen. Det blev ugnsrostade morötter, palsternacka, sötpotatis, lök, zucchini och svamp. Det blev grillat nötkött, kyckling och fläskkött i olika marinader. En vanlig sallad och en coleslaw. Tre olika sorters såser och såklart majskolvar. Det var väldigt gott och väldigt trevligt.

 
 

En timme senare

Skulle bara kolla lite på olika bloggar och så fejjan. Råkade fastna och bläddra igenom alla bilder på mig. Usch vad vissa ser ut men framförallt åhhh vad mycket jag längtar tillbaka till och vad kul jag haft med underbara vänner genom åren. Så vips försvann en timme och jag har inte ens rest mig ur soffan. Det är det här som gör att jag inte riktigt hinner med det jag tror att jag ska hinna med under en dag... Sådär då gör jag ett nytt försök då till att rota fram ngt att äta och ta tag i dagen.

Ny dag

Jag har tydligen för vana att vakna tidigt även fast klockan inte är ställd och jag egentligen kan sova hur länge som helst. Det är illa vad rutiner gör med en kropp ;-) Får se om jag håller det hela lovet eller inte, brukar ju förstöras lagom till rutinerna ska återinföras pga vardag. Nu var det helt omöjligt att somna om för jag var pigg och av någon irriterande anledning har min kära sambo börjat snarka rätt ordentligt. Det är något som kommit det senaste halvåret kan det bero på att han är över trettio för han har aldrig gjort det tidigare. Som tur är märker jag inte av det speciellt ofta för jag somnar nästan alltid före honom och är väldigt svårväckt för det mesta. Men någon morgon här och där när jag har velat somna om har han gjort det aningen problematiskt för mig. Som tur är tystnar han oftas ett tag när jag puffar lite på honom så är jag i behov av mer sömn skulle jag säkert hinna somna om, nu var jag tydligen för utsövd för det vilket jag tycker är lite konstigt då jag inte tror att jag sovit mer än max 6,5 timmar men men...
 
Det blev promenad igår men tyvärr var jag på tok för seg på att komma iväg så solen hann täckas av ganska mycket moln. Det var dock skönt ändå att komma ut lite. Å i spåret fick jag mina farhågor besannade, det är inte ens fläckvis is/snö-fritt där så det dröjer nog ett bra tag innan man kan springa säkert där särskilt med tanke på att det inte ska komma någon vårvärme på ett bra tag. Aja tänkte jag då har jag en anledning till att inte springa på ett tag iaf, illa att självdiciplinen inte är bättre än så. På vägen hem gick jag på lite påskrisjakt, och jag hoppas att jag inte stred mot allmänningen så pass att jag borde hamna i fängelse nu när jag fick med mig en knippe björkris hem. Det blev dock ytterligare en besvikelse för när vi åkte till centrum visade det sig att jag var på tok för sent ute när det gällde fjädrar, de var slut på både ica och coop. Jag tror faktiskt jag ska bege mig till arninge idag och hoppas på bättre lycka där.
Och så det värsta med hela promenaden då, jag kände redan på en gång att skorna tryckte lite på hälarna. tydligen är det inte helt bra att inte använda sina joggingskor på typ sju månader och ha på sig rätt tjocka strumpor som fick mig att överväga att det inte bara är magen på mig som växer utan också fötterna, en tanke som jag inte helt har släppt faktiskt. Jag fick stanna några gånger på vägen och trycka fram fötterna i skorna så långt jag kunde så ömmade det inte så mycket. När jag tog av mig strumporna fick jag nästa farhåga besannad. På båda mina hälar var det skavsår i enkronorsstorleken. Idag är de fyllda av vätska och jag funderar på om jag ska sticka hål på dem eller inte. Jag tänker inte gå ut på promenad idag iaf.
 
I övrigt var det en mysig dag igår. Jag fixade lite här hemma med tvätt och så vilket jag ska fortsätta med alldeles strax. Ett tips till alla som inte är överförtjusta i sådana sysslor kan förgylla tiden med att lyssna på en bra bok samtidigt som man plockar och fixar. Det kanske alla redan har förstått men för mig slog den tanken mig som en blixt från klar himmel för något år sedan och jag är superglad över det även om jag också är lite irriterad över att den inte kom tidigare. Man kan aldrig vara helt nöjd... Vi åt mat från valentina och köpte hem mat till middagen idag. Det blir tydligen inte påskmat vilket jag är överförtjust över, istället blir det grillat. Mums.
Tim kom förbi och spelade gamla nintendo spel med Kjell medan jag fortsatte med mina fotoprojekt. Jag tror jag är klar med utsållningen av bilder till 2012 albumet och jag tror faktiskt också att jag är klar med vilka bilder jag ska göra canvastavlor av. Först var jag inne på en långsmal tavla att hänga ovanför sängen men nu lutar det istället åt tre stycken som är 40*50. Jag hoppas att färgerna fungerar ihop och att de passar bra i sovrummet också såklart. 
När vi var på Ullared för hundra år sedan köpte jag flera tavlor som jag tänke ha ovanför byrån i sovrummet. Det blev ett för jobbigt projekt för mig som gärna gillar att påbörja saker men inte att fullfölja dem. Jag fastnade någonstans när jag inte kunde bestämma hur jag skulle hänga upp tjugo tavlor i fem olika storlekar på en yta som är ungefär 160*100 cm. Nu har jag tagit datorn till hjälp och skissat fram två förslag så jag tror faktiskt jag ska välja bilder till dem också. Sen så funderar jag på om vi inte ska sätta upp några naturbilder i köket, några tavlor i hallen och ytterligare i vardagsrummet. Men jag har väldigt svårt att bestämma vad som ska vara var. Naturbilderna får ändå vara i köket, typ träd och blommor och sånt, låter tråkigt kanske men jag gillar dem. Sen så funderar jag på att ha ett litet tema med bilder från resor och ytterligare ett med typ vänner och familj men jag har lite svårt att bestämma vad som ska vara var och att beställa till alla dessa platser på en gång känns lite övermäktigt samtidigt som att det skulle vara skönt att få det gjort samtidigt som vi kanske kommer resa i sommar och hoppas på många fina bilder då, det borde man kanske vänta på... Åhhh hatar beslutsångest! För sen återkommer vi till de här tjugo bilderna i sovrummet då, vilka som ska vara där är ju lite beroende av vilka jag har i resten av huset... För det känns ju lite overkill att ha samma foto på två ställen. Det är precis sånt här som gör att jag bara släpper projekt jag har, det blir för många beslut och jag är fruktansvärt dålig på att ta beslut. ibland önskar jag att jag var lite mer av en tuta och kör person som inte tänker efter och reflekterar kring ALLT. Men samtidigt tycker jag om just dem egenskaperna hos mig själv och så kan man ju faktiskt träna lite på det där. Jag har blivit bättre på att ibland bara bestämma något istället för att tveka, vela, tänka, ändra mig, fundera igen och igen och igen :-) Jag tror jag ska tuta och köra lite mer än jag brukar i det här fallet, blir det inte bra kan man ju alltid skriva ut nya bilder och ändra om. Dock kanske inte med tjugo skruvhål i väggen :-)
 
Idag är det äntligen dags igen, för real alltså. Jag brukade tycka att det var rätt kul när sverige spelade förrut och ville verkligen se dem matcherna. Nu brukar jag ju oftast kolla även om jag inte är lika ivrig som förr men framförallt är landslagsuppehållen faktiskt irriterande för det innebär ju uppehåll från att få se real spela. När man dessutom följer ett av världens allra bästa lag med världsspelare på nästan alla positioner så blir man inte så upphetsad av att se sverige spela tråkfotboll direkt. Nu tycker jag ju att med Hamrén till hjälp så spelar Sverige väldigt bra och rolig fotboll för åskådare. Mycket fart och många målchanser, när det går som bäst. Tyvärr är det typ max en fjärdedel av speltiden och ibland går det flera matcher innan man får uppleva deras högstanivå. Istället blir deras försvar svajigt och spelet vädligt osäkert men jag måste säga att jag ändå tror jag föredrar det framför lagerbäcks tråkfotboll som tyvärr gav bättre utdelning. Åter till real! Det känns som om det var en hel evighet sen de spelade sist och typiskt nog var den här middagen såklart bokad sedan länge. Jag hoppas att vi ätit färdigt lagom till matchstart och sen kommer tv:n stå på men jag ska försöka att inte vara allt för osocial. Truppen ser bra ut om man bortser från det uppenbara saknandet av Iker Casillas, som tydligen nästan är redo för match igen om man ska lita på källor på nätet. Åhh vad jag har saknat honom och åhhh vad jag hoppas att han kan komma tillbaka starkare än någonsin. Varane är inte heller med i truppen vilket jag tycker är tråkigt men kanske vilas han inför cl, hoppas och tror inte att han är skadad iaf. Drömelvan idag för min del är nog Lopez, Marcelo, Pepe, Ramos, Arbeloa, Alonso, Khedira, Özil, Kaka, Ronaldo och Higuain. Skulle kanske bli lite grötigt iof så eventuellt slänger jag in coentrao istället för Khedira eller higuain. Men nu är det ju faktiskt en superviktig match på onsdag, det bor tusen fjärilar i min mage redan nu även om hundra av dem nog är där pga matchen ikväll, och kanske borde man spara lite på vissa nyckelspelare. Spännande att se hur mister tänker. På onsdag kanske ramos kan vara högerback och pepe och varande mittbackar och hoppas hoppas marcelo som vänsterback. Åhhh jag kommer dö på onsdag med tanke på hur jag mår nu...
 
Nu ska jag rota fram något att äta och snart ta tag i dagen sysslor.
 
 
 

Långfredag och långledigt

Jag tänker då inte ha en äkta långfredag och ta på mig svarta kläder och plåga mig själv för att lida med den där Jesus som hängde på korset för en massa år sedan. Istället kommer jag njuta maximalt av att påsklovet är här. Jag är ledig i tio dagar och ska bara träffa familj, vänner och ha det underbart bra. Jag ska jobba lite, för min egen skull men det kommer nog inte bli mycket alls. Tror jag ska försöka beställa lite tavlor också under ledigheten men det räknar jag inte med.
Igår fick jag skattebeskedet och blev glad för jag fick en del tillbaka men glädjen var kortvarig för sen öppnade jag Kjells och han har typ dubbelt upp i skuld. Så mycket för att få ett litet skattebidrag till tomten. Vi har bestämt oss för att vi kör på. Det kommer kosta sjukt mycket pengar och skulle vi vänta i två år skulle vi kunna komma betydligt mycket billigare undan, iaf typ 80000 men vi orkar inte vänta utan vill ha det gjort. Vi skulle kunna spara järnet och nästan ha råd utan att höja bolånet men isf blir det nog ingen resa i sommar och det känns inte så roligt så istället ska vi till banken och låna kanske halva summan eller något. Vi amorterar 3000 i månaden och har ju gjort det i tre år. Det känns lite surt att vi kommer höja upp lånet till vad det var från början eller kanske tom lite mer men vi kommer även höja amorteringen och det är ju faktiskt en investering så det får nog bli så.

Ibland undrar jag vart pengarna tar vägen men tänker jag efter på förra året så är det kanske inte så konstigt att det inte känns som om vi ökade på sparkontot så mycket för vi hade en del stora utgifter.

Min bil
Thailand
Island Canada
Dränering och markjobb
Mitt körkort

Bara det är över 150000 kronor och ändå lyckades vi öka på sparkontot också. Visserligen visade det sig att man tjänar mer på ambulansen än på sjukhus och jobbar man dubbelt i några månader får man ännu lite till (även om det suger en del på skattebeskedet) men det tycker iaf jag är rätt bra jobbat.

Något jag verkligen ska få gjort under påsken är att göra min cykel redo för gatorna igen. Den har stått i garaget ända sen oktober och det har nog varit bra för den till skillnad från förra året då jag använde den dygnet runt året om. Tror den behöver lite extra omsorg nu dock för den har nog stelnat på sig lite, efter påsk ska jag nämligen försöka ta tag i mitt liv och leva aningen hälsosammare. Jag kanske inte kommer cykla till jobbet varje dag men iaf några gånger i veckan är det tänkt. Utöver det ska jag träna bättre och äta bättre. Hoppas det ger lite resultat iaf. Jag har mått dåligt över hur dåligt tränad jag varit sen jag blev seniorspelare typ. Innan det var jag i stort sett träningsnarkoman och även om jag inte tränade för konditions och styrke syften fick jag ju det lite på köpet eftersom jag körde både handboll och fotboll så mycket jag orkade och hann. När fotbollslaget lades ner blev det ju bara handboll och det var ju inte alls lika kul att spela i seniorlaget med bittra tanter till skillnad från mitt ungdomslag där jag i stort sett bara hade mina bästa vänner. Så det blev mer och mer oregelbundet även där. Det har ju blivit lite bättre eget ansvar från min sida de senaste åren och bra peppning från tinna så de två senaste åren har jag känt att fysiken varit katastrofal men åtminstone på väg åt rätt håll. Efter mina sjukveckor är det värre än katastrof, jag orkar inte röra mig överhuvudtaget. Och jag märker skillnad även på kroppen, sånt som jag är den sista att göra. Folk kan gå upp eller ner 20 kilo utan att jag märker det. När det gäller mig själv märker jag det nog innan tjugo kilo men det är ändå långt efter att jag borde märka det (om jag nu skulle va en sån där som lägger märke till sånt) och nu gör jag alltså det och det är inte direkt för att jag rasat i vikt. Så det är alltså dags att faktiskt rycka sig i kragen och iaf göra en halvdan ansträngning. Jag har inte bestämt om jag ska begränsa onyttigheterna till en dag i veckan eller inte alls typ fram till sommarlovet. Och träningen vet jag inte riktigt heller med. Jag kommer inte ta tag i det så ordentligt som jag borde med tuffa regelbundna träningar för både styrkan och konditionen. Istället kommer jag nog satsa på lite cykel, lite löpning, lite handboll och någon promenad här och där. Jag längtar till tinna kommer hem (och lovi och anna såklart med och ni får väldigt gärna också haka på i spåret) och kan va en härlig träningskompis. Förhoppningsvis kommer iaf träningssuget igång mer och mer även om jag mjukstartar för nu är det obefintligt i stort sett.

Imorgon är det påskafton och då vankas det påskmiddag här. Planen var från början att vi skulle till Amanda (Kjells kompis Jockes tjej) men efter några återbud från andra inbjudna blev det nu ändrat till att dem och två till kommer till oss. Jag har ingen aning om vad vi ska äta men kan tänka mig att det är ungefär samma sak som i julas (det var Jocke som drog tag i julmiddagen som vi hade här då). Har dock inte förberett något alls inför detta och tänker nog inte orka bry mig så mycket om att förbereda mat, det får Kjell och Jocke ta tag i så kan jag gladeligen hjälpa till att laga den imorgon. men tanken slog mig att det kanske vore trevligt med lite påskstämning så jag funderar på att ge mig ut på jakt efter lite påskris. Det har jag aldrig haft själv och hos mamma slutade vi nog med det för iaf över femton år sedan. Å nu misstänker jag att det är försent om man vill ha lite fina blad på sina grenar för det tar säkert flera dagar i husvärme att framkalla, särskilt när våren varit så sen som den varit nu, då kanske det tom är omöjligt... Men lite fjädrar kan jag ju åka och köpa... det blir middag här även på onsdag men då med min familj så påskriset kan ju vara ett trevligt inslag även då.

Nu har jag uppehåll från handbollen iaf en vecka, det blir nog två för jag kommer nog inte träna den 8/4 och igår hade vi ju ingen träning. juniorerna har tydligen kval till slutspel nästa helg så jag kan ju förstå att de vill/måste träna. Jag föreslog några veckors uppehåll för killarna eftersom de varit så skadade/sjuka och därför få på träningarna under hela våren och det iaf suger kraft från mig men det gick inte alls hem vilket såklart är positivt. Istället kommer vi köra på men med lite plojträningar mest ett tag innan det är dags att ta tag i försäsongen.

Nä nu tror jag det är dags att inta lite näring och sen ge mig ut i solen. Jag har bestämt att det blir en promenad till ip för att se om snön ligger kvar i spåren och sen tillbaka. det ser jag faktiskt fram emot med det är inte för att jag är sugen på att röra på mig utan snarare för att jag lyssnar på en bra bok om Islams grundares favoritfru och solen lockar också med en del D-vitamin.

Middagen slukad

Sådär ja, typ fem över tolv slank sista hot dogen ner i magen. Jag har inte tränat hela måndagsträningen på lääääänge och jag tror jag kommer känna varför imorgonbitti. Ångrar mig lite just nu men det beror inte på att jag kommer vara trött. Jag tror jag är lite dum i huvudet ibland för på fotbollen som vi värmde upp med kom jag in i en situation som jag visste att jag var lite sen in i och ändå fick jag för mig att försöka komma först på bollen. Louise gjorde precis samma sak och det resulterade i att båda missade bollen och sparkade ihop rejält istället. Såklart med min vackra stortå först. Hur länge hade jag den hel och fin utan att den på något sätt plågade mig? En månad kanske. Kommer inte ihåg när det var men jag fick en ny blånagel för ett tag sen. Den här gången gjorde det dock inte ont alls så jag hoppades att det skulle gå mycket smidigare att tillfriskna den här gången. Första gången var ju för några år sedan då jag krockade rejält med min fot mot en annan fot och det gjorde plågsamt ont, ungefär som idag möjligtvis lite värre sist. Sen var det ju rätt lugnt medan jag väntade på att nageln skulle lossna och medan den nya nageln växte ut men när den nästan var fullvuxen fick jag ju plågsamt ont så fort jag snuddade ngt eller hade på mig skor typ. Det är jag rätt säker på berodde på att den nya nageln var helt missformad och ihoptryckt. Jag hade förhoppningen om att en ny frisk och fin nagel skulle växa ut den här gången eftersom jag knappt kände när jag fick blånageln den här gången. Men det kan jag nog glömma nu. Jag trodde den snart skulle ramla av men smällen idag har nog fördärvat nästa nagel rätt rejält. Blä!

Men men, en nagel är ju inte hela världen. Nu är det tre dagar kvar och så är det underbart påsklov. Jag har det allt bra jag. Nu har jag arbetat mer än halva terminen och det har gått så fort. Samtidigt känns det som jag har känt eleverna väldigt länge, på ett positivt sätt. Nää nu ska jag borsta tänderna. Kan ju glatt iaf säga att smärtan i munnen börjar gå över. Idag har det varit helt okej faktiskt. Skönt att jag slapp boka akuttid hos tandläkare, kanske kan passa på att gå och klippa mig istället.

Sista seriematchen för den här säsongen

Killarna har hemmamatch idag, 17.35. Har ingen aning om hur många spelare vi har men jag vet att motståndet är bra tufft. Är dock riktigt sugen på en bra avslutning på den här säsongen, hoppas killarna är det med.
 
Jag har sovit väldigt dåligt de senaste två nätterna på grund av min j-la visdomstand som visst fått för sig att irritera min mun riktigt ordentligt. Nu har jag gett med mig och tagit smärtstillande och då behöver jag iaf inte sitta och böla men jag kan inte påstå att det är smärtfritt. Hela vänstra sidan av käken är öm och känns lite svullen. Jag tror bestämt mitt imunförsvar har nedgraderats rejält det sista året, eller så har jag helt enkelt blivit mycket kinkigare och känsligare. Inatt vaknade jag då och då eftersom det gör så fruktansvärt ont att svälja och klockan sju gav jag upp eftersom jag inte var dödstrött och därför inte kunde somna om trots smärtan. Det kändes ju bättre när jag gått upp, tror munnen vattnas mer när man ligger ner och nästan bra när värktabletten började få effekt. Morgonens höjdpunkt uppenbarade sig någon timme senare när jag och tinna äntligen lyckades ha tid och internet samtidigt och kunde skypa.
 
Efter det gick jag ut på förstukvisten och åt lite samtidigt som jag satt i solen och lyssnade på en ljudbok. Superskönt.
 
Kvällen bjuder på 18-årsfirande och jag kan ju såklart inte låta bli att tänka på mitt 18-årsfirande och bli typ skakis av att inse att det är elva år sedan, iof känns just det tillfället faktiskt lika avlägset. Annars kan jag ibland tro att det typ är två år sedan jag gick i nian ungefär. Att det faktiskt känns som om det är lika länge sedan som det är tror jag beror mycket på att jag firade med vänner som jag var ganska nära då under en ganska kort period men som jag knappt har pratat med alls sen studenten med något enstaka undantag. Jag känner mig dock absolut inte som en snart 30-åring, det känns lite jobbigt men framförallt overkligt att jag är så till åren kommen som jag faktiskt är. Så kommer det kanske alltid kännas. Jag är nöjd med mina år, alla mer eller mindre såklart. Framförallt är jag nöjd med min utbildning och mitt yrkesval, jag ser så mycket utmaningar och utveckling om jag blickar framåt i mitt yrkesliv och det känns så oerhört roligt, spännande och intressant. Det är skumt det där för samtidigt som jag längtar till framtiden så vill jag att tiden ska stå still så jag hinner njuta av allt som jag har runtom mig och inom räckhåll just nu när jag är i denna fas i mitt liv, samtidigt som jag ibland kan avundas killarna och längta tillbaka till den tiden i mitt liv. Tror helt enkelt jag ska vara väldigt tacksam över det för det betyder ju helt enkelt att jag har haft det sjukt bra, har det sjukt bra och att framtidsutsikten är ljus :-)
 
Åter till kvällens firande. Kommer åka direkt från killarnas match så det gäller att vara redo för kvällen då. Förut pratade vi om trevligt umgänge, kanske lite spel och utgång på tegel, vet inte om planen har ändrats eftersom många i bekantskapskretsen fått ändrade planer iom den fantastiska nyheten om kval imorgon. Jag tvekar lite fortfarande men jag tror jag närmar mig ett beslut om att ta bilen eftersom jag misstänker att jag kommer vilja ta en tablett igen snart och jag med min motvilja mot tabletter (även om jag just nu är sjukt tacksam över dess effekt) bör nog inte blanda sånt med vingelvatten. Insåg precis nu att jag inte alls vet vad jag ska ha på mig och är väldigt övertygad om att jag inte kommer hitta något jag ser fram emot att dra på mig. Tycker verkligen inte att jag har några fina kläder alls för tillfället. Hm får se vad jag kan leta fram.
 
Imorgon är det som sagt kval, det ser jag fram emot väldigt mycket och jag hoppas att herrarna gör en riktigt bra match. Annars är det inte mycket inplanerat vilket är skönt. Sen är det fyra arbetsdagar kvar och så väntar ett härligt lov, å efter det är det bara lite mer än en månad kvar så kommer mina backpackers hem igen :-) Då väntar grillmiddagar och spelkvällar. Kanske blir det en liten tripp till madrid där i krokarna också. Jag lovade nästan mig själv att jag skulle åka nästa gång de gick till final i spanska cupen sist de vann den. Jag vill inte gå miste om att vara på cibeles för firandet om det nu mot all förmodan skulle kunna bli en vinst där. 
 
Det här med att vakna tidigt ställer ju till det lite när det har med matvanor att göra. På helgerna brukar jag bara äta två mål mat, typ lite lunch och middag. (som på vardagarna då insåg jag nu) Men idag när jag vaknade var jag rätt hungrig vilket jag iof brukar vara efter en kalasmiddag kvällen innan. Karin var här och såg på fotboll och vi åt fläskfile med bakad potatis. Så direkt när jag och tinna lagt på tog jag ju fram resterna av salladen och åt upp den, men nu börjar jag bli hungrig igen och eftersom det är samling om tre och en halvtimme hinner jag ju inte med två mål mat och jag ska ju iväg direkt efter matchen och det känns lite tidigt att äta middag klockan halv två.  Hm undra om det kan finnas något gömnt ngnstans som kan mätta en liten stund så jag kan äta middagen halv fyra? Ska nog leta lite i skåpen och lådorna...
 

På plats

Resan gick smidigt även om jag blev plågsamt jobbigt påmind om hur jag själv säkerligen uppförde mig för ett x antal år sedan på liknande resor av ett yngre tjejlag som vi turligt nog var omringade av på tåget. Men det är väl sånt som hör till turneringslivet ;-)

Jag blev löjligt lycklig när jag insåg att jag har tv på rummet och cmore sport som visar reals match imorgon. Dessvärre spelar ju killarna sista matchen 19.40 så jag lär ju missa hela första ändå men lite är bättre än inget så jag blev glad iaf.
Nu ska jag nog knyta mig eftersom första matchen är klockan sju imorgon. Är det okej om tränaren inte äter frukost och deltar på uppvärmning? (skojar såklart)


Borde väl packa?!

Jag borde packa så att allt är klart till imorgon. Jag tror nästan jag kommer åka hem efter jobbet imorgon. Men samtidigt om inte Kjell är hemma och skjutsar ner mig till tåget så kanske jag föredrar att åka direkt från jobbet och det kräver ju såklart att allt är packat och klart och med till jobbet. Skönt att det är hotell som gäller så man slipper släpa på madrass och sånt.
Jag borde väl inte behöva så mycket packning alls egentligen så frågan är om det räcker med min lilla vhk ryggsäck eller om jag ska ta min mycket rymligare, men också mycket jobbigare att släpa på, vhk-väska. Vilka bekymmer jag har...
 
Igår var jag på middag med saknade kollegor. Det blev såklart väldigt mycket jobbsnack och jag blev väldigt inspirerad till en hel del. Jag älskar verkligen mitt jobb och det finns så otroligt många utvecklingsmöjligheter. Det är klart att ibland kan man bli matt av just alla möjligheter. Jag kommer ju aldrig kunna känna mig hundra procent klar och nöjd. Det kommer alltid finnas tusen miljarder saker man borde göra och lika många som man borde gjort annorlunda men det måste man nog bara acceptera så att man ändå kan njuta och ha energi till att faktiskt förändra och förbättra just det man vill och kan.
Igår fick jag återigen bekräftat att jag tog helt rätt beslut som flyttade på mig. Jag hoppas och tror att det såsmåningom kommer bli något fantastiskt bra på min gamla skola men i det här förändringsarbetet som pågår nu händer det på tok för mycket och personalen belastas helt galet på tok för mycket för att det skulle ha kunnat vara en bra miljö för mig.
Jag hoppas att det blir en återträff om inte alltför lång tid för det var riktigt härligt och skoj.
 
Nu ser jag fram emot en härlig fredag och en lyckad och rolig turnering med killarna. Det känns tråkigt att vi har en hel del skador och skavanker och troligen kommer få det lite tufft med spelare i helgen men förhoppningsvis kan vi ha riktigt kul ändå. Av tretton killar som åker med, är det nog typ tre som är helt friska och ickeskadade. Det är några som inte kommer kunna spela alls. Vi får kämpa och göra vad vi kan helt enkelt och jag ser fram emot resan för det är ett härligt gäng med mycket energi i alla fall :-) Synd bara att inte min vapendragare är med...
 
 

Snabbvisit i regnskogen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mitt öga

 
Kan ju tycka att det inte riktigt är okej att det ser ut så här och har gjort så till och från i tre veckor i stort sett. Det är faktiskt nästan så att jag överväger att gå till någon läkare. Men bara nästan så vi får väl se om det blivit bra om några veckor. Det jag kanske ska göra är att skippa linserna helt och hållet. Hade det inte varit för handbollsträningarna skulle jag ju inte använt dem hittills heller. På måndag är det ingen träning eftersom juniorerna har match och förhoppningsvis är ögonen helt bra på torsdag senast :-)
 
Förresten såg jag klart på melodifestivalen, det var faktiskt lite kul att se hur chockad och rörd killen som vann var. Jag vet inte riktigt vad jag tyckte om låten för jag hade det mesta av mitt fokus på datorn under hela programet men den var säkert bra. Jag har tidigare varit så fashinerad över att vinnarna lyckas ladda om och sjunga precis när de har fått beskedet. Idag lyckades han nästan inte, men att han avbröt och bad om ursäkt och sedan sjöng vidare gjorde att jag uppskattade honom ännu mer faktiskt.
 
Nä nu ska jag sova och hoppas att jag kan öppna ögonen när jag vaknar imorgon.

Mellodags :-)

Jag sitter hemma och slappar, zappade lite mellan kanalerna och kom på att melodifestivalfinalen är ikväll. Har inte haft en tanke på att se det och har ju inte någon aning om vilka som är med och tävlar. Har nog uppfattat att någon från lilla v-tuna är där men ungefär där slutade min koll. Å jag vet att mina elever inte kommer prata om annat på måndag så jag tänkte att det inte skadar att skaffa sig lite koll på läget. Så eftersom jag inte hade något annat bättre för mig slog jag på det på tv och har suttit vid datorn och surfat sen dess. Är nog första gången sen jag bodde hemma som jag kollat så här mycket på det faktiskt. Är inte imponerad men det hade jag inte räknat med heller. Nu känner jag mig rätt färdigsurfad och överväger att slå på en mer underhållande kanal. Vi får väl se om melodifestivalen ryker eller inte.

Idag har jag varit i västerås med killarna. Vi förlorade stort vilket känns som standard mot västerås men jag tycker ändå vi gjorde en bra match, iaf första halvlek. Det blev 35-21 och 21 mål är jag nöjd med för jag tycker västerås brukar göra det bra bakåt och gjorde det idag med men vi hade bra avslut utifrån 9m i första halvlek och anfallet blir stadigt bättre tycker jag. 35 är aldrig kul att släppa in och det irriterande är att jag inte tycker vi var jättedåliga bakåt. De fick göra några lätta mål på kontringar och snabba avkast och i början av andra spelade de 4-2 vilket vi fick stora problem med men men. Det blev mycket frustration i laget när många domslut kändes konstiga och jag är glad över att alla ändå höll huvudet kallt och fortsatte kämpa. Dessutom hade vi ju en halv avbytare bara och de flesta spelade hela matchen och att man ändå pallade trycket tycker jag var bra.

Nu är jag i stort sett frisk, det enda som återstår är att mina ögon ska förstå det och hänga med. Jag har haft glasögon fler dagar den senaste månaden än jag haft sammanlagt de senaste fem åren säkert och jag gillar det inte. Jag är röd i hela ögonen och ser nog ut som om jag gråtit floder eller nått. Folk kommenterar inte hur röd jag är så jag antar att de tror att jag är ett känslomässigt vrak.

Damerna åkte till Ludvika och förlorade tyvärr, herrarna hade ju en viktig match mot huddinge och förlorade också tyvärr, hoppas verkligen dom vinner sin sista match.

Snart helg igen

Det är verkligen galet hur fort tiden går. Och när lovet var slut och jag kikade lite i almanackan såg jag att det var fyra veckor till påsklovet (minus långfredagen), och att det sen är typ tre och en halv vecka innan det är första maj och veckan därpå är det kristihimmelfärd och sen fyra veckor kvar till nationaldagen och ytterligare en vecka till skolavslutningen. Helt vansinnigt!

Det här har varit en väldigt bra vecka på många sätt. I tisdags åkte jag hem till Lili för att se den superviktiga matchen mot united. Kändes nästan som om det var final och innan matchen kunde vi konstatera att det kändes tråkigt att ett av dessa fantastiska lag redan skulle åka ut. Jag behöver ju inte säga vilka vi hoppades på. Matchen började inte alls bra. Inget av lagen kändes riktigt heta och viljestarka. Ett tag kändes det som om united var nöjd med 0-0 (vilket de såklart hade varit efter slutsignal eftersom det inneburit avancemang) men det var jobbigt att real kändes minst lika ofarliga och var tvugna att göra mål. Dessutom blev Man U bättre och bättre och det kändes fruktansvärt jobbigt. När det blev 1-0, på självmål efter enligt oss (och bara oss) misstänkt offsidesituation kändes det blytungt. Sen så kom ju den där omtalade situationen som kom att avgöra matchen. Nani blev utvisad. Först blev jag väldigt chockad för jag tyckte bara det borde varit gult. Det såg ut som att han inte hade en aning om att Arbeloa kom där och så illa träffad av sparken blev han ju inte heller. På reprisbilder såg jag hur det ser ut som att han först träffar och sedan trycker till lite extra istället för att försöka hålla in sparken som han borde ha gjort när han inser att han träffar någon med dobbarna före. Jag är ju glad och tacksam för utvisningen för utan den tror jag inte vi hade vunnit, helt omöjligt är det ju inte att vi hade lyckats ändå men innan utvisningen hade united verkligen full koll kändes det som och efter den var det som en helt ny match. Tycker nog både att motståndarna spelar rätt dåligt 10-11 men framförallt så gör mou några bra byten och real spelar helt plötsligt en annan fotboll. Måste säga att modric kommer in och gör det fantastiskt bra. Så här i efterhand är det ju tråkigt att det blev så stor grej av ett domslut återigen men nu äntligen verkar det lite som om realturen med domsluten har vänt. Jag är fortfarande lite kluven när det gäller utvisningen men med tanke på att vissa tycker att det var korrekt beslut trots att de är övertygade om att han inte gör det medvetet så kan jag ju tycka att det absolut ska vara rött eftersom jag tycker att det är rätt tydligt att han först inte är medveten om situationen riktigt men när han väl inser vad som händer passar han på att trycka till lite extra vilket såklart är väldigt fult. Det är inte många som uppmärksammat hur han trycker till lite extra men jag är glad att det faktiskt inte bara är jag som anser det. Ett tag var jag rädd att jag är så färgad att jag inbillar mig saker :-) Toppen toppen iaf att vi är vidare och heder till ronaldo som mådde synbart dåligt över att göra mål och kicka bort sin förra klubb från turneringen.

igår var jag hemma hos kicki. Vi lagade god mat och bara umgicks vilket var väldigt mysigt och trevligt. Det får vi göra om snart igen.

Idag var det en väldigt lyxig dag. Vi brukar ju ha förmånen att få komma hem till ett superfräscht hem varannan tisdag men eftersom Kjell hade ett möte med den där personen angående markanläggningen i tisdags så flyttade vi städningen till idag. Idag lämnade Kjell in sin bil på service så jag plockade upp honom på väg till jobbet och hoppade av vid jobbet och lånade då ut min bil till kjell. Han lämnade tillbaka den några timmar senare i ett helt annan skick än den varit tidigare. Jag har faktiskt inte grisat ner den totalt men jag har reagerat över att den varit väldigt dammig och lite smutsig invändigt och ganska skitig utvändigt. Jag har tänkt att vänta med utsidan ett tag eftersom vädret är som det är just nu men tänkte snart ta tag i insidan. Nu är den nästan lika fin som när jag köpte den och då var den ju städad och tvättad av experter. Kjell får gärna låna den fler gånger :-). Han hade inget att göra och ville fördriva tiden lite medan huset städades så han åkte till brandstationen och tvättade den. Och smörjde den med sånt som är bra som inte jag har någon koll på alls, men sken gjorde den verkligen när jag kom ut till den på eftermiddagen.

I helgen ska jag bara ta det lugnt, ska bli superskönt. Det enda jag har som är inplanerat är killarnas match på lördag i västerås. Nästa vecka ska jag på middag med några av mina närmsta kollegor från förra jobbet och det ser jag fram emot sjukt mycket. Vi är fyra som ska ses som jobbade på samma skola i höstas, nu är vi dock utspridda på fyra olika skolor och det ska bli skoj att höra hur alla andra har det på sina jobb.

Nu ska jag slå på ett till avsnitt av vänner (man kan verkligen se dem om och om igen hur många gånger som helst) och äta upp resten av fiskgratängen innan jag ska knyta mig för natten.

Då var det roliga slut

sista timmarna på sportlovet är här. Jag hade gärna velat ha några dagar till ledigt nu när jag äntligen börjar bli mig själv igen men det ska faktiskt bli kul att komma tillbaka till jobbet igen. Tur att det roliga blir avbytt mer ännu mera roligt.

Idag har jag mest tittat på friidrott och sytt upp gardiner. Jag blev inte klar med alla mina saker på listan (som var rätt kort) men jag har inte dåligt samvete för det för jag låg halvt däckad i flera dagar faktiskt och det har varit skönt att bara göra det jag har haft lust till. Har tillbringat ganska många timmar med att bläddra igenom foton faktiskt och äntligen kommit en liten bit på väg när det gäller att välja bilder till tavlor. Sist valde jag bilder från vår resa till grekland förra året och jag njöt av att se på bilderna. Vilken resa det var! Jag tror vi var borta ungefär tio dagar men vi hann med så sjukt mycket. Den resan var verkligen perfekt och hade allt i en härlig mix. Vi fick sol, bad, mat, sevärdheter både turistiga och stora men även små nästan bortglömda som betydde mycket för oss just därför och för att vi fick uppleva dem helt ensamma.
Att titta på bilder från andra resor gör ju att man triggas lite extra inför en ny upplevelse och jag ser verkligen fram mot nästa äventyr. Vi har pratat om 3-4 veckor i Afrika i sommar och det tror jag verkligen kommer bli underbart men jag känner mer och mer att tre veckor nog är lagom. Med tanke på att tio dagar i grekland nu i efterhand känns lite som tre veckor, eller att Island/kanada i typ fyra dagar känns som över en vecka tror jag vi kommer hinna med tillräckligt på tre veckor och jag vill ju inte längta hem alltför mycket :-) Det blir säkert bra oavsett.

På tisdag kommer en tjej hit och ska titta lite på tomt och uppfart och komma med en offert på det hela så då vet vi förhoppningsvis lite mer om vår kommande budget också.

Igår hade vi ju match mot Åkersberga. Jag kände mig rätt lugn innan och eftersom vi inte har så mycket att slåss för i tabellen kände jag att jag nog skulle kunna ta det lugnt under matchen utan problem. Men när vi väl var där och jag såg att de saknade några spelare så blev jag sjukt taggad och började frukta att jag inte skulle kunna lyssna på min kropp. Men så fort uppvärmningen började insåg jag att jag inte hade något val riktigt. Jag kunde inte röra på mig, det var helt sjukt hur seg kroppen var. Och jag hade sjukt ont överallt eftersom jag var så stel, dessutom var reaktionsförmågan helt skruvad. Jag såg att bollen var på väg mot mig men tittade liksom bort och hann inte få upp händerna för att kunna ta den. Jag kan tänka mig att det var ungefär som att försöka fånga en boll när man har druckit bra mycket för mycket. Som tur var blev det lite bättre och bättre ju mer av uppvärmningen som gick men jag märkte av det när jag spelade matchen också bara inte lika mycket.
Det märktes rätt ordentligt att jag inte var i skick att spela och jag är glad för att Sebastian respekterade det. Jag hoppade in när de andra inte orkade och behövde vila i några minuter. Tror inte jag spelade mer än kanske max femton minuter och ändå är det nog rekord för hur många mål motståndarna lyckades göra som var mitt fel. Helt katastrofal tycker jag inte att jag var men jag kan ju inte påstå att jag tillförde något till spelet tyvärr. Iof var det skönt på så sätt att jag kunde sitta på bänken utan att behöva må dåligt över att jag inte var på plan och hjälpte mitt lag. Att vi rätt tidigt var körda i matchen hjälpte ju till att jag inte kände mig mer sugen på att gå emot kroppen än vad jag redan var. Jag var rädd att jag skulle få sona ordentligt för det ändå för under och direkt efter matchen mådde jag piss. Men jag stressade hem och när jag kom hem var det ju direkt el clasico och någonstans där insåg jag att jag mådde nästan lika bra som innan matchen, skönt.
När matchen blåstes av mådde jag tom bättre av förklarliga skäl. Real stod som segrare med 2-1 mot ett ifrågasatt Barcelona. Dessutom hade real vilat 6-7 spelare från startelvan och att ändå kunna vinna mot Barcelona kändes riktigt skönt. Sen så är det ju synd att domaren återigen hamnar i fokus och att spelarna efter slutsignal återigen har svårt att kontrollera sitt humör. Jag tycker att det borde ha varit straff, jag hade varit tokig om inte real fått straff i det där läget. Men domaren friade och jag tror och hoppas faktiskt att det beror på att Adriano förstärker en del så att det ser onaturligt ut hur han flyger och domaren därför antar att han filmar som han gjort så många gånger förr. Jag tycker ändå att det borde ha varit straff men jag är faktiskt glad att det inte blev det för det hade varit väldigt snöppligt med en straff och 2-2 på övertid när faktiskt real varit det bättre laget och förtjänade att vinna. Sen så skulle jag såklart föredra om domarinsatsen skulle vara klanderfri men det är den ju aldrig och det känns faktiskt skönt att det för en gångs skull var real som fick fördelen och barca motgången. I övrigt tycker jag domaren blåste lättare friskpark åt de blåröda men just i det avgörande läget vägde det över till reals fördel. Läste ett referat av ett barcafan och han tyckte helt klart att domaren hela tiden dömde till fördel för real och att real spelarna filmade otroligt mycket hela matchen, tänk att man kan tycka och se så olika när det handlar om samma match. Men han avslutade faktiskt med att skriva att han tyckte det var ett rättvist resultat vilket jag tycker är stort när man kan erkänna som motståndarfan och dessutom skönt också för då får jag min känsla av rättvist resultat stärkt.

För övrigt så vill jag bara skriva att jag tycker det är grymt kul med alla härliga insatser av svenskar i friidrotts-em. Det är många som imponerat och det känns som om friidrottsungarna som sett och beundrat kluft, kajsa, holm, mfl har vuxit upp lite och nu är redo att ta idrottsvärlden med storm :-) Skoj!

Det blev ingen träning

Jag fick ont i halsen igen under dagen och hostattacker då och då vilket fick avgöra. Sebastian undrade om jag kunde spela i helgen och jag vet ärligt talat inte riktigt. Jag har ju som sagt bestämt mig för att lyssna på min kropp och jag vet att det är i stort sett omöjligt att göra när man väl är på en träning eller match, framförallt det sistnämnda. Jag vet inte om det är bra för mig att spela, men jag vet ju inte heller att det inte är bra... Spelar jag misstänker jag att jag inte kommer orka någonting alls eftersom jag varit sjuk i två veckor och inte tränat alls. Jag svarade lite tveksamt och skrev att jag kanske kan vara med lite som reserv. Då skrev han att det vore jättebra om jag är med för att det är ont om spelare men att jag såklart inte ska riskera hälsan. Så jag svarade att jag är med och räknar med att spela litegrann iaf. Ju mer klockan blev ju mer ont fick jag i halsen och när det väl var dags att somna vid ett vaknade jag nästan direkt av sjuka hostattacker och så höll det på till över tre :-( men sen lyckades jag iaf somna och sova relativt ostört i några timmar. Hmm, jag är inte helt säker på att det är bra att spela men just nu har jag inte hostat säkert på en timme och jag har inte så ont i halsen :-) Det är bara att hoppas på det bästa.
Jag hade nog tänkt att se på matchen imorgon (el clasico) tillsammans med Kjell, min syster och hennes pojkvän som jag knappt har träffat hittills. Han är barcafan ska nog tilläggas i ekvationen så hon frågade först lite tveksamt och jag trodde det var en dålig idé. Jag tänkte att jag nog kan uppföra mig och jag vill ju väldigt gärna lära känna honom och sen när vi vann i tisdags kände jag att jag kommer kunna uppföra mig hur det än går imorgon. Men problemet har jag nu insett är att matchen börjar redan klockan fyra, och jag har ju match i åkersberga klockan två. Vi hade från början tänkt äta här hos oss men Helenas pojkvän ska jobba och hinner inte hit i tid till matchen så då funderade vi på en sportbar i stan men isf kommer jag antingen få komma i matchkläder eller lite sent och det blir väldigt stressigt så just nu lutar det mer åt att vi får ta det en annan gång istället.
 
När det gäller mina sportlovsprojekt går det ju sådär men jag har ju lite tid kvar innan det är dags att börja jobba igen. När det gäller bilder har jag iaf gjort ett första val av bilder till ett 2012 album. Har lite mer än 600 bilder än så länge och kommer säkert banta bort en del till men nu är jag på väg iaf. Gardinerna ska jag börja sy upp lite idag, kommer säkert inte bli klar men det kan vi ju hoppas att jag blir på söndag om inte annat...
 
 

RSS 2.0