To do list

Nu är listan äver vad som ska göras ovanligt lång. Dessutom är flera av sakerna svåra att få till då det krävs fri tid på vanlig kontorstid vilket jag väldigt sällan har. Hatar de som har telefon tid endast två timmar på vardagsförmiddagarna, aja får väl försöka smita iväg från barngruppen i några minuter imorgon om jag kommer ihåg det bara.
Jag borde vara effektiv och bara beta av hela listan, iaf det som är möjligt men jag är expert på att hitta på anledningar till att skjuta upp saker. Det som är härligt är att jag inte har lyckats visa denna svaghet alltför mycket på jobbet, likadant var det i skolan. Folk tror att jag är en ambitiös och ordentlig liten flicka som har full koll på allt och gör allt hon ska på en gång, men skenet kan verkligen bedra :-) Visserligen klarar jag väl det mesta jag tar mig för iaf med godkänt resultat men det sker alltid i sista sekund. Jag har försökt att bli bättre på det och på vissa plan har jag nog blivit det men det är fortfarande inte bra.
Snart ska jag iaf baka, på mitt jobb bjuder man arbetskamraterna på fika när man fyller år och arbetskamraterna i sin tur ger en present. Det tycker jag är en mysig tradition så jag får väl jobba lite för att upprätthålla den. Lite ångest har jag dock över mitt fika eftersom mina kollegor är så fantastiskt duktiga på att baka, men men enkla muffins kan också va gott nån gång ibland :-)


Nu kom jag på en rolig sak att lägga till listan, jag ska bestämma vad jag ska göra med skatteåterbäringen :-)

Aningen rastlös

Jag har suttit vid datorn större delen av dagen, kanske märks om man ser till antalet blogginlägg också... Nyss har jag precis spenderat snart en timme med att titta på hemnet på andra människors hem. Jag tycker att det kan vara ganska kul och eftersom jag hade tid över tänkte jag att jag kunde få lite inspiration där och även se på pris i förhållande till min lägenhet som jag sålde och huset som vi köpte.
Någon inspiration fick jag inte, däremot blev jag varse om hur fult många har det hemma, hemskt av mig att skriva så  kanske men vissa hus och lägenheter såg verkligen gräsliga ut och det är på bilder där de förhoppningsvis har försökt att fokusera på det positiva och ansträngt sig för att det ska se så bra ut som möjligt. Tur att smaken är som baken och jag påstår inte att jag är bättre eller kommer ha snyggare osv jag menar bara att enligt min smak var det många hem som var gräsliga.
När det gäller priserna så blev jag inte besviken. Jag tycker att vi gjort två bra affärer och det är skönt att se det om och om igen. Visserligen ligger inte vårt hus särskilt centralt men jag är mycket nöjd med läget och tror att det på sikt kommer bli aningen mer centralt.

Nu väntar jag på att babe kommer hem från jobbet. Jag är lite uttråkad och ser fram emot lite sällskap utöver den här burken :-)

Vad ska man tro på

Varje dag tar man tusentals beslut, en del mindre andra större, en del livsavgörande, en del världsavgörande osv. Det är ju få beslut per dag som man verkligen funderar över, forskar kring och på allvar väger fram och tillbaka. Bakom ett beslut kan det ligga flera års omedveten hjärntvättning eller kanske en snabb tanke i ett impulsivt ögonblick. Det är lite läskigt att tänka på hur fort allt kan förändras, och hur mycket man kan vinna eller lika gärna förlora pga små små händelser och beslut.

Kanske ska man inte tänka alls mycket utan mest bara gå på magkänsla, förhoppningsvis känner magkänslan och förnuftet när det kommer ett större vägskäl då ett beslut kräver eller mår bra av lite noggrannare eftertanke.

Ett år senare, ungefär iaf...

Vet inte riktigt om jag är mogen för att ta plats i bloggvärlden men hur ska jag någonsin få reda på det om jag inte gör ett försök...

Varför blogg?
Jag har funderat många gånger på om jag ska börja blogga men något har alltid hållt mig tillbaka, tills nu då förstås. Jag tycker om att skriva, vanligtvis mest för mig själv men nu känner jag att det är spännande att skriva något som är helt öppet för vem som helst att ta del av. Troligtvis kommer jag skriva några inlägg och tröttna, ungefär som alla de gånger jag har bestämt mig för att börja skriva dagbok. Normalt skriver jag några sidor för att sedan återfinna dagboken flera månader senare. Aja det är värt ett försök iaf, kanske ger det mig något och annars får det väl vara bra så.

Jag måste tyvärr erkänna att jag nog kommer skriva en sån där alldeles ordinär blogg där jag redogör för dagarna i mitt alldeles vanliga liv. Men nu är det faktiskt så att jag inte är en mer spännande person än så och det är faktiskt av helt själviska grunder jag startar denna blogg. Jag skriver bara för mig själv och då får det helt enkelt bli inlägg som handlar om det som försigår i mitt huvud för stunden. Troligtvis en hel del fotboll eller handboll, en del härliga tankar om mitt yrkesverksamma liv som förskollärare och kanske något annat smått och gott, det visar sig...

Klart slut på mitt allra första blogginlägg :-)






Det där skrev jag den 20/3-2009, jag satt här och funderade på hur länge jag haft min blogg och kom nog fram till att jag iaf startade den innan förra sommaren, men jag trodde faktiskt inte att det redan hade gått lite mer än ett år vilket jag fick se svart på vitt när jag tittade i arkivet...

Jodå någon bloggerska blir jag nog aldrig på allvar men jag tycker fortfarande att det kan vara skönt att skriva av mig. Jag har inte några ambitioner med bloggen men det skulle väl vara trevligt med lite fler bilder än vad jag visar i dagsläget. Nu är det väl sämre än någonsin vilket främst beror på att jag inte längre är uppkopplad via min dator där alla bilderna är samt att jag nog tagit färre bilder det senaste halvåret än någon annan period de senaste 10 åren. Ändring får det bli såsmåningom. Jag ska nog flytta in först så lite tålamod får jag ha, köpa en systemkamera vill jag också göra vilket isf kanske skulle förbättra antalet bilder, men det lär ju bli ett annat år om jag inte skulle lyckas dra hem storvinsten när jag öppnar deklarationsbrevet som bör dimpa ner i brevlådan i början på nästa vecka eftersom alla redan har fått sina... Det här är nog första gången som jag tror att jag kommer få pengar tillbaka och bara för det lär jag ju inte få det, oj va besviken jag skulle bli om jag måste betala tillbaka...

En sista sak jag vill skriva är bara att det måste vara skönt för Zlatan och Barcelona att det verkar lossna lite för honom. Nu är real piskade att vinna ikväll och det lär ju bli svårt eftersom det är ett tufft derby mot FT:s gamla lag. Forlan och Reyes kommer ge mig mardrömmar ikväll är jag rädd.

Längtan

Just nu är jag inne i en otrolig längtan-period. Kanske inte alltför konstigt eftersom jag känner hur Dagen med stort D närmar sig. Jag skulle kunna uppskatta mitt tänkande på den dagen till säkert 20% av min vakna tid. Och då är det ändå massa annat som rör sig i huvudet också.
Vi var på Ikea förra helgen och tittade/planerade och det gjorde att längtan tog nya höjder. Jag börjar inse verkligheten i det som ska ske :-) Nu är det ungefär 2,5 månader kvar till inflytt och det känns som en hel evighet samtidigt som tiden ju faktiskt bara flyger iväg och vi närmar oss med stormsteg. Vi har faktiskt bott här i två månader nu och det känns det ju verkligen inte som.
Att det känns som om våren närmar sig gör ju att vardagen blir ännu ljusare och härligare. Igår var första gången jag gick fram till huset utan att kliva på drivor med snö. Visserligen var underlaget nu lervälling men det kändes konstigt nog bara underbart.

Det har gått över ett år nu sedan vi började drömma, ett år av planer och beslut och jag är djupt imponerad över att vi hittills inte varit oense om ett enda beslut faktiskt. Vi har i stort sett tyckt precis lika om allt, kakel, tapeter, möbler som vi tittar på osv. Det är faktiskt väldigt skönt. Att slippa bråka och argumentera för att få det som man själv vill ha det. Att få höra förslag som man bara älskar direkt.
En annan sak jag är mäkta imponerad över är vårt sparande. Vi är duktiga på att hålla oss till planen och till och med lyxa till det och ändå ha mer sparpengar på kontot än vi satt som minsta gräns. Det känns otroligt lyxigt och bra att kunna ha en buffert när vi flyttar in. En buffert till oförutsedda utgifter och en pott som vi kan spendera på inredning.


Förutom längtan till huset så finns det andra saker inom den närmsta framtiden som jag längtar till.
Jag har ju redan nämnt våren och det längtar jag verkligen till. Jag har tyckt att vintern har varit helt underbar och det är ju fantastiskt att vi kunnat ha snön liggande så länge, vi har helt sluppit slask och grå/svarta vinterdagar. Men nu är jag mer än redo att möta en barbackad miljö, med små blommor här och var. Jag längtar ut i skogen, det var SÅ länge sedan jag var där med barnen, och skogen är verkligen underbar att tillbringa dagarna i. Framförallt på jobbet tillsammans med barnen.

Påsken är snart här, påsken i sig är väl inte superspeciell för mig men det blir två lediga dagar att bara unna sig med. Det blir mysigt påskpyssel på jobbet och kanske lite påskkärringar här och där som skapar lite magi i vardagen.

Jag fyller 26, trots att jag inte tycker att den siffran passar till mig så ser jag faktiskt fram emot det. Kanske mest för att jag vill äta tårta och att min kära mamma kommer bjuda mig på min favoritmat.

El Clasico! På sätt och vis längtar jag verkligen till den här matchen, men samtidigt absolut inte för jag vet hur nervös jag kommer vara och hur dåligt jag kommer må. Men det är ju den härligaste, största, viktigaste matchen på hela året så självklart längtar jag till den. Skulle det finnas någon rättvisa i fotbollens värld så skulle ju real så här på förhand vinna, för de förlorade en helt jämn match i höstas. Det finns ju dock inte någon sån sorts rättvisa i idrottens värld, vilket är bra tur för annars skulle det ju inte vara något roligt alls med sport. Eftersom Messi är i en sån sagolik form tror jag tyvärr att det blir svårt för real att vinna, för casillas har haft stabilare säsonger och flera viktiga spelare är skadade och andra småskavanker. Jag missade deras match i torsdags då ronaldo och higuain gjorde två mål vardera, serman till statisktiken är ju dom två i en sannslös form dom med men jag tycker inte riktigt det om jag tänker tillbaka på det jag sett. Ronaldo har ju visserligen varit bra för det mesta men han kan inte vinna matcher helt på egen hand som messi verkar kunna (även om han ligger bakom det allra mesta positiva anfallsmässigt). Higuain har gjort en hel del mål men jag tycker också han har visat svaghet i många lägen, svagheter som inte alls visas då han är som bäst. Aja spännande och förhoppningsvis roligt ska det bli iaf. Är ganska avundsjuk på men otroligt glad för dem i min närhet osm ska dit och se matchen live, hoppas jag kommer göra det någon gång i framtiden.

Lovisas studentskiva, det ska bli kul eftersom jag tycker så mycket om mina vänner som jag ska dela det med. Troligtvis blir det ett av mina absolut sista besök på studentskivor vilket känns väldigt bra.

Listan skulle kunna göras ännu längre men det får räcka för tillfället. Kul är det iaf att ha mycket härliga saker att se fram emot.


Avskyr magsjuka

Något tragiskt har hänt med mig, jag brukade aldrig bli sjuk, ALDRIG. Jag kommer ihåg ett tillfälle under mina skolår 1:an (lågstadiet) - 3:an (gymn) som jag var hemma från skolan och var sjuk. Under tiden jag jobbade på coop var det inte ett enda tillfälle (lite mer än ett år). Det började nog när jag jobbade på Vikskolan i väsby, efter examen. Då var jag hemma och sjuk kanske vid två tillfällen. Under förra året (läsåret) på dagis var jag nog hemma vid tre tillfällen tror jag, i höstas var jag hemma två gånger för magsjuka och så nu igen alltså. Visst jag vet att många har det mycket värre och jag klagar egentligen inte, jag är mest förvånad och aningen irriterad över att jag inte alltid är frisk längre. Man kanske kan skylla lite på mitt yrkesval. Barn bär på många aggresiva bakterier och virus, dessutom gillar de att vara supernära och kan nysa och snora rätt i ansiktet på en om man har tur. Men själva grejen är att jag inte tror att jag ens blir smittad på förskolan för det mesta. Jag blev sjuk natten mellan söndag och måndag och förra veckan var det nog inget barn som var magsjuk. Aja ännu mer typiskt var det att idag var en väldigt viktig dag som jag verkligen inte borde missat, men vad ska man göra... Idag mår jag iaf mycket bättre.

Vaknade ganska nyligen och var superirriterad för att jag drömt att jag hade missuppfattat senaste real-matchen, att de hade förlorat med 2-3 istället. Skönt var det iaf att vakna och inse att det bara varit en dröm. Tror dock inte att det hjälper så värst mycket för jag tror barcelona kommer vinna, med Messi i laget verkar de ju inte kunna förlora. Jag såg inte deras match i söndags så runt tolv funderade jag på att gå ner och titta på resultatet. Innan jag gick ner sa jag till Kjell, äh äckel-messi (jag vet att det är elakt och barnsligt att säga så) har säkert gjort tre mål och avgjort matchen. Men jag gick ner ändå, och får läsa att en magisk messi gjorde tre mål och fixade en straff som Zlatan fick äran att sätta. Jag är inte bitter. Måste han träffa storformen precis inför den viktigaste matchen på året?

Jag har också spelat match, sista seriematchen för den här säsongen. Jag brukar faktiskt vara ganska jämn och ha en ganska hög lägstanivå, iaf enligt mig själv men efter täby- och polisen- matchen undrar jag om det är något jag bara kommer kunna drömma om i fortsättningen. Jag gjorde nog mina sämsta matcher på länge. I helgen spelade jag säkert bort minst fem passar och det är faktiskt inte likt mig alls. Jag åstakom inget framåt och tappade massor bakåt. Försvaret brukar vara min starka sida även om jag har varit mer osäker de senaste åren än tidigare under min karriär. Så var inte fallet i helgen och inte förra helgen heller. Nu ska det bli underbart skönt med ett uppehåll och så får vi ser var vi hamnar sen.

Duktiga jag

Nu är jag lite stolt över mig själv för idag sprang jag hem från jobbet. Visserligen gick det oerhört trögt och är ju inte så där väldigt långt men ändå så sprang jag istället för att njuta av vårvädret under en härlig promenad. Det tog ganska precis en kvart, det brukar ta ungefär 25 min att gå. Jag har ju även testat att cykla hem men undra om inte det tog längre tid än att springa. Jag är inte så värst grym på att cykla kan jag ju avslöja och isen här och var på vägarna gör det inte direkt lättare.

Nu har redan mer än halva veckan gått. Lite skrämmande är det hur fort tiden går, just nu passar det mig utmärkt att den gör det för jag längtar så oerhört mycket till mitten på juni (inflytt). Igår cyklade jag förbi huset och fick se att grannhuset är på plats, de har dessutom börjat med grunden till det andra grannhuset. Det är så häftigt att få se allt från start. Första gångerna vi var där och tittade var det några pinnar och lappar som markerade vilka tomter det var och nu är det fyra hus på plats.

Ikväll är det styrelsemöte, hoppas att det har inträffat något nytt på tränarfronten...

Tusan, kom precis på en sak som jag glömde fixa på jobbet idag. Det är ganska mycket just nu, vilket för det mesta är positivt. Jag tycker om ansvaret och att ha mycket att göra så länge jag lyckas ha allt i huvudet och lyckas med det mesta... Det är en förskolekonferens i maj, en heldag med flera föreläsningar i stan och jag blev så väldigt väldigt sugen på att gå på den. Jag har nyligen varit på en kvällsföreläsning men ska nog flörta lite med chefen för att bli beviljad till förskolekonferensen också.

Söndagsmorgon

Förra söndagen hade jag nog inte gått upp ur sängen vid den här tiden. Idag har jag hunnit med att se en film (Hidalgo, jag tyckte den var mycket bra), två avsnitt av Criminal Minds, råa men bra som vanligt och surfat runt lite här och var på nätet. Jag vaknade strax efter sex helt utvilad, kanske inte så konstigt med tanke på att jag säkert somnade före 10 igår igen. Jag fattar inte vad som hänt med mig, jag har alltid varit en nattmänniska, aldrig en morgonmänniska. Nu är jag väl varken det ena eller andra för jag sover för jämnan men de få gånger jag är vaken och pigg är oftast på morgonen, konstigt... Inte speciellt intressant heller antar jag :-)

Jag tittade iaf på vilka lag som är anmälda till sommarserien. Det var faktiskt en hel del, iaf till damseniorserien som verkar vara den klart mest populära. 17 lag, jag hoppas nog vi får bollstanäs, tungelsta och sannadal i serien eller kanske BK sol. Jag vill nog inte hamna i samma serie som polisen, westermalm, hammarby 1 eller Gustavsberg. Sammanlagt i de sju andra klasserna (herr, dj, hj, f94, p94, f96, p96) var det anmärningsvärt 17 lag som var anmälda. 1 i dj, Bollstanäs, de kanske vinner automatiskt?

Igår spelade vi match mot Täby, jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. De vann enkelt, tycker kanske att de gör sin bästa match mot oss på de här två åren men vi gör nog samtidigt våran sämsta mot dom. De små glädjeämnena var Lovisa och Jennie. Jag var nog nästsämst på planen, fy vad jag skämdes. För min egen prestation, för lagets insats, för en motståndares uppträdande osv. Det var inte kul någonstans, fast täby blev såklart väldigt glada så nått positivt fanns det väl att ta del av den dagen...

Jag lyckades väl med en sak framåt och misslyckades med 20 saker bakåt, det enda som jag är ytterst lite nöjd med är att jag faktiskt från att ha önskat mig själv upp på läktaren pga dåligt spel, dålig attityd och hemska tankar så lyckades jag iaf gå in och avsluta min match på ett lite mindre pinsamt sätt.

En hel del tankar snurrar i huvudet, vad kommer hända? Hur kommer det bli? Jag tror nog inte vi kommer få några svar inom den närmsta tiden faktiskt dessvärre. Skulle vi kunna hitta tillbaka till glädjen skulle det kunna bli riktigt bra, men kan vi det? Jag tror tyvärr inte alla är överens om vad glädjen skulle vara och innebära och då är det väl inte möjligt att nå dit som lag? Jag vet inte kanske har jag fel... Det jag vet är att jag någonstans älskar handbollen, det är en helt fantastisk sport som borde ge så mycke lycka till livet.

Massa tid vid datorn

Jag har haft datorn för mig själv ända sedan jag kom hem från personalmötet strax efter åtta. Det var länge sedan märker jag. Hittills på sista tiden har jag inte hunnit med alls det jag har tänkt och velat men nu sitter jag här och vet plötsligt inte vad jag ska göra. Det har varit både jobbigt och skönt att vara borttvingad/befriad från datorn.

Jag tycker att jag är en väldigt förstående person som försöker att hela tiden ha i minnet att alla personer är/tänker/gör/vill olika. Jag lyckas för det mesta hitta åtmindstonde någon rimligen halvlogisk förklaring till det flesta andra människor säger eller framförallt gör men nu lyckas jag verkligen inte. Jag förstår inte hur de tänker, om de tänker överhuvudtaget... jag förstår inget alls faktiskt. Men men det kanske man inte alltid ska göra heller. Nu är det så här och så får vi agera utifrån det.



Förövrigt var jag på personalmöte idag. Där blev jag påmind om hur härliga och underbara människor jag jobbar med. Alla är verkligen godhjärtade och vill väl, de kan så mycket och vill så mycket. Tillsammans kommer vi kunna utvecklas något otroligt.
Det får mig att tänka på hur mycket jag skrattade och log idag. Jag känner så mycket värme och glädje på jobbet. Ler man till barnen så får man så mycket kärlek tillbaka så att man inte vet vart man ska ta vägen.

En sak till för att få ett enda inlägg att handla om så mycket olika saker som möjligt... Jag var på en föreläsning för några veckor sedan, helt underbar. Lou Rossling heter föreläsaren (författare till en bok jag rekomenderat tidigare), hon sa så mycket härligt, sorgligt, vettigt, klokt och bra. En sak som hon pratade om som verkligen är värt att tänka på är att det man tränar på blir man bra på, det man gör ofta blir man väldigt bra på. Letar man hela tiden fel och är negativ blir man ganska snabbt expert på det.

Jag tror att många har fastnat i det hjulet, i bästa fall bara när det har med vissa aspekter av ens liv att göra som jobbet eller kanske familjelivet eller kanske hobbyn (läs handbollen i mitt fall ;-)). I värsta fall har man nog fastnat i de negativa tankebanorna när det gäller allt. Undra hur bra man mår då, när man hittar fel vart man än vänder blicken, då man inte längre ser de bra sakerna för att hjärnan hela tiden är upptagen med att se allt det dåliga.
Det är viktigt att inte ge upp utan istället börja öva på att se det positiva och träna på att hitta möjligheter osv osv.

Så nog från mig för idag :-)

Lyckligt lottad

Det vet jag ju om att jag är, och det är jag tacksam över tro inget annat. När den värsta tragedin i mitt liv på iaf hela året och kanske förra också är att Real Madrid åker ur CL så har man nog inte särskilt mycket att klaga över. Men jag tänker ändå tillåta mig att sörja det och va ledsen över det precis så mycket jag vill...

Kanske låter det tragiskt, löjligt och patetiskt men för mig betydde det väldigt mycket faktiskt. Det är nog inte omöjligt att Raul har gjort sin sista cl-match i den vackra vita real-tröjan och den slutade i vemod, tårar och sorg. Det hade varit så fantastiskt och underbart om de hade fått uppleva en final på sin egen arena i den ädlaste av alla klubblagsturneringar, speciellt eftersom det gått så dåligt i cl de senaste åren, men men nu blev det inte så.

Jag är otroligt glad över att det ändå är så roligt att se dem spela. Förra perioden den sittande presidenten var president var det faktiskt inte alltid så värst roligt att kolla. Spelarna stod mer stilla än rörde på sig och varje försök till anfall kändes krampaktigt och framtvingat. Nu ser man glädje och inspirerade spelare som vill, vågar och försöker. Synd bara att det inte räckte längre i år.

Åt helvete

Man kan ju försöka intala sig hur mycket som helst att det inte gör så mycket, att det inte är hela världen, att inte hela dagen, veckan, månaden, säsongen blir förstörd...

Fan fan fan

Helgen är förbi och mer därtill

Helgen gick som alltid snabbt. Det var en riktigt bra helg tycker jag. I fredags hade jag en trevlig och lugn kväll på våning. Maten smakade gott som vanligt (jag har nog nästan ätit samma rätt alla gånger jag varit där). Jag åt upp hela portionen och där får man faktiskt ganska rejält med mat. Jag har verkligen blivit bortskämd på sista tiden och får skjuts och blir hämtad i stort sett hela tiden och det var jag verkligen glad för i fredags för när jag ville hem var det svinkallt ute.
I lördags gick jag faktiskt till centrum för första gången sedan vi flyttade hit och det var helt klart rätt dag att göra det. Solen strålade och promenaden tog faktiskt mindre än 40 minuter. Sedan var det dags för matcher. Herrarna vann sin match. Det vi såg var rätt jämnt med lite fördel för vallentuna, när vi var ute och gick drog de ifrån och kunde vinna enkelt iaf sett till siffrorna. Vi mötte westermalm och spelade förvånandsvärt jämnt med dem rätt länge. Men vi är helt värdelösa framåt och då kan man inte vinna några matcher :-) I sin blogg borde man få vara helt ärlig utan att behöva tänka på att linda in vartenda ord man säger i bomull för att inte halva laget ska få panik... Jag kan hålla med om att vi är rätt negativa efter matcher men det kan ju bero på att vi är så väldigt väldigt dåliga också...
Jag är nöjd med min insats bakåt. Jag har klivit upp och smällt på lite högre upp precis som jag velat och det är jag nöjd med. Det har väl i något läge resulterat i att jag har missat och släppt förbi någon spelare men det har å andra sidan stört motståndarnas spel lite mer än när jag är mer avvaktande. Mitt spel framåt är jag inte speciellt nöjd med, det var några bra kantutspel som vanligt men annars lyckades jag inte med så mycket mer.
På kvällen hade vi ju avslutning på tegel tillsammans med herrarna. Jag, Kicki, Anna, Tinna, Lovi och Oskar var kvar i omklädningsrummet och gjorde oss i ordning och förfestade en del. Vi hann bara med en och en halv omgång av snabb-mao (två spelbrickor) den första vann jag och anna och vi ledde när vi avslutade andra omgången. Det var en väldigt snäll vaktmästare som lät oss vara kvar en halvtimme extra innan vi begav oss till tegel.
Vi åt mat, jag hade beställt kyckling och potatis. Egentligen var den nog helt okej och jag borde ha kastat i mig den eftersom jag bara hade ätit en korv och macka i hallen tidigare under dan men jag fick verkligen inte i mig den. Jag tvingade i mig lite mer än halva portionen men fick ge upp sen.
Jag är nöjd med mitt val av kläder även om jag är lite besviken på främst anna för att hon banga... Nej då, tack vare Patrik har jag släppt det där ;-) Kul var det att vinna en drink tack vare outfiten.
Barcelona spelade mot Almeria och den matchen slutade 2-2. Jag såg inte mycket alls av den, hann dock se att Zlatan fick en utvisning fast jag förstod inte riktigt vad han gjorde för att förtjäna den.
Sedan spelade Real mot Sevilla och jag var väldigt inställd på förlust där, jag var så illa tvungen eftersom jag i annat fall hade deppat ihop och blivit arg vid en eventuell förlust. Det kändes som om jag och tinna var de enda som inte hoppades på torsk för real (möjligtvis även patrik) och därför kändes det extra skönt när van der vaart gjorde mål och 3-2 var ett faktum. Jag såg på reprisen idag och insåg att det faktiskt var ett väldigt rättvist resultat. Real hade verkligen överlägset flest målchanser. Ronaldos mål känns väldigt turligt men å andra sidan är det efter typ fem helt galna missar. Sevilla backade hem och anföll knappt över huvud taget och det känns bra när det straffar sig på det här sättet tycker jag. Kul var det att Ramos gjorde mål också, han var helt fenomenal den här matchen tycker jag, kanske berodde det på att de mötte just Sevilla. Det var bara när det var typ 20 kvar som man märkte att han var lite trött, han blev bortfintad bakåt och missade någon passning framåt, annars var han verkligen helt fantastisk och som han sprang :-)
Nej nu måste jag sluta, Johan Falk väntar...

Helgen är här!

Idag kunde jag gå 2,5 timme tidigare. Det var superskönt. Jag promenerade hem vilket faktiskt var helt underbart. Solen strålade och värmde verkligen, det kändes framförallt när man passerade ett skuggigt parti och kände hur kallt det var där. Fåglarna kvittrade och livet kändes så där härligt bekymmersfritt som det alltid gjorde när man var fem år.
När jag kom hem provade jag lördagens eventuella outfit för första gången på riktigt och det kändes sådär. Äh man får väl ta och bjuda på sig själv :-)
Nu ska jag slappa i några timmar innan jag ska träffa några av mina härliga kollegor på Våning ett för lite god mat. Det blir tredje gången jag äter ute den här veckan, inte billigt men ganska lyxigt och härligt. I tisdags åt vi på restaurang och firade min moster som fyllde 50, hon har alltså levt ungefär dubbelt så länge som mig. I onsdags åt vi på finrestaurang (mc donalds) innan vi inhandlade något rosa. Hursomhelst ska det bli trevligt ikväll iaf, självklart blir det en lugn kväll eftersom det är match imorgon.
Vi möter Westermalm imorgon och det tror jag kommer bli en riktigt tuff match. Jag har för mig att de hade stentufft försvar så risken att det blir rätt målsnålt för oss är överhängande stor. Aja vi kan bara göra vårt bästa och kämpa på riktigt ordentligt och det ska vi göra. Efter matchen blir det stress för att hinna till tegel i tid för avslutningen. Det ska bli riktigt kul det också.
Söndag kommer nog bli en ordentlig vilodag det ser jag också fram emot...

Det enda tråkiga med helgen som kommer är att jag missar reals match på lördag. De har en riktigt tuff match mot Sevilla så den hade jag mer än gärna sett, förhoppningsvis har de en tv med matchen på tegel då kan vi ju gissa att jag kommer hänga där mellan 10 och 12 ungefär :-)

RSS 2.0