Glad

Jag vaknade ganska tidigt. Berodde säkerligen på att jag sov ut igår och ändå gick och la mig hyfsat tidigt igår eftersom Kjell ändå skulle upp och jobba. Gick nog inte upp förrän efter nio ändå, sjukt skönt att bara ligga i sängen och lata sig. Efter ett pass på crosstrainern fixade jag lite att äta och satte mig ute i solen på förstukvisten. Som jag har längtat efter det. Att bara sitta där och lyssna på en ljudbok och andas in frisk luft samtidigt som solen värmer. Underbart!

Just nu leker verkligen livet. Jag tycker handbollen är väldigt rolig, både träningar och matcher och det är så skönt att faktiskt tycka det. Synd bara att vi inte har en bredare och bättre trupp än vi har men man ska väl inte gnälla när det faktiskt är riktigt roligt igen för första gången på väldigt länge.
Jag har ett jobb jag trivs så otroligt mycket med, en underbar klass och fantastiska kollegor. Och lov och ledighet att se fram emot också.
Jag hade en grym helg med både väldigt gamla och ganska nya bekantskaper. Förutom massa härligt umgänge och kul kvällar så fick jag fick veta saker som gör mig alldeles glad i hjärtat.
Real Madrid har bra förutsättningar för att göra det här till ett framgångsrikt år och även om jag inte tror eller räknar med att det kommer bli så är det skönt att inte allt talar emot det iaf.
Jag kikar lite lockande på några småresor som känns roliga att ha att se fram emot. Vi har inte bestämt något om sommarplanerna dock vilket vi borde göra snart. Det känns verkligen som att vi borde passa på att åka på en lite längre resa då vi har all semester ihop det här året. Förutsatt att vi båda jobbar kvar där vi jobbar nu så kommer vi bara ha det vart tredje år och då känns det lite dumt att inte ta tillvara på det. Men samtidigt är det inget resmål som känns helt fantastiskt rätt just nu och då kanske det är dumt att åka bara för ledighetens skull. Jag tycker att det låter ganska lockande med en semester här hemma också faktiskt. Vi kommer iaf åka till Danmark och hälsa på Philip och Ditte tillsammans med Jennifer, Magnus och Ellie. Det ska bli mysigt. Småresorna jag kikar lite på nu är Paris och någon annan europeisk stad. Samt Skövde, eller det kikar jag väl inte så mycket på men jag funderar på när det skulle passa mig bra att åka dit.
Utöver det så finns det väl sisådär tusen andra saker som gör att jag är lycklig men det orkar jag inte radda upp.

I morgon är det avancerade planer för dagen. Jag har tid bokad hos tandläkaren och efter den ska jag åka till täby för att klippa mig. Är hög tid nu, senast var någon gång strax före skolavslutningen förra året. Kjell ska också klippa sig och har jag tur väntar också en lunch med mamma och Helena. På kvällen är det träning såklart.

Nä om jag skulle ta och göra något bra av all energi som pyr i kroppen. Kanske rensa ur och organisera skafferiet och lådorna i köket. Och tvätta lite kläder.

Seg

Jag har varit vaken sen Kjell åkte till jobbet vid sju, men ändå har jag inte fått något alls gjort. Snart ska jag traska till hallen och samlingen, innan det måste jag äta frukost och leta fram allt som ska packas med till ikväll. Jag har ingen aning om vad jag ska ha på mig och känner att det inte finns något alternativ alls i stort sett. Det känns tråkigt men samtidigt lite lättare än att jag skulle ha hundra olika outfits att välja bland. Beslutsångest deluxe. Jag ska försöka bestämma vad jag ska bidra med för ätligt till vårt knytis. De andra har tapasliknande rätter som är gott till vin, inte riktigt min specialitet kände jag. Men förhoppningsvis hinner jag både bestämma mig, handla och tillaga allt mellan matchen och middagen.
Är lite nervös inför matchen men samtidigt inte. Tror att det kommer gå käpprätt och helvete för jag tror knappt vi har någon avbytare och kicki låter inte direkt helt frisk. och då slår vi ju verkligen ur underläge och jag borde bara kunna bli positivt överraskad.
Allt ska hur som helst bli väldigt trevligt och roligt.
I morgon ska vi till Andreas och Emelie och fira Andreas som fyller år. Det ska också bli trevligt. Men fruktansvärt tråkigt och jobbigt att jag kommer missa reals match. Det här är klart sämsta säsongen på de senaste 8 åren om man ser till antalet matcher jag har sett. Hoppas det går bra, nu börjar det iaf kännas lite bättre om man ser till tillgängligheten i truppen. Modric verkar äntligen vara tillbaka och pepe spelade ju i onsdags.
Nä nu borde jag sluta, snart börjar det bli lite stressigt att hinna med allt som ska hinnas med innan jag går.

Livet är så mycket lättare

när real precis har vunnit en viktig match. igår mådde jag dåligt hela dagen eftersom jag var så nervös och hade en så urdålig känsla inför matchen. Visst att real är bättre än schalke på pappret men vi har verkligen en tuff period med massa skador så jag trodde verkligen att det skulle gå åt h-vete igår. Men det gjorde det inte så nu ser chanserna för att nå kvartsfinalen inte alltför tokiga ut. Inget är ju klart men schalke måste göra minst tre mål på bernabeu och det är inte helt lätt nu när pepe äntligen är tillbaka i backlinjen. Tycker Varane direkt ser säkrare ut. Jag tycker nog Pepe och Ramos är reals viktigaste spelare, iaf att en av dem är på planen. Är båda borta blir det kaos och katastrof i backlinjen och Casillas blir tveksam han med.

I morgon är sista arbetsdagen innan det är en veckas lugn och ro inbokat. Det ska bli superskönt med sportlov, väldigt lyxigt.

På lördag ska jag träffa mina äldsta vänner, skoj! Måste bara komma på vad jag ska bidra med i matväg. Vi möter Rimbo innan det vilket jag faktiskt redan är lite nervös inför. Jag ska snart iväg på träningen, vi kommer köra med herrarna idag vilket jag tycker om. Det enda som är lite jobbigt är det här med dam och herrboll. Jag tycker väl att det funkar sisådär att köra med herrboll, det är absolut inte katastrof men det är jobbigt att blanda, och att man inte riktigt vet vad det är för boll man ska fånga. Det brukar bli en hel del skitpassar. Vi har ju bara en bil i hushållet för tillfället och Kjell åkte nyss iväg, jag funderade på om jag skulle åka tidigare och sitta i hallen men jag pallade inte riktigt eftersom jag precis kommit hem så jag bestämde mig för att gå istället och var även inställd på att gå hem men tänkte att om jag har tur tränar Lasse och jag kanske kan få lift med honom hem då. Precis när jag satt och tyckte att det skulle bli jobbigt att gå men försökte peppa mig inför träningen ändå så hörde Lasse av sig på fb och kollade om vi skulle samåka, så perfekt! Det funkar ganska bra med bara en bil måste jag säga. Jag har cyklat nästan varje dag men kunnat samåka med Kjell vid något tillfälle och någon gång har han varit ledig så jag har kunnat ta bilen. I tisdags cyklade jag till jobbet, hem från jobbet, till spinningen, till hallen och hem igen. Det var inte jättekul men det funkar ju, jag blir på tok för lat och bekväm när jag har tillgång till bil hela tiden. Dock så är det lite jobbigt med mina knän, eller framförallt högerknät. Jag har fått ont i knäna på spinningen och särskilt dagen efter då jag knappt kan böja på knäna och framförallt inte sätta mig på huk och ännu värre ta mig upp från huk-läga. När jag inte cyklade i övrigt gick det över efter någon dag men nu när jag cyklat har jag känt av högerknät konstant. Det är inget som helst problem att stå, gå eller springa men att cykla eller böja på knät i vissa lägen gör lite ont. I onsdags när jag skulle cykla till jobbet (första gången dagen efter ett spinningpass) började jag tio minuter tidigare för att kunna gå om det skulle behövas och det var nästan så att det gjorde det faktiskt. Jag ville nästan börja gråta för att det gjorde så ont. På eftermiddagen när jag skulle sluta hade Kjell vägarna förbi och då tiggde jag faktiskt skjuts hem och lät cykeln stå kvar på jobbet. Jag visste att jag skulle kunna ta bilen idag och åka med honom till jobbet i morgon. Och tack vare Lasse kommer jag ju till och från träningen utan problem :-)
Nä nu ska jag göra mig i ordning så jag är klar när skjutsen kommer.

Fredagsmys

Jag har haft en härlig vecka. Mycket att göra och lite skippade träningar för att hinna andas mellan varven, och för att låta den överkörda kroppen vila lite, men annars tipp topp.
Mina elever har gjort första delen av uim:s matteprov (lite som nationella fast för tvåorna och inte lika allvarligt och stort) vilket gick bra och de är så bokintresserade nu så jag kan inte låta bli att gå runt med ett leende på läpparna för det mesta. Jag hämtar mycket inspiration från projektet en läsande klass och jag tycker att jag märker positiv skillnad sedan start. Det pratas mer om böcker, de tipsar varandra, de hittar andra böcker av samma författare och de läser mer. Jag har flera riktiga bokslukare i klassen. Vi lånar böcker i biblioteket en gång i veckan och trots att jag uppmuntrar dem att låna flera stycken och vi inte har supermycket tid till tyst läsning av "bänkbok" i skolan så hittar de några minutrar här och där då de kryper upp i sofforna med böckerna och vips någon dag senare är böckerna utlästa och de får låna av kompisar istället. Det härligaste av allt är ju att de verkar njuta av böckernas värld lika mycket som jag. De elever som har läsande förebilder i hemmet och uppmuntrande föräldrar har verkligen en stor fördel där.
Just nu sitter jag mest och skjuter upp träningen, borde ha hoppat upp på ct:n direkt när jag kom hem men datorn hade 0% batteri och eftersom den dog redan på skolan hade jag inte lyckats få upp veckobrevet och hamnade därför sittandes i soffan med datorn i laddaren och knät. Nu är den uppe i 70% så jag har nog suttit ett bra tag och borde verkligen få träningen avklarad. I morgon är det match mot jakobsberg vilket jag ser fram emot. Jag kommer inte ihåg alls hur de spelade när vi mötte dem sist, bara att vi inte var bra och att de var bättre än jag hade trott och hoppats på. Tinna ska vara med igen vilket gör att det blir ännu roligare.
Nä nu måste jag komma igång så jag har en lång och mysig kväll att se fram emot efter träningen. Kjell jobbar dygn så jag är helt ensam vilket är ganska skönt efter en intensiv vecka men samtidigt så har vi knappt träffats alls den här veckan, så illa att han till och med kom ner och tittade på träningen igår för att få se mig lite. Som tur är han ledig resten av helgen så då kommer vi hinna ses.

Överkörd av en buss

Lite den känslan har jag idag. Fast det kan bero på att jag inte klivit upp ur sängen än och fått kroppen att vakna ordentligt än. Har säkert någon kroppsdel som inte gör ont men jag har mest konstaterat väldigt många kroppsdelar som gör ont.
Så varför har jag så ont då?
1 Min kropp börjar bli gammal, jag har märkt stor skillnad de senaste åren. Jag behöver värma upp riktigt ordentligt - sånt tyckte ju jag bara var larv för 7-8 år sedan, lite halvviktigt för 4-5 år sedan och idag är det livsnödvändigt. Jag kan inte äta vad som helst och hur mycket som helst innan match längre. För några år sedan kunde jag klämma en pizza precis innan träning utan att jag kände av det minsta lilla. Nu är det viktigt att jag inte äter för mycket, inte för salt, inte för lite, inte för tunga grejer osv. Sjukt irriterande att må illa hela matcher, känna sig tung och otymplig som en tjej med en sjumånaders bäbis i magen eller vara så törstig så man inte kan röra tungan i munnen hur mycket man än dricker. Och värst av allt, smärtan efteråt. Jag får ofta huvudvärk efter matcherna, och jag får ont överallt av minsta lilla smäll samt den hemska stelheten i varenda led. Men jag ska verkligen inte klaga för hittills har jag klarat mig så oförskämt bra från skador och sånt så några dagars stelhet och haltande tar jag alla dagar i veckan så länge det innebär att jag kan utsätta kroppen för en ny match helgen därpå.
Det är faktiskt så att jag nästan längtar efter matcherna, det kan nog inte ha hänt tidigare på seniornivå vid den här tidpunkten på året. Det är ju nu man verkligen brukar bli lite trött på det och se fram emot sista seriematchen och ett härligt uppehåll. Och då brukar vi ändå kunna ha chansen att vinna ibland vilket vi inte har nu och ändå känner jag som jag gör. Konstigt men härligt. Jag älskar att älska handbollen. Synd bara att fotbollen blir lidande, den började jag ju med förra året för att jag då var lite trött på handbollen redan innan den började. Inte matcherna iof för de har jag för mig att jag såg fram emot rätt mycket förra året också, men jag ville verkligen inte träna handboll. Så då körde jag bara en egen handbollsträning per vecka i snitt tror jag. Nu går jag ju på båda och orkar inte riktigt med fotbollen då. Söndagar har aldrig varit någon favoritdag för träning för mig och ofta har man ju annat för sig då, eller så spelar real. Och onsdagarna är monsterdagar på jobbet och eftersom jag haft sen tisdagsträning är jag ofta extra trött från det och tisdag, onsdag och torsdag med träning på kvällstid känns lite för tråkigt och jobbigt + att real har spelat en hel del onsdagar. Det är ju bra nu att fotbollen har kört spinning på tisdagar så jag kunnat visa att jag lever iaf. Visserligen är benen rätt möra hela handbollsträningen då men hellre det än att det blir tre kvällar borta i rad.

Kjell har varit borta i helgen (faktiskt sen i torsdags) på grabbhäng i någon skidbacke. Även om jag saknar honom en hel del så kan ensamvargen i mig se fram emot några ensamma dagar. Vilket jag också gjorde nu och såg framför mig hur jag skulle ta det lugnt och bara vara. Se på filmer, spela dataspel, läsa böcker, städa och plocka lite och fixa en del som jag borde fixat för länge sedan. Men så blev det inte riktigt. I fredags kom Tinna och Carro hit, vi lagade tacos och spelade spel. Det var supergott, mysigt och väldigt kul trots att jag förlorade både labyrinth och tp. Igår hade vi som sagt match, både tinna och kicki var med vilket var kul, bolton spelade utgrupperat och var egentligen inte så bra på det vilket jag tyckte var kul (synd bara att de tilläts spela väldigt fult hela tiden så vi ändå inte lyckades), mamma och helena var där och tittade vilket var skoj, jag satte fyra straffar vilket kändes bra. Tyvärr så skadade sig Eve vilket var sämst såklart. Efter matchen så gick jag, mamma och helena för att äta. Den italienska restaurangen Helena hade bestämt var tyvärr stängd men vi hittade en tapasrestaurang i närheten som var helt ok. Jag blev lite ledsen över att höra hur illa det gick för real och hur jobbigt det känns med alla skador men på sätt och vis var det iaf nästan skönt att slippa se det. Efter middagen åkte jag iaf vidare till Karin. Vi hade bestämt att jag skulle ta med mig monopolet men det glömde jag i stressen för att hinna till samlingen :-( Jag var in på åhlens men de hade slutsålt, som tur var fick jag ett sms precis efter det, hon hade lånat ett av en granne :-) Man kan ju lugnt säga att det inte var min monopolkväll, det blev 1-5 i matcher men det är alltid kul att spela monopol ändå. Iaf med Karin, vi är så lika när det gäller sätt att spela, hur våra känslor påverkas och vi känner varandra så bra så vi kan ta alla skit från varandra eftersom vi vet att det är raka motsatsen när det är det omvända. På vägen hem plockade jag upp Kicki som varit hos en kollega i närheten.
Nu inser jag att klockan är på tok för mycket och jag inte kommer hinna varken städa eller äta som jag hade tänkt. Halv ett ska jag plocka upp Daniel och sen åka och träffa pappa för en bowlingmatch. Vet inte hur det ska gå för kroppen mår ju som den mår och vi har tydligen två timmar bokade. Hoppas det går bra iaf så jag slipper va sur och grinig över att det går åt helvete. Efter det blir det middag i torslunda. Ska försöka komma hem i hyfsad tid så jag hinner förbereda en del inför jobbveckan och kanske träffa kjellebrelle också, vet inte riktigt när han kommer hem men det skulle vara ikväll någon gång iaf.
Nä om jag skulle försöka resa på mig då och försöka få alla stela och ömma leder att mjukna lite.

RSS 2.0