Match mot Lidingö

Mina förväntningar inför matchen var inte direkt speciellt höga. Sist vi mötte Lidingö förlorade vi med 22 bollar (40-18) och jag gick av planen helt utpumpad och förbannad. Utpumpad för att lidingö hade bättre tempo än något annat lag i serien (att vi var en kort kanske hjälpte lite, precis som det faktum att jag inte är i fysisk form). Förbannad över att lagkamrat och tränare som inte var på planen bara kritiserade oss som slet och påstod att INGEN försöker ens, INGEN satsar, INGEN vill något osv. Fast jag gick också av planen och kände att Lidingö spöade skiten ur oss helt rättvist och inte helt beroende på att vi var kassa. De var faktiskt väldigt bra och med det i minnet hade jag inga förväntningar om att vi skulle vinna matchen i helgen. Självklart kan man hoppas och i idrottens värld kan ju verkligen allting hända men det kändes ganska osannolikt att vi skulle ta poäng. Dessutom var jag verkligen inte i toppform själv, jag hade nästan övervägt att lämna återbud för att jag hade ont i halsen och var snorig som bara den men jag tänkte att det blir nog bättre tills matchen och jag visste att det inte fanns så många spelare att tillgå.
Jag kände hur jag tyckte synd om mig själv och ursäktade mig i förväg, under uppvärmningen. Jag ställde in mig på att det inte skulle fungera men lyckades bryta det negativa i de tankebanorna och peppade igång riktigt bra ändå tycker jag.

Det här skrev jag för snart en vecka sedan, men jag blev avbruten för att någon var tvungen att titta på bilar på blocket och sedan dess har jag knappt varit på nätet alls faktiskt.
Nu känns förra matchen ganska avlägsen. Det får bli ett kort referat från den matchen. Lidingö var bättre, snabbare och starkare än oss den här gången också, men inte alls lika bra som första gången vi mötte dem. Kanske spelade vi också lite bättre men att vi bara förlorade med 10 bollar den här gången berodde nog faktiskt ännu mer på dem än på oss.
Jag är ganska nöjd med min prestation. Jag är glad att jag orkade spela så mycket som jag gjorde och dessutom var jag först hem i hemjobbet många gånger och orkade driva på framåt så helt dödsförkyld var jag väl inte. ag är nöjd med försvaret också har jag för mig, jag lyfte och smällde på lite mer än jag gjort tidigare vilket jag tcyekr var kul. Det var nog det.

Idag hade vi en ny match, mot Rosersberg. Jag kände mig inte supertaggad inför den matchen heller och räknade verkligen inte med poäng även om hoppet var lite större den här gången. De började matchen i ett tempo som vi var långt ifrån, de gjorde några riktigt bra satsningar som trots hyfsat försvar resulterade i mål på mål på mål. Dom hade gjort sju innan vi fått in ett enda. Vi spelade dåligt framåt, vi tycker om att göra komplicerade saker innan det enklaste spelet fungerar. Vi kunde inte ta emot bollen, vi kunde inte passa och vi kunde definitivt inte göra mål.
Jag tycker att Rosers går ner sig efter ett tag, de börjar också slarva och sänker tempot en aning så efter 7-0 spelar vi ganska jämt hela matchen ut faktiskt. De var klart bättre än oss och ville nog bra mycket mer än oss idag. Min egen prestation är jag väl inte supernöjd med men inte heller besviken. Jag är väldigt nöjd med försvaret förutom en grej i andra då jag verkligen går bort mig helt och hållet. Jag missar helt att en spelare faller ner och följer istället linjen innåt i banan och lämnar världens lucka till m9:an som typ växlat upp v9, oops. Aja man kan inte alltid vara på topp. Hemjobbet är jag också väldigt nöjd med, blev ganska sur på andra i laget som inte riktigt gör det de ska i hemjobbet dock(fast vi hade ganska bra hemjobb överlag tycker jag). Framåt tycker jag väl inte att jag bidrar med särskilt mycket, iaf inte något som verkligen resulterar i något bra. Som v9 tycker jag att jag ofta drog på mig två spelare men ändå lyckas vi inte komma till något särskilt bra läge. Som högernia försöker jag verkligen utmana och tycker att jag lyckas "göra min gubbe" flera gånger men jag fastnar bara utan att få något med mig från domarhåll. De kantutspel jag gör är till ingen nytta och så mycket mer än det gjorde jag nog inte. Skönt iaf att jag fick göra ett mål, som förövrigt borde blivit dömt som övertramp.

När halva säsongen gått var jag väldigt missnöjd med vår prestation. Jag tyckte att ett bra mål att ha var att vi skulle spela bättre (resultatmässigt) mot alla lag i andra omgången. Det har hållit ända till idag, iof förlorade vi med fyra bollar mot spåret i båda matcherna men alla andra har vi vunnit med mer eller förlorat med mindre. Tills idag då, vi vann (jag satt på läktaren) ju mot rosers hemma med ett mål i höstas och idag förlorade vi med sju bollar. Iof tycker jag att de var mycket bättre idag än sist vi mötte dem.

Nä nu orkar jag nog inte skriva mer om det, nu är det inte så många matcher kvar på säsongen och vi får väl försöka göra en bra avslutning.

Bra bra bra

Igår var jag på bio och det var mysigt. Vi såg snabba cash och jag har lite blandade känslor om den filmen men den väckte både tankar, åsikter och känslor och det är ju kul.

Jag lyckades skrämma en liten sötnos på jobbet idag så att han skrek och sedan grät och jag kunde inte hålla mig för skratt :-)                  (det var inte riktigt så farligt som det låter, det var dessutom roligare än vad det låter)

Real är numera bara två poäng efter Barcelona i ligan.

Det är bara drygt fyra månader till inflytt!


Fy fy fy

Real Madrid förlorade mot Lyon, varför förlorar de alltid mot lyon? Anja missade silvret men klarade sig som tur var bra med tanke på kraschen. Jag har ont i halsen och känner mig inte alls pigg. Är inte speciellt sugen på att masa mig ner till hallen för styrelsemöte heller om jag ska va helt ärlig. Ännu mindre sugen är jag på att spela handboll. Hoppas min motivation ändras snart, har nog inte kraft och vilja just nu att ändra den själv.


Tabellen

Tittade nyss i tabellen. Lidingö är i stort sett klara segrare, om inte de förlorar de fem sista matcherna, och westermalm och stockholmspolisen vinner allt de har kvar. Det som är lite jobbigt är att täby fortfarande kan gå om oss. Vinner de sina fyra kvarvarande matcher får de 12 poäng, vi har 10 i dagsläget. Och det kanske inte låter alltför realistiskt att de vinner sina fyra sista men om man ser till motståndet så har de oss, kungsängen, enköping och åkersberga kvar har jag för mig och då är det ju helt plötsligt inte helt omöjligt längre. Vi har lite tuffare chema framför oss med 1:an, 2:an, 3:an, 7:an och 10:an framför oss.

Tittade lite på herrarnas tabell också, den är ju lite roligare att se än våran... Teoretiskt har ju dessutom herrarna fortfarande chans att ta kvalplats. Även om de inte gör det så tycker jag iaf att de ska va nöjda med sin säsong. Det är roligt att det har gått så bra för dem :-)

Nä nu ska jag nog gå ner och göra lite lunch, magen börjar kurra...

Glömde en sak förresten

Jag glömde ju att gratulera herrarna till krossen över Åkersberga igår. Jag hann ju tyvärr inte se så värst mycket men det jag såg var bra.

Xerez - Real Madrid

Åhh vad det var kul att se matchen igår. Visserligen var det väl ingen höjdarmatch men ändå. Jag fick se Casillas, Ramos, Lass och RAUL mfl. Första halvlek var seg och ganska händelsefattig. Det syntes verkligen inte att det skiljde över 30 poäng mellan de båda lagen. Xerez hade några bra chanser och Real hade några som kunde ha resulterat i mål men det kändes aldrig målfarligt, inte åt något håll faktiskt. Real började väl andra aningens bättre men det såg ändå rätt segt ut. Rätt vad det var gjorde Arbeloa mål, å det var riktigt härligt att se hur glada alla blev. För några år sedan när vi hade ett real fullspäckat av superstjärnor sist så tycker jag inte att spelarna visade riktigt sån glädje, vilket gjorde att det var tråkigt att titta på tycker jag. Vad det berodde på kan jag ju bara gissa på och inte ens särskilt kvalificerade gissningar så det ska jag nog inte ens försöka mig på. Laget idag då, som alla jämför med det för några år sedan, visar upp en bra lagsammanhållning och stor glädje vid mål och vinster, det tycker jag om!
Iom målet lossnade det, kanske delvis för att Real slappnade av, kanske också för att Xerez tappade modet lite efter att faktiskt haft poängvittring mot Real Madrid. Kaká gjorde faktiskt två riktigt bra framspelningar till Ronaldo som först nickade in den och sedan kunde lägga in den enkelt med hjälp av vänstefoten i öppet mål. Kramen som Ronaldo gav Kaká efter 2-0 målet såg ut som en riktig bamsekram och såg genuint hjärlig ut. Haha ofta man analyserar kramar och glädjeuttryck mer än själva matchen, men men det var saker jag tänkte på helt enkelt.
Första 60 såg inte vidare bra ut och de sista 20-30 såg väldigt bra ut, skönt att de vann tillslut iaf. Jag tror dock att Barcelona kommer vinna ligan. Jag drömde om det inatt igen, real förlorade mot något lag och poängglappet till barcelona bara växte. Iof visar sig väl min negativa inställning även i mina drömmar och vinner real resten av sina matcher räcker det att barcelona förlorar en match (utöver el clasico, som alltså real vinner). Visserligen kan nog Barcelona förlora två matcher men jag är inte så säker på att Real kan vinna resten direkt.
På tisdag har real en riktigt viktig match, mot Lyon i CL. Undrar vilket jag vill helst, se Lyon-RM eller träna handboll. Det ena väger sjukt mycket tyngre kan jag avslöja.
Javisst ja, kommentatorn sa en kul sak igår, eller kul sak kanske man inte kan kalla det men jag tycker det var positivt att höra det iaf. Real är det lag som har flest målskyttar i ligan, nu har jag glömt om det var 14 eller 15, tror 14, men iaf känns det väldigt bra. Jag tror att Messi leder både skytteligan och assistligan och det är ju helt fantastiskt av honom, en otroligt bra prestation helt enkelt inget man kan förneka. Hur stort och bra det än är tycker jag ändå att det väger lite tyngre för Real Madrid att de har flest målskyttar, de känns inte lika sårbara då iaf. Vad skulle Barcelona ta sig till utan sin Messi menar jag... Iof har väl messi missat några matcher och Barcelona klarat sig ganska bra även dom matcherna men ändå...
En av anledningen till att Real har så många olika målskyttar är kanske om man ser till deras skadelista i år. De har ju många spelare som varit skadade och då är det klart att det är många andra som får chansen att komma in. Nistelroy är väl en av målskyttarna och han har väl bara spelat en match om jag inte missminner mig, vilket visserligen är rätt starkt bara det. Aja slutrabblat om Real iaf.

Åkersberga-Vallentuna

Igår var det ju match, å vi förlorade som vanligt... Fast jag tycker att vi spelar bättre nu iaf än vad vi gjorde i början av säsongen. Åkersberga spelar ett stabilt, lågt 6-0 försvar vilket vi har riktigt svårt för att möta. Har inte våra skyttar (läs Malin) en kanondag och att vi får på rejält bra samarbeten framåt så klarar vi inte av att göra några mål alls knappt. Igår stod det 9-9 i halvlek och det tycker jag var rättvist, fast det var nästan bara tack vare Lovisa. Sett till kvalificerade målchanser borde det nog ha stått 18-10 eller nått. Det kändes hyfsat i halvlek, det kändes ändå som om vi hade mer att ge samtidigt som Åkersbergas vassare spelare såg lite trötta ut inför vilan. Men skenet kan bedra, de la istället in typ två växlar till och ryckte med 4-5 mål innan vi hann reagera. Vi gjorde enkla misstag framåt och släppte flera kontringar i baken. Försvaret som ändå var relativt stabilt och bra i första såg plötsligt ut som ett såll.
Så fortsatte det men ändå lugnade det ner sig lite som tur var. Ett litet tag när man såg deras vilja och kämparglöd och våra bistra miner kändes det totalt hopplöst. Men vi ville inte vika ner oss, vi ville stå upp för vårt lag, vi ville iaf visa att vi inte är så dåliga som vi var i inledningen av andra så vi jobbade oss in i matchen. Vi fick några viktiga utvisningar med oss och började närma oss resultatmässigt. Åkersberga var dock bättre och höll ifrån. Tillslut blev det fyra bollars skillnad. Förlusten känns inte riktigt lika tung som den mot Strand, nu förlorade vi en match mot ett lag som spelade bättre än oss större delen av matchen (vi inledde faktiskt klart bäst, de typ 3-4 första minutrarna :-) ). I Hudiksvall tappade vi en match som vi egentligen skulle ha vunnit, då vi var det bättre laget ändå till de sista 10-15 minutrarna, å där vi fick en hel del jobbiga domslut mot oss i andra halvlek.
Vi hade flera spelare som sa sig inte komma upp i normal standard och det är ju synd när det ändå bara är fyra mål som skiljer. Jag tycker att vi tar en hel del felbeslut i slutet av matchen. 5-1 visade sig inte fungera alls, å ska vi punkta måste vi välja rätt spelare att ta bort. Jag tycker nog vi skulle valt deras två ytternior (tvåpunkt alltså) men det var inte mitt beslut att ta. Dessutom tycker jag att det är de spelare som visat mest under matchen som ska få spela de sista 5-10 minutrarna, förutsatt att de orkar så klart.
Min egen isats då. Jo jag vill nog helst glömma den faktiskt. Jag är inte alls nöjd. Vi börjar med det dåliga. Försvaret tycker jag var dåligt. Jag står bra positionerad vilket gör att de inte försöker alltför mycket (känns det iaf som) men de gånger de försöker är jag alldeles för mesig. Jag kan smälla på mycket mer än så. Dessutom var det två gånger som de gjorde en kombination som slutade med att deras m9 hamnade i en bred position som v9 och jag var på tok för avvaktande och lät henne skjuta. Hon hade en annorlunda armrörelse än vad jag väntat mig så jag kan förlåta första gången, men att sedan göra samma sak igen är oförlåtligt. Jag borde självklart smällt på, istället stod jag och försökte täcka ner hennes skott. Fy vad pinsamt, ena gången blev det mål dessutom. Det är ett tillfälle som jag tappar igenom deras högerhänta ytternia, till mitt försvar måste det ha varit minst fem steg som hon tar men ändå jag känner ändå att jag borde kunnat trycka till ytterligare lite i den situationen. Jag är också lite missnöjd med ett hemjobb, det var precis i början av andra halvlek som vi får på ett ganska löst skott som målvakten plockar enkelt, jag var på väg framåt och är ovanligt seg tycker jag på att börja jobba hemåt. Det tog ett tag att ändra riktning eftersom golvet var så halt men jag tycker att jag borde varit mer vaken på att direkt vända hemåt. Framåt tycker jag inte att jag åstakommer alls mycket, framförallt inte som v9. Vänsterhänta ytternian äger mig totalt, de gånger jag tycker att jag fintar bort henne lite och borde komma igenom visar hon med ena handen att hon är sjukt mycket starkare än vad jag är. Dessutom skjuter jag rakt i hennes block vid ett tillfälle. Det enda jag egentligen är nöjd med är nog ett skott från 9m och mina kantutspel, jag tror jag hade fem kantutspel som resulterade i mål (kul att danni får va med förresten för hon sätter många av sina lägen). Jag hade flera kantutspel som inte var sådär superbra också men det var de som jag släppte direkt utan att titta efter var kanten var, och de var inte heller värdelösa bara för dåliga för att kanten skulle få ett riktigt bra läge.

Nu vill jag att serien ska vara slut, jag vill ha ett uppehåll från handbollen och verkligen få längta tillbaka. För jag känner att jag saknar mycket av viljan och spelglädjen och självklart lär de påverka spelet och laget negativt. Jag kan dock inte hjälpa vad jag känner och önskar verkligen att jag inte gjorde det. Jag försöker dock att göra det bästa av det och hoppas att det inte påverkar alltför mycket negativt. Aja vad är det fem matcher kvar kanske, jag får helt enkelt bestämma mig för att vara lite mer positiv, fast jag vet inte om jag kommer prioritera träningar lika mycket som jag under hösten. Det har visserligen mycket att göra med att vi har det rullningsschemat som vi har...

Snart match

Jag tror jag ska börja med och chocka mig själv och alla andra med att berätta att jag inte är säker på att vi kommer förlora idag. Jag tror visserligen att vi kommer det men jag är inte säker och det brukar jag nästan alltid vara. Vad det betyder vet jag inte, troligtvis att vi kommer på att åka på världens stortorsk men men vi lär ju överleva det med...

Mina mål inför matchen är iaf:
  • Ha kul!
  • Kämpa gärnet!
  • Inget fokus på domarna
Jag är mer spelsugen nu än tidigare i veckan men jag tycker inte att jag är riktigt så laddad som jag borde. Kul är det iaf att Tinna ska va med, fast tråkigt att Emma inte ska va med.


Ikväll är det också match för mitt kära Real. För första gången på länge känns det som om de har större delen av truppen tillgänglig. Pepe saknas ju självklart tyvärr men annars är nog alla med, eller nej inte Benzema förresten. Bara för det kommer vi säkert förlora ikväll mot Xeres. Kul ska det iaf bli och jag ser fram emot att äntligen kunna sitta bänkad framför matchen utan att distraheras.

Det finns kanske en chans att jag återkommer efter matcherna för det är ju oftast då jag behöver skriva av mig :-)

Tröttmössa

Jag känner mig konstant trött, det är inte så kul. Fast egentligen borde jag nog inte klaga för det blir ju inte bättre av det direkt och värre kan man ju ha det faktiskt.
Jag sov förbi förra träningen. Det hade väl visserligen inte hänt om jag hade varit motiverad till att gå på träningen. Jag anser inte att vår tränare prioriterar att vi kommer på träningen och då kan man kanske få prioritera underbar sömn istället för att dyka upp. Och mycket riktigt blev jag belönad för att jag skippade träningen, laguttagningen kom som ett brev på posten. Nej nu skojar jag lite, för jag blev ju inte uttagen för att jag missade träningen utan för att någon annan inte kunde vara med antar jag...
Jag vill nog egentligen inte spela, så känns det just nu iaf. Jag kände för att ha en helt handbollsfri helg faktiskt men så kommer det väl inte bli då. Jag kommer säkert bli mer spelsugen när det väl är dags men jag är det absolut inte nu iaf och det är verkligen jättetråkigt.

Helgen i ord

Jag tittade på b-lagets match i lördags, iaf större delen av matchen. De vann och spelade rätt så bra, det blev väldigt slarvigt i slutet dock. Kicki var bra i målet, till allas förvåning :-)   Jag vet ju att hon kan va grym i mål men jag hade inte heller förväntat mig något fantastiskt i helgen eftersom det trots allt gått typ åtta år sedan hon hade sin treåriga deltidskarriär som målvakt...
Efter matchen åkte hon och jag till Tessan och åt god mat för att sedan bege oss mot Solna och Karins förfest. Där hade jag väldigt trevligt och fick träffa människor som jag inte träffat på väldigt länge. Vi spelade fyra omgångar av MAO och jag vann tre gånger, sista gången var superjämn och mitt lag kom tvåa. Det skulle va kul med nya ord för nu har jag ju spelat ett antal gånger iaf och börjar känna igen de flesta orden... Det fanns massa gott och onyttigt där, chips, dipp, ostbågar, kladdkaka och grädde. Det var inte helt lätt men jag höll mig faktiskt från att äta något som jag inte får så det är jag rätt nöjd med. Mitt nyårslöfte är ju att jag bara får äta riktigt onyttigt en dag i veckan och den dagen förbrukade jag i fredags. Jag åt morötter och dipp dock för enligt mig är det okej. Jag utsattes för ännu mer frestelser under helgen men stod faktiskt emot alla, inklusive Disas muffins som såg underbart goda ut. (Du är allt bra snäll Disa som fixar allt åt oss andra hela tiden, mer omtänksam tjej får man nog leta efter)
Vid elva var det dags för utgång, Kicki var en pärla och skjutsade mig och tessan till danderyd där min andra pärla kom och hämtade oss. Utgång var det inte tal om eftersom jag hade match på söndagen.

Under kvällen spelade ju Real Madrid match och vann med 3-0 mot Espanyol. Tack Lili för sms-rapporteringen, jag blev så otroligt glad när jag såg att ramos gjort mål. Kul att det är tre olika målskyttar också, skönt för kaká säkert att få göra mål. Nästa match tänker jag sitta bänkad framför :-)

Söndagen då, ja den började väl bra. Kicki var återigen en pärla och kom och hämtade mig på morgonen. Bussresan dit (till Hudiksvall) gick fort, ungefär så fort som jag hade trott men som tydligen inte busschaffören hade räknat med eftersom vi kom fram mer än en timme tidigare än vad vi hade bestämt. Vi lekte självklart Land och Stad på vägen dit. Som vanligt blir det en hel del diskussioner om vad som existerar och vad som inte gör det osv men det blev inte någon fientlig stämning, tycker inte jag iaf. Jag och Lovisa var rätt nöjda med att få poäng för Tandläkaren (filmkategorin) efter att helt enkelt ha hittat på det, eller en pytteliten känsla hade jag av att det faktiskt kunde vara en film. När någon sa tandläkaren lite frågande svarade ja bara att det var en skräckfilm och så var det slutdiskuterat. Nu när jag sökte på googel insåg jag att det faktiskt finns en film med det namnet och dessutom uppföljare till den. :-) Underjorden tror jag dock inte det finns någon film som heter... Surt var det att förlora mot kicki och anna med ett endaste poäng dessutom, kanske borde räknat deras poäng själv fast det insisterade  jag inte på eftersom det kändes som om de vann ganska klart medans vi spelade.
Vi kom fram, åt vår matsäck och underhöll oss med allt möjligt innan matchen. Vissa gick, andra sov och några tittade på en tråkig fotbollsträning som dock hade häpnadsväckande fokuserade och tysta små fotbollsspelare på planen. När det var dags för uppladdningspromenad gick vi i två olika grupper (eftersom några ville gå tidigare oh några senare). Min grupp laddade med funky chicken på gatorna (det var dock bara jag och Lovi som la oss ner på trotoaren och lekte kackerlackor), Huvud-axlar-knä-och-tå i operavariant, vi besteg ett berg, kanade och trillade nerför ett berg, hade snöbollskrig och mycket mer. Helt enkelt en superbra uppladdning. Det andra gänget var också på topphumör och verkade också hade en bra promenad. Jag var inte speciellt nervös konstigt nog (det var jag inte sist heller), lite nervös blev jag självklart just bara därför och undrade vad det var som var fel. Jag tyckte det kändes bra och ganska laddat inför matchen även om jag självklart hade samma negativa föraning som jag alltid har.
Vi började matchen och de gör nog mål i deras första anfall, enkelt och riktigt bra har jag för mig och då hann jag tänka aha, kul det här kommer bli. Men sedan tar vi tag i saken och efter åtta minuter (har tjuvläst på strands hemsida och någon hudiksvallstidnings sida) stod det 2-6. Jag tycker att vi spelar bra i första, framförallt framåt. Vi har en del bra samarbeten två-tre personer och vi kommer igenom ganska enkelt eftersom vi har bra fart och hittar varandra bra. Kan ha haft att göra med att de spelade dåligt i försvar också, iaf enligt strand. Det är dock ganska jämnt hela tiden. Det kändes bra i halvtidsvilan. Vi sa en hel del bra saker, pratade om lösningar på problem vi haft i första och på eventuella problem vi skulle kunna få. Vi la extra tonvikt vid att vi absolut inte fick vika ner oss en mm, vi pratade om att de aldrig ger upp och att vi inte får slappna av. Jag tycker nog att allt blir lite sämre i andra halvlek, men mycket beror det nog på att vi spelar med en man kort under stor del av halvleken. Jag tycker inte vi gör en speciellt bra match försvarsmässigt, inte i första halvlek och absolut inte i andra. De får för enkla mål. Vi har tur att Lovisa gjorde sin, enligt mig, bästa match för säsongen, men det räcker tyvärr inte. Jag har väldigt tudelade känslor inför min egen insats i matchen. Jag tycker nog att jag gör en hel del bra saker men det är mcyekt som jag tycker att jag borde gjort ännu bättre. Jag är nöjd när det gäller mina mål förutom vid ett tillfälle bakåt. Det kom in en ny tjej på v9 och hon tog fart framåt och jag avvaktade istället för att smälla på. Jag trodde nog inte att hon skulle skjuta utan trodde bara hon ville gå på genombrott av någon anledning och istället för att smälla på stod jag kvar, hoppade och täckte in skottet (det gick mellan benen på Lovisa efter touch från mig) Framåt tycker jag att jag verkligen satsade. Jag gjorde tre mål på genombrott (två av dem spärrade Maria fram värstinglucka till mig) Jag gjorde ytterligare två mål som domarna dock valde att döma bort, det ena för steg och det andra för övertramp tydligen men jag är mycket mycket tveksam till det (vi fick frikast istället). Jag är mycket missnöjd med att jag drar på mig en utvisning i slutet av matchen när den faktiskt är helt jämn (resultatmässigt, strand var helt klart hetare spelmässigt just då). Visserligen tycker jag inte att det är utvisning men ändå.
Det kändes så fruktansvärt surt att förlora matchen eftersom jag faktiskt tycker att vi var det bättre lageti kanske samanlagt 45 minuter av matchen.
Herrarna spelade ju efter oss och som tur var vann de sin match. Jag tycker att de var det bättre laget men det var lite samma tendens där. Trots att de egentligen borde vunnit enkelt och kontrollerat så blev det onödigt jämnt i slutet. Skillnaden var att de kunde bita ifrån och inte vek ner sig som vi gjorde. Jag tycker att Micke Jagerwall spelade grymt försvarsspel, det är så kul att se hur vissa verkligen kämpar och sliter för kung och fosterland. Det var tur att Vallentuna hade Filip i slutet av matchen när han kliver fram och sätter några superviktiga mål. Det var synd tycker jag att inte Oskar spelade mer, för de minuter han var på planen var han grym tycker jag. Snygga mål framåt och bra kämparglöd bakåt. Aja riktigt skönt att de vann iaf för annars hade det nog varit hemsk stämning på bussresan hem.
Även bussresan hem var bra. Vi tittade på baksmällan som jag velat och som var rätt rolig och bra, vi stannade och åt på Frasses, vilket väckte en del åhus-minnen. När filmen var slut var det dags för sista tävlingen för dagen och även där blev det en bitter förlust för damerna. Disa hade gjort en frågetävling och vi föll ganska tungt på geografidelen, tack Disa för att du hittar på så mycket skoj :-)

Efter bussresan var det Annas tur att vara en pärla, det är inte klokt va snälla vänner jag har som orkar skjutsa mig långt upp i skogen. Tack anna, tinna, kicki och Kjell. Undra om jag ska skita i att ta körkort, jag lär ju ha en hel del att ge tillbaka den dagen jag har körkort iaf ;-)

Nä nu är det nog dags för middag!

Utvilad

Å vad det är skönt att vakna utan väckarklocka och inte känna någon som helst stress. Fram till tre har jag inte något speciellt inplanerat och det är så härligt. Klockan tre spelar b-laget match och den måste ju ses. Anledningen till att den verkligen måste ses är för att Kicki ska stå i mål. Tihi hoppas det går bra. Efter det ska jag in till solna och fira min allra första kompis. Karin har nämligen fyllt 26 :-) Hon är en helt fantastisk person och en vän man verkligen kan lita på. Även om vi blir mer och mer olika för var dag som går, och även om våra liv särskiljer sig mer och mer så är hon ändå en av de viktigaste personerna i mitt liv. Hon kommer alltid stå mig nära, även fast vi träffas på tok för sällan. Tyvärr kan jag inte fira henne ordentligt eller länge för jag har ju match imorgon. Samling kvart i nio och en lång busstur framför mig gör att jag vill vara hemma i hyfsat vettig tid. Så jag lär nog åka hem när dom andra drar ut...
Match imorgon ja... mot strand... Jag har ju inget minne så jag kommer inte alls ihåg hur de spelade egentligen. Jag kommer ihåg att jag tyckte vi var bra i första och de fick inte till något alls, ändå kändes det inte helt komfortabelt och som anat spelade de ut oss i andra och vann matchen. Vi får se hur det går imorgon, som vanligt tror jag vi kommer förlora men det gör jag ju alltid så det är ingen idé att fästa någon vikt vid det. Kör vi funky chicken tror jag iaf att våra chanser ökar markant men det lär vi ju inte göra.
Mina mål inför matchen är, aggresivt tveklöst försvar. Full satsning framåt, vid avslut, genombrott, ja allt helt enkelt. Nu fick jag för mig att jag hade drömt det här men så insåg jag nog att det faktiskt delvis var sant. Jag fick iaf för mig att jag drömt att jag var klockren bakåt, att jag verkligen smällde på för fullt och tajmade så där härligt perfekt och att det berodde på att jag hade fått träna lite på det. Den senare delen var faktiskt sant, jag fick träna på det i torsdags. Vi hade en övning när man ska ut och smälla på och jag kände då att det verkligen var vad jag behövde. Jag vet ju att det finns där och det var skönt att få träna på det och verkligen känna att det faktiskt finns där och att jag egentligen inte borde vara så orolig. Nu skulle jag bara vilja nöta på det ännu mer och bli ännu säkrare. Hoppas då att resten blir en sanndröm, att jag på matchen verkligen får känna det där flytet (vilket jag brukar stunder av matcher idag, men verkligen inte alls andra delar av matcherna).
Jag brukar drömma väldigt mycket och jag brukar komma ihåg mycket av drömmarna, det är också ofta jag är osäker på om jag drömt en sak eller om det verkligen har hänt. I natt drömde jag massa olika saker, bla det där om handbollen, bla om någon galning till yxmördare och bla om Guti. Vem drömmer om Guti lixom? Undra vad det är för fel på mig? Jag tror jag skrivit om det tidigare men jag kan verkligen inte bestämma mig för vad jag tycker om honom. Han kan ju vara en fantastisk fotbollsspelare, men han kan vara labil i humöret och han kan filma fler gånger än någon annan i en match och jag har svårt för den personligheten han utstrålar på planen, fast han verkar ju ha ett större realmadrid hjärta än de flesta och han kämpar och sliter som ett djur för det mesta. Drömmen handlade iaf om just det här, mitt velande fram och tillbaka. Fast det var inte jag som velade i drömmen utan det var olika fotbollstränare och fotbollsexperter som förde diskussionen, haha jag är nog lite sjuk i huvudet iaf... Förresten drömde jag att Marcelo blev matchens lirare också, ganska otippat. Det berodde nog iof på att jag läste att klubben förlänger hans kontrakt ganska rejält, vilket jag reagerade lite på, även om inte det var helt otippat. Marcelo är ytterligare en spelare jag inte kan bestämma vad jag tycker om, ungefär av liknande anledningar som med Guti. Den främsta anledningen till att jag inte tycker att han platsar i real madrid är självkart att han är för svag defensivt, fast han blir ju faktiskt bättre och bättre och säkrare och säkrare...
Ikväll är det match och jag kommer nog inte kunna se den :-( Men det är Karin värd. Hoppas Higuain kan spela, han tränade iaf i onsdags med laget. Ronaldo är fortfarande avstängd och jag vet inte om Lass, Guti, Van der Vaart, Arbeloa, Metzelder eller Garay kan spela eller inte pga av skador. Uttagningen ska tydligen komma idag så vi får väl se...

Snart ska jag steka pannkakor, ska jag ha matlåda blir det nästan alltid pannkakor för det är ju så gott och smidigt att äta kallt. Pastasallad hade kanske varit bättre alternativ om man ser till att vi ska spela match på den magen men men det är ju inte alls gott ju...

Livet på landet är fortfarande härligt. Idag när jag tittade ut genom badrumsfönstret fick jag syn på en häst som spatserade omkring ungefär 15 meter bort. Vi måste nog dock ut och leka snöröjare nu snart för det är en liten stuga med en äldre dam i här brevid som håller på att rasa sönder och samman pga för mycket snö på taket. Riktigt så illa är det inte men furstukvisten (stavning?) håller på att ge vika iaf.

Egentligen är det helt otroligt att snön har fått legat kvar så här länge. Jag vet inte om det någonsin har varit så under mina levnadsår. Det var väl dagarna före julafton, eller veckan före som snön kom och nu är vi lixom inne i februari. Jag tycker att det är så himla härligt. Bäst var det ju den veckan alla träden var helt frostfyllda och vita. Det kändes som om man gick omkring i ett sagoland. Jag tycker snön kan ligga kvar i typ en månad till och då ska det bli härlig vår på en gång gärna :-)  Fast det behöver inte snöa ofantligt mycket till, bara lite då och då så snön blir vit och fin igen med jämna mellanrum.

Nä nu orkar jag inte skriva något mer och ni orkar väl inte läsa något mer om ni ens har kommit så här långt...

Fredagsmyyys

De senaste typ två veckorna har jag längtat som bara den efter en påse med ostbågar, sjukt jag vet eftersom det inte ens är gott. Jag kan dock bli sugen på det ungefär en gång vartannat år. Så kanske kanske blir det ostbågar ikväll alltså.

Jag öppnade idag så jag slutade tidigt, så otroligt skönt. Inte nog med att man får längre helg, det är dessutom mycket roligare arbetspass än de dagar man är där länge på em. Jag gick hem efter jobbet och passade på att ta en sväng förbi mitt hus, och de sista 300 metrarna innan huset gick jag bara och njöt. Jag älskar det där området, jag känner mig hemma där redan och det är så härligt avkopplande att gå där. Idag kan snön, solen och fågelkvitter kanske haft lite med de harmoniska känslorna jag kände att göra men det känns iaf helt rätt och jag är så otroligt glad för att vi bestämde oss för att slå till. Såsmåningom kommer det ju också vara en hel del fler hus där vilket kanske kommer påverka ytterligare men hur som är jag väldigt nöjd. För mig är det verkligen ett bra läge, jag tycker att det är lagom avlägset samtidigt som det är lagom centralt. Jag kan dessutom se mig bo där i flera år, läget passar nu men det kommer troligtvis passa mig i framtiden också vilket känns bra.

Nu börjar fredagsmyyyyset och jag ska fundera ut vad vi ska äta, nått gott blir det garanterat.

Hemma

Det är ganska konstigt att ett ställe som är någon annans, där jag knappt spenderat någon tid alls tidigare kan kännas hemma för mig bara efter en dag. Men så har det varit, jag har verkligen tur som har en så snäll svärfar som låter oss inkräkta här i hans hem. Nu har det ju verkligen underlättat att vi har fått bo in oss här själva men det känns som om det kommer fungera bra även när herrn i huset kommer hem från sin Thailandsresa.
Det är en bit att gå och kjell har småpanik över att han redan känner ett bilbehov samtidigt som han till fullo njuter av att ha tillgång till bil, varför skulle han annars gå upp i ottan för att köra mig lixom? Jag har hittat den perfekta cykeln för mig, hoppas den är lika bra i verkligheten som på nätet, den heter Katarina så den kan ju inte va helt fel för mig kan man tycka.

Igår såg jag klart sista avsnittet av Band of Brothers och det är en serie jag varmt rekomenderar. Jag tycker att den är helt underbar. Den handlar om E-kompaniet (fallskärmshoppare) under andra världskriget och är ganska känsloladdad om man säger så. Följer jag en historia så, som i det här fallet eller när man läser om en familj eller så i en bok, och får en känsla för karaktärerna känner jag alltid så stor tomhet när den är slut. Jag har alltid lite ångest över att läsa klart riktigt bra böcker och se klart riktigt bra serier, samtidigt som jag absolut måste få veta hur allt kommer gå på en gång. Hur som jag rekomenderar den starkt.

Äntligen lite fritid

Ikväll är jag helt ledig, det är inte alls många måsten kvar idag och det känns så otroligt skönt. Jag är van med relativt mycket fritid, eller vad man ska kalla det men på sista tiden har det varit rätt mycket så jag har verkligen längtat efter att få en slapp dag.
De senaste veckorna har jag vid flera tillfällen tänkt åå det skulle jag vilja blogga om, eller det ska jag skriva i bloggen. Jag har haft välidgt mycket skrivlust men tyvärr har det inte funnits tillfällen för det och då är det ju typiskt att jag nu när jag har tid inte har något särskilt som jag vill skriva... Äh det kommer nog...

Nyflyttad

Jag har sån skrivlust och vill ta upp det ena och det andra men jag har absolut ingen tid för det. Det har varit jobbiga veckor med mycket packande och fixande, en hel del med nya huset, mycket på jobbet och massa andra måsten såklart och jag har knappt hunnit vara på nätet över huvudtaget den sista veckan. Nu har vi precis varit och storhandlat och hållet på med middagen. Sedan har jag en del bestyr med bankärenden, huset och annat smått och gott så ikväll blir det inte mycket nöjen. Imorgon är det träning så då lär jag inte heller hinna, men på onsdag slutar jag tidigt och har inget inplanerat... som jag längtar. Bara få komma i ordning och få lite koll på var mina saker är, få slappna av och bara lata mig i några timmar.
Idag blev iaf försäljningen av lägenheten klar och jag är helt klart nöjd med min affär :-)

Nä nu ska jag leta efter min bankdosa, och sedan steka fläskfilén.

RSS 2.0