Stolt och nöjd

Jag är stolt över hur du har klarat de här tre åren. Hur mycket du har kämpat och hur mycket du har utvecklats. De har verkligen flygit förbi samtidigt som det känns som om vi har kännt varandra bra mycket längre än så. När jag träffade dig skulle du i stort sett precis börja det här äventyret i ditt liv, ett nytt kapitel. Vilken härlig tid det har varit, jag är så glad för att det blev allt du drömde om och massa till. Jag är glad för att du har träffat de människor du har och jag är glad för att jag fått ta del av det hela.

Jag är nöjd med hur dagen blev. Jag är nöjd med hur framtiden ser ut även om jag precis som du känner oro och lite vemod över att det är förändringar i luften. Hoppas kvällen bjuder på ett riktigt härligt avslut av detta kapitel och att morgondagen erbjuder en smakstart på nästa.

Måndag igen...

Det var så otroligt skönt att vara ledig i fyra dagar, vilken lyx :-) Men det är alltid lika jobbigt när man inser hur fort ledigheten bara har flygt iväg och vardagen knackar på igen. Detta trots att jag faktiskt tycker oerhört mycket om mitt jobb. Aja dagen har gått riktigt fort och barnen har varit lika gulliga och härliga som vanligt så det känns helt okej att jobba igen, dessutom är jag ledig på fredag också eftersom jag har en duktig nybliven sjuksköterska att gratulera på examensdagen :-) Efter jobbet tog jag en kort promenad på ip och jag blev glatt överraskad och inspirerad över att se alla dessa hurtiga människor som kämpar och tränar som bara den. Det var två gäng som körde fys på parkeringen, självklart ett lag som tränade på fotbollsplan, friidrotten var i första backen, ett pojkgäng i starten och några som körde backträning i mördarbacken och ytterligare två gäng som var samlade för träning. Utöver detta kryllade det av ensamma hurtigbullar. Härligt att se ytcker jag när man ser fler och fler kraftigt överviktiga människor och hör alla larm om hälsoproblem i Sverige. Hoppas att det inte bara berodde på den strålande solen...

Förresten

vad roligt nöje, att lyssna på politiker på min efterlängtade lediga dag :-)

EU-val?

Sitter här och lyssnar på partiledare tjafsa emot varandra och jag blir ganska trött och oroad för framtiden faktiskt. Det låter som om landet kommer gå under i alla fall så som vi känner det nu och jag måste faktiskt erkänna att jag tycker ganska mycket om det land jag lever i. Sen är det självklart att massor skulle kunna vara mycket bättre och vissa förändringar skulle vara bra för oss och kanske nödvändiga idag. Jag blir trött för att det känns som om jag måste ta ställning och i nuläget har jag inte stor koll alls känner jag. Fast främst blir jag trött för att de hela tiden ska hacka på varandra och försöka svartmåla andra för sin egen vinning. Sen så blir jag irriterad också över att veta om att vissa människor i det här landet tjänar mer pengar varje månad än vad en låginkomsttagare lyckas tjäna ihop under flera år. Jag tycker absolut att alla människor borde ha valmöjlighet att göra vad de vill med sina pengar men borde inte de människor som tjänar flera hundratusen i veckan kunna tänka sig att pumpa in lite pengar för att gagna vårt samhälle. Aja värst med dessa äckligt rika (ursäkta mig men det finns faktiskt en gräns för vad man borde kunna tjäna) är ju inte personerna i sig, absolut inte. Vem skulle säga nej till löneförhöjning? Det värsta är ju att samhället tillåter det här eller rent av har skapat fenomenet. Jag har en hel del åsikter, tyvärr har jag inte så många lösningar och definitivt inte energi och kraft att lösa dessa världsproblem men ibland kan jag behöva pysa ut lite negativitet. Så nu mår jag bättre igen! Heder till dem som orkar :-)

Så var allt avgjort...

Allt gick som jag ville! Om två veckor blir jag sambo, det har varit planerat sen länge och känns toppen. Vi två kommer då bo tillsammans i min lilla etta på ca 28 kvadratmeter. Det kan ju bli spännande :-)

Jag har bott här i över fem år och trivs väldigt bra och kan absolut tänka mig att bo här ett tag till, men det har börjat kännas angeläget att hitta något annat. De senaste månaderna har vi fått för oss att vi vill ha en viss villa. Jag kan inte se mig bo i en lägenhet resten av livet, det kanske passar vissa men inte mig. Jag har alltid drömt om att bo i en villa men trott att det är alldeles för dyrt och isf skulle ligga långt fram i tiden, eller långt bort från Stockholm. Men nu har vi hittat en villa som verkligen känns rätt, kan bero på att det är ett nybygge och vi får välja, villa, och kakel, klinker, golv osv. Läget känns också helt perfekt och enligt vår egen budget har vi ekonomi för det.

Problemet har varit att övertyga banken om det, eller egentligen har problemet varit att Kjell inte har räknats alls eftersom han inte har någon fast tjänst. Vilket jag absolut kan köpa, bankerna vill ju vara säkra på att vi kommer kunna betala. Nu tack vara Kjells underbara pappa får vi ta lån och köpa vårt drömhus. Så om ungefär ett år kommer vi bo i ett litet hus med trädgård istället för i denna pyttelilla lägenhet. Jag tror bestämt att jag börjar bli vuxen :-S

Imorgon avgörs allt...

Jag vill inte gå och vänta längre, jag vill veta nu! Imorgon kl två ska jag på möte på banken och om allt går som jag vill kommer mitt liv snart att förändras ganska radikalt, eller iaf med en sisådär 1170 kvadratmeter :-)
Och om det inte går vägen kommer jag bli lite ledsen och besviken men jag vet ju som tur är att jag ändå kommer ha det riktigt bra och vara lika lycklig som jag faktiskt är i nuläget.
Ibland förundras jag över hur lyckligt lottad jag är, eller ibland är nog en underdrift. Jag är ständigt oerhört tacksam och glad att jag är den jag är, att jag har de erfarenheter jag har och framförallt att jag har de människor omkring mig som jag har. Jag har väldigt bra kollegor/chefer, fantastiska bekanta och underbara vänner och familjemedlemmar. Jag hoppas att det får vara såhär underbart länge länge till, det är så skönt att kunna njuta ordentligt av tillvaron.
Idag har det nog (som om inte min vanliga härliga vardag skulle vara nog) varit min turdag :-) Vi har vunnit en fototävling (som underbara Fotobutiken i Vallentuna höll i) med ett av våra madridfoton nedan, gissa gärna vilket :-) Dessutom har jag återfunnit ett kärt armband som varit försvunnet i några veckor. Hoppas nu bara turen håller i sig till imorgon, för det kan kanske behövas...

Åhus :-)

Åhh vad det skulle vara roligt om vi kunde åka husbil. Det skulle vara helt perfekt. Det känns som att det kommer bli av nu iaf, vi kommer åka. Dessutom kom Märta på ett klockrent namn för oss. Med andra ord!?
Trallalalalala va kul vi ska ha :-)

Mera sport...

Usch förlust för Real igår också, det kanske var tur att jag missade matchen. Hoppas de lyckas ladda om ordentligt och spela riktigt bra de sista tre nu om inte annat så för Juande Ramos skull. Jag hoppas att han får vara kvar som tränare för laget verkar tycka bra om honom och han kommer med ganska vettiga analyser efter matcher tycker jag. Jag kan tycka att han ibland gör riktigt konstiga byten men å andra sidan tycker jag mycket om hans spelupplägg och många av de lite "svagare" spelarna har vuxit under våren kanske kan ju han ha haft något med det att göra. Ett lag är ju inte starkare än sin svagaste länk...

Sverige kunde inte rå på Kanada den här gången heller... Jag tycker att matchen var väldigt jämn fram till 2-0, spelmässigt alltså. Kanada var tyvärr som vanligt alltför effektiva och satte sina lägen till skillnad från Sverige. Jag får väl hålla tummarna idag också då de spelar mot USA om bronspengen.

SM-final i handboll! Jag såg på tjejernas match även om jag faktiskt inte satt som klistrad. Jag tycker att det var kul att Sävehof vann. Jag tycker om Johanna Ahlm, hon är duktig på plan och verkar väldigt förnuftig och ärlig som person, så jag är glad att hon fick en bra avslutning i sävehof. Det ska bli kul att se hur hon lyckas internationellt. Det var ju lite tråkigt att det nästan kändes avgjort efter tio minuter och vinst med 32-19 är väl kanske inte det absolut roligaste för publiken att se.

Herrfinalen däremot var riktigt spännande, vilka hade för det första tippat Guif och Alingsås som finallag i höstas? Jag spelar mycket handboll men måste erkänna att jag inte är så värst insatt i alla andra lag och divisioner i Sverige eller i världen. Men jag hade i alla fall inte gissat att Alingsås skulle ta sig ända fram. Jag tycker dock att det är väldigt kul! Jag som dessutom alltid har varit ett stort fan av Johan Pettersson blev lite extra glad över att de vann. Lite synd tycker jag om Guif som verkligen kämpade på bra och visade mycket vilja men inte riktigt lika mycket som Alingsås och någon måste ju förlora... Man brukar ju säga att man förtjänar tur i handboll och nog kan man väl säga att Alingsås hade visat upp moral och kämparglöd nog för att ha turen på sin sida i slutet då den faktiskt avgjorde matchen. Guif hade insida stolpe och ut i de lägen Alingsås hade stolpe-in. Jag blev lite lagom spelsugen efter att ha sett matcherna, synd bara att det är evigheter kvar till säsongen drar igång. Det är tur att Eken cup och Åhus beachhandboll finns :-)

Snart Hockey...

Spännande... Det skulle va så skönt med en vinst mot Kanada, det känns som om det är vår tur nu. Jag är ingen hockeyfantast men det är kul att följa det svenska landslaget, särskilt när det drar ihop sig och blir så här spännande och avgörande. Helg igen, veckorna går verkligen fort när man har ett jobb man trivs med :-) Nu ska jag göra klart maten och bänka mig framför tv:n och hålla tummen :-)

Vänner

Sitter och tittar på det sista avsnittet av vänner för säkert femte gången. Jag älskar vänner, har hela boxen hemma och har sett den ett antal gånger men jag tröttnar aldrig. Bortsett från vänner är inte kvällen så lustfylld för tillfället. Jag har dundrande huvudvärk och tvättar och städar på samma gång. Var bara tvungen att ta ett litet avbrott och surfa lite :-) Tur att jag är tjej och kan göra fyra saker samtidigt...

Förnedring?

Ska man kalla det förnedring? Jag vill hellre se det som att Barcelona visade hur pass mycket bättre de är just nu. Real Madrid hade stora stora problem med sitt försvarsspel och Pepe saknades enormt (ska tillägga att jag tycker att det är rätt att han är avstängd). Sen är jag lite bekymrad över de misstag de annars mest stabila spelarna gör som Barcelona verkligen lyckas förvalta på bästa sätt. Ramos försök till bicicleta (hur stavas det?) vilket resulterar i mål för Barcelona, Casillas tveksamma utrusning som resulterar i mål för Barcelona, Lass slarv med bollen som resulterar i mål för Barcelona. Aja även utan dessa individuella missar hade Barcelona vunnit, de var klart bättre i helgen. Glad blev jag iaf när Ramos återigen fick göra mål, känns som om det var ett bra tag sen sist.

Förnedring kan man nog snarare kalla det när en person (läs jag) tydligen inte lyckats lära av sina (läs mina) egna misstag utan av någon konstig anledning ska upprepa dem om och om igen. Man kan ju undra när jag ska lära mig egentligen.

RSS 2.0