Matchanalys 2

Nu är jag lite trött på att skriva så den här kommer jag verkligen hålla lite kort. Det här är ett inlägg då jag är ett hängivet realfan men som ändå lyckas hålla huvudet lite högt.


Semifinal på Bernabeustadion

Första halvlek var tråkig att kolla på, det kändes som om det bestod av två lag som hade som främsta uppgift att inte släppa in något mål. Vilket jag måste erkänna inte är helt fel taktik för barcelona på bortaplan men det dessvärre inte riktigt är något som real borde tillämpa när de vet att en match på camp nou väntar. Barcelona styrde spelet och hade bollen nästan hela tiden -anfall är bästa försvar. Dock kom de inte till några vidare superlägen utan real hade bra koll på dem bortsett från enstaka tillfällen. Real blev iaf lite giftigare och piggare mot slutet av halvleken.
Andra halvlek började betydligt bättre och real pressade högre upp i banan (tycker inte om det uttrycket, planen heter det ju...). Det första riktigt jobbiga som händer är att ramos får ett gult kort, jag med mina oskyldigt vita ögon ser inte att han gör något direkt fult men jag antar att domaren såg något som inte jag såg. Visst han är på spelaren och jag hade inte tyckt att det var alls lika jobbigt om det nu inte var så att iom det gula kortet blir avstängd i returmötet nästa vecka. Lite senare blir jag riktigt arg när jag ser en barcelonaspelare göra en brutal satsning mot pepe och inte är i närheten av bollen och han får samma bestraffning som ramos i situationen tidigare. Men jag lugnar ner mig rätt fort och på reprisen tycker jag inte att det ser fult riktigt lika hemskt ut (men ändå inte i närheten av samma klass som ramos varning) Aja bra satsat av pepe! Han går alltid hundra in i varje situation, synd att han inte har bättre teknik och finkäsnlighet än vad han har. Han äger ju sönder halva barcelona och det känns som om han är överallt när han stoppar upp deras framfart, men i den rollen han haft mot just barcelona är han ju väldigt högt upp i banan och får/tar en hel boll, synd att han inte är skickligare på att förvalta det. Det går inte många minuter innan han går in tufft i en duell, jag tycker att det ser ut som om han snuddar bollen och sedan halvt fullföljer rörelsen med dobbarna före mot alves ben. Domaren har tydligen återigen sett något som inte jag har, och alla barcelonaspelare också tydligen för de var ju rätt hetsiga där, för till min stora chock plockar han upp det röda. Jag blev helt paff för det trodde jag verkligen inte, å väldigt snabbt inser jag ju vad det betyder. Real är ute ur Champions Leauge för den här säsongen. Utan pepe på plan och med en mindre spelare än barcelona kommer det vara oerhört svårt att hålla nollan och om de mot alla odds skulle lyckas göra det så väntar en returmatch på camp nou utan ramos och pepe, visserligen med carvalho tillbaka men av någon anledning kunde inte ens det trösta mig. Tårarna börjar rinna men jag bestämmer mig för att inte påverkas fullt så mycket utan försöker istället fokusera på det positiva. Det var kul så länge det varade, de gick ändå till semi - fantastiskt bra, de åker ut mot barcelona, ett helt klart bra lag. De hade haft en rätt bra chans om det inte varit för det röda (vet inte om det var positivt eller bara gjorde mig mer irriterad). Å trots att jag tycker domaren dömde lite konstigt så gjorde han ju säkert sitt allra bästa och det är fanimej inte lätt att se allt och hela tiden ta rätt beslut, jag är imponerad över hur ofta de faktiskt lyckas. Å det viktigaste av allt,jag har njutit till fullo av den här säsongen, real har varit fantastiska!

Bara för att förtydliga

Jose Mourinho riktade inte bara hårt kritik mot domaren utan skickade även en syrlig passning till Barcelonas tränare Pep Guardiola. Samtidigt som han även passade på att ifrågasätta UEFA och "systemet".

Jose Mourinho var inte glad efter matchen och på den efterföljande presskonferensen. Efter att ha sett Pepe bli felaktigt utvisad och efter det att han själv blivit uppvisad på läktaren så valde han att säga sitt på ett typiskt Mourinho vis, rakt och ärligt.

Mourinho ifrågasatte Barcelona ständiga "tur" med domaren och Peps tidigare CL-vinst:

"Guardiola är en fantastisk tränare men han har vunnit Champions League på ett sätt som jag skulle skämmas för, i.o.m. skandalen på Stamford Bridge (När Övrebo bara blåste åt ett håll, Barcelonas). Detta år, om han vinner igen, så kommer det här att bli "Bernabeu skandalen".


"Jag vet inte om det är "kraften" från UEFA, Villar (Spanska fotbollsförbundets president) eller Unicef, men jag förstår det helt enkelt inte."
(Syftandes på fördelarna som Barcelona får av domarna.)

Mourinho fortsatte med att ställa sig ett antal frågor då han inte vågade säga det självklara:

"Jag har några frågor; varför? Varför Övrebo? Varför Busacca? Varför Stark? Vid varje semifinal så har det varit samma sak. Vi pratar om ett fantastiskt lag (Barcelona). Men varför nådde inte Chelsea finalen? Varför var Inter tvunget att räddas av ett mirakel?"

Mourinho om varför han blev utvisad:


"Jag sa inget till domaren. Jag skrattade bara och klappade åt hans beslut. Jag säger helst inget mer om detta, för säger jag vad jag egentligen tycker så skulle min karriär varit slut här och nu."

Mourinho tror heller inte att Real Madrid kan vända detta i.o.m. att "systemet" inte tillåter det:

"Om det redan är svårt att göra en comeback på enbart sportsliga grunder så är det absolut omöjligt att göra det när våra motståndare hjälps på detta vis. Det ser ut som om dom (Barcelona) måste nå finalen. Jag förstår inte varför ett så fantastisk lag behöver denna hjälp."

"Vi kommer resa till Barcelona utan Pepe, som inte gjorde något fel. Utan Ramos som inte gjorde något fel. Tränaren kommer inte ens kunna sitta på bänken och det sammanlagda resultatet är emot oss. Systemet kommer döda oss igen även om vi lyckas göra mål och öppna upp dubbelmötet."


Mourinho säger bara vad vi alla insett - Men ett straff väntar

Hårda ord från Mourinho men än en gång bara ärliga och riktiga sådana. Man förbryllas helt enkelt över det faktum att Barcelona år efter år får med sig sådana här stora fördelar. Starks felaktiga beslut att visa ut Pepe avgjorde matchen och dubbelmötet. Det är helt enkelt inte acceptabelt att sådana här domarmisstag ska få existera och det är svårt och förstå hur Stark egentligen tänkte. Momentet innan hade Mascherano brutalt sparkat ner Pepe och fått ett gult kort, samtidigt som Pepes aktion, som inte var en gnutta mer brutal än Mascheranos, resulterade i ett direkt rött kort. Därmed kan man heller inte kalla Starks agerande för konsekvent.

Nu väntar säkert en väldigt lång avstängning för Mourinho i.o.m. att han redan tidigare levde under "hot" från UEFA, då dom hade satt en strafftid på Mou efter det att Real Madrid medvetet tagit gula kort i matchen mot Ajax. Dessutom har Barcelona enligt Marca anmält Mourinho för påhoppet mot Pep, där Mou nämnde "kraften" och att han skulle skämmas ifall han vunnit CL på samma vis som Guardiola.

Återstår och se vad Barcelona och UEFA kan komma överens om. Jag personligen kan dock inte annat än hålla med Mourinho, till 100%.


saxat från svenskafans.com såklart!

Matchanalys 1

Borde egentligen inte göra det här, jag kommer bara bli arg och jag kommer lägga ner massa onödig tid som jag egentligen inte har råd med. Men ändå så vill jag, ska försöka hålla mig kort. Nu tänker jag vara ett bittert och inbitet real-fan som är precis så partisk som jag är djupt inne i hjärtat.

Innan matchen var jag helt inställd på oavgjort eller förlust och räknade starkt med att barcelona kommer ta det hemma så alltså var chansen för avancemang nästintill obefintlig i mina ögon men såklart levde jag ändå på hoppet, i sport kan allt hända...

När matchen börjat och det kanske gått tio minuter var jag helt bombsäker på förlust, jag har förståelse för hur Mou la upp taktiken men jag tyckte inte direkt om den. Det var ju en otroligt tråkig första halvlek och de få chanserna som kom var ju barcelonas även om det bara var en som var halvfarlig, å såklart ronaldos skott som ställde till det lite för valdes, jag tänkte två sekunder tidigare att ronaldo har verkligen inte gjort något speciellt bra eller ens noterbart, å så fick han ändå iväg det där skottet som nästan kändes som den farligaste chansen i matchen (det avslöjar ju lite om hur obefintliga lägen det var och hur tråkig halvleken var) Trots det satt jag självklart på helspänn och hade inte direkt någon vilopuls.

Mourinho bytte taktik till andra halvlek vilket jag är glad för, annars hade jag nog tyckt att barcelona med rätta skulle gått vidare. Jag förstår att det är svårt att spela mot ett lag som är så individuellt skickliga som barcelona och som har en bra spelidé som är förkovrad i varje spelare sen flera år tillbaka. Jag förstår att det är svårt att spela mot ett lag som har en Messi i sitt lag. Å real klarar ju av väldigt bra att bryta ner deras anfallsspel, det har vi sett flera matcher nu, men det är på bekostnad av sin egen offensiv och nu hade vi oturen (eller det var väl barcelona som hade tur) och fick hemmamatchen först och var egentligen piskade att föra matchen, vilket vi verkligen inte gjorde i första. Pepe äter ju iaf upp Messi till lunch :-) Det har vi sett om och om igen, med bra hjälp från lagkamraterna och främst alonso. hade real fortsatt lika defensivt i andra hade troligtvis barcelona ändå fått med sig ett mål tillslut, det såg vi ju i ligan, knappt en enda chans på mål hade det haft förrän de helt plötsligt fick med sig ett rött kort och en straff från ingenstans (menar inte att domslutet var fel utan att det kom från ingenstans-vi behöver ju inte överdriva offerkoftandet).

Det såg genast mycket bättre ut tycker jag. Barcelona som visserligen hade haft några riktigt konstiga och darriga passar i första, men på det stora hela haft ett bra tålamod och många skickliga passningar, såg i inledningen av andra lite skakade ut i en del lägen tycker jag. Å så händer det första riktigt jobbiga och avgörande - gult kort på ramos, vilket jag inte riktigt håller med om. Okej kan köpa att man dömer gult i det läget, det förekommer ibland men då får han faktiskt ha samma ribba åt andra hållet också. Å det var ju så fruktansvärt förödande för det innebar ju ingen ramos i returen, å han är ju livsviktig. Förresten glömde att ta upp det där gula kortet som arbeloa fick också, ge det till pedro istället för filmning. Visst han stänger vägen lite grann för honom men filmningen är ju extremt pinsam, pedro tyckte jag ändå rätt bra om innan det där.
Livet går vidar å så gjorde matchen. Strax efter ramos gula var det barcelonaspelaren mascherano (stavning?) som drog på sig gult, å då kan vi ju genast ta och jämföra vad han gjorde med vad ramos gjorde, inte direkt i närheten av samma nivå av fult och otillåtet spel anser jag. Å det gula kortet kommer ju inte få i närheten av samma konsekvenser som ramos. Jaja jag svor en del och var irriterad men lugnade ner mig lite och tänkte att pepe kanske får det att se lite värre ut än vad det egentligen var, men jag tyckte han satsade rätt brutalt iaf. Å så dröjer det inte många minuter innan matchavgörandet kommer. Direkt rött på real viktigaste spelare för dagen, pepe! (å det innebär ju självklart att han är avstäng i returen, great!) Å det skulle inte ens vara rött, framförallt inte om man ser var domaren hade lagt ribban tidigare i matchen. Å han gör det när det är den värsta filmaren i ligan (eller han får nog faktiskt dela den platsen med dimaria) ligger ner och har så ont att han måste rulla och grina och skrika och gnälla och bara kan röra sig om det är för att påverka domaren, så ont att han måste bäras ut på bår, så ont att han två sekunder senare kommer in sprudlande glad och utan minsta liten överdramatiserad haltning ens. Pinsamt! Jag hade extremt svårt för Alves innan den här matchen, hade svårt för honom i Sevilla och det blev inte direkt bättre när han kom till Barcelona och jag har sett honom i lite fler matcher. Och jag kan villigt erkänna att han inte direkt steg i graderna efter det där, jag tror inte ens pepe stöter i honom särskilt hårt. Visst dobbarna före (men visst är han på bollen också?) så självklart gult kort, men direkt rött? Nej det tycker jag verkligen inte -  å jag köper att det är svårt som domare att hinna se och bedöma allt, man gör misstag helt klart det som gör att det blir så jobbigt är att det känns som om det händer konstant att real får såna bedöningar mot sig och att barcelona alltid får såna bedömningar med sig. Var det inte bara några matcher sedan i cl som en spelare blev utvisad för att han sparkade bort bollen efter signal (vilket enligt spelaren själv och alla som såg matchen lätt kunde varit ett skottförsök för att han helt enkelt inte hörde signalen och att det inträffade typ en sekund efter signalen). Men igår, typ det första villa gjorde var att, vid en frispark dömd mot sig, tog upp bollen (helt medveten om att domarn blåst) och slängde iväg den så att inte real skulle kunna lägga frisparken på en gång. Det händer ju hela tiden och jag har nog aldrig sett någon åka ut pga det förutom då det gynnar kära barcelna då. Haha jag verkligen känner bitterheten osa från kroppen, å jag som tänkte igår efter matchen att jag skulle hålla huvudet högt och inte klaga på barcelona eller domaren, haha det gick ju bra!

Som sagt, helt matchavgörande var det. Det kändes precis som om real äntligen kom igång och började skapa något framåt och så blev det en rejäl kalldusch. Efter utvisningen hade real ingen chans. Pepe hade som sagt varit kuggen som höll allt flytande. Realspelarna hade fått springa en hel del i första pga sin defensiva taktik och hade nog redan lite tröttare ben än barcaspelarna och att få den kallduschen kan inte direkt gett någon nytändning. Barcelnaspelarna fick helt plötsligt mycket större ytor och som det skickliga lag de är var de bra på att utnyttja det. Det retar mig fruktansvärt mycket att det var messi som fick göra två mål, det unnar jag honom inte alls oavsett hur ödmjuk och gudalik alla skriker att han är. Jag tycker att han är en fantastisk fotbollsspelare, riktigt skicklig men jag har svårt för honom, väldigt svårt. Han är på ngt sätt personifierad all den där medgången och flytet barcelona står för i mina ögon och som jag tjatat om tidigare, hans handsmål för några år sedan och hans iskalla attityd efter det har gett mig en godkänd anledning att tycka illa om honom.

Det var synd att real var så defensiva i första, hade kanske gått ännu sämre om de inte varit det men då kanske man hade känt att de verkligen krigat gärnet för den där finalplatsen. Det var synd att özil och ronaldo nog hade sin sämsta dag på lääääänge. Och det var pinsamt att pepe åkte ut. Nu tror jag precis som alla andra här i världen att det är kört för real. Det hade varit fruktansvärt tufft att ta poäng borta mot barcelona om alla övriga förutsättningar varit på topp men nu är de ju ungefär så långt ifrån toppen som möjligt. Men det är ju i såna här lägen som det är som allra härligast om de faktiskt lyckas. När alla odds är mot dem och de krigar sig till en finalplats. Det vore helt underbart, men tyvärr kommer det ju inte ske. (Katarinas hjärna säger "i sport kan allt hända")

Åhhhh

Jag håller på att bli galen, snart smäller det och jag tippar att det är barcelona som kommer gå därifrån ikväll och vara nöjda och ligga riktigt bra till inför sista semin. Men jag hoppas såklart att real spelar underbar fotboll ikväll och att de kämpar gärnet och får med sig flera mål och inte släpper in ett enda.

väntans tider

Det känns som om jag bara går och väntar, fast jag vet inte riktigt på vad. Å jag vet inte om det är positivt eller negativt. Väntar på att få veta om real går vidare eller inte, väntar på att få höra från flera olika personer som har nyheter som påverkar mitt liv, väntar på att börja jobba igen, väntar på semestern, väntar på altanbesked, väntar på allt möjligt å jag tycker inte om det. Jag har insett att jag faktiskt trivs rätt bra när mitt liv är strukturerat och jag har kontroll, att jag gärna vill planera iaf lite i förväg och att jag inte kan koppla av helt och hållet då jag måste vara spontan.
Samtidigt så är jag alldeles för seg och snäll så istället för att ta tag i stället så väntar jag och avvaktar, hur går det ihop sig? Visst vissa saker har jag inte så mycket val, det är inte direkt så att jag kan påverka när cl-semin spelas men generellt så är jag rätt ickeinitiativtagande överlag, jag tror inte jag tycker om det.

Nu får det nog bli lite film eller något, måste lyckas gå lite mer än 4000 steg innan jag går och lägger mig och det är väl mitt största problem idag. Imorgon är det full rulle igen som gäller och jag tänkte nyss för 90:e gången idag på hur jag ska lägga upp dagen imorgon, problemet är bara att jag utgår ifrån att det är måndag imorgon vilket det ju inte är...

Sista påskdagen

Det har varit underbart skönt att vara långledig, å precis efter semestern, lyx! Jag har inte fått supermycket gjort men jag har verkligen njutit kan jag lova. I lördags blev det en spontangrillning å det var ju kul och gott. Igår var vi på grillmiddag hos kjells pappa och där var det massa hel och halvsyskon och massa flickvänner och pojkvänner så det blev stormiddag. Även det var väldigt trevligt fast vi gick rätt tidigt eftersom Kjell skulle jobba natt. Nu ligger han och sover för när han hade jobbat klart vid sju i morse fick han skriva i åtminstonde två timmar på ett skolarbete som skulle in, stackarn!

Jag är lite orolig över hur det ska gå att vända tillbaka dygnet för mig. Eftersom Kjell har jobbat natt typ hela min ledighet så har jag lite medvetet varit uppe nästan hela nätterna och jag har varit väldigt duktig på att sova på morgonen. Fast igårkväll somnade jag i soffan, kanske runt tio å när jag vaknade mitt i natten insåg jag att jag inte alls var i närheten av mina 10000 steg så då körde jag ett pass på crosstrainern, vid 6-7 tror jag att jag somnade igen och sov tills kjell gick och la sig vid 10.
Det är bra tur att jag har den där crosstrainern annars skulle jag aldrig komma över 10000 steg de dagar jag är ledig.
Idag SKA jag försöka deklarera för det var ju i stort sett mitt mål med hela min ledighet. Jag har kollat upp lite vilka blanketter som gäller och vad jag behöver leta fram för uppgifter. Nästa steg är att skaffa en e-legitimation eftersom det är enda sättet för mig om jag vill deklarera via nätet, och jag hoppas verkligen att jag kan fixa en ny även om jag redan egentligen har en för jag är osäker på om jag har ordnat en sedan jag bytte bank. Tanken är väl också att jag ska städa lite till, ungefär halva huset har blivit städat i helgen och det vore ju härligt om det för en gångs skull var fint i hela huset.
Alla grannar är ute typ dygnet runt och ordnar med stensättning och altanbygge och det får mig att undra varför vi egentligen köpte huset, nej inte riktigt så men jag njuter väldigt mycket av insidan av huset. Å jag vill inte hålla på och fixa och dona precis hela tiden, det får ta den tid det tar känner jag. Det skulle dock vara skönt med en altan känner jag. Som tur är känner vi snälla och duktiga människor som ska hjälpa oss lite med att ordna marken också.

I veckan drar handbollen igång igen och det känns knappt som om vi har haft något uppehåll om jag ska vara helt ärlig. Jag tycker att det ska bli spännande och roligt att se hur det går med nya tränaren och det kan nog vara bra om jag tränar lite mer men jag är inte övertaggad tyvärr. Fast lite saknar jag ju handbollen såklart, ska bli kul att spela matcher igen, även om jag inte riktigt ser fram emot sommarserien med tanke på motståndet...

Jag håller däremot på att längta ihjäl mig till på onsdag och reals CL-match. Visserligen tror jag barcelona kommer vinna och då kommer det ju inte vara någon superglad och trevlig katarina som går och lägger sig på onsdag men jag orkar inte vänta och gå i ovisshet längre. Jag börjar redan bli nervös och får fjärilar i magen så fort jag tänker på det.

Sådär ja nu har jag ventilerat lite...

Å en liten känga

vill jag faktiskt dela ut till alla som hela tiden hånar real för att de inte vinner och för att de lägger ut så mycket pengar på spelare och bla bla bla. Såg i färska uppgifter för inte så länge sedan att barcelona betalar mer i spelarlöner per år än vad real gör!
Så då har jag sagt det också :-)

Helt klart sämsta dagen

iaf om man tänker på min stegtävling. När klockan var sex på kvällen tror jag inte att jag hade kommit upp i 500 ens. Å nu sådär en kvart innan midnatt så är jag uppe i 2770, hmm hur ska det här gå. Tur att jag inte kör helt och hållet efter klockan, utan jag kör på tills jag går och lägger mig och sedan börjar jag när jag går upp. Så jag antar att det bara är att snöra på sig skorna och ställa sig på crosstrainern. Om en timme tror jag det blir filmvisning här och i värsta fall får jag väl köra gående tittande...

Idag spelade härliga real mot valencia och jag tyckte mou visade att ligan inte är intressant längre då 7-8 ordinarie spelare från startelvan inte var på planen när matchen började. Men det gick ju strålande ändå, trots att det var trean i tabellen som stod för motståndet. 6-3 blev slutresultatet och det får man väl säga är mer än godkänt, ramos, marcelo och pepe saknades ändå i backlinjen så jag var rädd för typ 10 mål i baken. Barcelona vann mot ett utav bottenlaget utan att imponera, jag såg visserligen inte så mycket av matchen, kanske bara 20 första men det verkar så om man läser kommentarer och artiklar om matchen. Det känns som om det finns en liten liten chans att nå den åtråvärda finalplatsen i Champions leauge, hoppet är väl det sista som överger en... Jag har varit ett realfan så länge jag kan minnas att jag varit medveten om att det finns lag i andra länder, och de senaste åren har mitt hjärta börjat slå ännu hårdare i takt med att jag sett mer matcher och hänt med mer, å de senaste åren (då det i jämförelse med historiken har gått väldigt dåligt för real) har min hängivenhet till de vita bara vuxit men i år märker jag verkligen hur roligt det är att vara realfan då man kan vara stolt och glad över vilka spelare som är med, vilken tränare, vad de har för attityd och spelarglädje och vilket spel de spelar. Det vore ju nästan för bra för att vara sant om de skulle lyckas ta sig vidare men som sagt jag kan ju iaf hoppas.

Den här glädjen och kamratskapen tror jag har varit väldigt viktig, å det blir en positiv spiral eftersom det är ju roligt att vinna, å har man kul då är det lättare att vinna... Åh jag blir så glad när jag ser dem :-D

Dags att träna!

Jag har bara gått ungefär 5600 steg idag så det är hög tid att jag ställer mig på crosstrainern, har tänkt göra det sen kjell åkte till jobbet vid sju men det har inte riktigt blivit av än bara...

Jag har faktiskt varit väldigt duktig med mina steg tycker jag. Som mest har jag gått 31334 steg på en dag, det var iof den första dagen i Barcelona men ändå. Å jag har faktiskt gått över 10000 steg varje dag sen jag började (5 spril), visserligen är det rätt många som jag gått ganska precis över 10000 men det är ju ändå över faktistk :-) Mest nöjd är jag med att jag faktiskt ställde mig och tränade när jag kom hem från Madrid. Vi kom väl hem strax före nio och då hade jag bara gått typ 4500 steg eller nått sånt och trots att det fanns många saker jag hellre ville göra än att träna så gjorde jag ändå det, å det var efter att jag och anna suttit och pratat om hela resan och massa annat, så jag tror jag började träna efter 10 iaf och då skulle jag ju upp och jobba dagen efter.

Nu är klockan elva men jag har ju faktiskt slappat hela dagen och är ju ledig imorgon så då känns det inte mer än rätt att köra på ett tag. Tränade i tisdags när jag kom hem som sagt och så körde jag i 40 min i onsdags också, börjar ju likna något igen. Jag har tränat så fruktansvärt dåligt under uppehållet mot vad jag trodde att jag skulle ha gjort men jag var faktiskt sjuk i över en vecka och så har jag ju varit utomlands så lite ursäktad tycker jag att jag är :-)

Nä sluta svamla och börja träna!!! :-)

Tiden går fort

Var nog ett tag sen jag skrev sist. Har varit sugen på att skriva eftersom det hänt så mycket men jag har faktiskt inte alls hunnit eller kunnat.

Spanienresan var helt fantastisk, det enda som är lite tråkigt är att den nu är över. Fast jag har ju med mig en hel del minnen därifrån som jag kan glädja mig med.
Får väl se om det blir ett inlägg helt dedikerat till resan kanske, har ju ägnat lite tid till att få upp bilder på facebook så tinna blir nöjd ;-) men jag kanske får tid och ork över till att göra en liten resedagbok här också, vänta med spänning...

När vi kom hem så hände det ju en otroligt rolig sak. Real Madrid vann spanska cupen vilket nog senast hände typ 92-93 tror jag. Det enda som är lite lite sorgligt med historien är att raul aldrig vann spanska cupen, men han glädjs såklart åt den här vinsten ändå. Lite extra roligt var det faktiskt att det var just Barcelona de vann mot i finalen, för det gör det hela lite bättre och mer värdefullt konstigt nog. Barcelona är ju fantastiskt duktiga och verkligen ett starkt motstånd, å de har ju haft världens flyt och medgångar i massa år nu så därför kändes det inte mer än rätt att real äntligen fick vinna en viktig match mot dem. Man kan ju verkligen hoppas hoppas hoppas att de lyckas vinna även i CL men då krävs det ännu mer flyt och att alla verkligen spelar på sin yttersta förmåga tror jag, för där kommer nog inte barcelona vika ner sig i första taget (inte för att jag på något sätt påstår att de gjorde det i spanska cupen).

Efter matchen lekte Ramos matador på planen till publikens jubel och det var lite roligt eftersom jag och tinna hade pratat om ramos, raul och deras eventuella matadordrömmar när vi var i spanien. Jag har tidigare sett många bilder när raul gör liknande rörelser med en spanienflagga på planen men jag hittade även ett filmklipp när de vunnit någon annan match för flera år sedan när raul gör exakt likadant med en typ identisk lila/gul mantel (utöver ett stort realmärke som syns på rauls mantel). Idag såg jag även ett klipp från tidigare i år när raul gör hattrick för Schalke och han gör dessa rörelser i målgest dock utan mantel eller flagga. Dessa segergester gör mig oerhört nyfiken och lite förbryllad om jag ska vara ärlig. Det är något som jag inte alls har lagt märke till tidigare (bortsett från de berömda bilderna på raul med flaggan) och inte riktigt förstår meningen med. Varför gör de så? Är det pga raul som ramos gör så? spännande spännande, om jag någon dag träffar någon av dem är nog det en fråga jag skulle vilja ställa... Nejvaddå tönt!




Packa!?!?

Jag är inte en person som hatar att packa, jag älskar det inte direkt heller men oftast ska man ju göra något spännande när packningen är klar så jag förknippar det snarare med något positivt än negativt iaf. Men det är ta mig tusan inte lätt att packa när man ska åka till två olika städer och nästan vara borta i en vecka, när det är början på vår och hur osäkert väder om helst. Jag kommer inte heller ihåg hur 20 grader känns som, är det så varmt så man inte kan ha jeans? Eller är det för kallt för kortbyxor och ej långärmat?
Det känns ju som om man överlever i 20 grader i vilket fall som helst och att det kanske är det ideala vädret för att uppleva två storstäder, men det är som sagt inte lätt att packa. Särskilt när man inte hittar några roliga kläder och framförallt inte när man inte har haft kläderna ifråga på sig på typ 9 månader och man inte har någon aning om man ens kan få dem på sig.
Känns som om jag har en biljoner saker som jag borde göra innan jag åker men jag orkar verkligen inte stressa, det blir säkert hur bra som helst i vilket fall som helst. Nej nu måste jag fortsätta med den där mindre roliga packningen...

Snart snart snart

Snart så åker vi :-D

Vi har lappar som ska in från föräldrarna senast på torsdag, och det är ju torsdagen den 14 som jag åker, idag frågade en förälder om när de skulle in om det var på torsdag och jag svarade jo det stämmer, nästa torsdag men sen kom jag ju på att det är redan nu på torsdag och då insåg jag för sjuttonde gången att vi snart åker.
Att jag längtar efter det är nog en underdrift, det ska bli så otroligt härligt.

Idag såg jag vitsippor, så himla härligt, jag älskar vitsippor och jag älskar våren. Idag kändes det verkligen som om den är här. När jag gick hem från jobbet så sken solen, fåglarna kvittrade, vägarna var torra, dammiga och rensopade och på vägen hem såg jag säkert tjugo människor som var ute och gick eller lekte, det hör inte direkt till vanligheten. Det är inte länge sedan det var nattmörkt vid den tiden (typ 6), det var isigt och snöigt överallt och våren kändes hopplöst långt borta.

Imorgon ska jag ha en härlig dag på jobbet, bara vara på något enstaka möte och så ska jag skriva ut alla dokument som behövs inför resan. Det är massa saker som jag måste ordna på jobbet innan jag reser bort. Min sämsta egenskap som chef är nog att delegera, eller iaf en av mina sämsta och även fast jag bara ska vara borta i fyra dagar känns det som om jag har en hel del att förbereda. Nu låter det nästan som om stället kommer stå och falla med mig men så är det absolut inte, snarare tvärtom. Jag har underbart duktiga kollegor som jag litar på till hundra procent.

På onsdag ska jag jobba en mysig, kort dag och sedan göra de sista förberedelserna inför resan. Å så är det ju såklart en spännande match på kvällen som jag verkligen verkligen hoppas att real vinner, eller iaf inte förlorar med 4-0 eller mer...

Nu ska jag nog slappa framför tvn ett litet tag och sen sova för mycket sömn blev det inte inatt direkt. kanske blir det lite popcorn också :-)

Klockan är mycket!

Jag gjorde lite överslagsräkning och kom fram till att klockan var typ tolv, inte så farligt tänkte jag men insåg minuten senare att den nog var lite mer än så.Å jag är inte uppe i mina tiotusen steg än, bara 9800 så jag får väl stampa samtidigt som jag borstar tänderna för nu måste jag ju sova, trots att jag är klarvaken. Imorgon är det nämligen en realativt lång arbetsdag. Dels jobbar jag ju som vanligt men det är även fem möten inbokade, ett med mina chefer och resten med föräldrar. Jag börjar inse hur otroligt nära det är att vi åker och jag börjar bli lite stressad. Främst över biljetterna, jag hoppas verkligen vi hinner få dem men även över allt jag borde hinna göra innan vi åker. Men nu i säng i säng som min babe brukar säga.

11167

Hade ju kunnat varit värre på en lördag. Nästa lördag är jag i Madrid och ser förhoppningsvis Real vinna mot Barcelona!

Handbollsskolan

Är ju grymt mycket roligare än boll-lekis. Nu kanske jag tycker det för att jag haft handbollsskolan en gång och är mer än ganska trött på boll-lekis. Det får mig att börja drömma efter att jobba som lärare, för jag borde ju tycka att det kanske är roligare eftersom barnen då är lite äldre, kanske inte för det går nog inte direkt att jämföra.

Ikväll är det match, hoppas det går bra, såg att benzema fortfarande är skadad. Han är dock på väg tillbaka hoppas bara han får behålla den där kalasformen som han hade innan skadan. Såg ett tvklipp från real-tottenham matchen, eller det var från spelargången innan matchen å jag blev så glad när jag såg hur kamratliga realspelarna var med varandra, och ramos kom och klappade alla spelare och kommentatorerna sa att han gör det på ALLA före match och att han ALLTID gör det :-D

Det är mindre än en vecka kvar :-D

Många tankar just nu kretsar kring nästa veckoslut. Det ska bli så fantastiskt härligt. Jag har sjukt höga förväntningar och det kanske inte är superklokt men samtidigt så tror jag faktiskt på allvar att de flesta kan slå in och kanske överträffas. Kanske inte efterfest med laget, det är väl att ta det till sin spets en aning ;-)

Jag hoppas verkligen att real vinner för det skulle bli så väldigt mycket roligare då tror jag, men för det andra så tycker jag verkligen att de förtjänar en vinst i ett el classico nu, var ju ett tag sen... Å Barcelona har ju haft så mycket flyt de senaste åren så de kanske rentav kan må bra av en mindre motgång. De är så duktiga så de skulle ju absolut klara att repa sig efter en eventuell förlust, de har ju dessutom sannolikt flera matcher att ta revansch i under månaden som kommer. Men jag ska poängtera att jag inte tar ett avancemang i CL för givet utan jag tror absolut att real kan tappa det även om jag av hela mitt hjärta innerligt hoppas att de inte sumpar det här...

Igår gick jag lite dåligt, kom bara upp i 10761 steg och idag är det inte mycket bättre utan jag ligger på 11450. Men men det är över 10000 steg per dag än så länge och det är ju målet så än så länge är jag nöjd. Kan tänka mig att entusiasmen lägger sig med tiden och stegen kommer minska i sitt antal men än så länge ser det ju bra ut.

Höstlegender

Jag sitter med varm choklad och grädde och har bäddat ner mig i soffan. På tv visas höstlegender och det är en av mina tidigare favoritfilmer men som jag typ helt och hållet glömde bort i några år känns det som. Just nu kom den värsta delen i hela filmen som jag vet att jag grät mängder till när jag såg det och så fort jag tänkte på det i månader efteråt fick jag tårar i ögonen så nu bestämde jag mig för att passa på att föra in dagens steg istället. Idag blev det hela 17889 st, helt okej tycker jag. Kan behöva massa evxtra marginal eftersom jag nog kommer gå rätt få steg på helgerna om jag känner mig själv rätt.

Goonatt

Raulito :-)

"Men den legendariska spanjoren gör som så många gånger förr: Snygg mottagning, täcker bollen, vänder upp, lurar bort försvararna, driver fram och fintar bort målvakten (53). Ett världsmål av en världsspelare. Raúl kan än. Raúls 70:e mål i Champions League. Rekord." (svenskafans.com)

Optimalt resultat?!

Ja klaga kan jag ju då rakt inte. 4-0 till Real känns ju riktigt härligt och 2-5 till Schalke var ju ett riktigt drömresultat. Men jag tänker inte ta ut någon seger i förskott, allt kan hända!

Jag var inte superkoncentrerad på matchen för jag blev lite distraherad av en helt spontan monopolomgång. Oj vad jag har längtat och idag helt från ingenstans så kom Lovi och Anna och så blev det en omgång. Ganska jämt var det iaf mellan mig och Lovi men den sistnämde stod som segrare och jag kan inte annat än att gratulera, inget kunde ju förstöra mitt glada humör efter fotbollsmatcherna.

Idag fick vi stegräknare till jobbet, vi ska vara med i en sån där gåtävling. Målet är väl att jag ska gå minst 10000 steg om dagen och idag har jag lyckats gå hela 15077 steg :-) 3000 blev det på crosstrainern. Det var jobbigt men härligt att träna på den igen, var ju ett tag sen. Nu har jag dock ont i halsen igen men jag hoppas att det går över till imorgon, jag pallar inte med att vara sjuk nå mer. Det får räcka med två veckors träningsuppehåll!

Prognosen

Schysst att det ska vara över 20 grader på onsdagen den 13 april i Barcelona men "bara"13 på torsdagen den 14 april :-)

Fast hur pålitliga är väderprognoser egentligen, å vad gör det om det är minusgrader och regn. Jag och Tinna ska ändå åka till Spanien och ha galet kul, höjdpunkten kommer ju ändå vara när real vinner med 6-0 :-D Haha jojo det tror jag nästan på :-D

Mer energi av att jobba

Dagen började med förskolechefsmöte, sedan var jag några timmar i barngrupp och när jag enligt schemat slutade så hade jag två stycken utvecklingssamtal. Det vore skönt om jag hann med alla utvecklingssamtal innan jag åker, skulle va skönt att ha det avklarat och inte behöva ta itu med det direkt när jag kommer tillbaka, dessutom är det ju påsk då och inte helt lätt kanske att hitta tider som passar mig och föräldrarna.

Imorgon är det en superduperviktig match. Jag såg att Ronaldo, Marcelo och Alonso är tillbaka i truppen och jag hoppas verkligen de är ordentligt spelklara, för de behövs ju verkligen på planen det märktes ju inte minst i helgen. Det skulle nästan känts bättre om de hade haft bortamatch imorgon för då hade de kunnat skaffa ett bra utgångsläge för hemmamatchen, men men nu är det som det är. Jag kommer iaf sitta och bita på naglarna imorgon för jag tror det kommer bli riktigt jobbigt.

Bättre dagar och sämre dagar

Det här skulle man kunna säga är en sämre dag. Jag har varit deprimerad och energilös och tom, det här är inte för att klaga utan bara konstatera. Jag är otroligt lyckligt lottad och väldigt nöjd med mitt liv överlag men idag har det varit en jobbig dag. Egentligen inte av någon särskild anledning utan snarare många tillsammans. Eller kanske bara för att jag ska uppskatta de vanliga härliga dagarna ännu mer.

Kvällen blev iaf bättre än dagen. Helena och mamma kom på besök och vi lagade spenatsoppa, nog min favoritsoppa (ska väl nämna att jag inte är någon soppfantast). Till efterrätt åt vi våfflor mums! Jag har en hel del saker som jag verkligen måste göra men jag vill inte, blä! Det är väl iof lika bra att ta tag i dem så det blir gjort.

Nu längtar jag mer än någonsin till Spanien!

27 år och en dag

Det var en bra födelsedag, helt okej iaf. Jag gjorde inte så mycket på dagen, hade mest ont och var irriterad. Men på kvällen åt jag grillat tillsammans med några riktigt härliga människor som jag är så glad över att jag har i mitt liv. Vi spelade disney-tp och cluedo och det var skoj. Jag och kicki fick en fin tårta och jag fick jättefina presenter :-) Det enda som var tråkigt egentligen var att real förlorade och eftersom Barcelona vann känns ligan nu rätt avgjord, vilket gör att el classico blir lite mindre betydelsefullt än vad det hade kunnat bli men det kommer vara grymt skoj ändå.
Det ska bli spännande att se om Barcelonaspelarna som tog avsiktliga kort blir bestraffade precis som real blev tidigare i höstas. Känns som om real har riktigt mycket otur det här året för de har faktiskt varit riktigt bra. Idag tillexempel, jag såg ju inte så mycket av matchen men jag hann säkert se fyra räddningar på mållinjen av sportingspelare och det känns som om real lika gärna hade kunnat få in bollen ett antal gånger. Å barcelonamatchen såg jag inte alls men jag såg rubriken om att de vann med 1-0 på en tveksamt dömd straff, fast kanske var de absolut värdiga vinnare. Men det som känns allra värst är såklart alla skador som real dras med. Först Higuain, som nu visserligen är tillbaka tidigare än väntat men han har ju iaf missat 130 dagar och då kanske det är svårt att hitta formen på en gång. Å så nu tillexempel då så har vi marcelo och ronaldo och benzema skadade, eftersom det typ bara är benzema och ronaldo som gjort mål så var det ju inte så konstigt att det inte blev några mål idag då... Jag hoppas verkligen att de är klara för spel på tisdag men det ser ju inte alltför lovande ut, och om ingen av dem är med tror jag det blir riktigt riktigt tufft mot Tottenham på tisdag.

Nu blir det nog lite BB (alltså BigBrother för er som inte är lika nördiga som jag ;-))

Grattis Kicki!

Och grattis till lilla mig också, som numera är 27 år, helt sjukt!

I födelsedagspresent önskar jag mig tre poäng av real, kortet var ju kul att få men tre poäng känns ännu viktigare ;-)

Jag drömde förövrigt att jag och kicki fick värsta presenterna idag, iaf Kicki. Hon fick en systemkamera, dock inte D90 och massa pysselgrejer av oss i gänget, plus en annan sak såklart men det kan jag ju inte skriva nu... Jag fick någon teknisk sak som jag inte hade någon aning om vad det var. Den var liten, typ som tre st usbstickor tillsammans och så var det tydligen ett moderkort innuti den, spännande :-)

Nu är det så att jag inte är en person som lägger allt för stor vikt vid födelsedagar och presenter. Jag tycker att självklart är det kul att ge en present till någon om man lyckats hitta något som man tror kan passa bra men annars tycker jag bara det känns framtvingat och jobbigt.

Jaha så vad ska jag göra på min födelsedag då? En annan sak som finner ganska ointressant är det här med planering. jag hade funderingar på att dra ihop en fest eller något för några månader sen men det har jag släppt, istället blir det en halvt planerad halvt spontan middag här istället med några underbara människor. Jag vet fortfarande inte vilka, vi blir väl 6-8 personer kanske, tur att man är flexibel. Jag lovade Lovisa att hon skulle få äta grillade majskolvar idag så det hoppas jag att vi kan ordna. Det ska bli så sjukt gott med grillat, va ju ett bra tag sen nu.

Så fram tills dess borde jag städa lite, jag funderar på om jag ska köra ett kort träningspass också. Jaq tränade ju ingenting förra veckan för att jag hade ont i halsen, det blev lite bättre men sedan klart värre igen och hela den här veckan har jag varit förkyld och haft en infektion som inte velat ge med sig. Förkylningen är på väg bort nu äntligen vilket tyvärr inte infektionen verkar vilja riktigt än men jag tror inte ett träningspass skulle innebära någon katastrof, men samtidigt känner jag att jag kanske lika gärna kan vänta till imorgon med det. Anna körde faktiskt sitt första pass på cross-trainern igår, riktigt stolt är jag! Äta kanske jag borde också, det blir många beslut att ta nu, jag börjar med att bestämma mig för att sluta blogga helt enkelt!

RSS 2.0