2009 blir helt plötsligt 2010

Jag tycker att det är lika läskigt varje år när jag inser att det faktiskt är länge sedan vi gick in på 2000-talets tidsera. Jag var ju så stor och viktig redan då  det var dags för nyårsafton 2000 (tyckte jag då iaf :-)), jag har svårt att förstå att det har gått tio år sedan dess. Jag har visserligen varit med om helt makalösa och fantastiska saker såväl som sorgliga och krävande sedan dess och ibland kan det kännas som om det är flera livstider sedan jag planerade nyårsafton 2000 med mina vänner, för att det i nästa sekund ska kännas som om det var igår. Tid är knepigt på det sättet. Ibland kan jag längta tillbaka till den tiden, då ens största problem kunde vara så simpla och basala. Till tiden då det kändes som om man hade koll på allting och att hela världen låg för ens egna fötter. Så var det mestadels för mig, vilket jag är glad och tacksam över.

Nu var inte tanken med detta inlägg att jag skulle göra en djupdykning i de senaste tio åren av mitt liv, tanken var faktiskt att jag skulle se tillbaka på det år som precis har passerat. Vad jag gjort, lärt mig, sett osv under 2009. Lite höjdpunkter från året som varit helt enkelt. För det har varit ett bra år för mig.


Januari 2009

Jag började året tillsammans med några härliga vänner i Västerås. Vi åt gott, drack starkt, spelade spel och hade en riktigt mysig nyårsafton. Vid tolvslaget gick vi ut och tittade på fyrverkerier.



Min nära vän Kicki flyttade hem igen efter några års pluggande i Örebro. Kickis examen och det faktum att Katinna fyllde 19 firade vi med härliga drinkar och annat vanligt skoj.



Februari 2009

Ser man till mitt fotogalleri verkar inte februari ha varit värst händelserikt. De enda bilderna jag har från februarimånad är från en bowlingkväll med jobbet. Jag har härliga kollegor och det var en kul kväll med mat på våning och sedan bowling här i Vallentuna. Jag tror dock om jag inte missminner mig att jag bara kom tvåa och att vår dåvarande kock Rebecka vann :-(



Mars 2009

Självklart var det under dessa månader en hel del handboll. Jag var tränare för f-96 förra året, vilket var roligt för det mesta. Jag spelade i Vallentunas damlag som fakiskt var ganska kul förra året, oväntat va? Dessutom gick det rätt bra också fast kanske inte lika bra på våren 2009 som hösten 2008 då vi faktiskt var nykomlingar i div 2. En av många anledningar till att det faktiskt gick bättre än väntat var nog att vi lekte på en del uppvärmningar, här nedan spelar vi skobandy.


Efter en av matcherna, gissningsvis den sista (isf mot Arbrå) skyndade jag och några andra hem till mig för lite hetsdrickande för att sedan bege oss till en lokal i Västanberga och handbollsavslutning för dam- och herrlaget. Festen blev väl på många sätt aningen urartad men jag hade också mycket skoj :-) Kanske bilden avslöjar.

 

Bara veckan efter handbollsavslutningen var det dags att släcka ner alla lampor för att visa att vi bryr oss om vår miljö. Typiskt att det inföll samtidigt som det spelades vm-kval aja lamporna släckte vi iaf och tände massa mysiga ljus samtidigt som vi tittade på fotboll och spelade spel. Vi avslutade kvällen med att gratulera Adde som hade fyllt 30.


Mars var nog också månaden när jag råkade snubbla över en annons om nybyggnationer i Gustavslund, och då drömmen om ett eget hus började ta ordentlig fart, eller det är nog möjligt att det hände lite tidigare än så, kanske i februari eller rentav januari :-)


April 2009

Det var då jag och Kicki fyllde 25, helt otroligt vad vi har levt länge :-) Detta firade vi med god middag och trevligt sällskap på Patricia.


I april 2009 åkte jag på min första resa tillsammans med Kjell (jag räknar inte fotbollsvm i tyskland som en resa vi gjorde tillsammans). Vi åkte till Spanien (undra vem som ville det?) för att se Real Madrid spela mot Valladolid. Vi fick ta del av en vacker stad, se en fantastisk arena och uppleva magi när Raul gjorde mål :-)


I april började drömmen om ett hus plötsligt inte kännas så långt borta. Vi besökte banker och pratade med mäklare och tittade på en viss tomt.


Maj 2009

I början på maj bestämde vi oss för att grilla, mums vad gott det var :-)

I slutet på maj var det Kjells tur att ta examen. Jag önskar att jag kunde dela med mig av några vackra foton från den dagen men tyvärr är de för stora för att tillåtas här. Stolt är jag iaf över hur galant han klarade av högskolan och allt vad det innebar. Glad och tacksam är jag över att jag fick vara med under den delen av hans liv och vara delaktig i hans utveckling och vardag. Sista dagarna i Västerås tillbringade vi med underbara människor.

I maj blev jag sambo för första gången i mitt liv, vi började också skriva på papper som vittnade om att drömmen såsmåningom kommer bli verklighet.


Juni 2009


Min lillebror tog studenten en härlig junidag.

I juni hade "vårt gäng", eller iaf delar av det, en poker och fotbollskväll.



Juni betyder sedan 1992? alltid (undantaget år 2006) Eken Cup. I år var det inte så mycket eget spel, vi åkte ut på en gång. Tjejerna spelade och kämpade på riktigt bra, de hade turen att få spela när det var riktigt mysigt väder också :-)




Juli 2009

I slutet av juli påbörjade jag min semester. Första veckan var det dags för lite utomhushandboll i Åhus. Förväntningarna var stora och man kan väl lungt påstå att det inte blev precis som vi tänkt oss, men det var ändå en härlig resa som jag gjorde med några av mina närmsta vänner.

 

Under juli åkte jag även upp till Viskan och min far i några dagar.

 

Juli var också månaden då Anna fyllde 23, detta firade vi med tårta såklart :-)

 

Augusti 2009

Så var det dags för det årliga träningslägret i Katrineholm, det var riktigt roligt i år. Visserligen var vi väldigt få men det kanske var det som gjorde det roligt också, alla var med varandra för en gångs skull. Självklart blev det mycket handboll men även Mao och Mvg så klart :-)

I Katrineholm 2008 tränade jag f-96 för första gången och jag bestämde mig för att sluta som tränare efter Katrineholm, så man kan säga att det var sista tiden med dem. Jag känner att jag tog rätt beslut men jag önskar verkligen att jag hade tid och energi för att verkligen satsa på ett lag, det är så givande att vara tränare.

 

September 2009

Kjell fyllde 27 och vi firade bland annat med middag och cirkus. Även om det inte var värsta cirkusen tycker jag att det va ganska kul, Kjell kanske inte uppskattade det lika mycket... Jag vågade inte fota med blixt så det var svårt att få en bra bild.

 

September är väl en typisk kräftskivemånad, vi tar varje ursäkt till fest vi kan hitta så det blev alltså en Kräftskiva på Åvangård (stavning?). Jag äter dock inte kräftor så för mig blev det grillad kyckling.

I september var jag på tjejmiddag hos en kollega, hon hade det hur mysigt som helst i sitt utehus där vi åt underbart god mat.

Jag åkte på utemiljö-kurs i september. Det var två fantastiskt lärorika dagar där jag fick mycket bra ideer och tips om hur jag kan jobba med barnen mer kvalitativt i utemiljön. Här nedan hade vi först samlat en del material, tror det var mjuka och hårda naturmaterial och sedan fick vi i uppgift att skapa ett djur.

 

September var också den månaden vi hade en mini-tysklandereunion. Det var kul att träffa Oskar och Alex som jag knappt träffat alls sedan Tysklandsresan.

 

Oktober 2009

I oktober bjöd Tessan in till fest. Det var superkul att träffa gamla vänner som man träffar alldeles för sällan.

Dagen efter åkte jag på en tur till den stora staden. Det blev Brunch på söder och Hus och Villa mässa.

 

November 2009

November verkar ha varit helt händelselös i stort sett. De enda bilderna jag hade i mitt fotogalleri här på datorn var några härliga badbilder från jobbet som jag inte tänker visa och tre bilder på en speciell person.

Kunde inte låta bli att dela med mig av denna bild även om det inte var något jag egentligen var med om.

 

December 2009

I början på den sista månaden på året hade Disa bjudit in till middag. Det var riktigt trevligt, visade flera bilder från den kvällen för inte så länge sedan i ett annat inlägg. Här kommer kanske en av dem igen (kommer inte ihåg vilka jag visade...)


Att vi aldrig tröttnar, det är helt otroligt egentligen. Det skulle dock vara roligt med lite nya ord. Efter middagen hamnade många av oss på Tegel, ovanligt?



Och där tog bilderna till min förvåning slut. Jag förväntade mig att det skulle va bilder från boulen tillsammans med herrlaget eller från utekvällen efter handbollsavslutningen. Juldagen visste jag att jag inte hade några bilder från än, Tinna snodde ju mina minneskort ;-) Aja dom bilderna får komma ngn annan gång.

Hur som, bilder eller inte bilder. Det har varit ett bra år med en hel del viktiga händelser. Jag är nöjd med det mesta tror jag faktiskt. Det enda tråkiga om jag ser till min egen del är väl att jag tyckt handbollen har varit så tråkig, men men kanske blir det annorlunda under 2010. Jag ser med förhoppningar och förväntningar fram emot nästa år som jag tror kan bli ännu bättre.

Hoppas alla andra har haft ett bra år och kommer få ett makalöst 2010!

Kommentarer
Postat av: Magnus

Det var kul med en årskrönika och se hur du har upplevt 2009. Man kanske skulle göra något liknande. Jag hoppas att handbollen bli kul för dig igen 2010!

2009-12-29 @ 13:26:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0