Kanske dags för en uppdatering

Sist jag skrev var det inför matchen, så jag ska väl börja med en utvärdering/analys av den. Lite extra turbulent kring laget kan man nog säga att det har varit på slutet. Allas irritation och frustration har verkligen kommit fram, positivt eller ej vet jag inte riktigt. Jag måste bara börja med att säga att jag tycker att det var ett helt idiotiskt beslut i uttagningen inför matchen. En av de uttagna kunde inte vara med, en var petad eftersom vi var för många hon blir dock inte inkallad trots att en annan i laget har meddelat att hon inte kommer kunna gå fullt och trots att vi har en i laget som måste komma på väldigt snabba byten. Jag tycker att det var märligt och helt fel beslut men men det är inte upp till mig att bestämma sånt så man har väl inte så mycket val annat än att göra det bästa av situationen man är i.
Mitt första mål var att vara positiv och detta mål klarade jag helt klart över förväntan. Trots att jag fick reda på det jag nyss skrev om på samlingen lyckades jag lägga frustrationen åt sidan och verkligen gå in för att ha bra humör, matchen igenom och kanske framförallt under uppladdningen. Vi flamsade en hel del, hoppade lite i omklädningsrummet och hejjade på herrarna som krossade Ceres. Vissa kanske tycker att det är oseriöst och fel uppladdning inför en match men jag tycker verkligen inte det. Det får oss bara på bra humör och får oss att tagga igång extra mycket. Jag tror det är länge sedan jag gick in och klarade spela så länge utan att behöva ett snabbt byte. Tror jag var inne på plan de första 15 min och normalt brukar jag behöva byta tidigare än så för att jag inte riktigt är inne i matchtempot. Dessutom sa alla att det var ganska högt tempo i matchen mot vad det har varit de senaste så det kan ju inte berott på det. Jag tror de flesta som håller på med idrott kan hålla med om att det går bättre om man har roligt, går det bra har man ju oftast roligt av bara farten också så det är ju verkligen en uppåtgående spiral, precis som vårt lag har fastnat i en nedåtgående spiral för att vi har tråkigt = det går dåligt = vi har ännu tråkigare = det går ännu sämre. Därför tycker jag att det är viktigt att vi får leka av oss lite innan match, vilket de flesta i laget iaf trivs väldigt bra med. För mig var det iaf ganska enkelt att vara positiv eftersom vi flamsade en hel del.
Nästa mål var satsa brett, satsa rätt in i luckor. Hm det skulle jag vilja utvärdera lite mer efter att ha sett filmningen av matchen. Nu såhär några dagar senare har jag mest bara en känsla av hur det gick. Det kändes som om jag nästan inte fick spela v9 alls. Som h9 har jag oerhört svårt att vara farlig i mina satsningar, det lilla jag kan göra är möjligtvis att skapa läge för h6, vilket jag verkligen tycker att jag gjorde, bra dessutom. Tyvärr resulterade det nog inte i ett enda mål. Det var lite lättare att försöka utmana ordentligt mot Enköping för de mötte upp mig längre ut, spårvägen stod kvar i lågt 6-0 vilket är mitt mardrömssenario egentligen. Vad kul det skulle va om jag kunde vara en farlig skytt, tyvärr är jag inte det och därför tycker jag att jag inte gör så mycket nytta framåt som h9.
De få minutrar som jag spelade v9 är jag lite nöjd med. Det var ett inspel till Emma som jag är extra nöjd med och ett kullager som jag är lite extra stolt över. Jag är lite frustrerad över att jag tycker att jag fastnar lite för lätt eller åtmindstonde inte lyckas dra på mig två spelare alls lika ofta och bra som jag tycker att jag borde kunnat.
Det är ett läge (mitt enda mål) som jag verkligen är nöjd med om man ser till målet, här var det ngn annan som serverade mig ett bra läge, kommer tyvärr inte ihåg vem som spelade fram mig men jag hade en lucka att rusa rätt in i och det gjorde jag :-)
Sen så är det en sak jag verkligen inte är nöjd med och det var en period när vi var en kort och jag spelade h9, det var ingen som verkligen utmanade så jag kände att jag skulle stega och söka frikast, problemet var att jag gjorde det så pinsamt dåligt att jag inte lyckades utmana en enda försvarare utan fick vända ryggen till på sista steget (hur farlig är man då på en skala mellan 1 och 10 egentligen?) och passa m9. Tycker dock att de andra på lite mer fördelaktiga positioner för satsningar där kan ta lite större ansvar...
Sist hade jag ett försvarsmål, våga kliva ut och smälla på. Här misslyckades jag dock totalt, vilket verkligen gör mig arg. det var nog bara vid ett enda tillfälle jag verkligen gjorde det och jag låste spelaren totalt, varför gör jag det inte oftare??? Varför ska jag tveka så mycket??? Normalt brukar det ändå inte vara några rejäla försvarsmissar från mig (enligt mig) jag brukar stå tekniskt bra placerad och spelarna brukar inte riktigt knappt vilja utmana känns det som, och gör de det så brukar jag ändå stå så pass bra så att jag löser det helt okej fast jag inte gör det så bra som jag vet att jag egentligen kan. Men i torsdags, fy fy fy. Undra om jag någonsin varit så förbannad över min prestation bakåt, jag var värdelös och pinsamt dålig. Vid ett tillfälle i andra stod linjen mellan mig och märta (jag var v2:a), deras h9 var vänsterhänt och hade tidigare klivit in i banan och skjutit utifrån en del. Jag pratade med martina om att jag hade utsida och linjen, det tog ett litet tag och så får h9 bollen och kliver in och skjuter mål. Då insåg jag att linjen inte alls var kvar mellan oss och att jag stod utan att göra någon som helst nytta i försvaret, usch jag blev så fruktansvärt förbannad på mig själv, fattar inte hur jag inte kunde hinna märka det i tid. Det fanns flera tillfällen då jag önskar att jag verkligen hade smällt på mycket mer.
I halvlek bestämde vi något kring samarbete försvar och mv som jag tyckte var konstigt och som jag kände mig väldigt osäker på. Vi bestämde att spelaren skulle täcka korta på något sätt samtidigt som man ändå skulle gå på skottarm vilket jag varken riktigt förstod eller kände att jag skulle kunna göra, dumt nog så blev situationen alltför tveksam för mig och jag hamnade någonstans precis mittemellan, vilket är det absolut sämsta man kan göra. Efter mitt första ingripande vid en sån situation sa jag till Johnny att jag måste få täcka långa och att han skulle meddela mv det.
Vi förlorade matchen med 20-24 fast jag tycker nog att den kändes jämnare än så. Hade vi bara satt alla våra bra lägen hade vi vunnit matchen klart. Men men vi visar ju match efter match att vi faktiskt inte kan det. Det var iaf ganska roligt att spela och det känns som att det är det viktigaste den här säsongen. Visserligen är det väl alltid det men det här året har vi ju i stort sett inget annat att kämpa för, resultaten känns inte längre så viktiga. Jo visst, jag skulle vilja hamna bättre än täby i serien faktiskt :-) 



Innan matchen i torsdags tittade vi (jag, anna, tinna och kicki) på enköpingmatchen några gånger... Det var faktiskt rätt kul att se även om vi var värdelösa. Visserligen är jag rätt nöjd med min insats den matchen. En sak som blev väldigt tydlig för mig var dock att jag jobbar på tok för lågt i 3-2-1, lägre än vad jag trodde faktisk. Jag visste att jag jobbade för lågt och med för dålig intensitet men jag trodde faktiskt inte att det var riktigt så dåligt. positivt är ju faktiskt att trots att vi hade ett tekniskt värdelöst 3-2-1 så lyckades vi ändå stoppa upp enköping riktigt bra till och från. Tänk då om vi skulle kunna bli bra på det, ojojoj inga skulle kunna göra mål på oss då :-)



Igår var det den årliga julbordsturneringen. Jag tycker att det är en härlig tradition och alla unga verkar tycka att det är superkul. Lite tråkigt är det att det knappt är några damseniorer alls där, visserligen kanske lagledare och tränare kan jobba för att få dit några. Nu tror jag inte det ens har nämnts alls och då är det ju inte så konstigt att inga dyker upp.
Efter den åkte jag, Lovi, Tinna och Oskar hem till Oskar. Vi hämtade upp Anna på vägen dit. Tillsammans med två kompisar till Oskar spelade vi lite mao. Jag tyckte det var riktigt trevligt, tråkigt bara att jag hade sämsta dagen på mao. Vi spelade nog tre gånger och mitt lag vann bara en gång :-(  
Vi gick ut och självklart hamnade vi på Teglo, tinna åkte dock hem för hon skulle upp tidigt. På tegel träffade vi lite andra vhk-människor så lite handbollssnack blev det såklart :-) Det var live-uppträdande ett tag vilket säkert var helt okej. Jag måste dock klaga lite på musiken som spelades efteråt men det var väl helt enkelt fel tema på kvällen för mig. Jag brukar aldrig ha några åsikter om musiken direkt eftersom jag inte är speciellt intresserad av musik alls men igår reagerade faktiskt till och med jag.
Jag åkte med Linnea hem, sjukt skönt faktiskt. När jag kom hem ställde jag mig och stekte falukorv och kokade spagetti, jag var rätt hungrig nämligen, vilket jag iof alltid är efter ett besök på krogen. Men en korv i hallen och lite choklad till middag räckte tydligen inte riktigt för att hålla mig mätt till nästa morgon.


Idag har vi varit och kollat på kakel igen, det gick mycket bättre denna gång och nu har vi i stort sett bestämt oss hur det ska bli överallt. Nu återstår bara alla tapeter, det kan ju bli kul. Vi var även uppe vid tomten och tittade, de hade satt upp pinnar som visade var huset kommer stå exakt och var garaget kommer stå samt golvhöjden. Det var lite kul att se även om det fortfarande är svårt att få en ordentlig uppfattning om hur det kommer se ut när allt är klart. Aja det blir nog bra och det är så skönt att vi är så överens om precis allt. Hittills har vi fastnat för exakt samma hela tiden. Det enda är kanske kaklet i köket då där jag är lite lite lite sugen på grönt men Kjell inte alls tycker att det låter som en bra ide. Det kan jag absolut köpa och jag har ju faktiskt inte lyckats hitta något endaste grönt kakel som jag skulle kunna tänka mig heller så jag förstår faktiskt honom.

Nu ska vi göra taco-middag och titta på film och sedan är det mina stackars nerver som återigen ska sättas på prov eftersom Real-Madrid spelar mot Zaragoza kl tio. Z är ett lag som jag tycker ganska mycket om. Förrförra säsongen var de grymma men i år verkar de inte alltför heta om man ser till poängen. Kanske saknar de Milito-bröderna för mycket. Ronaldo är tillbaka efter avstängning men Kaká och Pepé är skadade. Undra vilka som kommer spela mittbackar idag och hur det kommer gå. Det känns som vanligt inte alltför bra inför matchen och jag tror det kommer bli tufft. Kul ska det iaf bli att se matchen, den förra tittade jag ju på under störande omständigheter (:-)) och den förrförra missade jag ju helt så jag längtar till kvällens match om man säger så.

Undra om det finns en gräns för hur långa inläggen får vara, kanske borde jag delat in det här i flera olika eftersom det innehöll så mycket olika saker men aja nu har jag skrivit det som jag har, antar att alla trottnat på att läsa det vid det här laget så det är väl lika bra att avrunda...

Ha en kul kväll!

Kommentarer
Postat av: Magnus

Det är bara kul med långa inlägg när de är beskrivande. Kul att läsa om din egen analys av ditt spel :-) Synd att det är du själv som ska behöva göra den bara...

2009-12-21 @ 09:05:52
Postat av: Emmapemma

Sjuuukt bra inspel va det Kajan, funkar oftast galet bra mellan oss när du är v9:a : )

2009-12-21 @ 16:26:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0