Snart är det julafton :-)

Jag har inte supermycket julkänsla, den var nog lite mer framträdande på jobbet för alla barn har julkänsla såklart och det smittar ju av sig. Men jag har en hög med julklappar som jag är lite sugen på att öppna, trots att jag inte köpt en enda själv i år, förtjänar man då att få massa? De jag fått kommer från mina söta barn på jobbet, en kollega och min chef och även fast alla säger att det bara är något litet så blir jag verkligen glad och rörd. Det är ju tanken som räknas.
Imorgon ska jag bara ta det lugnt, kanske blir det Kalle vid tre, kanske inte. Vid fem ska jag hem till min morbror och äta julmat och det brukar alltid vara trevligt och gott. Kommer dock sakna min syster väldigt mycket som är ute på resande fot, ännu värre kommer jag dock sakna min kusin som gick bort 2004.
På juldagen ska jag troligtvis till pappa, han har ganska nyligen flyttat ihop med en tjej som har tre barn varav två jag aldrig träffat och dom ska väl kanske också va där så det blir spännande.

Träningsreflektion:
Igår var det ju träning. Jag och Martina var allt lite nervösa före, vi funderade nästan på att bara gå förbi och stunta i allt, men träningssuget var för stort och segrade. Jag tycker att alla var schyssta, ville de inte ha oss där var det inget de visade öppet iaf. Jag hoppas att de tyckte att det var okej.
Jag tycker att det gick bra faktiskt på träningen. Jag körde med herrboll hela tiden och bara det är en bedrift tycker jag med tanke på hur små händer jag har. Jag är glad att de köpte nya herrbollar i år för de är nog inte lika tunga som de från förra året och de här var väldigt greppvänliga.
Det som var i stort sett omöjligt för mig var att passa ganska långa passar där jag endast fick använda handleden. Jag tror aldrig jag försökt mig på så långa handledspassar ens med damboll, men men jag gjorde mitt bästa. Jag lyckades inte heller med att skjuta mål från 9m med en målvakt i mål och en i försvar. Jag sköt bara i täckarnas hörn en gång och då kom jag tätt ovanför ribban och alla andra gånger när jag sköt på målvaktens sida stod ju nästan mv redan där för mina skott blir ju löjligt lösa om man jämför med alla andra där.
Det som jag är mest nöjd med är nog satsningen in i luckan på en rulle i slutet av träningen när vi körde match. Visserligen finns det detaljer att förbättra där med men jag gick in med precis den inställningen jag vill ha. Det var iof en väldigt bra lucka, så stor lucka brukar jag inte få när jag spelar med damerna. Jag är även nöjd med att jag lyckades göra en hel del mål från högerkanten på Emil och Danne (med herrboll såklart), Vi fick utspel och en mv stressade lite, vi fick visserligen ganska bra vinkel men jag trodde aldrig att jag skulle kunna göra mål på Emil med den bollen, och flera gånger i rad dessutom (han var inte så glad :-)). Även kontringarna lyckades jag göra mål på fyra av fem tror jag och det är jag också nöjd med. Visst kontringarna ska ju typ alltid sitta men det är mot herrmv och med en boll som inte är helt enkel att hålla i så jag tycker jag får va nöjd. Även passarna är jag mycket nöjd med nu när jag tänker efter, jag tror inte jag tappade knappt en enda faktiskt och då var det ändå en hel del fummel med bollarna tycker jag, men inte från oss damer faktiskt...
De övningar man ställdes mot någon märkte jag ju att jag var klart långsammast på planen igår men jag tycker att jag tar igen det, iaf till viss del med vilja och bra spelförståelse. Jag tycker att jag löste uppspelen med diagonalen ganska bra, både när jag var anfallare och när jag var försvarare. Anfallsmässigt hittade jag passvägar och satsade för att dra på mig spelare utan att fastna när jag hade bollen. Försvarsmässigt hängde jag med hyfsat i fötterna och skar av en del passningsvägar, det var inte så ofta någon av mina spelare hade bollen i sånt läge att jag kunde smälla på ordentligt tyvärr för det hade varit kul att se hur jag hade klarat av det.
I slutet spelade vi som sagt match, jag spelade tvåa och etta. Som etta tycker jag det fungerade bra, jag skulle då bara skära av kanten så det var inte så svårt. Som tvåa är jag mer osäker på hur jag ska bedömma mig. Jag tycker jag står bra men när Mark eller Magnus satsade ganska långt ut i banan sprang jag inte ut och tog kroppskontakt, trots att jag vet att jag aldrig skulle kunna täcka ner varken den ena eller andra av dem. Men det kändes som om jag skulle göra saken värre och öppna upp ännu större och farligare ytor då. Jag tycker att samarbetet med spelarna runt mig när det gällde linjen fungerade bra.
Framåt är jag ganska nöjd. Jag gjorde mitt bästa för att vara farlig i stegningarna från h9, jag gjorde ett hyfsat inspel till linjen och så var det den där luckan jag berättade om tidigare. Något jag definitivt måste förbättre är att kunna backa tillbaka snabbare efter en satsning. Det märker jag ofta när jag spelar med damerna också. Jag tycker att jag skulle få bra styrketräning för benen med cirkelträning på söndagar och fysen på tisdagar, om jag bara lyckas få det till en vana med söndagarna också. Sedan skulle jag behöva lägga in ett snabbhetspass i veckan, vilket jag kanske inte kommer göra om jag känner mig. Med fokus på detta så det verkligen sitter i ryggmärgen sedan så borde det kunna bli avsevärt mycket bättre och det är ju kul och iaf ganska motiverande.
Det var helt klart under de sista tjugo (och första 20 också förresten) som jag märkte tydligast skillnad från damträningen. Jag orkade inte riktigt med matchtempot i slutet och fick ta väldigt snabba byten men det var roligt iaf. Tack så mycket herrlaget och främst Magnus för att vi fick komma! Det var jättekul!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Varsågod! Kul att du/ni kom ner och körde på så bra som ni gjorde. Det visste jag att ni skulle :-) Kvalitén igår var sådär tyckte jag men jag tyckte ändå att de flesta körde på hyfsat.

2009-12-23 @ 12:37:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0